thoralf

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2017

GRÖN UNGDOM OCH AFGHANERNA SAKNAR DEMONSTRATIONSTILLSTÅND I KALMAR

Av Thoralf Alfsson - 31 augusti 2017 22:59

 


Sedan drygt en vecka pågår en demonstration vid Lars Kaggskolan i Kalmar som saknar demonstrationstillstånd. Det är en grupp ”ensamkommande barn” från Afghanistan som demonstrerar i sympati med demonstrationen på Medborgarplatsen i Stockholm. I gruppen som demonstrerar finns också framförallt svenska unga tjejer.


När jag begärde att få en kopia på demonstrationstillståndet från polisen i Kalmar visade det sig att demonstrationen saknade ett demonstrationstillstånd. Se svaret nedan från polisen i Kalmar.


 


Som ni kan se av bilden som är tagen idag av mig använder det ett flertal skyltar.


En ansökan är inskickad till polisen men den är ännu inte färdig behandlad hos polisen. Det som verkligen förvånar mig är att det är Grön ungdom som sökt och betalt för ansökan om demonstrationstillstånd. Se nedan.


 

Den person som står som ansvarig i ansökan är en Alexander Franzen från Grön ungdom. Alltså Miljöpartiets ungdomsförbund i Kalmar.Samtidigt är det egentligen inte det minsta förvånande med tanke på hur Miljöpartiet driver sin politik för öppna gränser och fri invandring. I en artikel i Barometern säger landstingsrådet Linda Fleetwood (V) följande.


”– Jag kan tänka mig att gömma de som fått utvisningsbeslut, jag har gjort det tidigare, kan tänka mig att göra det igen, säger Linda Fleetwood (V), landstingspolitiker.

 

Ytterligare en politiker var på plats. Max Trondlé (MP) som företräder ett parti som sitter i regeringen och ansvarig för migrationspolitiken.

 

Dubbelmoral?

 

– Hade inte vi suttit i regeringen hade migrationspolitiken varit ännu värre, säger han. Vi har ett enigt kongressbeslut om att stoppa utvisningar till Afghanistan.”

 

Hade "migrationspolitiken varit ännu värre" säger Max Trondlé. Det säger allt om vilket samhälle vi skulle få om Miljöpartiet fick större inflytande över vår migrationspolitik. Då skulle Sverige islamiseras i rasande fart.

 

Jag undrar varför journalisten Anders Blank på Barometern inte skriver i artikeln att Linda Fleetwood är landstingsråd? En av de högsta politikerna inom landstinget, som inte respekterar våra migrationslagar!


Ett landstingsråd som gömmer personer med utvisningsbeslut. Det är en politikerskandal. Läs artikeln.

  

Notera att hon är landstingsråd i Kalmar läns landsting. Jag tar mig för pannan!


Varför har inte media kollat om demonstrationen har tillstånd. Jag tycker det är svagt av de journalister från Barometern, Östran och Sveriges Radio som bevakat demonstrationen och skrivit artiklar men de har inte lyckats att ställa en så enkel fråga till polisen om det finns ett tillstånd. Det behövs uppenbarligen alternativa medier för att kolla en sådan enkel sak.

Det är bara så ynkligt!


Idag skriver företrädare för Sveriges Radio en debattartikel i Barometern att den lokala journalistiken aldrig varit viktigare.


”Vad är sant och vad är falskt? Frågan har aldrig varit viktigare, allra helst nu i en tid när felaktig fakta sprids på ett sätt vi aldrig tidigare upplevt och inte sällan i syfte att svartmåla vissa grupper i samhället.

 

För att en demokrati ska fungera är det viktigt med trovärdig, oberoende och opartisk rapportering. Dessutom är det nödvändigt att lokala frågor, beslut och missförhållanden synas. Exempel på det är P4 Kalmars granskningar av länsmusikens resor, missförhållanden på HVB-hem i länet och förre landshövdingens köp av telefonsex för skattepengar.”

 

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag läser inledningen på debattartikeln. De är så fruktansvärt självgoda så att hälften vore nog.


”Utan seriösa medier som förhåller sig till pressetiska regler är det annars lätt att falska nyheter etableras som sanningar. I dagens medieklimat är det allt svårare att avgöra vad som faktiskt är sant och vad som är falskt. Hoten mot journalistiken och traditionella medier idag kommer bland annat från grupperingar som sprider bilden av att vi undanhåller allmänheten sanningen. Grupperingar vars syfte är att svartmålaandra grupper i samhället.”

 

Jag anser att ovanstående exempel på att demonstrationen saknar tillstånd är ett utmärkt exempel på att ”seriösa medier som förhåller sig till pressetiska regler” inte klarar en sådan enkel sak. Vem är det som undanhåller allmänheten från sanningen?


Sanningen är den att vi idag behöver alternativa medier som bevakar att de så kallade ”seriösa medierna” eller pk-media och pk-journalisterna håller sig till sanningen och gör sitt jobb. I synnerhet public service skall inte ägna sig åt agendajournalistik. Public service skall vara objektiva i sin journalistik!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Politiskt Inkorrekt

1 september 2017 00:00

Låt dom sittstrejka tills dom tröttnar helt enkelt. Dom tycks få allt mindre sympati ute bland vanligt folk.

 
Ingen bild

weasel

1 september 2017 00:18

Att dom saknar demonstrationstillstånd är egentligen egalt i sammanhanget :
Dom har fått avslag på sin asylansökan - vilket innebär att dom saknar rätt att överhuvudtaget vistas i landet.
Och detta oavsett om dom demonstrerar eller inte.

Är det det här som Stefan Löfven menade med "det ska vara ordning och reda i invandringspolitiken" ... ?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

1 september 2017 00:40

Yngre tjejer varken får eller vågar längre gå hem från krogen utan manligt sällskap. Släktingar får ställa upp och skjutsa eller så tar man dyr taxi.

Så var det inte förr i tiden.

Att då se dessa naiva småtjejer sitta och demonstrera för ökad otrygghet, är oerhört provocerande. Skyll er själva då. Ni ber ju om det? Men, ring då inte mitt i natten och be om skjuts - för att ni är rädda.

”Nu måste all personal på akutmottagningen på Karolinska sjukhuset bära larm. – Det är allt oftare jävligt stökigt, allt oftare blir man hotad, allt oftare blir man puttad, allt oftare kommer det in patienter som inte bara gråter för sin smärta utan för att det varit totalt kaos på vägen in till akuten, säger en anställd som jobbat i sjukvården i 30 år till Nyheter Idag.”

http://bit.ly/2vMN4l7
https://nyheteridag.se/all-personal-pa-karolinska-sjukhusets-akutmottagning-maste-nu-bara-larm/

Ansvariga för detta är bland annat; Peter Wolodarski, Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt, Erik Ullenhag, Maria Ferm, Jan Helin och Mona Sahlin.

Glöm inte det.

 
Ingen bild

C Andersson

1 september 2017 00:56

Politiskt Inkorrekt. Nu är vi där igen. Det är ingen sittstrejk. Det är ingen strejk över huvud taget. Det är viktigt att hålla sig till fakta.

Polisen kan bifalla en begäran om tillstånd. Och polisen kan avslå en begäran. Men det är viktigt att poängtera att polisen inte kan förbjuda någon att demonstrera. Polisen kan ingripa om de som demonstrerar utan tillstånd stör den allmänna ordningen. Plakaten som nämns i ovanstående i Thoralfs inlägg kan vara ett exempel. Att inte följa polisens uppmaningar kallas ohörsamhet. Polisen kan skingra sammankomsten och avhysa folk från platsen. Polisen får omhänderta en person och transportera denne till en plats på betryggande avstånd. Politiker som tjafsar är inte skyddade mot sådana åtgärder.

Det är inte förbjudet med motdemonstrationer. Men skulle det bli bråk är det de som har tillstånd som ska skyddas.

Det som förvånar mig är att polisen ger tillstånd som omfattar med än ett tillfälle. I Stockholm har det varit i stort sett hela dygnet varenda dag i nästan en månads tid!

Jag kan inte minnas att det fanns något tillstånd när vi kämpade mot polisen i Kungsträdgården. Men almarna står kvar.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

1 september 2017 01:12

Det Goda Samhället om Gottsunda:

"Förra veckan mötte jag en polis på stan. Han kom fram och hälsade, sa att han uppskattade mina artiklar här på Det Goda Samhället. Han har arbetat i Gottsunda. Det kommer bara att bli värre, sa han, bara värre. Jag instämmer – jag kan inte se något tecken på att det kommer att vända.”

Detta gäller inte bara Gottsunda, utan samtliga 200 kaotiska muslimska getton i landet. Det vet Dan Eliasson, Stefan Löfven och samtliga politiker.

Men de vet inte hur problemet ska lösas. Det är deras stora problem.

http://tinyurl.com/yco3eyqv
https://detgodasamhallet.com/2017/08/31/gottsunda-haller-pa-att-fucka-ur/

 
Ingen bild

Amanda K

1 september 2017 04:24

Håller med Cosmik Debris, tjejerna som sittstrejkar tillsammans med Afghanerna ska inte klaga sen. Det är ju typ såhär dom själva vill ha det.

 
Ingen bild

stig

1 september 2017 04:27

På den här sajten klagas ju ofta om PK-samhället så därför är det väl bra att dessa ungdomar demonstrerar mot PK-samhället.

 
Ingen bild

A.R

1 september 2017 05:08

@ Politisk inkorrekt,
Håller med, undrar om/vart dom flyttar sina sittstrejker sen om/när snön kommer? Kan dom kanske sittstrejka på Zara Larssons konserter t ex?

 
Ingen bild

Tony

1 september 2017 06:33

Ett Landstingsråd som öppet erkänner att hon brutit mot lagar, och kan tänka sig göra det igen borde förpassas från sin tjänst med omedelbar verkan.
Men visst är det typiskt vänsterfigurer är dom som skriker högst om rättigheter i samhället och att saker och ting ska förbjudas, men är dom som är dom värsta lagbrytarna. Ge henne en fet spark i baken!

 
Ingen bild

Laglydig

1 september 2017 06:50

20 kap. 1§ UtlL:
Till böter döms en utlänning som uppsåtligen eller av oaktsamhet uppehåller sig i Sverige utan föreskrivet tillstånd och utan att utlänningen har ansökt om ett sådant tillstånd eller en förundersökningsledare har ansökt om tidsbegränsat uppehållstillstånd för utlänningen med stöd av 5 kap. 15 §.
I ringa fall skall åtal för brott enligt denna paragraf inte väckas annat än om det är motiverat från allmän synpunkt.

20 kap. 2§ UtlL
Till fängelse i högst ett år eller, om brottet är ringa, till böter döms en utlänning som uppsåtligen uppehåller sig i Sverige fastän han eller hon enligt ett verkställt beslut om utvisning enligt 8 kap. 8 § eller motsvarande beslut enligt äldre lag inte har haft rätt att återvända hit.
Bestämmelserna i första stycket gäller inte om utlänningen har flytt hit av skäl som avses i 4 kap. 1 eller 2 §.
I ringa fall ska åtal för brott enligt första stycket inte väckas annat än om det är motiverat från allmän synpunkt.

Landstingsrådet Linda Fleetwood (V) har alltså erkänt att hon tidigare har begått brottet skyddande av brottsling och erkänner öppet att hon kon tänka sig att begå det igen. Man kan till och med tolka det som att hon uppmanar andra att begå samma brott som hon själv har gjort och ärnar begå igen.
Det som landstingsrådet gör sig skyldig till kan inte bedömas som ringa (d v s böter) utan hon skall dömas till fängelse. Givetvis borde hon omedelbart lämna alla sina politiska uppdrag!

Varför gör Polisen inte sitt jobb, varken i Stockholm, i Kalmar eller på andra platser?

Varför granskar inte den "opartiska median" ärendet på ett OBJEKTIVT sätt istället för att som nu skapa ännu mera "Fake News"?

Varför accepterar samhället och ytterst väljarna att dylika systematiska lagöverträdelser får fortgå?

För övrigt så finns det INTE några "ensamkommande barn"! För de som eventuellt missat denna mycket läsvärda artikel kommer här en länk igen:
http://katerinamagasin.se/att-betala-sa-mycket-unga-friska-man-det-ar-sloseri-med-resurser/

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

1 september 2017 07:11

Demonstrationer som sprider sig över landet ska inte negligeras.

En demonstration som övergår till upplopp kan få spridningsföljder på samma sätt.
Men Löfven tror säkert att han prata dom tillrätta.

 
Ingen bild

Bidragsgivare

1 september 2017 07:23

Öööhhh sitt strejka på skoltid borde Csn inte dra in studie bidraget isf

 
Ingen bild

Bidragsgivare

1 september 2017 07:43

"En polisman har knivhuggits på Medborgarplatsen där “ensamkommande-strejken” nu är inne på sin sista dag."
http://avpixlat.info/2017/08/31/just-nu-polis-knivhuggen-pa-medborgarplatsen-i-stockholm/
"Sista dagen" hmmm

 
Ingen bild

SM811

1 september 2017 08:02

Att inte polisen gör sitt jobb beror på kräks Eliasson.
Stefan Löfvens Sverige, ordning och reda.
"All personal på Karolinska sjukhusets akutmottagning måste nu bära larm."
https://nyheteridag.se/all-personal-pa-karolinska-sjukhusets-akutmottagning-maste-nu-bara-larm/

 
Ingen bild

SM811

1 september 2017 08:10

"Karin Wanngård: - Nemas problemas. Vi måste bara lära dem att öppna sina hjärtan. "

"Gängen skiter i oss och våra värderingar på riktigt. Och brutaliteten. Vi står handfallna och kan bara hoppas att detta går över med tiden", skriver åklagare Thomas Ahlstrand."
http://soldatmamma.blogspot.se/2017/08/karin-wanngard-nema-problema-vi-maste.html
Inte undra på att det ser ut som det gör i Sverige när man har den inställningen att det avtar av sig själv. Åklagaren borde skämmas.

