thoralf

Direktlänk till inlägg 28 maj 2013

LINNEUNIVERSITET OCH INVANDRARSERVICE

Av Thoralf Alfsson - 28 maj 2013 12:38

Igår var det kommunfullmäktige i Kalmar. Jag närvarade inte själv, utan Micael Foghagen och Lars Rosén höll ställningarna för Sverigedemokraterna denna gång.


Jag informerade mig under måndagskvällen hur mötet avlöpt.


Idag kan jag konstatera att både Barometern och Östran mörkar om vilka partier som röstade för en folkomröstning för eller emot placeringen av Linneuniversitetet i hamnen. Den namninsamling som fick ihop över 5000 namn för att få till en folkomröstning om planerna på att bygga i hamnen godkändes inte av kommunen då många av namnen inte följde de krav som ställs enligt lagen. I första hand att personnummer skall finnas med i namninsamling, vilket innebär vissa risker om namnlistorna hamnar i fel händer. Vilket de kan göra eftersom den borde vara en offentlig handling efter att den lämnats in till kommunen.


De partier som röstade för en folkomröstning var Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet. Några avstod från att rösta och jag gissar att det kan ha varit Miljöpartiet.


Som ni ser är även jag osäker på hur de olika partierna röstade och jag anser att det är medias skyldighet att informera kommunens medborgare om hur de olika partierna röstar i en så viktig fråga. Vi har ett val om drygt ett år och väljarna är väldigt intresserade av denna fråga.


Jag får intrycket av att Barometerns, Anders Blank och Östrans Tomas Löwemo  helt enkelt mörkar vilka partier som ansåg att detta vara en lämplig fråga för folkdemokrati!


Ytterst dålig journalistik från de största lokala tidningarna. Försöker tidningarna skydda S, M, C och V som alla röstade emot en folkomröstning?


Igår debatterades även en interpellation om ”svinnet” på Invandrarservice som uppmärksammades av kommunens revisorer och som jag har skrivit om vid flera tillfällen på bloggen. Det socialdemokratiska kommunalrådet Anette Lingmerts svar på interpellationen har mycket att önska eller vad sägs om svaret på följande fråga.


 


 


Snacka om goddag yxskaft från Anette Lingmerths! Här gäller det att skydda de egna tjänstemännen i den socialdemokratiska organisationen.

  

Barometerns ledarsida kommenterar detta.

 

”Konsekvenserna har också uteblivit. Åklagarmyndigheten har emellertid tidigare meddelat ledarredaktionen att den inte ex officio, på eget initiativ inleder någon förundersökning.”

 

”Därför får inte kritiken mot hanterandet av Invandrarservice viftas bort. Här måste rättsstatens principer värnas.”

 

Som jag ser det har Kalmar kommun inte för avsikt att gå vidare i frågan, utan man föredrar att lägga locket på. Då återstår bara att använda vårt gemensamma rättssystem för att utröna om det begåtts något brottsligt, som t.ex bokföringsbrott.


Uppenbarligen måste någon annan ta ett initiativ för att åklagarmyndigheten skall syna Invandrarservice. Vi Sverigedemokrater är beredda att ta detta initiativ när nu kommunen visat sina kort.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Håkan

28 maj 2013 13:55

Thoralf
Vet inte om jag är fel ute, men
Ring upp kommunjuristen ( Anette Lilja? ) och presentera dej och fråga om råd, hur du ska göra.
Kommunjuristen är tjänsteman och kan vara precis lika politiskt korrumperad som, i vilken bananrepublik som helst, fast inte finansiellt korrumperad utan politiskt.
( och det kommer vara ett problem i framtida beslutsprocesser, oavsett hur hög procent SD får 2014, Hur som.. )
Eller så står hon på din sida och har allt att vinna på att vara dej behjälplig.
Är hon mycket negativ och du får problem med kommunikationen, berätta att du kommer återkomma via mail med frågeställningarna. Mailen är offentlig handling och hon är skyldig att svara inom en viss tid ( det vet hon åxå ).

Hon kommer antingen ha vettiga synpunkter eller försöka avfärda och förminska, men hon och/eller andra tjänstemän på ekonomi alt. juridik kommer känna att någon tänder bunsenbrännaren och alla tjänstemän vet vilka som kommer bli brända, och det är inte politiker. Innan dagen är slut kommer alla tjänstemän som kan vara de minsta berörda, ha informerats via djungeltrumman.
Eventuellt kan du få ett samtal från någon som vill lätta på samvetet.
Har jag fel, så är det bara att vandra till farbror blå.

 
Ingen bild

Fredde

28 maj 2013 14:01

Thoralf!

På vilket sett kan SD trycka på för att få medverka i tex Rapport debatt Agenda osv? I en demokrati så ska ju alla röster få säga sitt. Kan SD göra ngt?

 
Ingen bild

Mr D

28 maj 2013 14:36

Thoralf!
Om det har utbetalats ersättningar som det inte finns lagligt stöd för, är dessa ersättningar skattepliktiga inkomster och utbetalaren är skyldig att betala sociala avgifter. För varje utbetald miljon ska ca 400 tkr källskatt inbetalas, samt ca 450 tkr i sociala avgifter. Detta är exklusive de förmodade skattetilläggen på upp till 40 % av de uteblivna skatterna....

Får skatteverket korn på detta, så lär vi nog få höja kommunalskatten i vår kära kommun för att täcka upp haveriet. Hoppas ingen av dina läsare är så elaka att Skatteverket får reda på detta....

Förutom det uppenbara bokföringsbrottet är uppsåtligen undanhållen skatt uppgående till över 50 000 kr en civilrättslig fråga, dvs brottsbalken tillämpas.
Fråga vilken skattejurist/revisor som helst om detta så kommer du att få ett likartat utlåtande.

 
Lassekolja

Lassekolja

28 maj 2013 14:44

Instämmer i Freddes fråga! Efter Agendas bottennapp(t.o.m.värre än Ekots lördagsintervju med Jimmie förrförra lördagen) i söndags är Freddes fråga "mer än berättigad".
Medias verklighetsfrånvända hantering av sanningen är inget mindre än ett hot mot vår representativa demokrati, vilken förutsätter välinformerade (och intresserade) medborgare/väljare!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Fredde

28 maj 2013 15:12

# Lassekolja

SVT är ju opartiska ( ja ja eller hur ). I en vanlig demokrati så tar man ju in röster från alla läger. Hur kan då SVT utestänga SD??? Det här måste SD:S ledning kräva att få delta i!!! Anmäl eller skriv på debattsidor eller vad som helst bara det händer ngt!!!

 
Lassekolja

Lassekolja

28 maj 2013 15:42

@Fredde, SD´s Riksdagsledamöter skriver ju ibland på olika debattsidor, t.o.m GP(Göteborgs-Posten) publicerar ibland debattinlägg av SD-Riksdagsmän. Detta gäller INTE om ex.-vis jag skriver en insändare, som anknyter till västvärlens mest omfattande och vidlyftiga invandring, då är det "idiotstopp"!
Vid kraftigare bottennapp av Agendas(26/5) kaliber brukar jag maila respektive redaktion. Vare sig dom bryr sig eller inte känner iaf jag mig mer tillfredsställd att ha gjort det lilla man kan. Upprepar här mitt mail till Agenda:

Bästa Agenda-redaktör!

Oroligheterna i ett antal förorter runt om i landet har nu pågått under en veckas tid. Ett antal mediala och politiska potentater har uttalat sig i press, radio och TV men ingen enda har ens varit i närheten av att ifrågasätta den förda invandringspolitiken trots att den så uppenbart är "roten till det onda". Enda undantaget var SD´s partiledare Jimmie Åkesson, som under Riksdagens frågestund ställde en fråga till Statsminister Reinfeldt, men fick ett svar, vars innebörd lämpligast kan kallas ett "Goddag yxskaft!", vilket iofs ingalunda är ovanligt när argumenten tryter.
Som samhällsintresserad pensionär anser eller rättare ansåg jag att Agenda är en av veckans höjdpunkter i nyhetsflödet (tillsammans med "Debatt", "Studio1", "Gomorron världen",m.fl.)
I söndagens Agenda(26/5) hade jag absolut förväntat mig en djuplodande debatt om huruvida "invandringen till Sverige kanske har varit för omfattande" men istället får vi se två "debattörer", som båda har samma vidlyftiga inställning till den förda invandringspolitiken och därigenom är medskyldiga till förortskravallerna. Agenda-redaktören borde ju istället ställa dessa båda "mot väggen" med anledning av oroligheterna! Varför fick vi tittare inte istället se en debattör med avvikande åsikt?
Vår representativa demokrati kräver välinformerade väljare för att fungera optimalt. Lite tillspetsat kan man ju säga att om media vägrar medverka till detta blir ju vår demokrati manipulerad och det kan väl ändå inte vara avsikten!?
Det har blivit så märkligt i Sverige, så fort migration och/eller integration står på dagordningen upphör omedelbart allt rationellt tänkande, varför är det så?
Jag börjar bli allvarligt orolig för barn och barnbarns framtid i Sverige!
Med förhoppning om reformerat mediaklimat!
Mvh (namn och hemvist & tel.-nr)

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 maj 2013 15:43

Annat Ämne...
Har idag lyssnat på ev. ändringar i Namnlagen. Som med allt annat vrids allt ur våra händer till invandrarnas fördel.
Namnlagskommiten föreslår att invandrare ska kunna ta de vanligaste svenska efternamnen.
Yterligare ett förslag för att sudda ut det Svenska.

Så snart möts väl Andersson,Karlsson och Hansson i Mosken, och diskuterar resan till hemlandet, där döttrarna ska giftas bort...

 
Ingen bild

Observer

28 maj 2013 15:44

Hej Thoralf!
Enligt uppgifter visades i kommunfullmäktige i Kalmar en bild på ett slarvigt med handstil skrivit kvitto på ett billån levererat av Invandrarsevice i Kalmar.Lånet var på över 60.000(sextiotusen) kronor.Får definitivt inte ges som socialbidrag enligt lag.I en revisionsrapport över Invandrarservice finns många exempel på lagstridiga utbetalningar parat med otaliga exempel på icke existerande dokumentation,raderad sådan i en del fall säger kalmarkällor.Inga brott har begåtts påstod enligt närvarande kommunalrådet(s) Lingmerth flera gånger.Detta trots att ingen brottsutredning gjorts.Enligt tidningen Barometerns ledarsida väntar Åklagarkammaren i Kalmar på vad Socialstyrelsen ska svara på en anmälan som gjorts dit.Vem/vilka ska skyddas?Samma källor uppger att ingen som helst påföljd för ansvariga tjänstemän på Invandrarservice kan upptäckas.Hur ser ett tjänstefel i Kalmar kommun ut?På mötet i kommunfullmäktige riktades enligt närvarande hård kritik från (s)-kommunalrådet mot en person.Vem?Naturligtvis mot den m-politiker som ställde de obehagliga frågorna.Sådan är politiken när den hanteras som allra sämst.Skäms på er i Kalmars majoritet!

 
Ingen bild

Kalle

28 maj 2013 16:09

Har vi svenskar Yttrandefrihet???

""Inrikes. Justitiekanslern (JK) lämnade igår in ett åtal mot tidningen Realistens ansvarige utgivare Sebastian Karlsson för så kallad "hets mot folkgrupp"./.../Realistens Björn Björkqvist är kritisk mot att JK har valt att gå vidare med ärendet.
”Åtalet pekar än en gång på att lagen om hets mot folkgrupp inte finns för att skydda folkgrupper utan för att motverka invandringskritiker. Man kan hitta betydligt hårdare inlägg hos vilken tidning som helst som tillåter läsarkommentarer men det ignoreras”, skriver han i ett mejl till Fria Tider."" skrev Fria Tider på nätet.

http://www.friatider.se/jk-vacker-atal-mot-realisten

Den svenska uppblåsta Demokratin och Yttrandefriheten faller ihop som en suffle.

Det märks på det hårdnande agerandet från 7-klövern och dess anhängare på vänsterkanten!!!

Här är också länkadressen till nättidningen Realisten som det hela handlar om.

https://www.realisten.se/

Läs och bedöm själva.

 
Ingen bild

Anonyma Opinionsbildare

28 maj 2013 16:17


Mona Sahlins Kulturberikare
Göran Hägglunds Pensionsräddare
Maud Olofssons Nybyggare
Fredrik Reinfeldts Hjältar,

Muhammed, Achmed, Hussein, Abdul, Ali Baba m fl löper amok i svenska städer och krigar mot den svenska polisen

 
Ingen bild

Fredde

28 maj 2013 16:34

# Lassekolja

Det är bra! Men det krävs betydligt mer! Måste bli mer offensiva speciellt på TV så det når ut till många fler!

 
Svensson

Svensson

28 maj 2013 17:20

Kan man inte få den där Turkiska pizzeriaägaren att framträda i tv,han som skulle rösta på SD i valet,för han hade tröttnat på all brottslighet i Sverige.Det skulle ha en bra slagkraft.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hacke

28 maj 2013 17:56

För jävligt rent ut sagt. Räcker det inte med det "lagliga" svindleriet mot svenska skattebetalare i de här sammanhangen utan man ska fiffla internt i kommunerna också. Som vanligt är det bara sd man kan lita på mot en genomkorrupt 7-klöver.

Mot medias självpåtagna privilegier att bete sig precis hur det behagar kämpar t o m gudarna förgäves. Det enda vi kan göra är att höra av oss och påpeka alla fel och brister som dagligen och stundligen strömmar från propagandaapparten vare sig det gäller public service eller övrig media. Detta i kombination med de växande fria sajternas ständiga avslöjande av lögnmedia blir allt svårare att förbise för pk-etablissemanget som helt logiskt brottas med sviktande ekonomier och vikande förtroende hos folket.

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 maj 2013 18:06

Den polis som i nödvärn sköt 69-åringen i Husby, är nu misstänkt för vållande till annans död.
Ett sätt att lugna stämningen i landets förorter. Var det så vi vi ville att Sverige skulle bli..?

 
Ingen bild

Mattias

28 maj 2013 18:16

Häng dom högt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 maj 2013 21:42

I debattartiklar, inslag i radio och TV, tidningsartiklar och i ledare debatterar journalister intifadan i Husby och i andra förorter.
Men inte en enda tänker rätt.
Om dessa områden ska kunna bli normala igen MÅSTE tillförseln av nya invandrare stoppas. NU.
Men vem vågar ifrågasätta invandringspolitiken? Vem får?
Nej, det är bara ett av åtta riksdagspartier som har den rätta lösningen.
Tyvärr stoppas det parties företrädare i media. De varken intervjuas eller bjuds in till debatter.
Sverige är ett land på väg utför...

 
Ingen bild

OH

28 maj 2013 21:48

Om dom nu ämnar åtala polisen enbart för att söka blidka terroristerna så har rättsväsendet i landet totalt havererat. Vill dom kasta någon till pöbeln borde dom ta den som beordrat denne polis dit.Jag skriver det igen, Utredare,Åklagare, Domare och vissa Advokater är ett korrumperat kompisgäng.Vi måste stå upp för Poliserna som jobbar ute på "fältet" dom är vår livförsäkring och värda all beröm.

 
Ingen bild

Qvinna

28 maj 2013 22:02

Anette Lingmert var under drygt 10 år aktiv i Moderaterna i Kalmar. Strax innan valet 2010 gick hon över till S ??? (Som Moderat hette hon Brändevall. )
Hennes eget uttryck då var att hon innan S " suttit i karantän i xx år " !!!! Att byta sida och ömsa skinn då går det snabbt att från enhetschef bli kommunalråd . ; )

 
Lassekolja

Lassekolja

28 maj 2013 23:20

Som pensionär med låg pension kom jag på ett sätt att öka på det månatliga beloppet: Jag ansöker hos PRV(Patent&Reg.-verket) om att byta namn till Achmed Mohamed och vips!, så kan jag söka ÄFS(Äldreförsörjningsstöd), som att vinna på Lotto!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Thoralf A

28 maj 2013 23:50

Lassekolja

Det nya förslaget från Namnlagskomittén som presenterades idag gör det enkelt att byta till Muhammed eller Achmed

 
Ingen bild

Stundtahl

29 maj 2013 00:38


Invandrarservice Kalmar ser fortsatt ut som -angeläget-polisiärt brådskande, men vi litar på att det når en snabb agenda.

Thoralf,
-Linneuniversitets placering har inte alla dina Skandinaviska bloggläsare en susning om? Du bör möjligen beskriva vidare......

Ett nybyggt universitetsområde skall ge våra studenter en egen lugnorovärld i sina intensiva studier.-En plats som motsvarar "campus" i den, civiliserade världen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se