thoralf

Direktlänk till inlägg 27 april 2017

IDENTITETEN SITTER I SLÖJAN

Av Thoralf Alfsson - 27 april 2017 18:06

Hörde igår ett inslag i P1 om en muslimsk kvinna som sökte jobb hos SAS.


”Nyligen kom en dom i EU-domstolen som innebär att arbetsgivare kan förbjuda religiösa symboler. En som påverkas av detta är Aye Alhassani. Hon fick välja mellan jobbet och slöjan när hon sökte jobb i incheckningsdisken på SAS.

– För mig är den en identitet. Den är den jag är. Alltså här ser dom verkligen bort kompetens, det är inte det dom har fokuserat på. Så jag kände mig väldigt diskriminerad.”

 

Mycket bra agerat av SAS! NU hoppas jag bara att fler företag följer efter. Men framförallt offentliga verksamheter och myndigheter. T.ex inga slöjor inom sjukvården och polisen! Vägrar man att ta ett jobb som man erbjuds på grund av att man vill bära slöja på jobbet skall bidragen dras in.


Underligt att hon inte spelade ut rasistkortet också. Uppenbarligen sitter identiteten i slöjan. Med andra ord, det är muslim och religionen som är identiteten och den sitter i slöjan.SAS policy har nu fått kritik på sociala medier. Under första maj ska demonstrationen Rätten till våra kroppar hållas i Göteborg och Stockholm mot EU-domstolens beslut att det är okej för arbetsgivare att förbjuda religiösa symboler.

 

Slöjan är inte en del av kroppen men de förstår uppenbarligen inte dessa vänsteraktivister. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

SM811

27 april 2017 18:40

Fantastiskt bra. Hoppas nu att andra företag tar efter så vi slipper religiösa symboler.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

27 april 2017 18:42

Identiteten sitter också i kulturen.

I ett inslag på Västnytt (svt play) förra veckan fick en muslimsk familj i Hammarkullen(?) beklaga sig, berätta hur trångbodda och hur enormt synd de var om dem. Familjen bestod av 2 vuxna och 2 barn (under 10 år) och bodde ”trångt” i 2 rum och kök.

Maken till fräckhet.

Min familj bodde i en betydligt mindre lägenhet under några år på sextiotalet i min farmor och farfars hus.Vår familj bestod också av 2 vuxna och 2 barn. Det var inget jävla TV-team där inte. Men vi klagade å andra sidan inte heller.

I morgonprogrammet visades också när barnen lekte. Bland leksakerna fanns en kniv. Behöver jag berätta att inslaget där barnen lekte med knivar togs bort under dagen?

Undrar varför?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

27 april 2017 19:16

Skönt att något företag äntligen stod på sig och tänkte på sina kunder som inte vill ha sig religösa vanföreställningar påtvingade i det offentliga rummet.

 
Janne B

Janne B

27 april 2017 20:16

Heja Thoralf!

http://vad ska det stå här

 
Ingen bild

Tanten_2

27 april 2017 21:23

Nu är det dessvärre så att det inte bara förekommer slöjor inom sjukvården. Både på Södersjukhuset och Karolinska har jag sett sjuksköterskor som förutom hijab haft
mycket långärmade ljusblå koftor på sig. En av dessa fanns på en ortopedisk avdelning-

 
Ingen bild

Björn

27 april 2017 21:32

Det är inte så mycket som är bra, som kommer från EU. men denna dom är bra. Bara hopps att det är fler arbetsgivare som vågar följa den.
Såg idag i trafiken, en (gissar jag - men vem vet), kvinna som körde bil iförd burka. Borde inte vara tillåtet. Hur mycket kan man se åt sidorna i en sådan. Gissar dock att det inte idag finns någon politiker i Stockholm som vågar införa ett förbud mot burka hos bilförare.

 
Ingen bild

Ban islam

27 april 2017 22:16


--------
'Rätten till våra kroppar' borde istället demonstrera mot könsstympning av pojkar som är lagligt i Sverige.

--------
En pedofildyrkare från ökända Expo sa i kvällens Aktuellt på SVT att ytterst få kommer att kompromissa om sin religion islam och anpassa sig till det sekulära svenska samhället.
Så sånt som det är sagt.
Ett nedslående budskap till alla svenska idioter som tror att pedofilkulten går att integrera.

 
Ingen bild

Lotta_1

27 april 2017 22:29

Ta seden dit man kommer är tydligen ett okänt begrepp hos dessa lättkränkta storkunder hos DO. En av dem var med i Aktuellt ikväll. Varför kan ingen ställa några högst relevanta frågor till dessa kravmaskiner? Kände du till att Sverige är ett i grunden kristet land? Om du vill bära slöja, varför valde du inte ett annat muslimskt land? Uppenbarligen anser du att du skall ha rätt att bära slöja i Sverige, anser du då att om jag flyttade till ett muslimskt land på samma sätt kan kräva att leva utan slöja?

 
Ingen bild

Steve

27 april 2017 22:58

Bilan Osman som framträdde i Aktuellt är en som förbereder marken indirekt för de rättrogna islamister som vill förändra Sverige från en sekulär stat till en religiös dominerad av islam.
Hon jobbar på Aftonbladet och stöds av agenda vänstern på den blaskan.

 
Ingen bild

OT

27 april 2017 23:30

Outgrundliga äro herrens vägar: ”Vildsvin attackerade IS: Tre döda, fem skadade”: http://www.friatider.se/islamiska-staten-attackerades-av-vildsvin-tre-doda

P.S: Eddie Meduza hade rätt; var ett svin: ””: https://www.youtube.com/watch?v=oHaBJ2-IzZM

 
Ingen bild

Niklas R

28 april 2017 05:56

Socialister är per definition idioter.

 
Ingen bild

Stefan A

28 april 2017 07:21

Ingen särlagstiftning för muslimer och det borde gjorts klart från början så hade man sluppit den här debatten, ett tips är att de kan starta egna företag så kan de klä sig hur fn de vill.
Oj vilken fin titel Dror Feler begåvades med av svt opinion i går, konstnär och aktivist, när det borde vara samhällsomstörtare och anarkist står man lite till höger om sossarna kallas man genast högerextrem vad det nu betyder....

 
Ingen bild

Laglydig

28 april 2017 07:27

Det värsta är den här kvinnans inställning till det här med arbete och bidrag.
Hon utalade något i stil med (jag kan inte den exakta ordalydelsen): Om jag inte får jobb så får jag väl fortsätta att leva på bidrag, jag skiter i vilket.
Och den liberal fascistiska median i Sverige tycker synd om henne...

Sverige är och SKA ALDRIG bli en muslimsk stat! Det är INTE en rättighet att vistas i Sverige utan en enorm förmån som bör begränsas till de som vörnar om traditionella svenska värderingar. Antingen väljer man att integreras eller så skall man utvisas PUNKT!

 
Ingen bild

Sven Dacke

28 april 2017 07:36

Jag såg "bruden" på tv i går, frågan är om hon läst koranen

https://goo.gl/qxRGbe

 
Ingen bild

Tony

28 april 2017 10:47

Cosmic Debris:

Och dessutom fick du naturligtvis själv betala hyran
vilket dessa kravmaskiner sällan gör!

 
Ingen bild

Tony

28 april 2017 10:50

Björn:

Det bör ju inte vara så att Stockholm sätter den
gränsen, det bör vara förbjudet i hela Sverige,
långt mycket farligare än att tala i Mobilen?

 
Ingen bild

Tony

28 april 2017 10:55

Rätten till sin kropp gäller tydligen när det handlar
om att bära religiösa symboler, men inte för dom små
parvlar som blir omskurna, eller för flickor som blir
bortgifta i tioårsåldern mot sin vilja.

 
Ingen bild

Fredde

28 april 2017 14:04

Demonstrationen Rätten till våra kroppar borde istället koncentrera sig på alla övergrepp som sker, både mot pojkar och flickor, mot män och kvinnor.
Det är faktiskt inte alls OK att kn*lla svennehoror, särskilt inte mot deras vilja.

Men, hur ofta ser/hör vi PK-vänstern reagera mot alla övergrepp?

Det är inte heller OK att kasta sten och raketer mot blåljuspersonal, att sabotera utryckningsfordon eller sätta eld på bilar.

Men PK-folket bara tjafsar om att alla ska släppas in, och att invällarnas kultur ska läras ut till oss svenskar.

 
Ingen bild

Lena

28 april 2017 15:10

Med slöjan kan muslimorna visa hur mycket de föraktar västerländska samhällen det är. en del muslimor skulle nog vilja slippa sin slöja men törs inte protestera mot överhuvudet i familjen.

Vad gäller Opinion Live igår så förnekar de sig aldrig. kommunistfacisten Dror Feilers åsikter fick vi höra med besked. Inga andra ska få ha någon annan åsikt än de som kommunisterna har bestämt. Men på honom syns det dessutom att han har en mental störning - han kan inte tala normalt ens. Det är kommunisterna som kom med hatet till Sverige, de andra 7K har vidareutvecklat sveket o bedrägerierna mot svenska folket genom att baktala oss och se till att allt blir svårare inte minst ekonomiskt men även på många andra sätt.

 
Ingen bild

Lena

28 april 2017 15:29

Tänk alla miljoner man betalt in i skatt i tro att det är en försäkring för om man t ex blir sjuk.
Jag fick en ordentlig kronisk sjukdom som innebär nedsatt förmåga på alla sätt, i alla fall om man ser till om en arbetsgivare vill ha en sjuk människa. Nej de tar en yngre o friskare förmåga, men Försäkringskassan är av en annan åsikt. ALLA ska jobba (o betala in skatt?) för all invandring har gjort att det som skulle ha gått till de sjuka det har gått till invandringskostnader.

Detta fall berör mig djupt. en kvinna med flera allvarliga epilepsifall per dag, vägras få halv sjukpension. Försäkringskassan är så sjuk att det finns inte ord.

http://avpixlat.info/2017/04/26/catrine-lundgren-dod-men-anda-arbetsfor-enligt-avslag-fran-forsakringskassan/

 
Ingen bild

Sveriges guldklimpar

28 april 2017 15:52

Det är ett helt samhällssystem som spricker när torkan slår till mot befolkningen i Somalia.
Boskapen är ett levnadssätt, en hemförsäkring och en medlemsavgift i en klan solidaritet.

När nu djuren dör: har ni funderat på att börja odla jorden i stället, frågar vi Ibradi Ismael Cabdi. Svaret kommer blixtsnabbt:

– Nej, det varken kan jag eller vill jag, säger hon.
Varför?

– Då kan inte kamelerna och getterna gå över jorden
http://www.expressen.se/nyheter/halimas-trearige-son-dog-av-svalt/

 
Ingen bild

LaCo

28 april 2017 15:58

"Why we hate you and why we fight you“
- Vi hatar dig, först av allt, eftersom du är otrogen.
- Vi hatar dig för att du är sekulär, har liberala samhällen som tillåter det
som Allah har förbjudit och förbjuder många av de saker som han har tillåtit.
- Vi hatar dig och gör krig mot dig, eftersom du inte tror på din herre
och skapares existens.

"För vårt främsta skäl att hata dig kommer inte att försvinna förrän du omfamnar islam.”

https://ledarsidorna.se/2017/04/migration-och-terrorism-danmark-ser-sveriges-problem-tydligare-an-vi-sjalva/

 
Ingen bild

Lena

28 april 2017 16:07

Österrikes President, den nyvalde miljöpartisten van der Bellen har i ett uttalade gjort gällande att om muslimska kvinnor blir diskriminerade p g a de bär slöja så kan det bli så i framtiden ATT ALLA KVINNOR BLIR TVUNGNA ATT BÄRA SLÖJA!!! Å hej å hå vilken blunder den presidenten gör, det är inte bara Sverige som har en stadsminister som inte bör räknas som tillräknelig. Vad är det med Europas alla ledare, har de blivit skvatt galna allihop?

http://www.friatider.se/osterrikes-president-alla-kvinnor-ska-bara-sloja-for-att-visa-solidaritet-med-muslimerna

 
Ingen bild

Friholt

28 april 2017 16:59

Nej, kanske inte identiteten sitter i slöjan, men å andra sidan sitter den i allt för många av oss i klädmärket. Det är ju snudd på "skit samma"
- eller möjligen "samma skit".

Thoralf Alfsson

28 april 2017 17:17

Fåfänga eller en religion/politisk ideologi är en viss skillnad tycker i varje fall jag. En jäkla skillnad.

 
Ingen bild

Friholt

28 april 2017 17:45


@Thoralf Alfsson 17:17
OK! Jag lämnade visst öppet mål.
Och jag finner bäst i att avstå från att veckla ut mig i något som jag vecklat in mig i.
Trevlig helg till alla.

Thoralf Alfsson

28 april 2017 17:55

Haha

Trevlig helg och Valborg!

 
Ingen bild

605xx

28 april 2017 18:08

Det börja bli liiiite snärjigt för sossarna nu!
Vem kommer att läcka informationen först?

WikiLeaks utfäster belöning för dokument som visar hur Sverige röstade om Saudiarabien i FN:s kvinnorättskommission

 
Ingen bild

Pepparholm

28 april 2017 18:26

#Lena. Med en ”grön” som ny president i Österrike så är det inte förvånande. I dagens Sydsvenska så får några miljöpartister stort utrymme med sin inlaga ”ID- och gränskontrollerna måste förpassas till historien”. Det är sig likt i alla länder när en grön får maktutrymme.

Jag har kört till sommarsemester i Österrike under många år och trivts med människor och njutit av naturen. Det som förvånat mig under senaste åren är det stora inslaget av invandrare eller om det är flyktingar i trakterna av Zell am See. Med slöja och även många med nikab. Jag har också noterat hur deras män tar sig friheter med olaga parkering och avvikande uppträdande i övrigt från korrekta österrikare och europeiska turister. Man breder ut sig och anser sig vara huvudpersoner på platsen. Således precis som i Sverige.

 
Ingen bild

vmm

28 april 2017 20:30

OT:

Sverigedemokraterna hade idag begärt en extra riksdagsdebatt angående hur Sverige hanterar terrorismfrågan. Zappade in på den på tv några minuter och Ygeman (S) säger att den brottsmisstänkte talesmannen i kriminalfrågor från SD vill ha ett register över homosexuella och vilket fack människor är med i. Någon från MP säger att SD vill införa straffrihet för dom som åker till Syrien för att strida för IS (så vill man straffa dom så ska man rösta på MP). Jisses. Jag zappar bort det för svensk politik gör mig riktigt trött ibland. Man kommer med personangrepp och kommer med beskyllningar som gör debatten ointressant. Nu såg jag ju inte hela debatten men var det så att SD föreslog att för att få bukt med terrorismen så ska man införa ett register över homosexuella och om människors fackliga tillhörighet? (som dessutom kom från en misstänkt kriminell) Jag måste säga att jag tvivlar. Ygeman kanske missuppfattade eller så måste jag läsa på lite.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se