thoralf

Direktlänk till inlägg 12 februari 2013

ÅRETS SJÄLVMÅL, OISIN CANTWELL KRÄNKT

Av Thoralf Alfsson - 12 februari 2013 23:03

 


I måndags publicerade Barometern en krönika på ledarsidan skriven av Marika Formgren. Rubriken var ”Kränktheten ligger till grund för hatet på nätet”. När jag läste den i måndagsmorgon tyckte jag den var riktigt bra och jag blev förvånad att Barometern publicerade så många sanningar. Åsa Linderborg och Aftonbladet får sig en rejäl släng av Marikas fäktande.


”När Åsa Linderborg med Aftonbladet i ryggen och inhyrda jurister försöker tysta invandringskritiska sajter - är det ett mindre hot mot demokratin och det fria ordet än när hatiska män vill få tyst på kvinnor i offentligheten?”

 

Slutklämmen är det heller inget fel på.


”Det finns samtidigt en viktig skillnad mellan de som får betalt för att framföra sitt hat i media, och de som ägnar fritiden till att hata på kommentarfält. Det är den förra gruppen som kräver lagstiftning för att tysta den senare. De avlönade hatarna tycks inte lita på sina egna argument, eftersom de inte vill ha fri debatt. Det skrämmer mig mer än ”näthatet”.”

 

Det skulle dessutom vara intressant om Marika Formgren kommenterade debatten på Publicistklubben och Katarina Mazetti.


En som dock kommenterat Marika Formgrans krönika är Oisin Cantwell på Aftonbladet. Det går dock inte särskilt bra för Oisin Cantwell. Han har dock inga argument! Han är fullständigt avklädd. Istället blir argumenten ”fel”, ”trams” och ”kvalificerat skitsnack”.


Jag skulle vilja kalla det för årets självmål av Oisin Cantwell! Han framstår som ett utmärkt exempel på just det som Marika Formgren tar upp i sin krönika.


Oisin Cantwell är kränkt av krönikan!


En sak är säker vi kommer få se mer av dessa ”konflikter” inom media, likaväl som vi kommer att få se dem i politiken så fort någon närmar sig Sverigedemokraterna och våra åsikter.


Tyvärr stängde Barometern ner kommentarsmöjligheten efter 26 kommentarer, fegt av Barometern då Marika Formgren fick så många positiva omdömen.


Sverigedemokraterna har återigen blivit utsatta för diskriminering av ett företag.


Inför Sverigedemokraterna Upplands distriktsårsmöte i mars hade partiet bokat den stora salen på Viktoria Hotell & Konferens, ägt av Compass Group AB, strax utanför Uppsala.


Till en början var det inga problem med att SD skulle ha sitt årsmöte där, och bokningen var genomförd och godkänd, en bokning på cirka 20 000 kronor.


Men plötsligt fredagen den 8 februari meddelade en lokal representant för hotellet, Jovan Christovski, att bokningen var avbruten, utan någon som helst motivering, och att all kontakt hänvisas till Compass Groups vd Jonas Siljhammar.


Läs mer på Avpixlat

 
 
Stefan K

Stefan K

12 februari 2013 23:32

Anders Lindberg från samma pajastidning skriver på twitter om "haveriet Barometern".
Varför verkar alla usla journalister hamna på Jan Helins redaktion?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Essendon

12 februari 2013 23:32

Kulturmarxisterna med deras Journalister upplever nu sina dödsryckningar.
Tiden är snart inne för slutfasen.
http://avpixlat.info/2013/02/12/en-latte-och-platsjournalen/

 
Ingen bild

Miljöpartist lurade kvinna på 131.941 kronor

12 februari 2013 23:42

Ragnar Mensner är aktiv miljöpartist och förvaltare till en 90 år gammal kvinna. Denna kvinna har Ragnar Mensner förskingrat på 131.941 kronor och för detta har han i en rättegång dömts till att återbetala hela beloppet till kvinnans dödsbo.

Ragnar Mensner är ledamot i Region Värmlands styrelse och i kommunstyrelsen i Arvika. Han var även förvaltare åt sin 90-åriga kvinnliga granne och hade full tillgång till hennes ekonomi. Mensner var djupt skuldsatt och valde att utnyttja kvinnans tillgångar för att lösa den privata ekonomin, beloppet uppgick tillslut till 131.941kr
Mensner dömdes under tisdagen för förskingring och ska betala tillbaka hela beloppet till den nu avlidna kvinnans dödsbo samt villkorlig dom, inga vidare dagsböter dömdes ut då domstolen ansåg att det höga beloppet som ska återbetalas är straff nog.

Ragnar Mensner har vid tidigare rättegång erkänt gärningen.

http://avpixlat.info/2013/02/12/miljopartist-lurade-kvinna-pa-131-941-kronor/#more-46263

 
Ingen bild

Ragnar Mensner är en vaneförbrytare

12 februari 2013 23:47

Lås in honom.

Miljöpartisten Ragnar Mensner begärde ut hela oppositionsarvodet för egen del.
– Vi har blivit lurade av honom, säger Lars Bjerge, ordförande för Miljöpartiet i Arvika.

Ragner Mensners dagar i styrelsen är räknade. Det gav sig själv på årsmötet i maj, sedan 63-åringens fiffel läckt ut.
– Ingen röstade på honom, berättar Lars Bjerge.
Ragnar Mensner var inte ens där, och ännu mindre kommer partiet i kontakt med honom nu.

VF har heller inte fått kontakt med honom.
– Ragnar upprätthåller en plats i kommunstyrelsen, och kan behålla den till nästa val om han själv bestämmer sig för det. Men nu känns det rimligare att någon annan i partiet sitter där, anser Lars Bjerge.
http://www.vf.se/nyheter/arvika/mp-blev-lurade-pa-arvode

 
Ingen bild

Jonas Nordh

13 februari 2013 00:05

Gör som Oisin Cantwell!!

https://www.youtube.com/watch?v=2TEywf6jNZ0&feature=youtube_gdata_player

 
Ingen bild

Centern levererar. R.I.P

13 februari 2013 00:21

Arvsrätt ny strid i Centern

Människor ska själva få bestämma vem som ska ärva ens tillgångar. Det anser Johan Linander (C), rättspolitisk talesperson, som tar strid för att behålla det kontroversiella förslaget om arvsrätten i det nya idéprogrammet. Därmed går han rakt emot partiledaren Annie Lööf.

Fri invandring, månggifte, avskaffad skolplikt, ökad federalism och slopad arvsrätt – förslaget till nytt idéprogram för Centerpartiet har orsakat en inflammerad intern debatt.

Enligt Johan Linander är det både ”onödigt och omodernt” med en så kallad laglott. Barnens ovillkorliga arvsrätt innebär i dag att en förälder bara kan testamentera bort 50 procent av sin kvarlåtenskap till någon annan än sina bröstarvingar. Den regeln vill arbetsgruppen bakom idéprogrammet, under ledning av Per Ankersjö, avskaffa. Motiveringen är att ”Politiken bör varken avgöra hur många människor man får leva tillsammans med, gifta sig med eller vem som ska ärva ens tillgångar”.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/arvsratt-ny-strid-icentern_7909884.svd

 
Ingen bild

Stefan Torssell senaste krönika

13 februari 2013 01:45

Journalismen har förändrats. Borta är de vassa pennorna, de briljanta analyserna, de kunniga skribenterna. En del journalister har gjort sig ett namn på att bara vara tarvliga. Glåpord har blivit en journalistjargong.

Oisin Cantwell på Aftonbladet skriver att han vill skjuta ner alla lantisar med ett hagelgevär. Katarina Mazzetti satte alla tiders lågvattenrekord med sin krönika i Icakuriren. Alex Schulman bloggade på Aftonbladet under flera år i en enda avsikt att smäda andra. Natalia Kazmierska skrev en nidkrönika om Lottie Knutsson i Expressen. Tidningen valde att be om ursäkt. (Ho, ho Icakuriren). Natalia togs därefter emot av Aftonbladet.

Belinda Olsson skriver hur hon vill spotta människor i ansiktet och ger tips på hur man kan förnedra kända människor. Linda Skugge föraktar midsommar. Aftonbladets kultursida sysslar inte längre med kultur. Tonen från Sveriges journalister är mycket råare än för fyrtio år sedan.

Är det någon som skulle kunna tänka sig något liknande av Barbro Alving (Bang) Lennart Hyland, Lars Orup, Bengt Bedrup, Lars Gunnar Björklund eller Torsten Ehrenmark? De var älskade av sin publik.

Alex Schulman beskrivs som ett offer efter att ha stängt sin blogg för allt hat han får utstå. Katarina Mazetti och Åsa Linderborg blev plötsligt också offer från att sekunden dessförinnan varit på krigsstigen.
http://avpixlat.info/2013/02/12/en-latte-och-platsjournalen/#comment-797116444

 
Ingen bild

Svensk skola under snittet

13 februari 2013 02:40Sverige hör till de länder där elevernas läsförmåga försämrats samtidigt som skolan blivit mindre likvärdig, i bemärkelsen att elevernas sociala bakgrund allt mer påverkar resultaten.
Relaterat

Det visar en ny studie från OECD, baserad på resultaten i läsundersökningen Pisa 2009.

De svenska resultaten låg ungefär i mitten både vad gäller resultat och likvärdighet 2009.

Men utvecklingen åren 2000-2009 var mer negativ i Sverige än i de flesta andra länder.
TT

 
Ingen bild

Magnus S

13 februari 2013 02:49

Oisin Cantwell är kränkt av krönikan! Kanske avslöjad/avklädd är rätt ord. Nu går vi mot ett rekordår. Heja SD!

 
Ingen bild

Stina möter Margaret Thatcher

13 februari 2013 04:01

Margaret Thatcher kör över Stina Dabrowski

http://www.youtube.com/watch?v=cMJf-EoRc1g

 
Ingen bild

Funtaren

13 februari 2013 05:14

Stefan K: Kaka söker maka. Helin anställer ju dem, så då blir det som det blir. Jag får säga jag tycker det är bra. Då slipper andra tidningar råka ut för dem.

 
Svensson

Svensson

13 februari 2013 07:00

Aftonbladets journalister är avslöjade,dom är kränkta.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A.

13 februari 2013 07:09

Ett pressmeddelande man vill se från Schibsteds VD "vi lägger ned skiten"....

 
Ingen bild

Lotta

13 februari 2013 07:26

Någon som vet varför kommentarsmöjligheten stängdes på Barometern? Berodde det på att den ärliga och raka artikeln fick för många positiva responser eller berodde det på näthat från "oväntat" håll? Lyssnade på debatten publicistklubben där man påstod att Avpixlat sätter nivån eller något liknande på debatten. Jag anser tvärtom att det är media med "alster" som granska skiten, Mazettis grovt faktamässigt felaktiga hat- och hånartikel i ICA-kuriren, kalla kommentarsfält för pissrännor och det allmänna svenskföraktet som sätter nivån på debatterna. Det visar väl med all tydlighet alla positiva kommentarer på Barometern.

 
Ingen bild

Stefan A.

13 februari 2013 07:30

Hörde en invandrare nu på morron "komuuunen hjälpa med jobb" undrar hur många sådana det finns? medan pursvenska arbetslösa måste bli internflyktingar i jakten på jobb, annars ställs man på bar backe oberoende på hur mycket skatt man betalat. Ingen i fulmedia vågar granska detta, ist. fylls lokaltidningarna med lyckoreportage och den officiella lögnen om "arbetskraftsbrist", inte konstigt om folk blir förbannade.

 
Ingen bild

s-e karlsson

13 februari 2013 08:04

En sån brallis som Margaret Thatcher borde vi ha i SD . Henne sätter ingen på pottan om hon inte vill !

 
Ingen bild

Medborgaren

13 februari 2013 08:05

Ojsan Cantbewell ger oss den ultimata bekräftelsen, nämligen att det är alla stolliga o vridna artiklar som murvlarna presterar som är det sanna näthatet och hotet mot vårt land o medborgarna. Ledaren på Barren verkar fattat detta!
Ingen är således förvånad att vänstermurvlarna känner sig trampade på tårna i alla lägen.............

Vi får även svart på vitt vilka som är de riktiga o enda rasisterna, jomen inte helt oväntat är det invandrare som diskriminerar oss svenskar i alla lägen vilket än en gång bevisas av det utlänningägda uppsalahotellet.............
Skattemyndigheten borde nog ta en närmre titt på verksamheten, det är alltid suspekt när ett företag kan tacka nej till intäkter i dessa kärva tider, inget seriöst företag agerar så, vi såg ju hur det var med gotlandskrogen som stängde på SD-dagen, där var det många lik i lasten!

 
Ingen bild

SDare

13 februari 2013 09:01

Jonas Nordh!
Tack för din klockrena länk. Ett gott skratt på morgonen, sitter i hela dagen :)

 
Ingen bild

Observer

13 februari 2013 10:17

Mediernas adel har också en alldeles egen vaktstyrka.Denna granskar uppfattningar och ordval i dagspressen ,oavsett om det är stora eller små tidningar.Innehåll i krönikor och artiklar vilket inte passar vaktstyrkan utsätts omedelbart för påhopp i föraktande,kränkande och närmast hatisk ton.Denna gång är det kalmartidningen Barometern som står i skottgluggen för Aftonbladets subtila hat mot oliktänkande.Tyvärr vågar inte Barometern stå upp för sin krönikör ,vilket visas av att man släckte ner möjligheten att kommentera den aktuella krönikan.Så stark är huvudstadens tyckarmaffia och hantlangare finns ute i landet också.Det är värt att notera att när Dispatch International utsattes för en nätattack så hade man från den tidningens sida bra koll på varifrån attackerna kom.Det visade sig vara från datorer bl.a på Värnamotidningen,Norrköpings tidningar samt SVT.Någon efterföljande debatt i medierna blev det naturligtvis aldrig.Vaktstyrkan behärskar de flesta tidningsredaktionerna.Det är också en variant på "fri och obunden" press.Därför har vi också börjat se redigerad nyhetsförmedling någonting de som följer internationella medier kan se mycket tydligt.Inte undra på att vaktstyrkan till som det tycks varje pris måste tysta dem som enligt den nya självutnämnda mediaeliten sprider oriktiga uppgifter.En uppvisning i förakt för demokrati vilken förtjänar internationell uppmärksamhet.

 
Ingen bild

biran

13 februari 2013 11:01

Jag undrar när Schibsteds upptäcker att Aftonbladets kris beror på Helins oförmåga att omge sig med kunniga och av läsarna uppskattade medarbetare. Det går helt enkelt inte att skylla på något annat. Hur många svenskar exempelvis gillar att läsa artiklar dagligen i sin tidning skrivna av uttalade stalinister.

 
Ingen bild

Hacke

13 februari 2013 11:23

På utbildningen hos journalisthögskolorna talades det tidigare mycket om så kallade gatekeepers (grindvakter) inom såväl den offentliga sektorn som näringslivet. Det var personer/funktioner som med alla medel försökte stänga ute och hindra nyfikna och undersökande journalister från att komma åt viktig och känslig information.
Jag vet inte hur mycket man undervisar om detta idag när journalisterna är en del i systemet och själva utgör bästa exempel på just detta fenomen mot folkets insyn. Inte minst genom mörkläggning, lögner och aktivt undanhållande av fakta på för dom själva utvalda och känsliga områden.
Men också denna form av åsiktspolis som Cantwell här ger uttryck för är ett fenomen i samma anda och breder ut sig som ett gift i den traditionella median. Södermaffian tycker sig här ha den självklara rätten att agera tolkningsdföreträdare och utfärda bannbullar mot den allmoge som inte rättar sig i leden.
Utfall som dessa understryker bara vikten av den framväxande medborgarjournalistiken på nätet. Det som av dessa maktens grindvakter med förkärlek bakas in i det alltmer luddiga begreppet näthat och är det stora hotet mot deras privilegier inom såväl informations-/opinionsområdet som levebrödsmässigt.

 
Ingen bild

HM

13 februari 2013 12:29

I dag håller Nordkalk seminarium för intresserade riksdagsledamöter och informerar om det palnerade kalkstensbrottet i Bunge Ducker på Gotland som miljöpartister, fältbiologer mfl försökt stoppa.

Jag var på motsvarande information i Visby och Nordkalks geologiexpert var en mycket bra och övertygande föreläsare. Dessutam har de ett par kvinnor som aldrig får applåder från feministhåll men i mina ögon är praktexempel på starka kvinnor i offentligheten.

Allt detta som ett tips till en Sd-riksdagsman som jag hoppas har tid... :-)

 
Ingen bild

Tony

13 februari 2013 13:41

Kanske börjar jobben att tryta på AB, så Oisin Canwell
söker kanske jobb på Dispatch International?
Tror inte ens att han hade fått lov att tömma Papperskorgarna
där, så han får nog nöja sig med att smygläsa Disp. Intern.
som är en läsvärd tidning, till skillnad från Aftonlögnen.

 
Ingen bild

Rött kort på Zlatan i CL

13 februari 2013 13:58

Tja det är ungefär som med oss i SD,dom som hatar oss tar varje chans att stoppa våra framgångar,inkluderar det dubiösa medel så är det som vanligt,ändamålet helgar medlen.
Ex-pressens jakt på oss oliktänkande är bedrövlig,även Zlatan borde bojkotta denna skitblaska som gång efter annan sågar honom.

 
Ingen bild

Därför bör utomeuropeisk adoption stoppas

13 februari 2013 14:06

Vem är jag? För den som är adopterad görs frågan ständigt aktuell av en omgivning som oförtröttligt förkunnar att man inte är svensk på riktigt. Patrik Lundberg väcker uppmärksamhet när han nu skriver om hur det känns att vara vit inuti – men gul utanpå.

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/trender/patrik-lundberg-skrev-en-bok-om-hur-det-kanns-att-vaxa-upp-som-adopterad_7910762.svd

Detta syndrom lider allt för många utomeuropeiska adoptivbarn av,därför bör denna inhumana adoption stoppas omedelbart.
Mats B

 
Ingen bild

Nalli

13 februari 2013 14:22

När någon skriver så bra som Marika Formgren så kloka och läsvärda artiklar bruka de inte bliva gamla i gammelmedian / PK-blaskan.
Jag tror att snart får Marika Formgren arbeta tillsammans med Ingrid Carlqvist eller på Avpixlat.

 
Ingen bild

SM811

13 februari 2013 14:41

"Tyvärr stängde Barometern ner kommentarsmöjligheten efter 26 kommentarer, fegt av Barometern då Marika Formgren fick så många positiva omdömen." Inget är bra tydligen när kommentarerna går i fel riktning.

 
Ingen bild

s29

13 februari 2013 20:39

Som jag sagt tidigare, främlingfientlighet är en produkt av sossarnas bidragspolitik. När jag började jobba på sjuttiotalet så hade vi gott om arbetskraftsinvandrare,dom kom från finland,grekland,jugoslavien,chile,m,m.Dom skötte sig bra och lärde sig prata svenska på jobbet. Någon främlingsfientlighet hörde man aldrig talas om,det var snarare tvärt om.Sossarnas politik kräver att alla medborgare är ärliga,vilket funkade på 50-talet men är i dagsläget en utopi.

 
Ingen bild

Andreas H

13 februari 2013 21:20

Marika Formgren var både saklig och ärlig! Hoppas hon fortsätter så!
Sånt ser man sällan i fulmedia så all eloge till henne!
När det gäller Viktoria Hotell & Konferens så vill man ju bara bojkotta skiten! Det är fegt att diskriminera SD, men ändå förståeligt med tanke på hur vissa torgmöten har sett ut!

 
Ingen bild

RL

13 februari 2013 22:16

Marika Formgren är såpass bra att hon tyvärr antagligen kommer att bli utrensad från Barometern, när nästa stormöte ägt rum bland vänsterjournalisterna på blaskan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards