thoralf

Direktlänk till inlägg 5 mars 2014

SANNINGEN OM FÖRSVARSPOLITIKEN

Av Thoralf Alfsson - 5 mars 2014 13:04

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sven Dacke

5 mars 2014 13:14

Tänk om den visades på SVT !

När kört nya SD kanalen igång på riktigt

 
Stefan K

Stefan K

5 mars 2014 13:19

Man kanske borde "råka" mejla filmen till de mediala redaktionerna och de politiska högkvarteren. De borde rodna av skam...inte minst personen på DN som med all önskvärd tydlighet visar orsaken till att journalister innehar den absoluta bottenplatsen i Förtroendebarometern.

Nu förutsätter jag att ni i SD pratar försvar, underbyggt med fakta, vid varje tillfälle ni kan.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

lediga

5 mars 2014 14:33

Återigen, återigen, de som behöver se detta kommer inte att få se det. Var är femtio miljoners satsningen på medier?

Ingen mening att visa det för de redan sörjande, de vet vad som har sagts.

 
Ingen bild

Niklas R

5 mars 2014 14:34

Kan inte annat än att hålla med Kent. Fjantmedia i Sverige ljuger och undanhåller information från folket för att propagera för sina egna politiska agendor.

Nu är väl inte DN direkt rätt medium att gnälla på, de är trots allt en privat tidning och behöver inte vara opartisk.

Däremot blev jag VÄLDIGT förvånad när SVT hade en debatt mellan kommunisten Sjöstedt och försvarsministern, kapten Enström. Sen när kan kommunistern läsa lusen av alliansen angående deras försvarssatsningar när kommunisterna själva vill sänka försvarsbudgeten för riket?!??!

Intelligenskvoten hos SVT är tyvärr bara tvåsiffrig, det är väldigt uppenbart.

 
Ingen bild

Peter

5 mars 2014 15:20

@ Stefan K var inte orolig, i princip alla journalister och många politiker från andra läger är dagligen inne på AP, Fria Tider och även Thoralfs eminenta blogg så de både ser och läser detta. De vill dock inte bekräfta sina egna misslyckanden av rädsla för trakasserier, ofrivillig arbetslöshet, utfrysning och mobbning samt kanske även våld. Många journalister är ju också vänstersympatisörer (övervägande delen) så de vaskar efter skandaler och annat men många inser nog också hur oerhört fel det har gått och vill hålla sig up to date om vad som egentligen händer i Sverige, för i "vanlig" media går inte sanningen att finna.

 
Ingen bild

Waterbug

5 mars 2014 15:53

Gammelmedia saknar helt självbevarelsedrift, de begår hellre harakiri än att förmedla en demokratisk sanning till allmänheten.
Sanningen kommer ut förr eller senare, det kan ta många år än men när det väl sker är det upp till journalisterna själva att avgöra vilken status de vill ha hos allmänheten.

Dagens förljugna journalistik är ett av de största sveken en liten grupp människor har begått mot ett lands invånare i västvärlden på säkert ett sekel.

 
Lassekolja

Lassekolja

5 mars 2014 15:58

Svensk media är ett skämt och det är mycket allvarligt!
För att vår representativa demokrati skall kunna fungera optimalt krävs att väljarna är mycket välinformerade. Att så sker är Publikservicemedias viktigaste uppgift. Då duger inte den politiskt korrumperade svenska publikservicemedian, full av Miljö- och Vänsterpartister.
Publikservicemedias uppgift är att opolitiskt granska hur makten hanterar ALLA politiska frågor samt att förmedla korrekta och sanningsenliga nyheter. Media skall allrså INTE ta politisk ställning! I en fungerande DEMOKRATI skall media överlämna det politiska beslutet till väljarna!
Om detta hade fungerat hade varken SD eller Avpixlat behövts öht!!! Att detta INTE fungerar gör Sverige till en DEMOKRATUR!!!Inget mindre än BEDRÖVLIGT!!! Borde vara åtalbart!!!
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Sven Dacke

5 mars 2014 16:05

Det är inte bara Expo och Expressen som kan.

Dom flesta bloggar har ett "verkyg" så att man kan se var trafiken kommer ifrån.

Vill du veta vilka som besöker Avpixlat??

Förmodligen, så här är länken till alla nyfikna. Men problemet är iontre att få ut informationen till media och myndigheter utan allmänheten

http://goo.gl/umST2L

 
Ingen bild

Tony

5 mars 2014 16:50

Finns det något ämne som SVT tar upp där inte
Åsa Romsson, av alla, får kommentera, ungefär
som hon är någon slags given expert på alla
områden, det är märkligt att en figur som gett
kraftig hjälp till att sänka landet även får någon
slags exspertroll i varje tänkbart ämne.
När kommer SD s mediasatsning ?

 
Ingen bild

Lars Rosén sd KALMAR

5 mars 2014 17:14

Ja, media är fantastiska. Östran skriver att även ( M ) höll med, när Kalmar City diskuterades. Av deras 3 platser var bara en besatt, och han kom efter inringning dvs ca 30 minuter efter KS hade börjat. Dvs 3 platser var tomma i ca 30 minuter och inte ett ord om det i pressen. Tänk om det varit SD.

 
Ingen bild

Gute

5 mars 2014 17:22

SD:s begäran om aktuell debatt i riksdagen om svensk försvarspolitik med tanke på händelserna i Ukraina beviljades idag av talmannen.

Nu behöver SD endast kritisera resten av partierna för deras nedrustning av försvaret, något som SD har varit emot och varnat för under lång tid.

Medias rapportering om den här debatten ska vi nu följa väldigt noga!

 
Ingen bild

Magentan

5 mars 2014 20:50

Den enda av Radio P1:s journalister som det numera är värt att lyssna på är Tomas Ramberg. I morse medverkade han i försvarsdiskussionen i nyhetsblocket (P1-morgon), och då vågade han till och med nämna ordet "Sverigedemokraterna" i ganska positiva ordalag (visserligen bara en gång, men i alla fall, det var djärvt gjort). Han sa då ungefär följande:

"Just nu blåser det bara åt ett håll, nästan alla partier vill i lite olika tonarter stärka krigsmakten.
De som eventuellt skulle vilja möta vapenskramlet med fredligare politiska initiativ ligger lågt och försvarskretsarnas intressen har snabbt flyttat fram positionerna.
Tidigare har de framför allt speglats i Folkpartiets och Kristdemokraternas retorik. De har sett försvaret som ett lämpligt slagträ i den inomborgerliga konkurrensen, som ett sätt att knipa besvikna moderatröster." (Håll i er för nu kommer det på nästa rad:)
"Så har frågan fungerat också för Sverigedemokraterna som faktiskt är det enda parti som på något mera betydande sätt velat höja anslagen till försvarsmakten i sina budgetförslag."

När det gäller SD går ju annars den dagliga mediaindoktrineringen ut på att skrämma lyssnarna med att alla SD-are är hemska rasister och andra lögner om SD.

De effektiva möjligheter som erbjuds alla övriga politiska partier (i synnerhet MP och V) att få ut sina budskap via medierna är som bekant mycket begränsade för SD på grund av att dessa fulmedier och deras reportrar och programledare till stor del är identiska med de SD-hatare som producerar och förmedlar all rasist/lögnpropaganda om SD. Som vi alla här har erfarit drar sig inte vissa av dessa reportrar och programledare ens för att använda sina medier till att under "konstnärlig" täckmantel sprida och GLORIFIERA "musikaliska" uppmaningar att misshandla och till och med döda representanterna för SD. Så långt har det alltså gått i vårt land.

1) Det finns bara ETT sätt att bekämpa SD-hatarnas rasist/lögnpropaganda och mediernas spridning av denna, och det är genom SANNINGSENLIG SD-INFORMATION TILL ALLMÄNHETEN.
2) Det finns bara ETT sätt för SD att få ut denna sanningsenliga SD-information till en större del av allmänheten, och det är genom EGNA DIREKTUTSKICK till hushållen.

 
Ingen bild

bonnläpp

5 mars 2014 21:34

Ja du Magentan, det verkar inte vara någon från SD (Thoralf undantagen) som intresserar sig för vad många försöker säga. Var är de stora mediesatsningarna, var är de femtio miljonerna.

Hur tror SD att de skall nå folket om man inte kommunicerar. Eller sitter de nöjda med sina 10%?

Många frågor Magentan, inga svar.

 
Ingen bild

Waterbug

5 mars 2014 21:47

Man får inte heller glömma att även om allmän värnplikt är skitdyrt så är jag övertygad om att det skulle göra mirakel i integrationshänseende, den andra sidan av myntet är huruvida det är jätteklokt att utbilda mängder av människor med annan kulturell och reigiös bakgrund i vapenhantering och militär strategi.
Det slank ju igenom ett gäng nazister och liknande i mönstringsproessen på 90-talet tex.

I ren "uppfostringssynpunkt" tror jag samhället får tillbaka en hel del av vad allmän värnplikt skulle kosta, det var inte direkt så att Sverige var en utblottad nation när alla gossar fick mönstra även om situationen sålart drastiskt har förändrats.

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

5 mars 2014 23:15

Jag skrev under för armén den 20 september 1959. Det är länge sedan och jag avancerade med tiden till överstelöjtnant. Jag kom att vara chef för bl a två dugliga militärer, nämligen sergeant Lars Ohly och major Jan Björklund.
Nu när Krim hotar att spricka, börjar olika partiföreträdare tala om att förstärka försvaret. Sent skall syndaren vakna.
1959 anslöt jag mig till en armé som inom 72 timmar (vissa s k snabbförband inom 12 timmar) kunde sätta 37 brigader om vardera ca 5.000-6.000 man på fältfot.
Idag är drömmen att 2023 ha två (2) brigader.
Träffade Thoralf i riksdagen idag. Jag vill gärna ge honom ytterligare en period i Sveriges Riksdag. Detta p g a hans påtagliga kompetens. Thoralf levererar, men river upp damm när han rör sig. Filttofflor kräver mindre städning, men ger inget som helst av värde.

 
Lassekolja

Lassekolja

6 mars 2014 00:49

@Stellan Bojerud
Jag blir glad när jag läser Din kommentar. Tänk om fler Sverigedemokrater vore som Dig, med Dina erfarenheter.... Även bra skrivet om Thoralf! För mig fullständigt obegripligt att han inte finns på Riksdagslistan, ja, rent av skandalöst! Jag vågar påstå att Thoralf är den "uppsatte" Sverigedemokrat, som genom sin blogg värvat flest nya medlemmar och väljare till SD. Nåja, dom kanske kommer till insikt under valkonferensen!?!Förhoppningsvis är inte samtliga ombud JA-sägare utan tar tag i "Riksdagsfrågan"! Även Therese Borg och Kasselstrand borde vara självskrivna på R-listan! SKÄRPNING SD!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

OT

6 mars 2014 23:22

Det enda det svenska försvaret duger till idag är att eskortera statsministern ut ur landet om det hettar till.

”Svensk försvarsförmåga den sämsta sedan 1500-talet”: http://www.dn.se/debatt/svensk-forsvarsformaga-den-samsta-sedan-1500-talet/

Om det inte vore för Hanlon's razor - "Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity.": https://en.wikipedia.org/wiki/Hanlon%27s_razor

Så skulle man kunnat tro att Sverige de senaste årtiondena styrts av stasi agenter.

Se bara här på vad som händer... det är inte bara försvaret som försvinner.

"Svenska reaktorer byggs – i Kanada": http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/karnkraft/article3809811.ece

"Samtalen med Thyssen Krupp om A26 är frysta": http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/fartyg/article3809872.ece

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se