thoralf

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2017

UTREDNINGEN SÅGAR UTOMHUSPOOLER

Av Thoralf Alfsson - 14 augusti 2017 22:44

Jag har begärt ut den utredning som Kalmarhem beställt angående att majoriteten vill att det kommunala bostadsbolaget skall bygga tre utomhuspooler. Jag fick utredningen samma dag som jag begärde ut den från Kalmarhem, mycket bra jobbat.


Jag tänkte bara citera ett par stycken från sammanfattningen i utredningen.


”Regelverket kring bad avseende säkerhet, vattenrening, miljö och arbetsmiljö gör att kostnaderna blir hög att anlägga även en enklare anläggning. Investeringskostnader och driftskostnader i förhållande till besökstal och nyttjande blir inte rimligt.

Att bygga eller driva en badanläggning står långt ifrån bostadsbolagets kärnverksamhet och det borde därför finnas förvaltningar inom kommunens övriga verksamhet som är långt mer lämpliga att driva badanläggning.

Därför rekommenderar vi att ni identifierar andra aktiviteter i syfte att skapa gemenskap och/eller öka sim- och vattenkunskap för utsatta grupper. Detta kan exempelvis vara att initiera tex. badbussar till befintliga badanläggningar inom kommunen som redan idag bedriver en väl fungerande och säker verksamhet med utbildad personal.”

 

I lördagens Barometern hade kommunalrådet Johan Persson (S) intervjuats om planerna på att bygga utomhuspooler i de invandrartäta områdena Norrliden, Oxhagen och Smedby. Han ger i intervjun flera uppseendeväckande svar.


”Det ska inte gå ut över hyror­ och underhåll utan ska vara sprunget ur en stark ekonomi. I Ljusstaden säljs bostadsrätter med tillgång till pool direkt­.”

 

Svaret är så dumt så klockorna stannar och blommorna vissnar. Vad tror Johan Persson att en vinst eller överskott i Kalmarhems verksamhet kommer ifrån? Hyresgästerna förstås. En kostnad på ca 8-10 miljoner kronor per år för utomhuspoolerna kommer ofrånkomligen påverka hyror och andra driftkostnader och underhåll. Ett kommunalråd får inte vara så dum!

Att några bostadsrätter i Ljusstaden säljs med tillgång till en pool som många familjer har hemma trädgården är knappast ett argument. Bostadsrättsinnehavarna får givetvis betala en del för poolen och sedan går givetvis en del av månadskostnaden till driften av poolen. Eller tror Johan Persson att en pool är helt grattis.


Men sedan kom också detta svar.


”Vad händer om Kalmarhems bolagsstyrelse säger nej till poolprojektet?

– Det är de fria att göra. Då kanske fullmäktige får förtydliga uppdraget eller fatta beslut om en ny utred­ning. Sedan får vi se.”

 

Så typiskt för en maktfullkomlig politiker. Den befintliga utredning gav inte de svar som Johan Persson ville ha. Då beställer Johan Persson en ny utredning med ”rätt” direktiv till en ny utredare!


SD kommer säga nej till en ny utredning. Svaren finns redan i den befintliga utredningen.

 


Angående Medborgarplatsen.

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

weasel

14 augusti 2017 22:56

Oerhört intelligent resonemang av herr Persson.
Häromdagen såg jag en mäklarannons om en villa som var till salu inklusive tennisplan och helikopterplatta.
Därför anser jag att alla kommunala bostadsbolag genast bör anlägga ett antal tennisbanor och helikopterplattor.
Naturligtvis utan att det kostar något.

Thoralf Alfsson

14 augusti 2017 23:30

Varför inte också en golfbana?

 
Ingen bild

vmm

14 augusti 2017 23:38

Jag tycker SD gör helt rätt som säger nej till pooler. Finns nog bättre saker att göra för att få en bra utomhusmiljö.

 
Ingen bild

Lasse P

14 augusti 2017 23:51

Grattis till alla som bor i kalmarhem. Poler till dom boende.Kostnad cirka 200 kr i höjning per månad .Det är cirka 2400:-skattade kr om året.KÖP TVÅL ISTÄLLET. HA HA

 
Ingen bild

Ruben

15 augusti 2017 00:10

Att Johan Persson är både maktfullkomlig och okunnig har väl fom flesta vetat länge? Frågan är snarare vilken diagnos han lider av?!?

 
Ingen bild

Björn

15 augusti 2017 02:04

Uppgiften om pooler och kostnader som drabbar de boende I kalmarhem är ju ett bra uppslag till en broschyr att dela ut till de boende.
Afghandemonstrationen är ju bara ytterligare ett tecken på samhällets flathet och brist på resurser. Och det här noterar människosmugglarna. Nu börjar vi ju också få problem med ensamkommande flickor, som både är gravida och har barn.
Tror att det är klart att polisen skulle ingripit om man hade resurser för det. Det har man troligen inte. Att plocka in demonstranterna kräver resurser. Det är ju inte bara att rekvirera några bussar och sen fylla dessa. Varje omhändertagen kräver resurser från polisens sida, i form av avrapportering och övriga åtgärder, som inte finns. Sen måste de ju också förvaras någonstans innan man kan utvisa dem. Gissar att det även där är skralt. Och sen slutligen, det är ju barn det handlar om och dessa kan man inte behandla hur som helst. Dessa kan ju få psykiska besvär av myndigheternas bryska handlanden. Suck!!
Är det konstigt att man börjar känna att det sociala kontraktet håller på att upplösas. Tyckte förr illa om folk som inte betalade sina skatter som de skulle. Nu med tanke på vart en stor del av samhällets skatteinkomster går, har jag nu en viss förståelse för om Svenska skattebetalare försöker undvika att betala skatt.

 
Ingen bild

Pellesnick

15 augusti 2017 05:29

Svar till Ruben!
Johan Persson lider av diagnosen hela alfabetet utom i och q. Man blir fan mörkrädd att Kalmar styrs av såna nötter som Johan.

 
Ingen bild

Ibbe

15 augusti 2017 07:20

Total tystnad i riksmedia om ockupationen av Medborgarplatsen Stockholm. Att inte rapportera alls i den politiska korrekthetens namn d.v.s No news är ju också en variant som journalisterna tycks vara nöjda med. Otroligt!

 
Ingen bild

Tony

15 augusti 2017 07:22

Om han är både maktfullkomlig och okunnig, då har han snart en ministerpost i Sosseregeringen?

 
Ingen bild

Pepparholm

15 augusti 2017 08:43

Det är intressant vad två korta citat kan klargöra om en politikers förnuft och ideologi.

 
Ingen bild

Hacke

15 augusti 2017 09:13

Johan Perssons handlande och utlåtande är som en klippt och skuret ur en mall av en maktfullkomlig sossepamp:
"Ske min vilja! Om verkligheten inte stämmer med min uppfattning är det fel på verkligheten."

Det vacklande sosseimperiet och deras värstingar bland representanterna påminner inte lite om en vis herr Hitler som drogad från sin bunker i slutskedet drog upp förvirrade riktlinjer för styrkor som inte fanns och idiotförklarade de som vågade påpeka det.

 
Ingen bild

Lotta_1

15 augusti 2017 10:04

Vad är skälet till att Norrliden, Oxhagen och Smedby skall få varsin utomhuspool? Är det av rent rasistiska skäl som dessa områden, där det bor flest invandrare skall belönas med varsin pool? Kalmarhem har ju mycket bostäder på andra håll, varför får inte de en egen pool? Läppstiftet på Varvsholmen är väl också Kalmarhems, de skulle väl kunna få en egen pool som kompensation för alla läckor och annat elände som de boende fått utstå? Eller för de boende i de 6 stora husen i Djurängen som i alla fall från början var studentboenden? Det vet ju alla hur dåligt med pengar studenter har? Bloggens läsare kan säkert fylla på med fler av Kalmarhems bostadsområden som också kan behöva en egen pool. Varför duger inte någon av alla de badplatser som finns längs kusten för dessa områdens boende? De duger ju åt oss andra och har så gjort i alla tider.

 
Ingen bild

Hacke

15 augusti 2017 10:39

Ojdå, som vanligt när s är inblandat blir det galet ;-)
Som när den bokstaven faller bort och en viss herr Hitler plötsligt blir vis.

 
Ingen bild

Gustaf

15 augusti 2017 10:42

Alice Teodorescu GP om folket som demonstrerar på medborgarplatsen.
Klart och tydligt.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

15 augusti 2017 10:48

Tack för en bra videolänk. En som skriver ett bra inlägg är Katerina Janouch här:
http://katerinamagasin.se/det-kravs-kaftsmallar-att-skaka-liv-debatten/

Ord och inga visor.

 
Ingen bild

Göta

15 augusti 2017 11:08

Nu ska vi vara snälla! Ge dem sina pooler! GODHETEN SKA RÅDA!
Men självklart måste det bli dubbla pooler. En för män, och en där kvinnor och flickor kan plaska runt av hjärtans lust med sina slöjor och övriga heltäckande kläder på sig. Kvinnopoolen måste vara extra stor, för den vidlyftiga badklädseln skäl faktiskt en del utrymme och orsakar lite extra svallvågor har jag konstaterat. Så missa inte detta.

Eventuellt kunde man väl kanske tänka sig ytterligare en pool, en ickemuslimsk "svenskpool", där både män och kvinnor kunde svalka sig i den långa och heta, nordiska sommarvärmen. En väldigt liten mini-pool då förstås, för svenskarna är väl inte så många i området och blir ju snabbt färre i den rådande självförintelse-processen.

 
Ingen bild

GP

15 augusti 2017 12:17

Pampens störning heter Narcissim.

 
Ingen bild

Veritas

15 augusti 2017 12:23

OT:
Nu kan man inte lita på norrmän heller:
http://www.expressen.se/gt/kvinna-misstankt-for-gruppvaldtakt/
SD 2018 >>>>>>>

 
Ingen bild

Göta

15 augusti 2017 12:47

"DEN OSTOPPBARA KATASTROFEN" är rubriken på Rolf Malms krönika idag på Avpixlat, där han kortfattat men klart relaterar några av den senaste tidens typiska vardagshändelser i det numera Soros-ledda vansinneslandet Sverige.

http://avpixlat.info/2017/08/15/den-ostoppbara-katastrofen/#more-208290

 
Ingen bild

Veritas

15 augusti 2017 13:31

Minipool till svenskar som Göta skriver är nog att hoppas på för mycket, och om den blir av, får svenskarna betala den själv. Inget som pampen kommer finansiera. Sen problemet med kliande fingrar hos menaiterna, antitafsnings åtgärder får svenskarna allt pröjsa för själva. Det är trots allt Sverige anno 2017!
SD 2018 >>>>>>>>>>

 
Ingen bild

Göta

15 augusti 2017 13:50

En annan typisk svensk vardagshändelse finns att läsa i "Det Goda Samhället" idag, där gästskribenten Swenzén i sitt inlägg, "EN BEKLÄMMANDE FARS", beskriver en av alla de numera så vanliga och totalt meningslösa men enormt kostnads-krävande svenska rättegångar gällande de s.k "ensamkommande flyktingbarnen" som påstås vara 17 år.

Det påstådda "17-åriga barnet" i den skildrade rättegången verkar vara i
35-årsåldern enligt skribenten. "Barnet" kallar sig Abdulla och har varit i Sverige
i nio månader. Under dessa månader har han hunnit åka fast tre gånger, vilket bekräftades under rättegången. Han har också hunnit rymma från slutet boende och totalt struntat i svenskundervisningen. Enligt åklagaren hade "barnet" denna gång stulit en mobiltelefon och en plånbok. Allt dokumenterat på en övervakningsfilm.

"Välvilligheten under rättegången var påfallande. Idel leenden mot den åtalade från domaren. Han var ju bara ett barn..."

På grund av den påhittade låga åldern blev domen endast 80 timmars samhällstjänst, som säkert aldrig kommer att avtjänas.

Men Anne Rambergs advokater tjänar multum.

Läs hela:
https://detgodasamhallet.com/2017/08/15/gastskribent-ulf-swenzen-en-beklammande-fars/#more-8840

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 augusti 2017 14:59

Enligt Roger Sahlström ska de ljugande afghanska männen flytta in strejken i landets skolor.

SD? Vad i helvete säger eller gör SD???

 
Ingen bild

KS

15 augusti 2017 17:36

Lotta_1 / 10:04;
Varför inte en pool i kommunhuset? Men glöm då inte att förse den med frottehanddukar
så att alla hugade badgäster kan torka sig bakom sina öron! Avser de utvalda kommunpolitiker som tror att JB är något slags överjordiskt väsen man inte kan säga nej till. JP förresten. AD/HD, en allaktivitetsperson utan förståndsgränser, eller är det för hårt mot pöjken?
Jag kommer att återkomma med en redogörelse för min uppfattning och min erfarenhet av denne herre vid ett senare tillfälle! Om jag glömmer detta, påminn mig!

 
Ingen bild

Lotta_1

15 augusti 2017 18:16

Det går hett till bland pensionsräddarna:

2017-08-15 14:25, Mord/dråp, försök, Hultsfred
Våld mot polis.
En polispatrull kallades till socialförvaltningens lokaler på Kommunhuset i Hultsfred med anledning av att en familj var stökig och inte ville lämna platsen.
När patrullen kom till platsen blev en man hotfull och ytterligare en man lade sig i. I tumultet försökte en av männen ta en polismans oc-spray utan att lyckas. Männen lämnade lokalerna. En av männen sprang iväg och den andra hoppade in i en bil. Mannen i bilen försökte på okänt sätt backa på poliserna, men bilen körde in i en stolpe och poliserna blev inte påkörda.
Mannen i bilen lämnade platsen och ett kort förföljande med bil inleddes. På Västra Långgatan blev det en mindre sammanstötning mellan en polisbil och den aktuella bilen. Föraren kunde gripas på platsen. Den andra mannen greps till fots även han på Västra Långgatan.
Brottsrubriceringarna är i nuläget mordförsök på poliserna, våld mot tjänsteman och försök till stöld av en polismans oc-spray.
Ärendet uppdateras när det finns mer information.

 
Ingen bild

Tors Hammare

15 augusti 2017 19:01

Han är så sossig den där Pampen, begär utredning på utredning tills dess att han får det svar han vill. Vad är meningen då med dom där utredningarna?, är dom bara till för och gödsla skattepengar på sysslolösa tjänstemän??? Smart lösning och fixa kneget med ANDRAS stålar, OUTSTANDING måste jag säga!!!!

 
Ingen bild

Tors Hammare

15 augusti 2017 20:21

@Göta
absolut advokater tjänar plenty med stålar numer, brorsans granne jobbar som advokat sekreterare och i våras pratades det om vad dom tjänar alla sina uppdrag. En räkning för 12 överklagningar gav en saltad faktura på 650 000 kr som skickades till oss skatte betalare. Arboga advokaterna kräver 8,2 mille nu. Såklart att Ramberget står bakom öppna gränser, hennes medlemmar badar i stålar.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 augusti 2017 21:23

Jag blir så trött på alla uttryck i debatterna för att försköna obehagliga sanningar.
Exempelvis UTMANINGAR i stället för sanningar som problem,kaos och katastrof.
Ensamkommande,vad är det för påhitt ?
Nyanlända ! Hur länge är dom det ?

Alla som är med och vilseleder på detta sätt och alla fega politiker som bara är intresserade av sin egen lön kan ingå i gruppen "Åthelvetefararna"

 
Ingen bild

Observer

15 augusti 2017 22:12

Den tid av stor oreda och dekadens som vi lever i nu är till stror del skapad tack vare avsaknaden av tjänstemannaansvaret!

-ingen behöver ta ansvar!

Det är som att låta hunden bajsa i soffan, utan att bli tagen i nackskinnet -Då fortsätter den.

 
Ingen bild

Lena

15 augusti 2017 23:08

Dessa "stackars" afghanska "baaarn" som strejkar vid Medborgarplatsen HOTAR nu att utöka strejken till skolor där afghaner går men ska inte bidragen dras in om de gör det?) De här människorna hotar nu sig till att få stanna och myndigheterna agerar inte alls! Det är som om myndigheterna själv håller på och förbereder för kaos i samhället, (trots att Löfvén ständigt tjatar om "ordning och reda").
Dessa afghaner uppträder som översittare och med rena rama maffiafasoner. Men regeringen "kan inget göra! Det är patetiskt och mycket skrämmande.

Är förvånad att inte fler upptäckt hur det står till i vårt land och dess elit som vill oss alla så illa.

http://avpixlat.info/2017/08/15/afghanerna-holl-ny-presskonferens-hotat-utvidga-strejken/

 
Ingen bild

Ölandsbonde

15 augusti 2017 23:52

Jag säger det igen.
-Likhet inför lagen
-Riksdagsspärr på 7%

 
Ingen bild

AB

15 augusti 2017 23:54

Läste i Östran idag att arbetslösheten stiger högst i Kalmar län i Sverige. Det är lite annan version från pampen Persson minsann. En förklaring till ökningen sägs vara invandringen.

Kalmar har inget att erbjuda för människor, förutom för studenter och pensionärer.

 
Ingen bild

Pepparholm

16 augusti 2017 19:30

Hej, jag heter Emma och jag bor här på Södermalm. Jag är inte rasist men…

Äntligen! Nu får de vad de röstat på. Läs för sjutton Ledarsidorna.

https://ledarsidorna.se/2017/08/jag-ar-inte-rasist-men/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se