thoralf

Direktlänk till inlägg 6 maj 2013

REINFELDTS OLOGISKA KULLERBYTTA I PARTILEDARDEBATTEN

Av Thoralf Alfsson - 6 maj 2013 23:01

 


Jag har idag blivit uppmärksammad av Tanja Bergkvist på Fredrik Reinfeldts stora groda under partiledardebatten. Hon har skrivit en kommentar på mitt blogginlägg om partiledardebatten som jag nu lyfter till ett eget blogginlägg.


För varje gång jag läser det eller lyssnar på Fredrik Reinfeldt så blir bara hyckleriet större och större. Han är ju ändå statsminister och här visar han att han både kan tänka och räkna när han på följande fråga angående klimatåtgärder svarar enligt nedan.


Här kommer Tanja Bergkvists kommentar.


Fråga: Men är det viktigare att göra de här insatserna då utomlands än i Sverige och Europa?


Reinfeldt: Nja, det hänger ihop tycker jag därför att det som man ofta får betala fem kronor för i Sverige att åstadkomma i klimatreduktion det kan man göra med fem öre i fattiga delar av världen. Och det är för mig en gåta – att rödgröna partier inte vill använda resurserna på det sättet, därför att vi har inte oändligt med resurser, vi måste rädda klimatet på ett resurseffektivt sätt.


Ser ni den uppenbara humorn här? När SD säger att man kan hjälpa hundratals fler flyktingar på plats i närområdet för en viss summa som bara kan komma en enda flykting till del i Sverige – då börjar Reinfeldt rabbla floskler och tappar helt förmågan att tänka. Men när det gäller klimatet – ja då kan man plötsligt resonera om kostnadseffektivitet. Ha ha ha tillåt mig att gapskratta åt den logiska förmågan hos den som är statsminister i Sverige! :-)


Jag kan bara instämma i hur fullständigt ologiskt logisk statsminister Fredrik Reinfeldt är. Ska man skratta eller gråta.


För mig är det en gåta att Reinfeldt inte tänker på samma sätt när det gäller flyktingar och invandringspolitiken men då kanske det helt plötsligt finns ”oändligt med resurser”.
EXTRA EXTRA !


Ni får dessutom inte missa Tanja Bergkvists senaste blogginlägg där hon tar upp ovanstående men mycket mer. Det är mycket läsvärt och underhållande ;-)


http://tanjabergkvist.wordpress.com/2013/05/06/freedomfest-2013-och-tillat-mig-att-saga-nagra-sanningens-ord-som-alltid/

 
 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

6 maj 2013 23:13

Jag tänkte själv detsamma när jag såg debatten. Lustigt att det tänket fungerar när det gäller klimatpolitik men inte flyktingpolitik?

 
Ingen bild

Skånepåg

6 maj 2013 23:39

Video från Tanja Bergquists blogg och som ni absolut inte får missa:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kEMOJQ_MfTo

 
Lassekolja

Lassekolja

7 maj 2013 00:55

Jag höll med Reinfeldt när han sa det om mer valuta för "miljöpengarna i andra länder än i Sverige" men i ärlighetens namn gjorde jag inte den direkta kopplingen till invandringsfrågan. Det tråkiga/sorgliga var att inte Jimmie heller gjorde det, det hade ju varit suveränt om Jimmie inför hela svenska folket hade gjort parallellen till SD´s invandringspolitik! Hade varit mycket intressant vad Reinfeldt då hade kontrat med, förmodligen enbart "ledsna hundvalpsblicken"!?

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

7 maj 2013 01:08

Här kommer lite efterklokskap: Vi får hoppas att Jimmie magasinerar "Reinfeldt´s miljötänk" att plocka fram vid nästa tillfälle. Bra att inte söndagens debatt var den sista före ett val!

http://www.status.st

 
Ingen bild

tonfisken

7 maj 2013 03:09

Tanja,s blogg har jag följt sedan hon skrev på sajten politiskt inkorrekt,och en skarpare hjärna får man leta efter.
Hon har även varit inbjuden till bland annat TV4 morgonprogram vilket kan ses på you tube där hon diskuterar genusvansinnet.
i dag är hon säkerligen bannlyst i all media.
Hade däremot Tanja haft "rätt"åsikter då hade hon setts i TV nästan dagligen,vilket hon visserligen nog är glad att slippa.
Men vilken tillgång denna kvinna skulle vara för Sverigedemokraterna, inte minst i ett framtida perspektiv...om man nu fick önska.

 
Svensson

Svensson

7 maj 2013 07:01

Han använder utspel som gynnar hans politik,han är helt enkelt populistisk.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Håkan

7 maj 2013 07:34

Thoralf! och alla ni andra. Off topic. Har ni noterat att Avpixlat och dom andra medierna ( ingen nämnd ingen glömd ) på webben, har stagnerat. Besökssiffrorna växer inte mycket, om alls.
Man säger att detta är alternativ media. Men stämmer det?
Nu är det hockey för hela slanten för många. Var kan jag läsa sport i alternativmedia? Det kan jag inte. Var kan jag läsa ekonomi, kultur världsnyheter?
Inte i alternativmedia.
Borde inte den alternativa, som just nu inte är alternativ utan endast kompletterande median, försöka värva någon med pennans begåvning som skriver om andra händelser än invandring och brott, Då skulle man kunna locka fler att läsa nyheter på t.ex Avpixlat.
För min egen del skulle det även innebära att jag inte behöver gå in på en marxistisk "tidning" för att bara se vad det står om senaste matchen. Det är med stor avsmak jag klickar in på en av deras sidor i vetskap om att nu får dom ett klick, till.
Många här klagar på att vi hänvisar till engelska webbsidor och dom orkar inte traggla sej igenom engelsk text eller rent av inte kan,
Själv läser jag med behållning och ibland häpnad, på platser som
www.americanthinker.com/‎
Vad som är slående är att man ser mönstret i marxisternas handlingar, gång på gång. Det finns en samordning. Samma frågor dyker upp hos dom, över hela västvärlden samtidigt. Just detta gör det än mer intressant, med omvärldsbevakning.
När det gäller frågan om klimat är diskussionen en helt annan ( och mer eller mindre avklarad och avförd )utanför Sverige, men det nämns aldrig i svensk media, vilket förstärker än mer min avsmakskänsla för vår marxistiska, diktatorisk censurmedia.
Så..
Mer sport, väder, små "dumnyheter, musik och film recensioner, o.s.v
Dom man kan få till att skriva det, gör ett lika bra jobb för att få vanliga människor att se hur illa det är ställt med svensk media idag, för dom gör det lättare att locka folk till en bredare information, i en ocensurerad, verkligen alternativ, media.
Har jag fel?

 
Ingen bild

Se upp för Mittfältar-Jimmie

7 maj 2013 08:25

Om det är någonting vi vet om Sverigedemokraterna vid det här laget så är det att de företräder en mer restriktiv invandringspolitik. De vill begränsa invandringen, kort och gott. Det är lätt att komma till den slutsatsen eftersom de brukar säga det.

I debatter med Jimmie Åkesson brukar hans åsiktsmotståndare sällan dröja sig kvar vid frågan om hur mycket Åkesson vill begränsa migrationen till Sverige. Sannolikt för att de övriga partiernas utgångspunkt är att all begränsning är fel, varför tjafs om omfattning blir ganska onödigt.

De positioner som finns företrädda i politiken är således fri invandring, generös invandring samt minskad invandring. Mittenpositionen innehas av i stort sett alla utom SD. I detta avseende intar SD givetvis en ytterposition. Trots denna lyckades Jimmie Åkesson under SVT:s partiledardebatt i söndags med att framstå som kvällens mittenlirare flera gånger om. Hur gick det till?

Jo, genom att låna och blanda friskt från de övrigas befintliga hållningar och dessutom vara noga med att lägga mer krut på detta än på att prata om just den egna profilfrågan – invandringen. Det behöver inte SD göra längre. Det är lite som med Miljöpartiet. De behöver inte prata om miljö för att påminna folk om att det är deras hjärtefråga.

Åkessons huvudsakliga strategi blir i stället att försöka övertyga väljarna om att SD är ”mer än bara invandringsfrågan”. När blocken grälade om femte jobbskatteavdraget valde Åkesson att låta pragmatisk och förklara sig för avdraget i egenskap av stimulans, men emot det som jobbpolitik. I diskussionen om kvoterad föräldraförsäkring snodde han initiativet från KD. Han förekom Annie Lööf med att lyfta upp landsbygden och kunde gå på Miljöpartiet i försvarsfrågan på ett sätt som Alliansen helt enkelt inte har pondus nog att göra i dagsläget. I vinstdebatten klev han in och kallade Jonas Sjöstedts hållning extrem och menade att varken vinstförbud eller vilda västern är att föredra. Och så höll Åkesson en liten utläggning enligt mallen varken eller både och. En stund senare återkom han med ett löfte om att inte utesluta höjd skatt om kvaliteten i välfärden kräver det. Och så vidare.

Till detta mittensurfande kan vi lägga de övriga partiledarnas bitvis dysfunktionella iver att ”avslöja” Åkesson som ond. Dysfunktionellt i bemärkelsen att ju mer återhållsam Åkesson själv är med att alls tala invandring, desto mer framstår attacker från motståndarna som överdrivna.

Särskilt märklig blir kombinationen när Stefan Löfven lyfter fram att Europa bör ta ett större ansvar och öka sitt mottagande. Det är i realiteten ett annat sätt att tala om begränsning, men det är bara Åkesson, inte Löfven, som får höra av Annie Lööf att hans resonemang bottnar i att ”det är invandrarnas fel”.

Lööf lyfte dock fram relevant kritik också, nämligen att SD är i det närmaste renons på vettig integrationspolitik. Å andra sidan lånar SD friskt av övriga partiers politik på alla andra områden, så det är väl bara en tidsfråga innan de snor ett par satsningar från vardera blocket även här.

Med tanke på övrigas beröringsskräck innebär varje sådan stöld förmodligen dödsstöten för den aktuella satsningen. Debattens inre logik innebär därmed att om SD börjar propagera för nystartszoner och etableringslotsar så skulle vi kanske slippa dessa haltande satsningar. Det vore ju onekligen lite praktiskt.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/se-upp-for-mittfaltar-jimmie_8151428.svd

 
Ingen bild

Rune

7 maj 2013 08:26

Håkan:
"Många här klagar på att vi hänvisar till engelska webbsidor och dom orkar inte traggla sej igenom engelsk text eller rent av inte kan
--------------------------------
Var glad över att vi som var skattebetalare under sent femtiotal och tidigt sextiotal har bekostat dig lärare och skollokaler där du kunde studera engelska språket.
Hur kan man vara häpen över att vi som gick ut ur skolan på femtiotalet inte behärskar engelska?
För mig har engelskan varit pop-musikspråket som saknat varje praktisk användning. I yrkeslivet hade däremot finskan varit användbar eftersom det var många finnar ute på arbetsplatserna.

 
Ingen bild

Lotta

7 maj 2013 08:32

OT/Läser i dagens Östran om att Kalmar Kommun betalar 16000 i månaden i hyra för huset i Påryd som varit på tapeten vid ett flertal tillfällen när det var tänkt att användas för "ensamkommande flyktingbarn". Nu passade inte lokalerna till det så lokalerna står tomma. Enligt bl.a Anette Lingmert kan huset vara bra att använda åt barnrika familjer, läs somalier som väntas hit. Men kommunens vägar har vi inte räd att rusta. Man mår illa.

 
Ingen bild

Håkan

7 maj 2013 09:26

Rune
Jag klagade inte på dina eller dina likars, språkbegåvning utan försökte antyda, ( utan att lyckas, tydligen ) att man i en mer varierad media kunde översätta intressanta artiklar från engelskan, för att ni inte skulle missa vissa infallsvinklar. Just nu pågår det t.ex mycket skriverier om illigala invandrare och påtryckningar för att ge dom amnesti i U.S.A där marxisterna jobbar hårt för att avväpna befolkningen och samtidigt tysta den alternativ median, där.
Marxisterna dyrkar Obama, men om jag skrev om vem han egentligen är, så skulle jag bli klassificerad som foliehatt för ibland går det inte ens här, att ta upp verkligheten, för den är för långt bortom ankdammen. Lite som filmen matrix.

 
Ingen bild

Genustokerier

7 maj 2013 10:10

Brandmän kan bli handläggare

Brandmännen i Gislaveds kommun ska få en ny titel om chefen får som han vill – handläggare inom samhällsskydd och beredskap.

Titeländringen skulle kunna förbättra den skeva könsfördelningen och få fler att jobba med olycksförebyggande arbete, tror räddningschefen Anders Axelsson.

– Det är ju en del av det, att avmaskulinisera titelfrågan och öppna upp för en annan tolkning av vad yrket innebär, säger han till P4 Jönköping.

Men brandmännen gör tummen ner. Och de får stöd av facket som ser det som en fråga om identitet och yrkesstolthet.

– Vi vet ju att många barn drömmer om att bli brandmän. Jag har svårt att tänka mig att de drömmer om att bli handläggare, säger May-Britt Reljanovic som är sektionsordförande för Kommunal i Gislaved.
http://www.aftonlognen.se/nyheter/article16734389.ab

 
Ingen bild

Stefan K

7 maj 2013 11:22

Ja, det är synnerligen en märklig inställning Reinfeldt tar.

Problem brukar man lösa bäst där problemen finns. Detta gäller självklart klimatutmaningarna...

...men också flykting- och biståndspolitiken.
Någon borde kräva Reinfeldt på svar angående dessa siffror.
http://petterssonsblogg.se/2013/05/07/var-behovs-hjalpen-bast/

 
Ingen bild

geeezen

7 maj 2013 11:23

Håkan,

Jag tycker du är inne på något bra, har inte tänkt i dom banorna tidigare men instämmer att det borde finnas lite fler nyheter, inte bara allt negativt som massinvandringen för med sig men som dock måste belysas då fulmedia medvetet vinklar och lämnar ute vital information till oss medborgare. Retar mig också grön på att bjuda på klick till slaskmedia.

mvh

 
Lassekolja

Lassekolja

7 maj 2013 12:09

Snälle Håkan, hela poängen med "alternativmedia" är ju just att komplettera politiskt korrumperad PK-media med nyheter, som de vägrar publicera.
Du glömde berätta vilken blogg Du själv driver eller ställer enbart krav på andra?

http://www.status.st

 
Ingen bild

Kalle

7 maj 2013 12:13

Lämnar SD och Kommunfullmäktige i Nynäshamn.
""I ett brev till kommunstyrelsen avsäger sig Olle Kvick och Annelie Westling sina platser med motiveringen att ”förutsättningarna saknas för fortsatt samarbete och engagemang i partiet”."" skriver Nynäshamnsposten.

http://nynashamnsposten.se/nyheter/nynashamn/1.2063595-lamnar-sd-och-fullmaktige

 
HM

HM

7 maj 2013 12:52

Genustokerier - Så i Gislaved skall framöver brandhandläggarna rycka ut vid eldsvådor? :-) Brandhandläggare - det måste vara all time high på absurd nysvenska!

Jag har nästan lagt av att läsa kommentarerna på Thoralf Alfssons blog. Tycker det är alldeles för många och även ibland T A själv som är experter på hur andra i SD skall uppträda - framförallt vad J Åkesson bör göra och inte. För min del tycker jag SD inte har många starkare punkter än just partiledaren och tycker det låter bedrövligt med allt gnällande.

http://mulleriklinte.bloggplatsen.se

 
Lassekolja

Lassekolja

7 maj 2013 14:08

@HM, jag håller med Dig om verklighetsflykten betr. "brandhandläggare" och att det gnälls för mycket. Brandhandläggare kan möjligern bistå med hjälp att fylla i skadeanmälan till brandförsäkringen.
Huruvida detta handlar om "kärringfasoner" eller frustration över (tillfälligt) sjunkande oppinionssiffror eller över utvecklingen i "Det nya Sverige" är frågan.
Vad är problemet att "T A" ibland vid behov tipsar om lämpligt uppträdande? Det är väl bara bra....? Behovet är ibland uppenbart!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Magentan

7 maj 2013 14:22

SVENSK ÖVERSÄTTNING

@ Rune och alla ni andra som inte är så vana vid engelska!
Ni missade väl inte länkarna till Nigel-Farage's festliga enmansshower, med SVENSK TEXT, som "Hasse" bjöd på i en kommentar under ett Thoralf-inlägg för några dagar sedan?!

För säkerhets skull lägger jag in Hasses länkar igen:

Nigel Farage - Vem i helvete tror ni att ni är (svensk text)
http://dotsub.com/view/abcc7a36-debd-4602-b92b-7e29a731b946
Nigel Farage - EU är den nya kommunismen (svensk text)
http://dotsub.com/view/6f174c29-bd99-445b-ad39-5d57e227f590
Nigel Farage
http://dotsub.com/view/411b0d36-3074-4aa9-b646-dfd50c0b0195


 
HM

HM

7 maj 2013 14:26

Nu vill inte jag få det att framstå som jag är något slags dygdemönster. Sannisngen att säga tror jag att just jag är känd som en ganska otrevlig person som säger "vad som helst" till "vem som helst".

Det är inte det. Däremot tror jag faktiskt att det här sättet att behandla SD-are som något slags fredlöst villebråd liksom lite har smittat av sig till oss själva som är kritiska mot den förda politiken eller tom med i SD. Jag efterlyser mer av bussighet och lite överseende när någon inte håller måttet i alla lägen - faktiskt mer av den varan även mot våra meningsmotståndare även om just det onekligen kan kännas svårt ibland. :-)

http://mulleriklinte.bloggplatsen.se

Thoralf Alfsson

7 maj 2013 15:04

HM

Du har helt rätt i att det varit mycket gnäll i kommentarerna den senaste tiden. Jag tycker själv att det är tråkigt.

Så fort opinionsundersökningarna vände nedåt började många misströsta och gnälla.

Jag har själv lite svårt för de som gnäller och som uppenbarligen inte själva är medlemmar i SD. Dessa anser jag skall börja med att aktivera sig som medlemmar och sedan jobba med i verksamheten och komma i kontakt med verkligheten. Det skulle säkert ge nya erfarenheter, andra än de som blir bakom tangentbordet!

 
Ingen bild

Håkan

7 maj 2013 15:45

Lassekolja skrev:
Snälle Håkan, hela poängen med "alternativmedia" är ju just att komplettera politiskt korrumperad PK-media med nyheter, som de vägrar publicera.
Du glömde berätta vilken blogg Du själv driver eller ställer enbart krav på andra?
Din härskarteknik har vissa brister. Du har ingen aning om fall jag är "snäll". De flesta "marxister" brukar ha en avvikande åsikt på den punkten. Jag visste inte heller att man var tvungen att driva en egen blogg för att ha en åsikt eller förslag på utveckling inom svenskvänliga sidor. Dessutom har du språkligt fel ( vilket du själv rättar. Du skriver nämligen: "hela poängen med "alternativmedia" är ju just att komplettera" Helt rätt, d.v.s komplettera vilket inte är detsamma som alternativ och det var just DET jag ville pålysa. Mitt inlägg ( som visserligen var Off topic ) var en fundering över, att kanske just ta steget vidare i utvecklingen, mot att just bli alternativmedia ( och inte bara ett komplement ) och anledningen till det, skulle vara
att besökssiffrorna börjat stagnera. Underbart att inte vara tvungen att vända sej till en media man högaktningsfullt föraktar. Många "nyheter" skrivs inte, vare sej i komplementsmedia eller i vår usla presstödsmedia. Jag är övertygad om att det ute i riket finns ett helt gäng personer som är svenskvänliga och mycket begåvade skribenter som gärna skulle vilja skriva om sport eller film eller annat som idag inte återfinns i svenskvänlig media, men som vet med sej att dom är usla på att formulera sej politiskt.
Jag vill hävda ( inte kräva, som du verkar uppfatta åtminstonde min åsikt ) att dom skulle kunna göra stor nytta genom att locka andra till svenskvänliga sidor och få fler som mej att slippa gå in på presstödsmedia och kanske även fylla hål som ingen skriver om i Sverige längre d.v.s en omvärldsanalys där den som inte läser engelskspråkig media behöver missa vad som hände i engelska lokalvalet eller att Obama nu verkar bli ställd inför Alabama Supreme Court ( högsta domstol ). Eller.. Hur många i Sverige har hört en opartisk nyhetsförmedling om Benghazi. Inte många.
Jag är hyfsat övertygad om att det skulle locka än fler att söka kunskap och nyheter på sverigevänliga sidor om man vidgade vyn lite till. Eller är det så att sverigevänlig media har nått sin slutliga form? Jag hoppas inte det.
Kan även bara tillägga i Thoralfs inlägg till HM.
Var det lätt skulle vi inte ens ha ett problem för då skulle det redan vara löst. Det pågår också mycket psykologisk krigföring från olika håll. Det kommer bara bli värre närmare valet.
Dom kan ha lärt sej av Obama som har en större stab, betalda för att vara troll på oliktänkande webbsidor.
Varför skulle det inte vara en sanning här också.

 
Ingen bild

SM811

7 maj 2013 15:45

Hans konsekvenstänkande är inte mycket att hurra över.

 
Ingen bild

Hacke

7 maj 2013 17:07

Som några har påpekat tidigare tycker också jag att vi så långt som möjligt ska hålla en positiv och uppmuntrande ton mot varandra i med- som motgång.
Saklig kritik och högt i tak måste det finnas men den kan framföras på många sätt. Vi har alla ett och samma mål för ögonen och får inte bjuda våra motståndare på söndring genom internt tjafs.
Det är i motgång vännen prövas. Klarar man det är mycket vunnet för framtiden.

 
Ingen bild

Magentan

7 maj 2013 18:51

@ Håkan
Jag tycker det är en alldeles utmärkt idé du lanserar om att utöka kompletteringsmedias artikelutbud och på det sättet få det att bli just ett alternativmedia. Fria Tider verkar faktiskt gå lite åt det hållet. De presenterar en och annan intressant artikel som inte innehåller enbart 100 % politik. Det kanske skulle bli megasuccé att lägga in en liten sportavdelning också, så sportnördarna slipper köpa kvällsblaskorna eller gå in på deras sajter. På det viset skulle nedläggningen av hela PK-media komma ännu snabbare.

 
Ingen bild

Rune

7 maj 2013 19:26

Tack Magentan för de översatta Farage-länkarna som jag hade missat.
Jag är ju så van vid att Farage-inslagen är oöversatta att jag nästan aldrig går in på dem.
Tack vare texten så är det första gången som jag hör Farage uttrycka sig begripligt även om jag inte direkt är klar över sammanhanget.
I vart fall var det mycket underhållande att se och höra honom i dessa länkar. Men jag tror inte att det för svensk politisk tradition går att kopiera hans sätt att tala och spela ut.
Men kanske lite grann åt det hållet skulle vara bra?

 
HM

HM

7 maj 2013 19:59

T Alfsson - Jag fick låna en bok "Knapptryckarkompaniet" (en fd moderat riksdagsman om sina erfarenheter som rikksdagsman) av en partivän för en liten tid sedan. När jag läste den gick det upp för mig vilket mastodontarbete och vilka svåra beslut alla ni nykomlingar som riksdagsmän för SD måste stått inför. Klarar ni igenom denna valperiod utan alltför stora katastrofer är det beundransvärt.

En del av "gnället" härör säkert från människor fientliga till SD - sådant är lätt att bortse från och visar mest vilken stark kraft SD-politiken besitter. Men det finns faktiskt annat "gnäll", av både folk som är aktiva i partiet och sådana som sympatiserar och det är just det som jag tycker är trist. Det är ganska lätt att sitta och tala om hur andra borde göra men bättre att göra så gott man kan själv. Jag efterlyste nog mest lite mer bussighet sympatisörer, företrädare och partimedlemmar emellan och kanske tom även mot våra politiska motståndare.

http://mulleriklinte.bloggplatsen.se

 
Svensson

Svensson

7 maj 2013 21:12

Det här ämnet tycks vara tabu i Sverige, är det inte dags att vi tar tag i det ämnet.Läs mer om det i svenssonsfunderingar.
Fult att göra reklam, vet, men det är för en god gärning.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Tanja B

Tanja B

7 maj 2013 22:23

tonfisken, jag har aldrig skrivit på sajten Politiskt Inkorrekt (den finns ju inte heller kvar längre) - inte ens en kommentar. Ang media så är jag inte bannlyst vad jag vet, tex sökte mig SVT Debatt för TV-inslag tre gånger 2012, men kunde inte med kort varsel flyga till Gbg... Då kontaktade mig SVT Debatts redaktion istället och bad mig skriva en artikel, vilket jag gjorde (om feminism). Vidare väntar Axess på min nästa krönika osv. Och jag har ingen aning om hur mkt jag missat :-( genom att inte ha läst mailen på tre år - var tvungen ge upp dem i mitten på 2010. Så går det när man ska få ihop jobb, blogg och allt annat, var tvungen att offra mailen, dumt nog. Vilket bla ledde till att tex Jalving inte fick tag i mig till sin bok. Men vi gjorde en intervju i efterhand som finns med i den svenska utgåvan av boken. Men från denna veckan läser jag alla mail igen :-) hade jag vetat att det skulle växa så här med bloggen och att genusvansinnet var så infekterat hade jag kanske prioriterat ner jobb och ägnat mig åt opinionsbildning, men min identitet har ju så länge varit som matematiker, det är inget litet steg - att komma från en miljö med logiskt tänkande människor till cirkusen i Riksdagen ;-) Vi får väl se - nu när jag jobbat ideellt så länge med detta vore det dumt att inte skörda frukterna av mitt hårda arbete - för det är ju så det är - jag har inte ens BÖRJAT ;-)

http://tanjabergkvist.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 maj 2013 22:57

Tanja B...
Tittade några minuter på din blogg. Intressant, tänkvärda ord och kul! Fortsätt att blogga!!!

 
Ingen bild

Stundtahl

7 maj 2013 23:31

Idag har tydligt det politiska etablissemanget kommit på en ny och egen genial nyckel för att underlätta de grannlaga byggnadsnormer som vi medborgare är skamligt underställda.
Vid tillbyggnad av fastighet måste Birgit Friggebo anses genial då hon genomförde den formidabla reformen som tillät en vanlig medborgare /löneslav att uppföra en lekstuga (10 kvm,- numera 15kvm) på tomten utan att begära tillstånd av pamparna.
-Tanja Bergqvist, Alice Teodorescu, Ingrid Karlqvist, ”Lotta” ,”Hulda Mk1”, mfl. …må er intelligentsia visa kraft att bekämpa det politiska oförståndet.

 
Hannes Müller

Hannes Müller

8 maj 2013 09:41

Den här boken som jag omnämnde i en tidigare kommentar, Knapptryckarkompaniet, är en experts utan någon bakgrund i partiarbetes upplevelse av att vara riksdagsman. (Hon var typ nationalekonom eller statsvetare och kom med snilleblixten pigavdrag och blev därefter värvad som riksdagsman) Om du nu funderar på en riksdagsmannabana så kan den vara intressant läsning, om du inte redan gjort det, för dig.

Jag tycker någon SFI lärare som kommenterade på din blog hade en viss poäng om att "genusvansinnet" inte hade så stor relevans här ute "i verkligheten" utanför universitetsvärlden. Om man skall prata om tänk när det gäller barn och familj så är inspiration från totalitära ideologier, faschism och kommunism, där samhället skall uppfostra barnen och familjerna söndras fortfarande det mest aktuella. Det tänket går desvärre mycket bra att kombinera med "genusvansinne" eller kanske till och med en del av det.

Jag har läst din blog då och då och mig attraherar den inte fast jag tycker du har rätt i det mesta. Känner mig för osmart, obildad och underklassig för att gilla den men så är jag väl också lite av sinnebilden av en SD-medlem - lågutbildad, ingen karriär och lantis. :-)

http://mulleriklinte.bloggplatsen.se

 
Tanja B

Tanja B

8 maj 2013 10:59

Tack Hulda. :-)

Hannes, ang Knapptryckarkompaniet (som jag har men inte hunnit öppna ens...) så finns en mkt bra 30 min intervju med Anne-Marie Pålsson (författarinnan till boken) - SE DEN HÄR: http://www.ur.se/Produkter/169044-En-bok-en-forfattare-Anne-Marie-Palsson

Hon är en före detta moderat riksdagsledamot som hoppade av. Notera hur hon helt frispråkigt säger att (M) mfl medvetet väljer ut obildade företrädare som riksdagsledamöter, och att det är tjänstemännen i (m) som sitter på kompetensen, för medan en riksdagsledamot inte kan avskedas av partiet så kan en tjänsteman det - och måste därför skapa rapporter som ligger i enlighet med partilinjen för att inte bli av med jobbet. Mycket bra intervju, avdela gärna 30 min till den!

För övrigt ska du inte känna dig lågutbildad, vill du ha en examen i genusidioti? ;-) Många utbildningar håller mycket låg kvalitet och därför håller flera lärosäten (pga Björklund) på att förlora sin examensrätt nu (med rätta).

Ang "en viss poäng om att "genusvansinnet" inte hade så stor relevans här ute "i verkligheten" utanför universitetsvärlden."

Jodå, här är några exempel:
1. Polisen har fått nog: en viss poäng om att "genusvansinnet" inte hade så stor relevans här ute "i verkligheten" utanför universitetsvärlden.

2. Anställda i kommuner och landsting har fått noghttp://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/11/14/iiiinte-80-miljoner-till/


3. Hela skolväsendet är drabbat: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/03/11/mitt-anforande-i-riksdagen/

4. Förskolan: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/06/10/genuspedagogik-i-forskolan-del-4/

5. Svensk Kärnbränslehantering: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/05/15/radiodebatt-och-varning-for-att-raka-formedla-nagot-till-sina-barn/

6. Det här tar dock priset - rapport till Skolverket "Genus och text" som granskar fysikläromedlen ur gensuperspektiv och som används i dagens lärarutbildning till blivande fysiklärare: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/05/21/konsensuskultur-och-genusfysik/

Citat: * ”En jämställd skola arbetar utifrån en respekt för elevens egen livsvärld och världsbild, och en demokratisk undervisning kan då inte handla om att ersätta elevens ”vardagsförståelse” med en ”vetenskaplig” sådan. Enligt Sundgren (1996 s.31) måste det uppstå en dialog för att inte skolan skall utöva symboliskt våld på eleverna genom att påtvinga en given mening.” (sid 7)

* ”Faktabaserad, objektiv kunskap utgör vad man i ett feministiskt perspektiv brukar kategorisera som ”manlig” kunskap. Kravet på objektivitet anses ofta utgöra själva grundkriteriet för vetenskaplighet.” (sid 59)

* ”Påbjudandet av snäv kunskap med en given mening är inte förenlig med skolans jämställdhetssträvanden. (sid 64)

* ”En genusmedveten och genuskänslig fysik förutsätter en relationell infallsvinkel på fysiken samt att en hel del av det traditionella vetenskapliga kunskapsinnehållet i fysiken plockas bort.” (sid 65)

* ”Sylvia Benckert (1997) menar att fysiken som universitetsämne eftersträvar en opersonlig renhet, och en strävan att framstå som höjd över och fri från mänskliga önskningar, och att just denna skenbara opersonlighet och könlöshet är knuten till föreställningar om maskulinitet, vilket bidrar till att göra fysiken ointressant för flickorna. (sid 16).

* ”Man kan, med Sundgren (1996, s. 86ff), ifrågasätta denna tradition som insisterar på förmedlandet av vetenskapliga begrepp och deras tolkningsföreträde, samtidigt som den invaderar vardagsförståelsen genom att också lägga beslag på vardagliga begrepp och ge dem tolkningsföreträde, som t.ex kraft.” (sid 24)

* ”Föreställningen om det vetenskapliga tänkandets självklara överhöghet rimmar illa med jämställdhets- och demokratiidealen… Om man inte uppmärksammar detta riskerar man att göra missvisande bedömningar. T.e.x genom att oreflekterat utgå från att ett vetenskapligt tänkande är mer rationellt och därför borde ersätta ett vardagstänkande.” (sid 24)

* ”Det är sannolikt att en jämställd läroplan skulle uppfattas som en utmaning eller en provokation för många lärare och för många i det naturvetenskapliga samfundet som gärna vill se sin egen kunskap behandlad i skolan.” (sid 65)

När man infiltrerat hela utbildningsväsendet och alla myndigheter - då kan man med fog säga att det berör oss alla och den uppväxande generationen.

http://tanjabergkvist.wordpress.com

 
Tanja B

Tanja B

8 maj 2013 11:03

Äsch, blev fel på länken till polisens kritik: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3437&artikel=2879546

Citat:

"Stockholmspolisens satsning på att bekämpa hatbrott är inte så omfattande som polisen själv framställer den. Det visar en granskning av P1-programmet Generation Z. Bland annat hävdar Stockholmspolisen att alla anställda genomgått en utbildning om hatbrott mot exempelvis homosexuella, men det stämmer inte.
Jocke Beland, gruppchef inom Polisen
Läs mer om granskningen av hatbrott

En av dem är Jocke Beland, gruppchef för polisens så kallade Plattan-grupp.

– Jag tyckte den var mer eller mindre ett påhopp. Väldigt generaliserande och väldigt låg nivå för att den utgick ifrån att alla poliser var mer eller mindre homofober. Det kändes inte bra alls, säger Jocke Beland.

Redan i Stockholmspolisens årsapport för 2007 stod att alla anställda inom myndigheten genomgått en webbaserad utbildning om hatbrott och HBT-frågor, alltså frågor som rör homo-, bisexuella och transpersoner.

Men i själva verket är det fortfarande bara drygt 5 000 som gått utbildningen. Det visar polisens interna dokument och det bekräftar också den polis som haft hand om utbildningen. Det jobbar 6 500 i myndigheten. Vilket innebär att ungefär var fjärde anställd alltså fortfarande inte gått utbildningen.

Och utbildningen är ifrågasatt bland de som gått den. De fick bland annat titta på bilder på olika människor och gissa om de är svenska eller inte, om de är heterosexuella eller om olika grupper av människor är familjer eller inte. Jocke Beland kommenterar en del av testet.

– Här visar man en bild på en asiatiska och sen står frågan: ”Är det här en svensk?”. Det är för mig en mycket konstig fråga. Det är helt ointressant om hon är svenska eller inte. Har hon blivit utsatt för ett brott eller inte, det är mer intressant. Det känns som ganska mycket bortkastad tid.

– Vill man få fram bättre effekt och att polisen blir bättre på att upptäcka och utreda hatbrott så var det här definitivt inte den rätta vägen, säger Jocke Beland.

Nu finns det också poliser som tycker att utbildningen är bra. Och kanske det är bättre med en utbildning som har brister än ingen utbildning alls. Men det tycker inte alla. Så här säger två poliser som vill vara anonyma.

”Kursen kan få en motsatt effekt. Man blir ju helt anti när man blir behandlad som om man gick på lågstadiet.”

”Man får känslan av att utbildningen är utformad för någon som är sex år gammal. Det känns nästan kränkande att behöva genomgå den.”

Länspolismästare Carin Götblad har avböjt att bli intervjuad."

http://tanjabergkvist.wordpress.com

 
Ingen bild

elizabeth patrick

16 november 2013 17:04

Letar du efter ett lån? Eller var du vägrade ett lån från en bank eller ett finansinstitut för ett eller flera skäl? Du har rätt plats för dina lån lösningar här! Elizabeth Global Finance Limited ge ut lån till företag och privatpersoner på en låg och prisvärd ränta på 2%. Vänligen kontakta oss via e-post idag via elizabethp111@live.co.uk

SÖKANDE DATA:

  1) Fullständigt namn:
  2) Land:
  3) Adress: a
  4) Staten:
  5) Kön:
  6) Civilstånd:
  7) Yrke:
  8) Telefonnummer:
  9) För närvarande ställning i stället för arbetet:
  10) Månadsinkomst:
  11) Lånebelopp behövs:
  12) Lån Varaktighet:
  13) Ändamål:
  14) Religion:
  15) Har du ansökt innan;
  16) Datum för födelse;
  tack,
Mrs Elizabeth Patrick

 
Jelena Klusa

Jelena Klusa

2 oktober 2015 11:05

BEWARE: Do not use most of all these Private Money Lender here, there are not genuine and trustworthy mostly if they have a free email account i.e yahoo, gmail, hotmail, live etc, that should arose your suspicion and be very cautious. If they have telephone number with international dialing codes from Nigeria (Africa ) & India then you have to beware. A genuine lender would have a legitimate website, personalized email address/account from their website and not a free email account. I would recommend anyone looking for a trusted/relaible loan lender to visit: CHESHIRE LOAN COMPANY LTD BASED IN THE UK & USA and their credibility/reputation speaks for them far more in the industry than other lenders whom put up advertisement here just to lure genuine loan seekers out of their hard earned money. Contact CHESHIRE LOAN COMPANY LTD for all kinds of Business & Personal Loan, Mortgage Loans, Debt Consolidation and Real Estate Loans. Their Website: www.cheshireloancompany.com or Email: contacto@cheshireloancompany.com Skype Id: cheshireloan.company

http://www.cheshireloancompany.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se