thoralf

Direktlänk till inlägg 20 augusti 2017

INGEN FRI DEBATT I AFTONBLADET?

Av Thoralf Alfsson - 20 augusti 2017 23:32

”Sveriges största dagstidning låter klimatförnekare härja fritt på debattsidorna – och kompletterar sin redan bristande miljörapportering med spridning av faktaresistenta åsikter. 

 

När SMB ringer upp Aftonbladets tillförordnade debattredaktör Kristofer Forssblad Olsson för att att ta reda på varför tidningen publicerat artikeln försvarar han sig med att det rör sig om en debattreplik, inte ett inledande debattinlägg.

 

Hur tror ni att era läsare tar emot debattartiklar av det här slaget?
– Det är upp till dem att bedöma, det här är som sagt en replik. Det är svårt för mig att veta. De flesta håller nog inte med honom skulle jag tippa. Det är ju inte gängse åsikter det här, som han framför. Det är inte bilden som världens forskare står för, så det är ju ganska udda åsikter han framför.

Åsikter som också skulle kunna vara potentiellt farliga?
– Det har jag ingen uppfattning om, det finns ju alla möjliga personer som har alla möjliga åsikter i alla möjliga ämnen. Så det kan jag inte uttala mig om. Det här är väl en ganska marginaliserad grupp ändå.

Men de får ändå debattutrymme i Aftonbladet, en av Sveriges största tidningar?
– Ja, för att det är en replik, hade de skickat in en debattartikel hade det varit annorlunda. Vi hade bedömt den på ett annat sätt.

Sture Åström skriver regelbundet för Stockholmsinitiativets Klimatupplysningen, en välkänd klimatförnekarsajt som utsetts till Årets förvillare. Kände ni till detta innan ni publicerade honom ?
– Han har varit i kontakt med oss förut och försökt få in debattartiklar, så vi vet ju på ett ungefär vem det är, så är det ju.

Ni tycker alltså att det är rimligt att den här typen av röster får komma till tals?
– I det här fallet tycker jag väl att det var rimligt, men som sagt, hade de skickat in en debattartikel i vanlig ordning hade vi fattat ett annat beslut.”Jag är inte ett dugg förvånad att debattredaktören på Aftonbladet, Kristofer Forssblad Olsson stoppar debattartiklar med ”fel budskap” som att t.ex ifrågasätta klimatalarmister påståenden.


Det som förvånar mig allra mest är att Kristofer Forssblad Olsson så öppet erkänner det i en telefonintervju. Frågan är vilka andra ämnen och åsikter som också stoppas av Kristofer Forssblad Olsson på Aftonbladet på grund av fel åsikt eller ämne?

 
 
Ingen bild

Niklas R

20 augusti 2017 23:56

Hur man än vänder och vrider på det så är Pravda.... f'låt Aftonbladet, en privat tidning så det är upp till dem att skriva vad de vill i sin tidning.
Så länge de inte tar emot skattepengar så får de göra så och det är upp till oss alla andra att inte köpa skiten.

 
Ingen bild

Delikat problem för SD

21 augusti 2017 00:58

Tusentals lokalpolitiker saknas för C och SD

SD vill locka politiker från andra partier

Det är med andra ord den politiska erfarenheten som är svår att hitta, och därför behöver man lägga mycket tid på att lära upp nya politiker.

Även Sverigedemokraterna står inför utmaningen. De behöver hitta runt 1000 nya kandidater. Även de har redan haft problem med att fylla sina stolar på grund av diverse avhopp, uteslutningar och precis som för Centerpartiet – bristen på politisk erfarenhet.

Men Sverigedemokraterna har ytterliga en taktik. De vill locka över politiker från andra partier. I mitten av maj kunde de exempelvis presentera Patrick Reslow från Moderaterna.

– Det finns kandidater i andra partier som är villiga att gå över, och det pågår diskussioner där vi försöker få över politiker. Framför allt på lokalnivå, säger Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof till SvD.
http://www.expressen.se/nyheter/tusentals-lokalpolitiker-saknas-for-c-och-sd/

 
Ingen bild

S-E Karlsson

21 augusti 2017 03:24

Var igår em i Fågelfors Hembygdspark 60 årsjubileum firades därstädes ,inte en enda nysvensk fanns på plats under de drygt 2 timmarna som vi var där ,hur går det egentligen med integreringen ?
Fågelfors har ju hundratals nysvenskar som inte har arbete så någon/några borde orkat komma på jubileet ,dem kan ju sova på dagarna !

 
Ingen bild

Sigge

21 augusti 2017 06:24

Ja Thoralf, det låter spännande med det som Aftonbladet skriver, men jag läser just nu ”Skattkammarön”. Detta får räcka för mej med sagor och fiction – koncentrera mej mer på non-fiction och fakta. Därför har jag inte tid med Aftonbladet, stats-TV och ”mitt liv som valp”. Men det är jättebra att du sammanfattar vad som händer på skönlitteratursidan så att man är up-to-date.

 
Ingen bild

Rune

21 augusti 2017 07:23

SMB?
Jag har nog glömt vad SMB är om jag har vetat det. Google gav inte heller något svar.

Thoralf Alfsson

21 augusti 2017 07:27

SuperMiljöBloggen

 
Ingen bild

S-E Karlsson

21 augusti 2017 08:55

Nej 2 miljarder är inte lösningen ,däremot ett totalstopp på invandringen och börja om från början börja om på nytt ,annars går det åt pipedal !

 
Ingen bild

Niklas R

21 augusti 2017 08:56

Appropå det, SMB som förkortning är nog mer känt som Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek. En bokklubb för militärhistoriskt intresserade.

 
Smålänningen

Smålänningen

21 augusti 2017 09:30

Fågelfors var ett mönstersamhälle och egen kommun på 60 talet numer eb ruinstad bara ett minne blott men naturen runt är vacker åker ofta dit från Östergötland för att minnas men blundar när jag passerar centrum däremot är kyrkan i sin glans men blir väl moske innan jag lämnar jordelivet tyvärr vi får hålla tummarna att ekonomin går ner så socialbidragen inte kan göda muslimerna framledes.

http://Thoralf

 
Ingen bild

Bo

21 augusti 2017 10:03

Varför använder man inte procent när man talar om hur CO2 ökat i atmosfären?
300 PPM = 0,04% = 3 tiotusendelar.
Studera 10.000 luftmolekyler och leta upp hur många CO2-molkekyler det finns (300 PPM), det är tre stycken.
Idag har det blivit fyra CO2-molekyler (400 PPM).
Hur många tror att Jorden går under om antalet CO2-mokekyler ökar från TRE till Fyra bland 10.000 andra molekyler.

 
Ingen bild

Tors Hammare

21 augusti 2017 10:42

Kristofer Forssblad Olssons förfäder kanske kom från DDR??? Där vart de same shit all the tajm med åsiktsfriheten, då har KFO kommit rätt här i jordevandringen, only the Wall is missing????

 
Ingen bild

Lena

21 augusti 2017 10:49

https://santiden.nu/2017/08/vad-hander-om-islamiseringen-fortsatter/

Mohammed Omar om islamiseringen i Frankrike. En rysare att läs, det här är vad som väntar oss om detta förfall inte stoppas.

Kan inte förstå att så få inser att dessa muhammedaner är proxykrigare, de jobbar för "the hidden hand", fast det inser dom inte själva. Se bara hur de resonera om Israel, horribelt.

 
Ingen bild

Martin

21 augusti 2017 10:51

Snarare lät det som Olsson hade försökt främja den fria debatten och att åsiktspoliser gav sig på honom.

Thoralf Alfsson

21 augusti 2017 11:22

"hade de skickat in en debattartikel i vanlig ordning hade vi fattat ett annat beslut"

Anser du det svaret att främja den fria debatten?

Utan att han ens läst debattartikeln säger han att den inte skulle publicerats!

 
Ingen bild

C Andersson

21 augusti 2017 11:34

"Abel är 32 år och kommer från Eritrea. Han har en universitetsutbildning i filosofi, dessvärre värdelös i Danmark. Men, visar det sig, Abel vet hur man svetsar. Han avlägger ett prov, får beröm och anvisas en snabbkurs för att uppdatera sin teknik. För en väldigt billig penning har Danmark helt plötsligt en kvalificerad svetsare till. Att inget hänt innan Asger tar sig an saken, är givetvis ett underbetyg till den danska arbetsmarknadspolitiken." [Expressen 2017-08-21]

Här har Danmark sin näste statsminister. Svestare och filosof.

 
Ingen bild

OH

21 augusti 2017 11:35

Och Löfven u.p.a har besökt SSungdom.

 
Ingen bild

World Traveller

21 augusti 2017 11:42

Terrorattack i Marseille idag. Rykten om att andra attacker runt om i Europa mörkas. Nytt EU-direktiv om att avväpna jägare och sportskyttar. Kanske snart dags att dra öronen åt sig.

 
Ingen bild

wer

21 augusti 2017 14:49

Men vad kan man förvänta sig av kommunisterna på Aftonbladet? - Att de i sin ”nyhetsförmedling” skulle frångå partilinjen?
Erinrar mig att Stalin innan Pravda gick i press läste korrektur och rättade texten. Bara Stalin förstod partilinjen tillfullo, och bara partilinjen fick tryckas i sovjetiska tidningar.

 
Ingen bild

Iceman

21 augusti 2017 15:59

OT: Kvinna med slöja i illustrerar hur man skaffar id-kort på Skatteverkets hemsida! Islamisering, någon? Känner mig som exkluderad minoritet i mitt eget land! Vad är det som händer??

https://www.skatteverket.se/privat/folkbokforing/idkort.4.6f9866931215a607a4f80002591.html

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 augusti 2017 16:23

Bild på muslimerna som stormade Karolinska i förra veckan. Den här bilden kommer ni aldrig att få se i Regim-TV.


https://goo.gl/wSCPWY
https://www.dagbladet.no/nyheter/flere-skyteepisoder-i-sverige-denne-uka-har-fort-til-en-ny-tilvaerelse-for-sykehusansatte---et-stort-ubehag/68606841

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

21 augusti 2017 18:40

Största miljörisken är idag att blyhalten i luften har ökat betydligt.

Tio skjutningar under helgen !
Så många har jag inget minne av att Clint Eastwood eller John Weine hann med.

Dags att ansvariga tvingas fram till "skranket".

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

21 augusti 2017 19:11

Det är jä...gt konstigt att nyhetsrapportering på TV är färdigt på några minuter när så mycket händer i landet varje dag.
Dom vill inte delge oss när,var,hur eller vem.
Däremot är det mycket viktigt att rapportera vårdslösa sanningar om klimatet

 

Thoralf Alfsson

21 augusti 2017 21:08

Det finns ingen åldersbegränsning i lagen.

Gäller inte alla människors lika värde? Eller är 106-åringar värda lite mer?

 
Ingen bild

s29

21 augusti 2017 21:13

Jag har sagt det förut,det är vansinne att låta en religös sekt styra all media.

 
Ingen bild

Björn

21 augusti 2017 22:27

Apropå 106 åringen. Dublinförordningen verkar ju helt värdelös.
Har tanten och fö hela hennes familj tagit sig igenom halva Europa borde de ha stannat någonstans på vägen. Vi måste sluta ta emot muslimer annars har vi snart ett kalifat

 
Ingen bild

Onkel Sven

22 augusti 2017 03:19

Ja,ja men om 106 åringen fick höra tillräckligt !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Måndag 18 juni 13:01

    När en verksamhet bygger om/ut eller förändrar sin verksamhet utan att ha ett godkänt bygglov för förändringen brukar det ofta bli rubriker i lokalmedia, Barometern och Östra Småland. I synnerhet när det gäller en restaurangverksamhet. Många...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 10:03

    DN har bestämt att ge bort prenumerationer gratis till förstagångsväljare. Eller snarare till personer mellan 18 och 25, vilket innebär även personer som fick rösta i valet 2014.   https://www.dn.se/ekonomi/fri-dn-prenumeration-for-alla-...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 08:53

Jag undrar om Centerpartister är fullständigt blinda. I synnerhet de Centerpartister som använder sig av sociala medier. De har det mitt framför ögonen men ändå verkar de inte reagera!   Är de så fullständigt naiva eller är det tabu inom Centerpa...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 16 juni 17:58

Jag blir något förvånad när en moderat politiker går in och stödjer en vänsterextrem person som Pelle Frylestam som hyllar socialismen och använder gamla socialistiska monument som sin profilbild på Facebook. Pelle Frylestam som kallar alla som är kr...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 juni 15:57


  På bilden finns bara männen med. Kvinnorna fick stå ca 50 meter ifrån männen och imamen som talade och gapade i högtalarna. Foto Privat.   Jag har idag kontaktats av flera boende i Norrliden som varit upprörda över att det idag på morgonen k...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 066 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se