thoralf

Direktlänk till inlägg 18 januari 2015

ÄR MEDIA OBJEKTIVA OCH ÅTERGER SANNINGEN?

Av Thoralf Alfsson - 18 januari 2015 23:28

 


I veckan kom något som kallas Eurobarometern. Den visade att svenskar är mest positiva till invandring från länder utanför EU i jämförelse med alla EU-länder. Hela 72 procent av svenskarna är enligt Eurobarometern positiva till invandring från länder utanför EU. Skillnaden är också markant. Läs artikel i DN.


Jag tillhör inte de som förnekar resultatet på något sätt. Jag försöker istället förstå varför vi i Sverige skiljer oss åt i så stor utsträckning även i jämförelse med våra nordiska grannländer. Jag har tagit fram siffrorna från några jämförbara EU-länder och sammanställt dem i ett diagram.


 


Detta resultat visar sig även på andra sätt i Eurobarometern som har väldigt många värden. Ett av dessa är om gränskontrollen ska stärkas vid EU:s gränser och vid nationsgränserna. 80-90 procent av befolkningen i andra länder anser att gränskontrollen skall förstärkas men bland svenskarna anser bara 69 procent att gränskontrollen skall stärkas. Sverige skiljer ut sig även i detta avseende.


 


Ett annat område som diskuteras flitigt är klimatförändringarna och växthusgasernas påverkan på klimatet. EU har satt upp mål om minskade utsläpp av växthusgaser till 2020. I undersökningen har man frågat om befolkningen anser att målen är för ambitiösa, lagom eller alldeles för låga. Även i detta avseende skiljer Sverige ut sig på ett markant sätt då hela 39 procent anser att målen är alldeles för lågt ställda. De jämförbara länderna ligger på ca 15 -18 procent. Endast 12 procent av svenskarna anser att målen är för ambitiösa medan andra länder ligger mellan 20 - 30 procent.


 


Min egen förklaring till skillnaden i många av dessa avseenden är att den beror helt och hållet på media och det åsiktsförtryck som råder i Sverige. Ett åsiktsförtryck som framförallt övervakas av media. Media som inte bara övervakar utan även dömer och straffar den som uttrycker icke politiskt korrekta åsikter. Eller helt enkelt inte tillåter att personer med icke politiskt korrekta åsikter får tillträde till tidningarnas debattsidor.


Man kan tolka diagrammen som att man i resten av Europa har en friare press där andra åsikter än den rådande politiskt korrekta också får ett större utrymme. I Sverige blir bara åsiktskorridoren snävare och snävare tack vara åsiktsmaffiabossarna inom Bonnierkoncernen, Schibstedt och tyvärr Public service .


Ett alldeles slående exempel på detta är Marika Formgren och Alice Teodorescu. Marika Formgren valde till slut eller snarare tvingades lämna journalistiken på grund av svårigheten att försörja sig. Alice Teodorescu anställdes nyligen på Göteborgs Posten vilket fick andra ledarskribenter på tidningen att protestera.

http://www.expressen.se/gt/ilska-pa-gp-efter-ny-redaktor-anstallts/


Jag anser att ovanstående diagram är ett resultat av den åsiktskorridor som härskar inom medievärlden. Den åsiktskorridor som Sverigedemokrater dagligen kämpar emot och sakta med säkert vinner steg för steg. Fler och fler människor inser att det som ”etablerade” journalister, ledarskribenter, chefredaktörer, programledare och 7-klöver politiker försöker påtvinga befolkningen kanske inte är hela sanningen. Fler och fler människor överger de traditionella medierna och söker nyheter och sanningen i alternativa sajter på nätet eller utomlands.


Lars Bern skrev igår ett läsvärt inlägg på sin blogg med just detta tema. Med rubriken ”Tredje statsmakten i upplösning” förutspår han att dagens tidningar inte kommer överleva i 10 år.


”Under senare decennier har dock etablissemangets massmedia (MSM=Main Stream Media) övergivit denna sin roll och istället blivit den främsta försvararen av den åsiktskorridor som den politiska och kulturella eliten skapat. Detta har lett till att det demokratiska rörelseutrymmet blivit så starkt begränsat att den demokratiska debatten strypts.

Den antidemokratiska utvecklingen är starkt underblåst av den politiska yrkesklassen och deras engagemang inom EU.”

 

Lars Bern har uppenbarligen funderingar på att starta upp en webkanal.


”Ur den analys som jag redovisat här har det vuxit fram tankar inom en krets nära mig. Vi vill skapa en ny webbkanal som skall vara med och fylla tomrummet i medielandskapet efter de gamla papperstidningarna. En webbkanal som hyllar gamla frihetsideal och är frigjord från den förkvävande åsiktskorridor som dominerar de gamla medierna. En webbkanal som även klarar av att kritiskt granska den etablerade värdegrund som idag lagt en tung våt filt över hela samhällsdebatten och nyhetsförmedlingen.”

 

PS


När jag ser Ylva Johansson och Annie Lööf debattera i Agenda blir jag bara trött på politik. Floskler, floskler och ännu mer floskler. Argumenten har inte förändrats över tid, oavsett vem som sitter vid makten eller om man är i opposition när det gäller de rödgröna eller Alliansen.


När det gäller tiggeri har jag från flera oberoende källor fått bekräftat att tiggarna i Kalmar får in mellan 500 – 700 kronor/dag. Det motsvarar en inkomst 15 000 – 21 000 kronor/månad, dessutom skattefritt. Givetvis lockar detta kriminella personer och organisationer till denna verksamhet. Att påstå något annat är enligt min mening att vara fruktansvärt naiv.


Det finns bara ett sätt att stoppa det och det är att förbjuda tiggeri, som man gjort i Nederländerna. 
ANNONS
 
Ingen bild

Funtaren

19 januari 2015 00:32

72 procent. 69 procent. Detta bådar gott: det betyder att SD har ett potentiellt stöd för sin invandrings- och gränspolitik på 30 procent. Den mest kontroversiella delen av vår politik har alltså stöd av trettio procent av befolkningen!

 
Lassekolja

Lassekolja

19 januari 2015 00:41

"Flykting- och migrationspolitik har inte varit en stor stridsfråga i svensk politik, vilket återigen kan förklara svenskarnas positiva inställning", säger Marie Demker.
Nej undra på det när svenskar enbart får höra om hur fantastiskt berikande somalier och afghaner är för Sverige........
Ge svenska folket korrekt information om invandringens alla negativa konsekvenser och ställ därefter samma frågor! Då får vi verklighetens procentsatser, vilka då kommer att bli helt andra!
Min tolkning av siffran "72% positiva svenskar" är att den visar vilken potential, som fortfarande finns för Sverigedemokraterna att erövra hos svenskarna, efter de efterlängtade "allmänna utskicken till samtliga svenska hushåll"(minst två per år!!!). Svenaskar är inte dumma (även om det ibland verkar så). Av just de skälen, som Thoralf redovisar, d.v.s det politiskt korrumperade mediaetablissemanget, är det SD-Riks´s uppgift att själva stå för att svenska folket(=väljarkåren/skattebetalarna) delges korrekt/sanningsenlig information om hur Välfärdssverige egentligen mår!

Betr. tiggeriet: Våra förfäder lyckades genom hårt arbete och pliktkänsla avskaffa tiggeriet i Sverige. Då finns absolut ingen som helst anledning att återinföra det utifrån! OBS! Ej att förväxlas med Frälsningsarmén´s kamp för att "hålla grytan kokande"! Den svenska "PULLEFFEKTEN" till världens romer måste omgående elimineras!!!
SD 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Nattmannen

19 januari 2015 01:10

Hej Thoralf!

Håller helt med dig i allt. Jag läste igenom Eurobarameterns frågor och svar och det fanns dock en sak som stack ut "lite positivt". Där man skulle svara på vilka Issues som var viktiga att fokusera på så var det Migration som hade ökat överlägset mest sedan senaste mätningen. Förhoppningsvis börjar några av de sovande att vakna upp.
Jag hoppas i alla fall att så är fallet

 
Ingen bild

moder svea

19 januari 2015 02:07

Avskaffa fattigdomen så försvinner tiggeriet.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

19 januari 2015 02:15

”Jag tillhör inte de som förnekar resultatet på något sätt.”

Jag tror tyvärr du har fel. Varför?

"27 901 personer över 15 år i de 28 EU-länderna tillfrågades 8-17 november 2014. Intervjuerna genomförs hemma hos personerna på deras eget språk."
http://www.europaportalen.se/2015/01/svenskar-mest-positiva-till-invandring

"hemma hos personerna "!?

Vem vågar ha en "avvikande" åsikt när Värdegrundspolisen besöker hemmet och håller husförhör och dessutom antecknar? Man riskerar faktiskt jobb, ”vänner” och hälsa om man avslöjas som ”rasist” Jag ger inte fem öre för denna underökning då den är lika trovärdig som ”Sundsvallsrapporten” var och är helt uppenbart beställd och därmed riggad.

Med risk för att anklagas för anekdotisk bevisföring hävdar jag följande:
I min bekantskapskrets och de jag träffar är ett ökat inflöde av t.ex somalier helt uteslutet. Att 7 av 10 tycker att det är för få somalier i landet är helt absurt och helt enkelt inte sant.

Förresten dyker ”den där” Marie Demker (gift med Ulf Bjereld) upp som gumman i lådan med jämna mellanrum och desinformerar om hur tolerant Sverige är. Hon har lika mycket trovärdighet som Bagdad-Bob. Om nu afrikansk och muslimsk invandring är så enastående varför väljer då denna Demker inte att bo i t.ex Biskopsgården? Nej hon vill bo tryggt bland "de sina". Precis som alla andra som predikar om tolerans och allas lika värde.

Hyckleri helt enkelt!

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.115816-28-10-07-goteborgs-somalier-ett-folk-i-kris

Läs gärna vad Karl-Olov Arnstberg anser om denna ”undersökning”
https://morklaggning.wordpress.com/2015/01/18/som-forskarna-ropar-i-skogen/

 
Ingen bild

hans

19 januari 2015 02:30

Rapporten är minst sagt konstig. Deras metodologi lämnar en del att önska, i vart fall i beskrivning; däremot är det svårt att uttala sig om den i praktiken då de inte alls beskriver hur det har gått till.

Däremot är det klart att de är helt missvisande i sin beskrivning av hur det har gått till. Det verkar påstås att det har skett intervjuer, men det är samtidigt ett frågeformulär som har fyllts i. Möjligen är det någon form av övervakade formulär ifyllning där någon läser frågorna till respondenten. Men då borde de ha talat om det.

Det är 1023 "intervjuer" som har gjorts mellan den 8/11 och 17/11 2014. Alltså mitt i hela regeringskaoset. Exakt hur dessa intervjuer har gått till vet vi alltså inte. Vi vet inte heller vart dessa har skett. Det beskriver i väldigt vaga ordalag hur de har valt slumpvis valda områden, gator, hushåll, personer i hushåll. "Intervjuerna" skall ha skett "face to face", de har alltså besökt folk. Hur stort var bortfallet? Hur många var inte hemma, ville inte delta eller slängde igen dörren i ansiktet på personerna från TNS SIFO? Det vet vi inget om. Bara att de slutligen fått till 1023 ifyllda enkäter -- vi vet inte ens om alla var korrekt, eller helt, ifyllda eller egentligen någonting om hur själva förfarandet gått till.

Det verkar som sagt väldigt konstigt då deras resultat skiljer sig så markant från andra undersökningar av samma frågeställning genomförd av andra undersökare vid andra tillfällen.

För DN artikeln har de också bara valt ut EN fråga.

http://ec.europa.eu/public_opinion/archives/eb/eb82/eb82_en.htm

"QA11.2 Please tell me whether each of the following statements evokes a positive or negative feeling for you. Immigration of people from outside the EU"

SE 23(++) 49(+) 17(-) 8(--) total(++ & +) 72 total (-- & -) 25

DE FÖRSÖKER ALLTSÅ ATT MÄTA KÄNSLOR! Vilket inte nödvändigtvis är samma sak om någon anser, vill eller tycker i frågan.

Det finns två andra frågor som rör immigration men de tas inte upp av DN. Det var inte svårt att förstå varför. Tittar vi på fråga 11.1 och 12 blir bilden något annorlunda än deras "glädje" bild.


"QA11.1 Please tell me whether each of the following statements evokes a positive or negative feeling for you. Immigration of people from other EU Member States"

SE 27(++) 55(+) 13(-) 3(--) total (++ & +) 82 total (-- & -) 16

Samma igen, de försöker att mäta och kvantifiera känslor. Men det är intressant att notera att det är en betydande skillnad. De har mycket mer negativa känslor när det kommer till immigration utifrån EU gentemot inifrån. Det är en markant skillnad på omkring 10 procent.

"QA12 In your opinion, should additional measures be taken to fight illegal immigration of people from outside the EU?"

69% säger ja i Sverige till det påståendet (om man slår ihop på EU nivå, på nationellt nivå och båda alternativen), 28% tycker inte det behövs regler eller åtgärder alls. Det är alltså bara 28% som inte anser att det behövs mer åtgärder för att bekämpa den olagliga immigrationen till EU från länder utanför EU. En klar majoritet vill alltså ha strängare regler när det kommer till immigration utifrån till EU.


De frågar inte rätt ut om vi vill ha hit horder av folk från afrika och mellanöstern utan bara om vi tycker det känns bra med immigration från länder inom eller utom EU. Det är troligen en betydande skillnad vad folk har för känslor om något och vad de faktiskt vill ha in i landet.

 
Ingen bild

Tompa

19 januari 2015 06:24

Jag hoppas att Lars Bern har fel när han gissar att vissa tidningar är borta om 10 år. Jag hoppas det sker inom 5 år.

En svensk "journalist" borde inte kunna se sig själv i spegeln utan att skämmas.
Merparten är djupt ohederliga och ständigt bryter mot yrkets ursprungliga etiska regler.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

19 januari 2015 06:38

I Agenda påstod Ylva Johansson som många PK-are att invandrare har så hög utbildning.
Vart kommer denna osanning ifrån ?
Tiggarna som sitter vid våra affärer har kanske minst högskoleutbildning !
Det borde vara straffbart att föra svenskarna bakom ljuset och tänk på att våra grannländer gör narr av oss för dom inser vilka idioter till politiker vi har i vårt land !

 
Ingen bild

Tigerone

19 januari 2015 06:56

Frågan var inte om man var positiv till invandring , frågan var om man fick positiva tankar eller inte , frågan ställdes vid direktkontakter , alltså öga mot öga. Vad skulle du svarat ? Ja jag är rasist.

 
Svensson

Svensson

19 januari 2015 06:56

Man måste nog ställa sig frågan,om dessa undersökningar äns har gjorts.Eller så tycks man ha kryddat undersökningen rejält.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tompa

19 januari 2015 07:07

Mycket läsvärd krönika. Läs även efterföljande kommenrtarer
http://ledarsidorna.se/2015/01/pa-torsdag-sammantrader-regeringen/

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

19 januari 2015 07:15

Det bortglömda folket !
Det är svenskarna i sitt eget land !
Man kan jämföra med att en familj med barn inte bryr sig om sina egna barn utan istället försöker övertyga dom egna barnen att det är viktigare att se till att grannarnas barn har det så bra som möjligt.
Hur länge ska vi tåla att nyheter i media hela dagarna handlar om invandrare och tiggare.Vi svenskar blir undanskuffade av våra politiker och medier.Det finns många bevis för det,ofta genom lögner.
Jag anser att merparten av sveriges befolkning har en naivitet som saknar motstycke.

 
Ingen bild

Ludvig

19 januari 2015 07:19

Jag blev rätt frågande efter SVTs nyhet om hur positiva svenskarna är till invandring. Märker inte alls detta när jag pratar med folk.

 
Ingen bild

Tony

19 januari 2015 07:29

Eurobarometern är väl precis som alla andra undersökningar
till enbart för att föra folket bakom ljuset här i landet,
ljugande och trixande med statistik är ju inte ovanligt
på något sätt, snarare regel. Man får ju hoppas att så är
fallet, för i annat fall skulle Svensken vara betydligt
mer korkad än alla andra jämförbara länder, eftersom
Sverige sticker ut, när alla dom andra ligger på i stort
sett samma nivå.
Beträffande tiggeriet, så säger dom goda, att man inte kan
förbjuda fattigdom? Nej men man kan göra något åt den, och
då företrädesvis i dom länder där tiggarna kommer ifrån, för
det finns säkert hundratals miljoner fattiga i världen, och
enligt dom goda är det enbart Sveriges problem. Vi är kända i
hela världen för att vara naiva och dumma, det förstår man
när reportern frågade en person nere i Haag var alla tiggare
hade tagit vägen efter att tiggeri blev förbjudet där, hans
svar blev att dom troligtvis flyttat till Sverige

 
Ingen bild

Jens

19 januari 2015 07:59

Naturligtvis är inte media "objektiva" eller "neutrala". Men bilden massmedia själva vill sprida om sig själv är givetvis att de är "objektiva" och "neutrala" eftersom det är mycket lättare att få läsarna att svälja propagandan då.

Det är ingen slump att utländska underrättelsetjänster ser till att placera sitt folk på nyhetsredaktioner. Det är där, tillsammans med skolan, som subversionen kan bedrivas effektivast.

 
Ingen bild

”Migrationsverket tog hela armen”

19 januari 2015 08:05

Över 900 asylsökande huserar i Östra Göinge just nu. Dessutom har kommunen tagit emot 371 personer på permanent basis de senaste två åren. Det är mer än vad en liten kommun mäktar med på kort tid, menar styrande kommunalrådet Patric Åberg(M).
Han pekar ut Migrationsverket, en entreprenör och sina egna partibröder som ansvariga för den ansträngda situationen.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ostra-goinge-strider-mot-migrationsverket_4257607.svd


 
Ingen bild

Bo

19 januari 2015 08:15

Det enda jag kan vara stolt över idag är att jag begärde att få bli befriad från det svenska medborgarskapet och att detta beviljats. Kravet var att jag först skaffade ett annat medborgarskap. Svenska media duger bara till att förstöra ett gott humör.

 
Ingen bild

SDare

19 januari 2015 08:27

SD 2018. Ja, så slutar ofta många kommentarer. Inte för alls länge sedan så slutade många kommentarer med SD 2014.
Hjälpte det?
Nä! Inte mycket, så länge som merparten av folket i Sverige inte fattar, inte vill fatta eller har gett upp och helt enkelt skiter i vilket.
Varje gång jag besöker mitt stora köpcentrum så lägger folk pengar i tiggarnas pappmuggar. Jag blir lika förbannad varje gång över hur människor kan vara så naiva.
Faktiskt så tycker jag inte ett dugg synd om dem.
Mina föräldrar är väldigt gamla och har inte pengar nog till tandvård, köpa sig nya glasögon eller att köpa sig en god vård på ålderns höst efter ett långt arbetsliv. Dom är inte ensamma.
Själv har jag inget jobb just nu och vet fan inte när det kommer att bli något heller. Bidrag till arbetsgivare lämnas gladeligen ut, men de flesta arbetssökande Svenskar vet att det inte gäller om du är just Svensk. Åker hen till hemlandet och mördar så belönas densamma med bidrag, jobb och utbildning så fort vederbörande kommit "hem" till Sverige igen.
Men, det är ju så här merparten av Sveriges befolkning vill ha det eller inte fattar eller fullständigt skiter i.
Själv så tänker jag inte skriva fler inlägg. Det blir till att lägga tiden på att tinga en plats under en lämplig bro och däremellan inta soffläge tills det gått åt helsike. Jag lär inte bli ensam.
Vi ses kanske?


 
Ingen bild

Hulda mk1

19 januari 2015 08:44

Undersökningen om svenskars positiva inställning till invandring, var är den utförd? Vem har tagit fram de som ska tillfrågas? Undersökningar som dessa går lätt att manipulera..
Detta är också en del av Åsiktskorridoren, som verkar bli allt smalare och smalare.

Fria medier på nätet är en kraftfull motreaktion på att media inte sköter sitt uppdrag mot läsare och lyssnare. Den vägen kommer många sanningar fram i ljuset, trots mörkande i gammelmedia.

 
Ingen bild

Gute

19 januari 2015 08:58

Snart ska springnotan betalas som den förra regeringen lämnade efter sig, och då kommer det att låta annorlunda.

Magdalena Andersson kommer framöver att presentera flera tuffa skattehöjningar och avgifter för att kunna täppa igen hålen ekonomin.

Försvaret kan vi helt glömma!

 
Ingen bild

Anna

19 januari 2015 09:03

Du försökte förstå varför genog att.. vad? Anta att det är media. Jag trodde de skulle komma en mer genomarbetad analys. Svårt att ta ditt antagande på allvar.

 
Ingen bild

Hacke

19 januari 2015 09:43

De avvikande siffrorna jämfört med övriga Europa visar med all önskvärd tydlighet att vi lever i en demokratur där media tillsammans med den politiska makten trots sd:s intåg och de fria informationssajtera på nätet fortfarande har kontroll på folket och opinionen.
Det kan också utläsas mellan raderna i vänsterstatsvetaren Marie Demkers kommentar: "Flykting- och migrationspolitik har inte varit en stor stridsfråga i svensk politik..."
Nej, det tror sjutton det när den före sd:s intåg var i princip tabubelagd. Det är sd som tvingat fram den på dagordningen och visat vilket enormt tryck det finns i den genom sina historiska framgångar hos väljarna.
Det är media och endast media som med sina politiska aktivister till journalister gjort Sverige så förödande avvikande på områden som nu antagit gigantiska problemkomplex och ödesfrågor. Även om vi med kommande framgångar och förenade krafter såväl politiskt som medialt kan få skutan på rätt kurs igen kommer det ändå att ta generationer att återställa landet till något i närheten till vad det en gång var. Allt på grund av en medieelit som mer eller mindre hjärntvättat och snöpt folkopinionen sedan 1968 och bannlyst all form av sans och förnuft.
Ja, det har nu gått så långt att svensken inte ens vill ställa upp på enkla enkätundersökningar längre. Av rädsla eller vanmakt? Lika illa vilket och det ena utesluter heller inte det andra. Vi kan bara konstatera att utvecklingen är alarmerande i DDR Nord.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

19 januari 2015 10:04

Jämt upp, vad är problemet. Ja, läser att ca 163 000 tusen industrijobb har försvunnit de sista tio åren. Dvs riktiga jobb. Samtidigt så har Fas3 ökat till ca 140 000 tusen människor, och resten upp till 163 000 jobbar hos Migrationsverket. Man ställer sig bara frågan: när skall svensken vakna opp? Ja vet att MV inte har så många anställda nu, men snart är vi där. Varje sund tänkande människa borde väl inse att denna ekvation inte håller. Men ibland undrar jag om alla känner till att vi lånar pengar till kalaset och att det kommer surt framöver. Kanske då vissa vaknar opp. Förhoppningsvis.

 
Ingen bild

sarak

19 januari 2015 10:21

Jag blev uppringd i veckan av en opinionsundersökare angående trafiksituationen.Han undrade om jag hade tid att svara på några frågor.Eftersom det verkade ganska "ofarligt" svarade jag ja...."Då vill jag tala med någon i hushållet som är mellan 15 och 75 år"
-Jag har fyllt 75 sa jag-tillhör jag inte opinionen?--"Tack så mycket " sa han och lade på.
Så här är det väl med alla enkäter.Man väljer ut vem som ska få svara och vilka svar man vill ha. Det är ju lätt att plocka bort partiröster i sådana utfrågningar och sen fixa % till önskat parti.

 
Stefan K

Stefan K

19 januari 2015 10:22

Vill man ha vissa svar på vissa frågor ställer man dem till rätt personer.

Angående floskeldebatten mellan Johansson och Lööf, pågick den i närmare tio minuter och allt det handlade om var nyanlända och hur man ska få ut dem på arbetsmarknaden.
Var finns debatten om våra egna ungdomar, om de allt fler långtidsarbetslösa och om alla de som sitter med meningslösa FAS 3-jobb?

Är dessa tre grupper lika bortglömda som alla de ungdomar som förgäves försöker få ett eget boende?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

19 januari 2015 10:33

Tydligen kommer Sverige att ha stora budgetunderskott hela mandatperioden. Budgetunderskottet kumulativt blir statsskuld.

 
Ingen bild

pg

19 januari 2015 10:38

Det är en del som är glada!

"Här skryter Bertil Andersson, 61, om hur han tjänar en miljon kronor i månaden på utsatta flyktingar.

Samtidigt jagas han av fogden för sin obetalda skatteskuld på 1.2 miljoner kronor."

http://www.expressen.se/nyheter/han-tjanar-miljoner-pa-utsatta-flyktingar/

 
Ingen bild

Rune

19 januari 2015 10:55

Denna Eurobarometer är förstås något som ingår i "Speglar och Rök" som någon skrev på Flashback. Ett sätt att försöka blanda bort korten!

 
Ingen bild

pg

19 januari 2015 11:12

Jag känner ingen människa som blir glad att se en kvinna gå klädd i muslimska damplagg!

Anser att all religion skall vara osynlig angående klädkoder!
Bönehus skall inte få utformas för att förstärka den ena eller andra religionen! Bygg inga nya bönehus överhuvudtaget!

Religion is like a penis
It’s okay to have one
It’s okay to be proud of it
HOWEVER
Do not pull it out in public
Do not push it on children
Do not write laws with it
Do not THINK with it

 
Ingen bild

Ronny

19 januari 2015 11:26

Jag kommer ihåg när Leif "Blomman" Blomberg, i riksdagen talade om att i en undersökning som han refererade till så ökade den positiva inställningen till mångfald och ökad inv. Det var bara det att denna undersökningen hade skickats ut, och besvarats av alla LO-distrikt i Stockholms län. Så kan det gå till.........:)

 
Ingen bild

Lena

19 januari 2015 12:34

Av de tillfrågade kanske 50% själva är invandrare? Vem vet, det finns många sätt att manipulera. Vad vi vet sedan tidigare är att svenska makthavare inte bryr sig det minsta om etniska svenskar. Det såg vi senast i Agenda igår, allt, allt handlar om nyanlända och deras problematik med att få arbete etc. Det andra stora samtalsämnet är vem som har ansvaret för Europas tiggare e som blir alltfler här i Sverige därför att andra städer i Europa förbjuder tiggeriet.

Tror dock att siffrorna stämmer vad gäller att svenskar är de i Europa som är mest positiva till invandring. Detta beror på manipulering/hjärntvätt från media och makthavare samt också att svenskar ofta inte vågar/orkar/är van vid/är ointresserad av "politik", utan har fullt upp med att titta på sport på fritiden. Man låter politikerna sköta politiken.

Tror också att det pågår en ny "drive" att övertyga gemene man att det är OK att invandringsflödena är OK, "det säger man på tv" och kan t o m visa på Europabarometern. Lögnmaskinen i full gång igen.

 
Bosse

Bosse

19 januari 2015 12:48

Jag hör till dem som bestämt förnekar riktigheten i Eurobarometerns resultat. Alla fel och brister i denna undersökning beskrivs detaljerat på http://hotpot.se/politik/svenskarna-mest-invandringspositiva-i-eu-eller/

http://hotpot.se/politik

 
Ingen bild

Centraleuropa

19 januari 2015 13:15

Tack för intressanta publikationer. Angående dagens skrivelse vill jag tillägga hur viktig roll hjärntvätten som våra barn utsätts i dagis och i skolor bidrar till att massmedia kan relativt enkelt sätt sprida halvsanningar.

 
pappasven

pappasven

19 januari 2015 13:26

Ävenså så har vi i Sverige en både dålig redovisning av verkligheten såväl som att den verklighet som borde sippra fram förskönas och förvanskas . . 1984 i sin prydno . . MEN vad vill man uppnå? Historien kanske har något att ge?

http://http:/pappasven.wordpress.com

 
Ingen bild

Lena

19 januari 2015 13:29

Ibland har jag funderat över hur en del vänsterfolk och feminister har råd att utföra och medverka i saker som inträffar. Här är ett bra ex. på vilka "stiftelser" som ligger bakom. Artikeln från Washington Post har utrett att finansmannen och globalisten George Soros (god för HUNDRATALS MILJARDER)står bakom stiftelsen Open Society som finansierat rasbråken i Fergusson med 270 miljoner kronor!

Undrar just vilka fler han finansierat?

http://www.friatider.se/soros-finansierade-raskravalleri-usa

 
Ingen bild

PFEP

19 januari 2015 13:39

Det finns en orsak att jag inte har TV, att jag inte har köpt en tidning på tjugo år och jag har båda AD-block och en potent "Hosts-fil" aktiverat när jag besöker svensk medie.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

19 januari 2015 14:30

När vi beslutade om " Bovieran " i Kalmar KF så fanns det grannar som protesterade. Hade vi beslutat om ett hem för utvecklingsstörda hade ännu fler protesterat. Hade vi beslutat om en flyktingförläggning hade ännu fler demonstrerat. Detta är min personliga erfarenhet som gammal man. Hemvändande från Norge och Danmark hör man ofta säga: De är mer raka än vad vi är i Sverige. Tror det ligger en hel del i det.

 
Ingen bild

pg

19 januari 2015 14:53

Det gäller att välja rätt föräldrar!Paret som misstänkts för mordet på 8­-åriga flickan Yara har en historia av mycket våld, tortyr och djurplågeri. Det visar den rättspsykiatriska undersökningen. Under den sista rättegångsdagen i Karlskrona tingsrätt var Yaras mamma på plats. Hon fick ett utbrott efter slutpläderingen.

– Ditt djur! Ditt djur! skrek hon på arabiska.
Domen livstid! Kan man anta att det blir en utvisning?

 
Ingen bild

Lantjunkar´n

19 januari 2015 15:33

Angående den så kallade opinionsmätningen. Det är beklämande.Men jag har inget förtroende kvar för PK-media.

 
Ingen bild

pg

19 januari 2015 16:15

Rättvisan tycks vara bättre där!

"Toppmodellen och tidigare Jönköpingsbon Farzan Athari dömdes för två år sedan till livstids fängelse efter att ha blivit påkommen med 21 gram kokain utanför ett hotell i Dubai. Han nekade till brott men dömdes ändå till livstids fängelse. Idag sitter han inspärrad i ett fängelse i Dubai i Förenade Arabemiraten och hans föräldrar är oroliga för hans hälsa"

Men musik sprider glädje!

http://www.jnytt.se/livstidsdomd-jonkopingsbo-vadjar-om-nad-i-musikvideo

 
Ingen bild

Cosmik Debris

19 januari 2015 16:16

@PFEP Måndag 19 jan 13:39

"jag har båda AD-block och en potent "Hosts-fil"

Jag har också ad-block och rekommenderar det till alla som vill slippa reklam.

Men vad menar du med "Hosts-fil" ? Nyfiken på allt som stoppar desinformationsmedia :-)

 
Ingen bild

SM811

19 januari 2015 18:42

Växjö kräver mer pengar för asylsökande
http://www.exponerat.net/vaxjo-kraver-mer-pengar-for-asylsokande/
och 7klöverpolitikerna fattar inget vad den grundläggande orsaken är. Ett litet tips - massinvandring.

 
thojuh

thojuh

19 januari 2015 18:48

Det fanns i DDR ett nyhetsprogram so m hette Aktuelle Kamera, där det trummades ut en massa lögner och smörja. Jag levde i arbetarparadiset under en 10-års period och alla mina vänner förstod att det här programmet var dikt och lögn. Följden var att när Aktuelle Kamera visades låg jag och minst halva DDR:s befolkning och vred sig av skratt, eller i plågor. Frågan är: har svensken i allmänhet insett likheterna i medias beskrivning av verkligheten mellan DDR och Sverige. Den här s.k opinionsundersökningen om svenskars inställning till invandringen verkar minst sagt riggad även med tanke på PK-medias desinformation. Jag träffar inte på dom här människorna som är så pass positiva, till och med en vän som röstar på V undrar hur länge vansinnet kan pågå. Och vad det gäller opinionsundersökningar kom ihåg att SD förväntades få 8% och miljömupparna12% Hur blev det efter valet?

http://thojuh.se

 
Ingen bild

pg

19 januari 2015 18:51

Är muslimer rasister?

Flest avrättningar på fem år
Enligt Amnesty avrättades 79 personer i Saudiarabien 2013, och samma antal 2012.
År 2011 och 2010 avrättades 82 personer per år, vilket gör att 2014 är det värsta året på fem år.
– Rättssystemet är bristfälligt och framför allt utländska medborgare döms till döden i Saudiarabien, ofta på svaga grunder och utan att få hjälp av tolk, säger Elisabeth Löfgren, pressekreterare på svenska Amnesty.

– Att halshugga någon och dessutom förnedra dem på det sättet som sker här strider mot alla internationella rättsprinciper.
Hon poängterar att Amnesty är totalt emot dödsstraff.
– Men det finns dessutom regler för hur dödsstraff får användas och Saudiarabien bryter helt mot de reglerna.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20183698.ab

Märkligt att AB kan kommentera detta utan vidare!
Men att rapportera ifrån Sverige går inte!

 
Ingen bild

Pensionisten

19 januari 2015 20:05

Expressen är den skitigaste tidningen med dom skitigaste journalisterna!

 
Ingen bild

Pensionisten

19 januari 2015 20:21

Kan SD begära sluten omröstning i morgon?

 
Ingen bild

Rapp

19 januari 2015 20:44

En stor bidragande orsak till dagens situation beträffande stigmatiseringen och åsiktskorridoren är havererad integration.

Därför föreslår jag att alla kloka börjar tänka ÅTERVANDRING.

Vi måste påverka organ som FN att verka för att snarast och med resolut kraft stabilisera de islamiska länderna varpå man kan börja påbjuda sk REKOMMENDERAD ÅTERVANDRING till hemländerna!
Dels av kostnadsskäl, Dels av integrationsskäl.
Också för att de mer bemedlade och utbildade behövs i hemländerna för återuppbyggnaden.

När sedan deras hemländer blivit hela kan de bidra till världen som ytterligare handelspartners.

En mycket tydlig win win situation med andra ord.

 
Ingen bild

Rapp

19 januari 2015 21:03

Aktuelle Kamera D.v.s DDR´s Tv
Får jag bjuda på ett smakprov?

https://www.youtube.com/watch?v=DO_J8CvHj7s

Inte alldeles olik SVT eller hur?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

19 januari 2015 21:25

Vårat kära Sverige är en kollosal vårdinrättning för all världens stolligheter !
Varför fattar inte svenska befolkningen att denna snällhet kommer att bli en repris på "En dåres försvarstal" där Erland Josefsson representerar svenska politikers idiotier under 45 år !

 
Ingen bild

Trollfar

19 januari 2015 22:20

@Pensionisten, enligt uppgifter som jag sett så kan man inte begära sluten omröstning.

 
Ingen bild

sarak

19 januari 2015 22:31

Tala om när det blir i så fall!!

 
Ingen bild

PFEP

20 januari 2015 09:27

#Cosmik Debris: Det är en liten fil i Windows där styr näthanteringen.
Det finns et program där hindrar valde IP-adresser ens att behandlas, vilket är den snabbaste vägen att blokera båda reklamer och annat oänskat man har kännodom om.
Kolla här:
http://www.abelhadigital.com/hostsman
programmet är gratis, jag har använt det i många år.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se