thoralf

Direktlänk till inlägg 8 augusti 2017

UTOMHUSBASSÄNGER SKALL HÖJA STATUSEN I SMEDBY, OXHAGEN OCH NORRLIDEN

Av Thoralf Alfsson - 8 augusti 2017 21:52

För ett år sedan överraskade den rödgröna majoriteten i Kalmar i sin budget med att föreslå att det skulle byggas tre utebassänger i Kalmar. Det som var mest häpnadsväckande var att Johan Persson (S), Bertil Dahl (V) och Anders Andersson(C) ansåg att det var det kommunala bostadsbolaget Kalmarhem som skulle investera i dessa utomhusbassänger.


För bara några veckor sedan kom svaret från Kalmarhem som utrett frågan. Svaret var ett nej till dessa utomhusbassänger.


Idag skriver Barometern i en artikel att Johan Persson och Bertil Dahl står fast vid sitt förslag.


”Än är inte sista ordet sagt om Kalmarhems pooler. Johan Persson (S) tycker att kommunala bolag ska bidra till att höja Smedbys, Oxhagens och Norrlidens status – inte bara kommunen.”

 

Johan Persson borde ställa sig frågan varför Norrliden, Oxhagens och Smedbys status måste höjas! Kan det bero på att det är några av Kalmar kommuns stadsdelar med högst andel invandrare. Vem har ansvaret för det? Enligt min mening är det i första hand Johan Persson och Bertil Dahl.


Det som ändå är mest hårresande är följande stycke i artikeln.


"Persson tror att poolprojektet kan bli jämställt, kanske med olika tider för kvinnor och män. Diskussionen känns igen från Kalmarsundsparkens brygga, menar han.

– Ibland talas det om att killarna tar över. Då får vi vuxna ta vårt ansvar och säga till."

 

Socialdemokraten Johan Persson vill med andra ord införa könssegregation i dessa områden med låg status. Det kommer utan tvekan att sänka statusen ytterligare på dessa områden och öka segregationen. Helt sanslöst av Johan Persson!


Det är samtidigt väldigt märkligt att Johan Persson anser att det kommunala bostadsbolaget skall ägna sig åt att bygga tre utomhusbassänger. Kalmarhem skall ägna sig åt att tillhanda hålla attraktiva hyreslägenheter till kommunens invånare, inte utomhusbassänger. Med attraktiva hyreslägenheter syftar jag på en bra hyreskostnad.


Att bygga tre utomhusbassänger med tillhörande servicebyggnader kommer sannolikt kosta mellan 60-100 miljoner kronor om ser till vad utomhusbassänger kostat i andra kommuner för några år sedan. Sedan tillkommer en totaldriftkostnad på ca 6-10 miljoner kronor. En sådan investering skulle givetvis hyresgäster få betala på genom sin hyresavi! Vill hyresgästerna ha det så?


Det intressanta är också att kommunalråden Johan Persson och Bertil Dahl genom sina uttalanden erkänner att dessa tre bostadsområden har en låg status på grund av den stora andelen personer med utländsk bakgrund. Det skall nu alla hyresgäster inom Kalmarhem nu få betala för!


Undrar om Johan Persson och Bertil Dahl kommer kräva samma sak från andra privata bostadsbolag? Så att även andra bostadsområden i Kalmar får utomhusbassänger.


Undrar om Kalmarhems alla hyresgäster vill betala 200 kronor/månad i hyreshöjning för att Kalmarhems hyresgäster i Smedby, Oxhagen och Norrliden skall få utomhusbassänger?

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 augusti 2017 22:03

Bygga utomhusbassänger i ett invandrartät område? Det är som att be om könssegregation eller sexuella trakasserier. Bygge en moské i anslutning till badet så är galenskapen fullbordad.

 
Ingen bild

weasel

8 augusti 2017 22:06

Sverige har europas värsta bostadsbrist och europas längsta bostadsköer.
Och detta vill tydligen s-v-c åtgärda genom att bostadsbolagen ska bygga utomhusbassänger.... :/

 
Ingen bild

Ölandsbonde

8 augusti 2017 22:51

Vad är detta för djävla larv. Hela havet finns att bada i. Gör det eller låt bli.

 
Ingen bild

Joho

8 augusti 2017 23:05

Fullständigt galet Johan Persson med anhang har säkert fått solsting.

 
Ingen bild

Bosse

8 augusti 2017 23:06

Bilar och annat brukar ju brinna i liknande områden,så Johan Persson kanske är förutseende nog att se till att brandkåren har släckvatten om det behövs.

 
Ingen bild

Veritas

8 augusti 2017 23:11

Höja standarden? Varför? Det här betyder bara än mindre incitament att anpassa sig till vårt samhälle. Dom ser ju detta som belöning. Oavsett hur dom uppför/beter sig. Vuxendagis är vad det är. Skapat av
den Heliga Sjuenigheten.
Bryt den i valet nästa år!!!
SD 2018 >>>>>>>>>>>>

 
Ingen bild

S-E Karlsson

8 augusti 2017 23:30

Behöver man inte spara på vattnet i Kalmar ? I Högsby kommun får man knappt duscha .

 
Ingen bild

Fredrik

9 augusti 2017 00:11

På Järvafältet i rinkeby, Tensta håller dom redan på att bygga en utomhusbassäng... kostar skjortan för dom som skall betala o inte nyttja.

 
Ingen bild

Björn

9 augusti 2017 00:14

Brukar titta på en TV-serie som heter "undercover boss", där vd för ett företag förklär sig och sen har man totat ihop en story där kamerateamet som är med håller på med tex en filminspelning av en arbetslös fd revisors väg tillbaka till arbete, eller någon liknande story.
Allt för ofta visar det sig att företagens ledningstoppar har dålig koll på hur det går till på golvet och det slutar också som regel med att det blir en del förändringar inom företagen för att bättra på det som varit dåligt och som golvfolket många gånger under lång tid har försökt att få ledningen att åtgärda, men där inget då har hänt, troligen beroende på att dessa rop på hjälp från golvet har stannat någonstans på vägen och aldrig nått ledningstoppen.
Politiker borde praktisera på golvet varje år, kanske under 1 månads tid, där man jobbar inom den verksamhet där man är ansvarig.
Johan P och Bertil D kanske skulle må bra av att jobba inom parkförvaltningen och sköta
gångvägar odyl I dessa 3 områden under 1 månad.

 
Ingen bild

Lasse P

9 augusti 2017 04:19

Det blir bara värre och värre
Skulle vi spara på vattnet? nej inte.Hela Mellanöstern är vana att bada och kul,men ni måste lova att dela på flickor och pojkar Annas #?&$@=×*.Fy fan man mår bara illa utav att läsa vad PAMPEN JOHAN PERSSON vräker ut sig.

 
Ingen bild

Astaj

9 augusti 2017 08:59

PKisterna måste på något vis ha tappat fotfästet, de är så uppfyllda av sin godhet att de tappat all sans och förnuft.
Och der är PK som har makten i vårt samhälle, troligtvis även efter 2018.
Frågan är hur djupt vi måste falla innan folkflertalet tar sitt förnuft tillfånga och väljer rätt valsedel.

 
Ingen bild

Greta

9 augusti 2017 09:10

Älvsjöbadet är en bra plats att studera. Noll p-platser gör att bilar parkeras vid ingången och hindrar utryckningsfordon vid händelse. Bilar står även i rabatter, på busshållplatser och körs på gång- & cykelvägar. Även närliggande bostadsområde bli belamrat med badandes bilar och dom boende blir utan parkering. Men på förmiddagarna är det lugnt, då badar svenskarna. Vid 13-14 dyker bilar upp med grillar och några hundra skrikande ungar, Då går herr & fru Svensson därifrån med sina välartade barn.

 
Ingen bild

dajevlar

9 augusti 2017 09:22

(Kan ej läsa artikeln då jag ej är prenumerant).

Bygga simbassänger i invandrartäta områden?

Ett rätt konkret exempel på hur de ”naiva” och vi ”realister” ser på verkligheten (eller ”de goda” och ”rasisterna” som dom själva skulle kalla det).

Själv tror jag: Konflikter (vem har rätt att ta hur stor plats?, får kvinnor bada där? Samtidigt som män?), drunkningstillbud, SKIT i bassängen? Kanske skulle nån bassäng få ”stänga” till sist och vem hade rätt då?

Därför vore det ju intressant att se hur det skulle bli. Fast det är ju dumt att betala 100-tals miljoner för det.

 
Ingen bild

Lotta_1

9 augusti 2017 10:59

Ligger det något hot eller löfte till de boende i dessa områden bakom detta som gör att Johan Persson envist håller fast vid att de skall byggas? Bergaparken och en musikstudio blev ju belöningen efter branden i Berga Centrum.

 
Ingen bild

Christer

9 augusti 2017 11:05

Det finns en linje i att bygga utomhusbad i dessa 3 områden. Det finns tyvärr ingen statestik över hur många där som får sin hyra betald via skattsedeln, alltså via försörjningsstöd etc. Människorna i dessa utanförskapsområden har tagit sig till Landet Gratis, varför skulle dom inte även ha utomhusbad?
Det obehagliga är det tankemönster våra makthavare har, och som år efter år ständigt strävar efter att förbättra för de som aldrig bidragit med något, och det på bekostnad av de som dragit hela lasset. Det som etablissemanget gör mot den grupp som byggt upp detta samhälle kommer historien att straffa hårt.
Allt fler inser att Sverige är på väg mot en systemkolapps. Vården, polisen och skolväsendet håller på att braka samman. Jag tror inte att det är bara bland Sverigevänner som insikten finns. Jag tror att den finns lite överallt bland våra makthavare att man då och då tänker - "vad är det för system vi skapat, tänk om hela skiten brakar ihop?" Men sitter man vid köttgrytan så gäller det att "spela spelet". Man vet vad man har, och lönen kommer den 25:e.

 
Ingen bild

Lena

9 augusti 2017 11:40

Det är kapitalförstöring anser jag (och att skämma bort dessa idioter som inte vill anpassa sig).Johan Persson verkar vara en typisk representant för 7K-rörelsen. Själva tjänar de bara på att utnyttja skattebetalarnas pengar till dessa grupper som inte hör hemma här.
I min lilla stad har utebassängerna fått stänga flera somrar i rad för att "några" frekvent skitit i bassängerna!!!

Många människor idag är mycket destruktiva och det hjälper inget att ge dem, de respekterar inget och tycker endast att det är kul att förstöra. De känner noll ansvar för något som helt samhälle. Att ge gör dem endast fräckare, och de kommer aldrig till insikt om nånting.

Personligen går jag aldrig mer in i dessa bassänger då jag har en sjukdom med nedsatt immunförsvar. Vill inte utsätta mig för deras smuts faktiskt.

 
Ingen bild

Lena

9 augusti 2017 11:50

Mycket bra krönika av Lars Bern idag. "Miljörörelsens svek mot mänskligheten". Det största hotet mot människan och ekosystemet är inte klimatförändringar skapade av människan. De största hoten kommer från utarmade och förgiftade jordar och förgiftad industrimat som gör människor sjuka, dessutom sjukdomar som döljs av farliga medicinska preparat baserat på syntetiska ämnen.

 
Ingen bild

Rosenfinken

9 augusti 2017 11:52

Det här inlägget behöver komma in i Barometern!

 
Ingen bild

Bill

9 augusti 2017 13:09

Det jävliga är att dom säkert kommer att byggas, finns inte en enda ryggrad som står upp mot Persson, några har väl försökt, men dom sysslar med annat i dag.........

 
Ingen bild

Tony

9 augusti 2017 14:49

Den Pösige Johan Persson verkar att vara som
klippt och skuren för partiledarposten hos sossarna,
sådana brukar att ge f-n i vad folket tycker, dom kör
sitt eget race.

 
Ingen bild

Observer

9 augusti 2017 15:58

VARFÖR, VARFÖR och åter VARFÖR tror sig socialister att de måste göra något (Såklart med våra andras pengar) för dessa migranter??!!!!!

-Jag fattar det INTE.

Varför ser just de sig speciellt skickade att ta a n s v a r för andra vuxna människor?
Varför tror dem det?

 
Ingen bild

Observer

9 augusti 2017 16:02

Om socialisterna vill omhulda, sätta sig som god man över andra vuxna, Ja, då får de förbaske mig göra det med sina e g n a pengar!
Hur svårt kan det vara att få bukt mrd dessas kriminella slöseri av andras pengar??!

 
Ingen bild

Observer

9 augusti 2017 16:10

Ett mycket säkert tecken på att samhället blivit dekadent är när socialistiska ideer når nivån galenskap!
Med intolerans mot avvikande åsikter och denna glädje i att förtrycka visar att PK är i grunden totalitärt. Med starka inslag av religionssubstitut.

 
Ingen bild

Onkel Sven

9 augusti 2017 17:09

Christer 9 aug 11:05 :Den statistik du efterlyser har Ratsit Personfakta , namn ,ålder ,inkomst av tjänst ,inkomst av kapital ,jag har alla de uppgifterna över Högsby kommun.

 
Ingen bild

Egon

9 augusti 2017 17:33

Utomhusbassänger i vattenbristens Sverige?
Har dom inte hört talas om "klimathotet"
Å andra sidan.
De vanliga baden kanske blir bättre om invällarna får en egen pool.

 
Ingen bild

calle

9 augusti 2017 17:46

har kalmarhem 100 miljoner i buffert eller skall de låna dessa pengar?

kommuner lånar väl oftast av Kommuninvest, men vart får dom sina pengar ifrån ?

återigen tror jag kassaflödet kommer från oljeländer som vill låna ut i gengäld att Sverige islamiseras. eller så kommer pengarna från USA storbanker.

7 klövern får väl förmånar av att skuldsätta hela kommuner och hela landet, och utplåna allt Svenskt

 
Ingen bild

O´ Hyra

9 augusti 2017 19:25

Johan Persson (S) är ungefär lika intressant
och har samma utstrålning
som en formaterad hårddisk.

 
Ingen bild

Molle

9 augusti 2017 20:46

Johan Persson är en MAKTGALEN NOLLA
Han kan väl bygga en bassäng på sin tomt för egna pengar där alla
Invällare kan bada.
Är det inte dags att lägga lite pengar på oss svenskar snart utan att vi behöver konverterar till islam.

Som jag sagt tidigare: De som röstar på Johan P eller den andra nollan Bertil Dahl
I kommande val anser jag behöver skaffa hjälp i P-vården.

 
Ingen bild

Observer

10 augusti 2017 00:52

Vi måste bygga fler fängelser framöver dit vi kan kasta dessa idioter som förslösat våra gemensamma skattepengar!

 
Ingen bild

Lucifer

10 augusti 2017 02:08

Johan Perssons narcissistiska drag gör sig alltjämt påmint. Får människan aldrig nog? Inte nog att han spärrade in halva Kalmar förra helgen p.g.a cykeltävlingar o vill utöka spektaklet till flera dagar...

Mannen är komplett galen!

 
Ingen bild

vmm

10 augusti 2017 02:52

Jag bor hos det kommunala bostadsföretaget Gavlegårdarna i Gävle. Dom har avkastningskrav till sin ägare, kommunen, och betalar årligen in några miljoner till kommunen. Så jag, som betalar hyra för min lägenhet, betalar alltså en extra skatt kan man säga. Åja, det där har varit en evig diskussion i Gävle kommun och i säkert många andra kommuner.
Frågan är väl om det är bra eller dåligt med allmänna pooler. Jag håller nästan på att svimma när jag hör att dom överväger skilda tider för män och kvinnor av jämställdhetsskäl. Av jämställdhetsskäl! Är dom helt dumma i huvudet? Eller tänker dom bara rakt motsatt som jag tänker? Av jämställdhetsskäl så förbjuder man skilda badtider för män och kvinnor i min bok. Om man inför skilda badtider för män och kvinnor så ökar man ojämställdheten. Så ser det ut i min bok. Men det här kan ändå bli något. Om man kan få folk att vid poolen umgås, män och kvinnor, utan slöjor och i lätta badkläder och visa att män och kvinnor faktiskt kan umgås lättklätt utan att det betyder något sexuellt utan bara att det är trivsamt och befriande och roligt, så, ja, då tror jag det kan vara ett steg framåt för jämställdheten. Inför man skilda badtider för män och kvinnor så tycker jag man missar hela poängen och det känns inte alls jämställt.

 
Ingen bild

mutter

10 augusti 2017 05:00

Enda sättet att höja statusen på dessa områden är att få bort immigranterna.
Detta gäller alla liknande områden.

 
Ingen bild

Tim

10 augusti 2017 14:00

Ska kvinnorna i burkini ha egna badtider?

Detta är kvalificerat vansinne! Någon måste stoppa Johan Persson innan han går totalt över styr.

 
Ingen bild

Melvin

10 augusti 2017 14:25

Nu försöker pampen rätta till sina brister o klavertramp när han haft öppna dörrar mot MENA. Men invånarna är dumma och har tyvärr ganska dåligt minne...

 
Ingen bild

Joho

10 augusti 2017 16:09

SVT hade häromdagen ett inslag om att orgasmerna inte var jämställda eftersom karlarna hade fler orgasmer än kvinnorna detta var man tvungen att göra något åt sas de men bada jämställt verkar inte gå för sig grr man blir så förbannad på PK idioterna dom måste ha jävligt sjuka hjärnor efter år av indoktrinering.

 
Ingen bild

Galenskaper

10 augusti 2017 18:24

@ Mutter. Rätt och riktigt och finns inget annat sätt. "Höja statusen", vilket jävla uttryck.

Alla begriper att områdena bara kommer bli mer oroliga.

Herre Allah. Vad kostar tre utomhuspooler att anlägga?

Och vad skulle det kosta att driva dem? Personal, underhåll, vakter osv.

Ser mest problem och kostnader framför mig!

Galenskaper!

 
Ingen bild

Molle

10 augusti 2017 20:19

Istället för pooler så bygg polisstationer på de tre ställerna.

 
Ingen bild

Olle

11 augusti 2017 15:12

Har det runnit över på pampen Persson?

 
Ingen bild

ADAM

12 augusti 2017 15:15

Johan Persson borde nog snart söka för sina symtom!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 20 juni 22:42

”Thoralf Alfsson slåss mot vindkraft och islamister och vill ta bort modersmålsundervisningen.”   ”Han satt en period i riksdagen. I höstens riksdagslista står han på plats 63. Thoralf Alfsson, 60, tänker jobba stenhårt för att ...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 19 juni 19:30

Att försöka föra en sansad debatt om havsnivåhöjningar i Kalmar kommunfullmäktige är inte möjligt. Jag blev omgående beskylld för att vara klimatförnekare. ”Det är du och Donald Trump” hävde samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Ado...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 18 juni 13:01

    När en verksamhet bygger om/ut eller förändrar sin verksamhet utan att ha ett godkänt bygglov för förändringen brukar det ofta bli rubriker i lokalmedia, Barometern och Östra Småland. I synnerhet när det gäller en restaurangverksamhet. Många...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 10:03

    DN har bestämt att ge bort prenumerationer gratis till förstagångsväljare. Eller snarare till personer mellan 18 och 25, vilket innebär även personer som fick rösta i valet 2014.   https://www.dn.se/ekonomi/fri-dn-prenumeration-for-alla-...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 08:53

Jag undrar om Centerpartister är fullständigt blinda. I synnerhet de Centerpartister som använder sig av sociala medier. De har det mitt framför ögonen men ändå verkar de inte reagera!   Är de så fullständigt naiva eller är det tabu inom Centerpa...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 068 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se