thoralf

Direktlänk till inlägg 13 mars 2014

BAKSLAG FÖR MARIT PAULSEN

Av Thoralf Alfsson - 13 mars 2014 07:46

Det blev inget blogginlägg igår och det är ovanligt men jag hade en lång dag i riksdagen och sedan satt jag i telefonmöte med vårt eget AU för Kalmar län. Så hela kvällen försvann.


Först vill jag tacka SD Västervik som beslutat stödja mitt infoblad om bloggen med ett rejält bidrag. Det känns väldigt skönt att veta att det stödet finns och nu vet jag också att mitt infoblad kommer delas inom Västerviks kommun. En anledning till stödet är också att vi i SD Kalmar stödde kommunföreningen i Västervik ekonomiskt när den startades 2007-2008 så att de skulle kunna komma igång med sin verksamhet. Tack SD Västervik!


Som många kanske förstått av mina blogginlägg och uppdateringar på Facebook är jag en naturvän och jag tar ofta chansen på min ledighet att röra på mig i naturen och då gärna på Öland. Men jag har även lite gröna fingrar och tycker det är avkopplande att pyssla med växter både inne och ute i trädgården. Därför har jag följt hur EU försökt styra hanteringen av fröer och sticklingar. Säkert en fråga som många inte haft en aning om och svensk media har knappast ägnat något intresse åt frågan.


Nu har nästan ett enhälligt parlament sagt nej till förslaget. Bra!


”Parlamentet sade nej till den kontroversiella frölagen. Oron bland hobbyodlare och småföretag för att de inte längre skulle få byta och handla med fröer och plantor har varit stor.


Hobbyodlare i Sverige har engagerat sig och koloniträdgårdsföreningar har hållit möten. Utan tvekan har EU-kommissionens förslag om ny fröförordning väckt mycket debatt.


I dag förkastade ett nästan enhälligt parlamentet kommissionens förslag.”

 

Läs artikel Riksdag & Departement


Det var endast 15 ledamöter i parlamentet som röstade för förslaget medan 650 ledamöter röstade emot förslaget.


En svensk fanns bland dessa 15 ledamöter, folkpartiets Marit Paulsen.


 

 

Marit Paulsen har uppenbarligen förlorat delar av sina grundläggande värderingar sedan hon hamnade i Bryssel. En sorglig utveckling för en kvinna som varit folkkär och stått upp för den lilla människan. Nu har hon blivit en del av EU-maskineriet som vill krossa allt nationellt eller folkligt motstånd som kommer i dess väg.


Alla hobbyodlare och småhnadlare av fröer jubblade säkert igår. Jag trodde i min enfald att Marit Paulsen var för mångfald även i naturen men så var uppenbarligen inte fallet.


Under gårdagen hade Skatteutskottet flera debatter i kammaren. Jag brukar inte lägga upp mina egna anföranden på bloggen. Men idag gör jag ett undantag för mitt anförande om punktskatter.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Niklas R

13 mars 2014 08:58

Marit Paulsen är ett praktexempel på det gamla idiomet -Makt korrumperar, absolut makt korrumperar absolut-

 
Ingen bild

Gute

13 mars 2014 09:37

Roligt att få se en favorit i talarstolen!

Det här märkliga misstaget att du inte står med på listan till riksdagen får de ansvariga korrigera snarast, (är det i helgen det avgörs?), jag tror att du är en stor favorit bland många av SD-väljarna.
Möjligen kan din starka vilja emellanåt ses som obekväm bland dina kollegor och att de ser dig som obekväm och inte vill kompromissa.

 
Ingen bild

Elisabeth

13 mars 2014 09:45

Men det här handlar väl om betydligt större saker än att hobbyodlare och trädgårdsfantaster inte ska få byta frön?

Handlade inte förslaget om att ett företag (Monsanto?) inte ska få ta patent på fröer? Vilket i så fall hade inneburit att alla bönder hade fått köpa alla fröer från en enda leverantör som alltså kan bestämma priset som de vill och också att de inte får spara utsäde för att så gröda nästa år, utan då tvingas köpa nytt från samma företag?

Den frölagen är något av det farligaste som kunde ha klubbats igenom och jag är väldigt förvånad att tidningarna inte skrivit mer om frågan. Ännu mer förvånad att Paulsen röstade för. Varför gjorde hon det och varför ställs hon inte mot väggen för det?

 
Ingen bild

Waterbug

13 mars 2014 09:48

Argumentationsnivån hos den här farbrorn som senare i debatten kritiserar dig för att vilja närma dig EU's nivåer och försöker hitta något motsägelsefullt i att man samtidigt är EU-kritisk är så låg att man tar sig lite för pannan.

Jag såg det "live" på SVT2 vid 15-tiden någonting igår och minns inte hans namn eller partitillhörighet men jag mår verkligen illa när jag ser hur det är ställt med den intellektuella hederligheten hos vissa även om jag inte borde vara förvånad.

 
Ingen bild

Thoralf A

13 mars 2014 09:50

waterbug

Gunnar Andrén, även han folkpartist som Marit Paulsen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 mars 2014 09:52

Efter debatten med SD,s förstanamn till EU, tappade jag min lilla respekt för Marit Paulsen. Efter detta är den långt under noll...

Den vänsterextreme läkaren i Norrland som stoppade Jimmie Åkesson behöver avskiljas från sitt jobb, snarast.
Vad skulle hända om Åkesson blivit akut sjuk och denne läkare jobbat på en akutmottagning? Tanken svindlar och obehagskänslan är stark.

Eftersöker nu uttalanden från våra feminister och speciellt Gudrun Schyman efter att ha hört om förslaget i Irak om att 9-årig flickebarn ska kunna tvångsgiftas, lagligt. Vidrigt, oerhört vidrigt! Pedofilernas lyckoland... Vidrigt!

Rumänska zigenare vräks just nu från de getton de olagligt byggt i Stockholms ytterområden. Var fanns kontrollen INNAN Rumänen togs in i EU?
Varför erbjuder inte de naiva tiggarkramarna som hjälper dem, ett ordentligt boende? Ta hem dem till era hem och låt dem bo där!!

Thoralf, jag och säkert alla andra dagliga tusentals bloggläsare har full respekt om du inte presterar ett blogginlägg varje dag. Att kämpa för ett bättre Sverige och mot all dumhet, tar tid. Oavsett vilka vi är, har dygnet bara 24 timmar och man kan bara vara på en plats åt gången...

 
Ingen bild

Thoralf A

13 mars 2014 10:46

Elisabeth

Det framgår väl av artikeln att det är storföretagen som skulle gynnas.

 
Ingen bild

OH

13 mars 2014 11:32

Företagen har redan exklusiv rätt till frösorter dom tagit fram för lantbruket. Vill lantbrukaren använda eget utsäde måste han redovisa detta och betala avgift till innehavaren av frösorten.

 
Ingen bild

Lena

13 mars 2014 11:44

Marit Paulsen kanske helt enkelt är köpt av industrilobbyister? Om det är så att hon ställer sig på industrilobbyisternas sida då förstår man hur det är ställt med FP.
@Elisabeth 9.45 du verkar ha förstått lite mer om vad som är på gång. Det senaste har ju varit en debatt om EU ska rösta igenom lag om att fler grödor ska få bli GMO-grödor. Har folk satt sig in i vad det är? Dessa är inte naturliga grödor och reagerar i din kropp. GMO grödor o fröer styrs i USA av ett multinationellt företag som heter Monsanto. Obama har gett Monsanto carte blanche att göra som de vill, bl. a har de tvingat småbönder i USA att köpa Monsantos GMO fröer. Styrande vill slå ut småföretag (precis som här i Sverige) och endast de stora multinationella företagen ska få finnas. Detta är det vi kallar det konspirationsteorier. Det finns en skuggregering i USA,s topp, deras ambition är att få bort medelklassen. I slutändan vill de bara ha "styrande och tjänare" , vi ska bli goda konsumenter, medelklassen är lite för bildade har kunnande som kan ställa till det för eliten. Så EU-röstningen igår måste ses som en seger. Ska bli intressant att se vilka media som tar upp det. Glöm inte att handla närproducerat!

 
Ingen bild

Magentan

13 mars 2014 12:05

AVSLÖJANDE DEBATT MELLAN FP-LIBERALER OCH VÄNSTER-LIBERALER om romernas bostäder.

Nu när romerna från Rumänien flyttar runt sina kåkstäder i olika svenska kommuner i takt med att de blir avhysta från den ena kommunen efter den andra kan vi se en liten början av hur det blir när KAMIKAZE-LIBERALERNA får bestämma.

Teoretiskt låter det väldigt snällt och vackert att vara "LIBERAL" och stå för friheten att varje människa ska få flytta och bosätta sig var man vill och att jorden är till för oss alla överallt, men i praktiken kan detta ALDRIG fungera. Enligt vänsterliberalerna (V, MP och i allt större utsträckning numera även S) ska alla som INTE VILL eller kan försörja sig själva, leva på bidrag från "de andra". Enligt FP-liberalerna ska varje vuxen själv ansvara för att försörja sig och sina barn. (Alltså kan det inte finnas några åldringar, sjuka eller olika funktionshindrade i FP-liberalernas lyckorike och inte heller några arbetsskygga eller outbildade vuxna analfabeter.)

För att ett gränslöst EU ska kunna fungera måste alla länder i unionen ha samma förutsättningar, dvs ha kommit ungefär lika långt inom ekonomi, arbetsmarknad, socialpolitik, utbildningsnivåer osv. I Europa är det väldigt stor skillnad på detta i olika länderna. Till exempel har de forna östländerna kommit alldeles för snabbt in i unionen och försörjs hela tiden genom bidrag från människorna i de tidiga EU-länderna. DESSUTOM strömmar de outbildade och bidragsberoende människorna FRÅN östländerna TILL de generösa bidragsgivande EU-länderna. Sverige får alltså betala dubbelt, DELS till EU:s östländer DELS till östländernas fattiga som kommer hit (och bygger kåkstäder).

Som en tredje utgiftspålaga har 7-klöverns Sverige dessutom påtagit sig äran att vara främsta mottagarland för alla människor i Mellanöstern och Afrika som lyckas ta sig hit med hjälp av den vinstgivande och snabbt växande organiserade människohandeln (även denna alltså till stor del finansierad av de svenska LIBERALA välgörenhetsivrarna).

Debatt om vräkning av EU-medborgare i Sollentuna:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=5807931 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

13 mars 2014 12:13

Bra insats i talarstolen igår Thoralf!

Nu idag om några minuter ska jag lyssna på Richard i samma talarstol! Bara floskler från de två första talarna från Socialdemokraterna och Miljöpartiet om "Våldsbrott och brottsoffer".

Det är "elefanten i rummet" här igen och inte bara i skolan och jag hoppas Richard tar upp det även i denna debatt!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

13 mars 2014 12:25

Frugan och jag satt uppe till halv två i natt och väntade på ditt blogginlägg.
Djupt besvikna över att det inte kom något.
Men du är förlåten, du har ju ett jobb att sköta också.

Angående att du inte vill lägga upp dina anföranden på bloggen så tycker jag att du gott kan vara lite "osvensk" och visa att du är bra.
Man kan ju titta på riksdagens hemsida, men det är inte lätt att hitta "godbitarna" bland alla floskler där.
Eftersom radio, press och TV censurerar er och och även censurerar era motståndares vansinnigheter kan det vara informativt med en "best of" lista med videos från riksdagen.

 
Ingen bild

Solidus

13 mars 2014 12:35

Det som slår mig när jag ser ditt anförande i Riksdagen är den totala anarki från bänkraderna.

Det är som att titta in i ett modernt klassrum där eleverna vänder ryggen åt läraren mm.

Thoralf, finns det inga ordningsregler i Riksdagen att folk skall sitta still och lyssna och inte tala med varandra som om de vore på ett fikamöte.

Varför reagerar inte Talmannen på detta?

 
Ingen bild

Niklas R

13 mars 2014 12:56

@Magentan
Problemet är att FP-lilberaler är inte liberaler, de är socialister då de anser att det är skattebetalarna som skall stå för kostnaderna för de utländska medborgares rörelsefrihet. Inte en liberal i världen skulle ställa upp på den idén!

En äkta liberal säger att du får komma till mitt land, men du får stå för alla kostnader själv, du får klara dig själv och gör du inte det kommer du att dö på gatan.

Ingen liberal skulle ställa upp på att svenska skattebetalare skall stå för kostnaderna för sjukvård, utbildning eller mat och logi för utländska medborgare. Det finns inte i deras verklighetsbild.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

13 mars 2014 13:15

Vindkraft dödar örn. Bilder

http://augustthomasson.weebly.com/1/post/2014/03/ond-brd-dd.html

 
Ingen bild

OH

13 mars 2014 13:23

Kärnkraft dödar människor.
Se bilder från Japan.

 
Ingen bild

S-EKarlsson

13 mars 2014 13:51

Den sjuttiofyraåriga tanten Marit Poulsen borde väl i himmelens namn ha råd att gå i pension och lämna över till ngn yngre exempelvis ngn från SD !

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

13 mars 2014 16:26

Intressanta föreläsningar och paneldebatt i ämnet "Integration" idag i Karlskrona! Tidigare statssekreteraren Jasenko Selimomic (FP) och riksdagsman Hanif Bali (M) höll korta föreläsningar, som faktiskt till stor del jag tycker stämde med Sverigedemokraternas politik!

Sverigedemokraterna fick dock i odemokratisk ordning inte vara med i panelen, men fick faktiskt ställa frågor!

http://karlskronabloggen.se

 
Lassekolja

Lassekolja

13 mars 2014 18:43

Självklart skall Du upp på Riksdagslistan! Hur skall vi itresserade medlemmar annars få reda på vad som händer där?
Jag hade väldigt gärna suttit med som åskådare på Valkonferensen! Om inte Du Thoralf, Kasselstrand och Therese Borg finns med på listan efter den är det inget mindre än en skandal! Då är det bara en tidfråga innan karriäristerna har ödelagt SD som pati, d.v.s vi har fått, Gud förbjude, ännu ett "NyDemokrati". SKÄRPNING SD!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Eric H

13 mars 2014 18:48

Det skämtades om att en viss Leif Boork lär ha yttrat: "Vi är totalt omutliga - ja mot en viss ersättning förstås.."
Nu har det som en gång var ett skämt hänt i verkligheten med Marit Paulsen, mot en tillräckligt stor ersättning från EU är rösten till salu..

 
Lassekolja

Lassekolja

13 mars 2014 18:55

@Hulda mk1, även mina tankar gick till Gudrun Shyman när jag idag hörde om pedofil-Irak men hon var väl tyst som vanligt elkler så är väl även alla svenska män pedofiler....????(suck!)

@OH, om jag är rätt underrättad har "Fukushima" inte skördat et enda människoliv, iaf inte hittills. Tsunamin är nå´t helt annat! Just jordbävningen gör jämförelsen med svensk kärnkraft fullständigt irrelevant! Att tyskarna grundar sitt avvecklingsbeslut får stå för dom och det kan dom få äta upp nu i Ukrainakrisens spår, jag syftar givetvis på Tysklands beroende av rysk gas!

http://www.status.st

 
Ingen bild

igor

13 mars 2014 20:12

@OH
Precis som Lassekolja skrev så har det inte dött några japaner pga av Fukushima olyckan. Rättare sagt man tror inte att det har dött några pga av själva olyckan, möjligen har det dött några av cancer men det är inte på något sätt klart att den var orsakad av olyckan eller om det var ett redan existerande medicinskt problem de avled av. I vilket fall som helst rör det sig om ett mindre antal personer än vad som dog pga tsunamin som tog livet av runt 19000 människor; slutsatsen då borde vara att naturen är mycket farligare än kärnkraft.

Förövrigt var det fullt tiggar pådrag på kvarnholmen idag, i vart och vartannat hörn satt de med sina muggar. Undrar lite vad centrumföreningen hade tänkt att göra åt det, troligen ingenting.

 
Ingen bild

Lars J

13 mars 2014 21:22

Hej Thoralf
Har nu fått svar från Michael Rosenberg på mina frågor om varför du ratades av Valberedningen. Svaret låter "Du ställer tyvärr frågor som jag inte bör svara på, då jag inte är politisk talesman, utan då får du vända dig till partikansliet".

Han vågar alltså inte stå för sin berednings beslut att peta dig, utan fegar ur och skickar den vidare till partikansliet som inte tagit detta kontroversiella beslut. En sådan FEGIS.

Mvh Lars

 
Ingen bild

Sissi

13 mars 2014 21:55

Mycket glädjande besked om frölagen. Den dag jag får trädgård ska jag engagera mig i denna förening som ägnar sig åt att bevara gamla växter: http://www.foreningensesam.se/

 
Ingen bild

eva

13 mars 2014 23:20

Att en kvinna utan utbildning och hoppandet från ett parti till ett annat har fått så mycket anseende, jobb och pengar genom åren, bara att säga att hon är en ful tant,är häpnadsväckande.

 
Ingen bild

eva

13 mars 2014 23:48

Tack för henne är halalslaktat kött snart det enaste som man kan köpa i butikerna. Halalslakt är förbjudet i Sverige. Men tack för henne får man sälja sånt kött, slaktat utomlands i varje butik i Sverige uran att säga hur det går till i slakten.

 
Ingen bild

pappasven

14 mars 2014 10:01

Aha det är därför Marit plötsligen tycker att vi skall värna att alla kan äta sig mätta, det är ont om mat......och dessa EU-parlamentariker skall vi "göda" HUVA!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se