thoralf

Direktlänk till inlägg 28 april 2016

EN LITEN REFLEKTION

Av Thoralf Alfsson - 28 april 2016 22:50

Jag har noterat att riksmedia inte tagit upp domen vid Kalmar tingsrätt. Inte ens en liten notis. Nyhetsvärdet tycks vara väldigt lågt för en dom som slår fast att person misshandlat en förtroendevald politiker för hans politiska åsikter. Vid en sökning på nätet så finns det inte så många fall att jämföra med när det gäller misshandel.


Enligt min mening och många andras uppfattning borde domen tagits upp av t.ex Tidningarnas Telegrambyrå, TT men så blev det inte. Anledningen är troligen att jag som brottsoffer är Sverigedemokrat.


Inte ens Smålandsnytt eller ”Växjönytt” som det också kallas i folkmun har tagit upp domen. Detta trots att den dömda kvinnan jobbar på Linneuniversitetet som har verksamhet både i Kalmar och Växjö. Men det kanske är just därför!


Har idag pratat med en jurist angående domen. Skall diskutera en sak med ytterligare en jurist, sedan får vi se vad som händer.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Demokratur

28 april 2016 22:57

Vänsterliberal svensk media är inte intresserad av att rapportera om det "goda" hatet. Det vill säga det som deras egna kompisar presterar. Sverige är ruttet.

 
Ingen bild

Kalle

28 april 2016 23:17


Här är de lokala aktörer som tagit upp händelsen vad jag har kunnat se.

24Kalmar
http://24kalmar.se/2016/04/27/tingsratten-valdet-mot-thoralf-var-politiskt-motiverat/

Vimmerby Tidning
http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/kalmar-lan/slog-thoralf-alfsson-pa-krogen---nu-har-kvinnan-fatt-sin-dom-20160427/

P4 Kalmar
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6420469

Fler borde väl vara intresserade? Om det inte vore för att de tillhör lögnmedia...

 
Ingen bild

Lars

28 april 2016 23:20

Vi lever numera i ett land där allt är tvärtom vad det borde vara.

Ibland får man nypa sig i armen och andas djupt för man tror inte det är sant vad som sker i vårt tidigare fina Sverige.

En folkkär och hedervärd politiker blir misshandlad vilket passerar obemärkt.

Att jämföra med s k "hijab-uppror" och annat med full uppbackning från olika håll.

 
Ipse Cogita!

Ipse Cogita!

29 april 2016 00:40

Kan ha blivit lite fel så här kommer artikeln igen från Breitbart.

http://www.breitbart.com/london/2016/04/28/slap-wrist-librarian-assaulted-anti-mass-migration-politician/

Utlandet kan minsann!

http://store.blogg.se

 
Ingen bild

biran

29 april 2016 06:35

Vad säger regeringens samordnare Mona Muslim om det oprovocerade våldet mot våra folkvalda politiker. Denne Mona Muslim brukar alltid ha åsikter om vad som händer i samhället men än har hon inte dykt upp i TV sofforna om denna händelse.

 
Ingen bild

Tompa

29 april 2016 06:42

Svensk media skyddar våldsvänstern. Det är inget nytt.

Media beskriver våldsvänstern som motdemonstranter och fredliga demonstrationer, såsom ex Folkets demostration, som högerextrema.

Finns en anledning att journalister har övertagit förstaplatsen över den yrkeskår som har lägsta trovärdigheten och att de nu skyr alternativmedia som pesten.

 
Ingen bild

Sven Dacke

29 april 2016 06:58

Kan du även rapportera till oss hur det går med skadeståndet, när du får det eller vad som händer.

I kvinnans fall har hon säkert förmåga att betala, men många gånger hör man om diverse skumma personer som blir dömda att betala stora skadestånd, fast det kommer aldrig några pengar

Har för mig att SD hade någon motion att Staten skulle förskotera och sedan driva in pengarna frän den dömde.

Hur gick det med detta

Thoralf Alfsson

29 april 2016 09:49

Det var en motion som jag skrev tillsammans med Kent Ekeroth. Det blev givetvis avslag i riksdagen.

 
Ingen bild

crille

29 april 2016 07:28

Har tänkt på det med, är ju i småland i alla fall o inget vad jag kunnat se. Läser i o för sig inte många tidningar längre, men ögnar genom lokal blaskan som är JP som nu är riktigt vänster med samarbete av några du inte gillar Thoralf. IRM menar jag. Läs lite så förstår du vad jag menar.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 april 2016 08:22

Svenska vänsterjournalister skall motarbetas ända till Viktor(y)-dagen...
Göra "tyckasynd" om reportage gick bra för Lill-Lenin dagen till ära insvept i en tjusig gardin runt halsen, ihop vitryssen som uppviglar vinstlotter på Hotel Adios Amigos i Emmaboa, så 200000 personer blir utan akut polisskydd i regionen

 
Ingen bild

crille

29 april 2016 08:27

http://www.jp.se/article/sd-man-skryter-pa-natet-om-krigsbrott/#disqus_thread

Här har du att läsa Thoralf. Märk väl att kommentarer inte är direkt till fördel tidningen. Därför har jag slutat att läsa tidningen utan bara din blogg o lite andra Tack för ni finns där ute

 
Ingen bild

Hacke

29 april 2016 08:30

Fulmedia styr opinionen och den politiska agendan genom lögner, manipuleringar och nyhetsvärdering fullt i Pravdaklass.

Thoralf som folkvald och bevisat misshandlad med dom och allt får ingen plats men den påstått misshandlade "araben" togs upp som förstanyhet i SVT Aktuellt trots att ingen vet vad som egentligen hänt mer än hans egen (ut)saga. Nu är det helt tyst om den braskande riksnyheten som sannolikt bara är en ny variant av alla dessa mediala lögner och myter som med tiden blir "sanningar" bland etablissemanget.
Svensk media är en skamfläck och har därför förtroendesiffror i klass med Åsa Romson.

 
Ingen bild

Chrille

29 april 2016 08:36

Märkligt nog fann jag en notis om saken på SR, P4 Kalmar.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6420469

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

29 april 2016 08:38

TT? Glöm att de skulle ta upp något som gynnar SD. Se på styrelselistan, det förklarar varför. TT är totalt övertaget av Jan Helin och hans meningsfränder. Det är många år sedan TT stod för tillförlitlighet och politisk neutralitet.

 
Ingen bild

GBM

29 april 2016 08:39

Ingen skriker på avsked när det gäller en medarbetare på Linnéuniversitetet, vet inte vilken funktion hon har men är hon lärare så ska hon bort. Sådana åsikter kan ju inte ens ett B-universitet acceptera. Barometern jublar säkert, konstigt att de skrev om domen.

 
Ingen bild

Pellesnick

29 april 2016 09:34

Tur att de inte va du som slog kärringen för då hade väl TV satan brunnit upp av alla reportage som Sveriges Grönsakskommunister fått ihop. Det är ju bara att kolla på vilken uppståndelse det har blivit om Polisen som skällde på Nysvensken i Emmaboda. Det måste vara en riktig Samhällsvinst att bara stänga boendet och skicka tillbaka alla som slåss o bråkar till sina hemländer så att vi slipper sånt jävla avskum i vårt land. Det har ju gått så långt att 4 asyler är mycket mer värda än 4 skattebetalande arbetare i Sverige. Fy fan.

 
Ingen bild

Christer

29 april 2016 09:34

Hade rollerna varit ombytta, om brottsoffret varit en anställd på Linnéuniversitetet och förövaren en Sverigedemokrat så hade nyheten toppat all Riksmedia. Det inser nog alla, men i Sverige idag mäts allt med olika måttstockar. Mitt råd till dig Thoralf är att försöka gå vidare.
Apropå händelsen i Emmaboda där polisen avvisade en "besökare" från Hotell Amigo och sedan kallade honom "arabjävel". Det var ett olämpligt språkbruk, det tycker nog alla, och kanske mest den omplacerade polismannen. Men historien andas också ett mycket vanligt försök till att försöka skaffa sig ett skadestånd, baserat på "kränkthet". Man söker sig till en situation, uppträder provokativt och råkar av en händelse ha en mobil till hands och spelar in det som sägs. Mitt råd till en uttröttad polis i en liknande situation är att försöka hålla tand för tunga, och låta batongen föra resonemanget.

Thoralf Alfsson

29 april 2016 09:48

Hur många tror att Ahad bara får 5 000 kronor i skadestånd räcker upp en hand ;-)

 
Ingen bild

Jocke

29 april 2016 09:57

En som verkar ha lilla julafton nu är "palestinaschalen" Blank när han får spy lite galla över polisen. han kontaktar alla möjliga personer för att i möjligaste mån försöka påstå att det finns rasism i polisorganisationen. Uttalandet av polisen var klart olämpligt men nu ska alla de som satt på läktaren tycka till och gråta ut i media.

 
Ingen bild

Karl

29 april 2016 10:20

Har varit så länge i landet flum att brottsoffer får skylla sig själva och har ingenting att säga till om. Däremot är det väldigt synd om tjuvar, våldttäktsmän och mördare mm.

 
Ingen bild

Lewren

29 april 2016 10:28

Vad jag tycker är förbannat jävla ironiskt är att kvinnan jobbar som INFORMATÖR på KOMMUNIKATIONSAVDELNINGEN. En person, som jobbar med information, som ska kunna förmedla information och kunna kommunicera gör exakta motsatsen och istället tar till våld. Blows my mind...

Jag har ifrågasatt hur lämpligt det är att denne fortsätter sin anställning just med tanke på den glänsande ironin men har fått som svar från hennes chef att "Domen är inte saklig grund för uppsägning, jag har en dialog och planering med berörd anställd".

Varför man ska föra en dialog med någon som tar till våld är för mig obegripligt. Normalt skulle jag aldrig propagera för att någon ska bli av med sitt jobb, men i detta fallet stryker det mig rejält mothårs.

Hennes chef fortsätter med:
"Vi arbetar kontinuerligt med våra värdegrund (att vara anställd i staten) som bygger på sex principer
- Demokrati
- Legalitet
- Objektivitet,
- Fri åsiktsbildning
- Respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet.
- Effektivitet och service"

Kanske därför det inte tas på allvar, för inget av det hon punktar upp stämmer. Vart är demokratin? Vart är legaliteten? Var F** är objektiviteten och den fria åsiktsbildningen? Respekt på människor? Man kan undra vilken värld de lever i när de inte ser sina egna handlingar..
Och den sista punkten ang effektivitet och service är bara skrattretande. Skulle staten vara effektiv och serviceinriktad? HAH

 
Ingen bild

Tony

29 april 2016 11:08

Såg det bedrövliga TV fyras nyhetssändning i går kväll,
och hot stoff var givetvis att polisen hade uttalat några
väl valda ord om Araben som åker runt till olika förläggningar
och uppmanar dom intagna att protestera mot allt från mat till
boende. Att vi här har att göra med en figur som kommit hit
av en enda anledning, att ställa till bråk. Men det nämner
inte TV4, trots att halva sändningen gick åt att misskreditera
polisens jobb, och inte ifrågasätter dom om Araben hade något
tillstånd att befinna sig här. Men han hade ju lyckats att
klämma fram några droppar blod från ett välförtjänt slag av
en polisbatong, sådant går bra att visa upp i närbild, men
har någon någonsin sett Bonniers skitkanal visa upp när
någon av dom otaliga mängder som får halsen avskuren av
dårarna i Is? Svensk media är enfaldig!

 
Ingen bild

Onkel Sven

29 april 2016 13:27

Fridolin och Romson har väl otaliga gånger stått i TV och rabblat sina eviga " det är vårt ansvar och Sverige är rikt ,vi måste hjälpa " att vi så småningom stjälper oss själva det har aldrig nämnts ,nu kan dom gärna stå där med skäggena i brevlådan och skämmas men det har dom väl inte vett till heller !

 
Ingen bild

Tolerant

30 april 2016 07:21

Hela du är så fylld med hat och du är en extrem person så det finns absolut ingen anledning att skriva om denna händelse.

 
Ingen bild

Onkel Sven

1 maj 2016 19:09

Vore bra om signaturen "Tolerant" 30/4 07:21 talade om vem som åsyftas i hans /hennes inlägg !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se