thoralf

Alla inlägg den 7 maj 2016

Av Thoralf Alfsson - 7 maj 2016 21:12

UPPDATERAD BILD 


Har fått en bättre bild på halshuggen Putin. Jag tolkar det som att det även är en liten rännil blod från munnen ner mot hakan. Dessutom sticker det fram nederdelen av en kropp, kanske ett barn under betong och sten. Att Putins avhuggna huvud placeras på stenen är en tydlig symbolik och kan knappas misstolkas. De syrier som visade bildspelet och kanske även producerat det borde inte fått visat det under i kommunfullmäktige möte i Vimmerby. 


Jag är förvånad att detta inte uppmärksammats av media!


 

 


Vid senaste kommunfullmäktigemötet i Vimmerby visades ett bildspel samtidigt som syriska barn sjöng en sång. Enligt uppgifter fanns en bild med en halshuggen Putin där hans huvud var placerat på en sten. Frågan är om det var en ren propagandafilm för rebellerna eller kanske till och med för IS mot Assad och Rysslands president Putin. I bildspelet ingick mängder av starka bilder på döda barn och man fick intrycket att Assad och Putin var de skyldiga. Även om det var barn som sjöng till bildspelet.


Sverigedemokraten Sandor Högye reagerade starkt på bildspelet och ringde bland annat mig för att prata om sina intryck och upplevelse.


Efter att jag fick information om att filmen visades under punkt nummer 8, enligt dagordningen vid kommunfullmäktigemötet har jag begärt att få ut filmen från Vimmerby kommun. Jag mejlade kommunchef Carolina Leijonram  men fick svar från kommunjuristen Therese Jigsved enligt nedan.


 


Jag har inte fått något mer svar, trots påstötningar till Vimmerby kommun. Eftersom det visades under kommunfullmäktige borde det rimligtvis vara en offentlig handling. Kommunjuristen Therese Jigsved säger följande enligt en artikel i Dagens Vimmerby.


”Går det att tolka det som att hans huvud är avhugget och som att han är ansvarig för barnens död?

– Det kanske man kan tolka det som. Jag vet inte om det var någon text i samband med det. Det var ganska starka bilder i övrigt också.” 

 

”Det bildspel som rullade bakom flyktingbarnen, och som Sandor Högye menar var vinklat åt ett regimkritiskt håll, hade inte granskats innan.” 


Jag har mejlat den som enligt uppgift hade någon form av ansvar för dator och med bildspelet, socialdemokraten Mustafa Badran men han har inte behagat att svara överhuvudtaget. Det är minst sagt anmärkningsvärt att ingen känner till bildspelet eller vill lämna ut det. Misstankarna om innehållet blir med andra ord än mer starka.


Socialdemokraten Mustafa Badran har uppenbarligen inte själv uttalat sig om filmen till media. Däremot har en annan familjemedlem, Mona Badran uttalat sig i en artikel i Dagens Vimmerby. På Facebook finns en bild på familjen Badran.


Mustafa Badrans socialdemokratiska partivän och kommunalrådet Helen Nilsson (S) har dock inget negativt att säga om bildspelet enligt en artikel i Dagens Vimmerby. Hon angriper istället Sverigedemokraterna som anser att bildspelet var klart olämpligt att framföra under ett KF-möte.


”– Jag ser inget konstigt i det här, men allt beror på vilka glasögon man har på sig. Vill man kan man få allt att verka dåligt. Det här är barn på flykt och deras upplevelser och det är viktigt för oss att ta del av, säger hon.” 

 

Frågan är om Helen Nilsson hade några glasögon överhuvudtaget. Hon hade sannolikt lagt dem åt sidan annars skulle hon väl sett det som alla ser.

 

Med tanke på det efterspel som varit i Vimmerby efter att bildspelet visades är det minst sagt märkligt att bildspelet inte blivit offentligt. Att inte kommunjuristen Therese Jigsved begär fram bildspelet från de ansvariga.


Eller är det så att socialdemokraterna och majoriteten i Vimmerby kommun helst vill gömma undan bildspelet så att inte deras fadäs skall uppmärksammas i riksmedia.

 

Nu lyfter jag dock fram det i ett blogginlägg så får vi se om det får lite större spridning än Dagens Vimmerby.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards