thoralf

Direktlänk till inlägg 24 augusti 2017

LÖGNER OCH TOKIGHETER

Av Thoralf Alfsson - 24 augusti 2017 23:47

Ibland blir man bara så trött på alla tokigheter som alla pk-människor hittar på. Det kommer mycket av den varan i flödet på sociala medier som t.ex att Svenska Kyrkan har en bild på en kvinna i hijab när man gör reklam för kyrkovalet den 17 september. Hur tänkte Svenska kyrkan? Skulle vara intressant att få källan på denna bild! Eller är det Fakenews?


 


Lyssnade en stund på Studio Ett när jag satt i bilen på väg till en ny personlig aktivitet 😉

Finansminister Magdalena Andersson intervjuades och hon sa följande.

 

”När Sverigedemokraterna och dom borgerliga partierna vill sänka lönerna för svenskar för att nyanlända skall komma i jobb. Jag tycker det är helt fel väg att gå.”

 

”Sverigedemokraterna vill ju att svenska ungdomar skall få sänkta löner för att nyanlända skall komma i jobb.”

Magdalena Andersson i Studio Ett 2017-08-24


Jag förväntar mig att ledande Sverigedemokrater bemöter dessa påstående från Sveriges finansminister. Om inte Jimmie Åkesson bemöter det bör ju Oscar Sjöstedt göra det som ekonomisk politisk talesperson för Sverigedemokraterna. Jag tycker att det är dags att flera tar plats i debatten. Det har varit ganska tyst från många Sverigedemokrater i riksdagen.


Jag tror att Anna Kinberg Batra kommer kalla till presskonferens under fredagen och meddela att hon tänker avgå som partiledare för Moderaterna. Enligt media stödjer moderaterna i Kalmar län AKB. Jag har dock hört flera ledande moderater önska att AKB avgår, inte en enda har gett sitt stöd för AKB. Jag tror att det inte finns ett särskilt brett stöd för AKB i Kalmar län.


Vår landstingsgrupp i Kalmar län har idag fått en mycket bra debattartikel publicerad i Barometern. Bra jobbat!

http://www.barometern.se/debatt/sag-nej-till-havererad-politik/


Kalmar Läns Trafik har uppenbara problem med att svara på mina frågor. Nu har man uppenbarligen skickat frågorna vidare till landstinget. Undrar om det är de rödgröna politikerna som kommer att svara eller om det är tjänstemän på landstinget. Jag tycker mina frågor är relativt enkla att svara på men Kalmar Läns Trafik vågar uppenbarligen inte själva ta ställning. Jag återkommer om detta i kommande blogginlägg.


Den senaste tiden har jag märkt att alla tokigheter som sker i vårt land tär på mig. Att hela tiden reagera på vad 7-klöverns politiker eller vad alla politiskt korrekta journalister eller lobbygrupper hittar på för att rasera vårt samhälle. Om jag saknar ett uppslag till ett blogginlägg behöver jag bara surfa runt lite på sociala medier så hittar man något ganska kvickt.


Jag har beslutat mig för att efter 14 års uppehåll börja spela golf igen. Har nyligen blivit medlem i en golfklubb och köpt en spelrätt. Jag tror det är ett bra sätt att koppla bort politiken under några timmar på golfbanan. Jag skall försöka ta mig tid till detta.

 
 
Ingen bild

Veritas

24 augusti 2017 23:55

Ang. Länstrafiken var det väl huvudbonader som var frågan? Man måste fråga sig hur de påverkar trafiksäkerheten. Hur de påverkar sikten bakåt och åt sidorna vid busskörningen! Är trafiksäkerheten inte längre så viktigt för KLT?
SD 2018 >>>>>>>>>>>>>

 
Ingen bild

Ölandsbonde

25 augusti 2017 00:23

Spels golf så får du annat att bli arg på. Du ska inte hålla på och följa MSM och "asociala medier". Du blir bara förbannad. Håll dig till minsta möjliga kontakt. Jag kan inte passera en TV med nyhetsprogram utan att bli så arg att jag nära kokar över.

Bli en sur och gnällig gubbe.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

25 augusti 2017 00:45

Den största och vidrigaste lögnen av dem alla ockuperar just nu Medborgarplatsen. Det som dessa vedervärdiga varelser håller på med är för helvete utpressning. Till sin hjälp har de attackflator, feminister och helt vanliga dårar.

Svenska skolflickor genomlider just nu alla helvetes kval på grund av er falska egoism och ”godhet”

Chartra ett plan och skicka hem hela dem. Genast!!

”Jag har nu en flicka i min klass som bara gråter och vägrar gå till skolan för att hon möter ”äcklena” där. För att tala klarspråk så möter hon sedan en vecka tillbaka ett par gubbar som är här utan sina kvinnor, som kommer från en kultur med en fruktansvärt unken och vidrig kvinnosyn, som glor, tafsar och kommer med äckliga kommentarer,”

"Jag kräver amnesti för flickor och pojkar i min skola"
https://goo.gl/CtHJY9
http://katerinamagasin.se/jag-kraver-amnesti-flickor-och-pojkar-min-skola/

 
Ingen bild

OT

25 augusti 2017 00:59

Apropå Socialdemokraternas historia - "Karl Gerhard - Per Albin Hanssons demagogivals": https://www.youtube.com/watch?v=IPUJfpSxNeo

 
Ingen bild

De

25 augusti 2017 01:10

EU vill göra om Europa till ett nytt USA, fast det ska bli bättre och mer demokratiskt med egen armé och utrikespolitik. Nu är det så att 52 procent av befolkningen i EU inte vill ha fler muslimer som kommer till EU. Blir det som befolkningen i EU vill? Nej, här har vi Merkel och Löfven som kör sitt race och skapar ett sug från tredje världen till dessa två länder.

Någon ny USA blir det inte, det blir en ny Sovjetunion där Stalin 2.0, eller Merkel som hon egentligen heter, kommer att köra sitt program och Löfven som åker runt till Östeuropa för att berätta hur lyckliga svenskarna har blivit med mångkulturen och att Östeuropa också ska bli berikade med den. Jag gissar att EU kommer att upplösas snabbare än någon av de misslyckade projekt i Europa som vi har haft. Detta har vi Löfven och Merkel att tacka för. Hur kan en hel kontinent med intelligenta människor komma så fel?

 
Ingen bild

OT

25 augusti 2017 01:27

Detta är något att ta till sig! ”Läkares tips för att minska antalet operationer: Sätt snören på dildos”: https://nyheteridag.se/lakares-tips-for-att-minska-antalet-operationer-satt-snoren-pa-dildos/

P.S: Tänk ur mycket mer pengar vi skulle få till baarna!

 
Ingen bild

C Andersson

25 augusti 2017 03:11

Moderatbandy i dessa tider :-?

 
Ingen bild

Laglydig

25 augusti 2017 05:56

Du har med all säkerhet rätt Thoralf.
Anna Kinberg-Batra kommer att tillkännage sin avgång idag. Allt annat vore dumt av henne.
Men det bildar ett vakuum. Vem skall ta över? Och oavsett vem det blir av de som föreslagits i media så tror jag inte att det kommer att ändra någonting. Moderaterna är inne i en negativ spiral och den kommer att fortsätta. I bästa fall bromsas nedgången av temporärt.
Det bästa vi kan hoppas på är att den nye partiledaren inte är allt för negativt inställd till någon form av samarbete med SD (det är inte därför M tappat i opinionen).

 
Ingen bild

Bo

25 augusti 2017 07:40

Jag känner bara till en kompetent moderat:
http://www.ericsoniubbhult.se/
Fast ibland undrar jag om han inte innerst inne är Sverigedemokrat. Han kommer inte att kandidera som partiledare för m, istället skulle bli en tillgång för SD. Han använder liksom Thoralf sitt eget huvud att tänka med!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

25 augusti 2017 08:11

Problemet idag för Moderaterna är att svenska folket inte har glömt hur Fredrik R misshandlade partiet och Sverige.
Dom intelligenta lantisarna som jag tillhör ser och hör att AKB inte har klippt navelstränge till "stridshingsten".
Hon hade kunnat sparka ut Löfven om hon varit en politiker med mod.
Tror hon är lite rädd för gubben David !
Hemskt att en B-komiker tillåtits styra partiet.

 
Ingen bild

Dumle

25 augusti 2017 08:49

Hoppas golfen kan hjälpa dig till sinnesfrid. För mig fungerade inte detta då alla usla golfslag fick mig på dåligt humör och efter rundan var jag mer irriterad än innan. Men du är säkert en bättre golfspelare än mig:) Kommer du till Sölvesborg skall jag bjuda på något gott:) Mvh Dumle

 
Ingen bild

D

25 augusti 2017 08:53

Cosmik Debris❤ och nu lär väl "Skattjakten" för Åkrahällskolan avslutas för alltid (en kär tradition) på grund av att "någon" inte kunde simma. Tack era jävlar! (Ej en svensson/andersson/Johansson som drunknade igår. Vet eftersom jag känner föräldrar, vars barn går på skolan)

Thoralf Alfsson

25 augusti 2017 09:13

Jag har också undrat över vem som ger sig ut i sjön utan att vara en duktig simmare?

 
Ingen bild

D

25 augusti 2017 09:00

....och Thoralf, jag förstår dig om du inte orkar...jag gick in i väggen utan att vara politiker. Har inte förstått din "ork" Hoppas du "alltid" kommer finnas här för oss och hoppas du mår bra av lite golfande. Allt gott!!!

Thoralf Alfsson

25 augusti 2017 09:14

Det kommer göra mig gott på flera sätt.

 
Ingen bild

Niklas R

25 augusti 2017 09:02

@cosmik debris
Vi ska inte alls chartra plan för dyra skattepengar. Utlänningarna själva ska bekosta detta.

Vad vi ska göra är att upprätta utvisningscenter i med 30 000 sängplatser i Norrlands inland. Där ska alla dessa personer hysas till dess de ordnat med sin egna hemresa. De första 48 timmarna bjuder vi på därefter så får de själva stå för kostnaden om 1500;- per natt och person. Maten ska vara billig. Det ska inte finnas något annat än en telefon, fax och begränsade datorer för att de ska kunna ordna med sina papper och hemresor.
Ingen wifi, ingen tv, inga spel, inga böcker. Tänk dig en gammal tågstation med bänkar. På den nivån ska det ligga. Med sängplatser då.

Där får de vara till de ordnat med sina egna hemresor, eller vart de nu vill resa. Inget säger att de måste åka hem, de måste lämna landet. Med vissa förbehåll. Inga byten i Sverige eller Europa. De måste betala sin faktura innan de kan söka visum till EU efter en exkluderingsperiod om tre år plus ett år per månad som de sitter i utvisningscentret.

De får inte lämna utvisningscentret innan de ska gå på flyget ut.

Så kan vi enkelt och kostnadseffektivt lösa problemet med alla utlänningar som ska ut ur landet.

 
Ingen bild

weasel

25 augusti 2017 09:15

När det gäller den där "utbildningen i interkulturellt bemötande" så vore det bra om pk-människorna en gång för alla kunde ta och bestämma sig för om dom tycker att man ska behandla/ bemöta alla människor på samma sätt eller om man ska göra skillnad på folk och folk och behandla/bemöta invandrare annorlunda än svenskar.
Det blir lite förvirrande för oss vanliga rasister om vi i den ena sekunden och situationen får höra att vi inte ska göra skillnad på svenskar och invandrare för att i nästa sekund tvingas till en utbildning i att man ska bemöta invandrare på ett annat sätt än svenskar... :/

 
Ingen bild

Ölandsbonde

25 augusti 2017 09:34

Polisen har i en fordonskontroll fångat en illegal invandrare. Därför vill de att vi slutar att varna för kontroller.

På Medborgarplatsen finns det flera hundra att fånga, men det gör de inte.

Jag vill bo i ett land där likhet inför lagen råder.
Jag vill att SD riktar förtroendefråga om den minister som ansvarar för polismyndigheten.
Jag vill att Lilla Fridolin växer upp.
Jag vill att SD motionerar om 7%-spärr till riksdagen i höst.

 
Ingen bild

Tony

25 augusti 2017 10:25

Om AKB deklarerar sin avgång från Moderaterna så har ju
lobbyisterna på SVT tillsammans med Sossesörjan lyckats,
Jan Helin kommer väl att spricka av självgodhet:

 
Ingen bild

Lena

25 augusti 2017 11:34

Så S lockar muslimer i kyrkovalet att rösta på dem? Det kanske lockar en del jihadister för de vill ju precis som S förstöra Sverige och inrätta ett kalifat här i framtiden. Svårt att förstå att en del arbetar hårt för att såga av den gren de själva sitter på....

 
Ingen bild

Tors Hammare

25 augusti 2017 11:40

@Ölandsbonde
Har sett idén om 7-procentsspärr ett tag nu och observera, jag ifrågasätter inte detta förslag (är varken för eller emot i dagsläget s.a.s.), jag är mest nyfiken! Men vad är motivet med en ändring från 4-procentsspärren till en 7-procentsspärr?
P.S Gillar ditt härliga användarnamn!
:D

 
Ingen bild

Lena

25 augusti 2017 11:54

Igår kväll hade jag en timmes långt telefonsamtal med en väninna som jag känt i +30 år. Hon o hennes barn är "röda", min väninna är S definitivt. Vi pratade om "allt" bl a om afghanerna på på Medborgarplatsen. Hon har (i alla fall i samtal med mig) klart för sig vad som pågår och tycker också att det är fel att de KRÄVER att få stanna och bli försörjda av svenska skattebetalare. Det är helt enkel maffiafasoner de har tagit till!
Vidare sa hon att hon ska engagera sig mer i S, liksom att hon manat sin dotter att göra likaså eftersom dotternn är en person som ENDAST ÄR IDEALIST och SAKNAR FÖRAKRING I VERKLIGHETEN.

Jag så till henne att det var en god idé att vara med på möten på ABF, Sveavägen och bli mer insatt. Hon är lärare och anser att det är totalt kaos i skolan och hon vill gärna yttra sig om att disciplin måste införas i skolorna om de ska kunna undervisa.

 
Ingen bild

Lena

25 augusti 2017 11:58

De som styr inom S är en annan fraktion än den sort S som min väninna tillhör. Hon är fortfarande godtrogen och hoppas på att saker o ting ska lösa sig "den fredliga vägen". Det är något som jag inte tror på. Det kommer att bli svåra år framför oss och inga andra än våra egna politiker är de som är skyldiga. De har tillåtit detta och inte tagit sin ansvar för att skydda sin egen befolkning. Men detta går inte riktigt hem hos min väninna.

 
Ingen bild

Bo Hofvander

25 augusti 2017 14:03

Att ta en paus då och då genom att spela golf är mycket förståndigt. Det finns många vanliga oroade svenskar som känner liksom du gör Thoralf och de sitter inte i någon kommunstyrelse eller är politiskt offentliga personer. De finns ute på våra gator och torg och är bara helt vanliga svenskar som stup i ett frustreras över den brist på ansvar och framförhållning som råder hos de folkvalda, både i regering och också kommuner.
Ibland tror man inte det är sant att vuxna ansvarskännande människor bara kan komma fram till så idiotiska beslut som de politiskt ansvariga gör?
För oss vanliga så börjar vi nu, liksom du, bli innerligt trötta på alla dumheter, all ansvarslöshet, alla idiotiska beslut, beslut som vilket lite barn som helst skulle finna rent vansinne i men som våra folkvalda i ”maktens korridorer” stup i ett hittar på. Vi vill också få ett slut på all denna dårskap så vi kan få lugn och ro i vårt arma land. Men det verkat näst intill omöjligt med sådana svekfulla, inkompetenta och verklighetsfrämmande politiker som vi har.
Ingen av dem har fått för sig att lyssna på oss, utan de är helt upptagna med att fördärva vårt land totalt. Så du gör rätt – ge dig ut och spela några sköna rundor golf! Det är dig väl unt!

 
Ingen bild

Conny

25 augusti 2017 15:33

angående kyrkovalaet så kan det vara idé att påminna om SSU's falska sida, den som de kallar för informatonssida.
http://www.dagen.se/ssu-star-bakom-informationssajt-om-kyrkovalet-1.994429
Eftersom det finns möjlighet på sidan att knappa in både epost och telfonnr så blir jag inte överraskad om de faktiskt samlar in uppgifter från t.ex folk som protesterar mot sidans innehåll.

Thoralf Alfsson

25 augusti 2017 17:30

Jag har varit inne på sidan flera gånger och blivit upprörd över deras texter.

Bra om Dagen uppmärksammar det.

Jag har tänkt lyfta sidan i ett blogginlägg.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

25 augusti 2017 15:57

@Niklas R Fredag 25 aug 09:02

Jag röstar på ditt åtgärdspaket :-)

 
Ingen bild

ire re

25 augusti 2017 17:28

De politiska tokigheterna i Sverige idag tär på oss alla.

 
Ingen bild

J B Doe

25 augusti 2017 21:02

Oroa er inte för säkerheten på de nya bussarna! I sin broschyr nämner KLT hela 6 gånger ordet "trygg" och "säker". Bäst av allt är formuleringen: "Alla våra fordon får nu en ny design, med den välkända pigga KLT-gula färgen som kompletteras med varmt och tryggtlasndstingsrött." Alltså ingen fara!

Thoralf Alfsson

25 augusti 2017 22:32

Hahaha, det är nästan värt ett blogginlägg. Jag skall försöka komma ihåg det när jag redovisar svaren från KLT på mina frågor.

 
Ingen bild

Ollw E

25 augusti 2017 22:21

Jag är imponerat av din uthållighet!
Mnen ingen tjänar på att du bränner ut dig!

Vi följer dig men ta en paus och tänk på dig själv!
Hoppas att du kommer tillbaka till riksdan!
Inget parti kan ha en sån stöttare!

Olle E

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards