thoralf

Direktlänk till inlägg 23 juli 2014

MARIKA FORMGREN SÅGAR SVENSK MEDIA LÄNGS MED FOTKNÖLARNA I DANMARKS RÖST!

Av Thoralf Alfsson - 23 juli 2014 22:41

Visst är det sorgligt att man måste lyssna på Danmarks röst för att få lyssna på intressanta debattörer prata om det som är tabu och icke politiskt korrekt i Sverige. Programmet produceras i Köpenhamn! Undrar om de politiskt korrekta hade försökt stoppa kanalen om den sänts ifrån Sverige.


Marika Formgren sågar svensk media och speciellt ansvariga politiska chefredaktörer längs med fotknölarna! Sågningen är total! Jag rekommenderar alla mina läsare att lyssna på detta inslag i Danmarks röst.



http://arkiv.radio24syv.dk/video/10082463/danmarks-rost-23-07-2014


Hon inleder dessutom med att vittne om att nyhetsjournalisten också är hårt politiskt styrd av vänsterkrafterna inom media. Något som många journalister, inte minst journalisterna på Barometern svurit sig fria ifrån gång efter annan.


Marika Formgren bekräftar tabun inom media när det gäller invandring och migration. Något som hon kallar för religiösa dogmer.


”Det jag tycker är riktigt sjukt! Politiker som anpassar sig efter journalisterna, det är inte politiker som själva frågar sig vad de tycker är rätt eller vad väljarna vill ha, utan politikerna är så rädda för journalisterna så dom står med ett blött finger i luften och undrar åt vilket håll vinden blåser.”


Varför tror ni att jag har tre chefredaktörer på framsidan av mitt infoblad som jag visade i mitt förra blogginlägg.


Marika Formgren tvingas nu byta karriär då hon inte längre kan försörja sig som journalist. Hon skall börja en utbildning till ingenjör. Något som jag tolkar att hon egentligen inte vill men är tvungen till för att kunna försörja sig och sin familj. Det är djupt tragiskt!


Är dagens ledare i Barometern av Marika Formgren den sista som publiceras i Barometern. Jag anser att Marika Formgren borde anställas som politisk chefredaktör på Barometern. De andra dönickarna på Barometerns ledarredaktion, Martin Tunström och Daniel Braw är minst sagt färglösa.


Min slutsats efter att jag hört Marika Formgren i Danmarks röst är att hon utan tvekan röstar på Sverigedemokraterna. Något annat alternativ finns inte för Marika Formgren.

 
 
Ingen bild

K K K

23 juli 2014 22:49


Den som har makten över SVT har makten över Sverige.


Kort Koncist Kärnfullt

 
Ingen bild

sarak

23 juli 2014 23:03

Den bästa journalisten jag läst i Barren-påläst-orädd språkligt begåvad
Måtte hon få vara kvar!
Som politisk chefredaktör skulle hon lyfta tidningen.

 
Ingen bild

urban

23 juli 2014 23:08

Marika borde anställas av SD

 
Ingen bild

Folklig

23 juli 2014 23:14

Att göra en formgrenare. Att som svensk journalist rannsaka sig. Förstå människan och livet. Bli konservativ. Bli sann och ärlig.

 
Ingen bild

Hacke

24 juli 2014 00:22

Svensk media granskar inte makten, de är själva makten och utgör största hotet mot den rest som finns kvar av demokrati och yttrandefrihet i vårt land.
Om så bara en del av dom skött sin roll som objektiva granskare och neutrala informatörer hade sd sannolikt haft egen majoritet vid det här laget.

 
Ingen bild

Funtaren

24 juli 2014 00:41

Men snälla? Plugga till ingenjör? Hon behövs i svensk media! Söker inte Samtiden skribenter? SD efter valet bör ju kunna svälja mycket duktigt folk!

 
Lassekolja

Lassekolja

24 juli 2014 00:58

Bedrövligt att Sverige har blivit som gamla östblocket. De förtryckta bakom järnridån hade "Voice of America", Vi har Danmarks Röst! För dj---gt!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 juli 2014 01:51

Visst behövs det ingenjörer. Men om hon blir det, är det en katastrof. En sådan talang på det talande och skrivna ordet får inte tystna.
Det måste finnas något jobb inom SD för henne. Med en unik insikt om hur svensk media agerar och tänker, skulle hon bli en stor tillgång.
Man blir oerhört ledsen över hennes berättelse. Är det verkligen så illa i Sverige 2014?

 
Ingen bild

SDare

24 juli 2014 05:22

SD+
Har du inget jobb att gå till?
Med tanke på klockslagen i dina inlägg.

 
Ingen bild

Putte

24 juli 2014 05:37

SD+, "Jag tillhör de som byggde landet"
Så du är alltså invandrare? Enligt 7-klöverns och massmediernas nu gällande doktrin, var det invandrarna som byggde landet. Enligt denna lära, deltog tydligen inga svenskar alls i byggandet.

 
Ingen bild

Leon

24 juli 2014 07:23

Jag delar (märkligt nog kanske enligt många skribenter här) mycket av den kritik av svenska media Marika F. ger uttryck för. Även om jag inte är helt hemma på hennes slutsats om medias "makt" att forma politiken. Snarare ser jag förhållandet media-politiker som ett symbiotiskt förhållande där vardera deltagaren drar nytta av varandra. Den av de etablerade partierna förda konsensuspolitiken får bekräftelse i media samtidigt som dessa genom att effektivt "snöpa" den politiska debatten kan styra opinionsbildningen. Det senare givetvis garanterande deras (medias) "överlevnad" och närmast "stående ovationer" från politiskt håll.

Att den ledarredaktioner är politiskt korrupta och megafoner för "friserade" åsikter har väl alltid varit ett faktum och borde egentligen inte ge upphov till något mer våldsamt "uppvaknande". Vad som mer kan ge upphov till berättigad oro är att även sådant som "objektiv" nyhetsrapportering idag genomgår en "ideologisk filtering" innan den förmedlas "allmänheten". Och här är det ingen större skillnad på traditionella "mainstream"-media eller s k "fria" media. "Sanningen" kan knappast egentligen sökas någonstans i dagens "mediasamhälle".

Skribenter som Marika F. och kanske några fler, som dessvärre kan räknas på ena handens fingrar, är "livsviktiga" för demokratins fortbestånd här i landet. Därför vore det en totalkatastrof om dessa skulle tystas och vara tvingade att söka sig utkomst på annat sätt. Däremot skulle det vara en befrielse om många av dagens redaktioner och s k journalister skulle tvingas söka sin utkomst på andra sätt än genom journalistisk verksamhet. Kan hända kategorin "medhjälpare inom jordbruket" skulle vara en lämplig sysselsättning...de är ju högst kompetenta "dyngskyfflare" redan i dagsläget

 
Ingen bild

Waterbug

24 juli 2014 08:06

FO: Yttrandefrihet har inget att göra med att skriva vad du vill, när du vill och vart du vill, det är en missuppfattning bland gravt svagbegåvade att det skulle förhålla sig så.

Marika är ljuset i tunneln, man kan inte annat än hoppas att flera personligheter inom media tar sitt förnuft till fånga, då kan vi få en härligt utvecklande debatt istället för den här trista konstanta stagnationen när den enda vänsterdåren efter den andra får sprida sitt hat i de mest lästa/hörda och sedda medierna.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

24 juli 2014 08:08

Eftersom jag misstänker vilka inlägg som radereras förstår jag varför eftersom dessa inte tillför något i diskussionen utan snarare försöker provocera utan konstruktiv debatt eller dialog.

Andra raderas för att det är åsikter som Thoralf, och ingen annat vettig människa vill förknippas med, tex Tante Braun.

Vidare har det inget med yttrandefrihet att göra. Har du medborglig rätt att få möjlighet att replikera i tidingar, tv och radio? Så rätten att få skriva här har inget med yttrandefrihet att göra. Vill man föra fram sina egna tankar står den en fritt att göra så, men på andras plattformar är det på nåder.

Sen är det här ingen SD-blogg. Det är Thoralfs blogg.

 
Ingen bild

Trollfar

24 juli 2014 08:22

@Fria Ordet, fundera först på vad din egen sajt internrasismen sysslar med innan du klagar på andra sajter.

 
Ingen bild

Thoralf A

24 juli 2014 08:32

Waterbug, Nemo saltat sobrius och Trollfar

Skönt att läsa era kommentarer angående SD+ som nu ändrade alias till Fria ordet. Ni har förstått det som SD+ aldrig kommer att förstå!

 
Ingen bild

Johanna

24 juli 2014 08:39

Hej Thoralf!

Just att politikerna är så rädda för journalisterna att de styrs av dem, är själva kärnan. Varför har inte borgarna gjort något åt detta på 8 år? De kunde ha börjat med att ta in Fox News (största nyhetskanalen i Nordamerika) i kanalutbudet igen - den förbjöds (!) ju i början av 2000-talet pga av att vänsterpartiet ville det.
Fler mediekanaler behövs, och självklart ska man lägga ned SVT och SR genast.

 
Ingen bild

Gute

24 juli 2014 10:02

Åsa Romsons hatiska tal i Almedalen mot vita män finns i text i länken. genusdebatten.se 24 Juli 2014

http://genusdebatten.se/asa-romson-polisanmald/

Det enda raka är att bjuda in danska journalister som får ställa henne mot väggen, något som hennes supportrar inom svensk media aldrig skulle göra.

 
Ingen bild

Anders

24 juli 2014 10:03

Thoralf, bara för att folks åsikter ligger nära SD:s, innebär det absolut inte att man röstar på er. Jag har haft många diskussioner med folk som gjort val-tester hos olika media och upptäckt att man ligger närmast SD. Man har då läst parti-programmet och insett att man i stort sett är överens. Man har dock inga planer på att rösta på SD.

Varför kommer man inte rösta SD? Man tycker att SD:s folk är ett gäng tölpar och idioter som inte vet att uppföra sig. Man litar inte på er.

Jag har även stött på många som, trots att de tycker att SD är ett gäng tölpar, kommer rösta på er, dock endast i brist på seriösare alternativ. Dessa väljare riskerar fly SD så fort något annat parti nämner något invandringskritiskt (typ fp:s "språktest").

SD toppar i opinionsundersökningar listan över partier med "bäst invandringspolitik". En majoritet motsätter sig den ökade invandring som övriga partier nu går till val på. Ändå väljer man inte SD. Inse att ni har så mycket skit i bagaget att många flyr er som pesten, trots att man sympatiserar med partiprogrammet.

Ni har en del att jobba på. Och då menar jag även dig, Thoralf. Dina åsikter är det inget fel på, men du kunde gärna lägga dig till med en lite seriösare attityd och språk ifall du även vill vända dig till kretsen utanför de redan övertygade.

 
Ingen bild

Sven-Sune

24 juli 2014 10:04

Mellanöstern i Sveriges huvudstad:

http://www.dn.se/sthlm/200-i-rinkebyupplopp-polis-skadad-av-stor-sten/

 
Ingen bild

Göta

24 juli 2014 10:05

Å ena sidan kan det vara en fördel att låta SD+ och liknande vänstermuppar demonstrera sitt naiva tänkande, men å andra sidan blir det i längden jobbigt att läsa alla de där tröttsamt fåniga kommentarerna med sitt meningslösa tjafsande, som själ alltför mycket utrymme från bloggen eftersom alltför många (inklusive jag själv) inte kan låta bli att bemöta dem.

 
Ingen bild

Onkel Sven

24 juli 2014 10:07

Åkte nu vid halv 10 förbi Migrationsverket i Högsby , på parkeringen stod det 10 st lyxvarianter av olika bilmärken och bara väntar på att få hämta fler asylsökande som vi efter 2 år får betala uppehället för , det är faen i mej helt horribelt , när ska dårskapen ta slut ?

 
Ingen bild

Gute

24 juli 2014 10:09

cornucopia.se 2014-07-03

http://cornucopia.cornubot.se/2014/07/asa-romson-mp-bor-anmalas-for-hets-mot.html

 
Ingen bild

Gute

24 juli 2014 10:18

Till Anders 10:03

Jag har tvärtemot dig stött på väldigt många trevliga och kompetenta företrädare för Sverigedemokraterna, framförallt under Almedalsveckan.

 
Ingen bild

oveg

24 juli 2014 10:28

Thoralf, det behövs också journalister som kan skriva om teknik. Jag gissar att det är nåt sånt hon siktar på.

 
Ingen bild

Niklas R

24 juli 2014 10:39

@Anders
Det beror nog mer på att SD hela tiden svartmålas mainstream media att folk blir rädda för att rösta på dem.
Men då glömmer de att de andra partierna har bra mycket värre bagage i historien.

Vem fan skulle rösta på sossarna om de visste att sossarna fram till 80-talet steriliserade oliktänkande och undermänniskor?
Vem skulle rösta på V om de visste att vänsterpartiet kommunisterna stöttade morden på miljoner människor i östeuropa?
Etc ad nauseum.

 
Ingen bild

Göta

24 juli 2014 11:34

I Avpixlat finns en intressant insändare med titeln "Misstolkningen som ersatte demokratin".
Den behandlar den svenska misstolkningen av FN:s paragraf om allas lika VÄRDIGHET (alltså inte "allas lika VÄRDE" som det felaktigt har skrivits i den svenska översättningen).

Under artikeln finns ett par minst lika intressanta kommentarer från signaturen “Dr Pangloss” som jag vill dela med mig av, eftersom de ger en bra beskrivning av det 7-klöverpolitiska läget i Sverige inför valet.
(Thoralf, du får ta bort det här om du tycker det blir för långt.)

Alltså citat från "Dr Pangloss":
"... även om man lyckas stoppa ett rödgrönt maktövertagande går landets politiska sönderfall inte att stoppa. Problemet är att även Alliansen är en vänsterkoalition. Alliansen omfattar i princip alla vänsterns värderingar och för en politik som i alla internationella sammanhang betraktas som socialistisk. Folkpartiet är till och med extremvänster!
Det finns således ingen "höger" i Sverige, utan i Sverige röstar man bara om vilket vänsteralternativ som ska få makten och härligheten och praktiskt taget oinskränkta befogenheter att bedriva kollektivistisk social ingenjörskonst från Husby till Djursholm.
Svenskar (även de högutbildade) är stenhårt indoktrinerade, och tror att de lever i ett fritt, progressivt land.”
[...]
"Den svenska föreställningen om demokrati har präglats av S, som har en egen form av demokrati, "socialdemokratin" (har ni aldrig slagits av detta bisarra ord?). Denna föreställning innebär att vi "i demokratisk ordning" ska lämna från oss all makt och halva BNP till våra "ombud", som sedan får praktiskt taget oinskränkta befogenheter att bedriva politik efter eget gottfinnande.
Sverige har ingen klassisk maktdelning. Det finns ingen konstitutionsdomstol. Statsministern har närmast unika befogenheter om man jämför med andra länder. Och i riksdagsgrupperna röstar man kollektivt och med kvittningssystem -- inte ens "ombuden" tillåts rösta efter eget huvud. De tvingas följa partilinjen. Och media är inte, som i länder med maktdelning, den "fjärde" statsmakten, utan den "tredje", eftersom vi blandar exekutiv, lagstiftande och dömande makt på ett sätt som endast liknar de patetiska bananrepublikernas.
Därtill finns endast vänsterpolitik. Titta på det "liberala" alternativet FP! De för en extrem vänsterpolitik. De är transnationalister och bedriver neo-gramsciansk politik (googla). Demokratiminstern (Birgitta Ohlsson, FP) arbetar för en imperialistisk centralmakt i Bryssel, och vill ha en kommissionär som kan ta de olydiga i örat. Det är en hårfin skillnad mellan Ohlssons ideal och ren fascism. Ändå är det denna politik Sverige bedriver. Och Sverige är extremt kollektivistiskt. Alla ska med, till och med Allah. Nåde den som inte samtycker. Apostaterna (dvs de som inte tycker som FP) ska i princip dö (enligt en professor i Umeå), om det inte räcker med att krossa dem socialt. "Man får räkna med att sånt händer".
I SVERIGE UTGÅR INTE MAKTEN FRÅN FOLKET. DEN UTGÅR FRÅN FOLKPARTIET. I Sverige kommer folket från Afrika (enligt Bengt Westerberg, FP) och vi vill ha en "världsregering" (enligt Birgitta Ohlsson, FP) som härskar utan gränser (enligt Cecilia Malmström, FP), och med FNs misstolkade portalparagraf (allas lika “värde”) istället för en egen grundlag. Och dessutom kräver det parasitära politiska skiktet obegränsade befogenheter. Fråga dem under vilka omständigheter de kan avsättas. Svaret är aldrig, eftersom Riksdagen själv avgör vilka befogenheter den har. “ (slut på citatet)
(Mina versaler)

http://avpixlat.info/2014/07/20/misstolkningen-som-ersatte-demokratin/#comment-1493967501

 
Ingen bild

Martin

24 juli 2014 12:07

Verkligen ett nöje att lyssna på Marika Formgren. Gick in och läste på hennes blogg också. Hon verkar vara en så ärlig och bra människa.

 
Ingen bild

Trollfar

24 juli 2014 12:19

@Göta, problemet ligger i vårt valsystem. Att partierna väljer vilka som skall vara valmöjliga innebär precis som du säger att de är solidariska med partiet och inte folket. Ledamöterna respekterar helt enkelt inte väljarna eftersom folket ingen makt har.

Gör om systemet som det finska, att man väljer en person och inte ett parti som nu. Samtidigt skall man minska antalet i Riksdagen till 149.

 
Ingen bild

Ronny

24 juli 2014 12:46

Det var en kvinnlig journalist som också hoppade av svensk media, för kanske ett år sedan p.g.a bakbundna händer på redaktionen. Blev en hel del rubriker om detta då, men jag kommer inte ihåg hennes namn. Kanske någon här vet mer.....

 
Ingen bild

Lena

24 juli 2014 13:24

@Göta
Jag tyckte det var fantastiskt upplyftande att höra "Dr Pangloss" insändare, det var både träffsäkert och framför allt en längre text som kan hålla tråden och förklara samt samhällskritisk! De män som kommenterat tycker jag verkar lite trötta idag, kan det vara värmeböljan?
Särskilt träffande var; "Den svenska föreställningen om demokrati har präglats av S, som har en egen form av demokrati, "socialdemokratin" (har ni aldrig slagits av detta bisarra ord?)." "Denna föreställning innebär att vi "i demokratisk ordning" ska lämna ifrån oss halva BNP till våra "ombud", som sedan får oinskränkta befogenheter att bedriva politik efter eget gottfinnande".

Jag kan inte nog bedyra hur mycket jag håller med. Men det värsta är att det även gäller för 7-klövern.

Så ni som kommer med kritik om att det är "dravel", kom med något kött på benen istället, och våga att någon gång sticka ut hakan, och inte bara ljumma kommentarer. Är det ingen som märkt att det brinner i knutarna?

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 juli 2014 15:26

Vissa saker sker årtidsbundet och traditionsbundet. Tomten kommer på Julafton och mellandagsrean strax efter. Färskpotatis och snaps, annars ingen Midsommar. Osv. osv.

En ny återkommande "tradition" i media är några rubriker. Jag har nu hittat en som brukar dyka upp runt denna tid på året.
Stenkastning mot poliser i Rinkeby.

Det känns tryggt när vissa saker händer. Vi människor är ju vanedjur och regelbundenhet är något vi behöver i den fartfyllda verkligheten. (OBS Stor ironi...)

 
Ingen bild

Thoralf A

24 juli 2014 16:17

Anders

Du får gärna ge exempel när jag inte varit seriös eller texter som inte varit tillräckligt hög nivå på enligt dig.

 
Ingen bild

Trollfar

24 juli 2014 16:22

@Göta, okej, trodde du var seriös, men där avslöjade du dig.

Svara inte trollen.

 
Ingen bild

Trollfar

24 juli 2014 16:25

@Thoralf A, en text kopierad av salig SD+. Samma tjafs om högstadiespråk och låg utbildning.

Mata inte trollen.

 
Ingen bild

Lotta

24 juli 2014 16:46

Migrationsverket höjer prognosen för antalet asylsökande 2014 till 80000. Till denna sinnessjuka mängd skall dessutom räkans alla anhöriginvandrare, sk ensamkommande, kvotflyktingar osv. Det går snabbare och snabbare att montera ner Sverige nu.

http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2014/2014-07-24-Migrationsverket-hojer-asylprognosen-till-80-000.html

Vill påminna om i att hela Kalmar län var antalet invånare i september 2013, 63 973 personer.

http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Kalmar_kommun

 
Ingen bild

Lotta

24 juli 2014 17:03

Länken till Migrationsverkets sida:

http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2014/2014-07-24-Migrationsverket-hojer-asylprognosen-till-80-000.html


 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

24 juli 2014 17:05

Onkel sven

Vad har lyxbilarna, men någonting att göra?

 
Ingen bild

Tony

24 juli 2014 17:26

Alla ledaskribenter måste av någon outgrundlig
anledning leta fram skit om SD. I frånvaron av
dom två vanliga stofilerna som brukar ösa skit
över SD i tidningen YA (Ystads elände) har man
fått in en semestervikarie som heter Carolin Dahlman,
och idag var det dags att rafsa fram gammal skåpmat
under rubriken "VEM TÖRS GE RÖST ÅT SD" och att
det finns en del kufar i SD, och det finns det säkert,
men hon och andra nidskrivare lotsas som att det är bara
i SD dom finns. Att det finns i ännu högre grad i andra
partier ja det lotsas dom inte om, att det finns flera fall
av dömda brottslingar hos alla partier i 7 klövern, det faller
liksom utanför ramarna, och behöver inte röras i.
Jag har vid flera tillfällen påpekat för dem att det finns
utförliga listor hos Petterssons Blogg över både dömda och misstänkta brottslingar hos övriga partier, men det går inte
att ta in hos dessa enfaldiga ledarskribenter!

 
Ingen bild

Tony

24 juli 2014 17:31

Göta:
Jaså, ska Fredrik Reinfeldt hålla tal i Augusti?

 
Ingen bild

Onkel Sven

24 juli 2014 18:23

Lyxiga WW bussar som vi skattebetalare betalar hyran för ,användes till att transportera en stor del av de 80000 asylsökande som i år kommer till sverige . Vad trodde du ? Till Mats " ateist "

 
Ingen bild

Lotta

24 juli 2014 18:58

Har lagt in ett inlägg om den senaste i en rad av prognoser från Migrationsverket om att man uppskattar antalet asylsökande till Sverige bara i år till mellan 75000 - 90000 och skribenterna på bloggen hänger upp sig på ett inlägg om 10 lyxiga VW-bussar?

För att svara på frågan: Det beror väl på vilket som är mest ekonomiskt med hänsyn till att det är vi svenska skattebetalare som får stå för notan. Att äga 10 fordon innebär ju kostnader för skatt, försäkring, test och drivmedel. Vore kanske mer ekonomiskt att hyra en buss vid behov istället för att äga den? När man gick i skolan och skulle åka till exempelvis simhallen hyrde skolan en stadsbuss inte behövde skolan äga bussar.

 
Ingen bild

Ingrid

24 juli 2014 19:07

@Lotta Det är Kalmar kommun som har drygt 60000 invånare. I Kalmar län finns drygt 230000 invånare.

 
Ingen bild

Göta (den riktiga)

24 juli 2014 19:16


@ Thoralf
Som du märker så har någon stulit min identitet och skrivit en mängd fjantiga kommentarer under mitt namn.

Du får alltså gärna ta bort alla Göta-kommentarer från och med "Göta 12:41" och till och med "Göta 18:32".


 
Ingen bild

Göta (den riktiga)

24 juli 2014 19:20


@ Thoralf
Den ihärdiga namntjuven lyckades få in en ytterligare en kommentar 19:13. Tag gärna bort den också.

 
Ingen bild

Onkel Sven

24 juli 2014 19:22

"Göta" den falska , hänvisar till Lottas inlägg ,tack Lotta !

 
Ingen bild

Lotta

24 juli 2014 19:27

@Ingrid
Tack för rättelsen även om hela Kalmar kommun är illa nog så lär förmodligen antalet asylsökande med dessa ständiga ökningar fylla hela Kalmar län på 2 år.

 
Ingen bild

Thoralf A

24 juli 2014 19:33

SD+

En sista uppmaning från min sida! Sluta med dina kommentarer. Du har visat vem du är i negativ bemärkelse.

 
Ingen bild

Lotta

24 juli 2014 19:34

@Onkel Sven

Var så god:-)

 
Ingen bild

Lotta

24 juli 2014 19:35

Det är väl förmodligen SD+ som försöker med ny signatur. Hörde precis på nyheterna att islamisterna som hotar Norge är "norrmän" som rest till Syrien för att delta i striderna. När blir det Sveriges tur att hotas? Gör det enda rätta återta islamisternas svenska medborgarskap och släpp inte in dem i landet igen.

 
Ingen bild

Mats (Malmo)

24 juli 2014 19:41

Betr "Danmarks röst" från danska radio 24/7 (ägt av Berlingske)- så är det faktiskt ett riktigt bra program! Sänds tyvärr bara i juli månad, m-f, 10.05-11.00 Tänk om dom kunde fortsätta, t ex någon dag i veckan även senare.
Programmet går in på centralantennen här - så jag har ej haft problem höra det. Har lyssnat så ofta jag haft möjlighet, tyvärr inte alla dagar.

 
Ingen bild

Göta (den riktiga)

24 juli 2014 19:57

@Trollfar som skrev 16:22 "@Göta, okej trodde du var seriös, men där avslöjade du dig."

Jag är seriös Trollfar, och jag har inte fått solsting heller i värmen, men som jag skrev till Thoralf så har någon fjant använt mitt namn för att producera en mängd skräp, bland annat ett falskt svar till dig.

Helt i motsats till vad fjanten skrev så håller jag verkligen med dig om att antalet riksdagsledamöter bör minskas med minst hälften. Vad jag kan minnas så har SD föreslagit detta i någon motion men blev givetvis bortröstade av 7-klöverpartiet.
__________________________

@Thoralf
Tack för dina snabba åtgärder.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

24 juli 2014 20:02

Onkel

citat
på parkeringen stod det 10 st lyxvarianter av olika bilmärken

Hmm 10 olika bilmärken av samma märke. Jo jag trodde det var olika märken. fel av mig!?

Och att dom inte var privata bilar, det har du förstås kollat, eller vet man bara, att det är skattebetalar bilar. Ännu fler personliga gissningar, som presenteras som fakta.

 
Ingen bild

Thoralf A

24 juli 2014 20:12

Onkel Sven

Vi kan väl be Onkel Sven att skriva av registreringsnummren på alla dessa bilar och lägga upp dem i en kommentar sedan kan vi kolla vem som äger dem. Om Migrationsverket köpt in dem eller bara hyr/leasar dem.

 
Ingen bild

Göran

24 juli 2014 20:30

@ Lotta 19:35,

"...återta islamisternas svenska medborgarskap och släpp inte in dem i landet igen."

Nu börjar det likna någonting. Bland det bästa som skrivits här på bloggen.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

24 juli 2014 20:38

Ja för privat är dom väl aldrig? För alla "vet" ( detta är ett fakta uttryck) att folk från andra länder inte har pengar. Ingen rik människa har någonsin flytt, för alla "vet" att pengar kan stoppa kulor.

Det här var ju riktigt kul, kanske skall göra som er. presentera allt jag tror, som fakta och kunskap. Tills motbevisad, men njaee motbevisning leder ju till epitetet vänstermördare osv, osv. Nej jag får fortsätta kommentera med ena handen knyten på ryggen.

 
Ingen bild

Konen

24 juli 2014 20:47

@ Ateisten

"Det här var ju riktigt kul, kanske skall göra som er. presentera allt jag tror, som fakta och kunskap."

Är inte detta sådant som du själv håller på med hela tiden? Men förstår att du inte förstår. Hur f-n orkar du hålla på med allt ditt "tjafs". Att något är väldigt fel bevisar du ju dagligen.

 
Ingen bild

Lotta

24 juli 2014 21:08

Mats(Ateist)

Artikeln handlar om svensk gammelmedia, själv har jag skrivit två inlägg. Ett om Migrationsverkets senaste prognos om att man räknar med att mellan 75000-90000 asylsökande kommer komma hit bara i år, Norge är terrorhotad av "norska" islamister och du tjatar vidare om huruvida det rör sig om 10 olika bilmärken eller ett och huruvida de asylsökande själva äger några bilar eller inte. Snacka om att sila mygg och svälja rosa elefanter.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

24 juli 2014 21:18

Konen
om det vore så enkelt, jag har aldrig presenterat min åsikt som fakta, vilket du påstår, vänligen citera mig när jag gjort det.
Däremot tycker jag att skall man diskutera fakta, så skall det kunna verifieras, helst med mer än anonymkälla.

Mycket tråkigt (för dig) att du tycker att ifrågasättande och motsägande, är "tjafs" tur att vetenskapen inte har samma kriterier.

Ryggdunkarn och hålla med om allting, sitter till stor del i Nordkorea.

Hur diskuterar du med dina vänner och annat folk, om alla säger "Ja" till allting du påstår.

Lotta
Jag har bara kommenterat Onkels påstående inget annat. Vad snackar du om?

 
Ingen bild

Stefan A

24 juli 2014 21:21

1,5 miljard till privata anordnare av invandringsboenden vet SVT att meddela...men, frågar sig Sveriges befolkning, vad kostar hela kalaset? det nämner man inte ett ord om.....

 
Ingen bild

Lotta

24 juli 2014 21:21

@Mats(Ateist)
Precis det var det jag menade.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

24 juli 2014 21:28

Lotta

Du menar om någon skriver, direkta lögner i sina kommentarer, så skall det inte påtalas om det inte är relevant till artikeln, vad hände då med din kommentar till Onkel om varför han påstod saker utanför artikeln i första hand.

Citat (av mig själv)
Vad har lyxbilarna, men någonting att göra?

Vart var Lotta då?

Ps Onkel har inte kommit med någon direkt lögn, missförstå mig inte tack.

 
Ingen bild

Jag

24 juli 2014 21:36

@ Stefan A. Det är ett uträknat sätt att vända folkets fokus på Bert Karlsson i stället. Nu blir de arga på honom istället för på regeringen. Längre än så verkar inte människor tänka tydligen, för SVT vet vad de gör.

 
Ingen bild

Dille

24 juli 2014 21:43

I morgon är det femtio dagar till valdagen. Femtio dagar tills Sd blir tredje största parti och kniper andre vice talmansposten.

Dessutom blir det nog dags att kasta Reinfeldt på historiens skräphög.

 
Ingen bild

Lotta

24 juli 2014 21:46

@Mats(Ateist)
Du har alltså inte en enda kommentar gällande artikelns innehåll, Migrationsverkets senaste prognos eller terrorhotet mot Norge? Huruvida det rör sig om 10 olika bilmärken eller ett och vem som äger dem är det absolut viktigaste för dig?

 
Ingen bild

Blåsippan

24 juli 2014 22:14

När jag var på bandy i Målilla i vintras var det gratis inträde. Grindslanten kallas det. Det betyder att sponsorer betalar en viss slant för varje åskådare. Då bussades asylsökande från Moliljan (500 meter) i tre eller fyra bussar. Jag undrar vad hyran på de bussarna kostade i svenskars välfärdspengar? Kunde de inte promenerat de ca 500 meterna? Vad faan sysslar de med? Kan meddela att jag inte är lika fanatisk Målillasupporter efter detta. missbruk av välfärdspengar kallar jag det. Vad det var för märke, årsmodell eller färg på bussarna kommer jag inte ihåg. Men Målilla bandy gnuggade nog händerna.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

24 juli 2014 22:31

Lotta

Nu är det inte 10 märken eller inte som jag fastnar på, utan påståenden utan grund, gissningar, tänkte inte kommentera överhuvudtaget. Men när gissningar accepteras av er, som sanningar och fakta, går det kalla kårar på ryggen.

90% av rubrikerna är Thoralfs åsikter, lika vinklade som vilken kvällspress tidning som helst.

Har aldrig varit på en blogg där så många köper skvallerpress, hatar tidningen och sedan presenterar tidningen som fakta som måste, motarbetas.

Dom vill sälja lös nr,
Unge dödar Unge, handlar om två apor, så funkar dom. och ni mal detta i oändlighet.

Tyvärr hinner jag inte gå igenom artiklar m.m
Pga att om jag skall göra det måste jag fakta kolla en vansinnigt massa saker. tillskillnad från många tar jag inte allt som sant, bara för att det står skrivet (ateist)

 
Ingen bild

Blåsippan

24 juli 2014 22:31

Kostade förmodligen några ägghalvor och påtår för de gamla i Hultsfreds kommun resten av året.

 
Ingen bild

Onkel Sven

24 juli 2014 22:47

Nu tror jag inte att deras privata bilar står på deras arbetsplats från fredag kväll till måndag morron ! Förövrigt vill jag bara peka på vad vi skattebetalare får pröjsa tack vare den idiotiskt generösa invandringspolitiken !

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

24 juli 2014 23:22

Onkel

Du har förmodligen rätt i det.
Sedan kommer nästa ogenomtänkta påstående.

Visst, det kostar pengar, helt rätt. Men eftersom Sveriges befolkning hellre sitter på krogen till dom är 40år och knappt skaffar några barn. så blir det tillslut ebberödsbank. Hur mycket genererar 1 miljon extra personer i skatt under 100år.

Thoralf räknar (enligt egen utsago) bara på minussidan så han kan ni inte räkna med, man måste även räkna plus för att få ett resultat.

Med det sagt, menar jag inte att Thoralf inte kan ha rätt, men det är bara en lyckad gissning, om man inte räknar på hela talet, och som i detta fall, kanske presenteras efter vi alla är borta.

 
Ingen bild

matspp

24 juli 2014 23:43

@Proffstroll
De ekonomer som räknat på kostnaderna har också tagit med ev intäkter. Det går ända med stort minus eftersom intäkterna inte räcker till för att täcka kostnaderna. Inte så svårt att förstå.

 
Ingen bild

Thoralf A

24 juli 2014 23:45

Mats (ateist) Proffstroll

Hört talas om årsredovisning?

 
Ingen bild

Lotta

24 juli 2014 23:58

@Mats(Ateist)
Menar du att du inte ens tror på Migrationsverkets egna siffror? Tydligen tror du inte heller på Säpos motsvarighet i Norge.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

25 juli 2014 00:42

Matspp
Som jag sa, i dags datum, ja. Och som jag sagt tidigare, Sony sålde sina grejer till förlust, men dom visste att i längden går dom +

Thoralf
Du får ta svaret ovan. Och ja jag vet vad det är, det är en redovisning för året, vilket inte säger någonting om framtiden.
Vilket du får stor cred av mig, för att du försöker dig på, genom politiken.

Lotta
som jag sa, ej insatt i denna sak, hörde att det var 80 000 som skulle komma, tror dock inte att dom är lycksökare, som ni andra. Relatera människor till er själva, och säg vad skulle få mig att lämna allt, patriotiska som ni är. Era barn är svaret.

Vad är ett "barn" i en förälders ögon. jag är 44 och förmodligen pappaspojke i pappasögon.

Lotta
Just i denna artikel måste jag, lämna w/o men tackar som frågar. så kan vi diskutera nästa.

 
Ingen bild

Waterbug

25 juli 2014 01:22

Betraktar skeendet återigen och jag häpnas konstant över samma slutsats, mångt och mycket bland kommentarerna här;

Folk tillhörandes SD's falang beskylls för att vara en tredje klassens medborgare, relativt korkade och lite lagom white trash. Vänsterns skara argumenterar på dagisbarns nivå, jobbar enbart med disputation baserat på känslor och undviker fakta till varje pris.

Jag skulle sätta åtskilligt med marker på att den genomsnittlige sverigedemokraten torde krossa sin likasinnade motpart på vänstern i varje form av bildnings eller intelligenstest, det märks verkligen bland de få men modiga stollarna som vräker ur sig sina vanföreställningar här åtminstone.

Sedan noterar jag även att Thoralf är lagom tyst när det gäller klimatfrågan nu när tidernas värmebölja sköljer över landet, jag hoppas att den varmaste sommaren på evigheter drar sig till minnes när isen i kalmarsundet dröjer sig kvar en vecka extra nästa gång ;)

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

25 juli 2014 02:08

Waterbug
Din första fas, är absolut inte min åsikt, många bildade sitter åtminstone på detta forum. dock enligt mig, ej självtänkande, eller har lite lätt att ta åt sig av vad etablerade röster säger.

Thoralf har en av de bästa bloggarna hittills.

Ang. klimat, ja dom är ganska överens,(forskarna, 96%) men att en varm sommar övertygar Thoralf, inte mig heller, vore en överdrift. det är väder inte klimat. Men det senaste jag läste,( från riktiga källor) är att detta år är Mella 2-6 högsta värmen sedan vi började mäta. Muslimer i all ära, detta är ett hot, inte mot svenskar, utan mot alla, för tro det eller ej, vi klarar oss inte utan andra människor

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

25 juli 2014 02:11

Sorry
det försvann ett "inte" framför Thoralf

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards