thoralf

Direktlänk till inlägg 28 april 2013

BAROMETERNS ENSIDIGA MAZETTIARTIKEL

Av Thoralf Alfsson - 28 april 2013 09:19Barometern publicerade i torsdags en stor intervju med Katarina Mazetti som innehöll fula insinuationer och flera felaktiga påståenden eller rent ut lögnaktiga uppgifter. Hela artikeln gick egentligen ut på att misskreditera mig och Sverigedemokraterna och samtidigt framställa Katarina Mazetti som ett offer för ”nätpöbeln”.


De som känner till fakta har en helt annan bild av Katarina Mazetti och hennes krönika i ICA-kuriren!


Rubriken på artikeln är minst sagt anmärkningsvärd av flera skäl.


 


Den enda som namnges i artikeln är givetvis jag och Sverigdemokraterna. Barometern och journalisten Jesper Ericssons syfte med detta är självklart att läsaren skall koppla samman mig och Sverigedemokraterna med rubriken i artikeln, "rasisterna" och "pöbelangreppen". Insinuationen är minst sagt uppenbar och bedrövlig!


Att kritisera de politiskt korrekta personerna som media har stor förkärlek till är förenat med stora risker att bli utsatt för angrepp och insinuationer som denna artikel är ett uttryck för. Jesper Ericsson har säkert fått många ryggdunkar internt på Barometern.


Jag har fått en del kommentarer angående artikeln och många anser att Barometern försöker "piska" upp stämningen inför första maj. Frågan är vad en borgerlig tidning har för syfte med det, om man nu är en borgerlig tidning? Många av allianspolitikerna i Kalmar betvivlar detta!


Tidningen fungerar snarare som en megafon för det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson! Inte för alliansoppositionen. 


Lite märkligt att Jesper Ericsson menar att hon utsatts för rasism då det aldrig kallas rasism då svenskar utsätts för diverse angrepp i text, verbalt eller till och med våld från invandrare. Då handlar det aldrig om rasism enligt det politiska etablissemanget. Undrar om Jesper Ericsson menar att Katarina Mazetti är en invandrare och att hon därmed kan utsättas för rasism?


Att jag skulle ha skrivet ett 20-tal inlägg om Mazetti är en ren lögn från Jesper Ericssons sida. Det handlar om 11 inlägg och 7-8 av dessa är inlägg där jag bemöter anklagelser ifrån media som t.ex Resume, Radio Kalmar, TV:s morgonsoffor och Publicistklubben där Mazetti har haft fri tolkningsrätt att smutskasta mig utan att jag en enda gång fått en möjlighet att bemöta henne. Min enda möjlighet har då varit att skriva ett blogginlägg.


Det samma gäller denna artikel i Barometern. Jag har inte getts någon möjlighet att bemöta Mazetti vare sig innan eller efter publiceringen av artikeln av Jesper Ericsson. Men det är inget ovanligt när det gäller Barometern.


Ibland är de pressetiska reglerna väldigt viktiga för media men i andra fall är det tydligen inte så viktigt. När det gäller pressetiken på Barometern kommer jag återkomma i ett blogginlägg innan den första maj.


Den stora artikeln med intervjun av Katarina Mazetti finns inte på nätet men den kan läsas här sid1 och sid2.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda mk1

28 april 2013 11:32

Som landsbygdsbo har jag sett filmen och läst boken om "Grabben i graven bredvid" och verkligen uppskattat dem.
På pricken beskrivet om ett landsbygdsliv i kontrast mot det "fiina" i staden och de konflikter som kan komma ur ett förhållande över dessa gränser.

Men jag blir fruktansvärt besviken på Mazetti, när hon i ICA-kuriren sk-tar ner oss Svenskar. Krönikan som om den är på papper inte ens är värd att använda till det mest simpla ett papper kan användas till.
Att hon efter den enorma kritik som könikan ledde till, inte inser hur fel hon hade, väcker stor förvåning. Att då gå i konfrontation, ljuga om påstådda hot och gå i dunkla vänsterkrafters ledband tar ned min respekt för henne till bottennivå.
Hon har säkert till denna dag inte insett hur fel hon har, utan kommer säkert att leverera en rad med politiskt korrekta floskler i Kalmar.
"Saliga äro de korkade, ty de skola flyta i Syndafloden". Vissa kommer att flyta bättre än andra...

 
Ingen bild

Tobbe S

28 april 2013 11:33

På tal om dagens IPSOS
Det här är klassiskt. Att splittra motståndaren är ett bra sätt att minska hans möjligheter att få inflytande och är något som kommer att tillta i itensitet ända fram till valet 2014. Strategin är genomtänkt och utförare är tidningsredaktioner och partikanslier. Så här ser nog upplägget ut: Negligera SD vad gäller sådant som kan tala för partiet, lyft fram (stort) sådant som talar mot partiet och försök att använda endast de delar av opinionsundersökningarna som förminskar partiets möjligheter. Verktygen är klassiska. Man skriver spontana insändare i pappersmedia och på sociala medier. Insändarna skrivs ihop på kanslier och redaktioner och anger sig för att komma från privatpersoner. Jag tror att det vi ser nu och fram till valet är en rätt så samkoordinerad historia, uttänkt gemensamt av media och 7-klöverpartier. Som sagt; klassisk splittring.

 
Ingen bild

Markku Ahonen

28 april 2013 11:40

SD fortsätter att tappa i opinionsundersökningarna och äntligen har folk insett skillnaden mellan frågeställningen "hur mycket invandring tål Sverige" istället för SD:s mantra "hur mycket invandrare tål Sverige". Uppenbart så är det mindre och mindre svenskar som stödjer SDs rasåtskillnadspolitik. Men enligt SDs syn på saken så är det väl inte svenskar som blivit intervjuade utan "dom andra". Alla lika alla olika...

 
Ingen bild

Cavatus

28 april 2013 11:46

OBS! Detta är viktigare än att lämna in deklarationen i tid! Det handlar om hur Sverige ska se ut i framtiden!

Hittade följade kommentar på Avpixlat som instruerar oss alla att överklaga böneutropen i Fittja. Tiden är knapp. Det går att mejla snabbt. LÄS OCH AGERA!

Vad vi alla vet så finns ett akut och stort hot mot vår demokrati uppe på tapeten just nu, i form av böneutrop i Fittja. Idag har muslimer i Sverige lyckats basunera ut sitt antidemokratiska budskap över fina naturområden i Botkyrka, med flera hundra segerglada jihadister. På svensk mark.

Vad gör vi då? Det finns enligt senaste nyheterna bara 2-3 överklaganden till beslutet inne hos Förvaltningsrätten. Detta kan bara inte vara en verklighet. Man skäms nästan att ens kalla sig svensk. Hela världen kommer att en dag skratta åt oss. Vi kommer att skratta åt oss! Alla som uttrycker så starka och fina åsikter borde inte bara göra det hemma, alla behöver skicka in en överklagan. Det innebär ett stort steg det med.

VISA NU I HANDLING. Jag hoppas vi alla gemensamt kan sprida detta budskap och skicka in många många fler överklaganden. Även om någon kanske sitter och tror att det kan finnas fler lösningar till detta problem, så måste man göra sig hörd från alla möjliga håll. Muslimerna har täckt alla hörn, det behöver även vi göra. Besluten kan dessutom vara jäviga i flera led, om man läst lite av vad som figurerat i forumen. Vi kan bara inte stå såhär och se på när Sverige tas över. Nog får bli nog på riktigt nu!

Hoppas ni kan hitta den där starka motivationen att resa er kära Sverigevänner! Alla ni därute, oavsett var ni bor (man kan överklaga vart man än bor). Visa nu att vi kan mer, att vi är fler. Fatta nu pennan och engagera dig, främst du som bor i Stockholms Län (inte bara vi utanför) skriv namn och adress, vad du ogillar med beslutet och varför (beslutet finns att hitta i sin helhet på Internet för den som vill läsa):

Uppge ”muslimska böneutropsbeslutet med diarienummer: 9577-13 (polisens diarienr: AA527143042013)”

Mejla till: forvaltningsrattenistockholm@dom.se

Eller skicka vanligt brev till: Polismyndigheten i Stockholms Län, Förvaltningsrätten i Stockholm, 106 75 Stockholm eller gå in dit och lämna det i receptionen.

Din överklagan skall vara inne allra SENAST 2 maj, helst före.

Detta är viktigare än deklarationen gott folk, det gäller Sveriges framtid och
demokrati och det händer bara en gång så ta chansen och tveka inte!

Stefan K skriver även följande för dem som bor i Botkyrka:

Böneutropet tillkom genom ett medborgarförslag. Mitt förslag till alla er är att lämna in egna medborgarförslag till er kommun där ni åberopar rätten till att slippa religiösa yttranden som påtvingas er.

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 april 2013 11:48

Tobbe S...
Ja, du kan vara säker på att de författas mycket sk-t nu som kommer att portioneras ut i lagom doser fram till valet nästa år.
Nu på onsdag kommer hela "rörelsens" talare att ljuga sig svettiga om SD, och även de som naivt går i deras ledband. (Se ovan.)

Att påhoppet mot Markus Weichel kom precis lagom före SD,s skuggbudget och sedan en negativ väljarundersökning, på det, var ingen slump.

Ett SD som inte bara stannar kvar i riksdagen, utan tom. ÖKAR väljarstödet är en mardröm för P-K Sverige.
Men jag ser med lugn och tillförsikt fram emot septembernattens valvaka. Den dystra verklighet som följer i invandringens spår kan ingen journalist eller politiker ljuga bort!

 
Lassekolja

Lassekolja

28 april 2013 11:55


Intet nytt under solen.
Hur skullen PK-etablissemanget klara sig utan lögner, fördomar och halvsanningar när dom beskriver SD och vad SD står för?
Senaste(?) exemplet är påhoppet på Marcus Wiechel. Att anklaga honom för att han kallar "en afrikansk folkgrupp" för "aphelveten" och att samtidigt dölja att det handlar om barbariska kenyaner, som plågar ihjäl s.k "häxor" genom att elda upp dom levande. Då kan man undra vems människosyn, som bör ges störst respekt, PK-medias eller Marckus Wiechel´s?

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

28 april 2013 12:25

@Marku Ahonen, Du verkar ingå i PK-kören, som inte klarar att argumentera sakligt när SD kommer på tal. Din kommentar är dessvärre endast ytterligare ett exempel på just detta. Det spelar ingen roll hur ofta Jimmie Åkesson, eller vilken Sverigedemokrat som helst, betonar att ingen skugga skall falla på någon eller några enskilda invandrare, utan det handlar om kritik av invandringspolitiken, ingenting annat!Det är ju faktiskt så att invandrarna gör ju bara vad både Du Ahonen och jag skulle göra i en jämförbar situation men SD ensamt vill att svenska politiker skall prioritera svenska(rs) intressen, det är skillnaden! Man funderar ofta över osakligheten i debatten.
Varför? Det lär vi aldrig få ett ärligt svar på. Men jag vet varför. En ärlig och saklig debatt mot SD är omöjlig eftersom SD är ensam om en sann verklighetsbeskrivning!
SKÄMS Ahonen!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lotta

28 april 2013 12:32

Det Barometern "glömmer" att ta upp gällande Mazettis undermåliga så kallade krönika är att de allra flesta om inte alla blev förbannade över var alla lögner och felaktigheter "krönikan" innehöll. Lägger ut mitt eget inlägg igen som handlar om just detta;

Mazetti tycks okunnig inom de flesta områden hon tar upp i sin osmakliga artikel. Hon blandar ihop Sverigedräkten från 1909 med folkdräkten eller sockendräkten som Jimmie Åkesson bar. Den svenska folkdräkten är från 1600-talet eller början av 1700-talet. Den äldsta folkdräkt man känner till är Smålandsdräkten från 1634. Den intresserade kan läsa mer här:

http://runeberg.org/nfbh/0409.html

Bilder på sockendräkter: http://runeberg.org/nfbh/0406.html

Bland sockendräkterna på bilden, Värenddräkten står att läsa att Linné ansåg att den var den "täckaste och dyraste han sett hos allmogen i riket." Dräkternas värde kunde uppgå till vad man fick ge för en hel gård.

Inte heller Luciafirandet tycks Mazetti ha koll på.

http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Lucia

Julfasta och årets längsta natt

"Från medeltiden finns uppgifter om firandet av julfastans ingång. På lucianatten slaktades julgrisen och det festades natten lång. Under 1300-talet, då den julianska kalendern gällde i Sverige och Finland, var lucianatten årets längsta natt. Då ansåg man att övernaturliga makter var ute och härjade och att det därför var bäst att hålla sig vaken. Årets längsta natt var detsamma som midvinter och fungerade som motsvarighet till midsommaren. Vid den mörkaste tiden på året i det förkristna Norden, besvärjades ljusets makter för att få ljuset att återvända. Det är från dessa föreställningar kopplade till ljus, mörker och årets gång, som den svenska ljushögtiden runt den 13 december ursprungligen härstammar. Traditionen med en ljusbringande kvinnogestalt kan ha sitt ursprung i en hednisk ljusgudinna."

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 april 2013 12:37

Markku Ahonen...
Det handlar också om VILKA invandrare som kommer hit. Norrmän, Danskar, Finnar, Tyskar, Holländare, Engelsmän och liknande är inga problem.
De smälter in i vårt samhälle bara på några veckor.
Men kommer man från MENA-länderna är skillnaden i levnadssätt, utbildning, kultur, religion, demokratisyn och kvinnosyn mm. kratigt annorlunda och viljan till assimilering ofta obefintlig.

Det är knappast Holländare som ser till att judar nu flyr Malmö, eldar upp bilar, ger skolorna problem, skjuter på olika gäng inom gruppen, smugglar in vapen och droger.
Inte heller tvingar de sina kvinnor och flickor att gå i religös tvångsklädsel...

 
Ingen bild

babar

28 april 2013 13:01

Markku har lagt ner sin hatblogg mot Thoralf men är nu istället besatt av att vara här och läsa och kommentera inlägg, Markku, är du kär i Thoralf eller vad handlar detta egentligen om?

 
Ingen bild

Skånepåg

28 april 2013 13:03

@ Hulda Mk1/babar

Vi får ha en viss förståelse och överseende för Ahonens situation. Han har tydligen en besvärlig skrivklåda efter att ha blivit utsparkad från Östran, som gör att han måste få utlopp för sina fantasier och snedvridna åsikter på ett eller annat sätt. Men vill han bjuda oss andra på "sjuk humor" och ett och annat gott skratt, är det bara att tacka och ta emot!

 
Ingen bild

Arne

28 april 2013 13:29


........Ja, men det är som jag sade förut Thoral!

Du och Sverigedemokraterna får stifta nya lagar när ni hamnat i regerisgsställning, förmodlingen tillsammans med andra europeiska länders likasinnade partier som REGLERAR MEDIA!
SÅ att dessa enbart håller sig till att bedriva vanlig taditionell journalistik. I vårt nya it-samhälle har media tyvärr fått flera andra o ö n s k a d e roller som verkställande odemokratiska makthavare. NYA REGLER MÅSTE INFÖRAS.

En ny lag kan t.ex heta: Kvalificerat demokratisabotage.

De skall straffas MYCKET HÅRT eftersom det I N T E är okej att en journalist t a r polisens, domarens roll. Ett mediahus är ingen domstol!
För det är EXAKT SAMMA SAK som om en läkare, en kirurg skulle börja hitta på motsvarande dumheter med patienterna -GIVETVIS ÄR DET INGET SOM SKULLE TOLERERAS, OCH SOM SKULLE STRAFFAS HÅRT!

 
Svensson

Svensson

28 april 2013 13:53

Dom politiskt korrekta använder Katarina Mazetti som en målvakt, som ett offer.Hennes utländska efternamn klingar bra, man undrar hur mycket hon får betalt för det här ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Läckan

28 april 2013 13:59

@Cavatus, bor du inte i Fittja eller dess omnejd är det ingen idé att överklaga det har förvaltningsrätten redan sagt.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

28 april 2013 14:01

Vår kommentar till Katarina/Marrku :......................

 
Ingen bild

Pär Green

28 april 2013 14:22

Agenda 21:15 - 22:00
Svenskt samhällsmagasin från 2013. Jämställdhetsministern säger att det är män som hatar kvinnor som driver Sverigedemokraterna. Debatt mellan Maria Arnholm (FP) och Jimmie Åkesson (SD). Intervju med IT-gurun Chris Anderson om 3D-skrivarna som kommer att revolutionera industrisamhället. Kurder strider mot Fria syriska armén. Interna konflikter hotar sammanhållningen inom oppositionen. Reportage från norra Syrien. I studion Katarina Engberg, säkerhetspolitisk expert.

 
Ingen bild

Magentan

28 april 2013 14:24

OM DEN SENASTE DN/IPSOS-MÄTNINGEN
DN/Ipsos siffror fluktuerar väldigt och de har tidigare t.o.m lyckats få ner siffran för SD så löjligt rekordlågt som till 2,9%, vilket är den absolut lägsta siffra SD har fått av alla de 243 mätningar som samtliga olika opinionsinstitut har utfört under de 32 månader SD suttit i riksdagen.

Den rekordlåga siffran på 2,9% lyckades Ipsos mycket lämpligt prestera i augusti 2011, månaden efter den tragiska Breivikmassakern. Som en jämförelse låg resultaten för de övriga sex instituten samma månad mellan 5,2 och 7,8%. Skop hade ingen mätning den månaden, annars hade de nog också lyckats prestera en mycket låg siffra.

Ipsos och Skop är de två telefonmätnings-institut som jag har det absolut lägsta förtroendet för. Att SD tyvärr har sjunkit tillbaka något sedan toppresultaten i januari och februari är sant, men jag tror definitivt inte till resultat under 7%, snarare runt 9%. Mätinstitutet Novus, som brukar ligga någonstans i mitten av de olika resultaten hade 8,9% FÖR TRE DAGAR SEDAN.

 
Ingen bild

Skånepåg

28 april 2013 14:26

@ Gubben o Gumman

"Vår kommentar till Katarina/Marrku :......................"

Ja, det var verkligen en "avhyvling" så det räckte och blev över!

 
Ingen bild

w-son

28 april 2013 14:33

Manzetti är inte partipolitisk aktiv, men anser det ändå vara en särskild utmaning att hålla ett 1:a majtal i Thoralf hemstad Kalmar.

Efter att vi som läsare först fått Mazetti's incitament/motiv förklarat för oss varför hon valt att hålla ett 1:a maj tal i Kalmar trots att hon tydligen är en politisk analfabet, får vi sedan ta del av Mazettis egen minst sagt besynnerliga tankevärld, då angående Thoralf, när hon utbrister:

-"Han är ju så besatt av mig att man tror att han är smygförälskad i mig".

Gemene man måtte väl snarast fråga sig vem är egentligen besatt av vem, efter att läst denna artikel.

Skall man skratta eller gråta åt denna sorgliglustiga person, som tycks sakna all form av självkritiskt betraktande eller självrespekt?

Hon förefaller mig snarast vara utnyttjad av PK-eliten som deras egen lilla driftskucku. Då hon är totalt okunnig vad gäller politik, tycks hon därför enbart användas som ett ofarligt och obetydligt verktyg mot SD i PK-elitens eget lilla krig mot SD.
Hon är helt ofarlig och kan lätt kasseras av PK-eliten om hon gör bort sig och då hon gjort sitt, då vare sig hennes agerande eller hennes ord någonsin kan slå tillbaka på PK-media. Detta eftersom det endast är löst pladder, utan vare sig politiskt eller intellektuellt djup, som kommer från en uppenbart känsloförvirrad person och som utnyttjas till bristningsgränsen av PK-media; av dem som borde vara hennes vänner och därmed i anständighetens namn borde se till att hon inte gör sig till ett offentligt åtlöje.

 
Ingen bild

Skånepåg

28 april 2013 14:35

@ Pär Green

"Jämställdhetsministern säger att det är män som hatar kvinnor som driver Sverigedemokraterna."

Måste ha haft en synnerligen taskig uppväxt i sitt barndomshem och som präglat denna person livet ut med denna generalisering och fördom.

 
Ingen bild

Skånepåg

28 april 2013 14:42

@ w-son

Utmärkt sammanfattat. Får se om jag och min kone traskar till Stortorget (är väl där arrangemanget skall hållas) eller vi nöjer oss med ett fotoreportage av Thoralf A här på bloggen.

 
Ingen bild

w-son

28 april 2013 14:58

Magentan
Söndag 28 april 14:24
Vad gäller Ipsos väljarbarometer, men även andra liknande undersökningar, så skall man notera att hela 20,8 procent inte vill uppge vad de avser rösta på alternativt är osäkra eller avser inte rösta alls. Dvs var 5:e tillfrågad.

Man anger dessutom inte bortfallet, dvs hur många personer som var uttagna för den aktuella telefonintervjuen under perioden men som inte varit anträffbara. Dvs på vad sätt det statistiska urvalet påverkas av bortfallet. Läser man på Ipsos hemsida gällande förra månadens undersökning, då enligt deras mätning SD backade med 2.2% (dvs -2.2% jämfört föregående mätning) så skriver de att "Samtliga förändringar i förhållande till föregående mätning ligger inom felmarginalerna.". Dvs SD kan lika väl ha ökat som minskat i den verkliga världen.

Så här skriver dessutom Ipsos själva på sin hemsida - ord som enligt mig säger en hel del om deras "trovärdighet":

"Dessa undersökningar kan skapa rubriker, lyfta budbärare och sätta dagordningen i debatten. Oavsett vilket, så är vår målsättning alltid att göra våra uppdragsgivare mer framgångsrika. Våra konsulter har stor förståelse för hur samhällsdebatten fungerar kombinerat med en hög kompetens inom undersökningar."

Dvs, målsättningen är att alltid göra uppdragsgivaren mer framgångsrik!!!

 
Ingen bild

S.Småland

28 april 2013 15:00

Var igår på föreningen : Vanvårdad och bortglömd i Aneby med ett medlemsantal på 350 stycken ,tyvärr var det bara drygt 20 st som kunde komma på info mötet , men vid fikat så var det lätt att förstå att de flesta var trogna SD !

 
Lassekolja

Lassekolja

28 april 2013 15:07

Lysnnade på Lunchekot förut. Där slogs på stora trumman över att SD sjunkit i opinionen. Marie Demkern (av alla SD-hatare) tilläts yttra sig två gånger om orsaken. Ni som trodde att SD skulle få en chans till en ev. förklaring, trodde naturligtvis fel. Sverige Radio är bara en av PK-etablissemanget, som envist fortsätter att göra den svenska "demokratin" till EN ENDA STOR BLUFF!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 april 2013 16:45

Lassekolja...
Ja, man talar alltid om SD och inte med.
Det tyder på en stor rädsla. Släpper man fram en Sverigedemokrat i media så kan hon/han ju ha rätt och öka deras väljarstöd...

 
Ingen bild

Magentan

28 april 2013 17:10

OM ANLEDNINGAR TILL DEN SÄNKTA OPINIONSSIFFRAN
Även om SD:s opipnionssiffror inte alls har sjunkit så lågt som DN/Ipsos visar, är det dock ett faktum att SD tyvärr är på tillbakagång. Detta har enligt mig två förklaringar:

1) Den retroaktiva nolltoleransen.
Detta innebär ett guldläge för hela det SD-fientliga mediaetablissemanget, inte minst för Expo. Alla SD-hatare kan nu sitta och gräva åratal bakåt i varje liten vrå av Sverige samt söka igenom hela det enorma finmaskiga webbnätet för att få fram någon liten händelse eller några förflugna ord, vilka sedan kan broderas ut genom medias halvlögner och förvrängningar här och där samt förtigande av eventuellt förklarande orsaker. Därefter basuneras dessa flera år gamla s.k "nyheter" ut via samtliga mediers nyhetsrapporteringar till alla Sveriges hem, gång på gång, dygnet runt, och betraktas som om de vore alldeles färska nyheter ("En ny skandal!?" "Vem är det nu som har sagt/gjort ngt dumt igen?". "Nu får de sluta göra bort sig!") trots att det hände för längesedan.

2) Vissa uteslutningar, främst uteslutningen av Patrik Ehn, Göteborg
Den sensationella uteslutningen av Patrik Ehn var mycket olycklig. Ehn har MÅNGA sympatisörer i Göteborg och Västsverige och många tycker att föregivna skälen till hans uteslutning är väldigt tveksamma och inte tillräckligt starka.

 
Lassekolja

Lassekolja

28 april 2013 17:47

@Magentan, ja, kombinationen Dina två punkter och Reinfeldt´s "sovande folk" kan bli ödesdiger för Sverige, d.v.s för våra barn och barnbarn. Välfärdssverige monteras ned i en rasande fart p.g.a "resursbrist" när det egentligen handlar om felprioriterande 7-klöver under flera decennier. Med en fungerande journalistkår hade detta inte varit möjligt.
Allt tyder på en "svensk" mångkulturell framtid med kraftiga skattehöjningar, iaf till dess att "die dumme Schweden" vaknar till liv och det gör dom förhoppningsvis när bristen på välfärd gör sig påmind in på det egna skinnet!?
Vakna SvenneBanan!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Harry

28 april 2013 17:48

Verkar vara en negativ kampanj om SD från Bonniers! Sydsvenskan,DN och Expressen skriver väldigt negativt. Man vinklar som vanligt och friserar siffrorna. SVT/SR hakar givetvis på! Skall bli intressant att se hur länge de orkar hålla på!

 
Ingen bild

S.Småland

28 april 2013 18:03

Den eviga frågan : varför kommer inte SD ut med info som når oss pensionärer bättre , där dom talar om skillnaden på äldreförsörjningsstödet och vanliga pensioner och tillexempel att asylsökande bara betalar 50 kr per gång hos tandläkare och vårdcentraler , såna sanningar måste ut annars förlorar vi röster bland oss "gamla" !

 
Ingen bild

OH

28 april 2013 18:52

Jag citerar: Rashygienen ställer inte som mål att hetsa raserna mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra skadliga kombinationer...att den nordiska rasen är värdefullare än den negroida har åtskilligt fog för sig - dess insats för världskulturen är obestridligen större- men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina.
Vill Ahonen eller/och Mazzetti förklara och vidareutveckla detta som en gång skrivits av en av deras profeter.

 
Ingen bild

Putte

28 april 2013 19:04

@Markku Ahonen
Jämfört med ditt hemland Finland är ju t.o.m SD ett massinvandringsparti. I Finland krävs ju ingen rasåtskillnadspolitik, eftersom man har världens snålaste och mest rasistiska invandringspolitik. Om man räknar från 1950 och framåt, så har väl Finland under denna drygt 60-åriga period, totalt tagit emot lika många invandrare som Sverige gör på två år. Sopa rent framför egen dörr hycklare Ahonen!

 
Ingen bild

Nalli

28 april 2013 19:36

(Jag skrattar Ha ha ha ha ha )
Katarina Mazetti måste höga tankar om sig själv när hon tror att Thoralf Alfsson är förälskad i henne ’av alla kvinnor’ som finns på denna planet !!!!!

 
Ingen bild

Notarien

28 april 2013 19:40

Dela ut flygblad med Mazettis ICA-krönika under talet 1:a maj. De värsta styckena med röd text!

 
Ingen bild

Stefan A.

28 april 2013 20:07

Redan i nästa månads mätningar finns det risk att fulmedia tvingas återgå till att redovisa blockens ställning och inte SD,s om ni förstår vad jag menar......

 
Ingen bild

Ludvig

28 april 2013 20:37

Jag är glad att jag slipper höra Mazettis tal. Ahonen kan ju inta en bra plats i god tid.

 
Ingen bild

Andreas H

28 april 2013 20:56

Markku Ahonen

Ni journalister hävdar ju ihärdigt att invandrare byggde landet. Med tanke på hur homogena redaktionerna är så kan inte journalister ha varit med och byggt Sverige, med ert eget resonemang.
Sakine Madon är iaf. en av få journalister som jag respekterar och hon skrev i Expressen den 4/7 -09: ”1.259 journalister trängs på Södermalm, medan det i Rosengård bor sju och i Angered tio.”
Frågan är alltså inte hur många invandrare tål Sverige, utan hur många invandrare tål du Markku, i ditt eget område?

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 april 2013 21:13

Notarien...
Helt rätt! Den bedrövliga krönikan med markerade "höjdpunkter" till publiken vore perfekt! Hoppas att de lokaka förmågorna tar tag i detta.
Vi kan också vara alldeles säkra på att Mazetti läser inläggen här som inspiration till hennes Första Majtal....

 
Ingen bild

Inge

28 april 2013 21:25

@ Notarien

Misstänker att piketpolisen i Malmö kommer att finnas här med full bemanning och kommer att ingripa om du ens tar fram en pappersnäsduk. När Mona Sahlin var här för några år sedan, var piketpolisen hitkommenderad och när ett antal från MUF delade ut minatyrtoblerone plockade man in utdelarna den ena efter den andre.

Motivet var störande av ordningen eller liknande, och ev flygbladsutdelare får nog vara beredda på något liknande.


 
Ingen bild

Hulda mk1

28 april 2013 21:45

Inge...
De kan ju ta på sig huvtröjor och tåga under röda och svarta fanor. Då vågar nog inte polisen ingripa...

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 april 2013 21:48

Undrar fö. om "skinkmackan" och hans åhörare med hakkors-skylten deltar i onsdagens händelser i Kalmar..?

 
Ingen bild

G W

28 april 2013 21:50


Vad har SD att tjäna på en abortdebatt,

där man går mot strömmen och lanserar reaktionära idéer som man inte kan försvara?

SD gör bara bort sig i onödan och stöter bort många eventuella kvinnliga väljare.

Såg på kvällens Agenda på SVT,
Jimpa gjorde en slät figur.
Sorgligt.

Skärpning SD!
Varför lägga tid, möda och energi på en så banal fråga?
det är inte abortfrågan som är Sveriges största problem idag,
och det är inte därför folk röstar på SD.

ååh så trött man blir!

 
Ingen bild

Freja

28 april 2013 21:56

Fast att kvinnor inte stöder SD, det tar jag med en nypa salt. Jag är en välutbildad kvinna med välbetalt jobb, Fd Moderat, Jag kommer självklart att rösta på SD 2014, det kommer även min dotter att göra och även min pensionerade mor. Tre generationer kvinnor, alla välutbildade.

 
Ingen bild

Greg

28 april 2013 22:07


Man breddar inte partiet med bakåtsträvande inskränkningar i abortlagstiftningen.

Den här frågan kommer att bli motståndarnas främsta hållhake på SD,
och SD kommer att torska i varenda debatt framöver.

Det gäller nu att SD snabbt inser detta och ändra sin syn på abort.

Omedelbums!

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 april 2013 22:14

Frågan är varför SD-politiker oavsett kön ska behöva stå emot hot, utfrysning och i värsta fall, misshandel.
Där finns orsaken till många kvinnor och mäns tvekan att engagera sig som förtroendevald inom Sverigedemokraterna.

Våldsvänstern måste knäckas och lagföras!
(Givetvis måste också Facket vara opolitiskt och inte utesluta de som deltar i demokratiska partiers verksamhet. Men det är väl självklart...)

 
Ingen bild

Kalleman

28 april 2013 22:19

När år 2014 kommer de flesta som har sitt förstånd intakt att rösta på SD, men det hjälper inte eftersom alliansen och 7-klövern, med understöttning av PK-Media, redan sänkt vårt land till en nivå som inte går att reparera! Sverige av idag, ett förlorat land, dags att flytta!

 
Ingen bild

Skånepåg

28 april 2013 22:28

@ GW

"där man går mot strömmen och lanserar reaktionära idéer som man inte kan försvara?"

I Europa har de flesta länder, med ett par undantag, en 12 veckors gräns och Sverige 18 veckor och det kallar det för reaktionära idéer. Hur kan du då påstå att man då går mot strömmen? Man kan i dag "rädda" foster som är 21-24 veckor gamla, skillnaden mot ett 18 veckors foster är oftast inte stort. Jag har sett mer än en barnmorska i sin förtvivlan fälla en tår och t.o.m suttit och vaggat "denna lilla människa" tills det går bort. Hade du själv klarat detta?

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 april 2013 22:28

Greg...
Det är många som uppskattar om man INTE aborterar foster som man nästan kan rädda till livet som för tidigt födda..
Ett sätt att få över bla. KD-väljare.

 
Ingen bild

Greg

28 april 2013 22:39


@ Hulda

Just det! Att få över KD-väljare? Hur många är de då?
Det är just där man har misstagit sig.
Vi ser hur bra det gått för KD!

SD bör fokusera på frågan om Sveriges framtid,
ska Sverige bli en muslimsk koloni eller ska Sverige bevaras svenskt?

Det är dagens och den närmaste framtidens främsta och viktigaste fråga.
I övrigt ska SD undvika kontroversiella frågor som kan stöta bort stora väljargrupper.

 
Ingen bild

Skånepåg

28 april 2013 23:05

Franska läkare allt tveksammare till abort. http://www.respektlivet.nu/nyheter/nyheter_2007/049593c8-4031-4c2b-8e4e-6d0c5b3dfa2d

Man har en gräns i Frankrike på 14 veckor, Spanien 12 o.s.v Att Sd vill införa 12 veckor i Sverige är inte att gå mot strömmen, utan en anpassning till vad som är humant och moraliskt försvarbart.

Alla som vill försvara den nuvarande gränsen på 18 veckor rekommenderas att vara med om en sådan händelse, då tror jag att man får sig en rejäl tankeställare och anknytning till verkligheten samt ett "minne" för livet! Så sena aborter är gudskelov inte alltför vanliga och sker oftast av medicinska skäl, men det finns ändå tillräckligt med skäl att införa 12 veckor som riktvärde.

 
Ingen bild

Greg

28 april 2013 23:11


Är det abortfrågan vi ska diskutera eller Sveriges framtid?

Sverige håller på att förvandlas till en muslimsk koloni och vad gör SD?

- Debatterar abortlagstiftningen!
Inte klokt.
Det spelar bara i händerna på motståndarna som vill vända bort uppmärksamheten från det vansinne som pågår i landet.

SD bör fokusera all energi på frågan om Sveriges framtid,
Ska Sverige bli en muslimsk koloni eller ska Sverige bevaras svenskt?

Det är dagens och den närmaste framtidens främsta och viktigaste fråga. Alla andra frågor är av underordnad betydelse.
I övrigt ska SD tills vidare undvika kontroversiella frågor som kan stöta bort stora väljargrupper.

Sveriges existens står på spel.
Det är bråttom.
Imorgon kan det vara för sent.

Tack för mig!

 
Ingen bild

kalle

28 april 2013 23:21

jag har länge funderat på varför hycklarna i politisk korrekta sfären vill ha mångkultur och massinvandring av folk med helt andra kulturer och religioner, samtidigt som 99 procent av månkulturförespråkarna bor i etniskt svenska enklaver helt avskilda från det mångkulturella samhället.

svaret kan nog härledas till :
1:
troligen betalar muslimska länder ut partistöd till 7 klövern i utbyte att ta emot befolkning med islam som religion, troligen betalar Saudiarabien ut stora summor under bordet till 7 klöverns partier.

2: det är en industri med invandringspolitiken där makteliten kan mjölka ur skattepengar och kritik mot detta dämpas i form av att alla vill hjälpa folk som har det svårt.

3: 7 klövern hoppas på att nyanlända skall rösta på dom och således blir invandringspolitikens syfte att fixa valboskap.

4: de borgliga har förstått att de kan krossa välfärdssamhället med massinvandring av bidragstagare.

förr eller senare kommer det inte finnas folk som kan eller vill läsa ica kuriren och barometern , i alla fall inte deras nyvarande form. och garanterat inte på svenska.
vad skall på pk-mediafolket arbeta med ?

 
Ingen bild

boa

28 april 2013 23:30

Det blir våra barnbarn som får betala/lida om vi inte lyckas stoppa det förda vansinniga mångkulturella byggandet av vårt kära fosterland. Vi måste hjälpas åt att väcka det sovande folket
med fungerande kraftigt alarmerande väckarklockor.

Helst senast 2014.

 
Ingen bild

kvällsbockenpåhugget

29 april 2013 01:34

Kan inte sjuklöverns inflytande över verksamheterna i kommuner/landsting och stat betecknas som samhällsfarlig

 
Ingen bild

Qvinna

29 april 2013 07:45

" Att debattera abortfrågan " är tydligen ett ämne som just väcker debatt. Som SD medlem och kvinna är abortfrågan varken svart eller vit. Visst låter det bra med fria aborter . Tyvärr har det myntet en baksida när man ser hur många aborter som görs i Sverige per år ( aborter där inte medicinska skäl föreligger ) Att ha en rättighet betyder oxå en skyldighet. En skyldighet att ta eget ansvar för oönskad graviditet och inte använda abort som ett preventivmedel vilket förekommer. En sänkning till 12 :e veckan för abort skulle dessutom stoppa ett stort antal utländska kvinnor som kommer hit och får subventionerad abort . Vårdpersonal vittnar om foster som levt i upp emot 1 timme e abort. ..etc .... Mao en fråga som skulle må bra av att lyftas upp och debatteras. ( dessutom en ekonomiskt stor kostnad ) .. ... Etik / moral det gillar vi kvinnor : )

 
Ingen bild

charlotten

29 april 2013 08:10

Tack Cavatus!
Och Ahonen; när SD ökar igen, vad ska du då göra? SD verkar fylla hela ditt sinne med hat, verkar inte hälsosamt! Så när SD spränger 15% - hur ska det gå med hälsan då?

 
Ingen bild

Jenny

29 april 2013 09:35

Läste en bra kommentar ang. sambeskattningen:
"Maria Arnholm (FP) borde få svara på hur väl dagens familjepolitik egentligen fungerar. Hur mår barnen? Hur mår kvinnorna? Larmrapporter, gigantiska barngrupper, föräldrauppror och besparingar inom barnomsorgen, besvarade hon med en axelryckning för några veckor sedan i aktuellt.
Min syster och hennes man jobbar båda inom offentlig verksamhet och har inte råd att jobba mindre. De jobbar heltid båda två och barnen är bara 1,5 & 3 år gamla. Stress, utbrändhet och sjukskrivningar är vad dagens familjepolitik leder till.

Vi har inte råd att offra fler generationer i feminismens namn. Vi måste leva i verkligheten, med de 24 tim/dygn som finns.

Sambeskattning skulle ju också kunna innebära att båda kan jobba mindre och få tid för sina barn?
Psykisk/fysisk hälsa tjänar samhället på. Vad kostar inte alla dessa sjukskrivningar? De stora barngrupperna är absolut en signal om att vi inte har råd. Det finns heller inga lagar som säger att det skall finnas x antal barn / personal (det finns bara rekommendationer), det innebär att barngrupperna kan vara hur stora som helst..

Sambeskattningen gynnar de familjer som jobbar!

Dagens familjepolitik är omodern och det behövs en förändring och en anpassning till hur dagens unga mår."

Pensionen har ju används som ett argument för att småbarnsföräldrar skall jobba heltid. Vad tror ni att det som jobbar heltid idag får för pension?

 
Ingen bild

Qvinna

29 april 2013 10:52

@ Jenny
Jättebra inlägg . <3 <3

 
Ingen bild

Kalle

29 april 2013 11:42

Du är INTE skyddad av sekretess i rätten även om polisen maskerat (dolt/mörkat) dina namnuppgifter. Den anklagade kan begära att få se ditt namn. Det har nu hänt i Södertäljemålet.

Länstidningen i Södertälje skriver.
""Enligt åklagare Björn Frithiof är det här första och enda gången i målet som en handling med maskerade namn åberopas. Det hela är alltså ett undantagsfall – eller ett misstag, hävdar vissa. Men enligt såväl polisen som Frithiof, kan de aktuella namnen inte påverka utredningen. Det handlar heller inte om informatörer, enligt Frithiof, utan om personer som uppges befinna sig på en viss plats."" skriver LT.

http://lt.se/nyheter/gangsterkriget/1.2057998-nu-far-khouri-namnen

Detta är ett undantagsfall. Jo pyttsan det har man hört förut. Kommer det här göra att färre blir villiga att vittna???

 
Ingen bild

Jenny

29 april 2013 11:45

Tack, Qvinna!
ja det är mycket som är tokigt i Sverige idag. Allt handlar om att skapa sig politisk makt och eftersom barnen inte har någon rösträtt så kan man spara in på dem och hota föräldrarna med mindre pension, kvinnofälla osv.

Nu jobbar svenskarna mer än någonsin. Barnen på dagis från 12 månaders ålder.....
Vi mår allt sämre och pensionsåldern höjs stadigt...

Det är nåt som inte stämmer? . Det blev inte som de (politikerna) lovade, eller hur ?

 
Ingen bild

S.Småland

29 april 2013 12:08

Utanför ämnet : undras vad det är för etnisitet på knarkodlarna i Ruda !

 
Ingen bild

Läckan

29 april 2013 15:36

@Greg, du har 110%igt rätt i dina skriverier. Den välavlönade SD-toppen håller nu på att glömma bort vilka det var som röstade in dem i riksdagen och varför.

Varför tjafsa om aborter, inga vanliga människor bryr sig.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 april 2013 15:50

Läckan + Greg...
Jodå, många fler än ni tror, bryr sig om onödiga aborter. Läs ovan om fruktansvärda vittnesmål från barnmorskor bla.
Ingen kvinna går obemärkt från en abort och i backspegeln ångrar många sig djupt när de inser att fostret inte var en liten vävnadsklump, utan en snart fullt fungerande människa.
Fundringarna kommer säkert under mörka nätter, då tanken på hur gammalt ett aborterat barn skulle vara vid speciella tillfällen. Skolavslutningar, Student och liknande...

 
Ingen bild

Greg

29 april 2013 17:46


————————————-————————————-
Sverige står under invasion
————————————-————————————-
Över 500 muslimer kommer till Sverige på en dag, enligt Migrationsverkets direktör. Hur många muslimer som föds i Sverige per dag vet ingen.

SD har siktet inställt på att ta över regeringsmakten tidigast 2018, men då är det för sent för att rädda Sverige för då är muslimer redan i majoritet i hela landet.

————————————-————————————-
Sveriges existens står på spel
————————————-————————————-
SD bör ägna all tid och energi åt att försöka göra något åt saken nu.
Vi har ingen tid att spilla på några andra frågor.
Imorgon, om inte redan, är det för sent!

 
Ingen bild

Lotta

29 april 2013 17:48

@Magentan

Håller fullständigt med dig i det du skriver i inlägget från: Söndag 28 april 17:10. Jag tycker SD snarast skall skrota nolltoleransen. Inget av de andra partierna har infört det så varför skall SD som enda parti behålla det? Skräpmedia kommer leta och gräva ända fram till valet för att åsamka så mycket skada de kan. Var man tvungen att införa en nolltolerans skulle den naturligtvis börjat gälla från det datum man gick med det, inte retroaktivt. Som det är nu finns tydligen ingen preskriptionstid när det gäller "grävande", läs hatande journalister på jakt efter att framställa SD i dålig dager.

 
Lassekolja

Lassekolja

29 april 2013 18:46

Så länge Svt styr debattämnena måste även SD vara beredd att tackla abortfrågan!
Om jag minns rätt kom SD in i abortfrågan som en reaktion på att antalet aborter ökade så kraftigt därför att abort började användas som preventivmetod och det protesterade SD emot!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Skånepåg

29 april 2013 18:52

@ Lotta

Jag minns att jag "hajade till" när jag hörde det först och tämligen snabbt insåg de negativa konsekvenserna av detta. Ville först inte tro att man från partiet gått ut med detta, som jag förstod skulle vålla mer skada än nytta. Största misstaget hitintills av partiledningen!

 
Ingen bild

Läckan

29 april 2013 20:14

@Hulda mk1, att du lever i din lilla värld märks väl på den här bloggen. Om du tror att SD vinner några röster på att tjafsa om abortfrågan kommer du att bli väldigt besviken.

Ingen bryr sig utom en handfull KD-människor. Låt SD ägna sin tid åt att verkställa det de gick till val för att göra och det var inte tjafsa om abortfrågan.

 
Ingen bild

Skånepåg

29 april 2013 21:04

@ Läckan

Om någon vill diskutera abortfrågan, vad har det för betydelse i det stora hela. Detta "skuffar" inte undan något annat viktigt område och av någon personlig anledning ligger abortfrågan kanske personen "varmt om hjärtat" och rentav indirekt breddar Sd:s politik enligt min mening. Visar på medmänsklighet och berör säkert andra än KD-anhängare.

 
Ingen bild

Qvinna

29 april 2013 23:11

Abortfrågan väckte tydligen debatt om man läser ovan. Bra! !
Kanske är det just det som är tanken bakom retoriken. Kan det va så att det finns en strategi i att ta upp abortfrågan nu? Det tror och hoppas jag på - Då når SD fler KVINNOR ...... : )

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se