thoralf

Direktlänk till inlägg 31 januari 2017

REKORDRESULTAT

Av Thoralf Alfsson - 31 januari 2017 23:24

Lokalmedia skriver idag på sina webbsidor att Kalmar kommun gör ett mycket bra resultat på hela 166 miljoner kronor. Kommunen har också lyckats finansiera investeringar på 447 miljoner kronor utan att behöva låna en enda krona och dessutom betalat av 250 miljoner kronor på sina lån.  Det låter som sagt för bra för att vara sant. Då brukar det heller inte vara sant! Läs artikel i socialdemokratiska Östra Småland.


Jag tycker dock att det är väldigt tråkigt att jag som ledamot i kommunstyrelsen får informationen genom media och inte direkt från kommunledningen. Numera presenteras uppenbarligen Kalmar kommuns resultat först på kommunalpampen Johan Perssons blogg. Jag får sannolikt vänta till torsdag eller fredag innan jag får ta del av detta i kommunens handlingar men det är så Johan Persson brukar hantera information.


Jag undrar dock vad de ca 130 personliga assistenter som är anställda av Kalmar kommun men som just nu tvingas över till privata företagare efter att majoriteten bestående av S, V och C med stöd av Alliansen beslutat spara några miljoner kronor genom att privatisera alla personliga assistenter och ställa till stor oreda och oro förbrukarna. Undrar vad alla anhöriga till dessa brukare tycker om den rödgröna majoriteten som nu slår sig för bröstet över rekordresultatet. Jag undrar också hur representanter för Kommunalarbetarförbundet ser på sina politiker inom Socialdemokraterna och Vänsterpartiet när det gäller denna privatisering. Men det är som jag brukar säga att Johan Persson är ingen riktig socialdemokrat, han är numera bara i kommunalpamp!


Det är svårt att kommentera de ekonomiska siffrorna utan att jag har några underlag men jag skall ändå göra ett försök. Jag är även ledamot av Samhällsbyggnadsnämnden och Samhällsbyggnadsförvaltningen gör ett överskott på 6,8 miljoner kronor. Den absolut största anledningen till detta överskott är underbemanning. Vakanta tjänster har inte blivit tillsatta framförallt på grund av svårigheter att hitta rätt kompetenser och få sökande. Det har inneburit en hård belastning på personalen och det gäller på flera förvaltningar. Följden har blivit ökande sjuktal!


Kommunstyrelsen hade i oktober en prognos på ett överskott på 39 miljoner kronor. Ett överskott som till väldigt stor del beror på försäljning av mark till Linneuniversitetet och andra bostadsprojekt.


Men det som inte nämns i artiklarna är ett antal engångsposter.


Statsbidrag för ökat bostadsbyggande, 24 miljoner kronor

Flyktingpengar från 2015 (mutpengar), 25 miljoner kronor

Välfärdsmiljarderna, kompensation flyktingmottagning, 39 miljoner kronor

 

Bara ovanstående tre poster ger ca 88 miljoner kronor extra i kommunkassan.


Sedan skall vi också komma ihåg att Migrationsverket har under 2016 betalat ut hela 210 miljoner kronor till Kalmar kommun. Hur kommunen har använt dessa 210 miljoner kronor vet nog bara den innersta kärnan i kommunledningen!

 

 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Cosmik Debris

1 februari 2017 00:24

Annat ämne.

Vanligaste namn under 2016: Skåne - Ella – Elias
Min gissning är att olika varianter av muhammed är vanligare i Skåne men att landet inte ännu är moget sådan informationen.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/sveriges-popul%C3%A4raste-namn-2016-1.4139005

 
Ingen bild

Observer

1 februari 2017 02:34

Jag kan ibland undra: Vad skall de skyldiga inom etablissemanget och deras tillskyndare inom vänsterrörelserna göra efter 2018?

Hur skall det gå för dem då?

2020 kommer hela samhället under nationellt styre!
...Packa väskan?

 
Ingen bild

Knaster

1 februari 2017 05:58

OT: Svensk myndighetschef knivhuggen! Kommer anledningen att mörkas????!!

https://www.google.se/amp/s/petterssonsblogg.se/2017/01/31/myndighetschef-svart-knivhuggen-i-uppsala/amp/?client=safari

 
Ingen bild

Rune

1 februari 2017 08:17

"Jag tycker dock att det är väldigt tråkigt att jag som ledamot i kommunstyrelsen får informationen genom media och inte direkt från kommunledningen."
---------------------------
Är detta ens lagligt? Är inte kommunledningen skyldig att omedelbart delge kommunstyrelse, kommunfullmäktige och allmänhet all information som de sitter på?
En kommunledning är ju inte en privatfirma!

Thoralf Alfsson

1 februari 2017 09:40

Jag har ändrat texten lite ;-)

Jag tycker dock att det är väldigt tråkigt att jag som ledamot i kommunstyrelsen får informationen genom media och inte direkt från kommunledningen. Numera presenteras uppenbarligen Kalmar kommuns resultat först på kommunalpampen Johan Perssons blogg.

 
Ingen bild

Lasse

1 februari 2017 09:08

Johan Persson styr kommunen i värsta Al Caponestil, bedrövligt att nickedockorna i S,C och V bara sitter och beundrar honom och hans lögner. Om dessa förbannade journalister på Barometern och Östra Småland kunde börja gräva i kommunens affärer, förmodligen saknas kompetensen för ett sån jobb?

 
Ingen bild

Visst_ja

1 februari 2017 09:34

OT men högintressant:
https://www.flashback.org/t2807256

Handlar om en ädel miljöpartist som utvisas

 
Ingen bild

Veritas

1 februari 2017 10:22

Kan ju vara bra att veta att iom att sossepampen lämnat ut uppgifterna på sin blogg är dom därmed också "expierade" jml Tryckfrihetsförordningen och i samma ögonblick är "hen" skyldig att lämna ut dom till dig och andra som vill ta del av dom.
Kolla http://lawline.se/answers/ar-kommunens-bokforing-allman-handling får du se!
Nigel gjorde det!
Trump gjorde det!
Åkesson kommer göra det!
SD från 2018!

 
Ingen bild

C Andersson

1 februari 2017 10:44

Här i stan ska de byta ut en gräsmatta mot ett stenfundament. Det kostar mer än 6 miljoner kronor.

http://www.webbkameror.se/webbkameror/karlskronakommun/karlskrona_2_1280.php

Beslutet är taget i demokratisk ordning av en politisk majoritet. Det vill säga man har kört över befolkningen och ens frågat vad museum och hembygdsförening har för åsikt. Det är inte bara i Kalmar det är uppåt väggarna.

För den nätta summan skulle man till exempel kunna engagera skapliga artister till nostalgidagen mer än hundra år framöver. Bara för att ta ett exempel. Nostalgidagen – de gamlas dag kallar jag den – är en årlig tillställning i hembygdsparken. Den är till för de äldre men alla är välkomna. Särskilt välkomna är de som sitter ensamma sina lägenheter och aldrig annars kommer ut.

Hur många gamla kommer att sitta på en skitig trappa och bli bombarderad med måsskit? Då är det bättre att få åka raggarbil om det så bara en gång om året. Cadillac A2 - där åker man kungligt. Mycket är ideellt. Jag är 65+ och brukar vara där - det är alltid något man kan hjälpa till med. Har man tur kan det bli en biltur - det är mest raggarbrudar som åker med.

 
Ingen bild

Veritas

1 februari 2017 11:03

Länken av Visst_Ja är intressant. Och det är bra att en miljöråtta får rött kort av domstolen. Önskar bara fler Sverigehatare fick det röda kortet rakt upp i ögonen.

 
Ingen bild

Maja Dacke

1 februari 2017 11:32

Visst_ja - en av många oädla typer som förvrider huvuden så länge det går. Och det går länge. En ganska ny tråd som säkert fylls på under närmaste tiden.

Tänk vad flashbackare kan få fram! Men nu är ju denne omtalade tillbaka eller har aldrig varit så länge borta från landet ...

Man häpnar över förslagna lögnare och godtrogna hjärnblåsta svenskar ... Otroligt!

 
Ingen bild

GBM

1 februari 2017 12:18

Två naiva medarbetarna P4 Kalmar? Utan att reflektera så sväljer de Johan Perssons bete men de är väl i symbios med kommunledningen. Ynkligt när mediafolket inte kan tänka själv.

 
Ingen bild

Holtzkampf

1 februari 2017 12:23

Kalmar Kommunn fick 2015 ca 592 milj i utlämningsbidrag.

Det skall man inte skämmas för när Malmö fick 4,8 miljarder.

Men man ska kanske inte heller påstå att man har god ekonomi när man får statligt socialbidrag

 
Ingen bild

Leif

1 februari 2017 12:24

Som vanligt trist att höra hur Kalmar Kommun toppstyrs, men visst är det bra med ett ekonomiskt överskott. Men man kan faktiskt undra varför privatisering är så viktigt inom vissa kommunala tjänster när det verkar finnas medel i kassa kistan till våra mest behövande. Är det kanske en felkalkylering från våra politiker som medför dessa `besparingar`? Felprioriteringar, girighet och gynnande av kompisgäng bör inte höra hemma i dagens belysta samhälle. En dag kommer vi alla att behöva vård och omsorg, då vill man såklart att servicen ska finnas på plats och fungera!!

 
Ingen bild

X

1 februari 2017 12:38

Detta kan man läsa om man söker sig utanför den svenska PK-ankdammen:
http://www.express.co.uk/news/world/761613/Poll-half-of-Americans-agree-with-Donald-Trump-immigration-ban

Sug på den, vänsterliberaler och socialister...😁

 
Ingen bild

Fredde

1 februari 2017 12:50

Som jag trodde: statistik. Den kan vändas hur som allt efter behov och humör.

Annars är det ju så enligt publicitetsregerna:
Ge korrekta nyheter

1. Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling.

2. Var kritisk mot nyhetskällorna. Kontrollera sakuppgifter så noggrant som omständigheterna medger

Kan man säga att Östran följer detta? Har vi sett någon redovisning, eller är det enbart Johan Persson påståenden?

 
Ingen bild

Jan

1 februari 2017 13:15

"Rotationsbedrägeri" i svensk ekonomi.

Man flyttar runt pengar och fyller hål.

Det amerikanska företaget Enron försökte sig på det och skapade en av de största blåsningarna världen skådat.

Till slut finns det helt enkelt inte tillräckligt med pengar att flytta runt i svensk ekonomi.

 
Ingen bild

GenderGlen

1 februari 2017 13:40

Börjar det inte bli lite tröttsamt med hittapå-skithistorier om Putin och Trump nu?

Finns det inte risk för utmattningssyndrom hos mediekonsumenterna?

Jag väntar in den skit som ligger i pipen när Mademoiselle Le Pen närmar sig valdags. 23 april är första valdagen. Ska vi gissa att media börjar hetsa mot henne i mitten av mars. Fast hon är ju kvinna förstås, kan bli så att hon kommer att älskas av våra "journalister" likt skurken Hillary. Fast det tror jag ändå inte. Men jag kommer att säga att jag hejar på henne för att hon är kvinna.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

1 februari 2017 13:57

Tittar på svt Forum.
Vilka stolpskott som diskuterar där.
Det är feministisk naiva ryggdunkare som diskuterar.
Jag blir mörkrädd !

 
Ingen bild

Cosmik Debris

1 februari 2017 14:08

Muslimer försökte införa ett muslimskt parallellsamhälle i Österrike:

https://goo.gl/Ifzu2f

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4159214/Austrian-police-raid-homes-search-Islamic-radicals.html?ito=social-twitter_mailonline

Har ni läst om detta i Exp, AB, DN; SVT eller SVD?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

1 februari 2017 14:27

I denna humanitära stormakt behöver inte utlänningar lära sig svenska !
I stället ändras rikssvenskan till att med arabisk inblandning bli mer obegripligt för oss.

Undrar vem som har kommit detta ?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

1 februari 2017 15:02

EU-ledare befarar ny flyktingkris
http://www.gp.se/nyheter/sverige/eu-ledare-befarar-ny-flyktingkris-1.4140811

Sverige och Europas undergång?

 
Ingen bild

Pepparholm

1 februari 2017 15:14

Nu är det hög tid att Svenska Akademien kommer ut ur dunklet och talar om vad man har för inställning till den "nya rikssvenskan".

 
Ingen bild

Cosmik Debris

1 februari 2017 16:19

Lyssnar just nu på Studio ETT. I ett reportage om vårdkaoset intervjuas en läkare på Södersjukhuset. Han berättar att en kvinna nyligen dog för att de missade en hjärnblödning. En sjuksköterska säger; "fler kommer att dö"

Hon dog alltså helt i onödan och fler kommer att dö. Blir det någon du känner?

De är psykopaten Reinfeldt, idioten Löfven som indirekt är orsaken till dessa dödsfall. När dessa herrar blir sjuka kommer de INTE att riskera att dö av vårdbrist. Att ta hand om deras åkommor sköter sannolikt privata intressen.

 
Ingen bild

Riffi

1 februari 2017 17:23

Kommunernas s.k självfinansieringsgrad är bara svammel. Ta kontakt med en revisor. Om avskrivningarna på tidigare investeringar är 10 miljoner och kommunerna investerar 10 miljoner tycker de att självfinansieringsgraden är 100 %. Om "vinsten" i verksamheten är noll måste kommunen ta upp lån för investeringen, men säger ändå att investeringarna är självfinansierade. Bedrägeri

Detta med självfinansieringsgrad är ett påhitt från SKL, men det är komplicerat så gå inte på utan revisoruppbackning

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

1 februari 2017 18:24

Batra ska samarbeta med SD i kulturfrågor !
Va ä de för barnsligheter ?
Om man har varit ovänner ber man om ursäkt och tar i hand !
Om man menar allvar.
Batra är som en tioåring !

Jag råder Jimmy att kräva allt eller inget !

Det där med människosyn är bara
skitsnack !

Nu måste alla jobba för att få bort Stefan Löfven.

 
Ingen bild

Veritas

2 februari 2017 00:06

@Pretty Boy Floyd
Onsdag 1 feb 18:24

"Jag råder Jimmy att kräva allt eller inget!"

Helt med dig där. Men blir SD största partiet efter valet 2018 (allt mer pekar mot det) så ska f_n Jimmi ges uppdraget att som blivande statsminister bilda regering!

Hur det blir sen kan diskuteras. En viktig fråga för en sån regering bör vara att städa upp i den kommunistiska mediala svinstian, dvs SVT/SR-träsket och ta bort avgiftsfinansieringen av statlig orwells propaganda. Låt tillgång/efterfrågan styra även SVT/SR, dvs reklamstyrt. Köper tittarna inte skiten tappar dom kräken reklamintäkter och självdör. Frankfurtskolans journalister kan ställa sig i kö på Arbetsförmedlingen och prova på att konkurrera med sina gunstlingar om jobben.
That's Karma!

 
Ingen bild

Olle

2 februari 2017 04:13

Öppenhet och insyn är inte Kalmar kommun och Johan Perssons melodi. Dölja så mycket som möjligt. Statens fastighetsverk i miniatyr?

 
Ingen bild

Olle

2 februari 2017 04:17

Nej, det handlar inte om inkompetents hos Barometern och Anders Blank i första hand (även om dom lämnar mer att önska). Blank är bästa vän med pampen Persson på Facebook, äter lunch med pampen osv.

Barometern sitter i kommunens knä och skulle aldrig häbga ut dom.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se