thoralf

Direktlänk till inlägg 22 december 2017

PRISET

Av Thoralf Alfsson - 22 december 2017 10:49

 

 

Jag har nu läst den nya boken ”Priset” som är skriven av 12 olika författare som har fått betala ett pris för att de vågat säga sanningen. Intressant att få läsa dessa röster från insidan. Den här skildringen över hur samhället behandlat de personer som vågat följa sin inre tro och kunskap kommer utan tvekan läsas av väldigt många i framtiden. Idag kanske inte så många läser den men den kommer i framtiden vara ett viktigt historiskt dokument över hur den politiska korrektheten förvandlade ett stabilt och ett unikt land i Norden till ett inferno av mångkultur. Detta med ett stöd av Sveriges riksdag och regeringar som varit både rödgröna och borgerliga.


Utöver dessa 12 författare så finns det ett oändligt stort antal personer som på ett liknande sätt fått betala ”priset” för sin ärlighet och som varit sanningssägare! Det som är det mest tragiska är att just journalisterna varit de mest drivande för den utveckling som Sverige utsatts för under de senaste decennierna. Journalisterna har underlåtit att granska staten, utan istället har journalisterna granskat folket åt staten. Uthängningarna av privatpersoner som vågat säga sanningarna har varit många, inte bara i kvällspressen och riksmedia, utan även i lokaltidningar där lokaljournalisterna gjort allt för att uppmärksammas i riksmedia och de stora tidningshusen.


Marika Formgren har skrivit ett av kapitlen i boken. Det är extra intressant för mig då hon jobbade på Corren under den tiden jag satt på östgötabänken i riksdagen men sedan skrev hon även ledarartiklar i Smålandsposten och Barometern under överinseende av nuvarande politiske chefredaktören Martin Tunström på Barometern. Här framträder många detaljer som förklarar mycket av min egna reflektioner över hur Marika Formgren behandlades fruktansvärt illa av de politiskt korrekta cheferna.


Marika är lika rak i detta kapitel som hon var i sina ledarartiklar. Hon sågar många av Sveriges ledande journalister jäms med fotknölarna. Vi kan läsa hur Alice Teodorescu vägrade betala ut arvode till Marika Formgren. Bedrövligt agerande!


”Det var i samband med detta som jag började se skribenter som Ivar Arpi, Alice Teodorescu och Anna Dahlberg som fega fejkdissidenter.”

 

När Jimmie Åkesson besökte Borgholm under valrörelsen 2014 var Marika Formgren på plats men även Anders Blank från Barometern. Det blev en ledarartikel i och en nyhetsartikel i Barometern. Jag skrev ett blogginlägg om dessa artiklar.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/08/07/10814441-marika-formgren-vs-anders-blank/


Efter bara några timmar så togs sedan Marika Formgrens ledarartikel bort från Barometerns webbsida. Jag skrev då ett nytt blogginlägg.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/08/07/10814547-sankte-mitt-blogginlagg-marika-formgrens-ledarartikel/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/08/08/10815476-svart-att-forsta/


Så här skriver Marika Formgren själv om denna händelse.


”Min ledare lyckades reta upp både SD, som inte gillade att jag kritiserade partiet för falsk folklighet, och Martin Tunström, som inte tyckte att jag tog tillräckligt avstånd. Så värst många hann inte läsa texten eftersom Tunström avpublicerade den efter bara någon timme på nätet.”

 

Jag kan väl säga att jag blev inte det minsta irriterad på Marika Formgrens ledarartikel. Jag gillade den och försökte lyfta fram den men det var inte så enkelt när Martin Tunström plockade bort den från nätet men det kanske var därför den plockades bort. När jag idag läser den igen så går det inte att komma ifrån att Marika Formgren uppenbarligen hade tittat i sin spåkula. För den som inte läst ledarartikeln så kommer den här nedan.


Nu finns väl knappast ”Priset” i bokhandeln men den går att beställa på nätet. Läs den under helgerna. Den kommer bli ett historiskt dokument över den politiska korrektheten i Sverige.


 

 

 



Karl-Olov Arnstbergs slutord, riktade till sin dotter.


 


Jag har vid flera tillfällen under åren kommenterat Marika Formgrens texter.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2012/12/02/9087615-visa-mig-era-fangelser-och/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/02/12/9459555-arets-sjalvmal-oisin-cantwell-krankt/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/06/28/10766455-kaos/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/07/15/10788096-det-goda-nathatet/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/07/22/10796066-asa-romsons-motpol/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/07/23/10797683-marika-formgren-sagar-svensk-media-langs-med-fotknolarna-i-danmarks-rost/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/01/18/10992451-ar-media-objektiva-och-aterger-sanningen/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/04/12/11071000-svensk-rasism/


 
 
Ingen bild

World Traveller

22 december 2017 11:18

Det sägs på Facebook att fyra personer som kritiserat invandringspolitiken hittats döda i år. En blev bara 33 år och en 26. Det kan ju vara tillfälligheter, men ändå...

 
Ingen bild

O.T.

22 december 2017 12:38

Samtalen från Libanon kommer nu åter efter min senaste resa dit. Framför allt det råd jag skulle vidarebefordra till våra politiska ledare men som jag, och många, ryggar för. Jag kommer nu ihåg hur den lille mannen, ministern som överlevt ett tjugo år långt inbördeskrig, spände ögonen i mig och sade:

”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa. Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande. Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana”.

https://ledarsidorna.se/2016/05/ett-rad/

 
Ingen bild

Martin

22 december 2017 13:29

Enastående bra inlägg. Du uppmärksammar en bok jag vill läsa. Och som jag vill ge bort i present till normalisar. Och som du kan berätta saker om som få andra kan. Tack.

 
Ingen bild

SM811

22 december 2017 13:30


Finansminister Magdalena Andersson erkänner: ”Integrationen fungerar inte som den ska”
https://nyheteridag.se/finansminister-magdalena-andersson-erkanner-integrationen-fungerar-inte-som-den-ska/

Utbildningsminister Fridolin tar avstånd från finansminister Andersson: Inte regeringens syn
https://nyheteridag.se/utbildningsminister-fridolin-tar-avstand-fran-finansminister-andersson-inte-regeringens-syn/

Miljöpartiet har tidigare hotat med att kasta ut Sverige i regeringskris om inte socialdemokraterna gav med sig i den fråga som resulterade i senaste migrationsuppgörelsen gällande ungdomar från Afghanistan.

Den lagen att de skall få stanna om de börjar på gymnasiet är väl inte klubbad än? Det är Lööf som vacklar. Om hon går med sosseregeringen så är hon helt blåst med samarbetet med alliansen. Att sedan polisen när de skulle utvisa lät en del stanna för de skulle söka till gymnasiet måste vara tjänstefel?
Man kan väl inte gå efter en lag som inte är finns?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 december 2017 14:36

”Vad är en hycklare? En feg, falsk figur som låtsas vara något han inte är. Till och med Jesus avskydde hycklare, kanske den enda typ av människor som gjorde honom riktigt upprörd. Mohammed brände en gång ner en hel moské fylld med människor, med motiveringen att de som fanns därinne var hycklare.”

Jesus avskydde hycklare och de gjorde honom riktigt upprörd.
Mohammed avskydde också hycklare, men han brände ner en hel moské fylld med människor

Det är skillnad på religionen kristendom och den politiska ideologin islam. Kanske dags att ta den diskussionen snart? Innan det är för sent!

https://detgodasamhallet.com/2017/12/21/om-hyckleri/#more-10724

 
Ingen bild

Ja,du !

22 december 2017 15:01

Beklämmande Thoralf Alfsson! Du leder som vanligt in folk på farliga bruna vägar med dina trådar!
Denna författare Arnstberg, är en känd antisemit!
Åtminstone en av författarna,Hagwall, är en känd antisemit.
Resten är delvis kända islamofober,och du tycker denna bok är fantastisk ? Att du inte tar ditt ansvar,det märks tydligt när du leder in,redan vilsekommna människor, i böcker som skrivs av antisemiter!
Skäms !

Thoralf Alfsson

22 december 2017 22:44

Har du läst boken? Nej, det har du givetvis inte och därför är din kommentar korkad. Du tillhör den grupp som inte vaknat och sannolikt aldrig kommer vakna på grund av utvecklingen i mitt land.

Du tillhör den grupp som utsatt dessa 12 personer som skriver i boken för ren mobbing och åsiktsförtryck. Du är en skamlig person och en person som jag placerar allra längst ner på skalan av personer som står för demokrati och mänskliga rättigheter.

Vet du var de riktiga antisemiterna finns i Sverige! I de förorter som domineras av muslimer. Där finns ett glödande judehat. Tycker du inte det!

Dessutom är du en riktig ynkrygg som gömmer dig bakom ett alias. Tala om vem du är! Annars tycker jag du skall knipa käft!

Köp boken och läs den! Sedan kan du återkomma. Men det är du sannolikt för feg för.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Karl-Olov_Arnstberg

 
Ingen bild

Didrik

22 december 2017 15:13

OT
Skriv under och stöd kvinnan i Fittja.
https://www.mittskifte.org/petitions/vi-star-bakom-kvinnan-i-fittja-1

 
Ingen bild

Friholt

22 december 2017 16:40

Thoralf, allt du skriver på din blogg är så sakligt underbyggt. En lisa att läsa - även för en 08.
Själv åker jag till Köpenhamn i morgon. Man måste ju uppdatera sig - och dessutom fira jul. Och kanske blir det också nyår i Dronningens by, men är ju pensionist så man kan slappe.

Men ett sånt ruskigt 2018 det kommer att bli! Att vara eller inte vara! To be or not to be"! Eller en gästp och "To be or me too"?

Jag önskar dig och alla andra som kommenterar i bloggen en God Jul och ett Gott Nytt År. Vi som inte kan annat håller åtminstone tummarna för 2018.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

22 december 2017 17:12

"Alla kurvor pekar uppåt." Säger Löfven och Andersson.

Är det skatterna dom tänker på? Eller kanske skjutningar,
eller gruppvåldtäkter? Kan det vara förfallet inom skola och rättsväsende? Ja visst pekar kurvorna uppåt, i fel riktning.
Dessa odugliga, otroligt fega politiker. Jag har inte ord... jag
önskar att dom... bäst att sluta nu...

 
Ingen bild

Pepparholm

22 december 2017 17:23

Thomas Mattsson vann i Svea Hovrätt över Jim Olsson. Hovrätten säger att det var inte förtal. Hovrätten anser att PO och PON är lika med juridiska rättsinstanser!!!!

Pensionären ska nu betala en miljon kronor till Expressen i rättegångskostnader. Man har dyra advokater i den tidningen.

Ytterligare ett exempel på sjukdomen i svenskt rättsväsende som politiker inte törs erkänna och rätta till.

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 december 2017 17:57

Annat ämne. Hörde på SR Studio Ett förut. En som kommit lindrigt undan i invandringsdebatten intervjuades där, Miljöpartiets Per Gahrton. Hans kärlek till araber är välkänd..

 
Ingen bild

DecemberKartellen

22 december 2017 20:27

@World Traveller
Har du länk? Angående dödsfallen.
Extra intressant då Bechir Rabani 33 år gick och dog knall och fall dagen efter
ett stort avslöjande - och han hade mer i pipen som väntade.
+
Fredrik Jönson har fått skadestånd för "hatkommentarer" 7 gånger läser jag i Nya Tider.

Erkände: skrev egna hatkommentarer
Fram till 2013 stämde juridikfrontens medlemmar sverigedemokratiska bloggare på löpande band, men detta år kom verksamheten till ett abrupt slut.

”Juristfrontaren” Jonathan Persson anmälde en bloggerska för förtal och krävde skadestånd. Men sedan ångrade han sig och i ett inspelat telefonsamtal säger han att han själv skrivit kommentaren. Samtalet spelades in och ljudfilen skickades till domstolen.

https://www.nyatider.nu/uppgift-i-hemligt-telefonsamtal-antirasister-forfalskade-nathat/

 
Ingen bild

Just så.

22 december 2017 21:44

Du är en ynkrygg som inte släpper fram saningen i din kommentarslista för det skulle väl svida ordentligt. Du är också konsekvent kritisk till "pk media" som inte släpper fram dig och dina jämlikar. Sluta och klaga på Barometerna och all annan media när du är så beklämmande ynklig så du inte släpper fram sanningen på din egen blogg. Riktigt svagt !

Thoralf Alfsson

22 december 2017 22:30

Jag släpper fram fakta på min blogg. Fakta som jag själv gräver fram i offentlig statistik och presenterar på bloggen.

Dina kommentarer är din egen sanning och inget annat. Kom med riktiga fakta och statistik. Men den energin har du sannolikt inte utan du föredrar sannolikt mest att gnälla!

 
Ingen bild

Thoralf A

22 december 2017 23:58

Just så

Varför är du så hatisk? Jag kommer aldrig godkänna några kommentarer som inte är annat än rent förtal. Varför gör boken Priset dig så upprörd?

 
Ingen bild

C Andersson

23 december 2017 05:16

#metoo

http://monicaantonsson.blogspot.se/2017/12/det-har-ar-verkligen-inte-okej.html

 
Ingen bild

Stefan A

23 december 2017 08:53

Tycker Just så ska ägna sina krafter åt att lösa problemet med den 13-åriga flickan i Mönsterås som är gift och är gravid med sin 20-åriga kusin, det stämmer nämligen inte överens med Svenska lagar, innan du har presenterat en lösning på det kan du bara hålla kä.... .

 
Ingen bild

Just så.

23 december 2017 10:50

Jag är inte hatisk men däremot upprörd över att du aldrig kan erkänna att du någon gång skrivit fel, inte kollat källan etc.
Din partiledning har ex.vis uteslutit Anna Hagwall för hennes antisemitiska uttalanden. Strax därefter bjuder hon in en professor emeritus, till riksdagen,som är antisemit och som i många år varit uppskattad inom den högerextrema rörelsen och inte minst inom dom som förnekar förintelsen.
När sedan bl.a NMR uppskattar denne författare och du rekommenderar honom, ja då tycker jag att du begår ett övergrepp! Dina följare kommer garanterat inte att kolla upp författaren till boken eller vilka dom andra 12 är.
Du kräver t.o.fr. av dom som kommenterar dig att dom ska visa på källan,men du då?

http://www.helahalsingland.se/opinion/ledare/antisemitiska-konspirationsteorier-anvander-riksdagens-lokaler-for-legitimitet

https://www.nordfront.se/karl-olov-arnstberg-lyfter-fram-judefragan.smr

Thoralf Alfsson

23 december 2017 14:06

Just så

Du är fortfarande anonym!

Jag har blivit kallad både det ena och det andra under årens lopp. Jag har anmält personer för förtal när de skrivit att jag skulle vara "nazist". Några har blivit dömda för förtal andra har klarat sig och jag måste driva dessa fall själv, vilket jag kommer göra i ett speciellt fall.

I boken Priset finns ingen antisemitism men det vet förstås inte du eftersom du inte läst den.

Jag vet dessutom genom min egen erfarenhet att vissa illasinnade personer gärna misstolkar det man skriver, väldigt ofta journalister som har en möjlighet att påverka många människor genom sina artiklar. Att en journalist skriker antisemit gör inte någon med automatik till antisemit.

Jag är pro-israel och det borde alla som läser min blogg ha förstått idag. Jag skulle aldrig släppa fram någon med antisemitiska åsikter på min blogg. Eller antisemitiska konspirationsteorier. Du skall veta att det förekommer den typen av kommentarer men de godkänns aldrig av mig. Jag har dessutom blockerat några personer.

Jag försöker vara generös med att godkänna kommentarer från oliktänkande och kritiker med det finns en gräns även för mig. Jag föredrar dock debatt före blockering av någon om debattnivån är ok. Men det innebär inte att jag delar åsikterna i kommentarerna som jag godkänner.

Att du anklagar mig gör mig riktigt förbannad!

Tyvärr tillhör du med stor sannolikhet den gruppen som gör allt för att förstöra debatten och som kastar epitet till höger och vänster mot de som du inte gillar eller passar den politik som du står för.

 
Ingen bild

joffe

23 december 2017 11:19

G'day
Jag har köpt och betalt boken som säkerligen är på väg och hoppas postverket klarar biffen. Sverigedelen har blivit tveksam enl.uppgift

Jag har bara en enkel fråga efter 35 års utlandsboende konstaterande Ni fortfarande släpper in ekonomiska ljughalsar från mellanöstern i stort antal och Polen exempelvis nekar att ta emot.

VARFÖR BETALAR SVERIGES REGIM FÖR LANDETS EGEN KOLONISERING FRÅN FEL LÄNDER MED ANNAN RELIGION SOM EJ ÄR FÖRENLIG MED SVERIGES KRISTNA TRO OCH VÅRA LAGAR ?

 
Ingen bild

Jultomten

23 december 2017 19:46

@ Thoralf. Vad tänker du om Marika Formgrens hårda ord om de tre borgerliga ledarskribenterna?

Thoralf Alfsson

23 december 2017 20:41

Jag håller delvis med. Jag har vid flera gånger kritiserat Alice Teodorescu på min blogg för att hon inte löper linan ut. Det vill säga att hon erkänner att SD haft rätt i sin politik och förslag.

Anna Dahlberg och Ivar Arpi känns lite som de svängt under galgen och att de var de första som förstod åt vilket håll vinden blåser.

 
Ingen bild

Broder Adam

23 december 2017 21:26

Det stora problemet med Sd är inte politiken utan den interna demokratin, det duger inte med det Leninistiska demokratisk centralism i partiärenden. Det måste finnas flera instanser vid t.ex.uteslutningsärenden men också då riksdagslistor fastställs.Interndemokrati är viktigt i ett parti. Fortsätter det som hitintills kommer något annat parti få min röst i nästa val

 
Ingen bild

OT

23 december 2017 22:54

Apropå - ”Allvarlig hotbild mot Sverige…”: https://nyheteridag.se/allvarlig-hotbild-mot-sverige-i-ny-rapport-planering-och-forberedelser-for-ett-anfall-mot-sverige-pagar-redan-i-dag/

Vem bryr sig längre?

Vi som vet, har förstått detta en längre tid. Många har sagt det officiellt och betalat ”priset”. Många andra har förberett en reträtt.

Problemet orsakades av några ”familjemedlemmar” som tillfälligt fått förtroendet att förvalta den gemensamma bostaden; och därmed i förtroende, beslutat att inte längre betala ”hemförsäkringen”.

Svårigheten är att det inte finns någon ersättning från försäkringen om man betalar efter att själva skadan uppstått.

En ytterligare svårighet är att från det ögonblick du betalar din försäkring igen, så finns en karenstid på minst 20-år.

Vad skall man kalla förtroendevalda som inte förvaltar det man satts till att förvalta; när förtroendet gäller en hel nation?

P.S: Det finns tre sätt att rösta på:

* Rösta inte eller rösta blankt
* Rösta på det parti du tror på (och förhoppningsvis undersöker mer än det kylskåp du tänker köpa)
* Rösta med fötterna (flytta till ett land med medborgare som har koll på läget)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards