thoralf

Direktlänk till inlägg 4 augusti 2017

TÄNK OM DET VARIT USA

Av Thoralf Alfsson - 4 augusti 2017 21:36

”58-åringen har gjort sig skyldig till en mängd brott bara det senaste halvåret. På fredagen dömdes han av Kalmar tingsrätt för vållande till annans död grovt brott, vållande till kroppsskada grovt brott, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, narkotikabrott, olovlig körning grovt brott, vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott, rattfylleri, obehörigt avvikande från trafikolycksplats, skadegörelse och tre olika former av hastighetsöverträdelser.”

 

http://www.barometern.se/monsteras/58-aringen-doms-till-fem-ars-fangelse-efter-dodsolyckan-i-skrika/


"Utöver dödsolyckan utanför Fliseryd, där två personer omkom, döms även 58-åringen för 14 fall av olovlig körning, nio fall av narkotikabrott, fyra fall av rattfylleri och för att ha orsakat ytterligare två trafikolyckor och smitit vid ett tillfälle."


https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/dom-skrikamalet


 

58-åringen dömdes till 5 års fängelse eller 60 månader. Eftersom de flesta som döms till fängelsestraff friges när 2/3 delar av straffet avtjänats kommer 58-åringen sannolikt friges efter 40 månaders fängelse men först skall häktningstiden avräknas så det handlar i praktiken om ca 37-38 månader när domen vinner laga kraft. Det innebär drygt tre år!


I praktiken har 58-åringen enbart dömts för vållande till annans död grovt brott. Alla övriga brott som 58-åringen begått har han fått mer eller mindre mängdrabatt för. Jag anser att det är helt förkastligt att få en mängdrabatt på grund av att 58-åringen begått många brott eller som media skriver att han döms för ca 30 olika brott. Eftersom han begått flera brott borde det istället handla om en straffskärpning.


I USA hade man bara adderat straffskalan för respektive brott. Man kan ju funderar på hur många år 58-åringen fått i fängelse om han begått samma brott i USA. Hade de blivit 15-20 år eller ännu längre?


Skadeståndet på 600 000 kronor kan de efterlevande känna sig helt blåsta på. Jag vet av egen erfarenhet hur fungerar. Jag har väntat på skadestånd och väntar på skadestånd som utdömdes för ca 5 år sedan.


Sverigedemokraterna och Kent Ekeroth har i riksdagen motionerat om att reformera systemet med mängdrabatter. Det är hög tid att detta sker!


58-åringen borde sitta inne i minst 10 år på grund av hans minst sagt vårdslösa och kriminella beteende! Det vill säga dömas till minst 15 års fängelse. Skitstövlar skall inte vara ute i samhället.

 

PS

 

Igår var jag ute och roade mig lite på Borgholms bluesfestival. Väldigt trevlig kväll. Men väldigt vad man blir trött ;-) Nedan ett klipp från det danska bandet med Torbjörn Risager.

 

 

 

 

 
 
Ingen bild

O.N.

4 augusti 2017 21:50

Jovisst borde straffrabatten tas bort, den ger helt fel signaler. Förr i världen skärptes straffet för varje gång man dömdes för brott. Första resan stöld, andra resan, och efter tredje resan blev straffet riktigt hårt.

 
Ingen bild

Bill

4 augusti 2017 21:51

Ja det är totalt åt helvete,i verkligheten har han ju begått ett dråp, plus all annan skit.

 
Ingen bild

Björn

4 augusti 2017 22:09

Så här har det ju sett ut åtminstone de senaste 30 åren. Och varför kan man då undra.
Allt för länge har man I det här landet fokuserat allt för mycket på gärningsmannen och satt in de ena stödet efter det andra, med allt för ofta ett klent resultat. På 80-talet var det en debatt om de sk värstingresorna där kriminella ungdomar fick åka iväg och segla I asien. I och för sig bra för då var de borta och kunde inte begå några brott längre här hemma. Men hur många skötsamma ungdomar hade inte velat göra samma båtturer.
Nu förtiden har vi liknande förhållande med de sk återvändarna som får gå före I bostadskö, arbetskö och får körkortsutbildningar gratis. Och dessutom skyddad identitet.
Allt för lite fokus har lagts på brottsoffren. När ett skadestånd döms ut, borde det vara som så att staten då betalar av det och sen får staten kräva gärningsmannen på pengarna. Skadestånden till brottsoffren borde dessutom i många fall vara högre. Känns pinsamt att försvarsadvokaterna många gånger får högre ersättning.

 
Ingen bild

Observer

4 augusti 2017 22:24

Fotkula till de har jobbat ihop vartenada öre i närmaste stenbrott vore bra!

 
Ingen bild

Veritas

4 augusti 2017 22:27

Vi kan ju ta Strafflagen tex i delstaten Alabama och grovt vållande till annans död som exempel. Grova brottstyper gränsar i bland mot uppsåtsbrott, så i USA hade det kanske rentav blivit fråga om mord, men vi utgår för enkelhetens skull från vållande till annans död.

I "The Criminal Code of Alabama" är det mest Section 13A-6-3 a1 som svarar mot Sveriges "vållande till annans död:" (http://alisondb.legislature.state.al.us/alison/codeofalabama/1975/13A-6-3.htm)

"A person commits the crime of manslaughter if he recklessly causes the death of another person".

I b-delen står det: "Manslaughter is a Class B felony."

Straffet för Class B felony står i Section 13A-5-6 a2 (http://alisondb.legislature.state.al.us/alison/codeofalabama/1975/13A-5-6.htm)

Sentences for felonies shall be for a definite term of imprisonment, which imprisonment includes hard labor, within the following limitations: For a Class B felony, not more than 20 years or less than 2 years.

Kolla vållande till annans död, grovt brott i brottsbalk kap 3 §7 2st:
https://lagen.nu/1962:700#K3P7
"Är brottet grovt, döms till fängelse i lägst ett och högst sex år"

Och detta gäller bara ETT av brotten:
I USA: 2-20 år i finkan alltså, för manslaughter.
I Svearabien: 1-6 år i finkan, för grovt vållande till annans död.

Vilken skillnad, inte sant?

 
Ingen bild

Joho

4 augusti 2017 22:47

Ha ha apropå trött åldern börjar väl smyga sig på jag har märkt det också men jag är över 70 kämpa på

 
Ingen bild

Tors Hammare

4 augusti 2017 23:00

Livs tid finns inget annat straff till sånna busar. hade han fått i Usa, de är jag helt säker på. Lås in skiten o släng nycklarna.

 
Ingen bild

Bob Frick

4 augusti 2017 23:13

Domen är ett hån mot dom drabbade..... Vet att domen är efter rättspraxis .

 
Ingen bild

weasel

4 augusti 2017 23:32

Ja, självklart är mängdrabatten fullständigt vansinnig.
Även straffskalorna är vansinniga.
Och mest vansinnigt av allt är systemet där 6 års fängelse i praktiken betyder 4 år.

Jag menar, vad är poängen med att döma ut exempelvis 36 månaders fängelse när det ändå blir 24 månaders fängelse oavsett hur den intagna sköter sig ?
Får jag dra av en tredjedel även när jag ska betala elräkningen eller gäller den summan som står på fakturan i det fallet...? :/


 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 augusti 2017 00:13

Att kalla kvinnor hora och slampa och sextrakassera är numera helt enligt värdegrunden. Anders Borg har skapat ett prejudikat. Att tänka på för Exp, AB, DN,SvD nästa gång man drevar mot någon Sverigedemokrat för att ha sagt t.ex negerboll eller ifrågasatt statsfeminismen.

...men så mycket heder finns inte på på landets redaktioner.

 
Ingen bild

Lotta_1

5 augusti 2017 00:26

Sitter och tittar på friidrotts-VM från London. Kommentatorerna låter oss veta att åtminstone 2 jamaicaner tävlar för Turkiet. Men Meraf Batha benämns svenska trots att hon är född och uppvuxen i Eritrea. Man tar sig för pannan. Åter igen: Är man inte född i landet kan man aldrig bli etniskt tillhörig landet oavsett vilket land det än gäller, dvs är man inte född i Sverige kan man aldrig bli svensk lika lite som att man inte kan bli turk om man är född i ett annat land även om det är på Jamaica.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

5 augusti 2017 01:06

"Jag har väntat på skadestånd och väntar på skadestånd som utdömdes för ca 5 år sedan."

Fungerar det inte att först skicka ett krav till personen, och sedan gå till kronofogden och begära indrivning?

Thoralf Alfsson

5 augusti 2017 06:12

Det ligger hos kronofogden sedan 5 år!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

5 augusti 2017 05:32

Att utdöma korta straff är politiskt korrekt och inte att förglömma ekonomiskt uträknat.

Fängelseplatserna räcker inte !

Ett bra sätt vore om Löfven bygger fängelser i Nordafrika så internerna känner sig hemma

Thoralf Alfsson

5 augusti 2017 06:13

Det räcker med att hyra fängelseplatser för icke svenskar.

 
Ingen bild

Mer fejknyheter från SVT

5 augusti 2017 06:18

USA:s president slåss för sitt fortsatta politiska liv
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-s-president-donald-trump-slass-for-sitt-fortsatta-politiska-liv

Har inget med verkligheten att göra om man läser annan utländsk media.

 
Ingen bild

Veritas

5 augusti 2017 06:51

Mumma för landets asyl advokater & asyl tolkar, dom frossar på våra gemensamma skatte pengar och skär smör med guldkniv:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6748108
Under tiden dom kostsamma överklagningarna görs, kanske lite halal misshandel:
http://www.expressen.se/nyheter/krim/ung-man-knivskuren-pa-perrong-svart-skadad/
Järnrör? No problem, om det är dom goda hatarna som gör det:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6751105
Våldtäkt på ÖPPEN gata
https://www.sydsvenskan.se/2017-08-04/kvinna-valdtagen-pa-oppen-gata-i-limhamn
Men, vi ska sitta lugnt i båten och lita på farbror Dan Eliasson, trots det så är väl följande nyheten inte speciellt överraskande väl:
http://www.expressen.se/nyheter/polisen-klarar-upp-allt-farre-valdsbrott/
Så rullar livet på i det feministiska Hen dagiset! Pengarna behövs på annat håll, tex att dränka asyl industrins profitörer, till diverse genusfixerade icke projekt.
F*f*n vilket Gökbo Sverige har blivit!
SD 2018 >>>>>>>>>>

 
Ingen bild

Pepparholm

5 augusti 2017 08:01

Maria Ågren vill ha tillbaka sitt arbete på Transportstyrelsen. Hon vill ta strid.

Om hon inte får som hon vill – kommer hon då berätta vad som verkligen hände? Att det var regeringen som tryckte på för ett snabbt beslut om outsourcing? Fortsatt utveckling kan bli intressant.

 
Ingen bild

Laglydig

5 augusti 2017 08:40

Det här handlar om tre saker, vilka om de förenas och genomförs kommer att leda till mindre brottslighet och lägre kostnader för samhällsekonomiska skador samt lägre kostnader för att spärra in de som begår brotten.

1) Se till att väsentligt fler lagförs för de brott de faktiskt begått. Det är alldeles för mång fall där en polisanmälan inte ens leder till en förundersökning. Även om Polisen bemödar sig om att inleda en förundersökning så läggs den i många fall ner eller så leder den färdiga förundersökningen inte till åtal. De brott som prioriteras är oftast brott gentemot myndigheter INTE gentemot andra samhällsmedborgare.

2) Skärp strafftiderna. Ta bort den s k "straffrabatten" och ta bort tramset med att man får kortare straff om man inte fyllt 21 år. Sänk straffåldern till 15 år. Har man ihjäl någon vid 15 års ålder så skall man inte vara ute efter några månaders "ungdomsvård" utan man skall spärras in för resten av livet!
I det aktuella fallet med 58-åringen ser jag ingen anledning till att inte döma honom till livstids fängelse.

3) Ett s k "vårddygn" på anstallt kostade 2016 3 369 kronor. https://www.kriminalvarden.se/om-kriminalvarden/kriminalvardens-organisation-ekonomi-och-miljoarbete/ekonomi-och-planering/
Det är alldeles för mycket! Den kostnaden måste kunna sänkas med åtminstone 90 %. Gör det betydligt otrevligare att sitta i fängelse. Fängelse skall vara en plats dit, om du någonsin kommer ut, du inte vill återvända. Alcatraz är ett bra exempel på hur ett svenskt fängelse a la 2017 borde utformas.

PS Om det till äventyrs skulle vara någon utom europeisk förbrytare (jag tycker mig ha observerat det någon gång emellanåt i våldtäktsstatistiken, som för övrigt inte förs) så kan det vara bättre att efter DNA-testning bara utvisa istället med information till t ex president Assad om vad vederbörande gjort. Det måste ju ändå vara trevligare att sitta i ett syriskt fängelse tillsammans med sina bröder, eller? DS

 
Ingen bild

stig

5 augusti 2017 08:52

Trots de hårdare straffen i USA så är brottsligheten där betydligt högre än i Sverige.

Thoralf Alfsson

5 augusti 2017 08:55

Så du menar att det bästa vore att sänka straffen eller helt ta bort straffen?

 
Ingen bild

@stig

5 augusti 2017 09:27

Strängare straff fungerar visst
Men att det historiskt funnits mätsvårigheter berättigar inte slutsatsen att det är vetenskapligt bevisat att straff saknar effekt. Rätt som det är kan det uppstå en situation som kan fungera som mätunderlag.

Den 1 augusti 2006 uppstod den situationen. Lyckligtvis för oss skedde det i Italien. Fängelserna där hade varit enormt överbefolkade i åratal. Drygt 60000 fångar trängdes på 43000 bäddar. Romano Prodis socialistiska regering, påhejad av påven, genomdrev därför en amnesti som släppte ut mer än en tredjedel av fängelsekunderna (undantaget terrorister, mafiosos, kidnappare och pedofiler) på gatorna – utan övervakare.
Hela här om du orkar läsa en lite längre text:
https://www.svd.se/strangare-straff-fungerar-visst

 
Ingen bild

Laglydig

5 augusti 2017 10:11

@ @stig (blev lite konstigt där)

Med landets ledande kriminologer, som Jan Guillou refererar till, måste ju avses dyslektikern Jerzy Sernecki, som är allt annat än kunnig inom det ämne som han innehar en professur inom.

 
Ingen bild

Lasse P

5 augusti 2017 10:42

Klart att strängare straff fungera. Alla som kommer och söka asyl här,Har dom snott en kola ut med hela familjen,jag kan lova att det blir ändring.

 
Ingen bild

weasel

5 augusti 2017 10:51

@Stig :

Skicka gärna en länk där det framgår att brottsligheten i USA skulle bli lägre om dom bara införde svenska straffskalor.
Och när du har gjort det kan du väl även passa på att skicka en länk som visar att brottsligheten i Sverige skulle öka om vi införde amerikanska straffskalor.
Lycka till...

 
Ingen bild

Eric H

5 augusti 2017 11:02

Fängelseplatser kostar mycket.En hel onödig kostnad.
Jag har i olika sammahang starkt förespråkat outsourcing av denna tjänst, lämpligen till sk "lågprisländer" Ryssland, eller dess fd kolonier på andra sidan Östersjön, billigt och med motsv "komfortnivå"..
Balkanländer vore även det ett alternativ.
Kostnaden kan ju kanske även räknas av från U-landbiståndet?

 
Ingen bild

Lena

5 augusti 2017 11:09

Det är ju så populärt att OUTSOURCA, t o m säkerhetsklassad information om personer i Sverige, då kan man väl OUTSOURCA kriminella! T ex alla med våldsbrott ska outsourcas, skulle vara bra om de kunde sitta av tiden i ett finskt tukthus!

Straffrabatter borde också bort, i så fall ska det endast gest till ekobrottslingar o dyl för gott uppförande.

Däremot tycker jag att det ska finns enkla jobb färdiga för den som sonat sitt brott. Det är något samhället ska ta ansvar för så att det inte försvårar samhällsanpassningen. Egentligen är kriminalvården efter straffet uselt, det behöver reformeras så att det blir lättare att återanpassas in i samhället.

 
Ingen bild

Nyligen från Borås Tidning

5 augusti 2017 11:35

"Vi vill ge barnen en upplevelse"
http://avpixlat.info/wp-content/uploads/2017/08/vi-vill-ge-barnen-en-upplevelse.jpg

 
Ingen bild

Friholt

5 augusti 2017 11:39

Straff är ju inte enbart en repressiv åtgärd från samhället sida mot den kriminelle.
Nej, straffet verkar ju i högsta grad rent preventivt. Främst kanske av två orsaker:
Under tiden personen är intagen på fängelse kan denne inte utföra något brott vilket måste vara positivt och eftersträvansvärt för en återfallsförbrytare.
Men den uppenbart främsta preventiva åtgärden med straff är att under tiden personen sitter i fängelse så slipper vi övriga medborgare att drabbas av en återfallsförbrytares brottslighet.

 
Ingen bild

Givetvis Svenska Kyrkan

5 augusti 2017 11:44

Kyrkan öppnar för drop in-vigsel under Pride
http://www.expressen.se/tv/nyheter/kyrkan-oppnar-for-drop-in-vigsel-under-pride/

Tur att man är avfälling numera.

 
Ingen bild

Lena

5 augusti 2017 11:48

Mer om OUTSOURCING och IT-skandalen på Transportstyrelsen: President Nixon blev fälld och avsatt p g a han ljugit och mörkat om det han visste i WATERGATE-skandalen. Men i Sverige så bagatelliserar man liknande beteende av regeringen och framför allt statsministern. Den här regeringen är mer än bara inkompetent, det är faktiskt värre än så.

https://samtiden.nu/2017/08/regeringens-morkade-svenskt-watergate/

 
Ingen bild

Joho

5 augusti 2017 11:55

Jag menade inget illa när jag skrev ha ha trött kan man väl bli särskilt om man inmundigat sig någon stark dryck , du är guld värld för SD , hoppas jag får vara med om valet 2018 ska bli spännande.

Thoralf Alfsson

5 augusti 2017 12:08

Så känslig är jag inte men åldern har nog en viss betydelse.
Jag fick i varje fall ingen "blackout" ;-)

 
Ingen bild

calle

5 augusti 2017 12:01

begås det brott mot 7 klöverns egna kreatur, då blir det hårda domar.

är det sant med Barcelona-avtalet 1995 ?,är dokumenten i eeas om detta äkta ? detta innebär i så fall förklaringen till att Sverige krossas totalt av sina egna makthavare. och att Svenska folket hjärntvättas av media till att sakta men säkert, utplåna sig själva.

https://www.flashback.org/t2861324

 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 augusti 2017 12:36

"Varje år i fängelse kostar drygt två miljoner kronor per person enligt en rapport från Europarådet. Detta är också en delorsak till varför straffen måste hållas låga."

https://www.svd.se/polisen-som-lamnade-in-brickan-och-gick-hem

"en delorsak till varför straffen måste hållas låga."

Fundera på vad det betyder i praktiken.

 
Ingen bild

Niklas R

5 augusti 2017 12:37

@stig
Eftersom jag har tittat på brottsstatistiken i både Sverige och USA så kan jag bara konstatera att du har fel.
Generellt sett, i de delstater som har samma komposition eller är vitare än vad Sverige är så är brottsstatistiken mycket lägre än i Sverige. Och tittar på slutet av 70-talet och början av 80-talet när USA hade liknande kriminalvård som Sverige så är brottsstatistiken mycket högre i USA än i Sverige. Idag är det i princip tvärtom. Risken att bli överfallen, våldtagen, rånad, få inbrott, etc, är skyhögt högre i Sverige än i de flesta delstater i USA, speciellt sådana som liknar Sverige befolkningsmässigt sett.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

5 augusti 2017 14:33

Lyssnar på Sven Melander som sommarpratare.
Han fortsätter att påstå att det är svenska män som trackar och våldtar tjejerna i vårt land.
Han är inte bara sovande utan helt medvetslös.
Det värsta är att han ber alla som är vakna och ser sanningen att hålla käften
Vilket stolpskott han har blivit Svenne !

 
Ingen bild

Tony

5 augusti 2017 15:32

Tänk att Sydsvenskan gör stora reportage om när
frustrerade människor i detta landet fäller grova
ord om det kvalificerade vansinne som sker i Sverige,
men mörkar ,Pixlar och hjälper grova brottslingar att
komma undan straff genom att undanhålla identiteten
på brottslingen? Och likadant dom pensionerade
poliser som sitter och kollar så kallat näthat.
Om dom lider abv sysselsättningsbrist kan dom ju ställ
upp och hjälpa forna kollegor för att åtminstone lösa
något brott?

 
Ingen bild

Bill

5 augusti 2017 16:04

Det här med domar. Läs boken "Domarens Dårkista" av rådman Bo Severin, väl värd en tur till biblioteket.Synnerligen underhållande o upplysande om rättsväsendet.Bara upphovet till namnet på boken är värd en resa till biblioteket.

 
Ingen bild

Tony

5 augusti 2017 16:06

Pretty Boy Floyd:

Sven Melander påstår ju att han varit Journalist, och
då måste han ju leva upp till ryktet som Desinformatör.
jag menar för att hålla Svensk Journaliststandard?

 
Ingen bild

Joho

5 augusti 2017 16:56

Thoralf
Men Anders Borg säger han fick en blackout nu får dom väl ändra värdegrunden eftersom många tog honom i försvar .

 
Ingen bild

Pepparholm

5 augusti 2017 17:09

#Tony. Justitieminister Johansson har också varit journalist. På nedlagda sossetidningen Arbetet i Malmö. Den var tydligen ännu sämre än Sydsvenskan och måste avvecklas.

 
Ingen bild

Tony

5 augusti 2017 18:25

Pepparholm;

Ja även Sydsvenskan är på god väg att gå under,
och jobbar man mot sina kunder är det väl rätt,
tittar man på Sydsvenskans upplaga från förr och
idag så ser man att det går utför!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

5 augusti 2017 18:44

Sven Melander skulle hållt sej till Lloyden ,där var han rolig i början !

 
Ingen bild

Ölandsbonde

5 augusti 2017 19:24

Thoralf
"Det ligger hos kronofogden sedan 5 år!"

Har du valt den högre graden av utmätning? Då görs utmätning på fast egendom utan en massa undantag som gäller för lösöre och dylikt.
Har du valt den billigare varianten så sker bara utmätning mot skatteåterbäring och liknande.

Ovanstående stämde i alla fall när jag lämnade in krav till fogden för ett antal år sedan.

Thoralf Alfsson

5 augusti 2017 20:17

Det är i varje fall inget som kronofogden informerar om idag. Det gäller en pappa i en barnfamilj.

 
Ingen bild

Lena

5 augusti 2017 22:11

Anders Borg har varit på stor fest i Skärgården och ställt till med skandal. Han har enligt uppgifter druckit alkohol till den milda grad att han fått en blackout enligt egen utsaga. Han minns inte vad gjort men andra påstår att han visat upp sin snopp, att han tagit andra män i skrevet och skrikit hora etc.

AKA har uttalat sig kritiskt till Anders Borg (för att skämma ut M?).

Ett polisbefäl har tydligen gjort en polisanmälan på detta beteende men Peter Springare har sagt att det är fel att anmäla någon på enbart påståenden.
https://nyheteridag.se/polisanmalan-mot-anders-borg-ett-rättsovergrepp/

Jag funderar mycket vad som händer i Anders Borgs liv, varför så drastiska uttryck? har han varit med om "underliga" händelser?

 
Ingen bild

Björn

5 augusti 2017 22:20

Apropå USA. Har en favorit bland deras sheriffer, Joe Apaio, Maricopa county Arizona.
Han var så populär att han blev omvald flera gånger och satt som sheriff I 24 år, till förra året.
Några saker som gjorde honom populär var hans inställning till fångar. Han skapade tältläger för fångar, matkostnader på under 1 dollar/dag (han konstaterade att polishundarnas matkostnad var mer än 1 dollar) och givetvis chaingangs som bla fick gå efter vägarna och plocka skräp I randiga kläder.
https://www.youtube.com/watch?v=3gzlPOmaWeU

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Måndag 18 juni 13:01

    När en verksamhet bygger om/ut eller förändrar sin verksamhet utan att ha ett godkänt bygglov för förändringen brukar det ofta bli rubriker i lokalmedia, Barometern och Östra Småland. I synnerhet när det gäller en restaurangverksamhet. Många...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 10:03

    DN har bestämt att ge bort prenumerationer gratis till förstagångsväljare. Eller snarare till personer mellan 18 och 25, vilket innebär även personer som fick rösta i valet 2014.   https://www.dn.se/ekonomi/fri-dn-prenumeration-for-alla-...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 08:53

Jag undrar om Centerpartister är fullständigt blinda. I synnerhet de Centerpartister som använder sig av sociala medier. De har det mitt framför ögonen men ändå verkar de inte reagera!   Är de så fullständigt naiva eller är det tabu inom Centerpa...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 16 juni 17:58

Jag blir något förvånad när en moderat politiker går in och stödjer en vänsterextrem person som Pelle Frylestam som hyllar socialismen och använder gamla socialistiska monument som sin profilbild på Facebook. Pelle Frylestam som kallar alla som är kr...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 juni 15:57


  På bilden finns bara männen med. Kvinnorna fick stå ca 50 meter ifrån männen och imamen som talade och gapade i högtalarna. Foto Privat.   Jag har idag kontaktats av flera boende i Norrliden som varit upprörda över att det idag på morgonen k...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 066 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se