thoralf

Direktlänk till inlägg 12 maj 2014

UKIP

Av Thoralf Alfsson - 12 maj 2014 07:43

Alltid raka och distinkta svar från Nigel Farage!



 



 
 
Ingen bild

Gute

12 maj 2014 08:16

Paula Bieler (SD) den enda kvinnan som fick full pott av EU-kandidaterna, "feministerna" på Aftonbladet väljer då att lyfta fram en man från MP med bild i artikeln......

Topplista EU-kanidater

Namn Parti Resultat högskoleprovet

Max Andersson, Miljöpartiet: 2,0

Mattias Bjärnemalm, Piratpartiet: 2,0

Johan Danielsson, Socialdemokraterna: 2,0

Paula Bieler, Sverigedemokraterna: 2,0

Rick Falkvinge, Piratpartiet: 1,9

Kristina Yngwe, Centerpartiet: 1,8

Mattias Olsson, Socialdemokraterna: 1,8

Mia Sydow Mölleby, Vänsterpartiet: 1,8

Christofer Fjellner, Moderaterna: 1,7

Hanna Wagenius, Centerpartiet: 1,6

Maria Weimer, Folkpartiet: 1,6

Sara Skyttedal, Kristdemokraterna: 1,6

Jakop Dalunde, Miljöpartiet: 1,6

Björn Lindgren, Miljöpartiet: 1,6

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valaret2014/EU/Valkompassen/article18853123.ab

 
Ingen bild

Onkel Sven

12 maj 2014 08:46

När 40 talisterna skulle börja gå i pension blev det genast ramaskrin om att det skulle bli en fruktansvärd arbetskraftsbrist , den bristen uteblev helt och var är dom nu som skrek högst ?
Vi har ju arbetskraftsinvandring trots att det inte finns arbete till oss själva , det är ju rena idiotin att ta in folk till arbeten som inte finns ! Det finns brister inom hörselvården där man söker folk med ljus och lykta till audionomjobben och som teckenspråkstolkning , just till teckenspråkstolkning får man ta in personal som gått i pension till att jobba som frilancare .

 
Ingen bild

högskoleprvet

12 maj 2014 08:48

Gute, du issade:

Julia Kronlid, Sverigedemokraterna: 0,7

Johnny Skalin, Sverigedemokraterna: 0,8

Buuu....

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 maj 2014 08:55

@högskoleprovet.
De hade nog bara en dålig dag.
Att vara företrädare för SD tyder på en god analytisk förmåga av samhället och förmåga att dra rätt slutsats av den analysen.

 
Ingen bild

SM811

12 maj 2014 08:57

högskoleprvet, du verkar vara fixerad på SD, du issade:

Anwahr Athahb, Miljöpartiet: 0,0
Linda Snecker, Vänsterpartiet: 0,3
Arba Kokalari, Moderaterna: 0,5
Anna Hedh, Socialdemokraterna: 0,6
Caroline Szyber, Kristdemokraterna: 0,7

 
Ingen bild

Hm

12 maj 2014 09:32

Gjorde provet på 80-talet men vet inte om det är samma prov i dag. Då fick jag tyvärr bara 1,9 det fattades 1 poäng för 2,0
Det retar mig än i dag.

 
Ingen bild

Pang ett skott i plattfoten

12 maj 2014 10:05

SM811 : Bra precis så skall en fribajsare bemötas

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

12 maj 2014 10:34

Tycker det är ett större problem att varken ha arbetslivserfarenhet eller någon större livserfarenhet än att prestera bra på Högskoleprovet. Oavsett vilket parti politikern i fråga kandiderar för.

 
Ingen bild

bonnläpp

12 maj 2014 11:20

@Nemo saltat sobrius, som Annie Lööf vars enda arbetslivserfarenhet är några månader som kaffekokerska.

 
Stefan K

Stefan K

12 maj 2014 11:51

Nigel Farage sade många kloka ord och självklart kallas han därför för högerextrem populist i svensk media.

De EU-kritiska partiernas inställning har aldrig varit att stoppa invandring eller sluta ta emot flyktingar, bara att föra politiken på en nivå som är anpassad för verkligheten EU:s länder och medborgare lever under.

Överdimensionerar man detta, precis som SD och Nigel Farage hävdar, skapar man fler problem än man löser de som redan finns.

Låter man exempelvis invandringen föras på en nivå som är betydligt större än förutsättningarna, sätter man inte bara mottagarländerna utan också de ankommande under stora påfrestningar.

Vad händer exempelvis om tiotusentals människor kommer till ett land där varken jobb eller bostäder finns? Blir det då inte som Farage hävdade, nämligen att de som inte får ett jobb ändå stannar kvar i landet och livnär sig på annat...inte sällan brottslighet?

Är det just inte bristen på jobb och bostäder vi ständigt får höra i försvarstal när förorter brinner och kriminella gäng sätter skräck i hederliga medborgare?

Att inte Sveriges regering och riksdagsmajoriteten inser att man hela tiden spär på problemen istället för att lösa de som sedan länge funnits, får mig att tro på andra krafter som styr, för inte tusan är det aversionen mot SD som gör att Sveriges regering verkar vilja prioritera utomeuropeisk arbetslöshet och utsatta från länder utanför EU?

Inte kan det heller vara aversionen mot SD som gör att 7-klövern lämnar socialt utsatta i bruksorter och utflyttningsområden, för att satsa alla miljarder på förorterna?
Inte kan det heller vara aversionen mot SD som gör att allt fler svenskar hamnar i långtidsarbetslöshet eller FAS 3-projekt, samtidigt som miljarder satsas på instegsjobb och riktade projekt för nyanlända?
Inte kan det heller vara aversionen mot SD som gör att regerings- och riksdagspolitiker öppet hånar svensk kultur, svenska traditioner, oss etniska svenskar och våra förfäders hårda slit när de gemensamt byggde upp Sverige till var det är idag...eller åtminstone har varit fram till idag?

Vi som läser detta kanske inte drabbas direkt, men jag undrar vilket Sverige våra barnbarn och barnbarnsbarn kommer att växa upp i? Redan idag tappar våra barn mark i skolan, våra äldre behandlas allt mer ovärdigt på sina äldreboenden, utbildade lämnar landet i allt högre grad för jobb i länder med högre löner och bättre förutsättningar, vår välfärd måste finansieras med allt högre skatter trots att vi i decennier tillhört världens högskatteländer och lämnar inte enklare jobb landet i allt snabbare när företagen riktar in sig på lågkostnadsländerna, så importerar vi lågavlönad arbetskraft i allt snabbare takt.

Nej vänner, fortsätter detta lär Sverige år 2050 vara ett land vi inte skulle känna igen. Tyvärr lär våra barnbarn och barnbarnsbarn leva i det landet och inte tror jag att de kommer stå högt i kurs med tanke på att deras mor- och farfäder redan idag hånas och nedvärderas.

Dyster framtidsbild? Lita på det!

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Onkel Sven

12 maj 2014 11:57

Mona Sahlin var väl snabbköpskassörska innan hon fick chansen att hjälpa till och montera ner Sverige !

 
Ingen bild

Magentan

12 maj 2014 12:30


Härligt! Sentios mätning för maj ser betydligt bättre ut än förra månadens!

SD är tillbaka till 13,5 % och MP har backat ner till 8,4 %. Kan det vara MP som tappar röster till Gudrun Schymans Fi? I så fall får vi hoppas att Fi stannar precis under 4%-strecket.

S 31,6%
V 6,1%
MP 8,4%

M 27,2%
FP 4,3%
KD 4,3%
C 2,4%

SD 13,6%
Övriga 2,2%

 
Ingen bild

AdarKomdenja

12 maj 2014 14:16

En SVT-laenk ovan till Nigel Farage, tycks ha ballat ur,

Tips... denna laenk till "Ukip Video", har alla NF:s tal, Youtube-baserat:

http://www.youtube.com/user/ukipmedia/videos

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

12 maj 2014 14:31

Det är absolut inget fel på att vara Kaffekokerska eller Snabbköpskassörska. (Undrar om det togs förskott på lönen där?)

Men kanske klivet är för stort och inom alldeles för kort tid för dessa damer? Man märker det på det naiva bilden av verkligheten dessa två har och hur nästan allting delas upp i svart eller vitt.

Mycket snack om populism i dessa dagar. Förr motverkade riktiga politiker sådant genom att förklara och övertyga oss varför det inte stämde. Nu för tiden skall vi bara rätta oss efter att dom säger att det skall vara så, trots att även blinda kan se hur fel dom har. Men det är inte förvånande då inga argument kan få oss att bortse från vilket misslyckande invandringspolitiken är och vilken kostnad det faktiskt är.

 
Ingen bild

bonnläpp

12 maj 2014 15:45

@Nemo saltat sobrius, var absolut inte meningen att det skulle vara nedlåtande, snarare ett konstaterande av fakta. Har inget emot hårfrisörskor heller, så länge de håller sig i hårsalongen.

 
Ingen bild

RobertSt1

12 maj 2014 16:00

Nu upptäckte SVT att du länkade till dem: "Oj, något blev fel"....

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

12 maj 2014 16:08

Det trodde jag inte heller. Men i dessa dager då allt misstolkas med vilja och utstuderad långsökthet för att sedan användas som ett slagträ i debatten, så är det säkrast att vara tydlig.

Det är Annie Lööf och Mona Sahlin som vi inte gillar.
Snabbköpskassörskor och hårfrisörskor gillar vi, men kaffekokerskor älskar vi. ;)

 
Ingen bild

Harry

12 maj 2014 16:48

Vi har en "hårfrisörska" i regeringen som inte borde sitta på sin post!

 
Ingen bild

Onkel Sven

12 maj 2014 17:55

Harry , berätta !

 
Ingen bild

Onkel Sven

12 maj 2014 18:48

Jorå, så här ligger det till , det lilla samhället Fågelfors med postnummer 57075 har enligt Ratlibris Personfakta 418 innevånare och 40 av dem har utländska namn och varken inkomst av tjänst eller kapital, någon måste ju betala för deras leverne , jag misstänker att det är vi skattebetalare som får stå för den kostnaden ,det kan tilläggas att i Ratlibris Personfakta framgår det inte hur många barn dessa familjer har !

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

12 maj 2014 18:54

I det här landet håller vi på och få en Demokratur. Den som inte vet vad det är kan gå in på Wikipedia och läsa va det betyder. Tycker det är slående likt hur de fungerar inom politik och media i dag

http://Barrkis

 
Ingen bild

S-E Karlsson

12 maj 2014 19:14

Annons : Tvåmanstält använt en natt bytes mot barnvagn !

 
Ingen bild

Lena

12 maj 2014 22:09

Käre Nigel ja, vilken kaliber! Skulle behövas någon liknande här också.

 
Ingen bild

Argus

14 maj 2014 00:41

Jag har sagt det tidigare, osäker dock om här, att Nigel Farage mycket väl kan gå till historien som den andre britten på raken som räddade Europa från diktatur.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards