thoralf

Alla inlägg den 14 maj 2016

Av Thoralf Alfsson - 14 maj 2016 20:34

Nu börjar snart årets höjdpunkt! I politisk korrekthet!


Undrar vilka budskap vi nu skall få oss till liv under sändningen. Kommer man att fördöma IS och det folkmord som pågår och förföljelse av kristna i många muslimska länder. Eller kommer det fjäskas för islamisterna i Europa i MENA-länderna.


Tur att vi slipper Turkiet!  Undrar om jag skall rösta på Ryssland? Svenska licensbetalare bör få lite bättre journalistik istället för ännu ett spektakel nästa år.


Just nu hör jag kulturministern ABK utnyttja spektaklet för att prisa EU. Kulturministern håller även på Ukraina, jag förmodar att det är av politiska skäl. Vämjeligt!


Återkommer med mina kommentarer under kvällen.


Ja, då är musiktävlingen politiserad också! Det är inte musiken som man röstat på utan ett politiskt ställningstagande. Det är bara att lyssna så förstår man!

Av Thoralf Alfsson - 14 maj 2016 00:11

Uppriktigt sagt blir jag ganska upprörd när jag läser om hur Margareta Larsson utnyttjar samhället för sin egen vinnings skull och skiter i partiet som gav henne denna möjlighet att representera Sverigedemokraterna i riksdagen. Hon behöver inte göra ett handtag mer innan pensionsdagen om 13 år, om hon så önskar. Ett sorgligt exempel på flera sätt. Det visar också hur tidigare politiker inrättad ett system som skall gynna dem extremt mycket. Enligt media finns det tydligen fler i varierande grad inom SD som inte lever upp till de krav som borde ställas. 


När man ser detta och tänker på hur jag själv behandlades av partiets valberedning när man valde att stoppa mig från en plats på riksdagsvalsedeln blir man faktiskt lite bitter. Svågerpolitik före engagemang!


Jag la detta personliga ”nederlag” bakom mig och gjorde istället allt för att partiet skall utvecklas positivt i valet 2014. Jag har fortsatt att kämpa på med min blogg och på annat sätt efter valet 2014. Utvecklingen i antalet besökare har dessutom varit fantastisk på bloggen. En ökning med ca 100 procent sedan valet 2014.


Men jag har aldrig fått ett positivt ord från partistyrelsen/partiledningen eller valberedningen eller för den delen från någon i riksdagsgruppen, förutom något undantag. Det känns som en besvikelse!


När jag utsattes för misshandel före jul eller i samband med rättegången eller efter att domen fallit vid Kalmar tingsrätt har ingen från partiledningen hört av sig. Jag tänkte att kanske SD-Kuriren skulle vara intresserad av att skriva något men tystnaden har varit total från SD-Kuriren. Lokalmedia har förstås skrivit om händelsen och domen. Avpixlat, Fria Tider och Nyheter idag har givetvis också uppmärksammat fallet på sina webbsidor. Den enda tidning som inte är lokal och som ges ut som papperstidning som skrivit om fallet är Nya Tider. I veckans tidning ägnade man en helsida åt fallet och domen. Dettackar jag för! Tråkigt att partiets egen tidning, SD-Kuriren är totalt ointresserade av domen.


Det märkliga är att uppskattningen av mitt jobb kommer från helt andra håll! När den till och med kommer från politiska motståndare blir man minst sagt fundersam.

 

En annan besvikelse var min semestervecka på Mallorca nyligen. Två soldagar var allt som bjöds på. Däremot en dag med regn och tre dagar med mulet väder. Samtidigt som det var högsommar hemma i Sverige, ganska surt.


Jag upptäckte dock att det finns en stor våtmark vid Alcudia som heter Albufera. Eftersom jag gärna tar en tur med min kamera i naturen på Öland så fick jag kompensera den uteblivna solen med lite natur och fågelskådning. Nu hade jag bara min kompaktkamera med mig till Mallorca så jag fick inte riktigt de bilder som jag önskat mig men vissa blev dock bra. Här kommer några bilder från Mallorca och Albufera.


 


Albufera

 

Utsikt från ett gömsle som bara låg några hundra meter från mitt hotell.

 

Den riktiga Näktergalen eller Sydnäktergalen. Vet i fan om den sjunger vackrare än den svenska Näktergalen?


 

Dvärgrördrom.

 

Rödhuvad dykand.

 

Jag hittade denna orkidé men har inte kunnat hitta namnet på den. Någon av mina läsare som är kunnig på orkidéer?


UPPDATERING

 

En läsare har skrivit att orkidéen är en Ophrys fuciflora men Ophrys apifera är nog det helt rätta.


Fågelexperten Thomas Juhlin från Kalmar har idag bekräftat att jag lyckats fotografera en Marmorand på Mallorca. 



"Grattis, du har fotograferat en marmorand. En av Europas sällsyntaste änder.
Om bilden togs mitt emot Viva Bahia kan det vara samma individ som "min" marmorand."
 
 
 
Min Marmorand i regnet på Mallorca.
 

Besök Thomas Juhlins sida och se hans fantastiskt fina fågelbilder. 

http://www.thojuh.se/

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards