thoralf

Direktlänk till inlägg 25 maj 2016

ATT VÅGA

Av Thoralf Alfsson - 25 maj 2016 23:04

Jag tror att SD begick ett strategiskt misstag när man svängde i frågan om en vilandeförklaring. Dels så blottades en spricka i partiet som riskerar att kvarstå och dels blev bilden av motståndet mot NATO och för alliansfriheten osäker. Dessa båda faktorer utnyttjas nu av inte minst våra politiska motståndare men tyvärr också av många som står oss nära och på vår sida.


Även om beslutet bara hade blivit förskjutet i ett par veckor så hade SD ändå markerat sitt motstånd och visat att vi verkligen menar allvar. Nu blev det bara en halvmesyr! Oavsett vad partiföreträdare säger efter voteringen. Ibland måste man nog ta chansen att obstruera när möjligheten ges för att visa och markera sin ståndpunkt. På samma sätt som vi fällde Löfvens första budget.


Har partiet glömt bort ”Give them hell”?


Jag har min egen teori om varför det blev på detta viset men den återkommer jag sannolikt till senare. Jag tror att det kommer att betraktas som ett strategiskt misstag i framtiden!


I förra veckan hade jag personligen ett svårt beslut att fatta! Åklagarkammaren i Kalmar valde att inte överklaga domen för misshandel mot mig. Jag hade dock möjligheten att själv överklaga domen men det skulle också innebära att jag själv får driva förhandlingen i hovrätten, utan stöd från någon åklagare. Risken finns också att jag kan bli tvungen att betala en del av den tilltalades kostnader för hennes försvarsadvokat.


Som jag skrivit tidigare är jag väldigt besviken på åklagarens arbete vid förhandlingen i tingsrätten och att tingsrätten inte tog någon hänsyn till det politiska motivet när straffvärdet bedömdes.


Efter diverse samtal tog jag beslutet att överklaga domen!


Give them hell!

 

 

 

 
 
Ingen bild

Tom

25 maj 2016 23:23

Härligt att se att du överklagade domen!! Håller tummarna för att det blir en rättvis rättegång!

 
Ingen bild

jag

25 maj 2016 23:27

Du är då en sann kämpe, Thoralf! Vad glad jag blev när jag läste näst sista raden. Behöver du finansiell hjälp så hojta. Du har många följare som säkert skulle ställa upp.Lycka till!

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

25 maj 2016 23:28

Riktigt bra skrivet.

Även Björn Söder skriver riktigt bra på sin blogg.

Den feghet som Åkesson utstrålade igår i Aktuellt gjorde mig mycket orolig. Som om någon skulle ha hotat hans familj. Han var rädd, tillbakadragen, nervös. Inget självförtroende alls.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

oscar@hotmail.com

25 maj 2016 23:52

Skönt att det finns Vasablod kvar i dina ådror.
Vi behöver sådana som dig som inte bara knyter näven i fickan!
Du kommer säkert fixa det om du lyssnar med nån juridik-kunnig som du litar på.

 
Ingen bild

Martin

26 maj 2016 00:18

Du är så himla bra Thoralf!
Fast jag tycker du tillhör ett himla ruttet parti :( Med din kämpalöd så skulle du kunna vara en del av att skapa något nytt och friskt. Det skulle nog vara bättre att lägga dina fantastiska talanger där istället för på den här principfrågan.

 
Ingen bild

Upprätta en "Giv them hell"fond!

26 maj 2016 00:58

Vi är nog många som är beredda att stödja ditt överklagande.
Vid vinst så använd överskottet till liknande ärende som drabbat andra SD sympatisörer.
Giv them hell

 
Ingen bild

Blåsippan

26 maj 2016 01:03

Heja Thoralf! Är det så, så är jag beredd att bidra ekonomiskt. Give them Hell!

 
Ingen bild

Blåsippan

26 maj 2016 02:31

Jag stödjer dig Thoralf i alla väder men någon Riksdagsplats kommer du aldrig att få. Det och uteslutningarna av Hane och Casselstrand fick mig att inte förnya efter femton år.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

26 maj 2016 02:46

Delar uppfattningen, sd-Åkesson har mesifierats, partiet är på god väg att tappa sin oppositionella plattform.

Lycka till med överklagandet, hoppas hovrätten sätter fruntimret bakom lås och bom, där hon rätteligen hör hemma.

 
Ingen bild

Tobbe S

26 maj 2016 03:01

Tack Thoralf!

 
Ingen bild

Tobbe S

26 maj 2016 05:57

Jag har blivit utslängd från Sverigedemokraternas grupp på FB (facebook). Antagligen för att jag är djupt skeptisk till hur SD hanterat NATO-frågan. Lågt till tak och en attityd som liknar M's hantering av oliktänkare. De vill tydligen ha ett "knapptryckarkompani" och mähän bland medlemmarna.

 
Ingen bild

World Traveller

26 maj 2016 06:11

Bra beslut Thoralf. Man måste visa åsiktsfascisterna att man inte accepterar vad som helst.

 
Ingen bild

Lewren

26 maj 2016 07:18

Mycket bra Thoralf
Lycka till !

 
Ingen bild

Curt Gunnarsson

26 maj 2016 07:24

Hedervärt !!

 
Ingen bild

Waterbug

26 maj 2016 07:36

Janson är en av få kvarvarande personer i riksdagsgruppen med någon form av personlig integritet kvar, förmodligen är han en lite smula obekväm för ledningen eftersom han inte är en ren ja-sägare.

Detta kändes som ett utmärkt tillfälle att misskreditera honom för att i framtiden peta ner honom till en mindre betydelsefull post.

Åkesson har sedan valet uppvisat en tilltagande feghet och mesighet, fjärran från den obstinata rotweilerstilen som kännetecknade honom i intervjuer framför allt mellan valen 2006-2010.

Modigt gjort att överklaga Thoralf! Det hade Åkesson aldrig gjort ;)

 
Ingen bild

Lennart

26 maj 2016 07:41

Thoralf, hjälper gärna till och stöttar ett överklagande, har du något konto eller swish som jag kan sätta in pengar på för din kamp?

 
Ingen bild

Dumle

26 maj 2016 08:18

Rätt beslut Thoralf! Meddela om du behöver finansiell stöttning. Dina supporters kan säkert skrapa ihop en bra slant.

 
Ingen bild

Matts

26 maj 2016 08:32

Utmärkt!! Jag blev lite orolig först.
Detta är en principsak. Samtidigt vore det trevligt att trycka till belätet till åklagare. Jag sponsrar GÄRNA om det skulle behövas.

 
Ingen bild

Tips-Se metro

26 maj 2016 08:41

Ny mätning från Yougov: MP rasar under riksdagsspärren
SD störst
http://www.metro.se/nyheter/ny-matning-fran-yougov-mp-rasar-under-riksdagssparren/EVHpey!vpQfTpNU5huw/

 
Ingen bild

Grålle

26 maj 2016 09:20

Grattis till ett mycket bra beslut Thoralf!
Det är så skönt att se en rakryggad person som står upp för sin sak och kämpar för det han tror på.
Hoppas att hon åtnjuter ett kännbart straff och dessutom förlorar sin anställning på universitetet.
När det gäller Åkessons framträdande på senaste tiden och hans eventuella mesighet vill jag bara säga - räkna inte ut Jimmie!
Tror att han mycket väl vet hur en slipsten skall dras och att det hela är ett led i att göra paritet mer rumsrent och attraktivt för en bredare målgrupp och att forma partiet till ett koalitionsparti i en framtida regering.
De amatörer som sitter nu måste bort, och att se det nya språkröret bredvid svetsarlärlingen igår var beklämmande. Hon framstod som en nickedocka och en efterträdare till Sahlins klappturk (Nalin Pekgul).
Bort med patrasket!

 
Ingen bild

Micael Foghagen

26 maj 2016 09:23

I ett annat sammanhang, tidigare denna vecka, talade jag just om mod och att våga - inte i första hand att stå för att vara Sverigedemokrat gentemot allmänhet och andra partier , utan minst lika mycket internt, att våga ta den höjd som vårt parti vill ska råda.

 
Ingen bild

Hacke

26 maj 2016 09:28

Strongt Thoralf! Oj vad glad jag blev när jag kom till slutet av ditt inlägg. Skandalöst men väntat att åklagarmyndigheten inte driver detta till synes solklara fall vidare. Den politiskt betingade rättsrötan tycks härja ohämmat i vårt land. Nu trodde man nog hos de verkliga rättshaveristerna att detta skulle gå spårlöst förbi och hamna i glömskans hav, istället lär det bli än mer uppmärksammat vare sig fulmedia vill eller inte. Du är en kämpe av bästa sort Thoralf.
Skulle du mot all förmodan och förnuft förlora kan du säkert räkna med ett ekonomiskt stöd hos dina vänner här på bloggen. Härmed anmäler jag mig som en i den skaran.

 
Ingen bild

Pippi på foto

26 maj 2016 10:03

Det var väldigt mycket gnäll o negativa tongångar på en gång! Att rösta som SD gjorde var väl ändå en markering att inte vara med i NATO. Åkessons mjukisstil tror jag gynnar SD då det kommer att bli betydligt fler kvinnor som röstar SD. Att vara motfalls i alla lägen tror jag skulle missgynna SD. Den så kallade flirten med M innefattar ju också att M måste öppna sina kort och inte bara pratar.
Viktigast idag är att du Thoralf överklagar och att SD håller sina ställningar i dom riktiga mätningarna!

 
Ingen bild

C Andersson

26 maj 2016 10:27

@oscar@hotmail.com
Vasablod? Var försiktig i Dackens hemtrakter! Det tog ett par hundra år innan man vågade nämna Dacken vid namn. På båda sidor riksgränsen. Men nu törs man. Vasakungarna hade mycket blod på händerna. En var ansvarig för massakern ï Ronneby. Han brukade hålla hov på Kalmar slott.

 
Ingen bild

SM811

26 maj 2016 11:11

Bra att du överklagar. Nederlag för åklagaren.
Om du skall ta pengar ur egen ficka så måste det till en insamling.

 
Ingen bild

calle

26 maj 2016 13:10

då fårsvenska folket göra en insamling. denna rättegång kommer få uppmärksamhet i hela Sverige. 7 klöverns marionetter i rättsväsendet kommer tvingas följa lagarna i detta fallet.
om Thoralf förlorar rättegången, kommer väljarna se vilken demokratur vi lever i.
nåt sd kan använda i valrörelsen 2018!

 
Ingen bild

Peter

26 maj 2016 14:41

Lyssna på Jan Milld; NATO - på väg mot storkrig
https://janmilld.wordpress.com/2016/05/21/pa-kurs-mot-krig/

 
Ingen bild

Gnorfel

26 maj 2016 17:11

Att med vilja skapa skräck hos en eller flera politiker... i min mening svårt att dribbla runt den glasklara terroristhandlingen... om det nu "brast" för henne skall hon MINST tvingas genomgå en liten sinnesundersökning...

 
Ingen bild

OH

26 maj 2016 19:17

Rätt beslut av SD att sammankopplas med kommunisterna är skadligt.
PÅ Fria Tider visar polisen sin nya sommaruniform.

 
Ingen bild

Friholt

26 maj 2016 20:05

@ Calle kl 13,10. Men om jag har förstått saken rätt så har inte SD-ledningen (åtminstone inte fram tills nu) intresserat sig för den här aktuella händelsen och då kan SD-ledningen väl ändå inte, för skams skull, använda den i valrörelsen. Nej, det är nog inte bara en åklagare i Kalmar som sovit sig förbi den här händelsen...

 
Ingen bild

Fredde

27 maj 2016 09:07

"Stenkastning är vardag". Polisen berättar om sin nya vardag, i Rinkeby och andra områden som befolkas de "berikande människorna".

Nu vill vi höra vad PK-politikerna tänker göra åt detta!!
När inte ens polis, ambulans, brandkår får göra sitt jobb, hur ska det sluta?
Här vill jag se SD agera kraftfullt!

 
Ingen bild

hela bilden

27 maj 2016 20:06

Visst var det ett misstag med omsvängningen. Ett grovt och skadligt misstag dessutom.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards