thoralf

Direktlänk till inlägg 12 maj 2014

ÄKTENSKAPET SOM EN VÅLDTÄKT PÅ BARNDOMEN

Av Thoralf Alfsson - 12 maj 2014 18:30

Idag publicerar jag en insändare skriven av en person med irakisk och muslimsk bakgrund. Anledningen är att personen försökt få sin insändare/debattartikel publicerad i alla de större tidningarna i Sverige men antingen nekats publicering eller inte fått något svar från de stora tidningsredaktionerna. Vi vet nog alla varför media inte vill publicera en insändare med kritik mot islam. Jag har därför beslutat publicera insändaren på min blogg. Författaren vill dock vara anonym på grund av risken för repressalier.


Författarens oro för sin egen säkerhet väcker en del frågor eller kanske snarare bekräftar min uppfattning om islam och dess företrädare. Den som kritiserar islam inom de egna leden riskerar att utsättas för både det ena och det andra. Till och med sitt eget liv kan vara i fara. Jag anser att de företrädare för en religionen som inte klarar kritik inte hör hemma i ett demokratiskt och fritt samhälle som värnar om alla människors lika värde och där yttrandefriheten är en viktig beståndsdel i samhällsdebatten.


"Äktenskapet, som en våldtäkt på barndomen


De sista dagarna har jag läst om flickors äktenskap som skall bli ny lag i Irak, och jag vill ge min åsikt eftersom jag kommer därifrån. Det nya förslaget/lagen för flickors äktenskap i Irak betyder att föräldrar kan gifta bort sina flickor redan från 9 års ålder. För min del är detta helt oacceptabelt då detta är en av många barbariska metoder som religiösa extremister försöker använda under Islams namn. När det gäller muslimska extrema, oavsett Shiamuslimer eller Sunni ,så tänker de likadant. De extremister, gör vardagen till ett helvete för muslimer i allmänhet.

 

De är förfärliga och utgör ett hot mot demokratin i dagens samhälle. De är båda ”fiender” mot kvinnor. Jag pekar på båda sidors extrema hållning, för att deras syn på kvinnor är omänsklig. De både stödjer en sådan lag och var och en av dem har tidigare haft och fortfarande har, liknande lagar.

 

Några exempel: Sunnimuslimska extremister har lagar som tillåter mannen att gifta sig med en kvinna under en begränsad tid (reseäktenskap), på arabiska: Zawaj Alsafar, dvs. att man gifter sig under en resa. Eller (besökäktenskap) på arabiska: Zawaj almisyar vilket innebär att man gifter sig under ett hembesök en timme eller mer.

 

Shiamuslimska extremisters extrema lagar tillåter att mannen får gifta sig med en kvinna en under en valfri begränsad tid vilket kallas Mutthaa (roligt)äktenskap, vilket innebär man får gifta sig under en viss tid, kanske en månad eller mer, utan rättigheter för kvinnan, och detta vet jag har även förekommit i Sverige.

 

Nu under Syrienkriget så har även extrema Sunnimuslimer kommit med ett annat äktenskap som kallas Krigets äktenskap, på arabiska (Nukah Al- jihad) där en speciell religiös grupp skickar flickor till krigets område för att träffa männen där och sedan måste ha samlag med dem . Allt detta under religionens namn. Jag kan bara uttrycka mig på ett sätt och säga: Detta är en bordell i religionens namn.

 

Nu i Irak, detta land som styrs av shiamuslimer med stöd av USA, som invaderade landet för 13 år sedan och fortfarande kan styra utan FN-mandat, vill Shiamuslimerna få igenom detta förslag att alltså få gifta bort flickor från 9 års ålder. Jag vill säga att båda sidorna, Sunni och Shia tävlar med varandra och redskapet är flickorna som alltid blir deras offer.

 

Enligt detta förslag ska flickor kunna giftas bort från nio års ålder och kvinnor får inte gå hemifrån utan tillåtelse av sin man, samt att man får ha sex med sin fru även om hon inte vill vilket blir ren våldtäkt. Dessutom anser jag att äktenskap med så unga flickor blir en våldtäkt på barndomen.

 

Allt detta vet västvärlden, kvinnorättighetsföreningar och feminister, som dessvärre inte agerar. De blundar som om ingenting har hänt och lämnar Irakiska kvinnor att kämpa själva.

Man undrar: Är detta deras straff för att de var emot den Amerikanska ockupationen? Ockupationen som skedde under demokrati och frihetens namn och som förstörde landet totalt?


Irak

 

- Landet som var en tid, civilisationens vagga. Idag är det ett efterblivenhetens land.

- Landet som upptäckte skrivkonsten. Idag är det okunnighetens land.

- Landet som skrev sin första lag i världen. Idag är det djungelns lag som gäller.

- Landet som 1970 hade noll analfabeter. Idag år 2014 är ungefär 60 procent analfabeter.

 

Varför jag skriver detta är att jag för det första kommer från detta land och känner mig mycket besviken och skäms, trots att jag samtidigt är mycket glad att jag flyttade för mer än 30 år sedan och lämnade allt bakom mig, inklusive religiösa fanatiker och deras lögner och påhitt.

 

För det andra att jag är mycket rädd för att de religiösa extremister som nu finns i Europa, sprider sina barbariska metoder även här i Sverige. De får anledning stöd till detta pg av dessa lagar i hemländerna även om det redan nu praktiseras mot deras flickor.

 

Det är dags att öppna ögonen och agera, innan det är för sent.

 

OBS: Jag vill inte ge mitt riktigt namn p g a RÄDSLAN av extremister. Så måste man leva nu i Sverige. Det är konsekvensen för oss invandrare och en felaktigt förd politik i detta land.

 

En vanlig muslim som levde i extremisters miljö i cirka 30 år"

 
 
Ingen bild

Benita Tillström

12 maj 2014 19:00

Var i hela friden är FI för dessa flickor??!
-Visst,ja, de sitter och dricker rödtjut på någon taverna och ojjar sig över varför inte världens mest jämställda kvinnor har det ännu bättre!

 
Ingen bild

Mats (ateist)

12 maj 2014 19:31

Och vår gemensamma gud, gör ingenting som vanligt, sitter och tittar på, någonstans där ute bortom tid och rum!?

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 maj 2014 19:49

@Benita Tillström.
Håller fullständigt med dig!
Detta borde tryckas upp i mängder och spridas på nästa Fi-möte. Hela väggar borde på dessa tillställningar, tapetseras med detta.

Samma med Julia Caesar,s krönika: Sveket, som publicerades igår.
En svidande massiv kritik mot de som vänt sig bort när de istället borde ha reagerat över religiöst grovt kvinnoförtryck.

Det nu omsvärmade "partiet" Feministiskt Initsiativ, är endast en samling av egoistiska och verklighetsfrånvända Vänsterflummare.
Att de inte vågar närma sig detta gigantiska problem, beror på att de på inget sätt vill göra något som kan ge SD uppmärksamhet.
Istället kommer nu under sommaren ett stort antal flickor att lämna Sverige, skolan, kompisar och det fria livet här, för att giftas bort med en okänd äldre man i ett för dem okänt land.
Allt detta mot deras vilja, det förstör för alltid deras framtid, och den kultur/religion som stödjer detta undslipper kritik.

Ansvaret vilar inte bara på Gudrun Schyman, men media äter just nu ur hennes hand, så hon om någon skulle kunna väcka debatten. Men hon tiger...

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 maj 2014 19:52

@Mats(ateist).
Vad gör DU för att stoppa detta, dessa flickors och kvinnors ständigt pågående helvete?

 
Ingen bild

Mats (ateist)

12 maj 2014 20:03

Arbetar och betalar skatt, och försöker upplysa mina medmänniskor att ALL religion är förkastlig. Vi måste börja se varandra som just medmänniskor oavsett födelseplats.

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 maj 2014 20:13

@Mats(ateist).
Jag menar mot specifikt Islams kvinnosyn. Vad gör du mot det? Allt DU kan? Eller ingenting?
"Arbetar och betalar skatt", befriar ingen från ansvar att reagera mot detta.

 
Ingen bild

Magentan

12 maj 2014 20:24

Vi tackar för insiktsfull information från vår anonyma vän ovan. En människa som har levt i detta och vet vad det innebär har säkert mycket att berätta, och vi vill gärna läsa mer.

Missa inte veckans söndagskrönika "SVEKET" av Julia Caesar! Här kommer några citat från den:

"I PRAKTIKEN BESTÄMMER MEDIERNA vad som ska betraktas som hedersbrott. Okunniga och politiskt korrekta journalister bidrar till att problemen lever vidare i en skuggsfär utan insyn."
[...]
"En skur av rapporter och skrifter har stakat ut hur vi ska förhålla oss till en invandrad kultur där det är okej att mörda sin egen avkomma. Vi ska acceptera och tolerera. Att försöka påverka och förändra är liktydigt med kulturimperialism och maktövergrepp."
[...]
" 'Tolerans mot intoleranta värderingar, som hederskulturen, har blivit ett förhållningssätt inte bara hos en marginaliserad vänster utan även i den etablerade sfären inom svensk politik och myndighetsutövning. På så vis har kulturrelativismen bidragit till att hederskulturen har accepterats i det svenska samhället' skriver Lars Åberg och Eduardo Grutzky."

http://snaphanen.dk/2014/05/11/sondagskronika-sveket/#more-179537

PS: (Åbergs och Grutzkys bok "Heder och Samvete" finns att köpa på Bokia.)

 
Ingen bild

Magentan

12 maj 2014 20:33


SD har slagit på stort och satt upp alldeles utmärkta reklamaffischer på Stockholms Tunnelbanor.

Jag undrar bara hur många timmar dessa får hänga kvar utan att bli översprejade och oläsliga i det numera odemokratiska landet, där gatans parlament fritt råder.

 
Ingen bild

jonte bergström

12 maj 2014 20:37

Så shia-muslimer föredrar Muttah alltså?


:) Förlåt. Kunde inte låta bli..

 
Ingen bild

Stundtahl

12 maj 2014 20:37

Med en ärlig och obestridlig översättning av bloggposten borde detta vara dynamit ur internationell betraktelse...

 
Ingen bild

Mats (ateist)

12 maj 2014 20:41

Hulda
Förmodligen lika mycket som påven. Men tillskillnad från han, så tycker jag att män och kvinnor är lika värda. och bör behandlas så. Och själv. förutom att försöka se till att dom inte kan komma till Sverige för skydd.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

12 maj 2014 20:48

Var kom gud in i det hela?

Jag säger som den Finske Fältprästen sa när dom frågade varför han hade en Suomi kulsprutepistol med sig.
-Jo, man kan inte lämna över allt åt gud.

 
Ingen bild

Mikael Karlsson

12 maj 2014 20:48

Ja man slutar aldrig förvånas. Vill inte de stora medierna trycka detta finner jag märkligt.
Kanske är rädda och bli anmälda för hets mot folkgrupp?
Borde ju som Stundtahl skriver dynamit i nyhetsvärde.

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 maj 2014 20:49

@Mats(ateist).
Jag har inga problem med att ett antal kvinnor och flickor slipper ut ur Islams förtryck och kommer till Sverige, hittar bra svenska män och assimileras in i vårt samhälle.
Deras förtyckande fäder och andra manliga släktingar skall stoppas vid gränsen.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

12 maj 2014 20:58

Och de män som är förföljda och jagade. ateister, otrogna, homosexuella, hur skall du göra med dessa män.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

12 maj 2014 21:02

Nemo
Går inte hela insändaren ut på ett religiöst förtryck?

 
Ingen bild

Martin

12 maj 2014 21:08

Jag håller fullständigt med artikeln författare .
Jag känner väl detta och ännu mer.Nu i tiden i Nigeria mer än 250 skolflickor kidnappade av den Islamiska terroristgruppen Boka Haram
De gör helvete för detta flickor.
Var är barn och kvinnor rättighet???

 
Ingen bild

Stefan A

12 maj 2014 21:17

FI en bunt überklasskvinnor med styrelserepresentation i blick och omgiven av ett hov av unga fotsoldater som skiter fullständigt i sina sämre lottade medsystrar i den förtryckande religionen...

 
Ingen bild

Martin

12 maj 2014 21:19

Bästa sätt att dra tillbaka medborgarskap och skicka de hem.Det är bästa metoder.

 
Ingen bild

Lena

12 maj 2014 21:44

@Mats(ateist) Skilj på religion och andlighet. Religion är att följa (kanske slaviskt) någon annans idé, medans andlighet är sökande på egen hand, att själv pröva bärighet i en idé (och inte bara svälja den). Problemet är väl att inom islam så är många unga, framför allt flickor nedtryckta i skorna (i vart fall när det gäller friheten att välja pojkvän o livsstil). Det är svårt att bryta sig ur en familj med så starka och kontrollerande släktningar som dessutom hotar med repressalier om du inte lyder. DET problemet har inte kristendomens unga, iaf inte om de kommer från Sverige o övriga Europa. Så problemet med dessa flickor som artikeln talar om är nog mer kulturbaserat än religionsbaserat(fast lite av båda om familjen har den kulturen).
På 1200-talet fanns en stark riktning inom islam som kallas sufismen. Den menar att det inte behövs någon imam (präst)som förmedlar kontakten med gud. Människan ska själv söka kontakt med gud med hjälp av poesi, musik, dans, konst vad det nu månde vara för att komma i kontakt med sitt "högre jag" dvs gud. Sufismen finns kvar i muslimska länder men är i stort kanske icke existerande om du skulle fråga vissa mer "korrekta" muslimer. I Turkiet är den förbjuden. Hört tals om dansande dervisher? Så gud i den form som du talar om ("gubben där uppe?") det är inte DET vi pratar om.

 
Ingen bild

Lena

12 maj 2014 21:45

För övrigt anser jag Schyman avskyvärd, liksom SVT som gullar så och tillåter henna att riktigt få bre ut sig. Usch!

 
Ingen bild

Mats (ateist)

12 maj 2014 22:41

Lena
Vem har pratat om andlighet?
westminster baptist Church. här har du kristendomens svar på fundamentalism. skit bra för barnen antar jag!

Jag ser inte religion som ett isolerat problem. Bara för att vi i sekulerade Sverige har en " läs bara det du håller med och tycker om" kristendom, gör inte det hela bättre, kanske till och med sämre. Ska man vara troende, var det då!

Kan bara hoppas att du inte kommer med magiska stenar och ett horoskop i nästa kommentar.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

12 maj 2014 22:43

Jo, med religiöst förtryck har ju ingenting med gud att göra oavsett om gud existerar eller ej. Så i praktiken förespråkar du i ditt inlägg att man inte skall göra något alls.

Jag förespråkar som talesättet: Gud hjälper den som hjälper sig själv.

 
Ingen bild

Leon

12 maj 2014 22:57

@ Lena

Kan vara intressant att veta att sufismen fortfarande har ganska många anhängare, märkligt nog är påfallande många av dessa "västerländska" konvertiter. En av de mest kända torde vara Cat Stevens (Yusuf Islam).

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Lena

12 maj 2014 23:40

@Leon Ang.västerlänska konvertiter inom sufismen.
Liksom den svenske författaren o boxaren Torbjörn Säfve. Läs hans bok; Var inte rädd,"En färd genom historien och mytologierna, de ockulta resonemangen och den sufiska praktiken". Väl värd att läsa. Jag tror också att det finns fler anhängare än vad som erkänns inom muslimska kretsar.
@Mats(ateist) varför så negativ? Alla aspekter av livet ska väl kunna diskuteras, även om inte DU tror på det?

 
Ingen bild

Lena

12 maj 2014 23:53

@Nemo saltat sobrius "gud hjälper dem som hjälper sig själv" - det var väl en väldigt bra sammanfattning på vad jag tror på också! Tack för den! Visst förespråkar jag också åtgärder mot religiös fanatism som de galenskaper som t ex tvånggifte är. Jag orkar bara inte ta upp det igen. Tror att den s. k. "intelligentian" här i landet + media o alla PK försöker trötta ut oss andra bara genom att komma med så fasansfulla påståenden (ex Schyman om att detta är Sveriges problem, inte problem inom islam) ja jag är trött på att diskutera detta egentligen, tycker det är intressantare att läsa sig mer och fördjupa sig.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

13 maj 2014 00:37

Nemo

Jag översätter ditt mantra till,
JAG hjälper den som hjälper sig själv. jag är helt säker på att resultatet av det, åtminstone är mätbart. men lika intetsägande.
Snacka om floskel.

Och tyvärr kan jag inte gå in på att religion och gud inte har med varandra att göra. Det får stå för dig.

Hamnade i en liknande debatt i föregående tråd gällande hyckleri, vilket du var för lat för att ta reda på vad det betydde, utan nöjde dig med att TRO att du hade rätt. Och dessutom tyckte jag skulle bevisa med fakta vad hyckleri betydde.

Ps Hyckleri ändras inte av välvilja, omtanke, snällhet. Hyckleri är benämningen för. att inte leva som man lär. god eller ond

 
Ingen bild

alltförsverige

13 maj 2014 01:37

En konsekvens av det borde ju vara att alla som kommer från sådana länder automatiskt får asyl här. När skall sd föreslå det?

 
Ingen bild

Putte

13 maj 2014 05:14

@Mats (ateist)
Och alla de som ljuger om att de är förföljda och hotade och flyr för sina liv. Vad gör vi med dem? Exempelvis kommer det fler "syrier" till Sverige än vad det gör till övriga Europa tillsammans. Har de så bråttom i sin flykt, att de far igenom Europa med en sådan fart, att de inte hinner bromsa förrän de är i Sverige?

 
Svensson

Svensson

13 maj 2014 06:54

Svenska dagstidningar tar inte med såna här tunga insändare,istället gör dom smygreklam för alliansregeringen.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ludvig

13 maj 2014 07:18

Fy skäms på svensk media som inte tar in detta. Och fy skäms på FI som inte tar upp hur muslimska kvinnor har det

 
Ingen bild

Urban Jakobsson

13 maj 2014 08:08

:allt för Sverige: Ja det blir när du garanterar deras uppehälle.

 
Ingen bild

Nema saltat sobrius

13 maj 2014 08:25

Tack, Lena.

Om Mats.
Snacka om att anstränga sig för att missförstå.

Sen att Mats indirekt titulerar sig som gud kanske tyder på ett visst storhetsvansinne? Fast hela inlägget andas snarare arrogans.

Med talessättet avses att man inte bara kan vänta på att saker och ting skall hända av sig självt. Man måste ta tag i sitt eget öde, oavsett om det är grannar, vänner eller staten som hjälpen kommer ifrån.

Jag har aldrig påstått att religion inte har med gud att göra. Jag har däremot påstått att religionsförtryck inte har med gud att göra, märk skillnaden. Men det kanske är lättare att angripa något som Mats själv anser att jag har hävdat än vad jag faktiskt har skrivit?

Samma sak gäller för Mats prestationer i tidigare tråd. Nu försöker han få det till att sakfrågan gällde något annat och han hade rätt fast han inte kunde få fram det? LOL

Ni andra kan ju bedöma själva hur det gick för honom. Och vad sakfrågan gällde.
http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/05/07/10691729-befolkningsutbytet-i-kalmar-lan/#kommentarer

Jag brukar inte kommentera andras språk eller skrivfärdigheter för jag tycker det är oväsentligt bara man får fram vad man avser men när Mats som återkommande särskrivare antyder att jag inte förstår vissa ords innebörd så kan jag inte låta bli att nämna det.

 
Ingen bild

bonnläpp

13 maj 2014 08:35

@Nema saltat sobrius, har en viss känsla att många av namnen vi ser här, kommer i verkligheten från en eller två personer. Språket är likvärdigt och som du mycket riktigt påpekar är "sär stavningar" och annat legio.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

13 maj 2014 09:16

Fast jag ser nu att jag stavade mitt eget nick fel här i senaste inlägget. :O

 
Ingen bild

bonnläpp

13 maj 2014 09:25

@Nemo saltat sobrius, det där med solen och fläckar. ;-)

 
Ingen bild

Mats (ateist)

13 maj 2014 09:37

Nemo på riktigt.


Jag förespråkar som talesättet: Gud hjälper den som hjälper sig själv.
Detta uttalande behöver inte missförstås. det säger allt om den person du är. (intetsägande)
Och jag kan på riktigt säga, att vad vet du om att jag inte är gud, testar dig, gör saker som du inte förstår m.m

De som religiöst förtrycker någon, vill nog alltid hävda att det är gud som godkänt deras förtryck. så jag vet inte hur man kan lämna honom utanför.

bonnläpp
jag har sett dina tidigare kommentarer. jag betackar mig för vidare diskussion.

 
Ingen bild

Markku Ahonen

13 maj 2014 09:46

Och vad har denna berättelse om Iraks lagar från en "anonym" person med Sveriges invandringspolitik att göra? Annat än att det är än viktigare att vi öppnar våra gränser.

 
Ingen bild

alf

13 maj 2014 09:55

@Markku Ahonen
Sveriges gränser är öppna! Det står dig fritt att åka härifrån, när som helst. Gärna så långt bort som möjligt. Med enkelbiljett.

 
Ingen bild

Verkligheten

13 maj 2014 10:13

Denna berättelse visar hur viktigt det är att asylrätten fungerar som den ska. Denna kvinna har väl ingen något problem med. Tänk vad bra det skulle ha kunnat fungera. Medeltida dogmatiska ideologier är däremot ett stort hot mot vårt fria och öppna samhälle.

Oavsett vad man tycker bör debatten vara fri och öppen och inte som i Sovjet att du avskedas eller blir socialt isolerad om du för fram kritik mot den.

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 maj 2014 11:23

@Markku Ahonen.
Du anser att det är viktigt med våra öppna gränser. Än viktigare när du läste den anonyma insändaren som hör till detta inlägget.
Men anser du pga. detta, att det är viktigt att dessa människor då assimileras in i vårt samhälle med kraft, för att få bort dessa kvinnofientliga seder och traditioner?

Bara tanken att en man med vissa böjelser, helt legalt kan ingå äktenskap med en liten flicka på som yngst 9 år, ger mig svårigheter att behålla frukosten kvar i kroppen...

 
Ingen bild

S-E Karlsson

13 maj 2014 11:45

Förtidsröstningen avklarad två röster till för att SD ska komma in i EU parlamentet !

 
Ingen bild

Lena

13 maj 2014 12:08

@Mats(ateist)
Uppriktigt sagt, hur kan du bli så arg för att Nemo t ex har en annan uppfattning än du har? Här på tråden har man möjlighet att lära sig nya saker hela tiden. Jag TACKAR DIG för att DU har skrivit det du skrev tidigare - DET gjorde att jag fick inspiration att tänka och skriva det JAG uppfattar. Vi lever i parallella världar om man så vill genom att man uppfattar olika. Det Nemo menar är att om man är öppen för gud så kan gud hjälpa, men så klart måste du själv också medverka. Gud är INTE "en gubbe däruppe" eller en trollkarl! Det står tydligt o klart i bibeln att vi människor är en avbild av honom (gud). För mig är det här en analogi, en saga om du vill för att vi som människor kan uppnå ett upphöjt medvetande som är en avbild av vad gud är.
Vi har i Sverige en gemensam historia av kristendomen. Den förkunnar bl a "du skall inte ljuga, döda, stjäla, med flera kanske nu gammaldags moralfilosofi. Men dessa tre budord står dig än till denna dag. Dessa kommer från gamla testamentet, men från nya testamentet förkunnar Jesus kärleksbudskapet. Han säger också att du ska LÄRA KÄNNA DIG SJÄLV samt DU SKA SJÄLV KÄNNA SANNINGSHALTEN i det som förkunnas. Det som förkunnas i kyrkan har tolkats av olika företrädare som haft egna ambitioner. Jag är absolut inte kyrklig, utan lyssnar till essensen av det kristna budskapet. Mycket av kristendomen känns föråldrad men den ÄR faktiskt vårt svenska kulturarv och således en del av vårt "varande" genom att det har påverkat vårt sätt att förhålla oss till saker o ting. Det är inte att vara förljugen.
Om du har en annan "livsfilosofi" så kanske du kan förklara mer om den. Vad är så suveränt med att vara ateist och vad innebär det egentligen? Att det bara finns en enda dimension till allt liv på jorden?

 
Ingen bild

Åke

13 maj 2014 12:14

@Markku Ahonen!
Denna insändare har väl i allra högsta grad med svensk invandringspolitik att göra, där man legitimerar kulturer med t.ex inslag av Moskebyggen mm, där den här typen av åsikter finns innanför murarna? Personen ifråga skriver ju på slutet att: - Det är konsekvensen för oss invandrare och en felaktigt förd politik i detta land., slut citat. Den personen om någon, bör ju veta och känna hur det förehåller sig. Snacka om beröringsskräck från politiker, media mfl.som vägrar se elefanten i rummet inkl. Markku och kommer med all världens bortförklaringar och andra analyser av världen!!!

 
Ingen bild

Skånepåg

13 maj 2014 12:39

Familjens samtliga 7 röster för Sd inlämnade under förmiddagen.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

13 maj 2014 12:47

Lena
Ateism betyder att man inte "tror" saker, innan det går att testa eller bevisas. vi tror alltså inte på gud, tomten, Tor, Zeus. m.m (mycket enkelt beskrivet)

Även du är ateist. Och det du tror, är mer flum, än religion.

Du pratar som att människor har fått sin moral från gud!?
Menar du då att djur som apor inte besitter moral?
Var det inte du som tyckte att GT var förlegad och inte skulle användas efter Jesus predikningar? Gud förespråkar slaveri, vilket Jesus även gjorde. Har vi en egen Svensk gud?

Ps. Från illustrerad vetenskap ( har dock ingen koll på hur trovärdig den är)
Är moral en kulturyttring, förbehållen människan, eller har djur också någon form av moralkänsla? På senare år har forskare gjort flera upptäckter, som pekar på det sistnämnda. En rad arter verkar till exempel kunna visa empati och hjälpsamhet.

Ds. Nej jag är inte arg. (tror dock att vi är på fel forum för att reda ut detta)

 
Ingen bild

Skiftnyckelsägare

13 maj 2014 13:04

Det är väl ingen som bryr sej om om Mats är ateist hundägare ellerfribajasare

 
Ingen bild

Fredde

13 maj 2014 13:06

Aftonblaskan:

Äggkastning mot Åkesson. Undrar hur många länder som har demokrati skulle tillåta äggkastning mot ett möte? Och vad hade hänt om SD kastat ägg mot MP som har möte?

Läser vidare:

Stora protester mot SD reklam om att förbjuda tiggeri. Fan lägg ner! 55% av svenska folket vill ha ett förbud. Även rumänska ambassaden vill ha ett förbud. Lyssna på svenska folket och inte vänstermedias drev!

 
Ingen bild

Cyckelägare

13 maj 2014 13:20

Fredde: Idetta fall kommer vänstermedia ingen vart blir bara flera SD röster

 
Ingen bild

Mats (ateist)

13 maj 2014 13:21

skiftnyckeln
Precis. därför är detta fel forum. vi gled från ämnet, sorry.
Lena/ Nemo
Kolla youtub. gällande religion, lite tort, men vansinnigt lärorikt.
(Sam Harris vs Chris Hedges - Religion - The End of the World)

Jag avslutar så.

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 maj 2014 13:23

Vänsterextrema vrålapor i Göteborg stör Jimmie Åkessons tal.
Ägg har kastats mot honom.
Var finns respekten för vår demokrati?
Det blev tom. så att mötet blev inställt.
Nu är det extra viktigt med en SD-röst i EU-valet.
Så också i riksdagsvalet!
Vrålaporna ska inte vinna över oss!!!!!

 
Ingen bild

Lena

13 maj 2014 14:53

@ Mats(ateist)
Jag sa att av guds tio budord från gamla testamentet är det 3 budord som fortfarande är mycket aktuella idag trots alla tusentals år: Du ska inte ljuga, stjäla eller döda) är en moral som fortfarande gäller i vårt samhälle även om det håller på att luckras upp av vissa personer i samhället. Jag sa också att gud inte är någon som sitter där uppe och ger oss dessa moralkakor utan människor har tecknat ner dessa berättelser för att berätta om "ett högre medvetande" för att vi för att vi ska kunna leva i ett bättre samhälle med frid och harmoni. Har du svårt att diskutera med någon som inte har samma uppfattning som du själv har? Kan förstå att du ger upp eftersom som det innebär att läsa på inlägget innan man svara. Det enda du är ute efter är att förlöjliga människor, jag tror du är en cyniker.

 
Ingen bild

Lena

13 maj 2014 15:02

Lyssna på Uppdrag granskning", hur vår "intelligentia" resonerar.
http://.www.friatider.se/asyls-kandes-brott-utreds-inte
"De har lite mer rättigheter"

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

13 maj 2014 15:03

Vad ska man säga. Helt naturligt ska inte en enda muslimsk man ini detta land som följer dessa stenålderslagar. Det skulle vara intressant att veta hur många det finns av dessa dårar i vårt land som som tycker det ska va så och att vi ska vika oss för detta, Att FI Inter vågar säga nå är ju ytterst beklagligt dom står ju mest för kvinnors rätt. Men det är väll trevligare med home te party för dessa damer. Att sjuklövern och media blundar de vet vi ju redan

http://Barrkis

 
Ingen bild

KS

13 maj 2014 16:09

Längre tillbaka: Efter 11 septemberattentaten mot den värld som inte är muslimsk eller för ofrihet, hade Sveriges Radio en intervju med en en 12-årig flicka med afganistanskt ursprung. I den intervjun sa denna flicka att "en god muslim skall döda åtminstonde en kristen". Tyvärr blev de ledande följfrågan: var har du hört det, i Sverige eller Afganistan? Varvid flickan, efter lite tvekan, naturligtvis svarade Afganistan. Det är nog så, att redan då efter öppna dörrar till Svedala, så kan man med all säkerhet konstatera, att det hade hon hört här i Sverige. Flickans svenska var oklanderlig, alltså hade hon bott här länge.

 
Ingen bild

Stefan

13 maj 2014 16:21

Apropå vålaporna i Göteborg. Otroligt att detta ska få förekomma i en demokrati. När man ser dialogpolisernas tama försök att fösa bort dårarna så kommer man osökt att tänka på mer effektiva metoder som tårgas, vattenkanoner och gummikulor... Fast vid närmare eftertanke skulle det nog skapa dålig stämning och "bad will" för SD... En effektiv metod kanske vore att konsekvent gripa de värsta för störning av mötesfriheten (det är faktiskt brottsligt) och inte släppa ut dem förrän efter valet i september. Eftersom jag misstänker att de ledande skränhalsarna är en liten klick kringresande "yrkesdemonstranter" så vore det en preventiv åtgärd som skulle ge en lugnare valrörelse. Frågan är om det finns lagliga förutsättningar för det... Allvarligt talat så är detta ett demokratiskt problem, även om polisen lyckas hålla motdemonstranterna på avstånd genom att utrymma torgen där SD har möten så får ju Jimmie & co. tala för tomma torg då det är nästan omöjligt att mota bort bara störningsmomentsn och inte vanliga åhörare.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

13 maj 2014 16:38

Lena
Du menar att alla människor som levde innan den tid av nedtecknande av dessa budord, inte hade någon moral?

Min åsikt är att vi har moralen nedärvd i dna, för att den gynnar vår utveckling, på samma sätt som att vi är rädd för rovdjur.
Helt rätt att gud inte sitter och ger moralkakor, detta pga att han förmodligen inte finns, och jag hoppas verkligen att han inte gör det, för någon mer sadistisk och grym än gud, hittar du inte bland människor.

Nej inte cynisk. skeptisk, humanist, realist

 
Ingen bild

Statsfeminist

13 maj 2014 18:47

@Benita Tillström

"Var i hela friden är FI för dessa flickor??!"

Jag tycker att Gudrun Schyman borde adlas.
Hon skulle nog göra succé med ett adligt klingande namn.

Jag föreslår Gudrun af Schyman - (med uttalet Gudrun af SchyRman)

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 maj 2014 18:50

@Stefan.
Det är nog rätt. Att ta till brandkåren med vattenkanoner och annat våld, bara gynnar vrålaporna.
Nej, att låsa in de värsta vrålaporna är absolut bättre. Även om de då blir "hjältar" bland de sina, ger det en tydlig signal till andra bråkstakar...
Att de är kringresande är nog klart. Tänkvärt också att så många vrålapor inte jobbar eller är i skolan, mitt på en vardag...

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 maj 2014 18:51

@Statsfeminist.
Jag föreslår Gudrun Skyr man (som pesten)...

 
Ingen bild

Susanne

13 maj 2014 18:58

Det finns så många som väljer att blunda. Det är enklast så vill inte se verkligheten. Sossarna var här inför eu valet. Men jag har redan röstat så dom var för sent ute. Vågar inte använda tilltalsnamnet utan tar ett av mina andra namn.

 
Ingen bild

pelle

13 maj 2014 19:41

Mats,,, ateist

Jag tycker att du har många poänger i vad du säger, men jag håller inte med dej om att moralen är nedärvd, utan jag tror att den är något vi uppfostrats till.

Därimot många invandrares heta sinnelag , det är något som har ärvts.

Pelle

 
Ingen bild

World Traveller

13 maj 2014 19:43

Om Riksdagsvalet ska kunna hållas utan att någon (Sverigedemokrat) mördas så måste alla dessa vänsterfascister som stoppar SD's torgmöten buras in tills valet är över, annars har de snart ihjäl någon.

 
Ingen bild

OH

13 maj 2014 19:53

Jag tycker man skall visa lite hövlighet mot FISARNAS ledare.
Säg Tant Gudrun.

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 maj 2014 19:54

@World Traveller.
Håller tyvärr med dig. Denna händelse i Göteborg är väldigt oroväckande.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

13 maj 2014 20:12

Pelle
Nja, jag har inte kollat stenhårt på just den biten, vet att det finns en bok skriven av en forskare på just det.

Vargar dödar inte varandra urskillningslöst. det är inte bra för flocken, kan tänka mig att mentalsjuka vargar, antingen blir utstött eller dödade. Är det en moral eller en överlevnadsinstinkt.

Onda människor gör onda saker
Goda människor gör goda saker
Det krävs(tro)religion för goda människor att göra onda saker

 
Ingen bild

Tommy

13 maj 2014 20:40

Det handlar om människor som använder religion för att tillskansa sig makt. Gustav II Adolf härjade i Tyskland på 1630-talet och förintade 200 bondbyar i protestantismens namn.
Beklagligt att människor 2014 tror på sagorna som förmedlas i Koranen, Bibeln etc.
Lika beklagligt att nioåriga flickor ska giftas bort.
Tyvärr är vi för beroende av oljeleveranser från arabvärlden i vår iver att leva i överdåd annars borde vi rimligen låta bli att sponsra diktaturerna med sina kvinnoförnedrande lagar såsom Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Kuwait, Irak o.s.v

 
Ingen bild

Mats (ateist)

13 maj 2014 21:01

tommy

Amen, Äntligen en sund frågeställning.
Jag tror dock inte att världssamfundet kommer att tillåta dessa morbida idéer.

 
Ingen bild

MSS

13 maj 2014 21:10

Jag håller fullständigt med Åke.
Moskeer är baser för extremister och hot mot våra barn barn framtid tycker jag.

 
Ingen bild

Blåsippan

13 maj 2014 21:30

Härligt Skånepåg.

 
Ingen bild

Nisse

14 maj 2014 04:37

Marku är en fullbldsrasist som hatar svenskar. Det är därför han aldrg har någon kommentar till varför hans hemland, det rasistiska Finland har Europas stängdaste gränser och tar emot färre flyktingar än vad en medelstor svensk kommun gör.

 
Ingen bild

Leon

14 maj 2014 06:18

@ Nisse

Är de "stängda gränserna" kanhända vara en kvarleva av den "mjuka ryggens" politik som Finland av nödtvång hade under "kalla krigets dagar". Då fungerade Finland lika bra som de mer "fysiska" hinder (i e "järnridåns" stängsel och minfält) som hinder för ryssar/östeuropéer som ville lämna "arbetarnas paradis".

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Nisse

14 maj 2014 17:04

Det kan du säkert ha rätt i Leon, men det gör inte Marku till en mindre hycklare.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards