thoralf

Direktlänk till inlägg 28 april 2014

KALMAR KOMMUN ÖKAR ANTALET ENSAMKOMMANDE BARN

Av Thoralf Alfsson - 28 april 2014 17:24

Kalmar kommun beslutade vid dagens kommunfullmäktige att öka mottagandet av ensamkommande barn med fem nya platser. Sverigedemokraterna yrkade avslag på förslaget. Som vanligt var det SD mot alla andra partier i kommunfullmäktige.


Nu har jag fått höra både det ena och andra från flera ledamöterna i kommunfullmäktige. Jag redovisade lite kostnader på riksplanet att utgiftsområde 8 Migration och utgiftsområde 13 Integration tyder på en kostnad för 2013 på över 25 miljarder kronor.


Att påtala dessa kostnader för kommunfullmäktige är minst sagt tabu. Att ställa invandringens kostnader mot de låga pensionerna för fattigpensionärer och garantipensionen, skolan eller bristerna inom vården får uppenbarligen vissa ledamöter att gå i taket.


Kan nämna moderaten Jan-Ingemar Lundström som hävde ur sig saker utan att begära ordet från sin plats, att inte kf-ordförande bad Jan-Ingemar Lundström att hålla sig till ordningen var minst sagt bedrövligt. Det enda jag tog upp var kostnader i statsbudgeten och hur många ensamkommande som kommer till Sverige i jämförelse med våra grannländer Norge, Danmark och Finland. Det fick Jan-Ingemar Lundström att tappa kontrollen. Helt sanslöst.


Vänsterpartisten Bertil Dahl var inte bättre med sina floskler, där givetvis rasism och alla människors lika värde var återkommande inslag i hans anförande. Moderaten Jonas Lövgren ville öka antalet än mer än förslaget om fem platser. Hur många platser han och moderaterna vill ha berättade han inte från talarstolen.


Socialdemokraten Bengt Kronblad som företräder pensionärerna i Kalmar blev väldigt upprörd över att jag ställde "ensamkommande barn mot pensionärerna" som han uttryckte det eller tolkade min redovisning av statens kostnader på utgiftsområde 8 och 13.


Folkpartisten Björn Brändevall jämförde antalet mottagna flyktingar i Sverige med antalet flyktingar i Libanon (en miljon) och ansåg att Sverige därmed kunde ta emot lika många av solidaritet.


Att gå in i debatt med dessa upprörda ledamöter är inget jag finner värt mödan. De är ändå fullständigt förblindade av att vara tvärtemot SD och är inte motagliga för något annat.


Att redovisa en liten del av kostnaderna för massinvandringen i kommunfullmäktige gör att det blir kaos hos vissa ledamöter. Den politiska korrektheten är ”mördande”!


Den enda slutsatsen jag kan dra är att det finns absolut ingen gräns för vad massinvandringen får kosta och hur stor den kan vara när 7-klövern får säga sitt.


Jag är dessutom övertygad om att massinvandringens extrema kostnader och den exploationsartade utvecklingen i kostnader är mycket känslig för 7-klövern i den kommande valrörelsen. Att lyft fram invandringens kostnader på kommunal nivå kommer utan tvekan få effekt i valresultatet inte minst inom pensionärsgrupperna.


Idag kan det också vara intressant att lägga upp dokumentet över ersättningarna från Migrationsverket till Kalmar kommun under 2013. Jag tror inte ens att alla ledamöter i Kalmar kommunfullmäktige känner till dessa kostnader. Nej, jag är övertygad om att bara ett fåtal känner till siffrorna.


Men det är ju pengar som ramlar ner från statens kassa! Och då är det ju gratis för Kalmar kommuns innevånare om man skall tro vissa ledamöter i kommunfullmäktige.


 

 

 

 

 

 
 
Ingen bild

Konen

28 april 2014 18:20

Jimmie Åkesson fyllde torget i Ystad i dag.

http://www.ystadsallehanda.se/ystad/article2146042/Akesson-fyllde-torget.html

 
Ingen bild

Stefan i Std

28 april 2014 18:26

Är inte denna hårda retorik från Moderat håll bara ett sätt att rädda sitt eget skinn?

Är man så livrädd och skrämd att man t.o.m tror att tystnad uppfattas som man ”går” SD:s ärenden.

 
Ingen bild

Elisabeth

28 april 2014 18:32

Men ersättningen från staten gäller väl bara de första två åren för flyktingar? Om två år hamnar alltså den här kostnaden på 61 miljoner kronor om året i knät på de kommunala skattebetalarna i Kalmar istället.
Samtidigt fylls väl leden på underifrån med nya flyktingar så i praktiken förmodar jag att siffran då är 61 statliga + 61 kommunala miljoner.

 
Ingen bild

pelle

28 april 2014 18:42

Vad är det för fel på dessa människor, jag har försökt att få tag i herr Lundström men han svarar inte, jag tänkte han skulle förklara sitt betende för mej.
Det måste ju vara något fanatiskt som driver dom det är ju som en sekt som har något slags tunnelseende, det är ju skrämmande att dessa människor får sitta i makt position.
Dom måste ju veta något som vi normala inte vet om framtiden i Sverige, vad kan det vara tro, räknar dom med att det ska finnas jobb åt alla eller hur tänker dom?

Sedan till Sd,han Bylund hur kan dom bara komma på tanken att ha med honom i partiet
Han är ju i min värld bara en belastning för Sd, är det någon som vet vad han besitter för kvalitéer? Det måste vara något som gått mej förbi.
Pelle

 
Lassekolja

Lassekolja

28 april 2014 18:49

Mycket bra jobbat Thoralf! Dina "kolleger"(förlåt Thoralf!) verkar väl medvetna om att dom jobbar i en "skyddad verkstad", d.v.s dom vet att allt dessvärre, p.g.a tyst media, stannar inom Kf-salens fyra väggar. Med tanke på att detta vansinne fått hålla på under flera decennier kan man bara beklaga att inte SD kommit in i de olika församlingarna för längesedan.
"Fenomenet", som Elisabeth@ tar upp känner vi väl igen från Kungsbacka Kf, där den "multikultiansvariga" folkpartisten brukar hävda att "invandringen till Kungsbacka är gratis" genom att Staten betalar (minimalt) under de två första åren. Att även Statens pengar är samma skattebetalares pengar "tänker" man mer än gärna bort!

http://www.status.st

 
Svensson

Svensson

28 april 2014 18:53

Dom här kostnaderna kommer få svenskarna att sätta kaffet i halsen,vi skulle ju tjäna på invandringen.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lena

28 april 2014 19:40

Håller med Pelle ovan att dessa människor i maktposition måste ha tunnelseende och att det är riktigt otäckt att de har den position de har. Jag beundrar ditt mod, Thoralf, att inför en sådan församling öhvt säga nånting gällande invandringen o dess kostnader. Men tror det kommer dig tillgodo senare, många har vaknat upp nu märker jag. Jag har själv käftat med en "kompis" sedan 35 år om SD. Skickade henne lite material o bad henne återkomma. När hon inte gjorde det efter 2 månader så ringde jag själv upp och höll en trevlig ton i telefon. När jag sedan frågade vad hon tyckte om materialet jag skickat svarade hon: " jag ski-er i att du röstar med SD" så slängde hon på luren. Jasså? Saken var väl den att hon var skraj att diskutera med mig, hon kanske inte har tillräckliga argument. Om opponenterna har den nivån så förstår man ju att problemet är något annat annars skulle de väl helt enkelt ha informerat dig, Thoralf, vad du hade fel i och inte bete sig så oerhört barnsligt och oproffsigt. Grattis till dig Thoralf, du fick ut ett sanningens ord och siffror från verkligheten. Nu kommer de att bli tvungna att förhålla sig till det.

 
Ingen bild

Kommer ansvar att kunna utkrävas ?

28 april 2014 20:18

Jättebra Thor-alf att du visar siffrorna för dessa fega krakar som stjäl svenska folkets skattepengar, och delar ut dom till dom som kan betala stora pengar för att låta sej smugglas till honungslandet Sverige där den stora idiotin bara växer.

Ni läser här och är helidioter, hoppas ansvar kan utkrävas retroaktivt, man vet aldrig......

Vi får hoppas att 4 nya Sverigedemokrater tar plats i kommunalfullmäktige efter valet 2014 så kanske polletten ramlar ned
Nu är det bara en tidsfråga tills SD blir stora i flera kommuner
Det går för sakta i Kalmar men till valet 2018 gäller full gas

 
Ingen bild

Lotta

28 april 2014 20:22

Är det inte lite konstigt att Linus Bylund SD är så god vän med den rabiate SD-hataren Soran Ismail? Visst har det hänt förut att personer med olika politiska åsikter kan umgås och vara vänner. Men att en person så fylld med hat mot SD skulle kunna vara vän med en person som är aktiv i partiet man avskyr verkar rätt osannolikt. Är det månne där läckan inom SD finns som läcker uppgifter bl.a till gammelmedia?

 
Ingen bild

Hacke

28 april 2014 20:47

Att folkpartister är om möjligt ännu galnare på kommunal nivå än sina partikamrater på riksplanet visar med all önskvärd tydlighet ditt exempel med Björn Brändevalls uttalande. Är han på riktigt?! Håller rentav hela 7-klöveretablissemanget på att bli galna? Var går gränsen för att få sitta i en beslutande församling egentligen? Stora delar verkar åtminstone i mina ögon vara solklara fall för omyndigförklaring.
Tack än en gång Thoralf för din oförtrutna kamp och viktiga upplysningsarbete kring galenskapen.

 
Ingen bild

Åland

28 april 2014 20:48

Östra Ölands fria horisont klarnade ett tag med dig. Men nu börjar molnen samlas. Orka och kämpa lokalt.

 
Ingen bild

Nu dricker vi bärs ihop och skvallrar

28 april 2014 20:49

Lotta ; Samma tankar här isåfall är Åkesson stenrökt för all framtid

 
Ingen bild

Magentan

28 april 2014 21:11

Somalisk niobarnsfamilj trivs bra i sin nyrenoverade sjurummare

9-barnsfamiljen flyttade från Hässelby till invandrarområdet Tensta. Där fick de flytta in i en stor nyrenoverad sjurumslägenhet på 166 kvadratmeter, som är ombyggd av två lägenheter.

...Sverige skall göda och föda enormt stora bidragstagande muslimska familjer från diverse arabländer och Afrika, eller ensamkommande (från samma områden) som får eget boende när de slussas ut. Att sedan svenska ungdomar inte får något boende är en sak som sopas under mattan.

Från:
http://www.exponerat.net/somalisk-niobarnsfamilj-trivs-bra-i-sin-nyrenoverade-sjurummare/#ixzz30D2E1gOU

 
Ingen bild

Lotsen

28 april 2014 21:13

Den där Lundström ville bara hamna i tidningen idag. Han kom ju inte med på moderaternas lista så han gör väl allt för uppmärksamhet. En helt oresonlig karl som inte lyssnar på något eller något. Han har helt klart inte alla kameler i stallet.

 
Ingen bild

Magentan

28 april 2014 21:13

PS till mitt inlägg ovan:

"Humleman", en kommentator till artikeln om 9-barnsfamljen och den nyrenoverade 7-rummaren undrar: "Hur hög är hyran och vem står för den"?

Det undrar jag också.

 
Ingen bild

Lars

28 april 2014 21:43

Jag säger bara: Tack Thoralf! Tack!

Att det blev SÅ stingsliga reaktioner visar bara att du har petat på frågan.

Det kan bli oerhört känsligt och besvärande i valrörelsen om dylika fakta kommer fram. Det ska vara locket på tills dess tydligen.

Bara fortsätt! Vi ser fram emot en fortsättning...!

 
Ingen bild

Lärare

28 april 2014 21:44

Det ryktas om att SD kommer presentera sin vårbudget i morgonförmiddag. Sänds den på SVT Forum eller kanske i sd webbtv?
Letade på SD:s hemsida, som väntat stod ingenting om någon budget. Kanske talar ryktet osanning, vad vet jag.

Om nu ryktet talar sanning, varför skrivs inget om den på hemsidan? När ska SD lära sig?

VEM är ansvarig för hemsidan? Kan någon berätta det och anledningen till att den inte uppdateras med vad som ska hända.

Håller med om Linus Bylunds sviktande trovärdighet!

 
Ingen bild

Lärare

28 april 2014 22:16

NU, står det om budgeten. Väl sent kan man tycka!
Kanske dom läst bloggen:)

 
Ingen bild

pelle

28 april 2014 22:31

Jag fick reda på nu genom en kusin som går på Karlstads universitet, att det finns en jungeltrumma i mellan vänster elever på skolor runt om i Sverige, där dom medelar varandra om det skrivs något om mångkulturen, då ska dom gå in o kommentera detta positivt till krönikörens fördel.

Om man tex läser Åsa lindeborgs ledare idag i Aftonbladet så kan man tydligt se
Att kommentarerna ifrån skolor osv inte belyser ledaren utan typ "bra, klockrent, super, asbra"osv dom verkar ju inte läst det skrivna en gång, så jag undrar om inte kussen har rätt.

Fy f--n vilka låga kräk isåfall.

Pelle

 
Ingen bild

Stefan A

28 april 2014 22:33

Sossen i Umeå som skrev något om tiggarna på sin blogg har nu pudlat och bett om ursäkt, han får ändå inte tala på första maj. Man måste vara snäll mot sjuklöverpolitiker, man förstår ju vilket helvete de måste ha i sina egna partier, iaf. de få ärliga, de som saknar skamkänslor och samveten klarar sig nog, de kan bluffa och ljuga allmänheten rakt upp i ansiktet utan att de rör dom i ryggen, risken är att de duktiga och ärliga politikerna försvinner från den miljön och det bara blir psykopaterna kvar.....

 
Ingen bild

igor

28 april 2014 22:41

Stod i Barran idag att Jimmy kommer till Kalmar på Fredag. Varför har det inte varit mer information om detta? eller har jag bara missat den?

 
Ingen bild

Thoralf A

28 april 2014 23:00

igor

Vi skickade ut ett pressmeddelande igår. Det finns mer info på kalmarlan.sverigedemokraterna.se

Kommer även en annons i Kalmarposten på onsdag.

 
Stefan K

Stefan K

28 april 2014 23:10

Den enda ursäkten för att 7-klöverns politiker har den inställning de har är att de måste ha den. Ordern från partitopparna är glasklar. Motarbeta SD till varje pris, inget är viktigare än det.

Att flertalet politiker runt om i Sverige har en helt annan syn på saken när de sitter vid frukostbordet med sin partner eller när de tar en öl i vänners glada lag, är en annan sak.

Självklart är politiker i både riksdag, kommuner och landsting fullt medvetna om att denna politik får stora konsekvenser och att dessa konsekvenser så småningom kommer att visa sig från sin allra sämsta sida.

Om inte 7-klöverns politiker i Kalmar vill ställa grupper mot grupper, kan de ju alltid försvara sin politik framför Kalmars pensionärer, arbetslösa och socialt utslagna.

Även jag som inte är politiker vet att politik handlar om prioriteringar och att inget parti kan lova allt till alla och sedan infria löftet.

http://petterssonsblogg.se

 
Stefan K

Stefan K

28 april 2014 23:17

Apropå journalister har ni ju ett par dagstidningar nere i Småland som inte gärna redovisar sanningar och som aldrig skulle komma på tanken att ge SD positiva omdömen i någon fråga.
Säkerligen är ni i Småland inte ensamma om att ha skitnödiga chefredaktörer och hunsade journalister. De finns nog lite varstans.

Här har vi en journalist i en lokaltidning som skriver en bekännelse och ber om ursäkt för att han/hon vilselett tidningens läsare i flera år. Ett par andra intressanta sanningar får vi också bekräftade.
http://petterssonsblogg.se/2014/04/26/journalisten-som-ber-om-ursakt/

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Caroline

29 april 2014 00:17

Den svenska hederligheten, försvann med massinvandringen!! Tack för att du försöker bibehålla den!!

 
Ingen bild

Ronny

29 april 2014 00:37

Ja, Sverigevänner då får vi hoppas att vi ses imorgon, både i Laholm och Halmstad.

 
Ingen bild

alltförsverige

29 april 2014 01:58

Sd-rasismen förnekar sig inte!!

 
Ingen bild

jonte bergström

29 april 2014 02:22

@ alltförsverige:

Tja, allt som inte är vänsterextremt betecknas väl som rasistiskt idag!? Inget att bry sig om.

Keep calm and Vote SD 25:e Maj!

 
Ingen bild

Fredrik

29 april 2014 04:10

Informera om att "allas lika värde" inte kan tolkas som; "allas lika rätt till andras egendom", vilket översatt betyder "alla i hela världens lika rätt till försörjning av svenska staten".
Denna tolkning är omöjlig eftersom något sådant inte går att kombinera med en välfärdsstat där privat äganderätt råder.

Att marxisterna gör sådan tolkning är inte konstigt eftersom dessa anser det ideologiskt orättfärdigt att stänga ute andra från andras egendom. Därmed anser marxisterna att alla äger samma rätt till bosättning i Sverige och samma rätt till försörjning av svenska staten.

Men att liberaler och andra även de börjar tolka "allas lika värde" som "allas lika rätt till andras egendom" är i grunden en ideologisk kollapps och en konsekvens av den statliga normbildningen som utgår just från marxismens tankefigurer, vilket borgligheten i Sverige har blivit ner eller mindre tvungna att anpassa sig till.
Fråga moderaten nästa gång om han och alla andra moderater och folkpartister etc., har blivit marxister!

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

29 april 2014 07:14


Wilhelmssons expropriationsförslag ett skämt?
SANNINGEN Nyligen skrev bl.a Avpixlat om socialsekreteraren Anders Wilhelmsson i Halmstad som i ett brev till kommunstyrelsen begärt att kommunen utnyttjar expropriationsrätten för att beslagta svenskars villor och bostadsrätter för att dela ut dessa till utomvästliga asyl- och anhöriginvandrare. I efterhand hävdar Wilhelmsson att han inte skulle ha menat detta. Och på bl.a Metro utnyttjar man nu det faktum att Hallandspostens nyhetsartikel, där Wilhelmssons enligt honom själv “anspråkslösa förslag” först uppmärksammades, ligger bakom en betalvägg för att misstänkliggöra det man kallar “högerextrema hatsajter”, dvs Avpixlat och Fria Tider, för att fara med osanning om brevet.

Det var den 19 februari som Hallandsposten skrev om det brev som socialsekreterare Anders Wilhelmsson författat och skickat till kommunstyrelsen i Halmstad där han föreslog att kommunen borde expropriera svenskars bostäder till förmån för asylfamiljer. Detta i syfte att på tvångsväg åstadkomma en bättre etnisk integration i samhället. Efter massiv kritik försöker Wilhelmsson nu låtsas som att han inte menat det han skrivit eller ens skrivit det han skrivit. Och han får hjälp av vänsterliberal media att torgföra denna efterkonstruktion.


Att politiker komunpampar mm mm har blivit mer eller mindre galna är väll klart

http://Barrkis

 
Ingen bild

bonnläpp

29 april 2014 07:38

"Att politiker kommunpampar mm mm har blivit mer eller mindre galna är väl klart"

Det framgick redan på Svinarps tid. Inget nytt under solen.

 
Ingen bild

Odalbonde

29 april 2014 08:00

Kejsaren är naken.

 
Ingen bild

Ronny

29 april 2014 08:38

Så går Hallpressen, som bl.a äger tidningar i västra Småland och Västergötland vidare på temat "Alla ska med". Chefen för Jönköpings musèum, Sergej Muchin, har som överskrift på sin artikel valt orden, "Begrav det svenska kulturarvet". Och det om något får väl spegla andemeningen med Hallpressens vurmande och glorifiering av mångkulturen, och det ivriga arbetet med att nedmontera både landet Sverige och dess historia. För att även dela upp människor i dom onda och goda, dom snåla och givmilda, dom korrekta och dom inskränkta, kan man gå in på redaktionerna och få ett märke med texten "Alla får Plats", att sätta på kragen och verkligen utåt visa sitt förakt och avståndstagande för bl.a SD. Har idag sagt upp min prenumeration.

 
Ingen bild

HL

29 april 2014 08:50

Lundström? Är det någon som bryr sej om vad han tycker och tänker? Lundström är en gapstare som har gjort sitt i politiken, kan ingenting vet ingenting utan bara gapar. Var inte han kritisk mot Horisont för något år sedan?

 
Ingen bild

OH

29 april 2014 11:28

Jag såg en bild från Ystad där några ungdomar stod med flaggor med överkryssad nazisymbol. Det för tankarna till andra världskriget,frågan blir då: Var det SD som var nazistiska medlöpare och begärde att Tyskarna skulle skriva ett stort J i judiska folks pass, eller var det några andra av dagens partier som genom denna begäran var orsak till att en stor del judar hamnade i gaskamrarna.
Dessa flaggviftande typer tycks sakna vissa kunskaper.

 
Ingen bild

Lundabo58

29 april 2014 11:44

Thoralf

Försök kapa åt så mycket av denna sorts utgiftsposter som möjligt och lagra digitalt, de här redovisningarna kommer troligtvis inte att tillåtas vara offentliga så länge till.

En annan sak. Varför endast nöja dig med utgiftsposterna 8 och 13? Socialbidrags, skolkostnader, mm, mm bör också vägas in, Invandringens extra kostnader på dessa konton lär inte skilja sig andelsmässigt, per individ, från exv Malmö eller Södertälje.

 
Ingen bild

Thoralf A

29 april 2014 12:12

Lundabo58

Vem har sagt att jag nöjer mig det. Blir faktiskt lite irriterad av den typen av kommentarer.
Vad gör du själv?

 
Ingen bild

Lundabo58

29 april 2014 12:43

@Thoralf

Bra, ville bara kolla :-) ...själv ägnar jag mig åt att sprida den här sortens info på jobbet, bland kunder, på nätet och i bekantskapskretsen.

 
Ingen bild

vmm

29 april 2014 13:30

Vi får nog inse att en väldigt stor del av folket faktiskt tycker det är bra med en stor invandring och jublar över att invandringen slår rekord efter rekord. Dom ser det som att det är bra för ekonomin, utvecklar oss kulturellt och säkrar framtidens pensioner. Det är invandrarna som tar hand om våra äldre, är läkare och gör dom jobb som ingen svensk vill ha, typ kör taxi. Utan invandrare skulle vi äta barkbröd och gå under. Ja, så ser dom det alltså. Klart som fasiken att dom blir upprörda då om någon är motsträvig och går emot detta. För dom måste det ju upplevas som att någon vill få Sverige till stenåldern på alla sätt och vis. Jag och många andra ser det på ett lite annorlunda sätt, och det är väl därför känslorna blir så upprörda. Det är en så otroligt viktig fråga både för dom och för oss och vi tycker precis raka motsatserna - då blir det heta känslor och hård debatt.

 
Ingen bild

Tony

29 april 2014 15:14

Ystads Allehanda tyckte det var väldigt viktigt att två
vänsterfjollor hade plitat ihop en banderoll med det
sedvanliga tramset om Nazism och rasism, att torget var
smockfullt med folk som lyssnade på Jimmie var inte så
viktigt i blaskans ögon, samtidigt så malde den enfaldige
ledarskribenten Mattias Karlsson sitt sedvanliga trams om
röst på SD, som bara vill ha ut Sverige från EU, är en
bortkastad röst.
Visst är det märkligt att inte en enda ledar skribent i
en Svensk dagstidning kan återge vad SD i verkligheten
vill med EU, utan man måste hela tiden förvanska och ljuga
sina läsare rätt upp i ansiktet!

 
Ingen bild

BC

29 april 2014 15:17

Så det var alltså ingen SD-politiker alls som blev arg och sa rasistiska saker på mötet? Eller vill herr Alfsson inte ta upp Lars Roséns uttalanden?

 
Ingen bild

Thoralf A

29 april 2014 15:34

BC

Var du på kommunfullmäktige? Om du inte var där så har du ingen aning om i vilken ordningsföljd replikerna kom och speciellt vilka som replikerade på mitt anförande.

 
Ingen bild

bonnläpp

29 april 2014 15:41

@BC, vill du vara snäll och specificera exakt vad är rasistiska saker?

 
Ingen bild

BC

29 april 2014 15:44

Så han sa inte "Jag förstår inte varför de ensamkommande flyktingbarnen inte söker sig till något av de 55 andra muslimska länderna. Nej, för i Sverige får de en livstids ersättning. Och även om de mördar kungen så får de vara kvar i landet"?

 
Ingen bild

Lundabo58

29 april 2014 15:44

@Tony

För att vara i en pk-blaska tyckte jag nog att YA:s artikel var övervägande positiv. Att torget fylldes, att många lyssnade o få protesterade var det första som poängterades, även den omanipulerade bilden visade att torget var smockfullt ...de två vänstertjejerna var ju bara standardiserad pk-utfyllnad, förmodligen endast för att imponera på det egna vänsterfolket på redaktionen.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

29 april 2014 15:59

@BC

Och det rasistiska är.......?

 
Ingen bild

BC

29 april 2014 16:04

1. att de pga religion hellre ska söka sig till andra länder
2. anklaga ensamkommande flyktingbarn för att komma hit och snylta
3. försöka få det till att dom särbehandlas inför lagen.

Men det är ju klart... är man rasistisk själv ser man ju inte skogen för alla träd.

 
Ingen bild

Lundabo58

29 april 2014 16:24

@BC

"1. att de pga religion hellre ska söka sig till andra länder"

Vad är det för fel med det? För dem där religion har extra stor betydelse är detta faktiskt ett ganska praktiskt förslag.

"2. anklaga ensamkommande flyktingbarn för att komma hit och snylta"

Det är isf din helt egna tolkning, för så tror jag inte att någon uttryckt sig i kommunfullmäktige. I det här fallet riktades kritiken mot de kravlösa politiker som ger dem livstids försörjning.

"3. försöka få det till att dom särbehandlas inför lagen."

Det behöver man inte ens försöka få det till, det framgår redan klart och tydligt hur stat och kommuner prioriterar med våra skattemedel.

"...är man rasistisk själv ser man ju inte skogen för alla träd"

Jag skulle snarare säga att ser man rasism i allt, så tolkar man alla uttalanden därefter.

 
Ingen bild

BC

29 april 2014 16:29

Ja du lundabo...
Tror inte dom tänker religion när dom flyr för sina liv.

Hur tolkar du "Nej, för i Sverige får de en livstids ersättning."?

Vad har skattemedlen från stat och kommuner med att säga "Och även om de mördar kungen så får de vara kvar i landet!"?

Läskigt hur ni tänker.

 
Ingen bild

Anders

29 april 2014 16:35

@ BC

1. att de pga religion hellre ska söka sig till andra länder
2. anklaga ensamkommande flyktingbarn för att komma hit och snylta
3. försöka få det till att dom särbehandlas inför lagen.

1. BC anser det vara självklart, att stormrika muslimska länder är negativa till att försörja icke-medborgare.

2. Vidare anser BC det vara självklart, att svenska politiker importerar folk <i>en masse</i> och tvingar svenska skattebetalare att axla deras försörjningsbörda... på bekostnad av all annan angelägen skattefinansierad verksamhet.

Detta är mycket märkliga värderingar och i synnerhet 2. framstår som en moralisk kollaps hos BC.

Men punkt 3. har BC missuppfattat. Talaren framhöll, att OAVSETT vilka brott inkl. massmord, som det s.k "ensamkommande barnet" kan begå, så blir vederbörande ej utvisad.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

29 april 2014 16:43

@BC
Så vilken ras tillhör muslimer?
Vilken ras tillhör snyltare?
Och på vilket sätt är det rasistiskt att ifrågasätta särbehandling?


Om man tack vare sin religon har stora krav på samhället runt omkring en och vill påtvinga samhället detta kanske det inte är bra att söka sig till sekuliserade länder och anse att dom skall anpassa sig efter hittepå som religoner?

Men dessa muslimska länder har inte samma frikostiga ersättningar och samma kravlösa attityd. Inte heller räknas du som barn. Här i Sverige testas inte ens de mest tveksamma fallen där flyktingar uppger sig vara barn?

Att dra till med kungamord är bara att hårddra och påvisa det ormiliga att inte kriminella invandrare utvisas eller förnekas medborgarskap trots upprepad grov brottslighet.

Det läskiga är inte hur vi tänker, det läskiga är att sådana som du inte tänker över huvud taget.

 
Ingen bild

Lundabo58

29 april 2014 16:51

@BC

"Tror inte dom tänker religion när dom flyr för sina liv."

En del gör säkert inte det, men för andra verkar religionen övertrumfa allt annat. Det är den sistnämnda gruppen som avses.

"Hur tolkar du "Nej, för i Sverige får de en livstids ersättning."?"

Svenska politiker har skapat ett system där livstids ersättning är fullt möjlig, på bekostnad av skattebetalarna, det är inget speciellt märkligt att påpeka detta faktum.

"Vad har skattemedlen från stat och kommuner med att säga "Och även om de mördar kungen så får de vara kvar i landet!"?"

Tja, det kvittar snart vilka brott man än begår i Sverige så har man, som utlänning, goda chanser att klara sig undan utvisning.

"Läskigt hur ni tänker."

Var det sistnämnda något slags försök att moralisera över oss, för att känna dig mer god?

 
Ingen bild

MN

29 april 2014 16:58

Förutom detta är vidrig barnhandel med skattebetalarnas pengar

VAR TUSAN TAR PENGARNA VÄGEN???

 
Ingen bild

bonnläpp

29 april 2014 17:01

@BC, jag bad dig specificera rasistiska saker. Du har ännu inte presenterat något rasistiskt.

Däremot har du presenterat din personliga syn på vissa uttalanden, men tyvärr finns inget rasistiskt i vare sig dina eller någon annans uttalanden. Att ha en åsikt, diametral till din betyder inte att vederbörande är rasist.

Slå upp rasist i ett lexikon och lär dig vad ordet betyder. Det betyder inte samma sak som någon har dillat i dig på kursen. Istället bör du vara kritisk mot de som försöker övertyga dig om felaktiga saker.

 
Ingen bild

J

29 april 2014 17:37

@ Lundabo58 skriver:


"En del gör säkert inte det, men för andra verkar religionen övertrumfa allt annat. Det är den sistnämnda gruppen som avses."

Just med den mkt förenklade meningen visar du att uttalandet i Kalmar kommunfullmäktige var rasistiskt.

 
Ingen bild

Lundabo58

29 april 2014 17:45

@J

Det beror helt och hållet på vem som har tolkningsföreträdet, mig veterligen har den som själv gjort uttalandet detta företräde.

 
Ingen bild

Onkel Sven

29 april 2014 17:45

Hörde på Löfven och Reinfeldt i går , Reinfeldt påstod att det inte finns utrymme till att höja pensionerna men det finns utrymme till att ge 20-30 tusen kanske ännu fler ,illegala sjukvård och tandvård för 50 :- gången !

 
Ingen bild

bonnläpp

29 april 2014 17:46

@J, nu blandar du och ger utan att tänka. Vad Lundabo58 skriver och vad som sades i kommunfullmäktige är två skilda saker. Lundabo58 var inte närvarande i kommunfullmäktige. Alfsson var det och han har redan svarat dig. Är det så svårt att förstå.

Har du ryckt in nu när BC är borta i dimmorna? Även du bör slå upp ordet och sätta dig in i dess betydelse.

 
Ingen bild

J

29 april 2014 17:55

fullmäktigeledamoten generaliserade en hel flyktinggrupp (allt spelas in i fullmäktige Kalmar). Alltså rasism.

 
Ingen bild

herc @ BC

29 april 2014 17:56

Ang. ensamkommande har du fått detta om bakfoten. De små liven flyr inte hals över huvud utan dessa gossar är uttagna av familjen (klanen) att vara den mest lämpliga.
Resan hit till honungens land kostar minst 100 000 :- och dessa samlas ihop av familjen. Tro inte på dessa amsagor att de har åkt åsna, häst,
liftat med lastbil etc.
När sen PUT är klart kommer resten av familjen hit på anhöriganknytning.

 
Ingen bild

Lundabo58

29 april 2014 18:10

@J

Det du i din pk-nit avfördar som "generaliserande" kan i själva verket ha varit "retoriserande", något som alla politiker då och då gör i talarstolarna.

Och som jag skrev tidigare, Thoralf har själv tolkningsföreträdet när det gäller vad han menade.

 
Ingen bild

Hans Lindqvist

29 april 2014 18:11

Att ropa rasism i tid och otid är passé. Varför kommer de giftasvuxna muslimska ynglingarna iså hög utsträckning till Sverige och inte till andra länder i vår omgivning, eller till kulturellt närstående länder i den egna regionen? Jo, svensk praxis ger dom störst chans att stanna och med ett uppehållstillstånd kommer automatiskt livstids försörjning på svenska skattebetalares bekostnad, för dom så önskar. Är det rasistiskt att se detta samband? Allt är tydligen rasism och ingen bryr sig längre för detta urvattnade begrepp.

 
Ingen bild

bonnläpp

29 april 2014 18:18

@J, allt spelas in, och?

 
Ingen bild

Tony

29 april 2014 19:20

Signaturen "Allt för Sverige" borde byta signatur till
"allt för Mellanöstern".
Man förstår allt för väl varför 7 klöverns representanter
blir frustrerade av att kostnaderna för invandringen kommer
folket till del genom denna redovisning! Det är ju mycket
bättre så länge man kan ljuga och föra väljarna bakom ljuset
med att invandringen ger mer tillbaka än vad den kostar!
Sen finns det goda skäl att tro att det ser ut på samma sätt
i dom flesta kommuner som det gör i Kalmar!

 
Ingen bild

Anna

29 april 2014 20:20


. VAD VI ÄN DISKUTERAR.. VIKTIGAST ÄR ATT INFORMERA FOLKET!!!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

29 april 2014 20:21

Det enda BC och J är ute efter är att kunna kalla sina motståndare rasister. Någon argumentation om sakfrågorna finns inte.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

29 april 2014 20:22

Jag brukar bli anklagad för floskler men HERC verkar flyga under radarn?

Herc. menar du någon specifikt by någonstans i ett specifikt land, eller generaliserar du alla flyende människor likadant?

På platsen där du bor, är alla transvestiter, joo joo jag såg en sådan en gång. alltså är det sant för alla.

Misstänker själv att det finns (i princip) lika många flyktingar som anledningar till att dom flydde.

 
Ingen bild

Putte

29 april 2014 20:33

Vore intressant om BC kunde redovisa bevis för att "de flyr för sina liv". Hur vet du at de gör det?

 
Ingen bild

Lotta

29 april 2014 20:46

SD:s vårbudget. Mycket bra jobbat. En budget baserad på sunt förnuft.

http://www.exponerat.net/video-sverigedemokraternas-varbudget-2014/

 
Ingen bild

Herc@Mats

29 april 2014 21:17

Nu skrev jag inte alla som flyr utan specifikt sk. "ensamkommande". Om du funderar lite på problemet tror du på allvar att en 15 årig afghan kan fixa 100 000 :- till biljetten? Klart som korvspad att det ligger lång planering bakom.
Bara för din information så är 5 % av alla asylsökande till sverige "riktiga " flyktingar enl. Genevekonventionen.

 
Ingen bild

bonnläpp

29 april 2014 21:44

@Putte, det var sådant som BC fick lära sig på kursen. H*n vet inget mer än att de flyr för sina liv, för det sade man på kursen.

Bara titta på utrustningen de har när de anländer. De hade tydligen tid att få med sig Iphone och de dyra kläderna när de flydde för sina liv. Mer bråttom än så var det inte.

 
Ingen bild

pelle

29 april 2014 21:58

Just så här vill jag att det ska vara på en blogg, debbatt, det är enda sättet att visa att helgonen har fel, och det är faktiskt inte svårt, när deras argument tryter kommer rasistkortet fram, det slår aldrig fel.
Det är hur enkelt som helst att få en invandrarkramare ge sig , men istället för att säga,,,,, jag ger mig,,,, så åker rasistkortet fram, ynkligt.
Pelle

 
Ingen bild

BC

29 april 2014 22:04

Faktum är att uttalandet är rasistiskt. Att ni försvarar det visar bara er rasistiska sida.
Hoppas innerligen att ni aldrig får utstå det dom flesta krigsdrabbade flyktingar har lidigt.

 
Ingen bild

pelle

29 april 2014 22:20

Till bc
Du kan börga med att bemöta herc mats påstående om att det bara är 5%som kommer hit som är riktiga flyktingar.
Börga i den änden.
Pelle

 
Ingen bild

Markku Ahonen

29 april 2014 22:32

SDs skuggbudget: minska såväl invandringen som biståndet. Var det inte ni som ville hjälpa till på plats så att inte bara "rika" kunde åka till paradiset Sverige. Hyckleriet vet inga gränser.

 
Ingen bild

Lundabo58

29 april 2014 22:36

@BC

"Faktum är att uttalandet är rasistiskt. Att ni försvarar det visar bara er rasistiska sida."

Vi delar helt enkelt inte din ängsliga mediastyrda syn på vad som är rasistiskt ...jag anser exv inte att en godispåse med en bild på en kines eller en glass som heter nogger black är rasistiskt.

"Hoppas innerligen att ni aldrig får utstå det dom flesta krigsdrabbade flyktingar har lidigt."

Det finns säkerligen flera här som har en eller två föräldrar som tog sin tillflykt till Sverige under eller efter 2:a världskriget, dessa fick jobba från dag ett utan en spänn i bidrag och dom har mig veterligen aldrig klagat.

 
Ingen bild

J

29 april 2014 22:41

generaliseringar av den kaliber som sades i Kalmar kommun av Thoralfs partikompis är givetvis inte annat än rasistisk. Möjligtvis inte hos Thoralfs fotsoldater på denna blogg. Men givetvis hos de flesta andra i samhället, ja till och med av SD:s ledning. Détta vet Thoralf också är skälet till petningen från riksdagen. Att bloggen ibland varit för generaliserande, men framförallt har de framsläppta kommentarerna utan kontroll varit en stor del hur en ledande SD:are valt att prioritera sin kommunikationskälla. Ödets ironi är att ni själva fällt Thoralf.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 april 2014 22:43

@Markku Ahonen
Bistånd till de som bäst behöver det och mindre byråkrati, troligen. Inte heller några ministerlöner av biståndet.
Hyckleri är det varje gång någon "flyr för livet" till Sverige, men sedan åker på semester till hemlandet...

 
Ingen bild

Blåsippan

29 april 2014 22:45

Ahonen@

Apropå gränser. Vad är din åsikt om gränser? Är det något du förespråkar eller vill avskaffa?

OT. Fick jag välja skulle jag välja bort dig mot två bosnier.

 
Ingen bild

Lundabo58

29 april 2014 23:03

@ J

"...men framförallt har de framsläppta kommentarerna utan kontroll varit en stor del hur en ledande SD:are valt att prioritera sin kommunikationskälla."

Att Thoralf som enda riksdagsman väljer att blogga utan ett förmodererat eller hermetiskt kontrollerat kommentarsfält säger mer om de övriga F-O-L-K-valda riksdagsledamöterna än om Thoralf. Dessutom ger detta faktum en bra indikation på den låga nivå som "demokratin" i Sverige just nu befinner sig på.

"Ödets ironi är att ni själva fällt Thoralf."

Ingen av oss kommentatorer har "fällt" Thoralf, media, politiskt korrekt lagstiftning samt skrämda partiföreträdare har "fällt" Thoralf, inga andra.

 
Ingen bild

pelle

29 april 2014 23:14

Bc.

Det här är så typiskt såna som dej, bara vräka ur sig något, sedan tyst , ta denna debatt nu när du har möjligheten att visa om du har rätt, du kan väl börja med dom 5% flyktingar som vi pratar om.
Pelle

 
Ingen bild

Undrande

29 april 2014 23:36

Försök tänka själva varför flyr man från t ex Afganistan till Sverige när det ligger så långt bort och kostar så mycket att ta sig hit. Naturligtvis för att man vet att man får stanna och blir omhändertagen.Besök ett boende för ensamkommande el studera en sådan grupp på stan, inga småbarn precis som vi naiva svenskar trodde föräldralösa och allt. De vill kunna ringa hem och sen skall hela familjen hit vad KOSTAR detta? Läs media från Australien t ex när många "barn" som sökte asyl förra året var födda 31 dec 1993 i sina ansökningar detta skriver de öppet om i det landet! Man är inte rasist för att man i första hand tänker på landets egna invånare. Det här håller inte i längden så är det bara. Invandring tidigare har byggt på arbete och integration så är det inte längre! Svensken har tröttnat och jag tycker att nivån på den här bloggen överlag håller en hög nivå med bra inlägg. Läser den varje! dag för att få energi

 
Ingen bild

jonte bergström

29 april 2014 23:45

Åhh, flertalet rasistjägare har hittat hit. En rasistjägare hittar alltid sin rasist...

"racism
ˈreɪsɪz(ə)m/
noun
noun: racism

1.
the belief that all members of each race possess characteristics, abilities, or qualities specific to that race, especially so as to distinguish it as inferior or superior to another race or races.

prejudice, discrimination, or antagonism directed against someone of a different race based on the belief that one's own race is superior."


Nu vill jag veta vilken ras snyltare och religiösa tillhör!??

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 april 2014 23:57

Idag har säkert många journalister säkert haft det svårt. Dömd VÄNSTEREXTREMIST. Att behöva säga eller skriva detta måste ha plågat många...

 
Lassekolja

Lassekolja

30 april 2014 00:52

@BC, jag måste tillstå att Du har en passande signatur. När jag gick i skolan på 50-talet innebar ett BC UNDERKÄNT i betygsskalan!

http://www.status.st

 
Ingen bild

pelle

30 april 2014 02:04

Bc
Jag är så nyfiken på hur du tänker när du hellre ser till utlänningars väl än till svenskarnas väl.
Sverige har ju blivit så otryggt med ökad krimenalitet, mindre pengar till de våra som bara får det sämre.
Hur tänker du, ser du inte sådant?
Sånt ser iallafall jag, jag anser att din godhet slutar när det gäller de våra.
Ser du inget rasistiskt i detta.
Tex instegs jobben tycker du det är juste mot svenskarna?
Pelle

 
Ingen bild

Putte

30 april 2014 05:17

Personer som J, BC och Ahonen är sådana som inte några som helst hållbara argument för den förda massinvandringspolitiken. De är sådana som skriker rasism åt allt och alla som vågar ifrågasätta den förda politiken och har inget annat att komma med. Bara floskler som de lärt sig rapa på partimöten.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

30 april 2014 08:59

Tjae, att härleda vad som är rasism tycks vara allt för svårt. Då är det bättre att dra till med att det är "faktum" eller "givetvis" istället för att kunna bevisa det.

Nä, dessa personer vet helt enkelt inte ordets sanna betydelse men har likt Pavlovs hundar fått det inpräntat att vifta eller med order så fort någon är kritisk mot invandring.

Bara för att det fungerar i era egna sekteristiska kretsar innebär det inte att ni kan lura tänkade människor.

 
Ingen bild

Andreas

2 maj 2014 02:18

Den här informationen måste alla få ta del av. Någon som har en bra ide om hur den kan spridas!?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards