thoralf

Direktlänk till inlägg 6 januari 2017

DOM TROR PÅ SIN BULLSHIT

Av Thoralf Alfsson - 6 januari 2017 16:02


Tino pratade om utbildningsnivån för personer som kommer från Syrien. 


Nedanstående klipp är ett utmärkt exempel på det haan beskriver. Före detta landshövding Stefan Carlsson ljuger på nationaldagen på Öland. Det är en anledning till att jag sänkte honom som landshövding för hans telefonsexsamtal.



Tänk att mina kollegor från östgötabänken i riksdagen mellan 2010-2014 tycker att man var så extrem. Det upplevde jag aldrig under alla våra gemensamma möten tillsammans med landshövding Elisabeth Nilsson i Stockholm eller i Linköping. Eller under våra besök i kommuner i Östergötland. Jag tyckte istället att vi hade väldigt trevliga möten och sammankomster på t.ex slottet i Linköping. Men det är väl så att både Staffan och Finn ändå är politiskt korrekta och lojala med sina partier och kan inte säga något positivt om SD eller någon sverigedemokrat. Där går gränsen även för dem!


Att lyssna på de sista minuterna i denna intervju kan säkert motivera mig att dela ut 20 000 eller 40 000 informationsblad på egen hand. Informationsblad som beskriver hur Moderaterna och Centerpartiet vill fördärva vårt land. Så jäkla upprörd blir jag!


Jag hoppas att det slutar riktigt illa för deras partier i valet 2018!


 
 
Ingen bild

Chrille

6 januari 2017 17:33

Instämmer om vad jag hör Finn Bengtsson säga. Detta trodde jag inte om honom, faktiskt. Han sjönk som en sten i anseende i mina ögon.
Han är inget bättre än övriga moderater - en chimär enkom för att dra tillbaka väljare som flytt till SD.
Upprörd är bara förnamnet!!!

 
Ingen bild

KS

6 januari 2017 17:43

Det vet vi; Lita aldrig på en alkoholist! En gammal beprövad erfarenhet. Nu är denne man borta från sin post, mycket tack vare dig Thoralf, trots att P4 Kalmars kvinnliga "Stasichef?" försökte annat. Go on med dina avslöjanden.

 
Ingen bild

Pepparholm

6 januari 2017 17:45

Jag vågar inte lyssna på videoklippen. Jag har haft hjärtstopp en gång och räddades av duktig hjärtmassörer på gatan, närhet till ambulansstation och akutmottagning. Hade det skett i obygden så hade jag inte kunnat skriva detta. Jag tänker numera ofta på dem som bor i norra Sverige med kanske 10 mil till hjälp.

För jag anar vad vad Staffan Danielsson och Finn Bengtsson säger. Två personer som jag via media trots allt högaktat i sina partier. Hade Bengtsson varit partiledare så hade jag kanske stannat om han alltid varit korrekt mot sina oliktänkare. Men nu förstår jag att även de kan inte låta bli att kasta skit på mig. Så farväl till era partier för gott. Oavsett vem som tar en törn som roddare i era skutor.

 
Ingen bild

calle

6 januari 2017 17:50

det var ju mest bluff och lögner i ett propagandakrig för att tjäna pengar på folkomflyttning

varför gav 7-klöver regimen i Sverige,upphållstillstånd till alla som hävdade dom var från Syrien?


dom kunde fått skydd i andra områden inom Syrien. hör hur Cecilia berätta 180 grader kovändning, nu. i Damaskus har de inte märkt av nåt av globala maktelitens proxykrig.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=6251&artikel=6593040

fast då hade inte 7 klöver regimen i Sverige kunnat roffat åt sig av skattepengar inom massinvandringsindustrin.

 
Ingen bild

Hood

6 januari 2017 17:51

Trodde i min enfald att dessa två(Staffan o Finn)hade ryggrad.Nu vet jag bättre.De är politiska opportunister som hoppas på att ligga bra till när vinden vänder i deras egna parti.För vinden kommer att vända.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

6 januari 2017 18:28

@calle
angående uppehållstillstånd för alla syrier så
var det om jag inte minns fel, ett krav från Miljöpartiet.

 
Ingen bild

Viveka

6 januari 2017 18:36

Äh! De e bara käbbel!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

6 januari 2017 19:49

Margot Wallström skulle kunna vara polischef !
Nu planerar hon att lösa konflikter inom säkerhetsrådet med kafferep.

Nästa steg ! Armband med "Tjafsa inte" text.

För mig är hon kvinnan som bäst personifierar feministfjaskot i Sverige.

 
Ingen bild

OT

6 januari 2017 20:00

Om det händer i Samarkand kan det kanske nå till våran strand?

”Asylum seekers scam German aid program for millions by applying with ‘up to 12’ fake IDs”: https://www.rt.com/news/372466-germany-migrant-welfare-fraud/

P:S: Apropå ”Kvinnor kör bättre än höns”, ”A Saudi woman who dared to drive”: https://www.youtube.com/watch?v=vNpmq6Ok-QQ

 
Ingen bild

Ölandsbonde

6 januari 2017 20:17

Jag skickade denna fråga till landshövdingen i juni 2015 och fick svar.

> Hej
> Lyssnat på del av ditt tal från Skäftekärr.
> Tycker du inte det är fult att ljuga? Hur har du blivit uppfostrad? Jag skulle skämmas ögonen ur mig om jag sa så grova lögner som du.
>
> Har du inga skamkänslor alls?

Svar:
Hej Om det var utbildningsnivån på våra nyanlända du tänkte på så finns det många siffror och uppfattningar om detta. Ha en bra dag. Stefan

Skickat från min iPad

 
Ingen bild

OT

6 januari 2017 20:30

An Swedish Soldier's song to the world for Passover: https://www.youtube.com/watch?v=S-VzAWJ1yK4

I’m a Swedish soldier… och ”…Det svenska försvaret skall verka för att vår fred och vårt oberoende bevaras. Det skall värna vår frihet att själva forma vår rättsordning och vår kultur. Om Sverige blir angripet, skall vi med vapenmakt hindra att landet faller i angriparens hand…Om kriget kommer, skall vi med gemensamma krafter till det yttersta försvara vårt land.”: https://sv.wikipedia.org/wiki/Soldaterinran

P.S: ”Det svenska "försvaret…”: https://www.youtube.com/watch?v=ryDLZzhBRGg

 
Ingen bild

Molle

6 januari 2017 22:34

Jag säger bara:
Staffan och Finn
stick och brinn

 
Ingen bild

Tompa

6 januari 2017 23:02

Har alltid tyckt att Hanef Bali, Tapani Juntunen, Finn Bengtsson och Staffan Danielsson skilt ut sig från de vanliga knallkorkarna i sjuklövern. Nu försvann de två sistnämnda från den listan.

De bryr sig inte ett skit om vårt land. De vill bara hålla sig kvar runt de lukraktiva köttgrytorna som politikeradeln försett sig själva med. Hoppas på en riktigt grym och lång obehaglig karma för dessa människor,

 
sunken

sunken

7 januari 2017 00:08

För en längre tid sedan kontaktade jag Finn B för att gen eloge för hans kritok mot DÖ. Efter några få mejlkontakter, där jag vid det tillfället uttryckte sympatier för SD, kallade han mig för rasist.Alltså denna använda metod i tron att man tystar sin motståndare. Trots akademisk utbildning och bildning?, visar han sig vara en enkel tölp.

http://zkwf

Thoralf Alfsson

7 januari 2017 00:17

Kan väl nämna att han inte svarat på något mejl jag skickat. Då satt vi båda på östgötabänken och han satt precis framför mig i kammaren under 4 år.

 
Ingen bild

Peter Andersson

7 januari 2017 01:07

Här är ännu en som tror blint på myten om Syriernas höga utbildning. Och som tydligen inte sett Tinos korrekta siffror.
http://skd.se/2017/01/05/goda-chanser-till-jobb-för-nyanlända/

 
Ingen bild

Tors Hammare

7 januari 2017 02:33

Apropå pk;ister så tvivlar jag på att dom inte vet vad dom gör, dom försöker bara övertala oss andra. Om dom spejarna verkligen trodde på sina egna floskler? Varför bor dom inte i Botkyrka, Rinkeby, Tensta, Biskopsgården, Rosengården och andra lite småmysiga förorter som begåvats med deras egen omhuldade mångkultur. För pk;ister borde väl deras egen genuina övertygelse räcka som pullfaktor? Nej, de vet vad de sysslar med. Sanningskommission och Riksrätt för deras brott mot svenska folket är det enda som återstår för pk;kräken! Och ..... m/c är inte annorlunda än rödstrumporna och trädkramarna. Same shit, different names. Dom bullshitar oss hela tiden, numer helt öppet och utan skamkänslor i kroppen för de är dom inte uppfostrade till!
SD 2018

 
Ingen bild

UncleBob

7 januari 2017 07:00

Din blogg är Sveriges bästa politiska blogg, Thoralf!. Jag lobbar allt jag kan för att du skall vara nominerad till nästa val. Men då måste återväxten för bloggen vara säkerställd. Det är dagens höjdpunkt och du har inlett året med fängslande debattartiklar och inlägg. Tyvärr har den inte nått ut till ALLA. Men det inflytande och den påverkan den har på andra Sverigevänner.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

7 januari 2017 08:55

Det är ironiskt men väldigt sorgligt !

Jag har hört polisen ondgöra sig över att i dom laglösa områden får dom inga vittnen vid skjutningar.

Och polisen själva törs inte delge svenska folket uppgifter om brotten.

Jag och flera med mig vill veta när,var,hur och det viktigaste VEM som utför grova brott.

Att tala om vem som har utfört brottet är en förutsättning för att få hjälp av allmänheten.

Sverige är sjukt på många sätt !

 
Ingen bild

Tony

7 januari 2017 09:06

Som vanligt så kommer det sedvanliga dravlet om att
SD är ett extremt parti, och att det inte går att vare
sig förhandla eller att ta passivt stöd från SD ??
Men att svänga 180 grader och stjäla deras politik går
tydligen bra? Nej dessa båda herrar imponerade inte.

Att påstå att ett parti är Extremt utan att på något
klargöra vad det är som är Extremt ät i mina ögon ynkligt,
däremot att låta både kommunister och Miljöpartister
påverka Svensk politik är både Extremt och farligt för
landet, detta syns på många områden idag!


 
Ingen bild

Leon

7 januari 2017 10:58

Som vanligt är argumentationen från alla håll underkastade "medelvärdestyrannin". Denna gör att man utifrån ett subjektivt urval i ett kollektiv tvärsäkert uttalar sig. Och utifrån vilket urval man gjort framställer en högst fiktiv och inte existerande "medelindivid". Ofta då glömmande det obestridliga faktum att vid ett aritmetiskt medelvärde minst hälften av individerna i kollektivet ligger både över och under detta medelvärde. Så den faktiska sanningen kan vara att båda betraktelsesätten kan vara korrekta. Alltså både de politiska uttalandena om utbildningsnivå och Tino S;s sågning av desamma.

Leon d´O.....

Thoralf Alfsson

7 januari 2017 11:23

Vad är det du vill bevisa med detta svammel? Din egen förträfflighet? Fakta är fakta.

 
Ingen bild

Tony

7 januari 2017 12:25

@ Leon:

Jag vet att det finns individer här i landet som läst
tills det slagit över, dom brukar att uttrycka sig som du?
Medelindivid, medelvärde? Ja inget av dessa värde ökar väl
i alla fall om man massimporterar människor utan skolgång,
och ibland rena analfabeter!

 
Ingen bild

Chrille

7 januari 2017 12:32

Finn Bengtsson som gick till talmannen för att han påstod sig vara utsatt för mobbning;
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/finn-bengtsson-m-utfryst

Så är han en mobbare själv när det kommer till sverigedemokrater.

 
Ingen bild

Boris

7 januari 2017 12:36

Om ni trott att herrarna Bengtsson och Danielsson står på den goda sidan så får ni nog tänka om. Finn Bengtsson framstår som en arrogant pösmunk.
Men vi kan nog alla hålla med om att SD är ett extremt parti. Man har varit extremt framsynt i sin invandringspolitik. Man har varit extremt bra på att lyssna på människor och förstå deras oro. Man har varit extremt bra på att nå ut med sin politik och vinna folkets förtroende i allt fler frågor. Man är helt enkelt extremt mycket bättre än 7-klövern

Thoralf Alfsson

7 januari 2017 12:56

Boris

Bra sammanfattning ;-)

 
Ingen bild

Leon

7 januari 2017 14:44

@ Thoralf

Vad jag menar är att man kan få olika men helt korrekta resultat, alltså medelvärden beroende på urvalet. Ett medelvärde baserat på samtliga vuxna syriska män är förmodligen ganska rejält skilt från medelvärdet för samtliga vuxna syrier (alltså inklusive kvinnor) och skillnaden blir nog än mer väsentlig om man beräknar medelvärdet för samtliga syrier (inklusive barn). Därför menar jag att man utan att veta vilket urval och hur man räknat fram uppgifterna ska vara försiktig med att dra för långtgående slutsatser. Å andra sidan litar jag mer på Tino S och hans uppgifter än div politrukers rosenskimrande skönmålning.

@ Tony

För att ta ett mycket förenklat och extremt exempel (som till och med du borde förstå) på det jag kallar "medelvärdestyrannin".
Låt oss ta något så simpelt som medellängd. Det vet du vad det är antar jag ?

En grupp människor består av 10 st basketspelare (samtliga 210 cm långa för enkelhetens skull) och 15 st kortväxta (samtliga 146 cm långa). Medellängden i denna grupp skulle då vara:
210 cm * 10 + 146 cm * 15/25 = 171,6 cm
Alltså "medelindividen" i denna grupp skulle alltså högst fiktiv och ickeexisteramde. Skulle man då envist hävda att kroppslängden i gruppen är 171,6 cm och inget annat har man hemfallit åt "medelvärdestyrannin"

Sen har du helt rätt i att ett större urval, d v s invandring av lågutbildade snarast sänker genomsnittet. Som dessutom då blir betydligt mer exakt just på grund av detta större urval.

Thoralf Alfsson

7 januari 2017 15:58

Ja, det är ju tryggt att veta att du litar mer på Tino än på svetsaren!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards