thoralf

Direktlänk till inlägg 27 april 2014

28 DAGAR KVAR

Av Thoralf Alfsson - 27 april 2014 23:02

Jag ser det kommande EU-valet som väldigt viktigt! Det skall vara en språngbräda till det kommande i riksdagsvalet. Är jag ensam om att se det som ett viktigt val?


När jag går in på vår hemsida hittar jag inget om EU-valet. Bara att Jimmie håller sitt vårtal den 26 april. Det var faktiskt igår!


Jag roade mig med att gå in på övriga riksdagspartiers webbsidor. Behöver inte kommentera det mer än så. Vill heller inte länka.


Är Sverigedemokraterna verkligen tredje största parti i opinionsmätningarna?


Jag vet inte hur många hundra tusen flygblad som har tryckts upp om EU-valet och som levererats till distrikten och som just nu börjat delas ut över hela landet. På dessa hänvisas den som är intresserad  till vår webbsida för att läsa mer om vår EU-politik!


För tre veckor sedan skrev jag ett blogginlägg med rubriken ”Oroande utveckling med 49 dagar kvar”.


Idag är jag än mer oroad! 


Hur svårt är det att åtminstone få upp en bild på vår toppkandidater?


 


Jag skulle kunna skriva mer, mycket mer om vad jag anser om detta slarv men jag avstår! Istället hoppas jag på en snabb ändringen under måndagen!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Mattias

27 april 2014 23:14

Det är rätt Thoralf!

 
Lassekolja

Lassekolja

27 april 2014 23:46

Instämmer givetvis! Tystnaden gäller inte bara SD. TV4 lämnar jag därhän men i Svt´s uppdrag borde ingå att hålla svenska folket informerade om EU i allmänhet men i synnerhet vad vi väljare har att ta ställning till och välja mellan! Med risk för att bli tjatig förutsätter ju vår representativa demokrati välinformerade väljare. Publikservicemedias tystnad betraktar jag som inget mindre än både manipulation och sabotage av vårt demokratiska system!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Ronny

28 april 2014 00:05

Jag tycker det är ynkligt, och din kommentar/kritik är helt befogad. Måste väl finnas någon arbetslös IT tekniker som kan sköta hemsida och andra uppdateringar. Kanske Bylund och Ismail är ute och äter, och är upptagna...

 
Ingen bild

Kalle

28 april 2014 00:13

Instämmer i kritiken mot hemsidan.. hemsidan ska vara matad med information om vad SD vill och och om alla kandidaterna.. ett självmål om den inte förbättras.. snacka med alla de andra i partigruppen om detta!!

 
Ingen bild

Christer Oersson

28 april 2014 00:59

Ja du Thorakf, ett parti som SD behöver ju faktiskt jobba med informationen själv, vi har ju inte frikort till media som MP och V, dom sitter ju i varje TV soffa och tidning dagligen.
SDs hemsida är ju rena skämtet och mediasatsningen lyser med sin frånvaro.
Bylund, pressekreterare och kanske snart i riksdagen, någon måste skämta med oss.

 
Ingen bild

B Johansson

28 april 2014 05:46

SD måste inse att partiets stora problem är att få ut information till den breda allmänheten. Det är bara de med tillräckligt intresse som på egen hand håller sig informerade. Public service och andra medier sviker sitt ansvar och låter t.ex Jimmies vårtal gå helt förbi som att det inte hänt. Det är skandal att inte partiets hemsida hålls uppdaterad. Man får leta sig fram bland nyheter från SD kuriren för att hitta vårtalet. Det borde vara Bylunds ansvar som pressekreterare att se till att det här fungerar, men han har väl annat för sig. Det duger inte att luta sig tillbaka och hoppas folk hittar till SD på egen hand. Se på UKIPs och Front Nationals kampanjer, där har SD mycket att lära.

 
Ingen bild

Tompa

28 april 2014 06:48

För mig är du Thoralf SD personifierad.

I min hemstad är SD:s representanter tystare än möss och jag vill inte ha dem i riksdagen fast de står högt upp på listan.

Tänk om bara hälften i partiet hade din drivkraft. Jag bugar inför ditt engagemang, djupt imponerad. Tack Thoralf

 
Ingen bild

Sven Dacke

28 april 2014 06:50

Vi kanske inte skall kritisera SD centralt.

Det kanske är ett mycket medvetet agerande, för att inte få för många röster och därmed problem att fylla platser, eller Jimmies entre´ i BB gruppen, med dom övriga herrarna

 
Svensson

Svensson

28 april 2014 06:54

Thoralf du har ett härligt driv i det du gör,att inte SD tar tillvara mer av dina kunskaper är för mig en gåta.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan

28 april 2014 07:06

Thoralf!
Det bästa vore väl om du kunde ta tag i hemsidan och uppdatera den med samma frenesi som du uppdaterar din blogg. Du har en sällsynt fin gåva i att kunna uttrycka dig i ord och verkar ha bra koll hur saker ligger till. När du sen lämnar riksdagen så kommer tiden att till också. Fast jag misstänker att det är den här bloggen som har gjort att du få lämna riksdagsplatsen så det kommer troligen aldrig bli aktuellt.

 
Ingen bild

Bo

28 april 2014 08:41

Svenska politiker får skattepengar för att föra ut sin politik. Varför gör man inte det? Än värre är det när man ställer frågor. Vi vill veta om något svensk parti vill ändra giltighetstiden på de svenska passen. Vi får även efter påstötningar inget svar:
http://tenyears.comlu.com/
Konsekvensen av detta är att vår son inte kommer att rösta mer i Sverige och han kommer likson vi att byta medborgarskap. SD svarar heller inte.

 
Ingen bild

bonnläpp

28 april 2014 09:00

@Thoralf, har du en förklaring till detta fenomen? Tidigare försvarade du vår kritik gentemot SD som en iller, men har tydligen själv upptäckt det vi klagat på länge.

Förstår att du försvarade partiet lojal som du är, men nu måste också du och det har du bevisligen gjort förstå problemet.

Förutom Kalmar, som du själv försörjer med info så är resten av Sverige utan info. Varför reagerar ingen uppe i Fjollträsk?

 
Ingen bild

Hacke

28 april 2014 09:07

Självklart är alla val lika viktiga för en som sympatiserar med den nya folkrörelsen. Kampen för ett befriat Sverige måste vara viktigare än något annat. I dessa lägen är det oacceptabelt att lägga fokus på interna meningsskiljaktigheter. Vi har inte råd att ge bort en enda några röst till motståndarna genom att avstå eller rentav lägga våra röster där dom inte gör någon nytta eller än värre direkt skada.

På statsradions P1 Morgon gjorde f ö Paula Bieler mycket bra ifrån sig i sin nya roll kring jämställdhetsfrågor.
Också Nigel Farage fick i samma program stort utrymme där det nu konstaterades att Ukip är landets största parti inför EU-valet.
Men statsradion såg naturligtvis till att som vanligt "balansera" sina utflykter i motståndarled med gunstlingspartiet nummer ett. Således kunde vi åter höra såväl Åsa Romsson som Isabella Löfvin som mer eller mindre stående gästinslag - eller ska man kanske kalla mp-politiker för medarbetare i public service vid det här laget.

 
Ingen bild

Leo

28 april 2014 09:17

Som SD-väljare sedan EU-valet 09 måste jag säga att det är skamligt att ni SD:are som verkligen engagerar er i samhället, även när ni inte måste, behandlas så här av partitoppen. Varför låter inte partitoppen de verkliga gräsrötterna toppa listan i EU-valet om de ändå inte bryr sig om EU-valet?

Jag litar så mycket mer på Thoralf och andra aktivister när de frivilligt bedriver politik. Inte minst inom media då det är förlegat att tro det bara handlar om partipolitiskt arbete i riksdagen om man vill bryta igenom. Vill man förändra samhället i Sverigevänlig riktning måste man också utmana dagens rådande normer i samhället i stort. Se marxisten Antonio Gramscis teorier om kulturell hegemoni. Ligger mycket i dem, även om man själv är motståndare till marxismen.

Ian Wachtmeister skriver i sin självbiografi att NyD provocerade gammelpartierna genom att hålla "valrörelse" varje år. De gamla partierna tyckte ju det var jobbigt att behöva möta väljarna även under icke-valår. Dessvärre verkar SD centralt, oavsett vad man tycker om deras nuvarande politik, vara mer på gammelpartiernas sida än Wachtmeister här. Inte ens ett supervalår kan tända vissa i partitoppen!

Dansk Folkeparti, FPÖ och andra logiska förebilder sysslar alltid med EU-frågor, och har kampanjat intensivt i flera månader. På SD:s hemsida finns fortfarande ingenting mer än Jimmies vårtal...


 
Ingen bild

Lärare

28 april 2014 09:21

Håller med. Något är, som det inte ska vara med SD riks. Vad kan det vara tro? Kanske man funderar över riksdagslistan? Sätt in Thoralf och byt ut vissa namn.

Thoralf som partiledarens närmaste man vore något. Då skulle det bli snurr på partiet. Man kan fråga sig vad Åkesson nu omger sig med för personer?

Har de inte fattat att vi vill ha ett betydligt vassare och rakare SD! Åkesson tycker jag har visat lite bättre "klös" än tidigare, men vad har han för medhjälpare?

Hemsidan, ett skämt !

 
Ingen bild

Pepparholm

28 april 2014 09:26

Jag läste Julia Caesars krönika i Snapphanen om den oavlönade trotjänaren i Röda Korset och hur hon behandlades med avsmak och utstötande av de högavlönade pamparna i Röda Korsets ledning. Jag kan inte hjälpa att jag fick associationer till SDs ledning och behandlingen av Thoralf. Sådana tankar är inte bra om man siktar på många röster.

 
Ingen bild

Leo

28 april 2014 09:27

Även om man bara bryr sig om riksdagsvalet gör man stort misstag att bortser från EU-valet! Vid dåligt valresultat för SD, tror ni då media kommer vara ärliga med att SD enligt mätningar har svårast att locka sympatisörer till ett EU-val? Eller (mest troliga) kommer SD:s resultat kopplas till rådande opinionsläge och höstens riksdagsval genom att insinuera att SD i val fortfarande bara ligger runt 5-6 procent?

Nu är det nog tyvärr för sent. Annars skulle ett valresultat på 10 % kunna bli skjutsen som behövs för att cementera i folks medvetande att SD är så här stort. Herregud, trots alla mätningar fanns det folk som var "chockade" över att SD kom in i riksdagen 2010. SD måste alltså bevisa i val att man är ett tredjeparti i Sverige som därmed inte kan avfärdas med att flera hundra tusen svenskar skulle vara "extremister" eller "rasister".

 
Stefan K

Stefan K

28 april 2014 09:37

I går kunde vi höra i SVT att intresset för EU-valet är ganska begränsat i både media och hos allmänheten.
Den debatt som ändå förts handlar oftast om EU:s fria rörlighet och den växande nationalismen i området och de som då oftast får komma till tals är...(trumvirvel)...de som är positiva till öppna gränser, mer utomeuropeisk invandring och ett utraderande av nationalstaten.
Namn som Cecilia Malmström, Cecilia Wikström och Margot Wallström har synts flitigt, tillsammans med potentater i det svenska näringsliv som strävar efter större konkurrens om jobben så att lönenivåerna kan hållas nere för att öka storföretagens vinster.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Leo

28 april 2014 09:51

Det visar ju vilka som drar i trådarna. Vänsterpartiet har i flera år samarbetat med arvtagarna till öststatskommunistpartierna samt Sinn Fein är paramilitära provisoriska IRA:s parti. Men det är ingen som bryr sig om det, men däremot ska vi bry oss om andra partier bara för de tycker "fel"? Helt legitima partier i andra länder går ju lätt extremistförklara genom onyanserad guilt by association.

Lustigt med denna besatthet egentligen. Jag röstar inte på Vänsterpartiet, men skulle tycka att det är onyanserat att dra för stora växlar av vilka partier de sitter i samma grupp med. Vänstern är ju ändå värre i och med att de är internationalistiska och alltid sökt dessa samarbeten. Nationalistiska partier däremot förenas ju av självbestämmandeprincipen så ingen behöver ju oroas över att man låter sig påverkas politiskt som kommunisterna gjorde av Sovjet eller Mao. För nationalister handlar det ju mycket om ett valtekniskt samarbete eftersom EU-parlamentet diskriminerar obundna MEP:s med kortare taltid och över huvud taget svårare förutsättningar att få insyn och bedriva en effektiv politik i Bryssel.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

28 april 2014 10:42

Ja, EU-valet borde under återstående 27 dagar ligga i topp på hemsidan med nyheter varje dag. Jimmie åker ju runt och påpekar det viktiga med att verkligen gå och rösta den 25 maj! Just nu talar han på torget i Karlshamn och på fredag kommer han att tala på Klaipedaplatsen vid huvudstråket i centrala Karlskrona.

I Karlskrona är det väldig aktivitet att sprida information om EU-valet! I lördags var det Holmsjö Marknad norr om staden och väldigt stort intresse för att få flygbladen om EU-valet.

Igår var Kristina Winberg och Johnny Skalin i Medborgarhuset i Lyckeby och höll två lysande föreläsningar inför EU-valet inför ett 40-tal medlemmar inklusive några från Kalmar! Det var väldigt bra information från båda som kommer till nytta vid utdelning av information inför valet den 25 maj!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Fredrik

28 april 2014 10:45

Igår gick jag runt i Sthlm C och såg inte ett enda parti som var ute och raggade sympatisörer. Hur är detta möjligt? Här strövade 10000-tals människor omkring i stan och tex Kungsträdgården var full med folk.

 
Ingen bild

Hm

28 april 2014 10:51

Som vanligt har Thoralf rätt i det han skriver. Man kan nästan ana Ny Demokrati-vibbar från SD dessa dagar. Önskar verkligen att jag har fel! Viktigast är att inget av de andra blocken får egen majoritet och att SD samtidigt blir så stora som möjligt. Får de rödgröna minst 175 mandat så kvittar det om SD får 15 - 20% i valet, det är kört ändå! Då utgår jag ifrån att SD som vågmästare skulle återtar initiativet beträffande massinvandringen och dess konsekvenser.

 
Ingen bild

Dille

28 april 2014 11:01

Om 9 (nio) dagar börjar förhandsröstningen. Och EU-kampanjen har inte kommit igång! Vilken ynkedom till administration.

Tänker själv rösta den 7. Ett par veckor senare lär det väl dyka upp valsedlar och diverse annat utskick från SD.

Ock saken är den att många av våra väljare skulle kunna fås till valurnan genom marknadsföring av förtidsröstningen. Just SD skulle kunna tjäna särskilt mycket på en sådan kampanj.

 
Ingen bild

Woine woine

28 april 2014 11:02

OT: När klagomålet från lgh innehavarna ifrågasattes stängde Barometern ned kommenteringen.
Läs gärna artiklarna i Barometern , läckan är åtgärdad och resten kommer att fixas , vad är problemet ?
Lägenhetsinnehavaren får klaga på besiktningsmännen uttalande
Dessa vet narturligtvis inte när parets lägenhet står på tur
Men ve den som tycker att paret är störtlöjliga
Så skapar man motsättningar Barometern
Skönt att a-kassekön blir längre och längre bland journalister

 
Ingen bild

Stig-Arne

28 april 2014 11:11

Hörde på radion i dag att SD i EU kommer att arbeta för genmanipulerade grödor på svenska åkrar.

Tyvärr lutar det på grund av detta mot Isabella Lövin / MP i EU-valet.

 
Ingen bild

Magentan

28 april 2014 11:26

Jag lyssnade också på Paula Bieler i morgonens P1-program. Hon var bra. Hon är säker och snabb i replikerna och hon tilltalar definitivt gruppen kvinnliga väljare uppåt 50-årsåldern. SD behöver ju mer kvinnor. Inte för att män skulle vara dåliga på något sätt, utan för att sopa undan medias tjafsande om att SD:s väljare endast består av "arga unga män från landsbygden".

Jag har inget alls emot de kvinnor som kom med på nya riksdagslistan, med undantag för den (eller de?) i Halland som är (var?) positiv(a) till att fylla på med ännu fler s.k "ensamkommande barn" från MENA-länderna.

Men även vi, lite mognare kvinnor OCH män, dvs samtliga väljare från drygt 50 år och uppåt, behöver några som talar vårt språk och ser på Sverige och världen från våra perspektiv. Vi som besitter rejält med både ARBETS- och LIVSERFARENHET är en MYCKET stor väljargrupp, och vi saknar verkligen representanter på SD:s riksdagslista!!!

Thoralf är en alldeles utmärkt och förnämlig sådan representant, liksom den kloke kaptenen Stefan Torsell, som tydligen i god tid innan riksdagslistan blev offentlig förstod vartåt det barkade och hoppade av SD-skutan. En oerhört stor miss av SD att inte få med dessa kompetenta personer. Ja, faktiskt en riktigt omogen och barnslig miss, som man inte alls skulle behöva vänta sig från en kompetent partiledning.

 
Ingen bild

Lärare

28 april 2014 11:46

Åkesson kampanjar på läser jag. BRA!

Men, kommer han eller någon annan att besöka Norrland också. Norrland börjar norr om Dalälven, vilket partiledare och övriga toppar ej noterat tidigare. (Ja, Gävle undantaget förståss, vilket kan bero vissa kopplingar dit...)

Skalin som är från Sundsvall får annars ta över och det måste ske nu. OCH, meddela på hemsidan tid och plats!
Skalin är skicklig och mycket kunnig vad gäller EU!

EU-valet närmar sig med stormsteg!

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

28 april 2014 12:04

@ Lärare

Det stämmer, lyssnade på Johnny Skalin igår i Karlskrona och han är otroligt påläst när det gäller EU-frågor och kunde hållt på längre än de en och en halv timme han höll igång. Även Kristina Winberg var mycket bra, så nu förstår jag bättre även förstavalet till EU.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Lundabo58

28 april 2014 13:05

Vill man veta något om vad som händer med, om eller i SD så är partiets egna sajter det sista man besöker.

Om man ha färsk info (som inte är ett halvår gammal) går man hit på din blog, eller till AP, FT o Exponerat.

 
Ingen bild

Lärare

28 april 2014 13:34

Karlskronabloggen!

Ja, bra att fler och fler inser att Skalin är en stor tillgång för SD! Han borde synas och höras mer. Lugn och saklig!
Norrlands stolthet skulle man kunna säga:) Hoppas han åker runt i landet!

Blev idag glatt överraskad av Paula Bieler som jag aldrig hört tidigare. Måste nog revidera min bedömning av hennes placering på riksdagslistan! Hon var snabb och skarp i replikerna, gav journalisten en riktig omgång! 
Ingen bild

Kommunalarbetaren

28 april 2014 13:40

I dag damp det ned det första EU-utskicket och det kom från kristdemokraterna. Jag måste ärligt säga att SD har skött detta otroligt dåligt. Ingen information har jag fått överhuvudtaget! SD måste ju inse att de till skillnad från till exempel MP inte åker i någon medial gräddfil. Jag kan ärligt säga att i princip ALL information jag får om SD kommer från Thoralfs blogg, all heder till dig Thoralf! Jag har stor respekt för politiker som arbetat och levt i verkligheten. Politikerbroilers har jag noll respekt för.

 
Ingen bild

HL

28 april 2014 13:45

Du har helt rätt Thoralf, SD verkar har tappat sin offensivlusta.
Detta bådar inte gott inför kommande val i höst, EU-valet verkar redan uppgivet Just nu får jag dåliga vibbar av SD, vad har hänt i partiet?

 
Ingen bild

Magentan

28 april 2014 14:41

Vi i den stora staden på västkusten har faktiskt fått ett riktigt snyggt litet prospekt i från SD i brevlådorna! (Med betoning på LITET). Det är första gången någonsin som jag fått någon valinformation i brevlådan från SD.

P.S
Rättelse om Paula Bieler i min kommentar 11:26 ovan:

... hon tilltalar definitivt gruppen kvinnliga väljare upp TILL ca 50-årsåldern skulle det så klart stå (alltså de yngre kvinnorna).

 
Ingen bild

Hacke

28 april 2014 17:15

Håller helt med dig Magentan. Det är viktigt att ha bredd och variation inte bara i könstillhörighet utan också i ålder på listorna. Tror att partiledningarna överlag har en övertro på föryngring till varje pris vilket dessvärre också tycks gälla sd. Var fjärde röstberättigad är numera pensionär, det faktumet borde återspeglas något så när i partiets representation.
Det kanske inte räcker med att sd har den i särklass bästa politiken för de som byggt landet, en bra representant och talesperson dessa sammanhang skulle understryka trovärdigheten.

Väntar också med spänning på det valmaterial som tycks vara på gång här i storstadsregionen i väst. Informationen via brevlådan är sannolikt mycket avgörande för vårt hjärteparti som så kusligt effektivt motarbetas av den s k fria världens i särklass sämsta mediekår.

 
Ingen bild

Leo

28 april 2014 21:54

Kommunalarbetaren: Undrar hur KD tänkte som skickade med fejkade valsedlar?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se