thoralf

Direktlänk till inlägg 20 januari 2017

DRAMATISKA ARBETSLÖSHETSSIFFROR BLAND UTRIKES FÖDDA

Av Thoralf Alfsson - 20 januari 2017 09:52

Har nu fått samtliga arbetslöshetssiffror för kommunerna i Kalmar län. Det är en skrämmande läsning när det gäller utrikes födda. Samtidigt vet vi att det först under 2017 som det stora antalet asylsökande som kom 2015 även börjar få uppehållstillstånd och blir skrivna i en kommun och därmed kommer in i statistiken genom etableringsreformen.


”Den främsta anledningen är att Kalmar län är ett mottagningslän för nyanlända. Många av dem som kom hit 2015 har skrivit in sig på Arbetsförmedlingen nu, säger Carina Lindgren, arbetsförmedlingschef i Kalmar.”


Nedanstående diagram visar att antalet utrikes födda som är arbetslösa i Kalmar län har ökat med ca 400 procent sedan 2008. När det gäller inrikes födda har antalet däremot minskat något. Integrationen har med andra ord fullständigt misslyckats om man anser att ett arbete är ett bra mått på god integration. Jag hävdar att det inte stämmer. Idag jobbar väldigt många utrikes födda inom invandringsindustrin.


 


Statistiken på kommunnivå är ingen rolig läsning för någon kommun i Kalmar län. För de flesta kommuner är utvecklingen katastrofal. I synnerhet för Hultsfred och Högsby. Jag blir minst sagt bedrövad när man inser vilka konsekvenser detta kommer få för välfärden och hela samhället. Varje kommun riskerar att bli ett Malmö i miniatyr.


 


Lägger man även in statistiken i ett linjediagram kan man säga att det inträffade något historiskt och mycket negativt under april-maj då antalet arbetslösa utrikes födda för första gången i historien översteg antalet arbetslösa inrikes födda. Detta trots att de utrikes födda ”bara” utgör ca 11-12 procent av befolkningen i Kalmar län.


Diagrammet avslöjar också den bluff som ansvariga på AF försökte med i samband med att statistiken publicerades. De sade nämligen att de ökande siffrorna för utrikes födda kunde bero på säsongsvariationer. Kalmar län är ett utpräglat turist och jordbrukslän.


”En annan anledning till den ökande arbetslösheten tros vara att det finns fler arbetstillfällen i länet under sommarhalvåret än under vintern. Carina Lindgren menar att säsongsjobben är en liten del av förklaringen.”


Diagrammet avslöjar att det gäller enbart inrikes födda där syns säsongsvariationen väldigt tydligt. Kurvan för utrikes födda visar dock inga säsongsvariationer.


 


Vem är det som skall betala för de arbetslösa utrikes födda? Ersättningen för denna grupp måste sänkas! T.ex om de inte haft ett heltidsarbete under minst fyra år i Sverige eller ett halvtidsarbete under minst åtta år!


 
 
Ingen bild

Jan

20 januari 2017 10:47

Det är väl helt enligt planen att slå sönder förutsättningarna för en västerländsk kultur? Snart ska väl det ekonomiska nyliberala paradiset infinna sig när grunderna för det borgerliga samhället helt är borta?

Jag väntar på lyckoriket jag blivit lovad.. Har väntat i 20 år men det kommer nog om jag håller ut lite till och betalar mer.

 
Ingen bild

Hebbe

20 januari 2017 10:59

Inväntar presskonferensen med Ygeman och håller tummarna för att Eliasson får anmäla sig till Arbetsförmedlingen på måndag.
Passade på att läsa i Barometern om en politiker misstänkt för brott. Det man kan vara säker på är att det inte är någon Sverigedemokrat eftersom de inte nämner partitillhörighet. http://www.barometern.se/nybro/kommunpolitiker-atalas-for-stold-av-jarngrindar/

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 januari 2017 11:04

Dyrt för Moder Svea... Mycket dyrt...

 
Ingen bild

Yougovs senaste-SD störst

20 januari 2017 11:06

Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag?

Januari 2017 vs december 2016

Moderaterna: 21,4 % (19,0 %)

Centerpartiet: 8,9 % (8,4 %)

Liberalerna: 4,5 % (4,9 %)

Kristdemokraterna: 2,8 % (4,2 %)

Miljöpartiet: 3,9 % (3,2 %)

Socialdemokraterna: 21,5 % (24,3 %)

Vänsterpartiet: 8,1 % (7,2 %)

Feministiskt initiativ: 2,6 % (3,3 %)

Sverigedemokraterna: 24,7 % (24,2 %)

Annat parti: 1,6 % (1,1 %)

Yougov
Skrolla ner i artikeln där resultatet är gömt:
http://www.metro.se/artikel/yougov-h%C3%A4r-%C3%A4r-de-tre-ministrarna-som-blir-mer-popul%C3%A4ra

 
Ingen bild

SM811

20 januari 2017 11:39

Mycket skrämmande läsning men sju(k)klövern fattar tydligen inget. Den bruna kurvan kommer att öka och öka. Större börda kommer att läggas på skattebetalarna.
SD 2018

 
Ingen bild

Tomas

20 januari 2017 11:47

Thoralf, hãr kommer en varning. Om du fortsätter att skriva det som du här gör kommer vår statsminister att säga om dej: ”Här gör Thotalf ett väldigt konstigt uttalande”. Och då blir det inte roligt, på min ära.

 
Ingen bild

per

20 januari 2017 11:59

Vad har SD för förslag för att minska arbetslösheten bland utrikesfödda?

Thoralf Alfsson

20 januari 2017 12:03

Det trodde jag att de flesta redan förstått

 
Ingen bild

Niklas R

20 januari 2017 12:13

"Vem är det som skall betala för de arbetslösa utrikes födda?"

Svenska skattebetalare. Och på grund av detta så kommer inte pengarna räcka till det som samma skattebetalare har rätt att kräva i ett samhälle med världens högsta skattetryck.

Med tanke på det så är samhällskontraktet brutet mellan stat och skattebetalare och därför skall man inte längre betala in skatt till staten. Eftersom staten inte levererar.

 
Ingen bild

Maja Dacke

20 januari 2017 12:24

Givetvis vet vi alla vad SD vill göra för att minska arbetslösheten bland utrikesfödda, eller hur?

Det finns många saker att börja med så jag ska inte räkna upp dem.

Vad gör man vid en översvämning? Tänk!

Sedan får man gå till botten och analysera vad som blivit fel och göra om. Det som skramlar på botten måste åtgärdas, eller hur?

 
Ingen bild

Pelle persson

20 januari 2017 12:55

Inte förvånad att du vill ha särbehandling av utlandsfödda. Men omöjligt. Om möjligt, tycker du det är bättre med tiggare i varje gathörn. Att lönerna pressas ner av svartjobb.

Thoralf Alfsson

20 januari 2017 16:38

Du får gärna förklara varför det är omöjligt!

 
Ingen bild

Det kändes bra att beställa

20 januari 2017 13:25

Författaren Katerina Janouch toppar försäljningen av barnböcker från 0 till 3 år. Totalt innehar Janouch 10 titlar på 20 i topp-listan samt att en av hennes böcker med titel ”Ingrid ska resa” toppar som bästsäljare. Detta enligt bokförsäljaren Bokus som presenterar statistik över förra veckans försäljning. – Jag är rörd och tacksam och jag tycker det är roligt att mina böcker hittar allt fler läsare, säger Janouch till Nyheter Idag.
http://nyheteridag.se/janouch-totaldominerar-med-10-titlar-pa-20-i-topp-lista-pa-barnbocker/
http://www.bokus.com/topplistor/barnbocker-0-3-ar

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 januari 2017 15:10

Fyra döda i muslimsk "car-jihad" i Melbourne

http://www.skynews.com.au/news/top-stories/2017/01/20/four-killed-in-melbourne-cbd-attack.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4138922/Shots-firsed-Bourke-Street-Melbourne-car-chase.html

Snart i en kommun nära dig.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

20 januari 2017 16:18

En del kan inte och vill inte
En del kan men vill inte
En del vill men kan inte
En del vill och kan

I vilken grupp ingår majoriteten av invandrarna när det gäller att jobba ?

 
Ingen bild

Överste Senap

20 januari 2017 16:33

Varför så hög arbetslöshet bland utrikes födda.
Enligt Kalmars senaste landshövding var ju merparten
högutbildade. Läkare, ingenjörer, bla bla.

Utsatta? Vilka är utsatta?
Det är dom som byggde Sverige och som nu på ålderns höst
tvingas ligga flera dygn i en korridor på en akutmottagning
i väntan på vård eller attt att placeras på allmän sal.
Detta är utsatthet, detta är ovärdigt.

Detta sker nu, idag, varje dag, samtidigt som så kallade
”nyanlända” utrustas med smartphones, moderiktiga kläder,
gratis kost och logi – all inclucive – i Sverige, utan att
myndigheterna vet var dom kommer ifrån och där en
skäggprydd 30-åring kan få svenska ”skolkamrater” i 16-års åldern.

Detta är den mardröm som vi lever i.
Detta är Reinfeldts nya spännande Sverige.
Det är verklighet och inte ”bilden” som Löfven
tror fortfarande existerar.

 
Ingen bild

Tomas

20 januari 2017 16:38

Nu ska vi se om jag har förstått detta rätt. Det är ungefär var fjärde svensk medborgare som anser att deras åsikter representeras bäst av SD. De andra politiska partierna anser att SD har ett rasistiskt ursprung. Därför ska de på alla sätt förhindra att detta parti får komma med sin politik till makten. På grund av att 25 % av befolkningen har samma uppfattning som SD om hur landet ska styras, måste även dessa tillsammans med det ”före detta” rasistiska parti mobbas och hållas borta från inflyttade inom svensk politik.
Istället låter man miljöpartiet, som idag troligtvis har 4 % av rösterna, styra landet. Om det finns någon person som idag kallar Sverige för ett demokratiskt land, borde han/hon få sitt huvud undersökt av en psykolog.

 
Ingen bild

Matilda

20 januari 2017 16:41

Inte ens jag som svensk får arbete. Ringer man till AF så får man höra att invandrare måste prioriteras. Jag har sökt aktivt i 5 år med ett bra CV...i hela Sverige utan napp. Dock ingen hhögskoleutbildning i botten och utan det får du inte jobb idag eftersom invandrare tar alla lågkvalificerade jobb.

 
Ingen bild

kenthoskar@gmail.com

20 januari 2017 16:43

Thoralf!

Vill du ha en kurs hur vi kan komma åt dessa siffror i vår kommun?? Jag vet inte hur man gör...

Thoralf Alfsson

20 januari 2017 20:26

Inget konstigt. Ställ bara frågan till statistikavdelningen på Arbetsförmedlingen. Så får du ett excel-dokument med alla data. Det förutsätter i och för sig att du kan Excel för att behandla och kunna skapa diagram.

 
Ingen bild

Didrik

20 januari 2017 17:03

Pelle Persson?
Är du på riktigt?

 
Ingen bild

calle

20 januari 2017 19:11

hur många av dom inrikesfödda med anställning jobbar hos myndigheter som handlägger och servar dom utrikesfödda! således sker verksamhet som aldrig leder till att landet utvecklas.

bara flyttar runt skattepengar som minskar för varje varv

skulle vi haft samma invandringspolitik under 50, 60, 70 talet hade vi inte haft den välfärd som vi varit vana vid.

 
Ingen bild

Waldemar & Dagny

20 januari 2017 19:55

@ Hulda
Vad är värst,
att bli kallas fjolla eller rasist?!

 
Ingen bild

Observer

20 januari 2017 20:02

SVT: TRUMP ÄR JÄTTEAAAARG & OCH JÄTTEDUUUUM

Kan ingen bara åka och kasta in de smaklöst usla reportrarna i en fångtransportbil, bort från tv-studion!?

 
Ingen bild

X

20 januari 2017 20:31

Äntligen.
Trump insvuren.
Lyssnade på talet.
Glädjetårar.
Vänsterliberalerna sörjer. Jag lycklig.
SVT's partiska och osakliga medarbetare svartklädda. Jag njuter.

 
bjorn wiklund

bjorn wiklund

21 januari 2017 04:40

Vad är andelen arbetslösa i gruppen utrikes födda?

Noterar att befolkningen i decennier varit sjunkande också . . .
trots invandring alltså...

http://bjornwiklund.wordpress.com

 
Ingen bild

Onkel Sven

21 januari 2017 09:50

Trump mannen som talar med stora bokstäver ! Hurra !

 
Ingen bild

Berit

21 januari 2017 16:40

SD borde väl kunna sätta stopp för dumheterna att invandrare skall prioriteras för jobb i Sverige.
Det är en kränkning mot våra egna ungdomar.
De hör inte hemma i Sverige så de kan ta sitt pick och pack och dra hem till sina hemländer där finns det gott om jobb för alla för deras länder ligger i ruiner på grund av inbördesstridigheter.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards