thoralf

Direktlänk till inlägg 24 maj 2013

FÖRTÄCKT HOT FRÅN MARKNADSKNALLE

Av Thoralf Alfsson - 24 maj 2013 08:54

Igår antogs ett beslut i riksdagen om krav på kassaregister även inom torg- och marknadshandeln. Ett betänkande som behandlats av Skatteutskottet. Det handlar om att det skall bli en rättvis handel och på lika villkor för alla som säljer varor oavsett om det sker i en fast butik eller på ett torg eller marknad.


Att det förekommit en del ”svarta affärer” inom torg o marknadshandel är nog de flesta medvetna om. Den intensiva mejltrafik vi varit utsatte för i Skatteutskottet har säkert delvis sin grund i detta faktum. Igår fick jag mejl som jag upplever som ett förtäckt hot!


 

Är det våld som marknadsknalle Ralph Andersson syftar på?


Jag upplever faktiskt att vissa av dessa personer vill skydda sin delvis ”svarta” verksamhet och därför går över gränsen i sina mejl eller kommentarer.


Att man t.ex hävdar att dagens kassaregister inte är godkända för en utemiljö är i mina ögon pinsamt.

Men jag får även andra mejl i frågan som detta. Denna person har uppmärksammat Ralph Anderssons argumentation och kommenterar det.


”Ralph Andersson

Torsdag 23 maj 20:12

Det finns inga kassaregister som är godkända enligt EUs regler att användas utomhus. Förutom detta så är där ingen leverantör som har kunnat ställa upp på den kravspecifikation som råder på Marknader med ständiga förflyttningar, regn, fukt, värme kyla, blåst, etc,


Jag har haft lägenhet i Scalea, Kalabrien, 2004-2011, och vistats där flera månader om året.


Alla som köper varor i butiker, på marknad eller torg (utomhus eller inomhus spelar ingen roll) måste kunna uppvisa kvitto på varorna man bär med sig, om Polizia Finanza gör en kontroll.

Jag som köpare är skyldig att begära kvitto på varorna jag köper (gäller hela Italien).

Min slutsats är att det finns kassaregister som tål både kyla och regn, ständiga förflyttningar, samt är godkända av EU!

Varför kan italienarna det? Det borde vara en självklarhet i Sverige också. Den ”knalle” som inte klarar det kan lika gärna lägga ner verksamheten!


Thoralf – du gör ett jättejobb!! Även dina kolleger i SD är värda all uppmuntran i jobbet att rädda Sverige! Håll ut!”


Tack för ditt mejl som visar att Sverige inte är något föregångsland i denna fråga.

 
ANNONS
 
Mats Carlsson

Mats Carlsson

24 maj 2013 10:05

Det är lika bra de lägger ner marknaderna. Det är ändå bara en massa invandrare som åker runt och säljer samma skit samt snabbmat. Dessa lever nästan alltid på bidrag samtidigt och det är många illegala med dem också. De andra är svenska pensionärer som vill dryga ut kassan och det ska de inte få göra utan dyra kassaapparater. Lägg ner skiten säger jag.

http://www.nordbornas.se

 
Ingen bild

Fia

24 maj 2013 10:16

Har eget företag.Har självklart kassaappart med box. Varför ska bara vi betala moms och skatt? På detta vis blir det mera rättvist.

 
Ingen bild

Peter

24 maj 2013 10:32

@Mats Carlsson
Det finns troligtvis flera skäl till varför Eliten (som träffas under Bilderbergmöten, och som Thoralf och resten av SD aldrig kommer diskutera offentligt; ställ dig då frågan om de är kontrollerad opposition) vill ha massinvandring.
Ett skäl kan vara för att öka svarta affärer och brottslighet. Det bör man ta i beaktande när du nu anser att marknader ska läggas ner. Marknader som främjar entreprenörskap och som mer eller mindre har legat utanför Statens kontroll.
Glöm därför inte vilka (Eliten) som har orkestrerat hur det ser ut i Sverige idag - och vad syftet kan vara.

Att sätta upp kassasystem på marknader är att gå Elitens ärenden, även om syftet torde vara gott. Det finns tecken som visar att vi går mot tyranneri; total kontroll och övervakning av befolkningen. Med pretext (utåt sett god anledning men som döljer ett ont syfte) att minska svarthandel, brottslighet, kriget mot "terrorismen".
Den naive tror att om vi byter ut friheten får vi mer säkerhet - när det istället är en komplott för att skapa världsherrävälde.. Hoten är konstruerade av Eliten; kommunismen, nazismen, extremislam, terror.

Så när all handel är kontrollerad och övervakad av de privata bankirerna, när kontonterna försvunnit - då har några få all makt över vilka som köper och säljer. Kommunismen som ideologi har aldrig förkastas av Eliten, den har bara bytt kostym.
Säg mig varför SD aldrig diskuterar hur finanssystemet är uppbyggt? Hur pengar skapas?

 
Ingen bild

Magentan

24 maj 2013 10:57

Det finns fyra olika typer av polis som man kan stöta på i Italien:
Förutom en särskild lokal polis som kan finnas i alla kommuner finns där också:
- Polizia di Stato (statspolisen), Italiens nationella poliskår
- Carabinieri, det nationella gendarmeriet
- Guardia di Finanza, som har hand om gräns-och skattefrågor (samt kontroll av kvitton).

När man betalar sina varor i svenska butiker frågar personalen nästan alltid numera om man vill ha kvitto. De flesta kunder verkar säga nej och då slängs kvittot. I Italien däremot är kunderna enligt lag skyldiga att kunna visa upp kvitto på alla inköp (inklusive t.ex en kopp kaffe). Detta för att förhindra att handlare tar betalt svart. Det är Guardia di Finanza som har till uppgift att kontrollera detta. Där bör man alltså tänka på att alltid spara på kvittot när man har betalat något i en affär eller på restaurang. Du kan träffa på en polis från Guardia di Finanza när du kommit utanför dörren.

Det är mycket möjligt att det finns flera länder i EU som har liknande bestämmelser.

 
Ingen bild

Hoj

24 maj 2013 10:59

@Thoralf, har du polisanmält hoten från Ralph Andersson? Du har hans IP-adress och polisen får reda på vem som står bakom hoten.

 
Ingen bild

SM811

24 maj 2013 11:57

Ralph Andersson, har du skickat samma email till alla andra som var med om beslutet?

 
Ingen bild

Zigge

24 maj 2013 12:04

Låt småfolket få göra affärer .Värre är det med (de fina affärerna)som styrs av styrelser som lägger sina enorma bonusar på banker i öar som Västindien och andra ställen.
Makten älskar när småfolket bråkar, då kan dom själva,utan problem fortsätta sin icke synliga buissnes.

 
Ingen bild

Du sköna nya Sverige!

24 maj 2013 13:15


USA avråder sina medborgare från att åka till svenska förorter!

http://www.friatider.se/usa-varnar-for-stockholms-fororter

 
Ingen bild

Eric H

24 maj 2013 13:37

Utmärkt.
Vi som bott en längre tid i Stockholm (decennier) har aldrig sett ett riktigt kassaregister där köpen stämplas in hos ett utemarknadsstånd. (då avser jag ändå gammaldags sådana, inte de med direktkontakt till SKV)
Varenda lilla torg i förorterna har minst ett grönsaksstånd, med kassalåda m/enkel trä/plåtlåda
Å andra sidan minns jag inte om jag någonsin fått ett kvitto i en pizzeria heller..
Den svarta sektorn är i storlek nog "rätt stor"..

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

24 maj 2013 13:46

@ Du sköna nya Sverige!

Ja, snart avråder USA besök överhuvudtaget i Sverige. De har tidigare även avrått judar att besöka Malmö och Barack Obama sände senare ett sändebud till Malmö för att utröna hur farligt det var för judar att besöka staden.

Senaste siffran jag sett är att den judiska befolkningen i Malmö minskat från 2000 till 500 pga alla trakasserier och hot de utsatts för.

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Du sköna nya Sverige!

24 maj 2013 14:10


Brittiska UD varnar för Sverige!

Vem kunde ana detta för trettio år sedan, att landet som då hade internationellt rykte om sig att vara världens fredligaste skulle på bara några få decennier förvandlas till en mångkulturell krigszon som turister varnas för?!

————–
På grund av förortsupploppen i Stockholmstrakten utfärdar brittiska UD en resevarning för Sverige, och radar upp var oroligheter har förekommit.

”Man bör undvika stora folksamlingar, vara försiktig och följa lokala nyheter”, lyder rådet.

Även USA avråder sina medborgare att visats i upploppsdrabbade områden. En varning har via e-post skickats till de amerikanska medborgare som finns registrerade vid ambassaden i Stockholm, rapporterar Svenska Dagbladet.

http://www.vk.se/876208/brittiska-ud-varnar-sverigeresenarer

 
Ingen bild

Kalle

24 maj 2013 15:10

Nu när både USA och Storbritanien varnar sina medborgare för Sverige och dess upplopp så borde resten av världen inse att något är fundamentalt fel i Sverige.

Kanske att svensken också börjar fatta det till slut och vaknar upp ur sin Törnrosasömn.

Kan bara hoppas!!! Sjuklövern lär inte göra det. De är för insnärjade i alla lögner och myter de spridit ut för att lura det svenska folket om invandringen. De har målat in sig i ett hörn ivrigt påhejade av media och kan inte backa sig ut!!!

 
Ingen bild

Essendon

24 maj 2013 15:27

O.T
Nu är fan på torra land!
Aftonbladet och Expressen pröjsar pyromanerna!

http://avpixlat.info/2013/05/24/svt-journalist-aftonbladet-och-expressen-betalar-kriminella-for-att-branna-bilar-i-husby/

 
Svensson

Svensson

24 maj 2013 15:52

Man borde även ta upp,varför inte Aftonbladet och Expressen skrev om det så kallade självmordet på sagerska.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tomas

24 maj 2013 16:06

Det är på tiden att denna lag kommer. Jag bor i Stockholms innerstad och lider med de seriösa blomsterhandlarna i stan som tvingas konkurrera med de invandrade torghandlarna på Hötorget som hanterar en stor del av sina intäkter svart (detta är bevisat).

 
Ingen bild

Skånepåg

24 maj 2013 16:41

@ Essedon

Vi minns ju hur en viss kvällstidning raggade upp och pröjsade ett gäng nazister(?) att trakassera Alexandra Pascalidou och hennes dåvarande pojkvän. Minns inte detaljerna, men det var foton i tidningen på deras dörr nerklottrad med en del nedsättande ord. Så om kvällstidningarna gör något liknande, så har man en "viss" vana inom området och vet utan tvekan hur man går till väga.

 
Ingen bild

tonfisken

24 maj 2013 18:37

Det finns så kloka och ibland lite mindre kloka kommentarer både här och på andra hemsidor...men om jag går på Kiviks marknad och köper den "fantastiska svampen" så vet jag att den som säljer inte betalar skatt.
Sveriges ekonomi havererar inte för att dessa "knallar" inte har ett kassaregister.
..Jo jag kan hålla med om att regler skall gälla för alla....men då kanske marknadstraditionen upphör.
Dom så kallade knallarna förr var ett fattigt folk som drog land och rike runt..slipade knivar och bad om en smörgås och en säng i ladan...dom nya knallarna har BMW och Mercedes.

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 maj 2013 19:31

Skånepåg...
Man måste alltid utgå ifrån att alla kvällstidningsjournalister är hänsynslösa psykopater. De säljer glatt sina barn för den rätta bilden eller nyheten...

 
Ingen bild

OH

24 maj 2013 20:38

Det är faktiskt så att tingsrätt, åklagare , polisutredare samt tillhörande advokater ser positivt på oredovisad handel.
Av allmogen kallad "svarta affärer".

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

24 maj 2013 21:08

Thoralf visar med denna artikel var skon klämmer. Själv trodde jag att Ralph gjorde sig talesman för alla knallar. Men de är ingen enhetlig grupp.

Några knallar som definitivt kommer att uppskatta detta är de som redan idag kör vitt och håller på att bli utkonkurerade av de som tar det mesta svart. Eller de butiksägare som under marknaden förlorar en del av den lokala köpkraften till knallarna.

Knallar med bra produkter kommer alltid att få det att gå ihop. Men det har varit alldeles för mycket fiffel i den branschen och är fortfarande.

Ibland undrar jag om inte myndighetspersoner har sett emellan med den här hanteringen eftersom det har varit till nytta för många mindre orter. Dels får man helt plötsligt ett utbud av produkter som bara en storstad annars kan stolta med. En del köper tex upp ett års förbrukning av kryddor mm.

Vidare är det pengatillskott för de lokala föreningarna som i regel arrangerar. Det är ofta lite folkfest med tivoli, för det mesta Axels, på plats. Ungdomarna får något att göra tex traditionen att försöka få till bråk med knallarna.

Men går det att driva vitt? Kanske som egenföretagare på deltid? Men att ha anställda med ob, körtider, reglerade arbetspass, arbetsmiljö, överfallslarm mm. Då brister det.

Nu verkar många knallar satsa på en kombination av marknader och e-handel. Man visar upp produkterna och säljer dem live som vanligt men för de som vill ha mer eller deras kompisar, så kan de beställa via nätet.

 
Ingen bild

Morningstar

24 maj 2013 21:53

@Skånepåg. Jag tror du tänker på Michael Alonzo. En svenskhatare av rang som anser att svenskar får väl äta surströmming men inte i hans trappa.

 
Ingen bild

Skånepåg

24 maj 2013 22:20

@ Morningstar

Helt korrekt. Han hade visst också ett band som hette något åt hållet Stockholms negrer eller nåt sånt?

 
Ingen bild

Stefan A.

24 maj 2013 22:28

Det finns alldeles för mycket pengar att tjäna på att köra svart i högskattesamhället, ingen betalar frivilligt två tredjedelar, minus omkostnader, i skatt. Småföretagandet var det som tog mest stryk när det sk. välfärdssamhället och därmed följande skattetryck växte fram i Sverige på 60-70 talet, ingen tillfällighet att Sverige har det lägsta antalet ny o småföretagandet i hela EU vid de jämförelser som görs.Sossarna som styrde större delen av den tiden hade inget emot att småföretagandet försvann och att stordriften tog över, det var (S) som avfolkade landsbygden och fick statarlängorna i storstäderna att stå upp, allt enligt förebild från DDR och Sovjetunionen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 maj 2013 22:54

Nu har SD,s valarbetare påbörjat verksamheten i Örebroförorten Vivalla... Allt enligt Aftonlögnen.

 
Ingen bild

World Traveller

24 maj 2013 23:00

Var det nagon som saag tv-4 nyheterna nar de forsokte intervjua Reinfeldt? Vem var araben som saag ut att tala om for Reinfeldt vad han skulle gora?

 
Ingen bild

Skånepåg

24 maj 2013 23:12

@ Allmän info

Har hört ett rykte att Miljöpartiet har på gång ett nytt förslag, med hänsyn till att polisens beväpning kan verka provocerande på vissa personer. Detta förslag skulle innebära, att huvudbeväpningen i framtiden blir någon typ av ”slangbella” och för att ammunitionen skall göra minimal skada och dessutom vara välkommen, består denna av chokladöverdragna mashmallows.

Skulle inte bli ett dugg förvånad om ryktet är sant, och ligger i så fall helt i linje med den nivå som övriga förslag som Miljöpartiet brukar komma med! Vi skulle då givetvis undvika upplopp liknande det i Husby och andra ställen, då dessa huliganer i stället för att slåss med t.ex polisen i stället slåss med varandra om de eftertraktade mashmallowsbitarna.

 
Ingen bild

Solidus

25 maj 2013 18:46

Jag lägger ner ett av mina företag som handlar med antikviteter. Varför? Reglerna gör att jag ej kan få lönsamhet längre, jag betalar först skatt sedan betalar jag moms på vinst men får inte dra av en krona i moms.

Jag skall till polisen skicka in alla kvitton med personnummer, vad jag köpt samt ett fotografi på dito föremål. När polisen efter 4 veckor godkänt köpet så får jag lov att sälja varan.

Detta har fungerat tills när arbetslösheten ökade och nu skall varenda kommun sätta igång loppmarknader och där skickar de inte in kvitton.

Att ha en frikyrka innebär att man kan sälja varor utan att redovisa en krona.

Marknader är enbart svarta pengar, jag vet för jag frågade om jag kunde få ett kvitto på ett bord jag hyrde för inte så länge sedan, de bara skrattade.

Politiker har förstört ett nöje och en kulturbevarande del i vårt samhälle. Vi som kunnat detta med antikviteter är nu inte verksamma längre. Snart har vi bara en svart marknad av allt.

Riktiga jobb försvinner dessutom.

 
Ingen bild

Ralph Andersson

30 maj 2013 17:02

Det behövs ingen spårning via IP-adress
Ralph Andersson
Smålandsvägen 6
28635 Örkelljunga.
Jag kom inte med några förtäckta hot, och absolut inte nåt hot om fysiskt våld, utan att många knallar nu vänder SD ryggen, utom då "Nemo saltat sobrius" och att dom som motarbetar oss aktivt givetvis inte är välkomna på vår arena, dock kan vi man ju inte förbjuda arrangörerna att hyra ut.
Men många arrangörer kommer nog att minnas er röstning när dom får stänga ner sina marknader och festivaler pga brist på knallar.
Det kommer att slå hårt mot föreningsSverige, och festivaler mm,då vi till stora delar bekostar detta med våra skyhöga hyror.
Med vänlig hälsning.
Ralph Andersson.

 
Ingen bild

Ralph Andersson

30 maj 2013 17:59

Jag undrar också varför så många härinne kastar sin dynga anonymt.
Visa stolt upp era riktiga namn och ansikten, jobba inte i små inskräkta celler likt Alquiada. Jag är alls inte emot mycket av SDs politik och det den mycket intelligente och smarte Jimmy Åkesson, tyvärr står han ganska ensam i blåsvädret som övriga töntar jämnt och ständigt saboterar.
Nu sist i frågan om kassaregister, där Thoralf glömde sakfrågan och vad han tidigare sagt till knallar som var med i SD, detta på grund av att han snöade in på att utländska företag inte skulle ingå. Så han glömde som sagt sakfrågan. nu blev han ju ändå nedröstad, utländska företag är undantagna, (helt galet givetvis) och det kommer ju snart att ändras.
Så stor loser var han ju ändå.

 
Ingen bild

thomas

30 maj 2013 19:27

Tomas! Jättebra att lagen kommer. Men tyvärr slår den fel. Den kommer nu att gynna just de invandrade grönsakshandlarna du nåmner för utländska företag är undantagna denna lag. De som tar stryk är de helseriösa knallarna sköter sig. Tyvärr så är de svenska knallarna redan mer eller mindre utslagna och nu blir det än värre.

 
Ingen bild

Thomas.

30 maj 2013 19:29

Glömde en sak. Är säker på att Ralph inte menar som du utläser det Thoralf. Däremot så har vissa arrangörer gått ihop och kommer att se till att politiska partier inte kommer in på marknader inför valet 2014. dessutom kommer ni att få spott och spe. Men det får man räkna med när man bankar igenom en lag som slår helt fel.

 
Pelle Rylander

Pelle Rylander

30 maj 2013 19:40

Hot?
Du är ute och cyklar, och du gör det både baklänges om med skorna hopknutna med varann. Jag känner Ralph, och trots att du är en politiker skulle han förmodligen ge dig plånboken tillbaka om han såg dig tappa den.
Däremot så får du nog finna dig i en del förakt om du visar trynet bkand knallarna.

Att vara SD:are och anklaga ANDRA för hotfullt beteende - det är inget annat än skrattretande.

http://tedoft.se

 
Ingen bild

Ralph Andersson

30 maj 2013 19:53

Thomas det är ju lika lätt för alla Svensk som av utländskt ursprung att starta ett utländskt bolag, vilket ju tom EU förespråkar, man ska skatta där det är billigast, det är ju därför tex skattv gjorde sin reklam film utomlands.

 
Pelle Rylander

Pelle Rylander

30 maj 2013 19:55

Solidus...

"Ett bord jag hyrde en gång" ???

Jag har varit på marknader året runt sedan 2006. Inte en enda gång har kvitto uteblivit.

http://tedoft.se

 
Ingen bild

Ralph Andersson

30 maj 2013 20:38

Håller med Pelle där, det är nog ganska svårt att hyra svart.
Då ju skatteverket ofta begär in listor av arrangörerna på vilka knallar som deltager. Saknar arrangören någon utställares siffror så är det 2000.- kronor i böter på varje, saknar knallen namnskylt så är det likaledes böter på detta. Det är otroligt att höra alla dessa tyckare och vetare, som ju inte vet ett skit och oftast inte har en aning att vi betalar svindyra hyror, dyrare en någon affär på fina gatan.
Likaledes röstade dessa politiker i kassaregisterfrågan mycket opålästa, ( det är ju ingen större bedrift att var politiker, man behöver ju inte kunna någonting) Elfrågan som Thoralf ondgjorde sig över läs på och lär innan du uttalar dig, det kommer nog att bli en anledning till att beslutet får rivas upp.
Likaledes så läste politikerna inte på angående vårt så kallade fusk.
det sades att cirka 200 av 270 knallar som undersöktes hade brister i bokföringen.
Sanningen var ju att av 17 000 kontroller tyckte dom att det var värt att kontrollera ca 270, det är en försvinnande liten del det.
Tar reda på fakta lär och gör rätt.

 
Ingen bild

ulla

30 maj 2013 21:29

lÄSER¨Läser om oseriösa blomsterhandlare på Hötorget som påverkar fast blomsterhandel negativt.Har också läst att utländska företag är undantagna kassaregister,det stog också att det var invandrare som drev på Hötorget.Är dessa registrerade företag svenska?Om inte vad blir då effekten? 
Ingen bild

Ralph Andersson

30 maj 2013 22:26

Ulla det har nog ingen betydelse om personerna är är invandrare eller Svenskar, öppna ett utländsk företag är ju gjort på en kafferast.
Om man nu ser någon fördel i det.
Och man kan vara ganska säker på att den smygvägen täpps till.
Och vem har sagt att dom är oseriösa, finns det några domar på det och i så fall gäller det per automatik alla?

 
Ingen bild

Ralph Andersson

30 maj 2013 22:34

Jag kan väl också tillägga för att få en nyanserad bild av det hela och inte låsa fast oss vid invandrare utländska företag so Thoralf och hans likar fastnade på. Nämligen som jag kommer ihåg debatten, så vidrördes inte alla dem kanske tusentals företag som slipper ha
godkända kassaapparater. Nu skjuter jag lite från höften.
men dessa med flera behöver alltså inte investera dessa pengar i ny utrustning. IKEA, HM, Ur & Penn, Coop, Netto, Kanske Ica, Kappahl, Lindex, Willys?, mfl större kedjor, så kom inte och snacka om rättvisa.

 
Ingen bild

Pelle Rylander

30 maj 2013 23:42

"Har självklart kassaapparat med box. Varför ska bara vi betala moms och skatt?"

"dom nya knallarna har BMW och Mercedes."

"Marknader är enbart svarta pengar, jag vet för jag frågade om jag kunde få ett kvitto på ett bord jag hyrde för inte så länge sedan, de bara skrattade."

Det är fantastiskt vad ni vet... Ni har inte en susning om hur det går till på marknader.
Ingen kassaapparat = Svarta pengar?

Med ett fåtal undantag har knallarna idag oerhört svårt att leva på sitt nasande. Många många har ett annat jobb, eller för ut sina varor på tradera, webshoppar etc etc.
Och får det ändå bara knappt att gå ihop. De tjänar idag så lite att skulle de ens ta 15-20% svart, så ser skatteverket det direkt när de kollar deklarationen. Ekvationen skulle helt enkelt inte gå ihop.
Många knallar blir idag sköntaxerade av skatteverket, TROTS att de kör all försäljning vitt. Skatteverket tror dem helt enkelt inte.

Jag blir bara förbannad när jag läser dessa oerhört oinsatta människors förståsigpå-kommentarer. "Så här är det...."

Trams!

En sak kan jag dock hålla med om: Det är INTE politikerna som styr världen. Det är bankerna.

 
Ingen bild

Kortkungen

31 maj 2013 08:22

Självfallet skall man inte känna något hot. Och en politiker skall heller inte och påstå att folk jobbar svart. Finns det någon yrkeskår som skor sej bättre än politiker. Jag stod still i 3 år pga skillsmässa, men ack så urselt allt fungerar i samhället och ånyo skall jag betala 58,5% i skatt till vadå? Att gödsla pengar på kommunal och statsanställda kanske?

 
Ingen bild

Solidus

2 juni 2013 12:56

Pelle Rylander, du måste citera någon annan. Mig har du inte citerat. Läs min text och säg hur du kan få ett citat till att bli som du har skrivit?

 
Ingen bild

Solidus

2 juni 2013 13:00

Jag får inget kassakvitto från knallar när jag är ute och handlar heller. Det kan vara så att i vissa län är skattekontoret mer aktiva givetvis. Dock skall alla i Sverige omfattas av lika regler annars så blir det ju en osund marknad.

Snälla citera rätt.

 
Ingen bild

Ralph Andersson

2 juni 2013 17:59

Nä Solidus, det kan säkert hända att där finns oärliga arrngörer, precis som det finns inom allt annat, men det absolut vanligast är att du får kvitto, det är också mest vanligt att man betalar på faktura långt innan marknaden går av stapelen. Hur det är i Din brancsh vet jag inte. Men så är det på Marknader och festivaler. För vilken arrangör vill riskera att få några hundratusen i böter för att han inte har tagit person eller firmaavgifter. 2000:- i böter för varje glömd uppgift.

 
Ingen bild

Ralph Andersson

2 juni 2013 18:00

Soory för stavfelenm firmauppgifter ska det vara.

 
Pelle Rylander

Pelle Rylander

9 juni 2013 22:18

Solidus?

Så här står det högre upp:

Solidus
Lördag 25 maj 18:46
Jag lägger ner ett av mina företag som handlar med antikviteter. Varför? Reglerna gör att jag ej kan få lönsamhet längre, jag betalar först skatt sedan betalar jag moms på vinst men får inte dra av en krona i moms.

Jag skall till polisen skicka in alla kvitton med personnummer, vad jag köpt samt ett fotografi på dito föremål. När polisen efter 4 veckor godkänt köpet så får jag lov att sälja varan.

Detta har fungerat tills när arbetslösheten ökade och nu skall varenda kommun sätta igång loppmarknader och där skickar de inte in kvitton.

Att ha en frikyrka innebär att man kan sälja varor utan att redovisa en krona.

Marknader är enbart svarta pengar, jag vet för jag frågade om jag kunde få ett kvitto på ett bord jag hyrde för inte så länge sedan, de bara skrattade.

http://tedoft.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se