thoralf

Alla inlägg den 17 maj 2016

Av Thoralf Alfsson - 17 maj 2016 23:32

    


Statsvetaren Magnus Hagevi vid Linneuniversitetet har i samband med ett seminarium 2009 som anordnades av socialdemokratiska Brodeskapsrörelsen hävdat att 96 procent av muslimerna i Sverige röstade på de rödgröna. Endast 4 procent skulle alltså rösta på Alliansen eller SD. Jag skrev om detta i ett blogginlägg för drygt två år sedan. Detta blogginlägg har fått nytt liv på facebook de senaste dagarna.


Blogginlägget är i allra högsta grad relevant med tanke på Mehmet Kaplan avgång och de problem som finns inom Miljöpartiet med islamister.


Magnus Hagevi har uppenbarligen forskat lite på detta område och han skriver följande i en text.

 

”Från 1980-talet och framåt hände något som Socialdemokraterna inte tidigare varit med om. De fick ett enormt stöd i en växande väljargrupp vars gemensamma identitet var religiös. En majoritet av de svenska muslimerna kom att sympatisera med Socialdemokraterna. Detta, tillsammans med viljan att få fler röster, passade in på den socialdemokratiska självbilden av att vara partiet som arbetar för att integrera nya grupper i samhället. Arbetare var deras första projekt, svenska muslimer ett av deras senaste. Detta kan ha inneburit att många socialdemokrater var beredda att på ett annat sätt än tidigare ta ut svängarna gentemot en religiös grupp.”

 

Det är nog som sagt inte bara socialdemokraterna som tagit ut svängarna.

 

   


Jag har också hittat en bok med rubriken ”Muslim political participation in Europé” från 2013. I boken finns även ett kapitel om Sverige och där uppgifterna även kommer från samme Magnus Hagevi. I boken presenteras ovanstående röstfördelning på partierna i Sverige, även om urvalet är relativt litet är resultatet minst sagt tydligt. 91,1 procent av de unga muslimerna i Sverige röstar på de rödgröna partierna i Sveriges riksdag.


Det är ganska lätt att dra vissa slutsatser om varför vissa partier gärna ser en massinvandring till Sverige. Hur Centerpartiet kan agera som de gör säger väl dock en hel del om partiets företrädare.


Det är inte svårt att räkna ut vilket parti som egentligen har det största problemet med islamister. Socialdemokraterna! Men Miljöpartiet har uppenbarligen varit sämre på att hantera situationen. 


UPPDATERING!

 


Nya uppgifter om Yasri Kahn.


"Den före detta "miljöpartisten" Yasri Khan vill ha muslimska fosterfamiljer för att muslimska barn som blir omhändertagna ska slippa bo hos icke-muslimska svenska familjer där de kan utsättas för negativ påverkan av svensk kultur."

 

“We hope more Muslim families come to the fore and register so when there are cases where Muslim children are forced to be put into the state’s custody, they have a proper place to live. This is important because these children need to be in a home that is halal compliant,” says it’s president, Yasri Khan.



http://english.astroawani.com/malaysia-news/swedish-muslims-want-government-increase-number-muslim-foster-families-28958


Av Thoralf Alfsson - 17 maj 2016 11:03

Migrationsverkets skyddsombud stoppade i helgen myndighetens personal från att jobba och besöka asylboendet i Boda. Efter att inredning slagits sönder, personalen hotats och deras bilar blockerats. Boendet drivs av Faroy AB och boendet får skarp kritik från skyddsombuden. Det framgår inte av artikeln om skadegörelsen och hoten polisanmälts. Läs artikel i Barometern.


Anledningen till bråken och skyddsombudens åtgärder är enligt artikeln att busskorten dragits in.


I Kalmar län började nämligen Migrationsverket för ca ett år sedan dela ut gratis månadskort till alla asylsökande enligt ett avtal med KLT, Kalmar Läns Trafik.


Dessa månadskort har gett upphov till en mängd problem för resenärer och inte minst stora extra kostnader för KLT. Det har inneburit tusentals nya resenärer dagligen för KLT. De gratis busskorten är sannolikt också en av orsakerna till de sexuella ofredanden som skett på bussar men även att så många asylsökande befann sig på Larmtorget i Kalmar på nyårsaftonsnatten, då många sexuella ofredanden inträffade.


Med anledning av artikeln mejlade jag Migrationsverket och frågade om man dragit in månadskorten för de asylsökande. Jag fick följande svar!


 


Det har inte stått en stavelse om detta i lokalmedia.


Kan det bero på att Sverigedemokraterna ända sedan detta infördes varit mycket kritiska till detta och att vår landstingsgrupp protesterat både med frågor och interpellationer i landstingsfullmäktige. Och att den rödgröna majoriteten och Alliansen försvarat de gratis månadskorten för asylsökande vid varje tillfälle.


Har verkligheten även kommit ifatt Migrationsverket nu när det fått en ny enhetschef i Högsby och för Kalmar län?

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards