thoralf

Direktlänk till inlägg 27 augusti 2017

VÄLDIGT TREVLIG DAG

Av Thoralf Alfsson - 27 augusti 2017 08:52

 


Då har jag lyssnat till ännu ett sommartal i Sölvesborg. För varje år som går så blir det bara mer och mer folk. Det var ett bra beslut att flytta från Fyra årstiders park till Slottsudden. Det skulle man nog gjort redan 2015-2016.


 

Publikhavet.


Jimmie Åkesson lyfte de aktuella frågorna med skärpa. Jag kommer ihåg några detaljer som fastnade och som jag säkert kommer använda i kommande blogginlägg.


”Samhällsfarliga värderingar”

”Sverige är inget allamansland”

”Ultraliberalt storstadsparti” (om Centerpartiet)

”Annie Lööf och Jan Björklunds dubbelspel”

 

Men som jag sagt tidigare så hade jag gärna också sett något skarpt utspel eller krav i talet. Inte minst för att visa att vi står för vår politik och tänker driva våra krav.


Här en bild från det första sommartalet 2010. Då var vi kanske 200 personer "enligt" Expressen.


 


Det blev också väldigt många trevliga samtal med framförallt personer som läser min blogg. Väldigt många som kommer fram och berättar att de tycker att jag gör ett väldigt bra jobb och hoppas att jag inte slutar med bloggen. Det är väldigt skönt att få all denna uppskattning av Sverigevänner och partivänner. Att få det stödet betyder väldigt mycket.


Nu närmar sig sanningens år och frågan kommer besvaras om det sovande folket har vaknat under denna mandatperiod som präglats av asylkaos och massinvandring. Hur väcker man annars det sovande folket? Det blir på många olika sätt ett sanningens år!


När jag kom hem till Kalmar igår kväll var det full aktivitet. Jill Johnsson och Eric Gadd uppträde på Rävspelet, Nattloppet med väldigt mycket folk och sedan cruising med ett stort antal bilar. Jag hann med en liten runda på stan och många samtal även där och det var tummen upp från väldigt många som kände igen mig. Väldigt skönt! 

 
 
Ingen bild

anonym

27 augusti 2017 10:03

Skyddande av brottsling tycks vara kyrkans uppgift!

Polisen slog till mot Svenska kyrkans läger för illegala invandrare


http://www.friatider.se/polisen-slog-till-mot-svenska-kyrkans-l-ger-f-r-illegala-invandrare

 
Ingen bild

Hacke

27 augusti 2017 10:32

Precis som moderaterna idag får skörda vad Reinfeldt sådde får du Thoralf och övriga Sverigevänner nu se frukterna av ert idoga och tappra arbete i pk-motvinden. Det värmer oerhört när jag läser vilket bemötande du numera får på gator och torg.

Folket är med dig/er. Det märker också jag som sympatisör alltmer i vardagen och omgivningen. De ”goda”, blinda och verklighetsförnekande belackarna lär inte bli varse omfattningen av detta faktum förrän på valnatten.

 
Ingen bild

Boris

27 augusti 2017 10:42

Min spontana reaktion när jag såg ditt foto på publikhavet är att alla människor ser glada och lyckliga ut. Det är helt enkelt kul att vara Sverigedemokrat och umgås med andra trevliga människor. Precis som det skall vara

 
Ingen bild

GBM

27 augusti 2017 11:04

Ett bra tal i Sölvesborg och tummen upp för din blogg men egentligen så är det en piss i Nilen, det behövs så mycket mer. SD måste komma upp på barrikaderna och marknadsföra sin politik, speciellt viktigt nu med det som hänt i Moderaterna och alla deras hejdukar som vill stänga dörren till SD

Thoralf Alfsson

27 augusti 2017 11:23

Ja, nu gäller det att stå upp mot pk-media som kommer kräva en sd-avbön av alla som kan vara aktuella som partiledare för moderaterna.

 
Ingen bild

Hacke

27 augusti 2017 11:33

OT. Lite av högtid för Sverigevänner idag på snaphanen.dk
Både Julias "Söndagskrönika" och andra delen av intervjun med Arnstberg kring "Den politiska korrektheten".

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 augusti 2017 11:34

@ Thoralf. Tvivla aldrig om bloggens popularitet. Tvivla aldrig om behovet av den. Tvivla aldrig på att du påverkar inte bara Kalmar, utan hela Sverige.

 
Ingen bild

Dennis Slotteborn

27 augusti 2017 12:24

Talade med Jonathan igår och han sa att polisen hade uppskattat det till ca 3000 deltagare, inte illa. Tror att alla de andra partiernas sammanlagda deltagare inte ens kommer upp till den summan. Mvh Dennis.

 
Ingen bild

Gus

27 augusti 2017 12:46

Hacke 10.32 Bra skrivet och formulerat ! Vi ses på barrikaderna valnatten 2018 .

 
Ingen bild

Lotta_1

27 augusti 2017 13:32

2017-08-27 02:00, Skottlossning, Kalmar
Skott mot dörrar, Djurängen.
En uppringare berättar att det hörts två smällar från en adress på Djurängen och att en bil ska ha lämnat platsen. Vid kontroll visar det sig att någon skjutit på dörrar i ett bostadshus. Inga personer ska ha kommit till skada. Bilen anträffas en stund senare och vid efterföljande utredningsarbete kan två personer gripas. Anmälningar om grovt vapenbrott, olaga hot och framkallande av fara för annan har upprättats.
Utredningen fortsätter under dagen med bland annat förhör av de gripna.
Organisation
Polisen Kalmar län

Bakom betalvägg: http://www.barometern.se/kalmar/vittnet-vaknade-av-tva-rejala-smallar/

http://www.barometern.se/kalmar/skottlossning-i-djurangen-tva-gripna/

 
Ingen bild

Dumle

27 augusti 2017 14:40

Visst var det en underbar dag (och kväll). Det är så otroligt skönt att omges och prata med så många förnuftiga människor! Igår ägde vi hela Sölvesborg. Personer med SD-symboler dök upp vårt man än var. Inga otrevligheter någonstans. Tyvärr träffade jag aldrig på dig i folkhemmet Thoralf. Gick flera rundor på kvällen för att just få tillfälle att träffa dig irl och uttrycka min uppskattning, men då har jag och Humle något att se fram emot nästa år. Jimmies tal var hans bästa hittills, men hans dubbelgångare som tydligen var ordförande i SD-Blekinge gav dagens mest hoppfulla besked. Nämligen att opinionsläget för SD i Blekinge visar i dagsläget att generellt sett har partiet runt 40 procent. Känn på den - 40 procent!!! Vill slutligen uppmana alla Thoralfs läsare att ta sig till Sölvesborg nästa år. Ni kommer inte att ångra er. Kvällens festligare aktiviteter är dagens höjdpunkt. Så stanna längre nästa år Thoralf;)
Mvh Dumle

 
Ingen bild

Hacke

27 augusti 2017 14:55

Här har vi raka motsatsen till Åkessons sommartal, både vad beträffar trovärdighet, antal uppslutna som politiskt budskap:

”– Det finns en känsla av att det i Sverige är något som håller på att gå sönder, säger Björklund.”
Detta senkomna uppvaknande var alltså det som serverades de hundratal som slutit upp ur de egna sörjande leden vid Jan Björklunds sommartal på kajen i Göteborg. Ett konstaterande som dessutom är ett resultat av hans egen politik och den han kommer att fortsätta med oavsett om han ingår i Alliansen eller i form av minister hos den Löfvenledda regering som han av allt att döma håller på att gardera upp med. Vilken ärkeynkrygg.

Och för säkerhets skull har han redan börjat använda sig av Löfvens retorik.
”L-ledaren säger att han möter oro bland människor när han reser runt i Sverige, över sjukvård, polisen, försvaret, brott och skolan. Han tar till ett uttryck i stil med det som Socialdemokraterna och Stefan Löfven använde inför valet 2014.
– Det finns en känsla av att det i Sverige är något som håller på att gå sönder, säger Björklund.”
”Han vill dock inge hopp bland de något hundratal åhörarna på Dockpiren och påminner om att det bara ett år kvar till nästa val.
– Sen får Sverige en ny regering! utropar han.”

Vem tror egentligen Björklund att han lurar? Så tondöv och avtrubbad kan väl bara en bli som har levt på lögner och falskhet under hela sitt politiska liv.

(Citaten hämtade från SVT:s hemsida)

 
Ingen bild

Cosmik Debris

27 augusti 2017 15:42

Till alla er som ska lyssna på dagens avsnitt av RLM. Lyssna absolut INTE via Soundcloud. Soundcloud har stängt ner många poddar den senaste veckan. Bland annat Ingrid & Conrad och Kasselstrands Kokta Grodan

Lyssna på Youtube.

RLM - FLYKTINGBARNET SOM SEXOFREDADE POLISKVINNORNA

https://www.youtube.com/watch?v=ZZCuaPSf8OA

 
Ingen bild

calle

27 augusti 2017 15:49

Enligt vallagen har allmänheten rätt att vistas i vallokalerna för att övervaka rösträkningen. aldrig att 7 klöver-regimen kommer räkna rätt i valet 2018, heller! och förlora makten och låta folk få upptäcka hur galet allt varit i Sverige, när de sedan jämnför med , hur bra allt blir när SD bygger upp landet på nytt. det blir väl befarad valfusk som i alla andra val. se hur det blir i kyrkovalet 17 September 2017

 
Ingen bild

Obs

27 augusti 2017 16:36

Noterade att rapports fotograf nogsamt undvek att visa hela publiken.
Det svider förstås att SD håller på att bli en folkrörelse.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

27 augusti 2017 16:42

Thoralf
Du är värd all uppskattning som du får.Vad det gäller allemansrätten som Jimmie pratade om innebär det verkligen inte att komma hit och leva på Sveriges pengar utan den rätten är att få tillbringa tid i naturen under ansvar.

 
Ingen bild

Stefan A

27 augusti 2017 16:51

Första fråga -Kommer ni att samarbeta eller ta stöd av SD? .. andra frågan -Är du feminist? Om det blir en man kommer den andra fråga först förstås, det är de två frågorna som hyenorna anser vara viktigast för Sverige just nu och som kommer att möta nye M-ledaren...

 
Ingen bild

Björn

27 augusti 2017 16:55

Problemet är bara hur man ska få människor som är totalt ointresserade av politik att börja ta ställning eller vakna upp.
Finns en sida som heter http://www.riksdagsval2018.se/ Där man kan rösta på sitt parti.
Klart Sverigevänligt resultat. Vet dock inte vem/vilka som ligger bakom sidan.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

27 augusti 2017 18:31

Hur genomförs väljarundersökningar egentligen ?
Resultaten är så vitt skiljda att det aldrig kan bedömas seriöst.
Hur många tillfrågas ?
Skulle inte "det politiskt neutrala" SVT kunna öppna en valundersökning på sin hemsida och göra reklam för den mellan programmen.
Det kan bli en "UTMANING" för den som ska läsa upp resultatet.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

27 augusti 2017 19:08

Jag tror det är tredje dagen i rad som jag hör på nyheterna att Colin Jackson är bög !
Vad är det för land man bor i ?

 
Ingen bild

AWSvensson

27 augusti 2017 19:15

Minns det första sommartalet i Sölvesborg, framför allt så träffades vi för första gången och Jimmie o hans dam gick o plockade in kaffeautomaten efter talets slut. Några Säpogubbar var inte närvarande utan jag gick fram till Jimmie o tyckte vi kunde ta en bild när vi stod i talarstolen med devisen ,Ge oss Sverige tillbaka.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

27 augusti 2017 20:01

@ Stefan A
Din reflektion om vilka egenskaper den nya M-ledaren ska ha stämmer säkert.
Jag tror den kommer att rekryteras från prideföljet. Där finns dom godaste av dom goda.

 
Ingen bild

Odalbonde

27 augusti 2017 21:42

Bra jobbat Thoralf!

 
Ingen bild

Boris

27 augusti 2017 21:47

Björklund höll tal i Höteborg i dag. Ett par hundra åhörare. Han är tydligen bekymrad över att Sverige håller på att gå isär. Även migrationen bekymrar honom tydligen

 
Ingen bild

Ulven

27 augusti 2017 21:58

Kollade på Agenda ikväll. Moderaterna kan fortfarande inte tala klarspråk hur eller om dom ska samarbeta med SD. Partiet och Alliansen är rökta, så är det bara.

 
Ingen bild

Gustaf

28 augusti 2017 07:34

"Mycket käbbel i Sverige" Löfven.
SDS ledare i dag 28 Aug.
Kvällsposten om Malmö. Sök på datorn.
Arma land folk och fä.
Reinfeldt har orsakat outplånliga spår av sin politiska illgärning.

 
Ingen bild

Andreas

28 augusti 2017 16:52

Thoralf, du är en eldsjäl. Gillar ditt arbete för SD. Du om någon förtjänar en riksdagsplats 2018. Då har nog SD vuxit ännu större och fler stolar behöver fyllas från Moderaterna :D

 
Ingen bild

Andreas

28 augusti 2017 16:57

Thoralf, har gått till arbetet 1 vecka. En promenad på ca 1 timme.
På vägen till jobbet ser jag nästan bara slöjbeklädda människor med barnvagnar. Vart är vi påväg?
Snacka om landsförädare dessa politiker som styr Sverige.
Islam är en barbarisk religion och hör inte hemma här. Man ska som invandrare ta sedan dit man kommer.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se