thoralf

Direktlänk till inlägg 15 augusti 2017

5 000 NYA ÖAR I STOCKHOLMS SKÄRGÅRD

Av Thoralf Alfsson - 15 augusti 2017 22:13

Är journalister den mest lättlurade yrkesgruppen i Sverige trots akademisk utbildning vid journalisthögskolan. Eller är det just journalisthögskolan som är problemet!


För var dag som går så sjunker mitt förtroende för journalister. Jag fick mig ett gott skratt häromdagen när SVT-journalisten Erika Bjerström presenterades som klimatexpert i ett radioprogram. Det är minst sagt skrattretande! Enligt Wikipedia har hon varit reporter på Miljöpartiets veckotidning Alternativet i svensk politik. Vilken merit! Men samtidigt förklarar det varför hon agerar som klimatalarmist i SVT.


De senaste dagarna har en nyhet fått stort utrymme i media. En ny klimatalarmist har hittat ett sätt att finansiera sina framtida projekt. Efter att Alma Strandmark och Stockholms universitet skickade ut sitt pressmeddelande har alla medier hakat på.


 

Allt sunt förnuft och all saklighet tycks vara fullständigt som bortblåst. Inte en enda relevant fråga ställs av journalisterna. Utan Sveriges elitjournalister på de stora mediebolagen och även public service köper allt med hull och hår. I mina ögon är de fullständigt inkompetenta! Vad får de egentligen lära sig på journalisthögskolan?


Att unga studenter som Alma Strandmark försöker få uppmärksamhet är förståeligt men att journalister köper det utan minsta kritisk granskning är skandal eller rent horribelt!


Pressmeddelande från Stockholms universitet och Alma Strandmark.


”I Stockholms skärgård skulle en relativt liten höjning av havsnivån på en halv meter få 3000 öar att försvinna, säger forskaren Alma Strandmark som nyligen disputerat. Det är ganska troligt att det kommer ha hänt när våra barn idag är gamla, år 2100.”

 

”Min styrka och det som gör mig unik som forskare är just det att jag har fokus på både land och hav. Jag tror att jag har haft en fördel där av att jag i grunden är marinbiolog som nu jobbar på land, säger Alma Strandmark.”

 

Självförtroendet är det absolut inget fel på hos Alma Strandmark. Hon har nu gjort sig ett namn bland klimatalarmister ock pk-media.


”Om framtiden säger Alma Strandmark:

- Jag vill fortsätta att jobba med klimatförändringar men vet inte hur ännu.”

 

Alma Strandmark kan räkna med uppdrag och att få jobba med klimatalarmism.

 

Jag säger bara att landhöjningen!

 

I Stockholm är landhöjningen ca 4-5 mm per år. Om havet skall stiga med 500 mm fram till 2100 eller på 83 år så måste Östersjön stiga med 4,5*83 + 500 = 874mm. Vilket innebär mer än 10 mm per år.


Enligt SMHI och deras uppmäta data sedan 1774 har havsnivån sjunkit med ca 1000 mm eller 1 meter på grund av rådande landhöjning i Stockholms skärgård. Det måste ju innebära att det uppkommit minst 3 000 öar bara när havsnivå sjönk med 500 mm. Men eftersom havsnivå sjunkit det dubbla sedan 1774 måste det ha skapats minst 5 000 nya öar i Stockholms skärgård sedan 1774.

 

Landarealen måste ha ökat dramatiskt bara sedan 1700-talet!

 

 


För er som fortfarande tror på dessa sagor från klimatalarmisterna kan fundera på om ni tror på denna utveckling i Karlskrona. Kom ihåg att landhöjning i Karlskrona är i stort sett obefintlig. Ändå har inte havsnivån stigit under de senaste 130 åren, trots att vi haft en uppvärmning av den globala temperaturen med ca 0,8 grader under dessa 130 år. 


  

I min omröstning för ca ett år sedan var det bara ca 4,5 procent som på fullt allvar trodde på en havsnivåhöjning på 100 cm farm till år 2100. 


Journalister är med andra ord helt okunniga enligt mitt sett att se på dessa artiklar. Om de haft åtminstone lite kunskaper hade de ställt några relevanta frågor men de uteblev helt och hållet. Skrämmande!


Läs också detta blogginlägg.


http://www.klimatupplysningen.se/2017/08/14/gammelmedias-sagor-om-de-3000-skargardsoarna/
 
ANNONS
 
Ingen bild

Tors Hammare

15 augusti 2017 23:01

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/08/15/11469234-5-000-nya-oar-i-stockholms-skargard/

Och åskväder/regnväder har blivit åskoväder/regnoväder trots detta, det märks ju att journalestik är ett grymt bra propagandaverktyg!!!

 
Ingen bild

lightside

15 augusti 2017 23:05

När nu mörkret brett ut sig i Sverige får vi försöka hitta några ljusglimtar.

https://www.youtube.com/watch?v=SJUhlRoBL8M

 
Ingen bild

Ej klimatförändingar-"väderfenomen"

16 augusti 2017 00:13

Det ostadiga eller rentav dåliga sommarvädret väntas fortsätta under hela augusti.

Men nu är inte förklaringen den så kallade klimatförändringen, utan något som kallas för "jetström".

Det säger meteorologen Nitzan Cohen till SVT.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/vaderfenomenet-bakom-den-laga-sommartemperaturen
http://www.friatider.se/ostadiga-v-dret-v-ntas-forts-tta-hela-augusti-f-rklaras-med-v-derfenomen

 
Ingen bild

Cosmik Debris

16 augusti 2017 02:08

Det händer tydligen saker i stackars Hultsfred. Helt enligt Jens Ganman :-)

"Två poliser blev utsatta för ett mordförsök under tisdagseftermiddagen i Hultsfred. Händelsen föregicks av tumult på ett socialkontor varpå polis tillkallades.På platsen är en familj stökig och vägrar lämna lokalen."


https://goo.gl/CrkDaW
https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10154976307883251

 
Ingen bild

Lars Cornell

16 augusti 2017 02:47

Tack för att du tar upp den journalismsjukan.
Jag har i skrivelse till rektorn för Stockholms Universitet yrkat att avhandlingen skall återkallas. Se kommentar #81
http://www.klimatupplysningen.se/2017/08/14/gammelmedias-sagor-om-de-3000-skargardsoarna/

 
Ingen bild

Ludvig

16 augusti 2017 07:20

Vad nervösa dom är, vilken liten ändring som helst blir till katastrof.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

16 augusti 2017 07:39

re: Tors Hammare
Instämmer. Som bonde har jag många många gånger svurit ve och förbannelse på dessa skitmeteorloger. Inte bara för att de är usla på att "spå väder". För fan, de gamla romarnas auspicier var mer träffsäkra. Och var de inte det blev till att gräva latringropar. Hur var det med skyfallet som skulle dra in över östra Götaland och Öland? Någon som såg det? Och det var med mindre än 24 timmars framförhållning. Vad de däremot kan säga med ackuratess är medeltemperaturen på en tiondels grad i november 2094!!

Men åter till värderingsbiten. Du går runt och ser vallarna gå över i brunt och önskar dig regn. Kollar SVT´s väderspågubbe/gumma som glatt och leende presenterar att det vackra vädret fortsätter. Jodå, nog fan är det vackert väder allt för att sitta på södercafé med en latte och baquett. Väntas det regn, däremot, så presenteras det som att dåligt väder är i antågande.

Får väl nämna att jag inte tittat på SVT på säkert 10 år nu. Men jag tror det ännu är som jag skrev. Bollibombafolket vill ha det så.

-Likhet inför lagen
-7% riksdagsspärr

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

16 augusti 2017 07:52

En höjning av Östersjön med en halvmeter skulle vara positivt för råttstaden Stockholm.
Råttorna drunknar och abborrar går i fällorna. Abborre med mos och en smörhåla, smaskens !
Om havet stiger ändå mer finns ju chansen att hela Stockholm försvinner så jag kan inte se något negativt högre vatten.

Men det mest egendomliga är allt prat om höjning upp till flera meter men det börjar aldrig att stiga.

 
Ingen bild

Lars Cornell

16 augusti 2017 08:38

Ölandsbonde: Jag tog upp den frågan och fick följande svar,
http://www.klimatupplysningen.se/2017/08/12/oppen-trad-199/

#58, Under flera veckor har SMHI haft prognoser om mycket regn vanligtvis om fredag om en vecka. Ibland har man tom larmat. Ju mer denna fredag närmat sig, desto tunnare har regnmängderna prognostiserats för att när fredagen väl inträffar inte infinna sig alls. Kollegan Norska vädertjänsten har lyckats mycket bättre.

#74, Detta är inget nytt utan någon form av typfel i SMHI:s prognosmodell. I stort sett alla regn dyker upp som skyfall tio dagar in i framtiden och krymper sedan ihop eller försvinner helt. Så har det varit i åratal och jag begriper inte varför man inte inför någon form av manuell justering i prognoserna.

#75, Utlovade regn någon vecka framåt pyser ihop allt eftersom datumet närmar. Tidigare i somras när det var så torrt var det ständig besvikelse då regnet verkligen var efterlängtat.

http://www.dmi.dk/vejr/til-lands/vejrkort/
https://www.yr.no/sted/Sverige/Kalmar/Kalmar/
https://www.svt.se/vader/sok/?q=kalmar

 
Ingen bild

Peter Andersson

16 augusti 2017 08:38

"Öar" eller rättare sagt land och stenar som ständigt översköljs av vatten vilket dessa måste göras kallas inte för öar utan skär och kobbar.

 
Ingen bild

Gustaf

16 augusti 2017 08:43

Å Löfvèn allt mer poppis !
Arma land och folk.

 
Ingen bild

C Andersson

16 augusti 2017 08:45

Lägg en tegelsten i WC-tanken

http://helagotland.se/bostad/spariver-slar-fel-snalspolning-ger-stopp-i-avloppen-14334156.aspx

http://gotland.se/95005

 
Ingen bild

alf

16 augusti 2017 09:08

Öarna blir nog kvar, men förhoppningsvis försvinner en del Strandmark.

 
Ingen bild

Christer

16 augusti 2017 09:38

Att spå väder är inte lätt. Trots många väderstationer, kraftfulla datorer, effektivare prognosmetoder så är det fortfarande inte lätt. Att vara en seriös meteorolog och presentera vädret i tv är inte roligt, särskilt inte när man ska förklara den felaktiga prognosen efteråt. T.ex lågtrycken som kommer från Brittiska öarna är lätta att prognostisera, banan är tämligen förutsägbar. "Regnet når västkusten under förmiddagen bla bla". Men lågtrycken som bildas över Polen och som kan tänkas ha en nordlig bana är mycket svåra att bedöma.
Varför? Jo för att vårt väder är en del av det globala klimatet, och där gissar meteorologin fortfarande en hel del. Vetenskapen har inte hunnit längre. Men det hindrar inte klimatalarmister att gissa friskt. Det finns nämligen politiska vinster att kamma hem. "3000 öar kommer att försvinna" och en massa annat ovidkommande trams. Men det föder charlataner som Johan Rockström m.fl, och kvällspressen får sälja lösnummer.
Detta betyder inte att jag är tveksam till klimatforskning, jordens klimat är som vetenskap bara i sin linda, det finns otroligt många orsaker, samband och parametrar kvar att upptäcka. Men vi bör vara försiktigare med slutsatserna. Särskilt med det som händer om 100 år.
I mitt barndomshem hade vi en barometer, den brukade min far knacka på var morgon, sen sa han t.ex " den sjunker, det blir nog regn till kvällen", ofta stämde det och längre prognoser ska man nog inte önska sig.

 
Ingen bild

Hacke

16 augusti 2017 10:01

Det är helt logiskt att journalist är det yrke som hamnar i den absoluta botten i förtroendemätningar. Detta av många anledningar. Inte minst då det främst handlar om exhibitionister som misslyckats med att komma in på någon av landets teaterutbildningar. Undersökningar visar att av de antagna på landets journalistutbildningar hade merparten detta som förstaval och journalistik först i andra eller tredje hand. En plats i rampljuset är således starkaste drivkraft för de som ska föreställa tredje statsmakten.

Och för att ha en chans att komma till denna plats i solen vet ju alla vid det här laget vad som gäller – rätt agenda/värdegrund, inget annat. Lägg därtill att redaktionerna den här tiden befolkas av i dubbel bemärkelse gröna sommarvikarier med rätta ”ambitionen”. Detta faktum i kombination med sommarperiodernas allmänna nyhetstorka gör att det är traditionellt guldgrävarläge för bondfångare av exempelvis typen Alma Strandmark. Som om det inte vore illa nog redan innan.

Svensk journalistik borde tvärtom vara befriad från denna form av rötmånad. All den stund det råder röta årets alla övriga månader i denna för demokratin och yttrandefriheten helt avgörande men idag till oigenkännlighet misshandlade bransch.

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 augusti 2017 11:31

@ Lars Cornell. Helt rätt med väderkritiken. Bedrövligt..

Annat ämne. Tänker på de "Ensamkommande" som nu ockuperar Medborgarplatsen i Stockholm. Hur många av männen har en fru och ev. barn som väntar i hemlandet? Som bara väntar på att också komma hit?

 
Ingen bild

Tore Svensson

16 augusti 2017 11:40

Ingen vet hur mycket havsnivån stiger till år 2100. Antag 1 meter och en stigande medeltemperatur. Där det finns landisar blir sommarperioden varmare och längre. Avsmältningen borde då få en accelererande ökning år från år på grund av allt varmare och samtidigt längre sommarperioder.
Detta borde avspeglas i havsnivåhöjningen. Prova en alternativ prognoskurva som accelererar, till exempel en kvadratiskt växande i tiden med start år 2000 för enkelhetens skull. Ökningen blir nästan inte märkbar de första årtiondena. Jag tänkte som en jämförelse till den linjärt växande prognoskurvan där höjningen skulle märkas tydligare i början.
Sedan inverkar ju även ett varmare världshav havsnivån också mm.

Thoralf Alfsson

16 augusti 2017 13:09

Tore

Vi har haft stigande globaltemperatur under de senaste 130 åren om man skall tro IPCC. Varför syns inte detta i havsnivåerna för Karlskrona?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

16 augusti 2017 11:55

Christer
Som tur är finns norska YR att tillgå. Det är deras prognoser man förlitar sig på när vallarna ska slås. De har tydligen inte de problem som du menar SMHI har.

 
Ingen bild

Niklas R

16 augusti 2017 12:13

@Ölandsbonde
Regnet föll över Göteborg hela kvällen och natten så det blev väl inget kvar för östra delen av landet.

Thoralf Alfsson

16 augusti 2017 13:09

Det blev en liten skur på ca 1 mm.

 
Ingen bild

Tony

16 augusti 2017 12:40

Om havet stiger vet jag inte, men en sak som är säker är att landet Sverige sjunker allt djupare ner i sörjan, och ansvariga för detta är alla PK dårar vänstermänniskor som överskattar sin egen förmåga.

Ta bara SMHI, varför ska man tro på deras alarmrapporter, när dom inte ens kan spå väder från dag till annan utan att det blir fel, och detta är ju dessutom deras uppgift?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

16 augusti 2017 13:18

Lyssna på I&C. Hemskt!!

Fackförbund hotar lärare med sparken om de följer lagen med John Dübeck
https://goo.gl/PMvveP
https://soundcloud.com/ingridochconrad/extra-fackfoerbund-hotar

 
Ingen bild

Veritas

16 augusti 2017 13:24

På tal om väderprognoser - här är ett par bra länkar till korttidsprognoser:
Prognos för regn:
regnradar.se
Prognos för åska:
http://sv.blitzortung.org/live_lightning_maps.php?map=11
SD 2018 >>>>>>>>>

 
Ingen bild

Onkel Sven

16 augusti 2017 14:01

Det är väl inte konstigt om det är lärarbrist ,vem faen vill vara lärare med 75% invandrarbarn i klassen ?

 
Ingen bild

Lena

16 augusti 2017 14:49

Klimatlarmen handlar primärt om två saker;

1) De vill dra in mer skatter och behöver något att skylla på. OBS det är PENGAR=MAKT, var går pengarna till de extra skatterna?

2) Det är ett bra sätt att skrämmas. Har ni inte märkt hur tidningsrubrikerna hela tiden skrämmer folk med än det ena än det andra? När befolkningen är mycket rädd då blir de mer medgörliga!

Ett annat ex på detta. Det börjar nu komma skrämselrapporter på nyheterna på Aktuellt o Rapport. Igår en familj med en autistisk pojke som har multi sjukdomar ex kramper och andningsuppehåll. Familjen ansökte om ytterligare en personlig assistent för de räckte inte med den enda de hade. då kom svaret från Försäkringskassan att den personliga assistent de hade skulle också dras in! Så föräldrarna som båda är sjuksköterskor ska alltså klara denna multisjuka lilla pojke t o m vaka på nätterna! Det är väldigt mycket "staten" begär av människor idag! (Fast det gäller ju inte , hm ja ni vet) Vi ska betala mer skatt och ändå få ut mindre, så är det numera. Så galet som det kan vara!

 
Ingen bild

Lena

16 augusti 2017 14:54

forts mitt tidigare inlägg:

Detta med att skrämma befolkningen, att få dem så rädda att de precis som i tv-inslaget igår med familjen som blev av med sin personliga assistent när se sökte få ytterligare en.
Det är det här de förb----de politikerna inte förstår (eller kanske att de förstår men inte vill förstå, det är ju så mycket lättare att blunda).
De styrande har kommit så långt därhän att de vill ha en totalt undergiven befolkning som gör som de har blivit tillsagda.

Vi andra som protesterar, vi blir kallade för både det ena och de andra.

 
Ingen bild

Lena

16 augusti 2017 16:57

40-tal gängkriminella i slagsmål på akuten vis Karolinska efter dödskjutningen igår i Östberga, Stockholm. Ingen nyhet på SVT nyheter, och ingen polisanmälan heller.

http://avpixlat.info/2017/08/16/40-tal-gangkriminella-i-slagsmal-med-polis-vid-karolinska-sjukhusets-akutmottagning/

 
Ingen bild

Observer

16 augusti 2017 17:03

1. Finansministern Gunnar Sträng erkände att man kände sig tvungna att dölja det gigantiska överskottet från rekordåren så att de inte skulle känna sig överbeskattade.
Här hade man istället kunnat välja att sänka människornas inkomstskatter, men valde ändå denna väg. Detta gjorde man genom att öka den offentliga sektorn, över åren till nästan tio-dubbel storlek. Vad som hade hänt om man istället investerat de pengarna kan vi bara föreställa oss eftersom vi vid den här tiden var likställda med Schweiz. Kronan stod då ett till ett mot Schweizerfrancen.

2. På 1970-talet tog man bort tjänstemannaansvaret. Nu öppnades dörrarna för allsköns skojare att hoppa upp på den politiska scenen. Likaså skulle detta få katastrofala följdverkningar inom den offentliga sektorn längre fram i tid. I samma veva togs det fullständigt huvudlösa beslutet att vårt land skulle bli mångkulturellt -Detta utan att fråga folket.
3. Ca 1980 lovade så Palme och hans regering att hjälpa Sveriges industri. -inte med att sänka det stora skatteuttaget som gjort att industrin vid den här tiden hotade att flytta utomlands, utan det skulle ske med att hålla nere de Svenska löneökningarna!
Problemet är bara att denna ”hjälp” pågår än idag och har pågått nu i snart 40 år. Detta har fått den tråkiga konsekvensen våra löner idag är i stort bara hälften av vad de är i jämförbara länder! Vi skall här komma ihåg att inget annat land har haft så många stora uppfinningar som vad vi har haft.

Företagen drog ändå med sin tillverkning utomlands och har aldrig haft sådana vinstmarginaler som dessa internationaliserade storföretag har idag.

Detta gjorde även att facken somnade in i en törnrosasömn och väcks inte ens av de grövsta övertramp från arbetsgivarhåll eller det faktum att en Svensk arbetare idag tvingas jobba varannan dag gratis av det totala skattetrycket som nu är 54%. -Inte en storstrejk sedan 1979! Att de idag mest liknar välbeställda knypplingsföreningar. Uppe på detta har det blivit ok att leva på bidrag. Vi har alla någon eller några i bekantskapskretsen som man vet lurar systemet, eller hur?

4. Kreditmarknaden avreglerades 1985, vilket sedermera tilläts utgöra substitut för Svenskarnas uteblivna löneökningar. Detta gick särskilt bra eftersom Svensken inte är speciellt konfliktbenägen -Man gick hellre och tog ett lån för att kunna köpa den där bilen istället för som på 60-talet strejka för högre lön.
5. 1990-Talets förnyelsevåg inom politiken, Detta ledde till att en ung skulle leda en ung. Som tillsammans med obefintligt tjänstemannaansvar skulle visa sig ytterst fatalt och har lett fram till att fullständiga galenskaper i vissa fall blivit ny norm. Politisk korrekthet är en. Åsiktskorridoren e.t.c Och journalisterna som kunnat larma om detta fick svår slagsida åt vänster pk-håll.
6. Den mest fatala av dessa galenskaper har blivit att man utan att fråga folk har öppnat den för oss i Sverige gemensamma skafferidörren på vid gavel till utomstående att förse sig.
7. Tanken om globalisering. Globala storföretag har i de okunniga och veka politiska ledarskapet sett sin chans att utvidga ytterligare. Många av dagens politiker förstår inte ens varför länderna på jorden under tusentals år skapat sig landsgränser.
Slutligen: Hade vi gått åt en annat håll på 1960-talen så hade Svensken mycket väl kunnat ha 60.000-90.000 :- i snittlön. 7v Semester. Dubbel pension. En skola i toppklass. Helt gratis toppsjukvård ink tänder och glasögon. Fina moderna vägar.

Samt en snittbesparing på banken högre än Japanernas 600.000 :-​​

 
Ingen bild

Observer

16 augusti 2017 17:06

Visst ser alla att viktig riksmedia behöver få regler att förhålla sig till. Precis som läkarna.
-Vad vi nu har är ett medialt kvacksalveri som ställer till skada på alla sätt.

 
Ingen bild

Veritas

16 augusti 2017 17:52

@ Observer 16 aug 17:03:
Nu har jag sett dig några gånger skriva om tjänstemannaansvaret. Och jag har också funderat lite kring det; varför har inte regeringarna Bildt/Reinfält återinfört detta? Det är ju inte klokt heller dessutom att i Sverige är inte alla korruption förbjuden, alltså har vi ingen korruption på nivåer med resten av väst-Europa? Är det något som SD kan börja jobba för?
SD 2018 >>>>>>>>>>>>>>

 
Ingen bild

Hansson

16 augusti 2017 17:53

>observer< 1703 snyggt inlägg vill du va vänlig att sprida det på 20 andra forum så att en 5-6 svenskar till vaknar upp. :-)

 
Ingen bild

O´ Hyra

16 augusti 2017 18:22

Såklart att det är vårt fel att unga muslimer lockas
till kriminella gäng. Tänka sig. När vi här i norra Europa
vill leva i demokrati och ha ordning och reda och muslimer
som kommer hit vill ha raka motsatsen, så är det ändå vårt fel på nåt sätt.

Imam: Västerländsk kultur lockar muslimer till gängen.

http://www.expressen.se/kvallsposten/imam-vasterlandsk-kultur-lockar-muslimer-till-gangen/

 
Ingen bild

Didrik

16 augusti 2017 18:44

Mudderarbeten pågår ständigt i svenska
hamnar och farleder sedan lång tid tillbaka.
Varför?

 
Ingen bild

Hasse Pannband

16 augusti 2017 19:21

Jag hade en gång en båt,
men det var för länge sedan!
Hamnen försvann, blev full av grund,
och nya grund dök upp ur havet.
Jag trodde dock på SMHI
men båten ligger ännu på land:

 
Ingen bild

Mjölner

16 augusti 2017 19:22

I morgonens TV-nyheter säger uppläsaren -"vårfloden 2017 kom en hel månad tidigare på grund av klimatförändringarna. SVT:s lögnpropaganda.

 
Ingen bild

OH

16 augusti 2017 20:35

Det gäller att ha rätt vädergrund.

 
Ingen bild

Veritas

16 augusti 2017 20:35

Hycklarjournalisterna på Slöddermalm är iiiinteee rasister, men .........
https://ledarsidorna.se/2017/08/jag-ar-inte-rasist-men/
SD 2018 >>>>>>>>>>>>>

 
Ingen bild

Klas

16 augusti 2017 21:21

Lite fakta:
https://www.smhi.se/kunskapsbanken/klimat/havet-stiger-1.103636

Thoralf Alfsson

16 augusti 2017 23:02

Klas

Kallar du detta för fakta? Tänk efter lite!

Ett scenario eller prognos är inte fakta!

Fakta är t.ex de uppmätta havsnivåerna i Karlskrona. Det är fakta!

 
Ingen bild

calle

16 augusti 2017 21:54

om östersjön och Kattegatt och atlanten höjs en halv meter behövs det väl mer vatten än vad som finns på jordklotet! således omöjligt

 
Ingen bild

calle

16 augusti 2017 22:00

observer 17.03 braaa text, berätta mer om detta

 
Ingen bild

OT

16 augusti 2017 22:34

Apropå 5 000 nya "ungar"; i stängda hjärtans Södermalm: http://avpixlat.info/2017/08/16/stangda-hjartan-pa-sodermalm/

Matrix • för 2 timmar sedan -
”Jag slänger på en vers också.
Afghanerna i Sverige dom är toppen,
dom springer rund och kräver, visar snoppen.
Det är den sista flugan och den ger aptit,
ta det lungt ty damer dom har kommit hit.
Det kommer väl batikhäxor vad det lider,
när pojkarna klär av, med blick det glider.
En dag på blaskan sprang vi också nakna spritt,
Melin hon svimma när hon såg min........
Då tar vi bruna skjortan på, 
då tar vi bruna skjortan på
att man vill hyckla då och då,
det kan ju var och en förstå.
Själen den är ful och grå,
ända från hjässan och till tå
då är det skönt att gå med bruna skjortan på.” PK-visan: https://www.youtube.com/watch?v=XGXSsoBRPdY

P.S: Apropå ”lyckan” på Södermalm.

Hur känns det ”journalister” när ni har nåt ert mål, äntligen multiculti ända hem i vardagsrummet!

En sång enbart för er.

”Friends all tried to warn me
But I held my head up high
All the time they warned me
But I only passed them by
They all tried to tell me
But I guess I didn't care
I turned my back and
Left them standing there…” - ”Löfvens Heroes - Theme Song”: https://www.youtube.com/watch?v=kgeIINs1TrQ

 
Ingen bild

Lennart

17 augusti 2017 05:56

Det finns något dummare än en "journalist": TVÅ journalister!

 
Ingen bild

esteige@gmail.com

17 augusti 2017 08:11

Journalist(en)erna har gått på en mina. Inte bara hens/deras utan också Alma Strandmarks utbildning till marinbiolog är på en bottennivå. Om, detta begränsande ord, blir till verklighet är det landhöjningen plus isavsmältning. Inga öar försvinner. Kobbar blir till skär. Skär blir till grund.

 
Ingen bild

Mutter

17 augusti 2017 12:24

Ölandsbonde
Onsdag 16 aug 07:39

Skyfallet hamnade på Medborgarplatsen, Södermalm.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se