thoralf

Direktlänk till inlägg 11 januari 2017

SD TILL ATTACK

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 11 jan 15:55

 


Spännande att en detalj i Sverigedemokraternas budgetmotion som är över en månad gammal plötsligt blir högaktuell och att det skrivs om den i alla tidningar och alla lokaltidningar publicerar samma TT-artikel. TT:s journalister bedriver dock aldrig något journalistiskt arbete utan rewritar alltid andra tidningars artiklar. Jag har aldrig blivit uppringd av en journalist från TT. Det framgår heller aldrig vem som skrivit TT:s artiklar. Mycket märkligt av en så stor nyhetsbyrå.


Jag fick äran att vara med i TT:s artikel och det tackar jag för. Den enda tidning som faktiskt gjorde sig besväret att ringa upp var faktiskt Östra Småland. Det blev en betydligt bättre artikel än vad som publicerades i andra tidningar.


Till sakfrågan. Bedriver SMHI propaganda? Agerar SMHI som klimatalarmister? Eftersom jag varit intresserad och följt denna fråga under ganska många år har jag också bildat mig en uppfattning om hur SMHI presenterar sitt deltagande i bland annat IPCC.


SMHI agerar ofta genom att enbart föra fram det värsta scenariot ur deras prognoser och dagens sensationsjournalister är inte sena att hänga på och lyfta fram dessa skräckprognoser. SMHI vill gärna skapa rubriker. Under året har man åkt runt med något man kallar för ”geodomen” där man visat animerade filmer om klimatförändringar med uppenbarligt syfte att skrämma upp unga människor inför framtiden. Väldigt många unga människor vittnar om att de idag lider av klimatångest. Enligt en artikel i SvD känner 80 procent av Sveriges unga klimatångest.


SMHI är nu ute i skolorna och värvar elever för att kunna nå ut med sin propaganda till ännu fler unga. Uppenbarligen vill att fler skall drabbas av klimatångest. Detta inslag sändes igår på Östnytt.


Att en majoritet av de anställda på SMHI röstar på Miljöpartiet är väl knappas en djärv gissning. Det kanske är det enda partiet som ”accepteras” på den myndigheten. En del kanske minns denna valaffisch från Miljöpartiet.


 


Tyvärr så är det ingen i media som är intresserad av att publicera mitt diagram som visar den faktiska utvecklingen sedan 1880-talet fram till idag när det gäller havsnivån i Karlskrona. Jag har kompletterat med SMHI:s prognos enligt RCP8.5 om en meter högra havsnivå 2100. Det blir en ganska dramatisk förändring. Detta trots att vi redan haft en klimatförändring sedan 1800-talet men som inte syns överhuvudtaget i mätdata från Karlskrona.


 


PS

Jag har frågat tidningar om de vill publicera mitt diagram tillsammans med en debattartikel från mig men fått ett nekande svar vid alla förfrågningar. En bild säger mer än tusen ord! Det gillar uppenbarligen inte insändarredaktionerna.

 
 
Ingen bild

SM811

Onsdag 11 jan 16:19

Att SMHI för propagande är helt klart. De som tror på prognosen enligt diagrammet kan inte ha den kunskap som behövs för att yttra sig.
SD 2018

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Onsdag 11 jan 16:24

Miljöpartiets skrämselpropaganda med en bild på en översvämmad lekplats är vedervärdig, men det finns ett värre scenario.

Att en moské har byggts på lekplatsen.

 
Ingen bild

calle

Onsdag 11 jan 16:44

om havsnivån skall öka 1 meter mätt vid Karlskorna, måste väl nivån öka 1 meter i alla hav som har förbindelse med Östersjön.? så mycket vatten finns väl inte i kretsloppet på jorden. även om all is skulle smälta. och naturlagarna gör ju att allt utjämnas till jämnvikt.
så vart skall de 800 miljarders miljarders trillioner kubikmeter vatten komma ifrån? hoppas frigoliten kan berätta!

 
Ingen bild

Pepparholm

Onsdag 11 jan 17:57

Du kan använda alias Johan Rockström och skicka in ditt diagram med texten att så här blir det om 70 år. Det har FN bestämt. Då hamnar diagrammet på första sidan och det blir höga tipspengar.

Thoralf Alfsson

Onsdag 11 jan 18:16

Hahaha.... en god ide ;-)

 
Ingen bild

Lars Cornell

Onsdag 11 jan 18:06

Det är bra att ämnet tas upp till debatt. Vetenskapsmäns åsikter
http://www.tjust.com/2016/scientists-believe.pdf

Det vi vet är att av 100 av de modeller som IPCC och SMHI utgår från har 98 visat sig ge felaktiga svar.

 
Ingen bild

Lasse P

Onsdag 11 jan 19:40

Det gör inget att dom inte ta inn diagrammet dom RÖSTA på oss ändå.
Dessutom vet dessa herrar vad som behövs.

 
Ingen bild

s29

Onsdag 11 jan 19:52

Ja som tur är så är världshaven fortfarande så rena att man kan fortsätta att dumpa canserogent flygbränsle där vid varje landning.

Thoralf Alfsson

Onsdag 11 jan 20:17

Referens på det!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

Onsdag 11 jan 19:52

Jag blir trött på alla floskler från politiker.
Lyssnade endel idag på partiledardebatt.
Det tjatas hela tiden om den organiserade brottsligheten.
Det stämmer nog att den jämfört med polisen är organiserad.
Men det är väl lika viktigt att den oorganiserade brottsligheten bekämpas.

 
Ingen bild

B Johansson

Onsdag 11 jan 22:21

Gustav Fridolin talade om värmerekord i dagens partiledardebatt. Men han "glömde" att nämna att i Moskva var julen 2016 den kallaste på 120 år!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6605374

 
Ingen bild

C Andersson

Onsdag 11 jan 22:39

För fyrtionio år sedan var det härlig vinterdag. Vi var ett helt gäng som var ute och skottade så att det gick att ta sig fram mellan husen. Min farbror bjöd in oss på kaffe och bullar. Han fyllde 54 år den dagen. Han fick inga långväga gäster den dan så han fick nöja sig med oss. Desto fler bullar fick vi.

 
sunken

sunken

Torsdag 12 jan 00:21

SD skulle ju faktiskt kunna skapa mycket mer intresse genom att angripa klimatbluffen. På 150 år har världens medeltemperatur ökat med en halv grad vilket medfört att delar av öknar börjat blomstra.
Skjut i sank denna skräckpropaganda och acceptera återkommande väderförändringar, där människans roll är starkt överdriven.

http://http:s

 
Ingen bild

Bo

Torsdag 12 jan 09:56

Den svenska experten på havsnivåer, Nils-Axel Mörner, visar i ett diagram hur världens mätstationer får olika resultat för havets stigning/sänkning

http://klimatsans.com/2016/06/11/miljopartiet-bekraftar-sin-okunnighet/

”Havets verkliga stigning måste anses motsvara den närmast horisontella delen, där nästan hälften av alla mätvärden finns, c:a 1 mm/år plus-minus 1 mm/år. Det faktum att IPCC valt siffror för svansen uppåt visar att dess ledare, politiker, inte har kompetens att skilja riktiga forskare från charlataner.”

 
Ingen bild

Hulda mk1

Torsdag 12 jan 10:31

Annat ämne. Nu skrivs det i media att NORSKA ungdomar lever rövare i Sälen. I detta fallet var tydligen deras nationalitet "relevant".... Hade de utfört en gruppvåldtäkt, hur hade media skrivit då...?

 
Ingen bild

Veritas Odium Pares

Torsdag 12 jan 11:05

Schweiz visar vägen ;)
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4106258/Left-wing-vegan-moved-Switzerland-denied-Swiss-passport-annoying.html

 
Ingen bild

Maja Dacke

Torsdag 12 jan 14:27

Vad alltför många håller på med är att skrämma barn och ungdomar från vettet. Då är det också lättare att indoktrinera dem.

Jag kallar allt detta bogus om klimatförändring BARNMISSHANDEL som borde vara straffbart. Psykisk barnmisshandel som det kan vara svårt för föräldrar att göra något åt ... dessa nu känner till sanna förhållanden vill säga.

 
Ingen bild

Som vanligt väldigt välbesuttna goda hener

Torsdag 12 jan 14:29

Upprop för boende till flyktingar

"Av medmänskliga skäl vill vi skapa möjligheter för dem att stanna kvar i vår kommun som de har lärt känna och knutit kontakter i. En förutsättning är att de har någonstans att bo", skriver kommunstyrelsens ordförande Peter Wretlund (S), kommunstyrelsens vice ordförande Eva-Marie Hansson (M), kommundirektör Rolf Persson,
Ida Cronquist från Rädda barnen och Eva Nilsson från Röda korset i ett pressmeddelande.

Den som har möjlighet att erbjuda ett boende, eller vet någon annan som kan, uppmanas att skicka ett mejl till bostadsbrygga@oskarshamn.se.
http://www.ostrasmaland.se/oskarshamn/upprop-for-boende-till-flyktingar/

Dessa hycklare har både råd och gott om plats i sina egna hem!

 
Ingen bild

Bo Hofvander

Torsdag 12 jan 14:56

Har försökt skriva här om ett "fall" av rent förtryck som rör klimatfakta som en niondeklassare blev utsatt för. Men varje gång jag är klar försvinner allt vad jag skrivit?
Jag kan därför bara rekommendera bloggläsarna att läsa Lars Berns och Maggie Thauerskölds bok "Chill-out" och Tege Tornvalls "Solen driver vårt klimat" för att få fakta om vad det är som händer med vårt klimat.
Han har precis också kommit ut med en ny bok som heter "Tänk om det blir kallare?"
Samtliga kan rekommenderas varmt bara för att få saklig information om hur det faktiskt ligger till med den påstådda klimat- och växthuseffekten och fakta om CO2-utsläppen. SMHI håller hermetiskt tyst om sådan litteratur av förklarliga skäl. Sanningen är alltid illa hörd!
Flickan blev förresten underkänd när hon lämnade in sin uppsats i detta ämne trots att hon hämtat sakliga uppgifter ur dessa böcker och kunnat jämför med IPCC som framstod som helt politiserade och grundande på politiska beslut där ekonomi och pengar varit den största drivande kraften. Flickan hotades med underkänt om hon inte skrev om något annat än klimatet. Hon fick ge sig för hon ville ju ha ett slutbetyg och skrev något om blommor istället.

Thoralf Alfsson

Torsdag 12 jan 15:46

Det kan bero på att det tar för lång tid att skriva din kommentar och tiden så att säga gått ut.

Skriv din kommentar i ett annat dokument och kopiera in den med Ctrl+C och Ctrl+V

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

Torsdag 12 jan 15:50

SVT Forum är en riktig ryggdunkarförening.
Där får inte SD vara med på några villkor.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Torsdag 12 jan 15:57

Moderat moskémotståndare dödshotad
http://nwt.se/karlstad/2017/01/12/moderat-moskemotstandare-dodshotad

Det blir hårda tag när dödens ideologi skall stoppas och drivas ut ur landet. Det kommer att bli våldsamt.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Torsdag 12 jan 16:06

Tillägg till min tidigare kommentar.

”Politikern har fått ett överfallslarm av kommunen.”
http://nwt.se/karlstad/2017/01/12/moderat-moskemotstandare-dodshotad

Svenska politiker måste alltså utrustas med överfallslarm. Detta för att muslimer har stora problem med yttrandefrihet,åsiktsfrihet och demokrati.

Fråga 1: Kommer alla svenskar att få överfallslarm som skydd mot muslimer i framtiden?

Fråga 2: Är det någon som tror att problemet minskar om inflödet av muslimer ökar?

På fråga 2 är mitt cyniska svar: JA! Problemet är att vi då tvingas leva i en muslimsk diktatur.

 
Ingen bild

Lena

Torsdag 12 jan 16:21

Detsamma hände mig just nu fastän jag inte skrivit särskilt långt. Så man måste vara snabb nu? OK då vet jag. får återkomma när jag har något helt kort att säga.

 
Ingen bild

Lena

Torsdag 12 jan 16:31

Den rullstolsbundna kvinnan på Gotland som anmälde våldtäkt av 6 st afganska s k flyktingar, det målet lades ner det fanns inget bevis på att hon blivit hotad. Kanske blev hon paralyserad av händelsen och orkade inte protestera. Så fungerar svenskt rättsväsende idag och egentligen är jag inte förvånad. Det är väntat.
Här ett ytterligare fall där en s k flykting som gjort sig känd under sina två år i Sverige och senast åtalad för våldtäkt. men åtalet läggs ner.

http://www.friatider.se/utredning-om-valdtakt-i-karlstad-laggs-ner

 
Ingen bild

Tony

Torsdag 12 jan 17:06

SD s nya måltavla SMHI, skriver Dagens industri,

" Vad skulle John Pohlman sagt" Frågar sig tidningen
lakoniskt?
Tror att han hade sagt gör det som är ert jobb SMHI
att förmedla väderprognoser, för det gjorde alltid
John Pohlman!

 
Ingen bild

Lasse

Torsdag 12 jan 17:07

I min hemortskommun har SMHIs generösa prognos givit oss en strandskoning med krön på 2,1 m över aktuellt medelvattennivå.
En kaj som tätats så inget vatten kan ta sig över krönet.
Fast kommunen har inte råd göra om all kaj längs kusten, så det är bara 30 m av 4 km som är förberedd för en havsvattenhöjning i SMHIs värsta klass.
Så illa det kan gå!

Thoralf Alfsson

Torsdag 12 jan 17:12

I Kalmar län driver länsstyrelsen 2,85 meter!

 
Ingen bild

Boris

Torsdag 12 jan 17:29

@bo hofvander mfl.
Era kommentarer försvinner inte. Åtminstone inte på telefonen. Det är bara att bläddra ner på sidan så ligger de kvar.

 
Ingen bild

Maja Dacke

Torsdag 12 jan 18:55

Thoralf, det är något på din site som upprättar säker anslutning hela tiden. Detta hände mig 2 ggr nu.

Thoralf Alfsson

Torsdag 12 jan 19:08

? Förklara mer!

 
Ingen bild

Tore Björkman

Fredag 13 jan 09:33

Ja, fy fan säger jag bara. Att det får finnas inrättningar som systematiskt använder skrämselpropaganda på det där viset för egen vinnings skull. Tur att vi människor är smartare än så och ser igenom dessa ohederliga och IQ-befriade handlingar!
/T

 
Ingen bild

JanneiLund

Måndag 16 jan 09:54

Om en supervulkan får ett utbrott så behöver vi inte fundera på global uppvärmning alls, en konsekvens är nerkylningen av jorden under ett antal år på grund av partiklarna i atmosfären som hindrar solens värme att nå jorden.
Närmaste supervulkan ligger i Neapel, Italien och den har börjat vakna till:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/supervulkan-i-italien-visar-tecken-pa-att-vakna/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 23 april 20:39


Frankrike ett delat land.   Lila = Le Pen Gult = Macron Blått = Fillon Rött = Mélenchon        ...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 23 april 14:01


Inbördeskrig om Le Pen vinner har Aftonbladet som rubrik på en artikel idag.   Vi vet nog vilka det är som inte skulle respektera ett demokratiskt val i Frankrike. Det är de där personerna som springer omkring med röda fanor eller rödsvarta fanor...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 22 april 20:33

    Ulf Carlsson har idag en bra artikel i Östra Småland där han kommenterar en undersökning från SCB om hur tätorter ser ut när det gäller parker och betong. Knappast några smickrande siffror för Kalmar och de ”betongsossar” som sty...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 21 april 23:49

Lyssnade i eftermiddag på andra timmen av Studio Ett som handlade om valet i Frankrike och senaste terrordådet i Paris och hur det kan påverka valet på söndag.   Det var en bedrövlig samling experter och icke experter som redaktionen samlat ihop....

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 20 april 22:55


Jag har ställt en interpellation till måndagens kommunfullmäktige angående det ekonomiska resultat som kommunen redovisar för sitt vindkraftverk vid Rockneby. Kalmar kommun redovisar ett resultat på drygt en miljon kronor för 2016.   http://www.o...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

780 besvarade frågor

Omröstning

Hur många procent får Marine Le Pen i dagens val i Frankrike?
 Mindre än 21 procent
 Mellan 21 och 24 procent
 Mer än 24 procent

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se