thoralf

Direktlänk till inlägg 12 maj 2013

OBJEKTIVITET PÅ SVT

Av Thoralf Alfsson - 12 maj 2013 11:06

 


Såg en repris på senaste avsnittet av Korrespondenterna om Vietnam och den ”klimatkatastrof” som pågår där eller rättare sagt den marginella förändringen av vattenstånd och temperatur som SVT:s Erika Bjerström tar som intäkt för alla ”klimatförändringar”.


Det är minst sagt skrämmande att höra en journalist på public service vara så obalanserad. Erika Bjerström framstår som allt annat än seriös när hon förmedlar den ena domedagsprofetian efter den andra. Inte bara en gång utan det upprepas ett antal gånger. Hela byar har blivit tvungna att flytta flera gånger under de senaste 60 åren. Det hela illustreras med domedagsbilder på ödelagda kyrkor.


Vattennivån har stigit med hela 11 cm under 30 år och det har ödelagt enorma ytor av jordbruksmark. Jag säger det en gång till 11 cm! Var och en som har lite att tänka med inser att det måste finnas andra ”förklaringar” till denna ”klimatkatastrof” än att vattennivån har stigit med ynka 11 cm. Var det kanske dåligt underhåll av vallarna mot havet? Har det förändrats några andra faktorer inom detta deltaområde? Hade Vietnamkriget något att göra med förändringarna och underhållet av vallarna mot havet på 60- o 70-talet? Eller är det en naturlig process som alltid pågått i dessa områden?


Det blir rent patetiskt när Erika Bjerström använder det faktum att flera restauranger installerat air-condition som ett argument för pågående klimatförändringar. Hur naiv får man vara som SVT-journalist? Kan det möjligen också eller helt enkelt bero på ökad levnadsstandard. Eller bättre tillgång till el? Eller helt enkelt mer pengar i plånboken hos kunderna? Eller så enkelt som kundservice eller en konkurrensutsatt marknad? Jag tar mig för pannan!


Att använda detta som ett argument för klimatförändingarna är minst sagt pinsamt. Hade det varit hos någon i kvällspressen hade jag inte reagerat men nu är det public service som skall vara objektiva.

En som reagerat är Åke Ortmark! Han twittrade följande.


 


Till och med Barometern citerar Åke Ortmarks twitter. Man talar dock inte om vad som orsakat Ortmarks twitter.


Läs även artikeln ”Havet slukade vår by”. Jag gissar att rubriken skall ge associationer till så kallade slukhål som varit aktuellt i kvällspressen de senaste veckorna.


TCM skriver även om programmet.

 
 
Tobbes Medieblogg

Tobbes Medieblogg

12 maj 2013 11:26

Och nu krävs att Sverige öppnar gränserna för "klimatflyktingar":
http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2013/05/iranska-kraver-att-sverige-oppnar.html

http://tobbesmedieblogg.blogspot.se

 
Ingen bild

Lotta

12 maj 2013 11:41

På tal om klimat och totalt verklighetsfrånvända hycklare tipsar jag om Julia Caesars Söndagskrönika: http://snaphanen.dk/2013/05/12/miljopartiet-illusionisterna/#comment-194972

 
Ingen bild

Sven Dacke

12 maj 2013 11:46

Nyss kablade media ut nyheten om höjda halter av Koldioxid som på sikt hotar hela mänskligheten.

Att en kraftig ökning av Muslimer hotar Sverige är inte lika intressant och är förmodligen med i planen.

Hitta följande inlägg om Koldioxideden på vulkanön, något som PK medi missat

--------------------------------------------
400 ppm koldioxid i luften mättes vid Mauna Loa, en vulkan på Hawaii som nästan ständigt har utbrott. Det är väl bekant att aktiva vulkaner bl.a spyr ut koldioxid. På Öland där jag bor märkte vi ingen höjd koldioxidhalt eftersom det tar tid för koldioxiden att sprida sig hit.
Om ökad koldioxidhalt hade givit högre temperaturer så kunde etanol ha varit ett utmärkt motorbränsle. Koldioxid produceras då av motorerna hos oss vid skulle ge en behövlig höjning av temperaturen medan koldioxid tas upp av sockerrörsodlingarna runt Sao Paolo där det gott kunde vara lite svalare.

Läs mera ni som tror på PK media

http://metrobloggen.se/faktavetdu/nummermagi/

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 maj 2013 12:27

Läste också Julia Cesars krönika tidigt i morse. En rejäl sågning av Miljöpartiet!
Ett hot mot miljön som aldrig kommer fram, är överbefolkningen. Så många som idag går på Jorden har det aldrig varit förut i världshistorien.
Alla dessa miljarder ska ha hus som ofta ska värmas eller ibland kylas, mat och värme till matlagningen, transporter, sjukvård, kläder osv. osv.
Så för att minska miljöpåverkan i Sverige kan vi minska invandringen, eller vad tycker ni MILJÖMUPPAR...?

 
Ingen bild

Nomenklaturen

12 maj 2013 12:37

När det gäller SD och miljön så kan SVT och SR ostraffade vara megafoner för sju-klövern. I Granskningsnämnden sitter deras kompisar och alla i media lyssnar bara på Rockström, Wijkman, WWF, Greenpeace. Det är förbjudet att ha avvikande åsikt.

 
Ingen bild

gunnar

12 maj 2013 12:42

redan 1970 skrev Herman Lindqvist att Bangkok skulle gå under,men snart 45 år senare så finns staden kvar

 
Ingen bild

Kalle

12 maj 2013 12:49

Julia Ceasar om miljöpartiet.
""När extremister får makt blir de farliga
De här utgångspunkterna har resulterat i ett ramavtal och samarbete kring invandringspolitiken där miljöpartiet leker politik och den rena dårskapen har släppts loss. När extremister får makt blir de farliga. Miljöpartiets utpressningstaktik har drivit fram en rad ansvarslösa regeringsbeslut som äventyrar den svenska välfärdsstaten. Det är desto allvarligare som miljöpartiet åtnjuter frisedel från kritisk granskning i media – eftersom nästan halva journalistkåren sympatiserar med mp:s politik."" skriver Julia Ceasar i sin Söndagskrönika på:
http://snaphanen.dk/2013/05/12/miljopartiet-illusionisterna/

Julia är lika träffsäker som vanligt i sina Söndagskrönikor!!! Läs den.

 
Ingen bild

Eruc H

12 maj 2013 13:36

"Klimathotet" får sin eviga reklam i media..
Nyss gick det på statsradion nåt program om Japan och Fukushima..
Som alltid när "kärnkraft" nämns i program är det enbart jämmer och eländes elände som presenteras, gärna parat med lite lokala snyfthistorier.
Så även här.
När hörde någon ett program som var POSITIVT till kärnkraft eller som visade att på vintern står kärnkraft för 50% av elproduktionen?
Stäng av den och se vad som händer..

 
Ingen bild

Kalle

12 maj 2013 14:24

Står emot kritiker!!!
""Washington Redskins (amerikansk fotboll) har mött en våg av kritik för sitt namn – som enligt kritiker är rasistiskt mot USAs ursprungsbefolkning.
Men Redskins ägare, Daniel Snyder, säger nu att man vägrar byta namnet.
– Det är så enkelt. ALDRIG – du kan använda versaler, säger han till USA today.""skriver Expressen

Hade redskins ägare varit med i SD hade han bergis blivit utesluten. Tänk att det finns rakryggade personer med lite pengar i ryggen som står rakryggat och i motvind mot mediadrev!!!

http://www.expressen.se/sport/anklagas-for-rasism--vagrar-gora-forandring/

 
Ingen bild

Tors Hammare

12 maj 2013 14:59

@ Kalle

Ett gammalt uttryck från mina föräldrars hemtrakter säger som följer: "En normal idiot brukar vara en fridfull person som man inte brukar ha problem med. En aktiv idiot kan däremot ställa till ett h-e för alla och envar". Detta uttryck passar väl utomordentligt väl in på åtskilliga makthavare i PK-Sverige?

 
Ingen bild

Göran

12 maj 2013 15:15

Hon har varit MP sedan Garthons tid på 80-talet.

 
Lassekolja

Lassekolja

12 maj 2013 15:20

För mig är det självklart att Sverigedemokraterna bär hela ansvaret för "klimathotet"! Lika övertygad är jag att vi inte hade haft några utsläpp om inte SD kommit in i Riksdagen!


(till EXPO, Excessen & Aftonblaskan; ovanst. är ironiskt)

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 maj 2013 17:39

Lyssnade förut på P1 Dockumentär (15,03). Det var Johanna Langhorst som hade gjort ett reportage från Tensta. Janne Josefsson medverkade lite. En repris från 2010.
Tonårs-"gäng" som stal och störde. Bitvis inte PK (!), och man undrar hur det ser ut idag. Intervjuer med några ungdomar och man inser att vi människor härstammar från tjattrande apor...

 
Svensson

Svensson

12 maj 2013 19:26

Samma sak med invandringen,kritiken mot den granskas inte.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Nalli

12 maj 2013 19:43

Dessa skrämselprogram sänds endast för att ta bort uppmärksamheten ifrån att SD är det ända parti som kan rädda Sverige idag.
Alla andra argument har tagit slut för den kära 7-klövern.

 
Ingen bild

OT

13 maj 2013 01:19

Svensk sjuklöverspolitik är galenskap.

"En 4 timmars hyllning av ERROL LEONARD NORSTEDT (EDDIE MEDUZA)": http://www.youtube.com/watch?v=gZvz8pMODxA

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

13 maj 2013 01:33

Östra Småland som alltid har sina kommentarsfält öppna har dom stängda ang den anlagda branden på Östra Funkaboskolan.
Varför har dom det ?

 
Ingen bild

Sven Dacke

13 maj 2013 06:47

Varför vill hungerstrejkande Afganer träffa politiker som kommer från Afganistan ?

Svaret på¨det får du om du läser på länken, och ingen så kallad Journalist har förmodligen inte fått läsa boken heller

http://meritwager.wordpress.com/2013/05/12/varfor-vill-hungerstrejkande-asylsokande-traffa-politiker-fran-det-land-de-sager-sig-ha-skyddsskal-gentemot/

 
Ingen bild

Sven Dacke

13 maj 2013 07:30

Glädjande budskap från Sveriges Radio Kronoberg.

POLITIK
Nära 10 000 medlemmar har lämnat partierna i länet
Publicerat: kl 05:03 , Nyheter P4 Kronoberg

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=5529159

 
Ingen bild

Per

13 maj 2013 08:15

För några år sen läste jag intervju med Erika Bjerström att var skribent för miljöpartiets medlemstidning på 80-talet. Något som är värt att kolla upp.

 
Ingen bild

Håkan

13 maj 2013 08:50

Thoralf, visst är det patetiskt att man, efter en tids tystnad, nu går ut med full kraft för den globala religionen klimatskrämmarna.
Och visst är det imponerande att svt kan visa upp hur mycket sändningstid man kan lägga på indoktrineringen i just den frågan och just nu. Aktuellt, samma dag, med ett tiominuters inslag av sändningen ( mycket långt inslag ) om hur världen går under. Men vad jag tycker är mer intressant är att det, åter igen, är samordnat. Samma dagar går "kända" personer ut med samma budskap, i U.S.A och England bl.a
Hur går det till?
Får vissa personer i Sverige ( och andra länder ) mail från, ja, vilka då? Som säger att den och den dagen är det en "drive" och ämnet bör vara... För man ändrar inte tv tablåer hur som helst och jag kan omöjligt uppfatta det som en slump, när det händer gång på gång, att samma ämne får extra mycket indoktrinering, samtidigt, över hela världen.
Vilka håller i trådarna för nickedockorna i klimatskrämmarkyrkan? Soros? Romklubben? Skulle onekligen vara intressant att få veta.

 
Ingen bild

vmm

13 maj 2013 10:06

OT: Somalia ska nu delta i bandy-VM. I Borlänge bor det många svenskar som har sitt ursprung i Somalia. Nu ska dom träna bandy och representera sitt ursprungliga hemland Somalia. Inte Sverige. Det kallas tydligen "integration" eller nått sånt.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/gavledala/#./somalia-till-bandy-vm?&_suid=1368431990859024166502085019725

 
Ingen bild

Lasse

13 maj 2013 15:42

En annan faktor är sk subdoction... när tektoniska rörelser gör att landmassor sjunker. Länk: http://destination-yisrael.biblesearchers.com/destination-yisrael/2011/10/bangkok-and-southeast-asia-is-sinking-under-water-.html

"Not only Thailand, but the neighboring Nation of Laos to the North, Viet Nam to the east, and Cambodia to the southeast are all part of a great tectonic plate subduction that will displace millions of people with no homes or livelihoods in which to live out their lives."

 
Ingen bild

Lars

13 maj 2013 22:39

I Bottenviken har vi landhöjning, följande fakta hittade jag.
"Landhöjningen - berggrunden reser sig efter isens oerhörda tyngd - är idag 9 millimeter per år eller en meter per 100 år".
Ingenting som beror på vår miljöpåverkan, vissa områden har landhöjning och vattnet ska ju ta vägen någonstans, då ökar nivån på andra delar i världen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards