thoralf

Direktlänk till inlägg 28 april 2015

MINNET ÄR KORT

Av Thoralf Alfsson - 28 april 2015 22:19

 


Det är bara några år sedan som elpriset låg på ca 100 öre/kwh. Minnet är uppenbarligen kort för vissa. Då hade vi haft en riktig vinter och samtidigt var det flera kärnkraftverk som inte var i drift. Det fick dåvarande energiminister Maud Olofsson att reagera inför den kommande vintern.


”Resultatet är välkänt. Vintern slog till med förödande kraft i hela Sverige och elpriset rusade upp till rekordhöjder.

Näringsminister Maud Olofsson kallade då in alla de tre stora elbolagen, de som tillsammans äger de svenska kärnkraftverken i ett kritiserat korsägande.

Elbolagsdirektörerna lovade då dyrt och heligt att det inte skulle inträffa igen. Till nästa vinter skulle allt vara i sin ordning.”

Läs artikel från Ny Teknik


Vattenfall har idag meddelat att man kommer stänga Ringhals 1 och 2 i förtid. Orsaken till beslutet beror helt och hållet på den energipolitik som bedrivits under det senaste decenniet. Energipolitiken är dessutom en följd av den klimatalarmism som bedrivits sedan Al Gore skrämde upp hela världen med sin film och IPCC fått inflyttande över många länders makthavare.


OKG gick för några månader sedan ut och meddelade att man kommer börja förbereda för en avveckling av O1 och O2. Jag håller det för högst sannolikt att OKG kommer med ett liknande besked inom en snar framtid som Vattenfall gav idag.


Dagens politik som subventionerar vindkraftverk med enormt stora belopp, samtidigt som man lägger straffskatter på kärnkraften kommer nu få konsekvenser. Jag är övertygad om att den nyligen gjorde överenskommelsen med Norge om ytterligare subventioner när det gäller el-certifikat på förnyelsebar elenergi och den aviserade höjningen av kärnkraftsskatten i vårbudgeten lett till att det slutgiltiga beslutet hos Vattenfall. Regeringen tvingar fram en avveckling genom att göra kärnkraften olönsam!


Jag är dessutom övertygad om att händer det någon incident vid dessa kärnkraftverk eller att man får någon större tekniskt problem kommer man ställa av dem omgående. Inget mer kostsammt underhåll av dessa reaktorer.

Sverige kan drabbas av en mindre energikris tidigare än vi anar. Vi får hoppas att det blåser rejält om olyckan är framme annars kommer nog en och annan få se hur verkligheten ser ut med Miljöpartiets energipolitik.


Men som sagt minnet är kort!

 
 
Ingen bild

Demokratur

28 april 2015 22:32

När MP förstört Sverige och vi står utan ström mitt i smällkalla vintern. Gissa vilka som blir skuldbelagda då av vänsterslöddret och miljötalibanerna... SD, givetvis... Sverige är en sjuk nation. Usch.

 
Ingen bild

Observer

28 april 2015 22:38-- De dumma och det dåliga får allt mer resurser av de dummaste --

.

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 april 2015 22:57

Midvinternattens köld är hård
stjärnorna gnistra och glimma
alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma
Månen vandrar sin tysta ban,
Snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken
Endast tomten är vaken.

Ja, man kan verkligen fundera om man kan sova i enslig gård eller i liten stad när midvinternattens köld pågått en månad och februari inte ens börjat, om dagens besked blir verklighet...? -Elräkningen kommer snart och blir det något kvar på kontot till mat och andra räkningar...?

 
Lassekolja

Lassekolja

29 april 2015 00:16

C, MP & V borde inte få komma i närheten av svensk energipolitik! Så fort dom gör det "går allt åt h-e"! Vi får inte glömma kapitalförstöringen, som ägde rum vid den politiska stängningen av de båda Barsebäcksreaktorerna. Fullständigt vansinne! Hade dom varit igång hade vi förmodligen inte haft de ödesdigra elpristopparna, vilka resulterade i tillfällig stängning av delar av industrin med permitteringar som följd.
Svensk energipolitik kan inte kallas annat än ett enda stort fiasko! Ynkedom att ovisshet fortfarande råder vad energipolitiken beträffar!
Hoppas att "generation 4´s" framtida reaktorer snart lämnar utvecklingsstadiet och blir verklighet, i vilka det lagrade kärnavfallet kan återanvändas i en omfattning, som gör att framtida uranbrytning inte behövs och att vi då har teknikvänliga politiker och inte de teknikfientliga flummarna, vi har fått som nå´n slags straff idag!?!
Thoralf! Rätta mig gärna om ovanst. är fantasier eller Du kanske vet huruvida det framåt med Generation4-reaktorerna!?!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Spjuvern

29 april 2015 02:52

Annat ämne:

Har precis titta på "Citizenfour" en dokumentär om Edward Snowden.Jag rekommenderar ALLA att se den.
http://www.imdb.com/title/tt4044364/

Finns på SVT play
http://www.svtplay.se/video/2871837/citizenfour/citizenfour-avsnitt-1

På Wikipedia står att läsa:

”Efter Snowdens avslöjanden var det tänkt att EU och USA skulle diskutera anklagelser om amerikanskt spioneri mot europeiska institutioner och länder, men Sverige som enda EU-land tillsammans med Storbritannien blockerade dessa samtal genom att lägga in sitt veto. Representanter för Litauen, för tillfället EU:s ordförandeland, kontaktade Sveriges utrikesminister Carl Bildt för att få honom att ändra uppfattning men utan någon framgång”

Vem var Carl Bildts uppdragsgivare under dennes mandatperiod som utrikesminister?
Svenska folket eller USA/NSA/Bilderberg?

Vidare står på Wikipedia att läsa:

”Vid en utfrågning i EU-parlamentet den 5 september 2013 om den amerikanska avlyssningsaffären anklagade den brittiska journalisten Duncan Campbell svenska FRA, Försvarets radioanstalt, för att ha ett nära samarbete med de brittiska och amerikanska underrättelsetjänsterna bland annat genom att övervaka internettrafik i Östersjöns undervattenskablar. Enligt Campbell visar dokument som Snowden har läckt att Sverige, som fått ett eget kodnamn SARDINE, är den viktigaste samarbetspartnern vid sidan av de engelskspråkiga länderna.”
http://sv.wikipedia.org/wiki/Edward_Snowden


Att Reinfeldt och Borg har varit/är lojala med andra än det Svenska folket är ställt utom all tvivel. Inget annat kan på ett begripligt sätt annars förklara deras agerande och föraktet mot det svenska folket.

På vems avlöningslista befann sig/befinner sig dessa herrar?

I egenskap av Svensk medborgare har du ovedersägliga och berättigade skäl att få svar på den frågan.

 
Svensson

Svensson

29 april 2015 06:46

Några förtroendevaldapolitiker utan kompetens förstör,sen får vi svenskar betala det.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A.

29 april 2015 07:13

Energipolitiken har blivit en 5 dygnsprognos, det är tydligen vädret för tillfället i Mälardalen som bestämmer, långt uppe i norr var det även i vinter minus 30-40 grader under långa perioder, vad händer om det vädret drar ner över södra Sverige? binda eller inte binda hur skall vanligt folk kunna fatta det beslutet när det är hela havet stormar i energipolitiken. Det är världsmarknadspriset på olja och låga priser på el och mat som håller inflationen nere, några andra sjunkande priser har iaf. inte jag märkt någonting av, vad händer om Saudi drar ner på produktionen lite och EU drar ner på jordbrukssubventionerna och det blir - 25 i södra Sverige några veckor samtidigt, då kommer ekonomerna att få sin efterlängtade inflation och familjen Svenssons budget spricker fullständigt med efterföljande konsumtionsstopp och Sveriges "urstarka" finanser är som bortblåst, ja mera behövs inte för att Sverige skall hamna i en djup kris, el till ett rimligt pris har vi i vår egen hand om man inte slarvar bort det på kortsiktiga önskedrömar om vindmöllor och solkraft.

 
Ingen bild

Stefan

29 april 2015 07:30

Energipolitiken styrs av samma kortsiktiga, lättsinniga nollor som avvecklade försvaret. Nu har man försent och yrvaket insett att försvaret behövs. Det kommer bli på samma sätt när kärnkraften är stängd och första köldknäppen med påföljande elprishöjning kommer. I båda fallen kommer uppvaknandet för sent då återuppbyggnad tar mycket lång tid och kostar mycket mer än att underhålla och utveckla det man hade...

 
Ingen bild

World Traveller

29 april 2015 07:44

Det verkar onekligen som om de styrande medvetet förstör Sverige och vill förinta vårt land som nation i slutändan, plus byta ut vårt folk. Det skulle vara intressant att höra en riktig förklaring till deras beteende.

 
Ingen bild

OH

29 april 2015 08:05

Jag vet inte hur stora bidragen till vindkraften är ej heller hur mycket som kärnkraften erhållit.Problemet är att vi har politiker med makt helt utan sunt förstånd.Detta med kärnkraften är resultatet av att Gustav Flygares parti bestämmer över de 7:s gäng.
Vi har även en minister som säger att invandringen är nödvändig för framtiden. Jag skulle vilja veta för vilka den är nödvändig.

 
Ingen bild

Rune

29 april 2015 08:35

World Traveller:
Vad förstörelsen och folkutbytet går ut på?
Jo det handlar om mark. Jordbruksmark, skog, mineraler, vattenkraft, industri mm.
Så länge svenska folket satt i orubbat bo och med ett starkt försvar så var det omöjligt att ta ifrån oss våra tillgångar. Men om man kan göra om vårt land till ett land där olika folkgrupper strider mot varandra så är det ju så mycket lättare att lägga beslag på våra tillgångar.
Stora delar av vår industri ligger redan i utländska händer. Skogsindustri, elproduktion mm mm.

 
Ingen bild

Argus

29 april 2015 08:54

Det är kört om inte ett fortfarande fungerande grannland, vilket som helst, invaderar oss eller att de nationalistiska partierna i Europa sätter stopp för vansinnet. Nigel och Marine, rädda oss! http://unvis.it/www.di.se/artiklar/2015/4/28/debatt-sd-slapper-hjartefragan-for-att-fa-bukt-med-skolan/

 
Ingen bild

Petet

29 april 2015 09:05

Det är ju det jag har sagt tidigare: Åkesson är utbränd och Karlsson har problem - därför offras Kasselstrand så han inte kan utmana om partiledarposten i höst.
M a k t s p e l.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20706237.ab

 
Ingen bild

Tjelvar

29 april 2015 09:34

Sanningen om verkligheten i förgångslandet Tyskland finns utförligt redovisad här:

http://klimatsans.com/energifakta/

Där visas att det kan råda vindstilla samtidigt i Sverige, Danmark, Tyskland och Frankrike.

Den faktiska verkligheten alltså !

 
Ingen bild

elfyma

29 april 2015 09:43

Nej vi behöver inga kraftverk. Man ju få el ur eluttag i väggen.
Vi behöver heller inga bönder och fisande kossor. Mjölk finns ju på ICA.
Det behövs heller inga lastbilar och bilar. Man kan ju åka med tunnelbana i stället.
Och varför ska vi ha en exportindustri ? Pengar växer ju på träd.

Det är något fel på den högre utbildningen i Sverige när eleverna begriper allt mindre.


 
Ingen bild

OH

29 april 2015 10:44

Jag råkade hamna i en nyrenoverad Mazettibutik där kostade fläskkotletter 90 kr kilot. Bonden får dryga 14 kr.
Enligt dom nya svenskarna kommer pengarna från ett hål i väggen.

 
Lassekolja

Lassekolja

29 april 2015 15:45

@elfyma, TACK! Du har kanske räddat mitt liv! Jag har varit så orolig för så mycket men efter att ha läst Din kommentar kl.09:43 känns livet åter värt att leva!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Tony

29 april 2015 17:38

" Beror helt och hållet på den förda energipolitiken"?
Skulle tro att det har en hel del att göra med idiotköpet
av det Holländska energibolaget Nuon! Ger man 100 miljarder
för ett bolag som inte är värt ens hälften är det ju
inte konstigt att kassan sinar!

 
Ingen bild

Onkel Sven

29 april 2015 21:47

Ja och potatis är det inga problem med det finns att köpa på Konsum !

 
Ingen bild

Tony

30 april 2015 07:24

Elfyma@.

Ja vi har många med fina välbetalda titlar i
Sverige idag, och ändå blir landet mer och mer
korkat! Chefer på höga poster som inte klarar
av sina uppgifter får en ännu mer betald tjänst,
feta avgångsvederlag även om man misskötts sig
på det förra, ja så går det till i ett land där
topparna saknar ansvar och inte behöver att stå
till ansvar för sina handlingar, ansvar utkrävs
däremot alltid om människor med ett vanligt
lågavlönat jobb klantar sig, då blir det avsked
utan någon ersättning!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 18 nov 23:56

I början av veckan skrev jag ett blogginlägg om fotboll och Kalmar FF. Som fotbollsälskare och hängiven supporter till KFF var jag besviken på det som laget presterat under de senaste åren och speciellt det man presterat under hösten. Min slutsats va...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 16 nov 23:34


  Annie Lööf på Almedalens scen.             Foto Thoralf Alfsson   Att Annie Lööf som kan bli statsminister eller minister i Sveriges regering är med i en internationell organisation vars möten är slutna är problematiskt, menar Birger Schlaug...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 23:21

Angela Merkel och Macron vill ha en EU-arme. Något de framfört de senaste veckorna. Angela Merkel uttalade det när hon i tisdags talade i EU-parlamentet. I svensk media har jag knappt sett en stavelse om Angela Merkels tal. SVT har en artikel, men om...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 18:03

Lokaltidningarna Barometern och Östra Småland skriver idag om vad en person tjuvlyssnat till på en bilfirma i Kalmar. Jag måste säga att det är pinsamt för dessa tidningar att de använder sig av tjuvlyssning som källa till artikeln. Där tydligen Kalm...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 14 nov 23:55

Jag är lite förvånad över att ingen har tittat lite djupare på den rapport som kom från Institutet för framtidsstudier med rubriken ”Våldsbejakande extremism och organiserad brottslighet i Sverige”.       I synnerhet den del som...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 139 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se