thoralf

Direktlänk till inlägg 7 augusti 2014

SÄNKTE MITT BLOGGINLÄGG MARIKA FORMGRENS LEDARARTIKEL?

Av Thoralf Alfsson - 7 augusti 2014 10:59

Barometern har tagit bort Marika Formgrens ledarartikel från webben. Frågan är om det var mitt blogginlägg där jag jämför Marika Formgrens artikel med Anders Blanks artikel som är orsaken?


Insåg Barometern att om läsarna kunde läsa båda artiklarna så skulle en majoritet dra samma slutsats som jag gjort. Vems artikel som var politiskt korrekt behöver ingen fundera över.


Google har en kopia på ledarartikeln av Marika Formgren.


http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:IDfsdz7hBiAJ:www.barometern.se/ledare/elitism-i-smyg%284395536%29.gm+&cd=1&hl=sv&ct=clnk&gl=se


 
 
Lotta

Lotta

7 augusti 2014 11:05

Tydligen är det så. Ingen som hann ta en skärmdump av artikeln? Hann tyvärr själv inte läsa den.

http://youtu.be/Bm2uiqRA7g0

 
Ingen bild

Thoralf A

7 augusti 2014 11:17

Lotta

Jag har! Men den finns ju även i pappersupplagan.

 
Ingen bild

OH

7 augusti 2014 11:19

Det är bedrövligt att behöva konstatera Centerns resa från att ha varit ett genuint landsbygdsparti till att nu vara borgerlighetens FI.

 
Lotta

Lotta

7 augusti 2014 11:26

@Thoralf
Ok. Får se om jag har lust att lägga några pengar på blaskan.

http://youtu.be/Bm2uiqRA7g0

 
Ingen bild

Sven-Sune

7 augusti 2014 11:44

1) Barometerns agerande borde bli föremål för skriverier av alla som diskuterar svenska journalistik och svenska medier.

2) Får väl ta mig till ett bibliotek för att för första gången i mitt liv läsa Barometern på papper.

 
Ingen bild

Thoralf A

7 augusti 2014 11:45

Lotta

Du har mejl!

 
Ingen bild

Göta

7 augusti 2014 11:57

Det viktigaste är att Formgren-artikeln finns i pappersupplagan. Det är ju just alla läsare av papperstidningar som är hjärntvättade med lögnaktig och vinklad journalistik typ Anders Blanks alster, och som alltså är i stort behov av PROFESSIONELL Formgren-journalistik som omväxling. Vi som använder nätet för nyhetsinformation har ju ändå klart för oss vad Blank och minst 90 procent av hans kolleger sysslar med och kan välja att som jämförelse hämta våra nyheter från lite olika håll, t.ex från Thoralfs blogg.

Mycket bra att du var snabb med skärmklipparen Thoralf. Det är en sak som vi webbanvändare kan tänka på när vi råkar på något intressant på tidningarnas nätsajter. Särskilt nu när den sista månaden före valet har börjat och den HÄNSYNSLÖSA JAKTEN på Sverigedemokraterna har satt igång på allvar med allt vad det innebär av skrupelfria, förljugna angrepp på partiet och dess företrädare.

PS. Jag skulle gärna vilja läsa Formgrens artikel här Thoralf, och det tror jag att många av alla dina bloggläsare runt om i Sverige också är intresserade av.

 
Ingen bild

Göta

7 augusti 2014 12:02


@ Thoralf

Såg nu att det finns en googlekopia att hämta. Tack för det Thoralf. Det räcker så!

 
Ingen bild

Ronny

7 augusti 2014 12:03

Söker länken till dom två prästerna i Svenska Kyrkan, som talade om att det INTE är ett religiöst krig, som ISIS håller på med.

 
Ingen bild

Guy I

7 augusti 2014 12:06

Snälla Thoralf, kan du göra länken klickbar eller åtminstone så man kan kopiera och klistra in den i URLen?

 
Ingen bild

Sven-Sune

7 augusti 2014 12:08

Nu har jag läst Formgrens artikel (tack google!), men inte Blanks. Ur det perspektivet är det mest slående med Formgrens artikel kritiken av Åkesson, den övriga SD-ledningen och den elitiska partikulturen, som SD helt enkelt måste göra sig av med.

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 augusti 2014 12:11

Detta är garanterat en del i valrörelsen. Nu gäller för de politiskt korrekta att kämpa. Order kommer från allra högsta nivå. SD får inte ges någon som helst positiv framtoning.
Men den politiskt korrekta skutan läcker som ett såll. In forsar sanningen och träffar allt i sin väg. Människors ögon öppnas ett efter ett.
Denna blogg verkar vara en stor tagg i ar##et på Barometern ;-)

 
Ingen bild

En tjock med bröd tack

7 augusti 2014 12:48

OT Hur står det till med nyhetsbevakningen bland Kalmar nyhetsjournalister
Båda har missat nattens drukningstillbud 03.44 på Kungen af Kalmars nya badplats "Konungabadet" Kalmarsundsparken
Som i rättvisans namn är bra och poppis
Även en blind höna kan hitta ett korn :=)(=:

P.s Har Formgren fått avgångsvederlag /sparken från Rödometern ?

 
Ingen bild

UncleBob

7 augusti 2014 13:10

Marika Formgren skriver en förhållandevis rättvis bild av Sverigedemokraterna i den censurerade ledarartikeln i Barometern. Man kan (efter visst besvär) kopiera (ctrl+c)och klistra (ctrl+v)in Thoralfs länk i webläsarens adressfält.

Marika Formgren gör ett hederligt dagsverke som journalist och har därför nu petats från sin post på Barometern:

De insåg att artikeln kunde vara väldigt avslöjande om Barometerns politiska agenda och därför drogs den tillbaka. Skäms Barometern! Att i stället publicera en ledare av Anders Blank var en enorm tabbe: En läsare skrev träffande:

”Dagens Barometerns referat av Åkessons tal är bland det mest ensidiga jag läst. Blank och vi andra kan inte ha lyssnat på samma tal. Dagens journalistik i ett nötskal.”

Men som skribent på Avpixlat, Flashback och hos Thoralf vill jag tillägga att Facebook har tagit en stor andel av de väljare som engagerar sig både politiskt och utanför politiken.

"Anti-etablissemang är en ganska träffande beskrivning. Det är inte hela sanningen. Inte ens halva sanningen, för även inom denna grupp finns stor spridning av åsikter från engagerade Sverigedemokrater....Det verkar som att vi accepterat en viss "toppstyrning" i SD, Ja. Anledningen, som jag förstår det, är att det måste vara ordning i partiet. Sd behöver bredda väljarbasen och kommunicera med EN linje. Så jag litar på partiledningens omdöme, om än motvilligt. Men vi har lärt oss att inte gråta över utspilld mjölk.

Vi gillar t.ex INTE att Thoralf Alfsson fått stå över denna riksdagsperioden,nej. Men vi kommer att kräva att han står på valbar plats till riksdagen i nästa val..
Då, i valet 2018 skall vi ha växt till 20-25% ...
Jag kan garantera att på sociala media och människor emellan (när Storebror och åsiktspoliserna inte lyssnar) så jäser vreden och missnöjet. Och den kommer inte att stillas förrän SD får ett brett inflytande på Svensk politik.

 
Ingen bild

Mona

7 augusti 2014 13:16

Varför fick kvinnan inte lämna blommor till Jimmie? Varför håller SD på med dubbelmoral? Detta kommer bara slå mot er själva tyvärr. Jag tror SD kommer försvinna ur riksdagen inom några år på grund av denna dåliga ledning.

 
Ingen bild

Thoralf A

7 augusti 2014 13:35

Mona

Var du där och såg något?

Jag var där och alla fick ge blommor även om det blev stressigt på slutet då Jimmie Å med sällskap var försenade med ca 20-30 minuter för att kunna hinna till torgmötet i Karlskrona.

 
Ingen bild

Göta

7 augusti 2014 13:38

Har nu läst Marika Formgrens artikel och kan konstatera att även denna riktade viss kritik mot SD. Den enorma skillnaden mellan Formgrens artikel och Blanks är att Formgrens kritik är saklig och välformulerad. Blanks artikel innehöll i stort sett ingen reell kritik alls utan endast det gamla vanliga, tröttsamma skitpratet.

Vi får verkligen hoppas att SD-ledningen får tillfälle att läsa och TA TILL SIG Marika Formgrens befogade kritik. Särskilt vill jag trycka på tre följande MYCKET VIKTIGA CITAT från hennes artikel:

1) "Om SD vill vara anti-etablissemang på riktigt kanske man borde driva med stockholmarna snarare än med resten av folket..."

2) "Att bilden av SD som folkligt anti-etablissemang inte riktigt stämmer visade sig också när partiet i vintras spikade riksdagslistan. Thoralf Alfsson från Kalmar, som sitter i riksdagen för SD nu och som har många sympatisörer bland SD-väljarna, fanns inte med på valberedningens förslag..."

3) "Lägg till detta att äldre SD-representanter, som Stellan Bojerud, inte får mycket utrymme medan lojala företrädare i 30-årsåldern tycks kunna göra en snabbare partikarriär än begåvningen motiverar..."

Beträffande citat nr 3 vill jag göra följande tillägg:
Antagligen finns det en och annan begåvning även bland dessa 30-åringar (och yngre), men vad som definitivt saknas hos dem alla är ERFARENHET, både vad gäller den viktiga arbetslivserfarenheten och den minst lika viktiga livserfarenheten.

 
Ingen bild

Mona

7 augusti 2014 13:39

Thoralf A

Nej jag var inte där, utan jag läste Blanks inlägg i Barometern.

 
Ingen bild

Sven Dacke

7 augusti 2014 13:43

Artikeln men bättre länk med Tiny URL

http://tinyurl.com/nlmdvaz

 
Ingen bild

En tjock med bröd tack

7 augusti 2014 13:50

Mona : Blank är en bra källa läs allt vad han skriver och köp gärna dubbla abonemang

 
Ingen bild

Mona

7 augusti 2014 13:53

När Kjell Hedvall säger sanningen, då vill hjärndöda idioter att han ska avgå. Vart är vi på väg? Ett lögnernas land har Sverige blivit. Jag kräks. Lögnare ska sitta kvar, och en som säger sanningen ska avgå. Varför har det blivit så? Det vore ju mycket sundare för ALLA om lögnarna avgick istället. Eller?

 
Ingen bild

Observer

7 augusti 2014 13:54

Touche´
Det är sådant här som gör att pressen går i kav.
Och de många journalisternas politiska engagemang på vänsterkanten, där de ofta använder sina arbetsställen som verktyg för detta.

Den kritiska massan för kommunistjournalister är nådd.

Nu månde mediehusen få äta upp att de inte tagit tag i det här tidigare. Nu rasar de som korthus!
....Och ingen saknar dem.

...Däremot saknar vi, Och minns r i k t i g journalism -Från förr.
Som faktiskt okritiskt kunde granska makten och skeenden i samhället utifrån fakta och objektivitet.

Russia Today´s slogan: "Questening More" Blir talande i jämförelse med Svenska EXPRESSEN´s slogan som lyder: "Berättande som berör".

-Det är inte "Berättande" (Sagor?) som folk vill läsa om!

 
Ingen bild

Göta

7 augusti 2014 13:59

Om kvinnan med blommorna till Jimmie

Enligt vad som framgår på Avpixlat har Jimmie ett väldigt stressat turnéschema genom Sverige med framträdande på flera olika orter samma dag och tajta tider mellan varje framträdande. Vi får verkligen hoppas att han har en mycket lugn och sansad chaufför och åker i en krocksäker bil.

Jag tycker att någon efter varje framträdande bör informera publiken om eventuella förseningar så man förstår varför det kan bli stressigt och att man kanske tyvärr inte hinner med några längre tack- och avskedsprocedurer.


 
Ingen bild

Observer

7 augusti 2014 14:03

När media ägnar sig åt att (Tack vare politiska aktivister som journalister) ljuga och bedra.
-Så får mediehusen ägna sin tid åt att lappa & laga. Både i form av förtroende och ekonomi.
Säg, Är det inte väldigt tröttsamt?
-Kanske ni skall börja se över arbetsinnehållet som era medarbetare gör?

 
Ingen bild

Mona

7 augusti 2014 14:04

En tjock med bröd tack

Ursäkta att jag läste Blank. Det var en länk jag klickade på här som jag ville kolla. Jag läste Marika Formgrens precis innan, och ville bara jämföra. SD är bra, men de har sina brister de med. Att peta Thoralf var det sämsta de kunde göra, och jag tror det kommer märkas vid valet. SD behöver minst 50% av rösterna för att kunna vara med och påverka, eftersom alla andra partier hatar dem, för att de säger sanningen, som Kjell nyss gjorde, och säger att de vill inte ta i dem med tång. Miljöpartiet har satt i system att votera mot SD. Alla ljuger om SD i sjuklövern. Jag hoppas på minst 50% i valet, annars kommer massinvandringen att fortsätta tyvärr.

 
Ingen bild

En tjock med bröd tack

7 augusti 2014 15:35

Ja det blev lite fel med kommentaren till dej ber om ursäkt
7-klövern äter hellre råttgift än medger att SD har rätt
Det blir tuffa val framöver märkbar förändring blir i kommunerna inte minst när andra partiers rep börjar hoppa av pga migrationskostnader
Då blir det hävstångseffekt för SD :=)(=:

 
Ingen bild

En tjock med bröd tack

7 augusti 2014 15:39

Ovanstående kommentar är till Mona vår okrönta drottning :=)(=:

 
Ingen bild

World Traveller

7 augusti 2014 17:48

Två valstugearbetare i Hagfors har blivit svårt slagna med en hammare. Den yngre av dom blev slagen i huvudet och den äldre i bröstet. Det är de enda detaljerna media rapporterar. Jag misstänker att valstugearbetarna tillhör SD och gärningsmannen tillhör någon av Vänsterns/MP's/S's falanger. Kanske någon bekant till några av de godhatsapostlar som skriver här.

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 augusti 2014 18:07

@World Traveller.
Såg det också på Aftoneländets hemsida. Det luktar vänstervåld mot SD lång väg.
Skriver det igen: Det kommer att bli en hård och våldsam valrörelse.
Fula påhopp, lögner, fysiskt våld mm. Ovärdigt en demokrati...

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 augusti 2014 18:12

Jag får rätta mig själv. Artikeln om överfallet mot valstugearbetarna fanns på Expressen/Resarchgruppens hemsida...

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

7 augusti 2014 18:18

Offtopic
https://www.youtube.com/watch?v=bgec9WX21ik&list=FLu6yku3HY3Cj2AvIsRXpNvw

Den handlar om kommunister, hoppas den inte är för vulgär Thoralf, men det låter likadant på denna sida från gång till gång.

WT
HA (häljsängels) använder kul-hammare, pga den går inte under vapenlagen. Du kanske ska börja med dom.

 
Ingen bild

lennart l

7 augusti 2014 18:27

Thoralf;
Jimmie Åkesson verkar inte gilla din blogg. Har du någon dialog med Jimmie. Om inte är det lite konstigt då ni bara är/var 20 medlemmar i riksdagen. Personligen tycker jag att du för fram SD:s politik på ett bra sätt och att du med din blogg lockar fler att rösta med SD. Sen är du en mästare på att gräva fram fakta som 7-klövern gör allt för att dölja. Det behövs inte färre utan fler Thoralfar om sanningen ska fram.

 
Ingen bild

World Traveller

7 augusti 2014 18:30

Mats, du misstänker nog, precis som jag, att gärningsmannen tillhör er skara på vänstern. Tror knappast HA skulle attackera valarbetare.

 
Svensson

Svensson

7 augusti 2014 19:28

Marika Formgren vann på WO,när Barometern ansåg att Anders Blanks inlägg var för dåligt.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Trollfar

7 augusti 2014 19:34

Läst artikeln och hon har rätt i mycket hon skriver. Läser tydligen din blogg Thoralf det märks.

Att hon sedan låtsas ta avstånd från SD är bara ren självbevarelsedrift.

 
Ingen bild

Hasse

7 augusti 2014 20:45

Hur får jag reda på vilken utbildning journalisterna på Barometern har?
Om de nu har någon utbildning över huvud taget.

 
Ingen bild

Observer

7 augusti 2014 21:01

Hasse!

-Ingen! -Det räcker med att man är ultrakommunist!

 
Ingen bild

World Traveller

7 augusti 2014 21:02

Och gillar islam.

 
Ingen bild

AdarKomdenja

7 augusti 2014 21:03

den länken går inte till MF:s ledarkommentar ?

Google har en kopia på ledarartikeln av Marika Formgren.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:IDfsdz7hBiAJ:www.barometern.se/ledare/elitism-i-smyg%284395536%29.gm+&cd=1&hl=sv&ct=clnk&gl=se

 
Ingen bild

tant Gul

7 augusti 2014 22:09

...
SD:s argumentering kring invandringen handlar dock om ”invandringen” i allmänhet, som ska minskas. Man gör ingen distinktion mellan ”invandring” och invandring.

Vad som behöver inte bara minska, utan helt stoppas, är ju ytterligare probleminvandring. Denna kommer erfarenhetsmässigt främst från länder i Afrika och västra Asien, till stor del muslimska områden.

Mot bakgrund av Åkessons egen argumentering kring islamister borde det vara ett naturligt krav. Ju fler muslimer, desto större aktionsutrymme för islamister. Ju färre till Sverige, desto bättre!

Vad som behöver lyftas fram är just PROBLEMINVANDRINGEN och vad som är ändamålsenligt utifrån svenska intressen.

läs mer:
http://janmilld.wordpress.com/2014/08/07/kalott-kapat-parti/

 
Ingen bild

Mona

7 augusti 2014 22:12

En tjock med bröd tack

Tack så mycket! :-D
Jag uttryckte mig själv klumpigt, så jag ber om ursäkt för det.

 
Ingen bild

Lena

7 augusti 2014 23:32

@ tank Gul
Bra att du tordes hänvisa till Jan Millds blogg - han är en knivskarp analytiker. Vi behöver också andra vinklar, inte bara säga "amen". Och som sagt kriget i Gaza-Israel är inte svart-vitt.


 
Ingen bild

Lena

7 augusti 2014 23:35

@ tant Gul förlåt ovanstående, jag slant visst på tangenten..

 
Ingen bild

Nils

7 augusti 2014 23:35

Något OT, men ändå...
Hur många läser egentligen en ledarsida kan man undra?!
Försökte senast idag trigga igång lite debatt i ämnet med kollegorna på jobbet. Det blev tafatt, misslyckat och övergick omgående i monolog.
Någon dillade om luftvärmepumpar, en gav lådvinstips inför helgen, den tredje visste knappt vad en papperstidning innebär.
En hade åtminstone följt nyhetsbevakningen från storbranden uppledes och fann Romson såååå gullig och duktig som föreslog mer statliga medel till förebyggande försvarsverksamhet.
Givetvis upplyste jag genast vederbörande om att Romson och hennes parti i själva verket vill skrota försvaret och istället satsa på dialog, öppenhet och ödmjukhet om landet hotas. Fyllde givetvis i med att Romsons hatobjekt, läs vita, heterosexuella och kärnfamiljsbärande män, nu plötsligt är hennes "släckningshjältar". Förklarade också, när jag ändå höll på, att MP, V och FI är det absolut största hotet mot vår existens, ivrigt påhejade av (S)ocialförsäkringspartiet med sin nu mer lobotomerade partiledare.
Vi talade om öppna gränser och världsmedborgarskap, till och med min kollega tyckte att vissa grupperingar bör stanna där de är, men det var först efter att jag delgett vad ISIS är och vad de vill.
Tyvärr så inbillar jag mig att stora folkmassor är precis så här hjärntvättade, eller rent av dumma.
Man läser ingenting, man ifrågasätter ingenting och man tycker ingenting.
Vad skall det bli av oss?

 
Ingen bild

Observer

8 augusti 2014 00:18

Nils
Du kan ju tänka dig om 20 år. Hur det är med läsförståelsen DÅ.
Framtidens journalister får väl jobba som tecknare.

 
Ingen bild

Göta

8 augusti 2014 00:30

VIKTIGT!
Professorn Karl-Olov Arnstberg och journalisten Gunnar Sandelin, som bl.a skrivit böckerna "Invandring och mörkläggning" del 1 och 2, HAR ÖPPNAT EN BLOGG med samma namn!!!

Här är länken till bloggen, sprid den!

http://morklaggning.wordpress.com/blogg/


 
Ingen bild

Ludvig

8 augusti 2014 07:23

Denna blogg är Sveriges bästa enligt min smak, konstigt att Jimmie Åkesson inte gillar den. Jag misstänkte tryckfel när jag läste det, men det verkar stämma.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards