thoralf

Direktlänk till inlägg 16 mars 2014

JAG BLIR INTE SMICKRAD

Av Thoralf Alfsson - 16 mars 2014 17:56

Har varit pyroman och eldat ris nästan hela dagen. Bra terapi ;-)


Många skriver till mig om den besvikelse de känner över att jag ställts utanför riksdagslistan och jag uppskattar ert stöd. Men för mig är det helt obegripligt att man överger mitt parti och dessutom säger att man skall röstskolka/bli soffliggare eller rösta på något annat parti. De som tänker på det sättet begriper jag mig inte alls på och jag funderar starkt på hur stora sverigevänner ni egentligen är.


Jag blir inte smickrad av dessa ställningstaganden men jag hoppas att det bara är starka reaktioner och att det är det som brukar kallas ”reptilhjärnan” som styr. Jag hoppas att alla när ni tänkt efter ytterligare någon dag eller någon vecka inser att det idag bara finns ett enda parti att rösta på i de kommande valen, Sverigedemokraterna! Det är det enda partiet som har en realistisk chans att tvinga fram förändringar i vårt samhälle.


Jag är Sverigedemokrat och kommer så förbli!


Låt oss göra supervalåret 2014 även till Sverigedemokraternas superår!


Jag gratulerar alla som finns på riksdagslistan och hoppas att alla nu till 100 procent satsar på valrörelsen. Det förpliktar också att vara på listan! Det går heller inte att ta ut några segrar i förskott.


Det återstår 182 dagar till valdagen, 182 dagar med hårt arbete!

 

Till skillnad mot många andra i riksdagsgruppen har jag 30-års erfarenhet från det privata näringslivet, MoDo, M-Real, ABB, Benima och ÅF. Jag började arbeta på MoDo 1980, då vara jimmie åkesson inte ens ett år. Dessförinnan hade jag gjort FN-tjänst i Sinai på bataljon 70M under 1978, innan Jimmie var född.


Jag vet hur en arbetsplats med tjänstemän fungerar och bör fungera. Jag har haft många olika chefer, bra som dåliga. Jag har varit med om utvecklingen under tre decennier av arbetssätt och ledarskap inom dessa företag. Även gått flera utbildningar genom dessa företag.


Under gårdagens debatt pratades det mycket om laget, lagledare, tränare och till och med Zlatan. Många klyschor!


Jag kan bara säga att det finns mycket att önska idag om jag jämför med det privata näringslivet men det förstår nog bara den som har lång erfarenhet i det privata näringslivet, inte den som kommer från skolbänken direkt till en politisk karriär.


Det låter vackert från talarstolen men verkligheten är att det också skall också omsättas från vackra ord till en fungerande verksamhet och organisation! En organisation som skall fungera i två plan ;-)

 
 
Ingen bild

Martin

16 mars 2014 18:19

"Minskad" invandring kommer inte göra ett jota i skillnad. Verkligheten kommer sätta stopp för invandringen innan SD gör det. Snarare framstår SDs vurm för "assimilation" som extremt hotfull för den som vill fortsätta vara svensk. Och när vi ser hur SD behandlar gamla trotjänare som de utesluter och kastar till vargarna, när SD inte har någon som helst lojalitet till dem. Vilken loajlitet kommer de då ha till oss vanliga svenskar? Ingen alls, tror jag.

 
Ingen bild

Stefan i Std

16 mars 2014 18:37

När man hör och ser en tydlig förändring i retoriken bland SD-toppar då tidigare massinvandring helt plötsligt kallas ”normaliserad invandring” är det inte utan att man börjar bli skeptisk och orolig.

Vad du menar är alltså att vi skall rösta på SD oberoende hur man uppfattar politiken och hur den presenteras?

Är det meningen att vi skall ”förstå” detta nyspråk och inte oroa oss utan lita på pojkarna i de alldeles för små kostymerna? Underförstått att det finns en dold agenda och förändringen bara är en skruvad variant av en potemkinkuliss.

Det måste som i alla andra sammanhang vara det som sägs man skall ta ställning för eller ta avstånd från. Allt annat fungerar inte.

 
Ingen bild

Pepparholm

16 mars 2014 18:38

För mig är det helt klart valberedningen har saknat kompetens och omdöme. SDs styrelse tycks sakna empati, kontakt med gräsrötterna och har inte haft modet att rätta till.


 
Ingen bild

Lundabo58

16 mars 2014 19:11

Jag kommer trots allt att fortsätta rösta SD i valet (fast med mindre entusiasm), o då kryssa dig om du får plats bland nummer 61-73, annars blir det Stenkvist.

Men det mest oroväckande i hela den här cirkusen är ledningens uppebara brist på omdöme o fingertoppskänsla. Man behövde väl inte vara någon större Einstein för att inse att det skulle bli protester mot denna lista. Att man bland 60 namn på listan inte ens kunde låta 2-3 personer som representerade de gamla kärnväljarna finnas med är en ren skandal.

En sådant utslängt köttben hade antagligen även dämpat ilskan mot ett antal av dem som nu tagit plats på listan, på vad folk anser tvivelaktiga grunder.

 
Ingen bild

Bekymmrad

16 mars 2014 19:29

@Thoralf

”Det som SD gör är vad Dansk Folkeparti gjorde på 1990-talet. Dansk Folkeparti kallades ett icke rumsrent parti fram till 2000-talet. Det blev 2001 ett stödparti till regeringen. Ett led i att blir ett rumsrent parti var att exkludera extrema grupper och individer från partiet, säger Ann-Cathrine Jungar.”
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/valpanelkommentarer-svdse_3369342.svd

”exkludera extrema grupper och individer”

Är det vad som pågår och är du att betrakta som en extrem individ?

 
Ingen bild

Kalmarkvinna

16 mars 2014 19:31

Jag ska i alla fall rösta på Sverigedemokraterna.
Det är det enda partiet som kan förändra Sverige till det bättre.
Det finns inget annat alternativ, och jag kommer inte att ändra mig.

 
Ingen bild

Martin

16 mars 2014 19:43

@Kalmarkvinna, partierna kan inte göra så mycket ändå, även om de ville, vilket de inte tycks vilja. De enda som kan vår del av sverige bättre är vi själva.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

16 mars 2014 20:03

@ Thoralf

Det är helt rätt inställning och även om jag blev besviken på att du och ett par andra namn inte var med på listan så finns det ju bara ett parti man kan rösta på och så kommer det att bli för min del i alla fyra valen i år!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

tjolahopp

16 mars 2014 20:29

@Karlskronabloggen, ja fortsätt att peppa varandra, snart är det bara ni kvar och då blir det ändå lättare att peppa varandra.

Vi andra lägger oss på sofflocket och väntar till nästa alternativ dyker upp. Vi har redan en sjuklöver och behöver ingen åttaklöver.

 
Ingen bild

s29

16 mars 2014 20:36

Jag kommer defenitivt rösta på SD. Om inte annat så för att göra korrupta,verklighetsfrånvarande knapptryckare i 7-klöver arbetslösa. Dessutom skall man komma ihåg att det trots allt finns åtskilliga i SD partistyrelse som vi vet gör ett bra arbete.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

16 mars 2014 20:48

Jag tror att du är någonting på spåren här Thoralf. Politiker utan arbetslivserfarenhet gör mig mycket misstänksam och beklämd. Även om undantag finns.

 
Ingen bild

gunnar

16 mars 2014 20:51

gör en jämförelse med fotbollslandslaget ni som säger ni skall rösta på annat Parti bara för att Thoralf inte finns med på riksdagslistan!

Hur många tror att Kim Källström,Andreas Isaksson,Tobias Hysén,Johan Elmander eller för den del Zlatan spelar i landslaget om 4 år? vist så skulle jag vilja ha med dom lika mycket som jag vill ha med Thoralf i laguppställningen,men ibland måste man ändra i laget! och dom som blir satta på bänken skall bli besvikna eller förbannade,men dom skall också göra som Thoralf,knyta näven i fickan och kämpa mer än någonsin för att komma tillbaka!

Han verkar ju vara den enda som tar detta med fattning,jag förstår mig inte på folk som säger att nu skall jag sluta rösta på SD!

 
Ingen bild

HS

16 mars 2014 20:51

Håller med Thoralf. Givetvis hade jag helst sett Thoralf i riksdagen efter valet. Men ska Sverige räddas så är det SD som gäller!! Det finns inga realistiska alternativ.

 
Ingen bild

Torbjörn Kastell

16 mars 2014 21:02

Jag är verkligen ledsen att det blev som det blev, Thoralf, men man gjorde ju sitt bästa med den enda röst man hade. Hoppas verkligen att du inte tappar sugen för det här utan fortsätter att kämpa för vår sak. Och tack för att du verkligen betonar hur viktigt det är att fortsätta rösta på SD, alldeles oavsett vad man tycker om utfallet på årsmötena. Att gå ur partiet eller röstskolka är det värsta man kan göra i det här fallet. Vi behöver sådana som dig, och alla som stöder dig bör fortsätta att rösta SD, och engagera sig djupare i rörelsen snarare än att lägga av på grund av simpel besvikelse.

 
Ingen bild

Ernst-Hugo

16 mars 2014 21:11

Nu har vi trots allt personval i Sverige. Om alla som vill ha in Thoralf i riksdagen tar en tom SD-valsedel och skriver Thoralf Alfsson på den, så kommer han in ifall han får tillräckligt många röster. Då kan partiet ta sin egen lista och stoppa upp någonstans.
Själv lutar jag mer o mer åt att det blir Svenskarnas Parti som får min röst.
Börjar allt mer bli en åtta-klöver i riksdagen.

 
Ingen bild

Hacke

16 mars 2014 21:13

tjolahopp...

"Vi andra lägger oss på sofflocket och väntar till nästa alternativ dyker upp."

Har du aldrig tänkt på att den dagen kan det vara för sent?
Sverige brinner redan. I bägge ändar.

 
Ingen bild

Hulda 2

16 mars 2014 21:16

Du om någon är en politiker som man sannerligen kan lita på. Allt jäkla tjafs om att inte rösta på SD är bara tomt prat. Vi ska skatta oss lyckliga att vi har en partimedlem som du ! Sådana som Toralf har inte de etablerade partierna, sedan att SD inte riktigt har fattat förmånen måste vi se som en barnsjukdom...

 
Ingen bild

Göran

16 mars 2014 21:39

Du ställer Dig lite undrande till hur stora sverigevänner vi är som känner tveksamhet inför partiets förändring. Efter att varit medlem under elva år så har jag sett att partiet förändrats på ett iögonfallande sätt. Det mest flagranta är beteckningen från nationellt till socialkonservativt parti. Då började man undra lite över vad som komma skall härnäst ? Det som pågår tycks vara att försöka få så många som möjligt av gamelpartiernas grupperingar att ansluta till SD. Vi må betänka att de som faller ifrån av åldersskäl under en mandatperiod uppgår till en numerär om 400.000 medan lika många nya tillkommer. Det blir ju svårare för de nya väljarna att se vad som skiljer SD från sjuklövern om denna slätstrukenhet fortsätter och försätter SD in i ett åttaklöversparti.

Med det genetiska arvet sedan Sverige bildades, krig uthärdades och danskar slängdes ut från svenskt territorium så kan jag inte se annat än globaliseringshysterin som värd att slängas på närmsta soptipp !

Om folkvilja och demokrati får råda så måste det första steget mot diktatur - valberedning - gå samma öde till mötes som globaliseringshysterin - till historiens skräpkammare.

Att placera Thoralf Alfsson, Therese Borg och Gustav Kasselstrand utanför riksdagsvalsedeln upplever jag som att "firman" inte vill ha de skarpaste knivarna i lådan.

 
Ingen bild

tjolahopp

16 mars 2014 22:15

Göran "Att placera Thoralf Alfsson, Therese Borg och Gustav Kasselstrand utanför riksdagsvalsedeln upplever jag som att "firman" inte vill ha de skarpaste knivarna i lådan."

Få som verkat fatta det här utan de fortsätter sitt tramsande om att bara SD kan förändra. Behövs bara att M ändrar upfattning så har SD tappat 240 000 pers. Då kan Jimmie och fyran sitta där och tjafsa.

 
Stefan K

Stefan K

16 mars 2014 22:27

Thoralfs inledande ord är något alla "besvikna" borde ta till sig. Att lägga sig på sofflocket lär bara gynna 7-klövern och det kan ingen äkta Sverigevän önska. Gör ni det?
Även om ni är besvikna över riksdagslistan har ni något kul att se fram emot.
Tänk er minerna hos 7-klövern och Sveriges journalistkår när SD tar sig in i EU-parlamentet med en, två, tre eller flera representanter och inte minst när SD mer än fördubblar antalet riksdagsledamöter efter den 14:e september.
Den synen måste överväga all besvikelse och dessutom är jag fullständigt övertygad om att Thoralf, Kasselstrand och de andra som inte placerat på aktuell lista visar den värdighet jag vet att de besitter och att de kommer göra ett utmärkt arbete för SD, både i kommande valrörelse och framöver.

Så gå nu och rösta både i EU- och riksdagsvalet, om så bara för att knäppa hela etablissemanget på näsan och för glädjen att bevittna deras miner.

http://petterssonsblogg.se

 
Kung Fy

Kung Fy

16 mars 2014 22:55

@Stefan K

Jag förstår ditt sätt att tänka. men det är inget alternativ för mig.
Jag röstade på SD under tiden de var ett marginalparti, utan chans att komma in i Riksdagen, för att jag trodde på dem, alternativet hade varit att rösta på det minst dåliga alternativet av övriga partier.
På samma sätt är det nu, jag måste rösta det jag tror på, allt annat är omöjligt.
Efter vad som hänt den senaste tiden med nolltolerans, uteslutning av hedervärda medlemmar med Axel W Karlsson i spetsen, ett gäng karriärister och "turbotrutar" istället för gamla kämpar som Thoralf på Rikdagslistan, beteckningen "bonnläppar" på partiets gräsrötter mm mm, är det helt uteslutet att rösta på detta parti som på kort tid förvandlats till oigenkännlighet.

Det handlar till syvende och sist om övertygelse och ärlighet, både mot sig själv och nationen.

http://qtua

 
Ingen bild

Magentan

16 mars 2014 23:19

Thoralf skriver:
"Till skillnad mot många andra i riksdagsgruppen har jag 30-års erfarenhet från det privata näringslivet, MoDo, M-Real, ABB, Benima och ÅF. Jag började arbeta på MoDo 1980, då var ..."

Så börjar Thoralf sitt gedigna och välmeriterade curriculum vitae.

Ja du Thoralf, det är en viss tyngd på dina kunskaper och erfarenheter jämfört med det nya unga gardet som till stora delar fyller upp den nu aktuella riksdagslistan. När man tittar på foton från festen efter helgens valkonferens som finns i webbtidningen "Nyheter Idag" undrar man faktiskt om alla verkligen har uppnått myndighetsålder (eller om man kanske inte behöver vara myndig längre för att bli riksdagsledamot).

http://nyheteridag.se/kvallens-mingelbilder-pa-sverigedemokraternas-valkonferens/

 
Ingen bild

Rönnebergapågen

16 mars 2014 23:38

Den där reptilhjärnan har alltid hjälpt mig att ta de riktiga besluten i svåra val.
Andra kallar det intuition.
Inget smicker denna gång Thoralf, men all respekt!

 
Ingen bild

Magentan

16 mars 2014 23:39

FALSK VARUDEKLARATION
Under rubriken "Fakta om de tre nya toppkandidaterna" på SD:s hemsida står det följande om Paula Bieler, som överraskande hastigt seglade upp på plats nr 6 på SD:s riksdagslista:

"Paula är 25 år gammal och har sin bakgrund inom akademins värld där hon först läste till civilingenjör för att sedan byta inriktning till lärare inom matematik och idrott."

Varför försöker SD få det att se ut som att Paula Bieler har en civilingenjörsexamen+lärarutbildning när hon (enligt egna uppgifter på nätet) inte ens genomförde det första året av den 5-åriga (300 högskolepoäng) ganska krävande utbildningen till civilingenjör? Efter detta knappt ettåriga försök bytte hon alltså "inriktning till lärare inom matematik och idrott" enligt presentationen. Denna nya inriktning hann hon emellertid (enligt egna uppgifter på nätet) knappt ens påbörja förrän hon fick erbjudande att jobba som politisk sekreterare åt Mattias Karlsson och därför tydligen per omgående hoppade av även det studieförsöket.

Däremot har Bieler (enligt egna uppgifter på nätet) läst fria kurser på Stockholms universitet under ett år och där valt lingvistik och språk som sina ämnen.

SD:s beskrivna "fakta" om Paula Bieler kan alltså inte benämnas som något annat än FALSK VARUDEKLARATION.

Ovanstående är inte avsett som negativ kritik mot Paula Bieler utan är endast en undran: varför denna förvanskning av hennes studier?

 
Ingen bild

Lotta

17 mars 2014 01:10

Man kan inte annat än må illa över att ständigt höra Reinfeldt tjata om att allt måste finansieras krona för krona när man vet att ett utgiftsområde står oantastat och får kosta precis vad det vill: invandringen. Vilken hycklare.

 
Ingen bild

jag

17 mars 2014 01:14

"Vi andra lägger oss på sofflocket och väntar till nästa alternativ dyker upp."

Mycket märkligt att vissa ger upp så lätt. Men dom som gör det är ju det "åttonde sjuklöverpartiet". Man bjuder på ett rejält självmål och de kan knappast påstå att dom är sverigevänner.

 
Ingen bild

Blåsippan

17 mars 2014 01:33

jag@

De är antingen troll eller svp-are eller jäkligt besvikna SDare som kommer att tänka rätt i sinom tid.

 
Ingen bild

jonte bergström

17 mars 2014 02:20

Trist att du inte kom med på listan. Men jag kommer rösta SD ändå.

Hoppas att alla sverigevänliga förstår att det inte kommer att bli bättre i Sverige om de ligger på sofflocket i år...

 
Svensson

Svensson

17 mars 2014 06:42

Vi ska inte ge upp, nu ska vi kämpa ännu hårdare. Vi ska ta bort flinet från Fredrik Reinfeldts ansikte,vi ska visa att Sverige är vårat land.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Genuin demokrat

17 mars 2014 07:12

Du Pepparholm verkar va ute och cykla lite grann! SD har väl aldrig haft några empatiska medlemmar. Jo, Thoralf är en "extrem individ" därför blev han säkert borttagen från listan.

 
Ingen bild

Bertil

17 mars 2014 08:22

Ernst-Hugo nämner att att man kan personrösta genom skriva in egna kandidater men det fungerar endast om partiet låter listan vara olåst, om den spärras går inte heller det.

 
Ingen bild

Den Allsmäktige

17 mars 2014 08:36

"Har varit pyroman.." - Akta dig Thoralf - risk att Expo m fl tar detta ur sin kontext och tar det som att du eldar upp containrar, skolor och löpcentrum...

 
Ingen bild

Lundabo58

17 mars 2014 08:46

@ Bertil

Det stämmer, SD:s lista är låst, jag vet inte om rösten då blir ogiltig eller räknas som partiröst. Men för säkerhets skull uppmanar jag till att kryssa ett befintligt namn, exv den minst politiskt korrekta personen långt ner på listan. Stenkvist är ett bra alternativ (om nu inte Thoralf får en fri-plats av partistyrelsen).

 
Ingen bild

tant Gul

17 mars 2014 09:18

Bravo Magentan - utmärkt avklädning av en lycksökare.

Här är en annan lycksökare - gissa vem.

"Utöver att umgås med familj och vänner tycker hon om att resa, shoppa och njuta av livet. Hon är också intresserad av politik, heminredning och tavelmålning. Medlem i SD har hon varit sedan 2010, och hon blev aktiv direkt. Utöver sina uppdrag för kvinnoförbundet är hon ledamot i omsorgsnämnden i hemkommunen och nämndeman vid Tingsrätten. Som viktigaste frågor att arbeta för anger Anna trygghet för kvinnor och sänkta abortgränser."

 
Ingen bild

tjolahopp

17 mars 2014 09:28

@Magentan, fin dam de placerat högt på listan.

Bieler medverkade på en liberal stödmanifestation för vänsterextrema mordförsök idag. Deltagarna menade att nationalister, om de blir attackerade av AFA, ska gå med på att bli mördade.

Här hyllar Bieler Mona Sahlin:

https://twitter.com/PaulaBieler/stat...37621418377216

Det är det här monstruösa hatet mot nationalister människor som röstar på Sverigedemokraterna stödjer.

 
Ingen bild

Lundabo58

17 mars 2014 09:33

@ tant Gul
@ Magentan

Ni har väl inte missat följande twitter: "Kanske provocerar nu, men för en gångs skull på plats, och stämmer in i varje ord av Mona Sahlin. Tack för en fin, saklig manifestation!"

Gissa vem.

 
Ingen bild

Lena

17 mars 2014 09:41

Världen och Sverige med den förändras hela tiden, så gör också partier. MEN ett svek är ett svek oavsett tiden och det är märkligt så unga alla verkar i SD nuförtiden. Att de röstat bort gedigen kunskap i form av Thoralf samt så mycket mer verkar obegripligt men jag tror det är så att många unga röstar in unga eftersom de inte förstår vad erfarenhet är. Jag får kalla kårar när jag ser Hanna Wigh, undrar vad hon kan ge oss väljare. Man kan väl inte rösta in någon för att hon är snygg, eller?? Paula Bieler likaså, hur kompetent är hon egentligen? Ända har båda fått framträdande platser.
Trots det kan man inte bara säga att man nu inte kommer att rösta för det parti man känt entusiasm inför bara för EN besvikelse. Det finns minst tre orsaker till att jag röstar SD i år. 1)SD är EU kritiska och som sagt EU behöver så mycket kritik de bara kan få, det är bedrägligt det som hänt sedan inträdet. 2)Såg Jimmy Åkesson igår på Agenda. Han gjorde ett förträffligt intryck, och MP,s språkrör såg skakad ut vid ett par tillfällen. 3)Det är skönt att sätta upp långfingret till etablissemanget, skulle i detta läge inte kunna tänka mig att rösta på något inom 7-klövern, inte heller vet jag vad SvP är för ett parti men tror att de har renodlade nazister i det partiet och det kan jag inte tänka mig. Riksdagsmän som inte är resonabla kommer inte ifråga.

 
Ingen bild

Granofur

17 mars 2014 09:45

Du borde bli smickrad Thoralf. Vi är många som stöder dej. - VARFÖR? Stod du inte med? En alltför populär blogg som visar på ryggrad och sunt förnuft? Inte tillräckligt ung och snygg? :-) Besvikelsen över valberedningens klavertramp var stor. Vissa i partitoppens lednings oförskämda påhopp på den alternativa listan och de som författat den var riktigt lågvattenmärke. Är en kursändring lagd inom SD? Är 4 år i riksdagen onyttigt för andra än ÄKTA Sverigevänner och ideologer? Vårt stora hopp framöver är Kasselstrand- varför fanns inte han med på listan? Lika obegripligt det!
Men som du säger, i detta val finns inget alternativ till SD. Svp som många skriver om är alltför omoget. Det går inte att vara för extrem, man får inget stöd. Dessutom måste vi ju, som ett modern land, kunna ha sympatier för andra folkslag än vårt eget (utan att för den skull ge avkall på en vettig balans mellan flyktinghjälp och massinvandring). Saknar man helt medkänsla med andra människor än "sina egna" saknas en viktig del i att bygga upp ett land som bygger på trygghet, solidaritet och framtidstro. Nu kavlar vi upp armarna och mobiliserar på det viktigast - att släcka det självbelåtna flinet i nyllet på sjuklöverns partiledare på valnatten!

 
Ingen bild

Granofur

17 mars 2014 09:47

Till Pepparholm - det kanske är tvärtom?

 
Ingen bild

tjolahopp

17 mars 2014 09:49

@Granofur, med sådana personer på listan som beskrivs av mig och Lundabo ovan. Du måste älska att bli förnedrad.

 
Ingen bild

Malte

17 mars 2014 10:01

Det är inte bara besvikelse över att du inte stod på listan som många känner. Det är att "andan" i partiet har förändrats till de sämre. Man plockar in personer utan yrkesmässiga eller politiska erfarenheter och ger dem toppjobb bara för att de umgås med partiledningen. När Paula Bieler igår var på Norrmalsmtorg i Stockholm och demonstrerade mot rasism tillsammans men Mona Sahlin och efter det hyllande Sahlin öppet så måste man ändå säga att förtroendet för "det nya SD är i botten. Mitt samvete säger mig att jag inte vill rösta på ett sådant parti. Det skulle nog kännas bättre att proteströsta på något annat. Magkänslan brukar ha rätt.

 
Ingen bild

Lotta

17 mars 2014 10:31

@Genuin demokrat
Känner du alla medlemmar i SD eftersom du så självsäkert kan uttala dig om att de inte är empatiska? Det troliga svaret är nej. Ditt inlägg bör således sorteras under rubriken struntinlägg och förpassas till dynghögen där det hör hemma.

 
Ingen bild

Thoralf A

17 mars 2014 11:21

Lotta

I vissas ögon är empati lika med att vara flyktingkramare.

Att bry sig om t.ex svenska fattigpensionärer anser samma personer inte att vara empatisk utan snarare nationalistisk och egoistisk.

 
Lotta

Lotta

17 mars 2014 12:05

@Thoralf
Det var precis min tanke. Man kan fråga sig om "Genuin demokrat" har någon skala på empati? Är det exempelvis mer empatiskt att ta emot 10 000 i Sverige än att hjälpa 100 000 i närområdet? Är Sverige med sin massinvandring ett mer empatiskt land än Norge, Danmark och Finland? Är jag som tycker att vår välfärd skall gå till dem som byggt vårt land, våra gamlingar mindre empatisk än "Genuin demokrat"? Vem bestämmer i så fall det? Finns det någon övre gräns för "Genuin demokrats" empati? Var ligger den i så fall? Bjuder "Genuin demokrat" på en lärorik film. Se den och fundera lite över vad som sägs.


http://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
Ingen bild

PFEP

17 mars 2014 12:39

Tja Thoralf, även jag inte är din största fan (anser du är för enögd i energidebatten), anser jag dock att du platsar på riksdagslistan.
Att jag för första gång kommer avstå att rösta, jag kommer rösta blankt i valet, är inte av denna orsak, men nog mer av den grunden att SD lider av demokratiunderskott som parti.
SD är idag inga dunungar inom politiken och borde vid detta laget ha åstadkommit en mycket mer utvecklad inre debatt.
För mycket toppstyrning och för lite debatt, tystnaden råder idag inom SD.

 
Ingen bild

Kalle

17 mars 2014 15:02

Malte, hur kan förtroendet vara i botten bara för att en medlem deltager i en demonstration mot rasism? Menar du att PK elitens påståenden om att alla SDare är rasister stämmer?
Det inger väl snarare fortroende att även SD deltager i demonstrationer mot rasism?
Lika dumt som att kalla SDs motståndare på den extrema vänsterkanten för antirasister. Det är som att kalla sig själv rasist per automatik.

 
Ingen bild

Lundabo58

17 mars 2014 15:27

@ Kalle

Jag tror inte att invändningen gällde själva deltagandet, det gällde själva hyllandet av MS på twitter. För det finns få politiska motståndare som varit ett sånt rött skynke för SD-kärnväljarna som MS. En sån här hyllning var ganska omdömmeslös av en person som borde inse att hennes plats på riksdagslistan är minst sagt kontroversiell.

 
Ingen bild

Sven Dacke

17 mars 2014 15:56

Tur att Jimmie Åkesson inte är fotbollsspelare!

Så många bollar han har haft liggande på strafflinjen, klara att sparka i mål, och så låter han bli

Senast i debatt med Fridolin, där dom står och tramsar om vem som är godast på att hjälpa sådana som vill hit, när våra gamla sitter ensamma och utan att ha råd att laga tänderna, när nykomlingarna får allt gratis ( 50 kr)

Jag blir ledsen men ser inga alternativ i alla fall

 
Ingen bild

Lassese

17 mars 2014 16:09

Thoralf, jag kommer ihåg när du snackade om Juholt, och att du förutspådde att det skulle komma fler oöverlagda uttalanden från honom.
Jag tror nu att SD har fått sin egen "Juholtare" i Paula Beiler.
Det är nu en lång radda av mindre lämpliga uttalanden som kommit från henne.
Jag tror att hon kommer att explodera SD rakt upp i ansiktet, trasa sönder partiet inifrån...
Det är helt ofattbart att hon kunde segla upp på plats 6 utan vidare sådär. Ofattbart!

 
Ingen bild

Skånepåg

17 mars 2014 16:53

Bit för bit plockas våra traditioner bort påhejat av åtskilliga utlänningar, som så fort som möjligt vill förändra Sverige utan minsta hänsyn till vad vi pursvenskar anser. Ett trevligt påskinslag i Ystad passar naturligtvis inte den utländske miljöpartisten och ingen bland de styrande partierna vågar påpeka våra svenska traditioner och sätta ner foten, eftersom man då med vårt absurda samhällsklimat riskerar att hamna bland de s.k rasisterna. Man kan bli f-b för mindre.

http://www.ystadsallehanda.se/ystad/article2113730/Ny-strategi-kan-stoppa-pyntet.html

@ Hans B
Very funny, så det är så det går till och plats 6 är ju som klippt och skuren!

 
Ingen bild

Bo de Silva

18 mars 2014 13:56

Jag kan hålla med dig Thoralf om att svenskvänligheten inte är så stark om man beslutar sig för att ligga hemma på sofflocket på valdagen bara för att du inte finns med på listan mera.

Nu är det så, att även hur mycket vi än tycker att det är tråkigt att SD:s ledning plockat bort dig från riksdagslistan, så kvarstår den faktiska situationen, att av alla riksdagspartier så är det bara ett som kommer föra krav på en minska invandring. Det är Sverigedemokraterna! Vi har ju inget annat parti att välja på om det är så att vi vill sätta stopp för massinvandringen och andra vansinnigheter som har med detta att göra. Därför vore det oklokt att inte lägga sin röst på SD, "bara" för att du plockats bort från listan och alltså inte går att rösta på.
Så, vad ni än gör, rösta på SD både i EU-valet och riksdagsvalet vad ni än gör, för vi måste få ett stopp på detta vansinne som Alliansen och de övriga tre partierna håller på med.

 
Ingen bild

Annelie

18 mars 2014 15:37

Sverigedemokrat på livstid. Kan inte tänka något annat parti.

 
Ingen bild

Granofur

20 mars 2014 08:23

Vi som inte tillhör den innersta kretsen av SD känner inte tillhörighet som man skulle önska. Nolltolleransen har jag alltid haft svårt att förstå men det kanske var en del av något större? Petar men Thoralf för Paula Bieler då är det något som inte stämmer! Men kanske är det så att vi gräsrötter, fotsoldater, ideella valarbetare och äkta nationalister ska hålla oss på mattan? Inte stöka till i de fina salongerna? Hoppas jag har fel, men bara att jag ställer mej frågan känns som att det skulle vara ett övertramp och man är " icke önskvärd" . Det är så synd att partiet tappat exklusiviteten, men kanske de vinner på det rent strategiskt? Det enda jag önskar är att Sverige räddas undan detta förfall som pågår, men jag känner oro och tveksamhet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards