thoralf

Direktlänk till inlägg 5 januari 2017

VINDFLÖJLARNA SVÄNGER SNABBT I SNÅLBLÅSTEN

Av Thoralf Alfsson - 5 januari 2017 23:35

Politik är något mycket märkligt. Ledarskribenter i svensk media är ännu märkligare.


Jimmie Åkesson har varit på semester i Thailand under tre veckor, blev en vecka längre än planerat om jag förstått det rätt. Dessutom gick Jimmie Åkesson på ledighet från riksdagen redan den 9 december enligt uppgifter i media. Det har med andra ord varit helt tyst från vår partiledare under närmare en månad.


Ändå skriver ledarskribenter som aldrig förr om Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson. Riktigt underhållande hur dessa ledarskribenter vill vara värst eller bäst.  Lena Mellin började med sin ”blodbadetartikel”. Sedan har den följts upp på flera ledarsidor. T.ex Vidar Andersson i Folkbladet från Norrköping med rubriken ”Åkesson är nog snart störst”.


”Jimmie Åkesson lär snart leda Sveriges största parti. Socialdemokraterna kan naturligtvis även fortsättningsvis välja att betrakta SD: s framgångar som ett uttryck för tilltagande nyfascism, rasism och nazism i Sverige. Eller så mognar de på sig och börjar ägna sig åt riktig politik i stället.”

 

Johan Westerholm går ännu längre och förutspår ett blodbad innan valet 2018 i ett blogginlägg.


”På ett personligt plan kommer jag inte sörja Miljöpartiet som politisk kraft i Sverige. Få har ställt till det så mycket på så kort tid. Utöver migrationsområdet, villkoren för glesbygden talar Medieutrednignen, ett av Miljöpartiets Alice Bah Kuhnkes arv, sitt tydliga språk med ett regelverk som närmar sig DDR:s censur- och likriktningsmekanismer.”


Visst är det märkligt hur fort vindflöjlarna ändrar riktning inom politiken och på ledarsidor.


Hur skall det nu bli när Jimmie Åkesson är hemma i Sverige och börjar göra kraftfulla politiska utspel i viktiga frågor! Kommer vindflöjlarna gå i spinn?


Eller började allt med Fogh Rasmussens sågning av svensk demokrati när han intervjuades av landssvikaren Fredrik Reinfeldt. 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Gubben Svensk

6 januari 2017 00:02

Även Johan Westerholm på ledarsidorna har mjukat upp sin tidigare något avoga inställning till Sd!
Han är inte ensam om detta utan han inser att sossarnas "bäst före datum" är sedan länge är passerad!

 
Ingen bild

UncleBob

6 januari 2017 00:52

Haha Den där avhyvlingen från Anders Fogh Rasmussen är redan en klassiker. Skillnaden i politisk mognad och vem som är en hederlig och skicklig statsman är enorm. Där Fogh Rasmussen visat sig vara en politiker med demokratisk ryggrad har Reinfeldt visat sitt förakt för det svenska folket Medans Fogh Rasmussens eftermäle blir "Med beröm godkänt" är motsvarande för Reinfeldt: "Han körde medvetet in Sverige i en återvändsgränd"

 
Ingen bild

Cosmik Debris

6 januari 2017 01:18

Synonymer till vindflöjel:opportunist, jasägare, vindböjtel, slingerbult, överlöpare, vingelpelle eller kappvändare.

Välj vilken synonym ni vill. Alla stämmer in på moderaten Fredrik Schulte:

”-Alla brott som ger fängelsestraff borde med få undantag också leda till utvisning av personer som inte är medborgare. Att Alliansen inte åstadkom detta, eller ens tog nämnvärda kliv i den riktningen var ett av våra största misslyckanden.”

Snacka om vindflöjel.

För drygt ett år sedan krävde denne grötmyndige, privilegierade och välkammade lille viktigpetter att svenskarna skulle bygga om sina garage till bostäder åt flyktingar som kastat sina id-handlingar. Det ”Schulteska” garaget i Täby var sannolikt aldrig tänkt som flyktingboende. Tokerier gäller alla andra och inte de opportunistiska tokstollarna som föreslår galenskaperna.

Som vanligt alltså.

http://www.friatider.se/m-forslaget-bygg-om-folks-garage-till-invandrarbostader

Varför "kommunicerade" denne lille opportunistiska pellejöns inte detta under Mao Tse-Reinfeldts skräckvälde? Han har för fan suttit i riksdagen sedan 2006.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Fredrik_Schulte

Nu är det så dags när tyrannen lämnat styrhytten.

En lismande liten obehaglig ynkrygg är vad han är.

 
Ingen bild

Observer

6 januari 2017 01:34

En varning från kulisserna:

Kontanthanteringen, Den gamla tanten som inte fick sätta in sina 100.000 i giltiga sedlar p.g.a hon ej kunde redogöra för vart de kommit från.
Samma sak gäller tydligen för vem som helst som kommer till banken med 10.000 i sedlar. Numer måste vederbörande kunna visa varifrån pengarna kommer för att kunna sätta in dem.
Likaledes om du vill ta ut t.ex 30.000:- så går inte det p.g.a bankerna har slutat med kontanter!
VAD INNEBÄR DET HÄR?
För detta är nytt! Jo, Att folk har tappat besittningsrätten av sina pengar.

En människa som skall köpa en bil för 100.000 kan göra köpet med bankkort eller överföring till säljaren. Däremot är det en omöjlighet för ägaren av pengarna att själv komma i fysisk besittning av sina egna pengar.

Efter finanskrisen på Cypern där staten gick in och beslagtog en viss del av folks besparingar genomförde G20 ett beslut om att sk "Bail-in" blev obligatoriskt i hela EU:

http://cornucopia.cornubot.se/2015/01/nytt-beslut-bankerna-far-ta-dina-pengar.html

Men på ett litet finare sätt, Nämligen att utnyttja möjligheten att lura in folken i det sk "kontantlösa samhället" som någonting bra. Precis som man gjorde i Sverige med PPM.
Dock är det inte alls bra.
Vad makthavarna är ute efter med det sk "kontantlösa samhället" är att man på så vis mycket effektivt har folks pengar i beslag i förebyggande syfte inför kommande kriser.
Som vi ser i exemplen ovan kan folk numera bara komma i besittning av småslantar -inget mer. Större delen av folks pengar sitter fast hos etablissemanget numera!
På så vis tvingar man ofrivilligt vanligt folk att stå för fiolerna och det passar ju etablissemanget utmärkt väl nu när invandringens kostnader snart skall betalas.
Hoppas att fler ser sambandet!

Sverigedemokraterna har även här en uppgift att återställa.

 
Stefan K

Stefan K

6 januari 2017 07:51

Dessa vindflöjar är nog beräknande och inte ärliga.

Dagens text på Ledarsidorna borde få en och annan att reagera, men förklarar varför Margot Wallströms närvaro på förra årets antisemitlista inte rönte samma uppståndelse som Björn Söders.

Ön nu enstaka Sverigedemokraters uttalande gör hela partiet till antisemitiskt, borde både Expressen och DN bedriva en antisemitisk linje.

Ni förstår om ni läser.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

cash is King

6 januari 2017 08:29

Ytterligare information om kontanter:
Pengar insatta på ditt bankkonto är en fodra på banken(andel i banken), inte ett belopp som du äger. Går banken i KK så har du en fodra till en bank utan pengar. Men, det finns särskilda konton, s.k Allokerade konton som inte banken får röra, pengar där är dina och de kan inte bli värdelösa. Sedan hur stor köpkraft dessa pengar har är något helt annat.
Undrar hur SD ser på alla dessa ändringar av insatta pengar och olika konton, jämfört med kontanter och uttags/insättnings-gränser? Kontanter ger individen frihet, 'storasyster' ser inte dina köpvanor.

Thoralf Alfsson

6 januari 2017 09:35

Har du hört talas om insättningsgaranti?

 
Ingen bild

Tony

6 januari 2017 08:39

Underbart att höra Anders Foug Rasmussen undervisa den
annars så uppblåste Fredrik Reinfeldt i demokrati, F.R
sitter som en uppläxad skolpojke, han vet nog att Dansken
har rätt i varje ord han säger!

 
Ingen bild

SM811

6 januari 2017 08:46

Anders Fogh Rasmussen kritiserar Reinfeldts migrationspolitik och den svenska åsiktskorridoren
https://www.youtube.com/watch?v=6GRuDDYoOeo
Anders Fogh Rasmussen säger till Reinfeldt att isoleringen av SD var fel
https://www.youtube.com/watch?v=wSK4OZsgN0g
Skönt att höra hur Rasmusson kör över Fredrik och svensk politik och har Sverige som skräckexempel.
SD 2018

 
Ingen bild

Nisse

6 januari 2017 09:02

Mycket bra skrivet Uncle Bob 00.52

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 januari 2017 09:41

@Observer. Du har rätt i dina tankegångar. Men det är värre än så. I ett kontantlöst samhälle kan en ondsint regim ha total kontroll på medborgarna. Allt vi köper, av vem, var, när och var ifrån vi får våra pengar. Kopplas det sedan till mobilen, så... "1984" kommer allt närmare...

 
Ingen bild

Christer

6 januari 2017 10:06

A.F Rasmussen har ryggrad vilket Reinfeldt saknar, där är alla överens. Reinfeldts migrationsöverenskommelse med MP förpassar honom till en av Sveriges och demokratins största kräk genom historien. Jag tror han begriper detta innerst inne, men skiter i det. Han har fullt upp med att sko sig ekonomiskt på alla sätt o vis. Upplägget med ett bolag som möjliggör att han slipper betala skatt, samtidigt som uppbär full statsrådspension är i sig osmakligt. Därutöver tillåts han att lägga parasitsnabeln rakt in hos SVT och sörpla i sig av licenspengarna. Men ingen bör vara förvånad - It takes two to tango!

 
Ingen bild

Tomas

6 januari 2017 10:32

Thoralf ska ha en stor eloge för att han låter folk skriva ur hjärtat på sin blogg. Här kan man läsa om det som Thoralf tar upp, man också annat som är viktigt.
Du är en av de sista bastionerna där vettigt folk kan uttrycka sig fritt. Resten av median har nått upp till en sådan censur som t.o.m DDR hade varit stolta över. De enda som har någon chans i Sverige att överhuvud taget säga något mot makthavarna är eventuellt en stor utrikisk politiker som Rasmussen. "Resten ska hålla käften och rösta rätt".
Du har gett mig lust att rösta igen - har inte gjort det sedan 80-talet - och jag tänker inte rösta på de gröna.

Thoralf Alfsson

6 januari 2017 10:37

Det känns väldigt bra att jag har en del i att du kommer utnyttja din rättighet att rösta!

 
Ingen bild

Hen

6 januari 2017 11:08

Det är intressant att så många s.k Sverigevänner uppskattade SVT:s program, där Reinfeldt intervjuade Fogh Rasmusen. Det är ju inte heller
direkt första gången som åsikter som framförts i SVT eller SR hyllas av SD-anhängare. Så bra att Public Service finns. Men förvånansvärt
nog verkar det inte vara någon av er som ställer sig t.ex dessa berättigade frågor: Varför lät inte Reinfeldt redigera bort
denna del av intervjun? Och hur kunde "kommunisterna" och "godhetsapostlarna" i TV-huset låta sända detta? Om ni tänker efter lite, så kanske ni hittar svaret.

Thoralf Alfsson

6 januari 2017 13:15

Varför berättar inte du ditt svar! Sedan lovar jag dig att du kommer få många svar.

Jag tror inte att Fogh Rasmussen funnit sig att dessa delar av intervjun blivit bortredigerade! Sedan tror jag dessutom att det sved i både huvudet och bröstet på en rad av pk-journalister och cheferna inom publik service men som alla andra av den kategorin så blir de nog också vindflöjlar av dem också. Vänta bara!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

6 januari 2017 11:40

Om Moderaterna hade haft en riktig ledare, borgelig ledare med bondförnuft och allmän bildning istället för stolpskottet Reinfeldt skulle nog inte SD funnits i riksdagen.

Sd:s framgångar är helt beroende av att partiledare väljs in som kvoteringsexpriment utan hänsyn till om hjärnan är fullt utvecklad.
Det gäller även ledare för viktiga myndigheter.

 
Ingen bild

Lena

6 januari 2017 12:08

@Observer 01.34 tack för ditt inlägg, jag har försökt säga precis detta förr. Detsamma gäller även mindre summor. En äldre dam jag känner ville växla på Forex, Arlanda, hon skulle till Tyskland o ville växla 2000 kr till EURO. De frågade henne varifrån pengarna kom. Jag har arbetat ett helt liv svarade hon, de kommer från mitt bankkonto. Denna dam fick spel och gav Forex en utskällning som heter duga men fick ändå inte växla till Euro.
Som ni ser så handlar det inte om stora belopp, myndigheterna silar mygg och släpper igenom kameler. För brottslingar finns det ju gott om i Sverige, det har t o m ökat.

Bankernas påstående att de ska stoppa brottsligheten är bara en ursäkt. Egentligen handlar det om en testballong för att se hur fogliga svenskarna är. De vill inte ha kontanter annat än för småsaker därför myndigheterna vill ha total kontroll över dig som medborgare.

Denna dam åkte till Tyskland, där hennes barn bor, då försökte de även där att växla på ett bankkontor. Men samma sak gäller även där.

Jag anser att vi måste kasta av oss detta odjur vi har fått på oss och vi har endast ett val på oss, det som är 2018, tror jag, sedan genomförs totalitärsamhället väldigt snabbt. Våra barn o barnbarn kommer att tro att allt detta är normalt, för de har inte upplevt något annat. De tror att frihet innebär att man kan välja bilmodell o annat man ska KÖPA.

 
Ingen bild

Systemfel

6 januari 2017 12:42

Tino Sandaji gäst hos DGS-TV

https://www.youtube.com/watch?v=F1ioU6IIflc

 
Ingen bild

cash is King

6 januari 2017 12:42

Thoralf Alfsson
Fredag 6 jan 09:35
--Har du hört talas om insättningsgaranti?
Hört talas om att den är satt i motsvarande Euro ?
Vad är en Euro värd i nästa kris...

Thoralf Alfsson

6 januari 2017 13:18

När jag satt i riksdagens skatteutskott protesterade jag mot att insättningsgarantin är satt i 100 000 Euro och inte svenska kronor.

 
Ingen bild

Tony

6 januari 2017 12:49

Det finns en film på you tube som heter Best of PK,
den visar hycklarna i sin prydo!

 
Ingen bild

Peter L

6 januari 2017 14:13

Sprid denna länk med Tino Sanandaji och det goda samtalet
som Sverige behöver med Patrik Engellau DGS TV
fantastiskt befriande tack Patrik och Tino.
Som fake fakta som Röd/Gröna och Alliansens
hjärntvättar indoktrineringar oss med.

https://m.youtube.com/watch?v=F1ioU6IIflc

God fortsättning Thoralf 2017 med ditt fantastiska jobb

 
Ingen bild

osborn

6 januari 2017 14:23

Många anar nog vartåt det lutar, men är helt handfallna hur man ska lyckas bromsa. Sossarnas skrikande nazist, rasist, facist är ju det mest enfaldiga och korkade som existerar frågan är bara när dom ska fatta det.

 
Ingen bild

Viveka

6 januari 2017 15:33

När vi talar om pengar så tycker jag att SD på allvar och med kraft skall ta upp frågan om Gode män och deras ansvar att ta tillvara sina klienters intressen. Det är skamligt, som man hört talas om, att gode män utan skrupler förskingrar uppdragsgivarnas pengar. Och därtill får de inget straff!!!?? Jo, ni läste rätt, inget straff, alternativt obetydligt straff, och behöver inte betala tillbaka pengarna. Vad betyder detta för samhällsmoralen? Jag mår illa. Kan ni tänka er något mer hjärtlöst förfarande. Vår justitieminister verkar i princip rycka på axlarna. Här har SD en stor uppgift att fylla. De gode män som sköter sitt uppdrag korrekt och med hjärta skall förstås inte ta till sig detta utan skall ha en eloge.

 
Ingen bild

Lena

6 januari 2017 15:51

Tino Sanandaji på DGS var mycket bra väl värt att se och det är även ett annat program DGS där Finn Bengtsson M och Staffan Danielsson är med. Där får man lära sig en del om hur den politiska processen fungerar i Riksdagen. Kanske något för @Hen att lyssna till?

https://www.youtube.com/watch?v=d5mtlH_K-mc

 
Ingen bild

Martin

6 januari 2017 16:35

"Hur skall det nu bli när Jimmie Åkesson är hemma i Sverige och börjar göra kraftfulla politiska utspel i viktiga frågor!"

Ja, det blir väl mer pengar, status och positioner till de som Mattias Karlsson vill belöna för att de lagt sig på knä och tillbett honom fem gånger om dan?
Allt medan demografin fortsätter ner i avgrunden och det antirasistiska mittenpartiet nickar och ler och lallar med i medias ledband. Och ryter till om onda fascister och rasister och nazister och slänger ut någon gammal slitvarg ur partiet under spott och spe. Ja, om det finns några kvar förstås.
Sveriges främsta asylprofitör är inte Bert Karlsson, det är det halvfigurerna som befolkar det antirasistiska mittenpartiet.

 
Ingen bild

RobertSt

6 januari 2017 17:21

Kontanter: jag har under de senaste 20 åren sparat alla pengar jag fått in på massor av prylförsäljningar. Det har vuxit till runt 20 tusen spänn. Som jag nu behöver växla till nya pengar. Då begär banken kvitton på pengarna! Jo jag har skrivit kvitton till de som gett mig pengar, men tvärtom? Jaja, jag fortsätter att använda pengarna och tar ut i motsvarande grad från bankomater. Jag har ju tid. Men något sjukt är det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se