thoralf

Direktlänk till inlägg 28 maj 2013

UNIONEN VÄGRAR SVARA

Av Thoralf Alfsson - 28 maj 2013 23:51

Den 23 maj höll fackförbundet Unionen en debatt om arbetsmarknadspolitik i Stockholm. Unionen hade bjudit in alla riksdagspartiers ungdomsförbund, förutom Sverigedemokraterna. SDU och Gustav Kasselstrand reagerade givetvis på denna mobbing av SDU och kontaktade Unionen för att få en möjlighet att deltaga. Men det blev nobben från fackförbundet Unionen genom deras pressekreterare Jennie Zetterström.


Eftersom jag personligen är medlem i Unionen blev jag lite irriterad och skrev därför ett mejl till Unionen och Jennie Zetterström med några frågor och fick följande svar från henne.


 


Det föranledde mig att skriva ett nytt mejl där jag ber Jennie Zetterström specificera vad det som är fel i Sverigedemokraternas politik (partiprogram). Något som Jennie Zetterström måste ha kunskap om efter hennes första mejl. Här kommer mitt mejl till Jennie Zetterström.


 


Jag har fortfarande inte fått svar från Jennie Zetterström trots att jag påmint henne ett flertal gånger sedan den 17 maj. Den senaste gången var under måndagen.


Vad är det som Unionen inte kan acceptera i Sverigedemokraternas partiprogram? Kan det vara så svårt att svara på. Det kan väl inte vara så att det handlar om några generella floskler som Jennie Zetterström grundar sina värederingar på. Floskler som kommer från media och 68-vänstern. Eller är det så att Jennie Zetterström tillhör vänsterrörelsen?


Man börjar faktiskt undra när man synar hennes twitterflöde där vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt förekommer mer än en gång.


Tyvärr är detta inget unikt i Sverige, utan ganska vanligt förekommande. För den som vill kontakta Jennie Zetterström finns hennes mejl här nedan.


Personligen funderar jag starkt på att lämna Unionen, det finns liksom ingen anledning att betala en avgift för att bli diskriminerad!


jennie.zetterstrom@unionen.se 

 
ANNONS
 
Lassekolja

Lassekolja

29 maj 2013 00:35

Även jag ser med spänning fram emot hennes svar på Din konkreta fråga! Det "börjar" bli ganska tröttsamt med alla, som slarvigt vräker ur si g "A" men inte förmår "B"! Denna Jennie är ju inte ensam om att uttrycka fördomar(i ordets korrekta mening!) om SD utan att kunna konkret precisera exakt vad som avses!
Att fatta felaktiga beslut med sina egna och våra motståndares fördomar som grund är inte särskilt professionellt.
Uppenbarligen tycker Unionen-Jennie antingen att "alla människor har lika värde utom Sverigedemokrater" eller så tycker hon inte att Sverigedemokrater är att betrakta som människor.
En relevant fråga i sammanhanget: Anser Jennie att en som inte är medlem har samma värde som en medlem i Unionen?
Att alla människor har samma människovärde är ju en helt annan sak men det är ju inte så hon skriver!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Johan

29 maj 2013 00:38

Och om ni hade fått vara med i debatten, vågar man gissa på att ni skulle utpekat invandringen som problemet?

 
Lassekolja

Lassekolja

29 maj 2013 00:41

Missade en detalj: Får en icke-medlem i Unionen samma hjälp som en medlem i Unionen? Om inte, hur kan då "alla människor ha samma värde"? Nej, det handlar om en gammal urvattnad floskel, som inte förpliktigar till någonting, som går bra att plocka fram när argumenten tryter!!! TRÖTTSAMT!

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

29 maj 2013 00:47

@Johan, om Du tror att västvärldens mest omfattande och vidlyftiga invandring, till stor del analfabeter, och därtill en okvalificerad arbetskraftsinvandring av hel-&halvsvartarbetande låglönearbetare från de gamla östländerna, inte påverkar svensk arbetsmarknad bör Du kanske "läsa på ett varv till"!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Fredde

29 maj 2013 05:58

God morgon!

OT:

Vi läser dagligen om skolbränder/bilbränder i media. Varför...varför reagerar inte politiker eller Svensson? Det känns som vi bara suckar och går vidare. Problemet är nog vilka som ligger bakom bränderna. Hade det varit Svenssons grabb så hade behandlingen blivit betydligt hårdare.

Undrar vilka länder i världen som skulle acceptera detta med en axelryckning och inte agera??

Vad fan händer i Sverige?????

 
Ingen bild

Stefan A.

29 maj 2013 06:54

Verkar vara ett standardsvar som man lär sig på expos kurser eller som utgår från LO centralt, "värnar grundläggande demokratiska principer i samhället" skriver man för att genast själva bryta mot detta, "partipolitiskt obunden" är rent skitsnack, även om det var många år sedan tvångsanslutningen till sossarna upphörde är det knappast en hemlighet vilket parti topparna i facket stödjer och sympatiserar med. Om man går ur facket sparar man inte bara pengar, man slipper även vara med och finansiera (S) valkampanj 2014.

 
Ingen bild

Stefan A.

29 maj 2013 07:02

Åsikts och yttrandefrihet är den mest grundläggande demokratiska principen i ett rättssamhälle, åsiktsregistrering, utestängande och styrning med hjälp av hot om uteslutning är det inte....

 
Svensson

Svensson

29 maj 2013 07:04

Jennie Zetterström du förespråkar kommunistsitska åsikter,hur många av era medlemmar är kommunister ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan

29 maj 2013 07:14

Jag tog steget och gick ur facket under valrörelsen 2010. Då hade jag varit med i sammanlagt 2 olika LO-förbund sedan i början på 80-talet. Vad som fick mig att ta steget var när sossarnas valkampanjspengar tog slut och LO raskt beslöt att fylla på med våra medlemspengar. I samma veva skickade jag också in medlemsansökan till SD.

 
Ingen bild

Sven Dacke

29 maj 2013 07:22

Människor har inte samma värde för LO

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5548418

 
Ingen bild

biran

29 maj 2013 07:43

Man kan med rätta undra hur många ljugande kvinnor som finns inom Unionen. Namnet kommer säkerligen att hemlighållas, men ett namn har vi.
http://www.exponerat.info/ljog-hon-om-gruppvaldtakten-eller-inte-pa-hogbo-brukshotell/

 
Ingen bild

Fia

29 maj 2013 07:54

Blir lika förbannad varje gång. Vilket är bra! Man ska inte sitta och bara ta all skit V tänkare sprider ut. dom skriker ut att dom minsann står och vet allt om =Lika värde! Diskriminering! Demokrati! Detta är nått denna kvinna absolut inte förstått innebörden av. Att trycka ner en människa bara för oliktänkande är lika fult som att säga att inga negrer får tala för oss unionen. Har du möjlighet och makt kan du lätt göra som denna kvinna. Hade du varit mörkhyad kunde du gått ut i media. Då hade Aftonbladet kysst dig.

 
Ingen bild

Håkan

29 maj 2013 07:55

Thoralf
Någonting säger mej att du kommer sitta i riksdagen lång tid framöver, d.v.s om inte Sverige övergår till ren diktatur, vilket vi får hoppas inte sker.
Så just nu betalar du pengar för att Jennie Zetterström, och ett inte försumbart gäng med marxister, som kan ägna större delen av dagen, till att dra Sverige än längre "ner i skiten# med maxistiska slagord och vänsterns ständiga tolkningsföreträde.
( och skulle det bli pengar över går dom till sossarnas valkassa. )

Så för att kompensera ditt "misstag" kan du väl ge dom lite "nageltrång", i form av ärligt motiverade frågor.

Annars borde väl, ditt förbund vara Sveriges Ingenjörer?
En helt annan A-kassa än Unionen, om inte annat, men politiskt är det hyfsat "same-same".

Anledningen till att Unionen har så hög svansföring är ju att det är som Coop. Många har varit med så länge att dom inte ser att det inte är samma förening som dom gick med i för 20-30 år sedan.
Har man ingen PERSONLIG hjälp i löneförhandlingar utan dom sker individuellt ( t.ex.) ska man nog göra sej själv en tjänst och byta till ALFA kassan ( https://www.alfakassan.se/ )för a-kassa.
Vill man däremot, vara med och påverka, finns det även mindre förbund, som kanske passar.

@Fredde "Vi läser dagligen om skolbränder/bilbränder i media. Varför...varför reagerar inte politiker eller Svensson?"
-: Varför politiker inte reagerar kanske vi tror att vi vet, men man kan onekligen undra, vem som styr och håller i kopplet.

När det gäller Svensson, i alla fall dom Svenssons jag har runt mej ( välutbildade människor med avancerade jobb) så är dom så hjärntvättade att dom faktiskt TROR att det:
1. Är flyktingar ( så det är generellt synd om dom )
2. Dom är helt oförskyllt, arbetslösa ( troligen med en Ingenjörsexamen )
3. All negativ yttring om bilbränder kan vara rasistisk, så tig.

Så går det när all opposition har tystats och endast husbondens röst hörs i etern.
Så skulle vi ( SD ) kunna fundera på en handlingsplan för information till Svensson, utanför den marxistiska eller regeringsstyrda median.
-:Vad kan bli Sveriges Samizdat?
(https://sv.wikipedia.org/wiki/Samizdat )
I forna Sovjet visste en majoritet att dom levde i en kommunistisk regim och dom få som faktiskt trodde att det var bra, ansågs som hyfsat dumma i huvudet.
Hur många i Sverige tror att vi har ett vänster/höger block och att dom vill, oss väljare, väl?
Ge dom ( Svensson ) information...typ,NU.

 
Ingen bild

Simmering

29 maj 2013 07:59

Har inte varit med i facket sedan nittiotalet då de konstant gick på företagets linje mot arbetarnas bästa. Dvs. företaget och facket gjorde gemensam sak mot arbetarna. Av självklara skäl är jag med i A-kassan.
När läser om hur facken beter sig politiskt på detta sätt och det är som vi vet inte första gången, så vill jag inte längre stödja dem med a-kassan heller.
Problemet är bara: vilket fack väljer jag istället?
Det är inte direkt så att det förekommer en "mångfald" av oliktänkande fackförbund. De flesta ligger inom de tre centralorganisationerna. Jag gissar att de tre har samma "fina" värdegrund.

 
Ingen bild

Zalgonenko

29 maj 2013 08:06

Fackets arbetarfientliga tendenser märkte jag redan i mitten på 80-talet. Facket omvandlades tidigt av makteliten till ett redskap för crowd control... att hålla folkmassorna desinformerade och regimtrogna.

 
Ingen bild

Lämna möget

29 maj 2013 08:17

Det räcker utmärkt med att endast vara ansluten till en A-kassa.

 
Ingen bild

von Moltke

29 maj 2013 08:19

Det framgår av Jennies mejlsvar att hon arbetar på enheten för politik, opinion och påverkan. Man undrar vad som är oklart med orden Opinion och Påverkan för Jennies del, för det ligger väl i sakens natur att det är just meningsmotståndarna, verkliga eller inbillade, som man borde fokusera på för att få dessa att dela ens åsikt...

 
Ingen bild

Simmering

29 maj 2013 08:24

Problemet är att du stödjer dem fortfarande när du är med i A-kassan.
Finns det något alternativt fack som har äkta opolitisk värdegrund vilken man kan ha a-kassan hos?

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 maj 2013 08:30

Nu vill Facket stoppa utomeuropeiska arbetskraftsinvandrare! Man skyller på fusk, men det är säkert trycket från arbetslösa medlemmar som ligger bakom utspelet.
En representant från Facket intervjuas nu i SR,s P1 Morgon.

Under dagen kommer SR,s P1 att presentera årets Sommarpratare. Nästa år kan givetvis ingen politiker vara Sommarpratare pga. det stundande riksdagsvalet, så presentationen blir extra intressant.

Den jag ser fram emot är givetvis Jimmie Åkesson, och har inte han fått uppdraget, skall ingen annan partiledare heller få bli Sommarpratare...

 
Ingen bild

Håkan

29 maj 2013 08:38

https://www.alfakassan.se/

 
Ingen bild

Stefan A.

29 maj 2013 08:51

Man kan nog lugnt utgå från att alla partier kommer att vara representerade i sommarbabblarna....utom SD....

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 maj 2013 08:57

Stefan A...
Stefan Löven pratade ifjol. Så det blir säkert Jonas Sjöstedt som får uppdraget i år.
Det skulle vara mycket intressant att höra Jimmie prata om sin barndom och uppväxt, fram till det då han blev partiledare, men det är nog bara en dröm...

 
Ingen bild

Hacke

29 maj 2013 09:38

Facket lever inte upp till sina egna floskler om människors lika värde.
Det påminner mig om ett citat som lär härröra från en av bröderna Marxx;
"Jag skulle aldrig kunna tänka mig att vara med i en förening som har medlemmar som jag."

 
Ingen bild

Fredde

29 maj 2013 09:53

Är det tillåtet att kopiera och klistra en kommentar som jag läste på SVD Debatt?

 
Ingen bild

Fler bilbränder i segregerade förorter

29 maj 2013 10:02

Mellan åren 2002 och 2009 ökade antalet bilbränder per 100 000 invånare och år från 50 till nästan 80 i Sverige. Men vissa förorter till Stockholm, Göteborg och Malmö hade långt över 200 bilbränder per 100 000 invånare och år. Det handlar främst om kommuner och stadsdelar med många utlandsfödda som har liten kontakt med majoritetsbefolkningen, enligt Bo Malmberg, som är professor i kulturgeografi vid Stockholms universitet och en av forskarna bakom studien.

– Vi har gjort ett isoleringsindex, som mäter koncentration av utlandsfödda till delar av en kommun eller stadsdel. Och ju mer åtskilda de utlandsfödda bor desto större risk för bilbränder inom kommunen, säger han.

En annan viktig faktor är om det finns en stor andel invånare i åldern 15–24 år inom kommunen.

– Det är väl känt att andelen unga kan förklara kriminalitet – men även bilbränder, säger Bo Malmberg.

En stor andel socialbidragstagare är också en förklaringsfaktor, men däremot inte en stor andel arbetslösa.

– Det verkar alltså som om segregationen i sig är en viktig förklaring, säger Bo Malmberg.

http://fof.se/artikel/fler-bilbrander-i-segregerade-fororter

 
Ingen bild

Ronny

29 maj 2013 10:20

Det skall/bör finnas andra alternativ än fackförbunden, när man vill försäkra sig. Facket slår sig för brösten, när det gäller försäkringar, men min erfarenhet är att privata fungerar mycket bättre. Fick en arbetsskada för några år sedan, sjukskriven 3 mån, Det tog många månader, femtiotal telesamtal, många brev m.m.innan resultat kom, fick några hundralappar för medicin,och några kr. per dag för sjukskrivningen. Bra va!? Bröt benet på fritid, inga problem, pengar dök upp efter två veckor utan att behöva kontakta någon. Privata försäkringar funkar mycket bättre, än att behöva förödmjuka sig hos facket. Någon med annan erfarenhet finns kanske, eller tips om försäkringar, så man kan lämna facket. Vill också berätta att LO har utbildat medlemmar, för att lyssna och anmäla folk på arbetsplatserna, som har en avvikande åsikt om mångkultur. Vaddå Stasi.............

 
Cavatus

Cavatus

29 maj 2013 10:20

Sådärja! Då har jag skrivit till denna Jennie på Unionen, eller vad hon nu hette. Hoppas fler gör det och sätter press på henne. Se bara till att skriva hövligt.

Men även om alla skriver hövligt det, kommer det att heta från hennes sida att hon blivit angripen av en hoper rasister och fascister. Ska vi slå vad? Det är deras taktik för att därmed tillåta sig att tycka synd om sig själva och att kunna negligera denna folkvilja.

http://www.korta.nu/flygblad

 
Ingen bild

robban

29 maj 2013 10:23

dom har väl fullt upp att reda upp sina förehavanden på sina kurser. men su kommer aldrig få ett vettigt svar thoralf, det där är ju en floskel som slängs ut till höger och vänster när det passar vänsterfolk. själva konceptet med ett fack är ju vi och dom. dvs vi, de enade (unionen) vs dom, (de andra). ring upp henne i stället så kan hon inte ignorera eller fabulera ihop massa trams i ett mail.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 maj 2013 10:23

Eftersom en stor andel av främst LO-medlemmar stödjer SD, finns en stor rädsla inom hela Fackföreningsrörelsen.
Facket som har ett troget sammarbete med Socialdemokraterna, ser givetvis detta som ett stort hot mot PARTIET och de enorma summor och arbetsinsatser som Facket stöttar PARTIET med.
Det som Sverige behöver är opolitiska fackföreningar för alla.

Det som avhandlas i mailen ovan visar tydligt på både denna rädsla och Fackets arrogans mot specielllt ett politiskt demokratiskt parti.
Svenska arbetare är värda bättre Fackföreningar!

 
Lassekolja

Lassekolja

29 maj 2013 10:28

"LO GER SD RÄTT OM ARBETSKRAFTSINVANDRINGEN!"
Ovanst. rubrik borde vi kunna läsa på löpsedlarna idag men eftersom media är så politiskt korrumperad kommer det att förbli en demokratisk dröm!
När SD ända sedan "reformen" tillkom 2008 har SD fullt riktigt fördömt den och inte minst av LO´s hycklande ledning kallats "främlingsfientliga rasister". Nu går plötsligt LO SD´s ärenden. Bra LO men lite väl senkommen insikt!

http://www.status.st

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

29 maj 2013 10:32

Tycker du gör rätt i att fundera på att gå ur Unionen Thoralf!

För min del känns det skönt att jag gick ur denna odemokratiska organisation redan för tre år sedan!

Dock ska jag faktiskt skicka ett mail till Jennie Zetterström och fråga samma sak om vad det skulle vara i Sverigedemokraternas partiprogram som inte stämmer överens med Unionens "grundläggande värderingar".

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Knorr

29 maj 2013 10:34

Du har min röst i nästa val, Thoralf. Röstade iofs Sd då också, men på annan person.
Din blog är en av de viktigaste politiska bloggarna i Sverige, och har så varit i många, många år!

 
Ingen bild

Lärare

29 maj 2013 10:45

Du är en klippa Thoralf!
Vad vore SD utan dig?
Ge dig inte, men förmodligen får du inget svar beroende på att hon hittar inget i SD:s program hon kan relatera till.

Så har du och SD vunnit igen!
Fortsätt i samma Thoralf!

 
Ingen bild

SM811

29 maj 2013 11:03

Självklart kommer du inte få ett svar. Hon kan inte motivera för det hon skriver är lögn. Hela tiden är det floskler och falska anklagelser helt i PK anda.

 
Ingen bild

Funtaren

29 maj 2013 11:14

Om nu JZ mot förmodan läser detta: jag är också medlem i Unionen, förtroendevald i densamma och medlem i SD. Jag vill också har svar på Thoralfs båda frågor. Har du sagt A får du säga B!

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 maj 2013 11:33

Det kommer aldrig att uttalas ett exakt och ärligt svar från Fackföreningsrörelsen om varför SD särbehandlas.
Vi som skriver här, vet.
Det är en stor, stor skräck från Facket över SD,s framgångar bland främst LO,s medlemmar.
De har sett massinvandringens baksidor och tänker själva. De vandrar inte i Fackets ledband till vallokalen.
Där och exakt där finns kärnan i Fackets hat mot SD. Ett ökande SD-stöd, hotar Fackets sammarbete med Socialdemokraterna och den gemensamma längtan efter MAKTEN.
Svenska arbetare är värda ett bättre Fack!

 
Lassekolja

Lassekolja

29 maj 2013 12:16

Bra Hulda! Kram från mig!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Erik

29 maj 2013 12:31

Jag undrar om Unionen anser att Migrationsverket delar deras värdegrund?

Eftersom Migrationsverket på Regeringens tydliga uppdrag delar in människor i ett vi-och-dom när vissa beviljas uppehållstillstånd i Sverige och andra får nej, så borde Unionen rygga.

Men icke, när far sorterar så är det rätt.

 
Ingen bild

matspp

29 maj 2013 13:05

Unionen och andra fackförbund har spelat ut sin roll.
Unionen gjorde noll när Ericsson sparkade ut folk med 20-30 år på företaget! Vart var alla människors lika värde då ?

 
Ingen bild

fd varvsarbetare

29 maj 2013 14:17

Jag kan bara tala för mig själv när det gäller politisk tillhörighet och den har skiftat genom åren. Likaså har fackföreningstillhörighet varierat när jag sadlade om till IT-branschen. Då skulle jag tillhöra SIF som sedermera gick upp i Unionen. I slutet på nittiotalet började jag rösta på SD och har fortsatt med det sedan dess. När det gick upp för mig vilket odemokratiskt fack Unionen var gick jag ur. Ett fack som inte accepterar att man har en egen åsikt har inget berättigande i min verklighet.

 
Ingen bild

Anonyma Opinionsbildare

29 maj 2013 14:25


Terror lönar sig!

Terror är islams segerkoncept,
det har fungerat i alla tider
och det fungerar även idag.

http://svenska.yle.fi/artikel/2013/05/28/polis-som-skot-ihjal-man-i-husby-misstanks-brott

 
Ingen bild

Anonyma Opinionsbildare

29 maj 2013 14:28Terrororganisationen "Megafonen" till svensk polis:

Gå hem?
Det här ÄR vårt hem.

http://megafonen.com/husby-belagrat-av-poliser-ga-hem-det-har-ar-vart-hem/

---------
"Megafonen" finansieras av bl a Rädda Barnen och Allmänna Arvsfonden

 
Ingen bild

Åke Malmros

29 maj 2013 14:33

Politiker från andra prtier går tydligen bra. PK-journalister och Özz Nujen eller vad han nu heter funkar också, men inte Jimmie Åkesson eller någon annan vältalig från SD.
http://www.gp.se/kulturnoje/1.1701315-har-ar-sommarpratarna-2013

 
Ingen bild

Kalle

29 maj 2013 14:35

Det tog flera dagar men till slut hamnade brevbärarnas vägran att bära ut posten i Flemingsberg på riksmedias sidor.

Varför de inte vågar att bära ut posten??? Brevbärarna trakaseras i det invandrartäta Flemingsberg, en kommundel i Huddinge kommun gränsande till Stockhoms kommun. I förorten Flemingsberg finns Södertörns Högskola, rättspsyk och Huddinge sjukhus.

 
Ingen bild

Kalle

29 maj 2013 14:39

http://www.svd.se/nyheter/stockholm/posten-installd-efter-brevbararhot_8218670.svd

 
Ingen bild

Mattias

29 maj 2013 14:58

Det finns bara en sak att säga, lämna skiten. Finns överhuvudtaget ingen anledning att vara med i facket längre, framför allt inte så länge man sköter sitt jobb.

Själv gick jag ur för ca sju år sedan, och har under den tiden sparat ca 40 000 i avgifter, där säkert en del hade gått direkt till sossarna.

Så, lämna skiten.. Kör på alfakassan istället.

 
Ingen bild

Sven Dacke

29 maj 2013 16:05


Smålandsposten skriver i klartext

Stöldgods hittades vid husrannsakan i Alvesta
VÄXJÖ i dag 09:00 | Uppdaterad i dag 09:06

Polisen har hittat mängder av stöldgods i en bostad i Alvesta. 20 par nystulna jeans, datorer, smycken och medaljer finns i beslag. Stöldgodset har hamnat i lägenheten under den senaste månaden – efter den förra husrannsakan.


Medaljer och smycken.
Foto: Lars-Goran Rydqvist
Carl-Gustaf Rask vid Kronobergspolisen konstaterar att ett 20-tal nystulna jeans, datorer och en iphone finns bland de beslagtagna föremålen.Polisens godsspanare Carl Tobiazon jobbar med att härleda stöldgodset.
– Stöldgodset fanns i en av Migrationsverkets lägenheter i Alvesta där minst fyra män bor.

http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/stoldgods-hittades-vid-husrannsakan-i-alvesta(3794019).gm#disqus_thread

 
Ingen bild

alf

29 maj 2013 16:14

@Kalle
Var det inte brevbärare som vägrade bära ut SD's valsedlar för några år sedan. Nu kanske dom börjar ana konsekvensen av det.

 
Ingen bild

Markku Ahonen

29 maj 2013 16:21

Men till kvällens paneldiskussion i Halmstad på ämnet "Stå upp mot rasism" är i alla fall SDU inbjudna. Frågan är bara om SDU tänker närvara. Vad jag hört så kommer SDU inte att delta. Om det skulle visa sig vara sant så hoppas jag Thoralf att du tar upp detta i ett blogginlägg.

 
Ingen bild

Kalle

29 maj 2013 16:51

>Alf

Du har så rätt så. Nu kanske konsekvensen av vad som händer i Sverige blir uppenbart för Reinfeldt och resten av sjuklövern.

Bilbränder och bombsprägning bara på några dagar i Flemingsberg enligt media. Till slut kanske det går upp ett liljeholmens för de styrande. Tvivlar dock på det. De har målat in sig i ett hörn.

 
Ingen bild

Lärare

29 maj 2013 16:51

Korrekt analys Alf!

Undrar hur medlemsantalet i SD ser ut idag? Vet du Thoralf?

Har i min omedelbara närhet många nya medlemmar och som i sin tur har många...

Skulle tro det ökat rejält de senaste veckorna. Hettat till lite här och där.

 
Ingen bild

RobertSt2

29 maj 2013 16:53

"Fredde
Onsdag 29 maj 09:53
Är det tillåtet att kopiera och klistra en kommentar som jag läste på SVD Debatt?"

Svar, jag tror det. Men du är väl som jag anonym. Ett måste för oss SDare i Sverige idag. Tyvärr.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

29 maj 2013 17:08

@ Lärare

Senaste officiella medlemsantal finns på

http://status.st/

under medlemsantal en bit ner till höger, men där framgår givetvis ännu inte den troliga medlemsökningen senaste veckorna.http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Lärare

29 maj 2013 17:34

Tack för det "Karlskronabloggen!"

Då är det säkert ca 10 000 nu.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 maj 2013 17:39

Kalle...
Helt rätt!
Reinfeldt mfl. har målat in sig i ett hörn. Erkänner de att multikulturen har misslyckats, då faller de tungt och SD skördar stora framgångar.
Nej, leende marscherar de mot stupet...

 
Ingen bild

@Spelevinken

29 maj 2013 17:40

Det är ett satans otyg att denna diskriminering får fortgå i en demokrati som Sverige faktiskt utgör. Jag blir lika förbannad och upprörd varje gång det sker.
Ett bra initiativ av dig Thoralf att du tar tag i denna fråga och utkräver ett svar av Unionen(vilket förbund jag själv är medlem i). Detta ska helt enkelt inte få förekomma. Vad är det för fel på Unionen? Gillar de helt plötsligt inte mångfald? Det är ett hyckleri utan dess like som pågår och vi måste högljutt protestera mot detta. Det är vår plikt helt enkelt.
Jag vet att samma hyckleri förekommer även inom Vision(fd SKTF)där man inte kan vara förtoendevald för SD och samtidigt företräda deras förbund vilket jag fått bekräftelse på via kontakter med deras företrädare.
Hur vet man att en person inte delar deras värdegrund bara för att man har medlemsskap i och är förtroendevald för SD? Man skriver mig veterligen inte under något kontrakt heller när man blir förtroendevald för ett fackförbund för att intyga detta.
Det ska bli mycket intressant att ta del av hennes svar när och om det kommer. Än en gång tack för att du väcker dessa frågor. De ges en betydligt större tyngd när det görs av en riksdagsledamot.

 
Ingen bild

S.Småland

29 maj 2013 17:44

Har tyvärr måst anlita vårdcentralen i Högsby på grund av bröstsmärtor , en utländsk läkare som jag hade på grund av att jag hör dåligt mycket svårt att förstå , ok det redde ut sej ,vad jag förstod så skulle han skicka en remiss till Oskarshamns Sjukhus och i eftermiddag ringde det en dam också med utländsk brytning , antagligen var det fråga om en tid för mej att komma och göra ett arbets EKG men jag fick avbryta jag fattade ingenting av vad hon sa så jag hoppas att jag får en skriftlig kallelse istället ! När det inte pratas på vårt modersmål så man kan förstå ,då har det banne mej gått för långt med mångkulturen i Sverige !

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

29 maj 2013 21:15

Mitt mail till Jennie på Unionen har (ännu) inte gått fram ännu utan jag får följande i retur:

"Leveransen till följande mottagare eller grupper är försenad:

jennie.zetterstrom@unionen.se

Ämne: Tidigare medlem som också har en fråga!

Det här meddelande har inte levererats än. Fler försök att leverera kommer att göras.

Servern kommer att försöka leverera meddelandet inom 4 dagar, 19 timmar och 25 minuter. Du meddelas om meddelandet inte har kunnat levereras inom den tiden."

Kan orsaken vara att varken Jennie eller Unionen har något trovärdigt svar att lämna utan de behöver fem dygn på sig att hitta på någon ny floskel om varför Sverigedemokraternas "värdegrund" inte är förenlig med Unionens, för det var just det jag frågade om i mitt mail?

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Erik

29 maj 2013 22:42

Det går utmärkt att kommentera på Unionens facebooksida

www.facebook.com/unionensverige

 
Ingen bild

Styrbjörn

31 maj 2013 10:59

Jag känner igen resonemanget där man gärna smutskastar SD, men på begäran inte kan komma på något argument för VARFÖR SD är så onda eller rasistiska. Vid ett tillfälle satt jag och diskuterade med en av mina närmaste vänner, och jag har för mig politiskt våld var ämnet. Jag nämnde då att SD-politiker är de som råkar ut för mest hot, våld och trakasserier, varvid han kontrade och sa "att det är inte så konstigt om man har SDs hårda retorik". Min motfråga var givetvis vad för "hård retorik" han menade, vilket han givetvis inte kunde ge något exempel på.

Jag ser detta om ett bevis för att media faktiskt har lyckats att få en stor del av folket att faktiskt avsky SD, utan att själva veta vad partiet faktiskt står för. Det är tragiskt att folk inte tänker mer självständigt! Tyvärr var jag själv likadan för några år sedan innan jag drabbades av sunt förnuft.

 
Ingen bild

sarak

31 maj 2013 19:20

Det blir ett dystert uppvaknande när Sverige inser att SD hade rätt.
Fattar inte att så många är så hjärntvättade. Stackars efterkommande generationer som ska bekosta allt vad dessa parasiter förstör.
Tack Thoralf för att du finns och vågar!

 
Blogg

Blogg

8 augusti 2013 09:52

Tycker det hela låter lite märkligt. Som Erik redan påpekat går det att kommentera via http://www.facebook.com/unionensverige

http://unionen.bloggsida.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se