thoralf

Alla inlägg den 24 maj 2016

Av Thoralf Alfsson - 24 maj 2016 22:10

Läser på Facebook att moderaterna tydligen straffat moderaten Hanif Bali för att han röstat efter eget huvud vid en votering i riksdagen. Så här skriver Hanif Bali.


”Alla handlingar har konsekvenser. När jag valde att rösta mot gruppens vilja i frågan om folkmordet på minoriteter i Mellanöstern så har det även det konsekvenser.

 

Jag har härmed och därmed inte riksdagsgruppens förtroende att varken ansvara för integrationsfrågorna eller vara ledamot i Arbetsmarknadsutskottet.

 

Efter fem år på den posten kan jag konstatera att debatten är bättre än när jag tillträdde, det är alltmer sällan man får höra "Pizza & Zlatan" argument i riksdagens kammare och debatten handlar i större utsträckning om sak och fakta.


Det är beklämmande att se hur Anna Kinberg Batra agerar och att hon inte respekterar en person med invandrarbakgrund i en specifik fråga. Undrar hur det har drabbat moderaten Finn Bengtsson efter hans protester mot DÖ.


Jag anser att dessa odemokratiska maktfasoner från partierna är ett direkt hot mot vår demokrati.


I ett annat inlägg kan jag läsa följande kommentar.

 

”Hanif Bali blir straffad på samma sätt som Karl Sigfrid blev av Reinfeldt när han inte ville rösta för FRA-lagen. Jag känner att de sista förhoppningarna om Moderaterna på riksnivå smälter bort, droppe för droppe.


Frågan är väl om Moderaterna skiljer ut sig från andra partier. Man tänker på den utfrysta Staffan Danielsson i Centern, den knådade Jabar Amin i Miljöpartiet, Vänsterpartiets häxjakt på Amineh Kakabaveh, sossen Carina Hägg som ströks från riksdagslistan när hon varnade för islamister inom S, m.fl., m.fl

 

Det är tungt att se hur de politiker som uppvisar starkast integritet ständigt kväses och straffas för sin självständighet och raka ryggar.”

 

Det är inte utan att jag till en viss del själv känner igen mig i detta. Jag petades från riksdagslistan 2014 för att jag hade en egen åsikt i några frågor.


Sverigedemokraterna ställde i förra veckan ett utskottsinitiativ i konstitutionsutskottet där man ville få till en utredning med målet att partierna skulle få en möjlighet att sparka ut sina egna riksdagsledamöter från riksdagen, om de inte har förtroende från den egna riksdagsgruppen, såvida de inte var personvalda. Jag delar inte den uppfattningen!


"Sverigedemokraterna vill att partierna i riksdagen ska ha rätt att avskeda en riksdagsledamot som företräder partiet men som inte sköter sitt jobb. Sverigedemokraterna har nu lagt ett förslag i KU till ett utskottsinitiativ om en utredning kring hur regelverket skulle kunna ändras."

 

Läs artikel från Sveriges Radio.


Partipiskan skulle vina som aldrig för inom partierna. Grupptrycket skulle bli enormt på varje ledamot att följa partiledningens linje och därmed aldrig rösta efter sin egen uppfattning.


Då skulle det i princip räcka med att gruppledaren för varje parti sköter voteringen i kammaren. Övriga 341 ledamöter är överflödiga vid voteringarna i kammaren. Möjligen kan de få uttrycka sin åsikt vid partiernas gruppmöten men det är tveksamt om det skulle vara tillåtet. Har hört att det inte funkar vare sig hos socialdemokraterna eller moderaterna (läs boken Knapptryckarkompaniet).


Om partierna själva skulle kunna avsätta ledamöter som inte följer partiets linje skulle vi få mer eller mindre åtta diktatorer i riksdagen, en för varje parti. Ledamöter som Hanif Bali, Finn Bengtsson, Staffan Danielsson, Jabar Amin och Amineh Kakabaveh skulle alla ha kunnat sparkas ut från riksdagen av sina partier och ersatts med ”lydiga” ledamöter.


Det hade definitivt inte gynnat vår demokrati! Yttrandefrihet och åsiktsfrihet ingår i våra grundlagar med det skulle dock vara tveksamt om det då skulle fungera ens i vår egen riksdag!

 

UPPDATERING!

 

Eric Erfors på Expressen skriver även om utskottsinitiativet i KU.


"Antingen har SD reagerat i desperation och spånat fram Lex Margareta Larsson på en fikastund. Och dessutom tröttnat på alla kommunalpolitiska dårfinkar som inte heller kan sparkas.

 

Eller så avslöjar SD-ledningen sin tvivelaktiga demokratisyn. Om partiet ägde mandatet skulle varje avvikare kunna sparkas. Jimmie Åkesson skulle kunna tysta kritiker med hot om en enkelbiljett från Helgeandsholmen. Partiledningens diktatur vore snart ett faktum.

 

SD får helt enkelt stå sitt kast med placeringen av superskolkarna på valsedeln.

Inget valsystem, eller människa, är perfekt. Politiker med hög frånvaro får förklara sitt beteende för väljarna. För väljarnas självklara rätt till insyn borde vårt parlament sammanställa närvaron på sin hemsida."

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards