thoralf

Direktlänk till inlägg 27 april 2015

STENSÖ CAMPING KAN BLI ASYLFÖRLÄGGNING

Av Thoralf Alfsson - 27 april 2015 20:22

Vid dagens kommunfullmäktige i Kalmar var det frågan om ny arrendator till Stensö camping som debatterades mest. Jag har tidigare skrivit ett blogginlägg om företaget Nordic Camping & Resort som föreslås bli den nya arrendatorn. Företaget tycks ha som idé att utnyttja campingarna som asylförläggningarna under lågsäsong. Sedan 2013 har Migrationsverket betalat ut ca 40 miljoner kronor till företagets olika campinganläggningar som används som asylförläggningar.


I dagens debatt i kommunfullmäktige yrkade jag på att ett tillägg skulle in i arrendeavtalet där arrendatorn förbinder sig att inte använda anläggningen som asylförläggning eller likställd verksamhet under avtalstiden. Kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliff vägrade ställa yrkandet under proposition. Han menade att det skulle innebära att hela avtalet då kunde sägas upp av arrendatorn och att en ändring i avtalet först måste beredas. Ordförande menade att ärendet i så fall måste återremitteras. Det var ingen överrasking utan fanns med i min beräkning och jag yrkade efter lite diskussion på en återremiss med den motivering som fanns i vårt yrkande.


Flera partier hann dock yrka avslag på mitt tilläggsyrkande. Bland annat Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Folkpartiet innan ordförande Roger Kaliff tänkt färdigt över hur han skulle stoppa mitt yrkande och en votering ;-)


Nu väntar jag på hur Barometern kommer rapportera om denna debatt. Östrans Anders Jönsson har skrivit en bra artikel.


 För den som inte känner till något om Kalmar och Stensö Camping så ligger den väldigt centralt placerad med de attraktiva bostadsområdena Stensö, Kalmarsundsparken, Gamla stan och Sandås som närmaste grannar. Några av de starkaste fästena för moderaterna i Kalmar.


UPPDATERING!


Missa inte intervjun med AKB! Vilket sänke för Moderaterna! De moderater, Ulf Berg med flera som satt i studion måste ha skäms å sin partiledares vägar. Hon  hade ett standard svar som i princip användes på alla frågor. Det var nog det mest pinsamma jag sett på mycket länge. Om inte DÖ sänker moderaterna så kommer AKB göra det!

http://www.svtplay.se/video/2859226/partiledaren/partiledaren-partiledaren-1 
ANNONS
 
Ingen bild

World Traveller

27 april 2015 20:40

'Bygg en moske' baby, bygg gärna tre' är ju Moderaternas valsång så de boende nära Stensö måste ju bli till sig i byxorna nu. Vem vet de kanske till och med får träffa några spännande IS-krigare.

 
Ingen bild

Lars

27 april 2015 20:41

Det tog min nån minut innan jag förstod Thoralfs schackspel.
Lysande.

 
Ingen bild

Knasen

27 april 2015 21:39

Dacks att låta "eliten" ta del av sin politik och få känna på dess eftersmaker. Lås in era prylar säger jag bara ;-)

 
Ingen bild

Magnus

27 april 2015 22:29

Efter svaren av AKB i SVTs partiledarintervju är det väl precis det som moderater vill ha, en flyktingförläggning nästgårds. Att 50% av hennes väljare ville ta emot färre flyktingar var inget som hon verkade bry sig om. Vilket sänke för M, men positivt för SD.

 
Ingen bild

Hej!

27 april 2015 23:29

Öppna era hjärtan.

...man kan ju helt klart sammanfatta att 87% väljare i och med december överenskommelsen är med i vänsterblocket och flertalet har hamnat i pakt med sin motsats ideer och handlingar, helt bakbundna, fråntagna möjligheten till demokratiskt nyval. Tänk att sätta en sådan ledare och parti på peidestal som offrar sina egna väljares röster för att göra sitt folk rotlöst för en utopi, ingen någonsin skall ha ett "demokratiskt" inflytande som motsätter sig invandringshaveriet med dess gigantiska kostnader, lidande och framtida spänningar.


Källa svt.se:
http://www.svtplay.se/video/2859226/partiledaren/partiledaren-partiledaren-1
(14:55 öppna era hjärtan)
 
Ingen bild

Patrik

27 april 2015 23:58

Låt oss nu hoppas att det blir förläggning för " EU migranter ". Då torde SD ta alla moderat röster i Kalmar kommun...

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

28 april 2015 05:27

Äntligen :=)(=:

 
Ingen bild

Stefan

28 april 2015 07:40

Här på andra sidan Sverige har vi i våra krokar en fin camping som nu är flyktingförläggning hela året. Arrendatorn har helt enkelt lagt ner campingverksamheten och debiterar migrationsverket ca 20 miljoner om året i stället... Kvar finns bra några uppställda villavagnar med kontrakt på säsongsplats och som nu har sitt sommarboende i en flyktingförläggning...

Nu verkar det ju som kalifen i Kalmar sett till att ni får samma "förmån" hos er... Grattis!

 
Svensson

Svensson

28 april 2015 07:52

Då är det färdig campat på Stensö camping "Suck"

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

igor

28 april 2015 08:38

Kommer bli otroligt poppis med en asylförläggning på Stensö. Total otakt med sin väljare. Men det kan ju inte få stå i vägen med eller mot att göra det som är "rätt".

De kommer skrika i högan sky om hur deras fastighetsvärden har gått ner och hur saker börja försvinna från deras trädgårdar.

 
Ingen bild

Fiona1177

28 april 2015 09:15

Har vi någonsin i Sverige haft så menlösa och flata politiker som vi har idag? Alla är skräckslagna för att ta något beslut som kan resultera i ett Twitter- och mediadrev.

 
Ingen bild

Demokratur

28 april 2015 09:16

Å andra sidan verkar ju många tilltalas av Moderaterna av idag. Vilket ju får anses naturligt med tanke på den intellektuella nivån på samtidens svenskar... Vänsterextremister, liberaler och genushaverister har tagit makten i en sorts ohelig allians. Godnatt Sverige.

 
Ingen bild

Lena

28 april 2015 11:04

Håller med om att partiledarintervjuen med AKB var pinsam. Eliten underskattar verkligen folket. Hon svarade som en robot, man kunde tro att hon fått frågorna i förhand. Där ser man vad PK-kulturen gör med politrukerna, de blir svaga och intetsägande.

Synd vore det om nu Åkesson, Karlsson o Jomshof slår in på samma väg för att bli poppis bland de andra riksdagsledamöterna. Såg Jomshof stå och flacka med blicken, han har inget pokerface han inte. Tror att vad de nu försöker göra är att kväsa den frihetskamp som finns bland potentiella SD anhängare och i övrigt medvetna människor som vet vad som pågår. Hoppas de får tji, tror nämligen att de får än mer fiender när de utesluter duktiga människor utan ett underlag. Det var löjligt att höra Jomshof stå och försöka övertyga oss. Är han verkligen rätt person för det uppdraget?

Vi som är Sverigevänner måste sätta fortsatt press på SD-ledningen. Tror inte alls på att bara sluta rösta på dem. Däremot ska de veta att många nu fått et horn i sidan på dem, och det ska de svara upp till det. Ge aldrig upp på sanningen.
Tack för ordet.

 
Ingen bild

Stefan A

28 april 2015 11:12

Det är ju bra att flera får vara med och dela på vinstlotterna, förorterna och miljonprogrammen har redan roffat åt sig tillräckligt med "vinster", Sverige, Europas Sydafrika här lever vi åtskilda,många länder i ett land(än så länge), undrar hur många sjuklöverpolitiker som ligger vaken om nätterna och undrar över vad de ställt till med, men jag kanske överskattar deras förmåga till självkritik....

 
Ingen bild

Ronny

28 april 2015 11:56

Stensö Camping i Kalmar har varit vårat favorittillhåll i över 30 år, sedan jag gick på Lars Kaggskolan. Vårt andningshål på semestrarna. Har åkt dit med barnbarnen nu senast. Tråkigt och ledsamt att allt ändras i mångfaldens namn.

 
Ingen bild

Demokratur

28 april 2015 12:22

Alltid lika illa när man varit utomlands och kommer till vad en del säger "hem". Har aldrig känt tydligare att Sverige inte är mitt land längre. Avsky, avsmak och motvilja är de tre initiala och spontana känslor som infinner sig. Spara, längta, flytta är mantrat som uppfyller tillvaron. Tragiskt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 april 2015 13:49

Denna sommar kommer SD att få ännu fler sympatisörer. Det kommer att bli både asyl och tiggarexplosion. Sköter ledningen sina kort väl är 20% inga problem när almanackan visar tre år till nästa val.
AKB hjälper också till efter bästa förmåga...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se