thoralf

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2017

OLOGISKT AV MARCUS OSKARSSON

Av Thoralf Alfsson - 29 augusti 2017 09:27

 

 

Marcus Oskarsson menar att både Sverigedemokraterna och Centerpartiet kommer förlora på kaoset inom Moderaterna och att man måste ta fram en ny partiledare. Det är ju inte samma orsak till att Centerpartiet och Sverigedemokraterna tagit väljare från Moderaterna. Det är ju två sidor av samma mynt som åstadkommit dessa väljarströmmar. Myntet är invandringspolitiken!


Om Moderaterna och en ny partiledare tar avstånd från samarbete med SD kommer Moderaterna sannolikt locka tillbaka en del väljare från Centerpartiet men knappast från Sverigedemokraterna, risken är nog stor att man istället tappar flera väljare till SD.

Om Moderaterna istället väljer en partiledare som vill samarbeta med SD, vilket inte är så troligt kommer sannolikt antalet väljare som gått till Centerpartiet snarare öka än minska. Jag tror dock inte att så många väljare lämnar SD för att rösta på Moderaterna. Det tar tid för en ny partiledare att bygga förtroende och den tiden finns inte för moderaterna.


Enligt min uppfattning kan inte både Centerpartiet och Sverigedemokraterna förlora på kaoset inom Modraterna. Sannolikt kommer ett av partierna tjäna på det istället. Det troligaste scenariot är att moderaternas nya partiledare kommer tvingas ta avstånd från SD och då tror jag att fler väljare kommer lämna Moderaterna och gå över till Sverigedemokraterna.


Marcus Oskarsson säger att Anna Kinberg Batra var populär bland Sverigedemokrater. Jag känner ingen sverigedemokrat som gillat AKB. Hon var Fredrik Reinfeldts val av partiledare vilket hon visade genom DÖ och hennes feghet att fälla den rödgröna regeringens ministrar. Var Marcus Oskarsson hittat dessa sverigedemokrater har jag inte en blekaste aning om. Den ingick nog bara i hans egen konstruktion för att hitta förklaring till att även SD skulle förlora på kaoset inom Moderaterna.


 
ANNONS
 
Ingen bild

C Andersson

29 augusti 2017 10:02

Jag skulle vilja se en opinionsundersökning snart.

Jag har anmält mig till Schibsted/Inizio Opinionspanel. Jag får se vad detta landar. Vilket jäkla uttryck förresten! Jag har sett att många snobbar svänger sig med sådana fräsiga fraser. Men vad betyder det?

 
Ingen bild

Hacke

29 augusti 2017 10:19

Jag tror att har man en gång valt sd är det sd som gäller.
Att gå till sd är inget man gör hipp som happ. Det är noga övertänkt och väl grundat. Inte minst med tanke på det stora steg det innebär med smutskastning, stigmatisersing m m.
Har man en gång valt den tuffa vägen varken finns det eller vill man ha någon väg tillbaka. Det blir en ögonöppnare för livet, om än inte den enklaste vägen. Men ett måste om man inte vill gå förblindad och grundlurad hela livet.

Även när det gäller det s k proteströstandet tror jag på trofasthet i detta fall. Man protesterar så länge det inte sker radikala förändringar hos något/några av de övriga partierna. Och har det inte gjort det hittills med den utvecklingen vi ser i landet lär det väl aldrig ske.

Därför tror jag också att Oscarsson i detta fall har fel och att sd:s siffror på valnatten får honom liksom så många andra att tappa hakan – igen.

 
Ingen bild

wer

29 augusti 2017 10:21

Kindberg Batra efterträdde Reinfeldt, precis som Stalin efterträddes av Malenkov. Men efter Malenkov kom Chrusjtjov, som satte sin prägel på Sovjetisk politik. Men Malenkov förblev en parentes och detsamma gäller för Kindberg Batra

 
Ingen bild

Hacke

29 augusti 2017 10:45

Anledningen till söndagens akututryckning. Som om inte KU var tandlöst nog ändå!
https://ledarsidorna.se/2017/08/transportstyrelsen-lennartsson-kan-vagra-delta-i-kus-utredning/

 
Ingen bild

Såg också denna PK-analys-Har hen bytt ståndpunkt

29 augusti 2017 11:08

Håller fullständigt med dig TA,och nej det finns inte en Sverigedemokrat vid sina sinne fulla som tykte om AKB överhuvudtaget.Tvärtom

 
Ingen bild

Harry

29 augusti 2017 11:17

Det kanske intressantaste med valet av ny M-ledare är hur MSM på alla sätt försöker föra fram kandidater som är negativa till SD.
Kommer valberedning att svälja detta?
Vi kan räkna med att minst parti eller kanske två inte klarar 4% spärren och då har vi varken någon stark Allians eller Vänster.
Ett nytt politiskt landskap med SD i förarsättet till MSM:s förfäran!

 
Ingen bild

Tobbe S

29 augusti 2017 11:25

Sju av riksdagspartierna har börjat en Golgatavandring som kommer att pågå fram till valvakan 2017. Så här ser min prognos ut: M 16%, S 21%, C 9%, V 7%, Mp 2,5%, KD 3,5%, L 3,5%, SD 35%, F! 1,5%. SD + M = 51%

 
Ingen bild

dajevlar

29 augusti 2017 11:28

Man har börjat säga att det numera är tre block i politiken, men som jag har sagt länge så är det egentligen bara TVÅ (för eller emot en ’generös’ invandring).

På ena sidan står S+Mp+V+C (+L?) och på andra står SD (+M?, +KD?).

M står just nu och väger på vilken sida de ska stå. Väljer de SDs sida är ett samarbete ett måste. Det är inte SDs fel att detta tjafs och konstiga blocköverskridande överenskommelser uppstår.

Samtidigt visade äntligen SVT ett inslag från verkligheten, där sjukhusen själva förklarar hur (den helt surrealistiska) verkligheten ser ut (där vårdtagaren förnedrar läkare och sjuksköterskor osv).

Vi har ännu inte nått botten – mer och mer händer varje dag. Bara SD har lösningen (stoppa hitkommandet och skicka tillbaka de som inte har rätt att vara här, försök därefter att assimilera flyktingarna, hur svårt kan de va’? Varför fattar inte folk det?))

 
Ingen bild

calle

29 augusti 2017 11:44

styreplanscentern kommer tappa väljare , nu när Stureplan rivs och byggas om till "offentlig mötesplats"(troligen en moskee) en oljeprins köpte området för 4 miljarder! små pk-nissar i 7 klövern har syntax error nu. 7 klöverns bubbla spricker

 
Ingen bild

Sven Dacke

29 augusti 2017 11:49

Bry er inte om Marcus Oskarsson, han är bara en PK papegoja som försöker bygga sitt eget varumärke.

Och hela tiden i media, oberoende av vad som diskuteras så kommer Sverigedemokraterna upp ett antal gånger, märkligt för ett part som sägs sakna inflytande och ändå kretsar allt om detta.

Skulle tro att Jimmie Åkesson sitter och gnuggar sina händer i smyg i vänta på valet, som riskerar att bli en kopia av USA

 
Ingen bild

lasse

29 augusti 2017 12:14

Nu ägnar vi oss åt spekulationer Thoralf ingen vet hur väljarströmmarna kommer att gå, det vet vi med säkerhet i september 2018. Vi kan önsketänka och spekulera men då hamnar vi på pk-nivå och så lågt ska vi inte sjunka. Det är nu det gäller för SD-ledningen att visa för människor ska rösta på SD.

 
Ingen bild

Gustaf

29 augusti 2017 12:15

Undrar om Löfven eller de som egentligen bestämmer låter kungöra att han är beredd att avgå.

 
Ingen bild

Egon

29 augusti 2017 12:51

Något är ruttet i Sverige.
När svenskarna ännu inte fattat att Islam på inget sätt är kompatibelt med demokrati.
Är 80% av nationens medborgare självmordsbenägna?
Hur mycket värre skall det bli innan PK dimman skingras?
Innan "godhetsivrarna" förstår så är det kanske redan försent.
Hoppas att Moderaterna väljer en rakryggad person till partiledare.
Gummiryggar har vi alldeles tillräckligt av i svensk politik!

 
Ingen bild

Ulrika

29 augusti 2017 13:05

Du har rätt. Tycker Oskarsson rasat på senare tid. Känns inte lika opartisk längre.

 
Ingen bild

Peter

29 augusti 2017 13:40

Håller med Sven Dacke man ska inte dra för stora växlar på Marcus Oscarsson. Han är extremt pk och vill bara främja sin egen karriär. Följer man hans sida på Facebook så undrar jag ibland om hur det står till med honom.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

29 augusti 2017 15:11

Jag tror att Marcus som ofta är bra annars, speciellt när det gäller Amerikansk politik, trampar vatten här.

Som Thoralf är inne på så beror flykten till SD och C på olika saker, nästan varandras motpol. Skillnaden är möjligtvis att de som flytt till C kanske går att få tillbaka med en slickad godhetsapostel som Joakim Larsson. Men förmodligen blir det sista droppen för många moderater som har valt att härda ut.

De som har gått till SD, som jag själv, har förmodligen inget förtroende för de kvarvarande eller vad de säger och lovar. Inte heller är Invandringen den enda fråga där M har tappat rollen som konservativa ankare. Försvaret, Lag och Ordning, Äldrevården, Skolan är andra exempel. Även om dessa givetvis har försämrats tack vare den gigantiska invandringen och det märkliga urvalet av invandrargrupper.

Varför tar inte SD tag i Bostadspolitiken? Jag skulle gärna se mer tydlighet där. Det är en skam att dagens unga inte kan få bostäder och påbörja sina egna liv.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

29 augusti 2017 16:15

Helt rätt, Marcus Oscarsson var en frisk fläkt i början, men har blivit alltmer "politiskt korrekt" efterhand som tiden gått. Han är dock fortfarande hyfsat neutral när det gäller Sverigedemokraterna om man jämför med andra politiska bedömare i gammelmedierna.

Sen var han fått det ifrån att "AKB var populär bland sverigedemokrater" är en gåta för mig också, för hon var verkligen inte populär bland någon partivän som jag känner.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Cosmik Debris

29 augusti 2017 17:02

Moderaten Joakim Larsson har utseendet emot sig. Vilken obehaglig och självupptagen typ.

 
Ingen bild

Von Kätting

29 augusti 2017 17:39

Annat ämne.
En socialdemokratisk kommunpolitiker togs under midsommarnatten med kokain på en större camping på Västkusten.
Kokainet hittades gömt i en snusdosa då han omhändertogs för fylleri.
Nu avsäger sig politikern alla sina uppdrag – däribland i en
s o c i a l n ä m n d. 

http://www.expressen.se/gt/s-politiker-togs-med-kokain-i-snusdosan/

 
Ingen bild

Hasse Pannband

29 augusti 2017 18:05

Batra populär?
Ja ungefär som tandvärk.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

29 augusti 2017 18:22

Muslimer är det största hot/plåga Europa någonsin stått inför.

Katie Hopkins Asks One of the Most Politically Incorrect Questions of All-Time
https://www.youtube.com/watch?v=x00_P9ucaWM

Snacka om att prata i klartext.

 
Ingen bild

eddur

29 augusti 2017 19:30

har följt Oscarsson ett tag, och han har blivit väldigt pk senaste tiden. inlägg raderas och följare blockeras för minsta lilla kritik.

 
Amanda K

Amanda K

29 augusti 2017 19:45

Alltså det är ju en himmla grym skillnad mellan C-SD. Uppgången för Annie Lööv är bara typ tillfällig.

http://ycnk

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

29 augusti 2017 20:06

Svenska ministrar befinner sig i förnekelsefasen !
Även medierna förnekar att Sverige har laglösa områden där polisen inte vågar ingripa när brott begås.
Istället hånas norska migationsministern när hon vill se verkligheten i Rinkeby.

Är det inte sjukt ?

Jag tror inte hon var inne på dom farligaste områdena för då hade dom blivit attackerade.

Efter förnekelsefasen kommer kaosfasen när allt rasar samman.

Stackars oss svenskar. Vi har saknat förståndiga ledare i vårt land i minst 40 år.

 
Ingen bild

Egon

29 augusti 2017 20:23

AKB hade chansen att ta makten med SD.
Fegade ur och lät Sossarna köra på.
Moderaternas svek resulterar i vikande opinionssiffror.
Partiet håller på att duka under.
Ingen vettig moderat kan väl lägga sin röst på Centern?
Ett parti som gick på val att avskaffa kärnkraften och laddade Barsebäck 2?
Fälldin gav centern ett ansikte som svikare.
Annie har tydligt glömt sitt partis historia.
En röst på centern är de facto en bortkastad röst.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

29 augusti 2017 20:31

@Von Kätting Tisdag 29 aug 17:39

Vad tror du att Annie Lööf har att säga om det?

Min gissning är att hon skulle säga: "Vi kjan intje ha knajkare i en socialnjämd. Det äj fakjist olajligt att knajka!"

 
Ingen bild

Morgan

29 augusti 2017 20:40

Jag tror om Modersterna får en ny ledare att Marcus analys kommer stämma. Många som gått från M till C o Sd kommer tillbaka. M behöver ett tydligt ledarskap i Ulf eller Carl. Trir M kommer få 20% i valet framåt våren kommer M återigen vara näst största parti efter S.

 
Ingen bild

Tors Hammare

29 augusti 2017 21:23

Jag visste det!!!! Migrationsvärket börjar anpassa sin landinfo om Afghanistan, om några veckor lr månader så får alla afghanerna på Medis besked att dom får stanna i Sverige!!!!!! http://www.dn.se/nyheter/sverige/migrationsverket-fler-afghanistanprovinser-farliga/

 
Ingen bild

bow

29 augusti 2017 21:35

Vad händer om SD får 40 procent 7 klövern går ihop tror dom att det fungerarar blir nog stora problem ?

 
Ingen bild

Maja Dacke

29 augusti 2017 22:17

Har undrat över vad/vem som fick AKB att ena dagen framhärda i att stanna kvar och den andra att lämna partiledarplatsen. Vad hade hon för drömmar under natten emellan? Kunde du hon alls sova? Fick hon order från fjärran?

Vad hände egentligen? Hon hade ju faktiskt medhåll av andra moderater - alla var inte negativt inställda till henne.

 
Ingen bild

s29

29 augusti 2017 23:46

Dom onämnbara har väl planerat att det rödhåriga flinet ska ta över efter den boxningskadade? Jag tror att valfusket 2018 kommer att vara rekordstort. Vi som kommer att rösta på SD skulle skicka in en valbekräftelse till partiet,så kunde dom själva kolla om det stämmer med valresultatet.

 
Ingen bild

Rolf Åberg

30 augusti 2017 03:50

Finns det några tänkbara moderatledare som är migrantrestriktiva ?

Carl Bildt, eller någon annan man kan hoppas på ?

 
Roland Salomonsson

Roland Salomonsson

30 augusti 2017 10:13

Här missbedömmer Oskarsson läget grovt. Väljare som flyttar sina sympatier från M till något annat 7-klöverparti riskerar inte samma stigmatisering och förföljelser som om man flyttar sina sympatier till SD. Att flytta till SD kräver högre grad av bedömningar och en beredskap för att göra långt större uppoffringar än alternativen. Detta innebär samtidigt att när väl steget tagits, så ger man inte upp lättvindigt utan håller fast vid sitt beslut en lång tid.
Att börja sympatisera med SD är knappast "en dagslända".

http://uaen

 
Ingen bild

Yngve

31 augusti 2017 01:44

Det roliga är att oss SD väljare är inte lätta att "vinna tillbaka" Menar varför ska man välja en blek globalistkopia utav SD? Moderaterna är nästan ett dödsdömt parti och dom får skylla sig själv efter vad dom har gjort mot vårt land,Dom tror att allt är ett spel och dom gör nu allt för att rädda sig själva,Många tror att allt började med Stefan löfven och ser sig själva som så felfria och perfekta.. M är inte ett alternativ om man vill ha en förändring,Ingen i alliansen är ett alternativ om man vill se något nytt och ge en känga till etablissemanget

 
Ingen bild

Gösta Svensson

31 augusti 2017 14:42

Jag blir nästan lite illamående av all denna kemlologi nuförtiden. Likförbannat kan jag inte låta bli att ta del av den.

Tänk om förnuftet kunde styra lite mera. Det är som att politiken blivit ett gigantiskt schackspel som pågår i realtid, och där jag är en av alla pjäser som kan offras eller sparas. Det känns verklighetsfrånvänt. De dagliga svårigheter som de svenska medborgarna upplever, det förfall vi se, det verkar som att politikerna ser dessa som bisaker. Spelet är det primära.

Nu mår jag illa igen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se