 
Ingen bild

Mex

1 september 2017 08:12

"Bidragsgivare"framförallt borde polisen göra en id kontroll på dom sittstrejkande afganerna dom är ju inte 1000 tals enligt bilden

 
Ölandsbonde

Ölandsbonde

1 september 2017 08:28

De och dem, är de skrotade pronomen hos polisen nu? Sex "dom" i två meningar varav fyra i sista meningen. Jag vet att kraven för att antas till polisutbildning sänkts rejält, men är kravet på svenska i skrift och språk helt borttaget?

Vem vet? "Hen" ersätter han, hon, henne och honom.
"Dom" ersätter de och dem.
"Man" kan ersätta jag och vi men även de och dem.
Vi får dock aldrig ta bort det fina kalmaritiska "domses". Lärs ut på en förskola nära dig.

Likhet inför lagen gillas av mig.
7% spärr till riksdagen vore ett bra förslag.

http://vzhr

 
Ingen bild

Onkel Sven

1 september 2017 08:48

Islamiseringen i Högsby & Berga fortsätter i rasande fart ,svenskarna säljer sina hus förmodligen till underpris ,husen köps upp av folk från mellanöstern med hjälp av bidrag från oss och vad jobbar dom med ? Troligen bara SFI ! Vet om minst två svenska familjer som ger upp efter att de blivit inbyggda av "nysvenskar"! Snart är det för sent för ett stopp ,dödstyst från SD-s sida !

 
Ingen bild

Joy

1 september 2017 08:50

Skriv som du talar, var en kampanj på 60- eller 70- talet för att slippa kanslisvenska och obegripliga besked från myndigheter. Men stilen i detta alster ovan högst upp, är så illa skrivet att det snarare passar i en mellanstadieskola, i en hopknåpad berättelse på temat "Mitt sommarlov!"

 
Ingen bild

Hacke

1 september 2017 09:35

Tack Thoralf för att du gång på gång drar ner både byxor och kalsonger på msm. Den media som nu t o m deras egen snart sagt enda ärliga och uppriktiga journalist Janne Josefsson betraktar som första statsmakten.

En media genomsyrad av kulturmarxistisk/vänsterliberal agenda, aktivism, mörkläggning, propaganda och lögner. Och denna sörja av bedrägeri har de själva mage att kalla fri och oberoende journalistik.

Min egen mage vänder sig för sin del numera ut och in vid minsta kontakt med varje form av traditionell media.

 
Ingen bild

C Andersson

1 september 2017 09:46

Amanda K, A.R, Bidragsgivare, Politiskt Inkorrekt. Snälla ni det är inte frågan om någon strejk. Ni sänker trovärdigheten på den här bloggen när ni inte håller er till fakta.

Det här handlar om en demonstration som övergått till ockupation. Som kan spridas till upplopp runt om i landet. Polisen har stort ansvar med tanke på det märkliga demonstrationstillståndet. Vem har gett dem det direktivet? Och vem har kläckt den idén?

 
Ingen bild

Kim

1 september 2017 09:55

Uppehållstillstånd saknas då dom ej är flyktingar = polisen ingriper ej
Tillstånd för sittstrejken saknas = polisen ingriper ej
Du kör 10 km för fort = polisen ingriper
Vilka prioriteringar har polisen?.? Egentligen

 
Ingen bild

C Andersson

1 september 2017 10:00

Nils Funcke skriver i Expressen idag [2017-09-01]

http://www.expressen.se/gt/kultur/polisen-ar-mer-demokratisk-an-formenta-liberaler/

 
Ingen bild

A.R

1 september 2017 10:23

stig vi går inte på din bluff om att sittstrejken är anti pk. Dom som sittstrejkar är pro pk

 
Ingen bild

C Andersson

1 september 2017 11:14

@Kim@

Vilken sittstrejk?

 
Ingen bild

Laglydig

1 september 2017 11:19

Efter att ha läst Ansökan om demonstrationstillstånd lite närmare så hängde jag upp mig på en sak, förutom att ansökan verkar vara författad av någon som inte gått i grundskolan sen tredje klass att döma av felstavning och den rent ut sagt fördjävliga handstilen, nämligen begreppet "vardag". Uppenbarligen saknar den "Gröna" författaren av ansökan kunskap om att vardagar i juridisk medning omfattar måndag-lördag. Sannolikt som en gammal eftersläpning från tiden då alla jobbade sex dar i veckan (jag minns att min pappa jobbade halva lördagen när jag var liten). Numera är det väl bara tidningsbuden som jobbar sex dar i veckan (som ordinarie arbetstid) om ingen ändring skett på de senaste dryga 20 åren.

Bara kör på Thoralf! Fortsätt gräv i all djävla skit! Du vet att du har många följare.

 
Ingen bild

Niklas R

1 september 2017 12:02

Sagt det förr, säger det igen. Vi har ett stort antal lagar i landet som måste ändras.
1. Dubbla medborgarskap ska förbjudas. Antingen är du svensk eller utlänning, du kan inte vara både ock. Endast redliga personer med dubbelt medborgarskap ska kunna få behålla sitt naturaliserade svenska medborgarskap om de säger upp sitt andra medborgarskap.
2. Utländska medborgare som döms för brott med fängelse i straffskalan ska utvisas.
3. Utlänningslagen ska skrivas om så att kriminella kan utvisas pga grov brottslighet oavsett vad de riskerar för straff i sitt hemland – det kallas för personligt ansvar.
4. Utlänningar som utvisats ska interneras i utvisningscenter där de själva får ordna med sin utresa ur riket. De får 72 timmar på sig att ordna alla papper därefter kommer de att debiteras 1500;- per dygn/ person för kost och logi. Utresan skall vara direkt ut ur Sverige och för personer som härstammar utanför Europa så får inget byte ske inom EU. Fakturan ska betalas innan personen kan ansöka om visum till Europa igen, efter en exkluderings period på 36 månader för personer frivilligt återvänt hem eller 72 månader för de som varit tvingade.
5. Notera att jag sa, ut ur riket. Vi bryr oss inte om vilket land de åker till så länge som de lämnar landet.
6. Inga mer asylansökningar kommer att godkännas för personer som går över gränsen från våra grannländer. Enligt Dublinförordningen så ska dessa personer ansöka i första ankomstland. Personer som söker asyl vid gränsen ska avvisas.
7. Personer som smugglas in ska interneras enligt ovan. Personer som smugglar in illegala utländska medborgare ska dömas till fängelse.
8. Utländska medborgare som dömts till fängelse ska avtjäna sista tredje delen i sitt hemland. I fall där strafftiden är upptill tre månader så ska personen antingen överföras direkt till sitt hemland eller avtjäna sista månaden i sitt hemland.
9. Länder som vägrar ta emot sina medborgare kommer att vägras visum till Sverige samt få alla bidrag indragna. Inklusive visum till EU och EU bidrag.
Finns mer men detta är vad jag kommer på nu.

 
Ingen bild

Existerar SD utanför kärnan av egna elitister

1 september 2017 12:07

Kyrkovalsturné 2017

Kyrkovalet 2017 innebär en historisk storsatsning av Sverigedemokraterna. År 2013 mönstrade partiet 130 kandidater, i år ca 1000 stycken. Den 23 augusti inleds valkampanjen med en landsomfattande turné där Aron Emilsson och Julia Kronlid, nationellt ansvariga för SD:s kyrkopolitik, besöker samtliga stift i landet.
http://kyrkoval.sd.se/

Detta hade jag ingen aning om att SD storsatsar på kyrkovalet!

 
Ingen bild

Bettan

1 september 2017 13:25

Inget passar, följa lagar & beslut, nej de går inte, vi sittstrejkar tills vi får igenom våra krav. Miljömupparna hjälper till. Sverige 2017 :(

 
Ingen bild

Laglydig

1 september 2017 13:28

@Niklas R

Jag läser och håller med om nästan allt du skriver här på Thoralfs blogg. Det behövs helt enkelt betydligt "hårdare tag"! Helt enig!

Jag blev dock lite bekymrad över din punkt 1) i ditt senaste inlägg då det kommer att få andra effekter som du kanske inte funderat över. Jag förstår att du t ex har ett afghanskt "barn" i åtanke som är medborgare i Iran och på något mystiskt sätt lyckats bli medborgare i Sverige också.
Det du inte tänker på är att det finns många RIKTIGA barn med svensk förälder och den andra föräldern är utomeuropeisk (men inte muslim) som i så fall skulle tvingas välja medborgarskap (försök tänka dig in i det när man har rötter i båda länderna).

Tyvärr har svenska myndigheter redan på den punkten lagstiftat så att om man växt upp i Sverige, gått i skolan i Sverige, men inte besökt Sverige igen före 22 års ålder så mister man sitt svenska medborgarskap per automatik. Där är svensk lagstiftning enormt restriktiv. Är du halvsvensk kan du dra åt helvete, men är du 100 % icke svensk så är det bara att inkassera stålarna varje dag!

 
Ingen bild

Ist

1 september 2017 13:28

Lite krasst uttryckt kan vi säga att många av dagens migranter är lycksökare. Vi har också det paradoxala förhållandet att ekonomiska och kunskapsmässiga satsningar på utveckling i eftersatta länder i Afrika inte kommer att leda till mindre migration till Europa, utan mer!

https://www.nyatider.nu/migrantvagen-har-bara-borjat/
Tolv miljoner människor, huvudsakligen från svarta Afrika, är på väg mot Europa just nu. Färdvägarna visades på en karta och de allra flesta hamnar i Libyen, ett land i kaos efter USA:s och EU:s krig mot Muammar al Gaddafi. De senaste åren har det kommit hundratusentals migranter till Europa. Men de är bara en rännil av det som komma skall.

Om bara tio procent, som ett tankeexperiment, kommer till Sverige. Hur många är det? Jo, en miljon tvåhundratusen från Afrika.
Vem eller vad ska hindra dem, dörren står på vid gavel. Det är långt kvar till Annie Lööfs 30 miljoner.....

 
Ingen bild

Uppströms

1 september 2017 13:30

@Existerar SD...
Men SD är ju ett "kulturkonservativt parti" och vad är mer kulturellt än kyrkan, statsmakten, hur korrupt den nu är.
http://solrosuppropet.se

 
Ingen bild

Äntligen lite livstecken

1 september 2017 13:33

SD satsar på partilotter – pengarna ska gå till valet
Nu ska Sverigedemokraterna tjäna pengar på lotter.

Lotteriinspektionen har godkänt partiets "Kronolotteriet" som ska fylla på SD:s valkassa.

Chansen att köpa en vinstlott: En på sex.

"Lotten ska också ge känslan av traditionellt svensk föreningsliv", skriver SD i sin lotteriansökan.

Från i somras och fram till sista augusti nästa år har Sverigedemokraterna fått tillstånd från Lotteriinspektionen att sälja Kronolotteriet. Tillståndet omfattar 6000 lotter för 100 kronor styck. Högsta vinst är 100 000 kronor och chansen att köpa en vinstlott är en på sex.
Källa
Expressen

 
Stefan K

Stefan K

1 september 2017 13:40

Media har inte kollat upp tillståndet för att media inte bryr sig om några tillstånd. De kör känslokortet istället.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

tony

1 september 2017 13:50

aningslösheten är gränslös hos vissa individer

 
Ingen bild

Ali

1 september 2017 13:55

Vart är Kalmars sossepamp då skäms han för att vara med i Sittstrejken???

 
Ingen bild

C Andersson

1 september 2017 13:59

@Existerar SD utanför kärnan av egna elitister@

Jag vill Thoralf att du startar en ny diskussion om kyrkovalet.

Thoralf Alfsson

1 september 2017 15:08

Kommer kanske ett blogginlägg med koppling till kyrkovalet ikväll ;-)

 
Ingen bild

anonym

1 september 2017 14:11

Hur kan SD vara intresserad av fantasi?

Någon som ange den "rätta" guden?

Enbart ett stort bedrägeri!

 
Ingen bild

anonym

1 september 2017 14:16

Tänk på var du äter, när du äter!

Vissa är känsliga!

En 53-årig man från Stockholm har dömts för ofredande sedan han bland annat ätit bacon framför tre kvinnor i slöja på ett pendeltåg

 
Ingen bild

anonym

1 september 2017 14:20

Klarsång!

https://www.youtube.com/watch?v=drXDFQaok1U

 
Ingen bild

AKB

1 september 2017 14:21

Ulf Kristersson stänger idag dörren mot SD om han blir partiledare. Hur ser SD på det?

Ulf Kristersson som ekonomiskolitisk talesperson som köper svart städhjälp och tar emot mutor för lägenheter, klingar dåligt i hans blivande roll må jag säga.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

1 september 2017 15:13

Den "17-årige" marockanen som knivhögg en polis igår är sannolikt ett så kallat "ensamkommande barn" Ett ensamkommande barn kostar enligt Migrationsverkets årsredovisning 2 918 kronor per dygn.

2918:- per dygn (sida 42 i pdf) har sannolikt den muslimska våldsmannen kostat svenska skattebetalare.

Hittills!

http://tinyurl.com/yce3wsvn
https://www.migrationsverket.se/download/18.4100dc0b159d67dc6142a4e/1487775100129/%C3%85rsredovisning+2016.pdf

 
esteige@gmail.com

esteige@gmail.com

1 september 2017 16:38

@laglydig, Du har en poäng och rätt. För svenskar gällde tidigare att en svensk förlorade sitt medborgarskap när hen valde att bli "utlänning" och därmed sina rättigheter. Invandrare däremot kunde och kan fortfarande ha fler(a). Lagen ändrades men inte fullt ut. Självklart är barn till invandrare, ingifta med svenskar svenska barn, oavsett färg. Däremot är det synnerligen olämpligt att "ge" svenskt medborgarskap till de som inte kan/vill assimilleras när deras skäl är, att de flyr för sina liv. ASYL ger TUT.

Sverige har haft internerings läger som var humana, men Baltutlämningen var inte human. EUs (minus C4) och den humanistiska stormaktens undfallenhet mot mena-kulturen kan bli demokratins och den kristna lärans undergång.

http://Sven-Erik

 
Ingen bild

Huckle

1 september 2017 16:40

Ulf Kristersson får ingen lätt uppgift som partiledare. Han är körd innan han ens börjat! 7-klövern lever vidare i arvet från landsförrädaren.

 
Ingen bild

LG

1 september 2017 16:45

Det är bara för patetiskt hur media beter sig för att undanhålla oss medborgare alla fakta.

Anders Blank är bland de värsta quislingarna, som förråder sitt folk konstant med sina sagor.

Det är verkligen sorgligt att se vad som blivit av svensk journalistik.

 
Ingen bild

Niklas R

1 september 2017 16:54

@laglydig
Jag vet precis hur du tänker. Men det är inte konstigare än att när man blir myndig så väljer man. Precis som jag fick göra när jag blev 18 år, då fick jag välja mellan svenskt eller norskt medborgarskap. Eftersom jag är uppväxt i Sverige så bytte jag medborgarskap då.
Har du rötter i två länder, då får du helt enkelt välja, vilket land vill du vara trogen.
Det är lite som flygvärdinnan sa: Om en nödsituation uppstår kommer syrgasmasker att falla ner från taket. Sätt masken över huvudet och andas normalt. Reser du med sällskap sätter du först på dig själv masken sedan ditt ressällskap. Reser du med två barn, bestäm nu vilket av dem du tycker om bäst.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

1 september 2017 17:40

Fega politiker som lägger över ansvaret på rektorerna för att godkänna vilka partier som får informera i skolorna
Ynkligt !

 
Ingen bild

A.R

1 september 2017 17:52

@ Laglydig
Polisen beaktar allas olikheter inför lagen. Dom är genustvättade på Polishögskolan. Trist #!^##$!*&

 
Ingen bild

Hasse Pannband

1 september 2017 19:02


Så lägligt att marockanen som knivhögg
en polis "är" 17 år. Det lär ge en massa
år i straffrabatt. När ska man äntligen
begripa att dom här primaterna inte är som
normala svenskar och inte kan behandlas som
sådana.
Mordförsök? Jo självklart jag håller med.
Men samtidigt var det inte länge sedan
poliser blev bombarderade med tegelstenar
från hög höjd och domaren tyckte att det
var något som man fick räkna med som polis
i det nya "spännande Sverige".

 
Ingen bild

Hasse Pannband

1 september 2017 19:25

Parodi Sjöstedt.
Ja egentligen är det ju en parodi på
Eric Honecker, DDR:s sista riktiga statschef.
Kanske måste man som jag ha bott i DDR och
upplevt lögnerna och spektaklet på nära håll
för att förstå den fullständigt förintande
parodin i detta nummer.
Men byt ut Honecker mot Löfven så...
Parodi Sjöstedt.
Ja egentligen är det ju en parodi på
Eric Honecker, DDR:s sista riktiga statschef.
Kanske måste man som jag ha bott i DDR och
upplevt lögnerna och spektaklet på nära håll
för att förstå den fullständigt förintande
parodin i detta nummer.
Men byt ut Honecker mot Löfven så...

Parodi Sjöstedt.
Ja egentligen är det ju en parodi på
Eric Honecker, DDR:s sista riktiga statschef.
Kanske måste man som jag ha bott i DDR och
upplevt lögnerna och spektaklet på nära håll
för att förstå den fullständigt förintande
parodin i detta nummer.
Men byt ut Honecker mot Löfven så...
https://www.youtube.com/watch?v=_THiV8cWU50

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

1 september 2017 19:40

"Det är en stor elefant i rummet"
Buffeln Löfven ljuger så fåglarna tystnar men på TV är det helt tyst om det.

 
Ingen bild

Fredde

1 september 2017 19:49

Vi vet ju alla vem det som luskade fram f.d landshövdingens sexsamtal, spritnotor och alkoholproblem.

INTE VAR DET P4!! Det var Thoralf som ägnade sig åt seriös journalistik, sån som dagens s.k journalister inte kan...

Men, fast de är bortgjorda så ger de sig själva pris för att de var så duktiga... fy f-n!

Inte undra på att PK-vänstern vill strypa det fria ordet, då kan de ju inte fortsätta sprida Fake news och propaganda.

 
Ingen bild

dajevlar

1 september 2017 20:46

Så sakteliga kommer allt det så förut (för oss) absurda fram. Vi som insåg det för längesen borde bli glada istället för arga. Visserligen är vårt samhälle så nära en kollaps man nånsin kan vara, men jag är dessvärre övertygad om att vi inte kan rädda det - vi måste först få alla konstiga att inse hur det ligger till (= extrema saker tydligen, kanske en del-kollaps), och DÄREFTER visa att det vi sa var rätt.... så låt dem demonstrera, våldta, knivskära, stenkasta och klaga... det är bara bra!

(ps - lurade hemsides-uppdateringen genom att CTRL+C min text då och då, och sedan klistra in (CTRL+V) den igen efter det att uppdateringen skedde...)

 
Ingen bild

Baaarnet mår väldigt, väldigt dåligt

1 september 2017 22:38

Dagens Nyheter har valt en något annorlunda vinkel på det brutala dådet. Bonniertidningen lyfter fram att det är den misstänkte gärningsmannen som mår dåligt efter attacken som han oprovocerat utförde mot en oskyldig människa och polis.

"Han mår väldigt, väldigt dåligt", heter rubriken på DN.se. Alltså gärningsmannen mår på det sättet.
http://www.friatider.se/dns-vinkel-efter-knivd-det-mot-polisen-g-rningsmannen-m-r-v-ldigt-v-ldigt-d-ligt

 
Ingen bild

Mr X

2 september 2017 00:15

C Andersson, hela omvärlden kommer inte ändra sig och börja dansa efter din pipa. Försök ta in det, att alla människor är olika och att de allra flesta som läser här och på andra ställen begriper vad som menas. För är det inte sittstrejk som du hakar upp dig på så är det nyval, outsourcing, föreningslokaler och gud vet vad vilka små petigheter du lägger ner din heltidssysselsättning på. Om något sänker trovärdigheten så är det petnissar som du som vill att folk skriver efter dina skrivregler eller annars håller käften. Men så blir det inte. Blogghavaren bryr sig inte, och då är det lämpligen så att du också kan lägga din energi på viktigare saker än flytta fokus till detaljer i andras kommentarer. Jag tänker INTE följa dina pekpinnar och jag tänker INTE hålla käften. Så lika bra du förhåller dig till det. Klarar du inte det, sök professionell hjälp för dina aspergoida drag. Och kalla det personangrepp om du vill, du har inget annat att komma med. Det du själv gör mot en del skribenter är personförföljelse, som tex mot Lotta_1 nyligen. Väx ur småskolestadiet nu surgubbe där, eller ska jag dra fram en hel del länkar av det du själv skrivit och raljerat om här under sommaren, så vi kan syna dig också i sömmarna. Vill du det?

 
Ingen bild

Laglydig

2 september 2017 05:14

@Niklas R

Du gär det lätt för dig då du skriver att det bara är att välja. Om valet står mellan Sverige och Norge, ja då är väl valet ganska enkelt! För min del hade det blivit Norge alla dar i veckan, men den möjligheten har inte jag.
Men det var inte det saken gällde utan barn till svensk förälder med den andra föräldern av utomeuropeisk börd.
Den situationen jag har i åtanke gäller barn födda i Sverige med svensk far eller mor och den andra föräldern från landet X.
Med reservation för att jag kan ha fel i någon detalj, men som jag uppfattar det så kan dessa "svenska" barn aldrig få fullständigt medborgarskap i land X (eftersom de inte är födda där), men däremot PUT, vilket dock inte ger rätt till pass för landet X (jämför t ex lagstiftningen i USA).
Dessa svenskar blir alltså per automatik statslösa vid 22 års ålder om de inte besökt Sverige innan dess. Om det halvsvenska barnet är fött i land X så har personen i alla fall kvar sitt medborgarskap i land X. Det är ingen liten grupp människor vi pratar om. Jag skulle uppskatta att det rör sig om minst 20 000 barn med ena föräldern från land X (bosatta i Sverige eller i land X). Och det finns med all säkerhet fler länder med liknande lagstiftning som land X, så det kan röra sig om 100 000-tals barn totalt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se