thoralf

Direktlänk till inlägg 6 maj 2013

NYA MILJONER TILL VINDKRAFTEN

Av Thoralf Alfsson - 6 maj 2013 09:55

 

Första vindkraftverket lyfts på plats utanför Kårehamn.               Foto Thoralf Alfsson


Att Jimmie Åkesson tog upp den ologiska utbyggnaden av vindkraften i gårdagens partiledardebatt kommer sannolikt gå helt obemärkt förbi på alla ledarsidor och hos alla politiska kommentatorer. Att prata i dessa termer om vindkraften är tabu i Sverige. Men det är absolut nödvändigt att tala om detta resursslöseri med skattebetalarnas pengar och elkonsumenternas kostnader. Det handlar om kostnader för den lilla konsumenten, inte den elintensiva industrin som är undantagen elcertifikatsavgifter. Det är som vanligt den vanlige skattebetalaren och elkonsumenten som skall betala, inte de stora ”bovarna”!


Igår tog jag en åktur med min ”trehjuling” till Ölands ostkust för att se och ta någon bild på när de nya havsbaserade vindkraftverken utanför Kårehamn placeras ut av ett jättefartyg. Det var förövrigt en underbar eftermiddag för en åktur på Öland.


 

Piaggio MP3,  400cm3


Enligt EON skall denna havsbaserade vindkraftspark producera ca 180 GWh årligen. Vilket skall motsvara elförbrukningen för ca 28 000 hem eller halva Ölands befolkning.


     

Reklamskylt vid Kårehamn                     Foto Thoralf Alfsson


Det man inte säger något om i sina ”reklamkampanjer” är de subventioner som skattebetalarna och elkonsumenterna får stå för. Om man räknar med en elcertifikatsavgift till EON på 20 öre/kwh så kommer EON erhålla 36 miljoner kronor årligen om man producerar 180GWh. Under 20 års tid innebär det ca 720 miljoner kronor till EON.  Då skall man ha i åtanke att investeringen är på 1200 miljoner kronor enligt EON. Ca 60 procent av investeringen kommer alltså tillbaka i elcertifikatsersättning.


Varje hushåll av dessa öländska 28000 hushåll kommer att få betala ca 1285 kronor/år i subvention till EON om man använder EON:s sätt att marknadsföra sig eller närmare 26000 kronor under 20 års tid för att hålla EON:s vindkraftspark ekonomiskt under armarna.


Jag har idag kontaktat EON och frågat om det är möjligt att göra ett studiebesök vid projektet. Frågan är om jag som kritiker är välkommen att besöka arbetsplatsen vid Kårehamn?


UPPDATERING


EON var snabba! Besök är inbokat!

 
 
Ingen bild

Håkan

6 maj 2013 10:52

Thoralf: "Att Jimmie Åkesson tog upp den ologiska utbyggnaden av vindkraften i gårdagens partiledardebatt kommer sannolikt gå helt obemärkt förbi på alla ledarsidor och hos alla politiska kommentatorer."
Mycket bra att Jimmie tog upp det och vår kärnkraft. Vad ledarsidor och marxistiska kommentatorer noterar ( annat än sina egna tankar ) är inte mycket ( jmf osynliga mannen - 25% ).
Frågan är i stället vad vanliga tittare noterat. Jag noterade att ingen av dom 7 "partiledarna" verkade förstå varför Tyskland bygger kolkraftverk.
Svar ( för den som inte heller vet ) För att vindkraft är intermittent ( ojämn ström ) och inte kan fungera ( leverera alls )utan en riktig kraftkälla, i Tysklands fall kol som statistiskt blir den egentliga kraftkällan.
Fanns en riksdagsdebatt mellan Hatten och någon SD ( minnet sviker vem ) när hon hävdade att vi behöver vindkraft för att vi ibland har lågt vattenstånd i dammarna och då behövs det extra energi.
Hon har inte heller, en susning om hur vindkraft fungerar.

 
Ingen bild

Skånepåg

6 maj 2013 10:58

@ allmänt

Just nu förbrukar Gotland cirka 118 MW elkraft. Vindmöllorna på ön producerar 0,1 % av detta. Understryker det resurslöseri som pågår genom vindmölleutbyggnaden och att varje förnuftig människa måste inse, att det är helt andra tekniska lösningar man måste satsa på för att få en kontinuerlig och driftsäker elförsörjning i framtiden.

http://www.vindstat.nu/stat/index.htm

 
Ingen bild

Håkan

6 maj 2013 11:16

När jag väl är här och kommenterar på din web,Thoralf, kan jag passa på och säga att visst gjorde Jimmie en lite blek insats i debatten, men man får komma ihåg att det är oerhört mycket att förlora om det blir fel ( och tv och dom 7 kommer göra allt för att få SD att framstå som grymma nazistfacister.
Det är inte ofta det är partiLEDARdebatter och det kommer andra tillfällen där SD kan visa lite J*vlar a namma, och det måste inte vara Jimmie som gör det. Det finns flera rutinerade riksdagsmän/kvinnor som ochså kan leverera ( Nigel Farage liknande budskap ). Kom ihåg ochså att Nigel Farage har under gemytliga former värvat röster på pubar i England, inte genom sina lysande tal i EU parlamentet.
Här kastas det sten och glödande materia vid offentliga framträdanden, så vi måste hitta andra vägar, frågan är bara, HUR?

 
Lassekolja

Lassekolja

6 maj 2013 12:01

Bra att Jimmie propagerade för ny modern kärnkraft istället för den meningslösa och alldeles för dyra vindkraften!
Betr. gårdagens partiledardebatt:
När Annie Lööf felaktigt anklagade SD för att "skylla allt på invandrarna" borde Jimmie "anklaga" henne för LÖGN! SD har som bekant ALLTID lagt HELA ansvaret där det hör hemma, på ansvariga politiker och ingen annan stans!
När de olika problemområdena diskuterades (arbetslösheten, bostadsbristen, kriminaliteten, "vård, skola och omsorg",o.s.v.) borde Jimmie ställt följande fråga till de övriga: "Är det verkligen bara jag, som ser ELEFANTEN I RUMMET?", då syftande på "ryggsäcken"=massinvandringen, som framtvingar besparingar vilka hotar hela Välfärdssverige!?!
Det ju lätt att sitta hemma i TV-soffan och tycka men det är bra att Jimmie bemötte floskeln om de "600.000 invandrarna, som går till jobbet" med att problemet är ju alla de hundratusentals som INTE går till jobbet och kanske ALDRIG heller kommer att göra det!!!
För övrigt verkar det fullständigt omöjligt att få till en djupgående debatt om invandringens enorma kostnader, som når ut till svensaka folket!?!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Magentan

6 maj 2013 12:08

Håkan skrev: "Här kastas det sten och glödande materia vid offentliga framträdanden, så vi måste hitta andra vägar, frågan är bara, HUR?"

Det mest effektivt och samtidigt säkraste för mediamobbade SD är direktinformation till hushållen (vilket jag har tjatat om otaliga gånger).

Jag passar på att fortsätta min Off-Topic-kommentar med ytterligare några citat från kapitlet "Jugoslaverna - kriminella klaner" i boken Svensk Maffia, som jag inte hann få in i min kommentar under föregående Thoralf-inlägg.

Alltså ytterligare ett par citat:

"Välfyllda banker, dålig säkerhet och ett förlåtande rättsväsende var den bild som spreds utomlands. De som mot all förmodan greps och dömdes slapp ju ändå fängelse ..."

Polismannen Ingemar Krusell, idag pensionär, säger följande i boken:
"- Man kan tyvärr säga att Sverige bjöd in utländska brottslingar. Jag hade flera utredningar mot rånare från bland annat Italien där gärningsmännen uttryckligen sa att de lockas till Sverige för att det fanns så mycket pengar här och att fängelserna var som hotell."
[...]
"En kriminellt belastad med med serbisk bakgrund som vi träffat ger en liknande beskrivning.
-Det är så man har sett Sverige ända sen den här tiden, att du kan göra i stort sett vad du vill, det händer ändå ingenting. Många som kommit hit från Belgrad och andra ställen har sett en chans att göra sig ett namn i Sverige, precis som Arkan (se Wikipedia), och sedan åka tillbaka och bygga på ryktet ytterligare, säger mannen".

Är det verkligen någon i Sverige, förutom 7-klöverpolitikerna och medierna, som inbillar sig att det inte resoneras på samma sätt även bland de massor som oavbrutet och hela tiden i ökande omfattning tillåts strömma in här nu?

 
Ingen bild

Kung Fy

6 maj 2013 14:09

..."producera upp emot 180Gwh", tolkar jag som att det är installerad effekt. Utfallet blir väl ungefär 20% i reell verkningsgrad, så man får dela alla siffror med faktor 5.

 
Ingen bild

Håkan

6 maj 2013 14:11

Angående Nigel Farage och United Kingdom Independence Party så är Christopher Monckton ( Googla via wikipedia ), partiets rådgivare i klimatfrågan. Så SD och Thoralf verkar dela, i stort, samma åsikt. Mer kan ni läsa på: http://www.theclimatescam.se/2013/05/06/ny-vecka-igen/
Intressant är att den som förnekar rådande religiösa tro, på klimatförändringar, behandlas av samma personer* och på samma sätt som dom* inte kan hantera olika åsikter i invandringsfrågan, d.v.s med invektiv, sjukdomssymtom eller tillmälen, istället för debatt, för den kan dom* inte ta.
Dom* = Media,7-politiker och allmänt ( läs:media ) utsedda marxistiska tolkare av världsordningen.

 
Ingen bild

Fia

6 maj 2013 14:45

Det är sjukt hela detta land. Att känna sig så hatad av alla politiker och media i Sverige är tungt. Vad är det för framtid för mina barn? Snacka om svenskhatet flödar fritt. Själv känner jag att mina rättigheter blir mindre och mindre,, bara skyldigheter att tycka som alla andra. Orättvisorna blir bara större och större. Det är nästan så man hoppas att ekonomin går åt helvete så vissa får sig en tankeställare. Problemet är väl att det är för många som tjänar pengar på eländet. Nu ska ett par svenskar tvingas flytta för att invandrare ska in i deras lägenheter... Det ska förstås tystas ner och inte talas om. Hoppas hoppas dom orkar driva sin sak men det är ng hopplöst för deras del.

 
Ingen bild

Thoralf A

6 maj 2013 15:40

Kung Fy

Räkna lite först innan du spekulerar!

Eon har räknat med ca 40 procent av installerad effekt enligt dessa uppgifter. Jag gissar att verkningsgraden är något högre till havs än i jämförelse med landbaserade vindkraftsverk.

 
Ingen bild

Hacke

6 maj 2013 15:45

OT
Mycket bra framträdande av talesmannen i jämställdhetsfrågor, Mattias Carlsson, i programmet Epstein & Nordegren i statsradion.
Fulmedia tror att man ska kunna sätta sd på pottkanten i jämställdhets- och andra PK-frågor som man kör hårt med för närvarande. Men här gick man definitivt på pumpen.
Strålande av Mattias Carlsson.

 
Ingen bild

Sven Dacke

6 maj 2013 16:10

Att Calle Bilt "kidnappade" Ring P1 och Alexandra P får ni säkert höra, men naturligtvis inte den som genomskådade pr bluffen.
Fy SR och Aleandra

Spola fram till 14 minuter in i programmet


http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1120

 
Ingen bild

Arne

6 maj 2013 19:36


det finns A K T Ö R E R även inom vindkraften.
Signifikant med "aktörerna" är att de plötsligt dyker upp där det vankas BIDRAGSPENGAR!

....Är vi inte ganska trötta på "aktörer" nu?

 
Ingen bild

Nostradamus_i_norr

6 maj 2013 22:55

En enkel räkneövning:

16 vindkraftverk á 3 MW motsvarar totalt 48 MW. Under 365 dagar per år och med 24 timmar per dygn kan de maximalt producera 420 GWh. Utnyttjandegraden (kapacitetsfaktorn) på grund av att det inte blåser konstant är ca 20%. Den reelt producerade energin blir därmed ca 84 GWh och alltså långt ifrån de 180 GWh som anges på EONs hemsida. För att uppnå detta energiuttag krävs det en fullständigt orimlig utnyttjandegrad om 43%. EONs redovisning är alltså en ren lögn och det är exakt på detta sätt som "sanningen" framställs i vindkraftssammanhang.

Vindkraftverk är ur ekonomisk synpunkt rena Ebberöds bank. Utan kraftiga subventioner skulle det inte byggas ett enda kommersiellt vindkraftverk.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards