thoralf

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2017

LAGBROTT AV MIGRATIONSVERKET

Av Thoralf Alfsson - 30 augusti 2017 22:31

Detta är bara för bedrövligt! Tänk om man finge ta dessa tjänstemän i örat och dra ut dem från sina tjänsterum och skälla ut dem.


Nedanstående kan läsas i Migrationslagen. Migrationsverket bryter mot Migrationslagen om nedanstående uppgifter är riktiga från Granskning Sverige,


Förvärv av svenskt medborgarskap efter ansökan (naturalisation)

 

11 § En utlänning kan efter ansökan beviljas svenskt medborgarskap (naturaliseras), om han eller hon har

  • 1. styrkt sin identitet,
  • 2. fyllt arton år,
  • 3. permanent uppehållstillstånd i Sverige,
  • 4. hemvist här i landet
    • a) sedan två år i fråga om dansk, finländsk, isländsk eller norsk medborgare,
    • b) sedan fyra år i fråga om den som är statslös eller att bedöma som flykting enligt 4 kap. 1 § utlänningslagen (2005:716),
    • c) sedan fem år i fråga om övriga utlänningar, och
  • 5. haft och kan förväntas komma att ha ett hederligt levnadssätt. Lag (2005:722).

12 § Om kraven i 11 § inte är uppfyllda får, om inte annat följer av andra stycket, sökanden ändå naturaliseras, om

  • 1. sökanden tidigare har varit svensk medborgare,
  • 2. sökanden är gift eller sambo med en svensk medborgare, eller
  • 3. det annars finns särskilda skäl till det.

En sökande som inte kan styrka sin identitet enligt 11 § 1 får naturaliseras, endast om han eller hon sedan minst åtta år har hemvist här i landet och gör sannolikt att den uppgivna identiteten är riktig.


Lyssna nu på detta videoklipp från Granskning Sverige.


MIGRANT FÅR MEDBORGARSKAP ***UNDER HÄKTNING FÖR GRUPPVÅLDTÄKT*** AV MIGRATIONSVERKET

GRUPPVÅLDTÄKTEN JÄRFÄLLA - NU TOTALHAVERI OCH KOMPLETT RÄTTSSKANDAL


En total rättsskandal utspelar sig just nu runt en av de häktade gruppvåldtäktsmännen i Järfälla som Granskning Sverige lämnade över till polisen i Stockholm.


Personen var precis som vi hade verifierat INTE SVENSK MEDBORGARE efter brottstillfället, men nu har systemet havererat fullständigt och migrationsverket fattade beslut om svenskt medborgarskap 2017-07-18 när han satt häktad under order från Attunda tingsrätt.

Den misstänkte gruppvåldtäktsmannen fick sitt tillstånd att vara i Sverige 2014-03-13 och har alltså fått ett svenskt medborgarskap på lite över tre år. Ansökan om medborgarskap inkom till migrationsverket 2017-05-09 och vi har nu krävt av migrationsverket att de upphäver detta beslut då åklagaren i fallet Paulina Brandberg står helt handlingsförlamad.

Migrationsverket skyddar sig bakom sekretess om varför person har fått medborgarskap i Sverige när han satt häktad och vägrar att uppge om det fanns något mer än ett muntligt påstående om födelsedatum.

Handläggaren på migrationsverket som godkände beslutet är Jonas Bäckman.

All information är offentlig handling.

Utöver detta skall nämnas att ingen åldersbedömning har gjorts på förövarna och att registrerad ålder innebär en straffrabatt på mellan 50-75%.

 
 
Ingen bild

Göta

30 augusti 2017 22:49

SVERIGE ÄR REDAN DET ALLEMANSLAND som Jimmie Åkesson varnade för i sitt sommartal!

Det är risk att man kokar över av ilska när man läser Thoralfs inlägg ovan.
Och läser man dessutom nedanstående info ökar överkokningsrisken ännu mer:
"17-åriga Fatemeh Khavari fick tillstånd 2015 att tillsammans med sin familj återförenas i Sverige med storebror, som flytt från Afghanistan flera år tidigare. IDAG ÄR HON TALESPERSON FÖR DE UNGDOMAR SOM SITTSTREJKAR PÅ MEDBORGARPLATSEN I PROTEST MOT UTVISNING...
Fatemeh satte sig på Myntorget den 6 augusti tillsammans med några kamrater och krävde att få tala med Migrationsverkets generaldirektör. Nu är de flera hundra som kräver samma sak. ..." !!!
http://ericsecher.blogspot.se/2017/08/fatemeh.html

Fatemeh Khavari och hennes familj fick alltså tillstånd att komma hit till vårt land och förenas HÄR med Fatemehs bror som tydligen likt alla andra afhganska unga ankarmän som kommit hit, har bluffat om sin ålder och att de inte har, eller inte kan hitta sina anhöriga, utan står alldeles ensamma här i världen. Sedan när de fått asyl här och deras anhöriga plötsligt dyker upp, så har både de och de anhöriga alltså mage att embarkera våra gator och torg för att KRÄVA(!) att Sverige ska vara ett Allemansland och försörja alla afghaner och alla andra från hela världen som tar sig hit!!!
Och våra poliser och andra myndigheter fjantar runt som snälla små lamm och fjäskar fram tillstånd för olika protestplatser och går med på alla möjliga andra krav från dem löpande band. När de från början inte har någon som helst rättighet att ens vara i det här landet!

 
Ingen bild

Veritas

30 augusti 2017 22:54

Sanslöst!

 
Ingen bild

Rune

30 augusti 2017 23:08

Korruption!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

30 augusti 2017 23:23

Yttrandefriheten i vårt land är på upphällningen. Hur och med vilka metoder fascisterna Lööf och Löfven kommer att genomföra detta - återstår att se. Hursomhelst kommer Nicolae Ceausescu att att framstå som en yttrandefrihetskämpe.

Det är dags att vi som är för yttrandefrihet skapar en egen plattform. FB, Twitter, Youtube m.m kommer inom kort inte att vara möjliga att bedriva opinionsarbete på.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

31 augusti 2017 00:04

Sveriges riksdag är ett gigantiskt mentalsjukhus och Rosenbad är stormavdelningen.

Kent Ekeroth får som alltid till slut rätt.

 
Ingen bild

En som vet

31 augusti 2017 00:07

Det är inte nog med alla jävla as våldtar dom blir anställda på socialförvaltningen ockå.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

31 augusti 2017 00:09

“When we see problems in other European countries, we do not want Muslims in the Czech Republic.”

Jag är uppväxt i ett land där muslimer var en ovanlig syn.

Jag saknar det landet. Förr eller senare kommer det att bli en sammandrabbning.

https://goo.gl/i5jvNa
http://www.breitbart.com/london/2017/08/30/not-want-muslims-czech-republic-prime-minister/

 
Ingen bild

Observer

31 augusti 2017 06:19

Ansvar MÅSTE böja utkrävas!
Avsvariga för den uppenbart olagliga miljardrullningen av Svenskarnas pengar bör kunna åtalas retroaktivt.

1. Ansvar.
2. Återsällande av ordning.
3. Finansiell slagsida upphävs.
4. Tydlighet genom straff.

Måste visas när tjänstemannaansvaret inte sköter detta.

 
Ingen bild

Me

31 augusti 2017 06:51

Hur länge till kommer man att kunna använda svenska pass för att resa runt i världen när dessa myndigheter skänker bort pass till kriminella från tredje världen. Första steget kommer att bli som bulgarer har det idag när de ska besöka USA m.fl länder. Man kommer att tvingas att besöka amerikanska konsulat varje gång man vill till USA och kommer där att personligen bli förhörd om varför man vill resa dit, bli godkänd som ofarlig och få betala för kalaset innan man får visum till landet. Nästa steg blir reseförbud. Haveriet är snart fulländat i Sverige. Våra politiker kan verkligen förstöra för oss, det sovande folket.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

31 augusti 2017 08:03

Jag äcklas av misshandeln av svenska skattebetalares pengar och miljöförstöringen av Sverige över huvud taget.
Med miljöförstöring menar jag att det öppna,fria samhället bara är något man har i minnet om man är över femtio år.

Gratis bussåkande under sommaren för skolungdomar upp till 15 år (här kallas dom ungdomar) innebär att förarna ska åldersbestämma passaderarna.
Invandrare är barn upp till 18 år och enl. våra myndigheter ibland upp till 40 år.
Det innebär att många invandrare som inte är kvalifiserade kommer att tvinga sig till att åka gratis.


 
Ingen bild

Tony

31 augusti 2017 08:10

Sverige är ett välfungerande samhälle säger Karl Bildt? Ja i den position som han befinner sig i så kommer han aldrig i kontakt med sådant som vanliga människor upplever, Karl Bildt har precis som andra höga politiker förtur till all service i samhället.
Det tar tydligen hårt i sju klöverns kista när kritiken kommer utifrån, i detta fall Norge!

 
Ingen bild

ruben

31 augusti 2017 08:49

Man blir mäktigt rasande på att ständigt bli påmind om migrationsverkets laglösa kaos, där deras anställda aktivister tycks bedriva lekstuga med Sveriges lagar och skattepengar. Det är klart att svenskar vill välja SD vid nästa val, det enda parti, som verkar ta svenska väljare på allvar.

 
Ingen bild

SM811

31 augusti 2017 08:59

"Carl Bildt gör mig mörkrädd på riktigt."
http://soldatmamma.blogspot.se/2017/08/carl-bildt-gor-mig-morkradd-pa-riktigt.html

 
Ingen bild

World Traveller

31 augusti 2017 09:49

Om det hade varit min dotter som blivit våldtagen så hade jag tagit ett allvarligt snack med de tjänstemän som beviljade monstret medborgarskap.

 
Ingen bild

Hacke

31 augusti 2017 09:51

Efter att ha vaknat till P1 Morgon där en käring från Röda korset bereddes obegränsat utrymme för att lobba för anhöriginvandring från Eritrea och sett godhetskäringarna med Cecilia Wikström i spetsen översvämma podiet i SVT Forum för att beskriva Sveriges hållning i EU kring invandring klarar jag inte mer av det kompletta dårhuset Sverige för dagen. Jag får kolla Granskning Sverige vid ett senare tillfälle för risken att annars sprängas i biter av frustration och ilska.

Ibland inbillar man sig att svensk msm börjat skärpa sig efter trycket från fri media bara för att märka att man nu är värre än någonsin. De agerar mot den framväxande fria median precis som landsförstöraren Reinfeldt inför växande sd. Folket ska straffas för att de tycker ”fel” eller som i detta fall i allt högre grad börjat konsumera relevant information via nya forum med ännu mer av den förödande propagandan från msm.
I dårhuset Sverige finns uppenbarligen bara två vägar kvar för överlevnad. Låta lobotomera sig och konvertera till pk-fascismen eller begåvats med gener från Stålmannen. Typ Thoralf och andra frihetshjältar i den Sverigevänliga folkrörelsen.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

31 augusti 2017 10:23

Likhet inför lagen tycker jag är en bra idé
Riksdagsspärr på 7% också.

Kunde sedan SD få loss sina rövar och med alla förskräckliga exempel som finns väcka förtroendefråga mot alla de ministrar som berörs. En förtroendefråga i veckan borde vara ett sätt att få ut information om hur djävla galet landet ligger. Tjänstemännen är ju, som vi vet, ansvarsbefriade. Så kläm på ministrarna. Ju fler desto bättre.

 
Ingen bild

Lena

31 augusti 2017 10:45

Det här visar med all tydlighet att våra beslutsfattare saknar allt förstånd, logik och heder! Att de inte tänker längre än näsan räcker, snart är landet fullt med så många våldtäcksmän och mördare att befolkningen får akta sig även dagtid så att inge galning gör något. Snacka om att globalisterna tagit proxykrigare till Sverige för att förgöra oss. Sedan tänker de köpa upp land och företag BILLIGT. Det är planen!

Tack Thoralf för din blogg och för ditt driv att föra fram sanningen!
Tack @Göta för alla dina inlägg, jag läser den noga ska du veta!

Häromdagen talade jag med släktingar som är inbitna sossar. Vi blev t o m osams för några år sedan p ga att jag yttrat mig om saker som de inte ansåg att jag skulle få yttra mig om... om invandring förstås...

Nu i dagarna hade vi telefonkontakt och något har tydligen "släppt" hos dem. Plötsligt gick det att "säga sin sanning" rakt ut och hon förstod att det stämmer det jag sagt tidigare. Hon sa t ex om Försäkringskassan: .. ja nu har jag hört detta från så många olika håll att det jag förstår att det är sant. Hon tycker också att det är mycket som är "konstigt" i samhället idag och att det kommit alldeles för många kriminella invandrare. Häpp! jag tappade hakan av att höra henne säga dessa ord. Återstår bara att de ger fan i att gå och rösta S nästa år.

 
Ingen bild

Niklas R

31 augusti 2017 11:08

Migrationsverket är den myndighet som bryter mot lagen mest i landet. De bryter konstant mot 2 kap. 1§ när de insisterar på att ge utländska medborgare tillgång till Sverige trots att dessa personer inte har pass.
Dessutom utfärdar de uppehållstillstånd till personer som inte existerar. Med andra ord, Migrationsverket tillverkar nya personer som inte fanns tidigare och sätter svenska statens godkännande på pappret. Det är med andra ord en gigantisk, statlig, tillverkning av falska identiteter, på skattebetalarnas bekostnad. Dessa papper kan sedan en utlänning ta och få ett svenskt id-kort från t.ex skatteverket och liknande.

Sedan förekommer som ovan reportage visar andra typer av lagbrott där handläggare kringgår lagen och ger uppehållstillstånd och medborgarskap till personer som inte ska ha det. I varje § som handlar om uppehållstillstånd eller medborgarskap så finns en brasklapp som säger att detta kan vägras om personen utgör en fara för allmänheten - med andra ord är kriminell.
Då kommer frågan, varför fick den här svarte afrikanen uppehållstillstånd till att börja med. Det kan knappast varit så att hans kriminella bana börjar med en gruppvåldtäkt, det är något man arbetar sig upp till. Alltså finns där en historia av kriminalitet som i sig skulle ha resulterat i att hans uppehållstillstånd drogs tillbaka långt tidigare och definitivt att hans ansökan om medborgarskap avslagits.

Nej, en mer korrupt och lagvidrig verksamhet än den som Migrationsverket bedriver finns inte i Sverige. Transportstyrelsen må att brutit mot lagen i fallet med upphandlingen men de är amatörer i jämförelse med Migrationsverket. Alla anställda handläggare och chefer på det bygget borde låsas in för lagbrott.

 
Ingen bild

Stefan A

31 augusti 2017 12:05

En helt vanlig torsdag i Sverige, två mordförsök på poliser redan, undrar het det blir innan kvällen...

 
Ingen bild

Pepparholm

31 augusti 2017 12:17

Justitieminister Johansson är således ansvarig för ett verk som begår lagbrott. I Johanssons team ingår Fritzon och tidigare Ygeman. Men ingen av dem har givetvis någon kännedom om detta. Ej heller statsministern. Det kommer säkert att utmynna i att "man ska se över sina rutiner".

 
Ingen bild

Ölandsbonde

31 augusti 2017 12:21

Hacke, Hacke bästa vän. Du måste tänka på din hälsa i första hand. Du ska inte ta del av MSM. Det leder till galenskap, eller som i mitt fall till dryckenskap.
Tar nu min tredje klämtare. Orsak: Thoralfs blogg.

 
Ingen bild

Lena

31 augusti 2017 12:22

Har lyssnat på Granskning Sverige, detta är lite utanför ämnet. Men mycket hänger ju ihop i den "den stora bilden" s a s. Tycker de är så geniala att de förtjänar mer uppmärksamhet.

Här en inspelning från 2016 där Johan talar med Försvarsmakten, som inte kan förklara vad det är vi ska försvara!

https://www.youtube.com/watch?v=T5vgUi0w

 
janne

janne

31 augusti 2017 12:35

Ägnar sig svenska myndigheter åt något annat än brottslighet
det är än det ena än det andra av djävulskap inom myndigheterna.
Jag kollade också på forum och batikhäxorna det fick mig
nära nog att gå och vomera.

http://Janne

 
Ingen bild

S-E Karlsson

31 augusti 2017 12:39

Sen har det ju tyvärr blivit så att insatsstyrkan nästan måste kalls in till större städers sjukhus men det får fortgå !

 
Ingen bild

Tony

31 augusti 2017 13:04

Vi ska inte glömma att karl Bildt har starka band till Bilderbergarna, och är förmodligen en av kuggarna som hjälper till att förstöra Sverige, för vad avhandlas när dom Svenska Ministrar står i kö för att besöka detta sällskap?

 
Ingen bild

Björn

31 augusti 2017 13:27

Ibland undrar man om våra samhällsföreträdare verkligen är så blåögda som de förefaller att vara eller är det en medveten politik att söndra samhället.
Tror inte ett dugg på att migrationsverkets handlande är ett eget val. Klart de har fått sinaler från högre politiskt håll att agera som de gör.
Hela den här soppan visar bara hur viktigt det är med ordentlig gränsbevakning.
Nu står vi här med en massa folk som vi inte kan bli av med och som vi måste försörja. Vart tog Dublinförordningen vägen?

 
Ingen bild

C Anderssonj

31 augusti 2017 14:02

@Göta@

Det är inte min mening att märka ord men vi får inte låta oss förledas av vad media försöker lura i oss. Myndigheterna med för den delen. Det som försiggår på Medborgarplatsen är INGEN SITTSTREJK.

En strejk är arbetsvägran från arbetstagare på en arbetsplats.

Har man inget arbete kan man inte strejka. De som protesterar har fått tillstånd att DEMONSTRERA 14 timmar per dygn under nära en månads tid. Normalt sett beviljas inga demonstrationstillstånd för mer än 2-3 TIMMAR.

Man har inte följt tiderna som angavs i tillståndet för demonstrationen utan ockuperat en trappa dygnet runt sju dagar i veckan vecka efter vecka. Där övergick demonstrationen till en ockupation. Efter är det definitivt fritt fram för polisen att kontrollera de som sitter kvar på trappan, att be dem skingra sig och att avlägsna dem från platsen om de visar ohörsamhet.

Att strejka och sympatistrejka innebär att man lägger ned arbetet. Det förutsätter att man har ett arbete.

Begreppet hungerstrejk undantaget. Det är då man inte vill ha något att äta. I den här aktionen verkar matförsörjningen fungera. Hur många demonstrerar 14 timmar i sträck varje dag så långt tillståndet räcker? Man måste ju gå hem och äta duscha och sova medan ockupationen pågår. Så man orkar med nattpasset.

 
Ingen bild

Bill

31 augusti 2017 14:43

Lena. Jag får hjärtstillestånd av allt skit som sker, t.o.m svårt att ta in allt det sanslösa som sker,MEN inbilla dig/er ALDRIG att din bekanta när dagen kommer i verkligheten kommer att rösta på något annat än sossar.Hjärndöden är utbredd.

 
Ingen bild

Lennart

31 augusti 2017 15:10

Begär inte att SD Riks skall hinna med att kräva ordning i riket då de är fullt upptagna med att utesluta gamla medlemmar!

 
Ingen bild

Verkar vara ett baaaarn-Vem förvånas?

31 augusti 2017 15:19

Det var ett marockanskt så kallat gatubarn som låg bakom förmiddagens knivattack mot en polisman nära Medborgarplatsen i Stockholm. Det avslöjar en väl insatt poliskälla för Nyheter Idag.

Polisen har inte officiellt velat gå ut med några uppgifter alls om den man som attackerade polisen.

– Vi har överhuvudtaget inte pratat någonting om identitetsuppgifter runt den där personen, säger polisens presstalesman Lars Byström till Nyheter Idag.

Men under löfte om anonymitet avslöjar en person som jobbar som polis i Stockholm detaljer om vem förövaren är.

– Det är en sådan där marockansk yngling, säger källan till Nyheter Idag.

– Han har attackerat oprovocerat bakifrån när de varit där och patrullerat.
https://nyheteridag.se/poliskalla-marockanskt-gatubarn-knivhogg-polisen-pa-medborgarplatsen/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

31 augusti 2017 15:28

Poliskälla: Marockanskt gatubarn knivhögg polisen vid Medborgarplatsen

https://nyheteridag.se/poliskalla-marockanskt-gatubarn-knivhogg-polisen-pa-medborgarplatsen/

När ska den här blodiga farsen ta slut? När ska Christina Höj Larsen (V) med flera ställas tills svars för sin galenskap?

 
Ingen bild

Niklas R

31 augusti 2017 15:37

@C Anderssonj
Om en fackpamp kan leka statsminister i Rosenbad så kan väl illegala utlänningar leka strejkande arbetare på Medborgarplatsen i Stockholm.

 
Ingen bild

Hacke

31 augusti 2017 15:41

@Ölandsbonde

Tack för omtanken ;). Nej, det är med stor försiktighet jag numera närmar mig msm. Det brukar räcka med ta del av rubrikerna och de medverkande så vet man vad klockan är slagen. Men ibland är jag där, med livet som insats, för att se om det skett några förändringar. Men som sagt, det tycks bara bli värre och värre.

Bättre då med de många nya fria sajter och bloggar som dyker upp. katerinamagasin.se är definitiv en av dem. Livlig Sverigevänlig produktion inte minst från kvinnohåll. Sådana kvinnor som är raka motsatsen till batikhäxorna och som det tycks vara så förbaskat stor brist på i dagens Sverige. Kanske inte konstigt då att de flesta har utländskt klingande namn. Som denna Bianca Muratagic som dök upp idag med en mycket läsvärd och träffsäker krönika om tillståndet hos svensken.
http://katerinamagasin.se/svensken-ar-bojd-likt-flaggstangen-pa-sergels-torg/

 
Stefan K

Stefan K

31 augusti 2017 16:08

Såg ni UG igår?
Ett av skälen till våldsspiralen i Sverige är myndigheternas haveri.
Här är ett utmärkt exempel på detta.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Cosmik Debris

31 augusti 2017 16:38

Joakim Lamotte

https://www.facebook.com/granskningsverige/videos/1640729562667112/

 
Ingen bild

SM811

31 augusti 2017 16:48

Kräks Eliasson rycker ut.
Dan Eliasson jagade 70-åriga bastubadare.
http://www.friatider.se/dan-eliasson-jagade-70-riga-bastubadare
Han borde se till att de illegala invandrarna försvinner från Sverige men det är ju inte PK.

 
Ingen bild

C Andersson

31 augusti 2017 16:51

@Niklas R@

Om vi ska komma någon vart måste vi hålla oss till fakta.
Fackpampen är statsminister och de illegala utlänningarna strejkar inte. Vad vill du ha sagt med ditt inlägg?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

31 augusti 2017 17:52

Magda bröstar upp sig och skryter över att det går bra för Sverige.
Det rasslar in mer skattepengar än väntat.
Hurra hurra för Sverige !

Det mesta kommer nog genom Systembolaget !
Svenskarna tar till flaskan som tröst för allt elände i samhället.

 
Ingen bild

Mr X

31 augusti 2017 18:21

Niklas R, mata inte trollen som t ex bloggens språk-hitler. Hans skrivregler står nämligen över svenska myndigheter sörru.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

31 augusti 2017 19:08

Polisen i Stenungsund hinner inte ens med att utreda våldtäkter på 3-åringar. Lyssna på inslaget.

Under tiden står desinformatören Klas Friberg och skyddar sin inkompetente och elake chef i Uppdrag Granskning.

https://goo.gl/naxCXU
https://www.facebook.com/granskningsverige/videos/1640729562667112/

"hinner inte med att utreda våldtäkter på 3-åringar"???

Vad i helvete är det som pågår egentligen??

 
Ingen bild

Andreas

31 augusti 2017 20:15

Hej Thoralf!

Hovrätten kommer ta upp Kent Ekeroths fällande dom i tingsrätten. Tror du att han kan bli friad?

Thoralf Alfsson

31 augusti 2017 21:45

Ja, absolut!

 
Ingen bild

Bo Hofvander

31 augusti 2017 20:20

Man tar sig för pannan! Vad kan vi vanliga göra mot detta vansinne? Inte konstigt att det ser ut som det gör och att det händer som händer i det här landet.
Är vi vanliga svenskar helt rättslösa när det gäller att kräva att de ansvariga ska åtminstone ska följa våra lagar? Det verkar inte bättre.
Att var ful i det här landet är tillåtet, men att vara så ansvarslös, dum och likgiltig är det absolut inte!

 
Ingen bild

Bo Hofvander

31 augusti 2017 20:33

När man lyssnat på G S så ilsknar man rejält till därför så fort man vill ha svar på de mest befogade och naturliga frågor så är svaren sekretessbelagad och det utan ett uns av sakliga argument eller skäl, därför de är också sekretessbelagad.
Detta är det Sverige vi har och kursen är inställd på ren katastrof och det utan att vi någonsin bett om det!

 
Ingen bild

Observer

31 augusti 2017 20:47

.........Alltså!, Man måste börja åtala a l l a dessa olagligheter.
Och det arbetet måste komma igång N U.

 
Ingen bild

Göta

31 augusti 2017 21:48

@C Anderssonj 14:02
Om du tittar igen på min kommentar (22:49) ovan, så ser du ett citat-tecken före ordet '17-åriga' samt efter orden 'samma sak...', sex rader längre ner.
Det betyder att meningarna innanför mina citat-tecken är citerade. Dvs. jag har tagit dem från texten i den länkade adressen nedanför, alltså:
http://ericsecher.blogspot.se/2017/08/fatemeh.html
(Tyvärr fungerade den inte som en direktlänk av ngn anledning - den blev inte blå med streck under - ibland fungerar det inte att lägga in direktlänkar i Thoralfs blogg.)

Det är alltså inte jag som kallar det för "sittstrejk" utan den som skrivit originaltexten i den citerade länken. :-)
Jag håller med dig om att sittstrejk är ett felaktigt ord i sammanhanget - bland allt annat felaktigt som vi tvingas uppleva i vår dåraktiga nutid.

 
Ingen bild

Göta

31 augusti 2017 21:59


@Lena

Tack för dina vänliga ord (10:.45)! :)

 
Ingen bild

C Andersson

31 augusti 2017 22:47

Det är fackliga representanter från Radiotjänst som tagit kontakt med kommunalrådet och informerat henne om att samtliga partier i riksdagen nu ska vara överens om att slopa radio- och tv-licensen.
– Det är ny information för mig att alla partier skulle vara eniga om att ta bort radio- och tv-avgiften och istället låta folk betala via skattsedeln. Vad jag har fått veta så kommer beslutet fattas i oktober, säger Kristina Zakrisson.

[SVT 2017-08-31]

 
Ingen bild

OT

31 augusti 2017 23:18

Det var en gång ett land där de styrande trodde de kunde göra vad som helst; till sin egen förgängelse: https://www.youtube.com/watch?v=K5lsb1gjAds

Efter denna överraskning trodde deras barnbarn att de kunde göra det igen!

Big misstake! https://www.youtube.com/watch?v=Nu3x5SZrMHo

P.S We gone give you a fair trial.

 
Ingen bild

SD-väljare

1 september 2017 15:57

Ett svårt misskött land.

 
Ingen bild

Conny

1 september 2017 16:38

Skrev till Migrationsverket och fick detta nonsenssvar:
***************
Hej,

Jag har blivit ombedd att svara på ditt mail.

Migrationsverket är i sin verksamhet bundet av lagar och förordningar. De anställda har naturligtvis inte rätt att bryta mot svensk lag.

Jag känner inte till det fall du hänvisar till och kan därför inte uttala mig annat än helt generellt.

Som du ser i den lagtext du citerar, är det som huvudregel ett krav för att beviljas svenskt medborgarskap att man har haft sin hemvist i Sverige under en viss tid. För nordbor räcker det med två år, för övriga krävs längre tid. Av 12 § framgår dock att en person kan beviljas svenskt medborgarskap även om inte kraven i 11 § är uppfyllda i vissa situationer. Det gäller om den sökande tidigare har varit svensk medborgare, om han eller hon är gift eller sambo med en svensk medborgare eller om det annars finns särskilda skäl. Att en person har beviljats svenskt medborgarskap redan efter tre år behöver alltså inte betyda att Migrationsverket har gjort en felaktig bedömning. Eftersom jag inte känner till några detaljer kring ärendet du nämner, kan jag inte avgöra om Migrationsverkets beslut har varit felaktigt på något sätt.

Ett beviljat medborgarskap kan enligt svensk lag inte upphävas eller dras tillbaka på grund av att beslutet varit felaktigt.


Med vänlig hälsning
Johanna Erlandsson
***************

 
Ingen bild

weasel

1 september 2017 17:48

Det måste väl vara relativt unikt att ett partis ungdomsförbund anordnar en demonstration mot det egna moderpartiets politik ?

MP sitter i regeringen och är därmed ansvariga för den politiken som Grön Ungdom demonstrerar emot.

 
Ingen bild

Så räknas tiden för medborgarskap

1 september 2017 20:21

Så här räknas tiden för att få svenskt medborgarskap enligt Migrationsverkets hemsida:

"Hemvisttid

För att bli svensk medborgare ska du ha bott stadigvarande i Sverige en viss tid. I regel ska du ha varit bosatt i Sverige under sammanhängande fem år. Med hemvist menas att du är varaktigt bosatt här och har en avsikt att stanna kvar i Sverige. Om du får räkna all tid i Sverige som hemvisttid beror på varför du bosatt dig här och vilket tillstånd du haft under tiden. Huvudregeln är att tiden med uppehållstillstånd som leder till ett permanent uppehållstillstånd räknas som hemvisttid.

Om du hade permanent uppehållstillstånd eller uppehållstillstånd för bosättning redan när du reste in i Sverige, får du räkna tiden från den dag du kom hit. Annars räknas tiden från den dag du lämnade in din ansökan om uppehållstillstånd och fick ja. Om du först fick nej och sedan lämnade in en ny ansökan, räknas tiden från den dag du fick ja."

Så här TROR jag det ska tolkas:

EXEMPEL 1
Person A söker uppehållstillstånd som asylsökande 2012-06-15.
Får sedan beslut om permanent uppehållstillstånd 2014-08-01.
Får då räkna 5 år från 2012-06-15, så svenskt medborgarskap kan fås 2017-06-15.

EXEMPEL 2
Person B söker söker uppehållstillstånd som asylsökande 2012-06-15.
Får sedan avslag på sin ansökan 2013-12-01.
Söker på nytt uppehållstillstånd som asylsökande 2016-09-01.
Får sedan beslut om permanent uppehållstillstånd 2018-02-01.
Får då räkna 5 år från 2018-02-01, så svenskt medborgarskap kan fås 2023-02-01.

 
Ingen bild

Kalle B

5 september 2017 13:38

Thoralf, kolla in Medborgarskapslagen § 7 och revidera ditt blogginlägg. Rikta därefter missnöjet mot makthavarna.

Thoralf Alfsson

5 september 2017 15:39

Migrationsverket tillhör makthavarna!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards