thoralf

Direktlänk till inlägg 27 augusti 2017

STEFAN LÖFVEN MOBBAD

Av Thoralf Alfsson - 27 augusti 2017 23:35

Är statsminister Stefan Löfven utsatt för mobbing av sina närmaste medarbetare, det vill säga sina ministrar och statssekreterare? Nu sparkas Löfvens närmaste medarbetare! Alla utom statsministern tycks nu haft vetskap om ”problemen” inom Transportstyrelsen och att generaldirektören brutit mot svensk lag. Antingen ljuger Stefan Löfven eller så har han mobbats av sina egna.


Tittade eller snarare lyssnade på kvällens Agenda som dominerades av krisen inom Moderaterna. Två företrädare från moderaterna fanns i studion, Joakim Larsson och John Magnusson om jag kommer ihåg rätt. Den första från Stockholm den andra från västra Götaland.


Jag har inget minne av att det diskuterades politik med dessa båda moderater! Ganska märkligt eller rent ut sagt absurt. Det jag däremot kommer ihåg är att det diskuterades Sverigedemokraterna både på längden och på tvären. Det som var mest beklagligt var att Joakim Larsson fick kasta falska beskyllningar mot mitt parti och därmed också mot våra företrädare utan att programledaren reagerade. Givetvis fanns det ingen från Sverigedemokraterna närvarande.


Vi anpassar oss inte efter Sverigedemokraterna” sas det flera gånger av Joakim Larsson. Nej, och Sverigedemokraterna anpassar sig inte efter vare sig Moderaterna eller något annat parti inom 7-klövern. Det är i varje fall mitt besked.


"Kaos eller ordning" sa Joakim Larsson flera gånger också. Med sådana argument vinner inte moderaterna några val. Jag tror att väljarna vill höra politiska förslag och inga "hot" om kaos. Det är ju faktiskt moderaterna som hotar med kaos om völjarna röstar "fel". Beklämmande att höra det från en ledande moderat. Moderaternas kris lär fortsätta!


Agenda började redan idag sd-jakten på den nya moderata partiledaren. Kvällens program visade med all tydlighet att frågan om synen på Sverigedemokraterna överskuggar alla politiska frågor inom pk-media. Någon ny tydlighet fick vi dock inte från de moderata företrädarna i Agenda.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Niklas R

28 augusti 2017 00:03

Skulle inte förvåna mig om några högre tjänstemän på Transportstyrelsen åker inför skranket för brott mot rikets säkerhet längre fram i höst. Sossarna behöver ju visa på handlingskraft och vad är några personer frihet som gjorde vad den politiskt tillsatte styrelsen sa åt dem att göra när det gäller att visa folket socialdemokraternas handlingskraft.

Så de kommer säkert snabbt att dömas till tre, fyra års fängelse. Bra mycket mer än vad de politiskt tillsatta blir dömda till. Vi är alla lika införa lagen men vissa är mer lika än andra. Och vi har absolut INTE politiska domstolar i Sverige. Se bara på vem det är som utnämner domarna.

 
Ingen bild

Terroristbarnet född 1994

28 augusti 2017 02:27

Centralkriminalpolisen har kunnat slå fast identiteten på den marockanska man som är misstänkt för mord och mordförsök i terroristiskt syfte.

Med hjälp av internationellt polissamarbete har man också kommit fram till att mannens fördelseår är 1994.

Han heter inte Abderrahman Mechkah - ett namn som han uppgav för myndigheterna då han anlände till Finland.
https://svenska.yle.fi/artikel/2017/08/27/knivmannen-i-abo-ar-identifierad-han-ar-fodd-1994

Två är döda och åtta personer har skadats efter en knivattack i Åbo. Enligt polisen riktade knivmannen in sig på kvinnor. Nu utreds attacken som ett terrordåd.
http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/knivman-i-%C3%A5bo-valde-ut-kvinnor-1.4547664

Thoralf Alfsson

28 augusti 2017 07:52

Alltså inte 18 år utan 23 år!

 
Ingen bild

Tommy

28 augusti 2017 03:08

Nu närmar vi oss pudelns kärna i denna IT-härva. Och varför SD har både rätt och fel på samma gång – och det är ju verkligen en konst det!

SD drev ursprungligen linjen att det är Löfvén som skall avsättas med misstroendevotum, vilket jag stödjer jag till 100%. Det är ju för mig givet att han är informerad om det hela. I första rundan trodde SD att det skulle vara möjligt genom att stödja Alliansens idé om misstroendevotum mot de tre ministrarna. Att Löfvén helt enkelt skulle avgå och utlysa nyval eller genom talmännen skicka bollen till en inkompetent Allians. En OK tanke! Löfvén tog sig dock ur denna knipa med både elegans och kraft, måste jag motvilligt erkänna.

I det läget går Åkesson ut och säger att ingenting har förändrats. Krav på misstroendevotum mot Hultgren kvarstår. Men hallå där - allting har ju förändrats utifrån SD’s perspektiv! Den här strategin kommer ju inte att leda till att regeringen avgår. Den kommer att sitta kvar oavsett vad som händer med Hultgren. Ingen har gett annat än svepande argument till varför Hultgren skall avgå. Istället ger SD stöd till en splittrad Alliansförslag, där främst L och C fått genomslag i liggande strategi. SD skulle alltså "stödja" de partier i Alliansen som ligger längst ifrån SD, utan någon motprestation och med resultatet att regeringen försvagas (antagligen) på ett område som SD prioriterar. Här skulle givetvis SD backat ur från kravet på misstroende mot Hultgren! Jag tror ett sånt ställningstagande hade gått att förklara för allmänheten.

Nu är vi väl någon eller några veckor ifrån att det är klarlagt att Löfvén informerats. I så fall var ju SD helt rätt ute från början. Men man har alltså lyckats byta fot på resans gång och riskerar därmed att framstå som mindre trovärdig, främst i de socialdemokratiska leden och dom där som kan tänkas rösta på SD. Jag tycker att SD’s lednng schabblar till det och att dom här inte visar prov på att tänka efter före. Den förmågan måste man ha i vart fall om man gör anspråk på att vara ett statsbärande parti. Klantigt!

Thoralf Alfsson

28 augusti 2017 08:05

Försvarsministern heter Hultqvist!

Din så kallade logik är mycket märklig. SD har inte bytt fot.

 
Ingen bild

Tony

28 augusti 2017 06:07

Stefan Löfven är säkert mobbad av nära medarbetare, han är även nobbad av folket, men han tycks inte begripa det, all kritik verkar att rinna av honom som vatten?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 augusti 2017 06:22

Sverige är utan tvekan det mest korrumperade landet i Skandinavien.
Problemet för Moderaterna är att svenska folkets politiska sympatier är "felaktiga".
Medierna pumpar hela tiden på med "goda råd" om att dom måste hålla SD på avstånd.
I gårdagens Agenda fortsatte Moderater att prata om att Alliansen måste hålla ihop.
Förstår dom inte att Alliansen är passe'.
Antalet som har "fel sympati" bara ökar,som väl är !
För att sparka bort Löfven krävs att SD bjuds in med öppna armar.

 
Ingen bild

Boris

28 augusti 2017 06:30

Journalisterna och övriga inom pk-etablissemanget är helt enkelt rädda. De känner att allt är på väg att glida dem ur händerna

 
Ingen bild

Eddy S Karlsson

28 augusti 2017 07:50

Hur många besökare på JÅ:s sommartal?

Thoralf Alfsson

28 augusti 2017 08:09

Jag skulle gissa på 2 500 kanske upp emot 3 000.

 
Ingen bild

Friholt

28 augusti 2017 07:54

Ja, det är möjligt att Löfven mobbas av sina egna eller kanske t o m nonchaleras. För han är väl egentligen en sprattelgubbe som knuffats fram av dolda krafter inom S. Han sprattlar medan andra drar i snöret. Det verkar dock mer och mer troligt att den dan kommer när ingen längre drar i snöret utan i proppen för badvattnet.

 
Ingen bild

O´ Hyra

28 augusti 2017 07:56

"I en tid av universell bedrägeri är det
en revolutionär handling att säga sanningen."- Orwell

 
Ingen bild

OH

28 augusti 2017 07:56

Klart besked från 08 Moderaten igår ,rösta på oss så säkerställer Ni fortsatt sossestyre.

 
Ingen bild

wer

28 augusti 2017 08:06

@ Niklas R. Ja somliga är mer lika, och för dessa superlika gäller det främst att behålla regeringsmakten. Som ett led i detta har minister efter minister, och nu senast en statssekreterare kommit med osannolika historier och lögner för att skydda MAKTEN.

Men om nu Löfven i strid mot alla iakttagelser i saken framhärdar och säger att alla utom statsministern visste...
Ja då är det ju bortom allt rimligt tvivel klarlagt att han inte är vuxen att leda en regering.

 
Ingen bild

GBM

28 augusti 2017 08:27

Nu kan inte SD-ledningen sitta på läktare och titta på längre, nu måste SD stå upp mot pk-media och deras förljugenhet. Görs ingenting så kommer det här att glida SD ur händerna man kan inte sitta still i båten och bara ta emot den ena smällen efter den andra.

 
Ingen bild

Re

28 augusti 2017 08:58

Som man brukar säga i vissa delar av världen: ”om det se ut som ett äpple, känns som ett äpple och smakar som ett äpple, är det troligtvis ett äpple”.

Översatt till Svetsarn: ”om han ser dum ut, säger dumma saker och betraktas av alla att vara dum, då är han nog lite bakom flötet”

 
janne

janne

28 augusti 2017 09:08

Jag såg en itervju på tv4 igår med Håkan Juholt där ser vilka
svin sossarna är han skulle bara bort och det med hjälp av medierna
och en del judasfigurer i hans närhet.Är det på väg åt samma håll
med Löven,jag tycker mig se vissa likheter.Allt ligger på tv4 play.

http://Janne

 
Ingen bild

Hacke

28 augusti 2017 09:13

Tre moderater intervjuades i S(V)T Agenda. Det enda dom fick frågor kring och ”diskuterade” (läs kastade skit på) var sd. Förvånande...någon?

En moderat företrädare för Stockholmsfalangen kom dessutom med den revolutionerande lösningen att om folk bara slutade rösta på sd skulle "problemet" i svensk parlamentarism vara ur världen. Han kanske vore något som efterträdare inte bara för Batra utan för alla partier i 7-klövern. Problems solved och demokraturen skulle slippa hymla kring ovidkommande detaljer som demokrati och annat tjafs.

 
Ingen bild

Gute

28 augusti 2017 09:20

Betyder den hastiga avgången att Emma Lennartsson inte behöver svara på ytterliga frågor?

 
Ingen bild

wer

28 augusti 2017 09:25

Citat från flashback (https://www.flashback.org/t2867919p6):
”Dom är då upptagna med att sitta runt sina köttgryta och planera hur dom ska kunna roffa åt sig av våra skattepengar så när SÄPO står och skriker i megafon att rikets säkerhet står på spel så hör dom ingenting. ”

Ja, hahaha... Nog spelae egennyttan stor roll, men här gäller det trots allt att sopa igen spåren för att skydda MAKTEN, eftersom just MAKTEN är en grundförutsättning för tillgången till köttgrytorna.

Det är därför som lögnerna haglar som spön i backen.

 
Ingen bild

Hm

28 augusti 2017 09:53

Det var intressant att se denna Joakim Larsson framträda inför öppen ridå. Mycket obehagligt! Varför kom inte frågan upp hur man skall hantera M-väljarnas uppfattning? Mellan 60 - 70% vill ju se ett samarbete med SD, alltså inte bara samtal som AKB sade.

 
Ingen bild

Amanda K

28 augusti 2017 10:36

Stefan Löven är bra super korkad han tror han kan hålla på med sitt Sverigehat ostört, problemet med 7 klövern är ju dock det, bara att dem är så sjukt allergiska mot SD..

 
Ingen bild

Christer

28 augusti 2017 10:52

I gårdagens Agenda visades grafik angående en tänkbar sammansättning efter valet 2018. Det var två jämstora block, det blå och det rödgröna. I mitten fanns SD (gulbrunt) som var det parti de bägge blocken var tvungna att förhålla sig till, oavsett de ville eller inte. Inget block kunde regera ensamt eller ignorera SD. Grafiken visade 3 block, men jag undrar om det är möjligt att Riksdagen 2018 endast har två block, det blå-rödgröna och SD. Och att mobbningen mot SD inte minskar, utan ökar i styrka. Allt medan landet förfaller.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

28 augusti 2017 11:15

-> Tommy.
Jag tror du missförstått turerna kring misstroendekraven mot de tre ministrarna. Så här vill jag minnas att det var/är.

1. SD är först ute och säger att om ministrarna är kvar när riksdagen öppnas tänker de väcka misstroende mot stasiministern.

2. Alliansen hakar på och vill kalla in riksdagen för en extra sittning där de ämnar rikta misstroende mot de tre. SD anger att de stöder sådana misstroenden.

3. Stasiminstern sparkar två, men behåller Hultqvist.

4. Alliansen backar och säger att misstroende kan vänta till att riksdagen öppnas om nya fakta kommer i dagen.

Stasiminstern tycker sig ha vartít smart och utmanar därmed Alliansen. Urdumt beteende. Hade han kickat alla tre så hade allt varit ur vägen och han hade tryggt setat kvar med sina utmaningar. Hans popularitet ökar bland populasen och Hultqvist hyllas i MSM som varandes riktigt duktig och även felfri. Att han som försvarsminister inte tyckte säkerhetshotet var något att föra vidare till stasisminstern beror säkert på att han visste att frågan var så "svår" att det skulle aldrig stasiministern ändå begripa sig på. Samma resonemang gäller förmodlingen även alla andra som också valde att vara tysta. Jag menar: Vem vill sitta i timmar, kanske dagar, och förklara något för en som inget begriper.

5. Om två veckor öppnar riksdagen och vi får se vad Alliansen gör. Möjligen väljer de att lägga sig med "hänsyn" till nationens svåra situation och att de inte vill bidra till något kaosläge.(Precis som vi inte hade ett sådant redan)

6. Vad MSM och de flesta glömt är att SD´s misstroende mot stasisministern ligger där det ligger. Om inte SD backar blir det riktigt intressant i riksdagen.

Så har jag uppfattat det hela. Rätta mig gärna om jag har fel.

 
Ingen bild

Grattis SD-Ännu en suput som partiledare?

28 augusti 2017 13:15

Om så,kommer denna sossekramare att driva ännu fler
Moderater i famnen på Sverigedemokraterna.

Odenberg kandiderar till partiledarposten för M
http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/XyR27/odenberg-kandiderar-till-partiledarposten-for-m

Mikael Odenberg bör ta över M – Om maoisten Anders Lindberg på Aftonbladet får välja.
https://nyheteridag.se/mikael-odenberg-bor-ta-over-m-om-anders-lindberg-far-valja/

 
Ingen bild

Observer

28 augusti 2017 13:33

Om inte task-spelen, den uttalade maktkampen om platsen kring köttgrytorna nom nu visar sig inte upphör så kommer politiker snart att ersättas med bank-id.

Då kan folket rösta bu eller bä till viktiga händelser som skall göras via direktdemokrati via nätet.

Förresten, Alla vet att Löven redan vet och att sparka sekreteraren bara är ett sk "bondeoffer" för att fanskapet skall klara skinnet, ett tag till.

 
Ingen bild

Observer

28 augusti 2017 13:36

Sakfrågorna är något som vi Svenskar vill se och höra om -inte bråk & tjafs & skvaller!
Yrket politiker borde inte ha råd med att i n t e ta tag i kvalitetsarbetet. Finns ens det?

 
Ingen bild

Gustaf

28 augusti 2017 16:55

Kalle kom hem från skolan
Vad har ni gjort idag frågade mamma ?
Vi har berättat om vad våra pappor jobbar med.
Jaha och vad sa du din pappa har för jobb
Jag sa att min pappa spelar piano på en bordell.
Ja men det kunde du inte säga Kalle.
Mamma, jag kunde väl inte säga att pappa är politiker

 
Ingen bild

Cosmik Debris

28 augusti 2017 17:00

Intressant på Flashback.
Ansvarig för att svenska flickor inte längre kan röra sig fritt i Sverige är bland annat; Annie "Fröken Medvind" Lööf, Fredrik "Förstöraren" Reinfeldt och Mona "O-ring" Sahlin.


Er skuld till förstörelsen av Sverige kan inte underskattas och kommer inte att förlåtas.

Ska jag som tjej sluta gå ut och dansa nu?
https://goo.gl/9ce9tG
https://www.flashback.org/t2867929

 
Ingen bild

Cosmik Debris

28 augusti 2017 17:12

Ytterligare en intressant tråd på Flashback.

"Droppen blev dock källarmosken som etablerats i mitt område (med stöd från kommunen såklart) som fått allt fler muslimer att bosätta sig här med kvinnor i slöjor och burkor och män som inte verkar ha något annat än att göra än att gå och vagga på gatan och titta på alla bilar som kör förbi."

Ger upp - flyttar från Lund
https://goo.gl/wZAY2z
https://www.flashback.org/t2868078

Sverige faller sönder rakt framför våra ögon.

Ansvarigas skuld till förstörelsen av Sverige kan inte underskattas och kommer inte att förlåtas.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

28 augusti 2017 17:40

GP: "Sämsta sommarhettan på 155 år"

"Grundtipset får ändå vara att det är slumpen. Det är det som vi meteorologer brukar dra till med när vi inte har något bättre svar", skriver en anonym bloggare på SMHI:s hemsida och avslutar:

Det är nog mycket som beror på slumpen ;-)

http://www.gp.se/nyheter/sverige/s%C3%A4msta-sommarhettan-p%C3%A5-155-%C3%A5r-1.4577721

 
Ingen bild

Gustaf

28 augusti 2017 17:41

Undrar hur Löfven uppfattar den massiva kritiken och folks syn på honom som person. Som statsminister är han ju katastrofen personifierad.
Han är nu den andra odugliga statsministern bara under de senaste åren.

 
Ingen bild

Hm

28 augusti 2017 18:57

Detta måste ni läsa. Otroligt bra analys av Dick Erixon!

https://samtiden.nu/2017/08/borgerligheten-avvecklar-sig-sjalv/

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 augusti 2017 19:05

"Behåll det där, du ! Du kan behålla det där du !"

Så säger Löfven när något ska presenteras för honom.
Samtidigt som han knuffar undan dom

 
Ingen bild

Hasse Pannband

28 augusti 2017 19:56

Löfven är oanträffbara i dag
för kommentarer enligt SR.

Ger närmaste medarbetaren, statssekreteraren
sparken och gör sej sen oanträffbar!
Undrar vad hans nästa drag blir i den
här olustiga lögnkarusellen?

 
Ingen bild

Obs

28 augusti 2017 19:57

Alla Lennartssons IT-hjälpmedel, som iPad, datorer och mobiltelefon kommer nu gå till mekanisk destruktion. Detta är rutin när en minister eller politisk tjänsteman lämnar regeringskansliet för att säkerställa att ingen sekretessskyddad information förs vidare i någon form.

 
Ingen bild

Lotta_1

28 augusti 2017 20:27

Vårdpersonal hotas på våra sjukhus. Återigen ett importerat problem. Samma sak med attackerna mot blåljuspersonal. Vi som är och har varit vakna länge har känt till detta i åratal. Hur kan detta undgått våra styrande?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 augusti 2017 21:24

Hot och kaos på sjukhusen som har mörkats under många år får i dag ljuets på sig.
Det som sker på sjukhusen är fördjävligt lika illa som den mörkning som har förekommit.
Alla andra mörka vrår måste också belysas.

 
Ingen bild

Besvikelse över utebliven global uppvärmning

28 augusti 2017 22:05

Sämsta sommarhettan i Sverige på 155 år
TT

Senast Sverige upplevde sämre sommarvärme stod det 1862 i almanackan. Maximitemperaturen under juni till augusti blev 28,0 grader i Oskarshamn den 18 juni och i Kalmar den 19 juni, rapporterar SMHI.
https://www.sydsvenskan.se/2017-08-28/samsta-sommarhettan-pa-155-ar

 
Ingen bild

Ölandsbonde

28 augusti 2017 23:02

Tag hand om barnen på Medis! Nu finns hjälp på hjul så det går lätt som en plätt att skaffa sig lite kul.

https://elak-javel.farbrortorsten.com/?p=741878

 
Ingen bild

Lena

28 augusti 2017 23:27

SVT rapporterade ikväll om att landets sjukhus/lasarett har problem med att "kompisar och släktingar" till SKOTTSKADADE "svenskar" kommer till akuten och vårdavdelningar och hotar personalen med att våldta dem eller att kalla dem för hora, fitta eller dyl.

Kors i taket att MSM rapporterar om sådant! Då måtte det ha gått långt!!!!

Löfvén avgå självmant om du har något förnuft. Din politik är misslyckat, inse det!

 
Ingen bild

Amanda K

30 augusti 2017 21:04

Allså hade varet sjukt bra om vi kunde få ett nyval nu!,

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se