thoralf

Direktlänk till inlägg 1 juni 2018

KALMARPOLISEN MÖRKADE MORDBRAND?

Av Thoralf Alfsson - 1 juni 2018 18:00

Tidigt på morgonen den 23 september 2016 utbröt en brand i en samlingslokal i Smedby utanför Kalmar. Källarlokalen användes av shiamuslimer som bönelokal eller moské. Branden inträffade bara veckan innan shiamuslimerna skulle börja fira sin stora högtid Aashura som firas under 10 dagar till minne av Husayns död i Karbala. Frågan man måste ställa sig är om det finns något samband mellan branden och den kommande högtiden för shiamuslimer.


Polisen och media var dock snabba med att bedöma brandorsaken. Branden inträffade vid ca 05 på morgonen men redan vid 09 hade polisens tekniker fastställt brandorsaken till ett elelement innanför dörren.


Östra Småland uppdaterade sin artikel väldigt snabbt på morgonen.


”Polisen misstänkte inledningsvis att branden kunde vara anlagd och rubricerade därför händelsen som mordbrand, men efter att tekniker gjort en brottsplatsundersökning kunde man konstatera att det med högsta sannolikhet inte ligger något brott bakom.

– Branden tros ha startat av ett tekniskt fel i ett av elementen i lokalen, säger Catarina Bandt, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Kalmar.”

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/brand-i-kallarmoske/


Jag tyckte det var väldigt märkligt att polisen så snabbt gick ut med brandorsaken. Polisen brukar vara väldigt försiktiga med att uttala sig om brandorsaken och vänta till alla undersökningar är klara innan man uttalar sig om brandorsaken, vilket kan ta flera veckor.


I artikeln i Östra Småland fanns även ett foto som gjorde det ännu märkligare då man kunde se att dörren hade brunnit men även ett skärmtak och ett staket utanför lokalen. Medan skadorna inne i lokalen inskränkte sig till strax innanför entredörren.


Eftersom det varit ett antal moskébränder under de senaste åren, där andra muslimer misstänks för att ha anlagt branden så började jag för några månader sedan fundera över branden i Smedby.


Jag började med att begära ut förundersökningen från polisen och fick då ett mycket märkligt svar.


 


Polisen ansåg att förundersökning var sekretessbelagd. Nu blev jag än mer nyfiken eftersom man gått ut till media med att det var ett element som var brandorsaken och då kan väl knappast finnas något behov av sekretess.


Därför begärde jag få ett beslut från polismyndigheten om sekretess som jag kunde överklaga.


Efter några veckor kom i stort sett hela förundersökningen istället i ett brev. Det var bara namnen på ansvariga för källarmoskén som var överstrukna och därmed sekretessbelagda. Men jag var/är totalt ointresserade av namnen.


När jag läste förundersökningen så blev jag inte så mycket klokare på brandorsaken. Men så uppmärksammade jag att polisen hade skickat elmaterial tillhörande elementet till NFC (Nationellt Forensiskt Centrum) för undersökning. Men polisen hade valt att inte skicka med svaret på undersökningen. Det måste utan tvivel ha funnits och ingått i förundersökningen.


Jag begärde då att få kopia på svaret från NFC. Det dröjde ytterligare någon vecka så kom svaret. Här nedan kan du läsa svaret.


 ”Resultatet talar starkt för att något elektriskt fel på det insända materialet inte har orsakat brand.”

 

Med andra ord så talar allt för att det var en anlagd mordbrand som polisen i Kalmar av någon underlig anledning ville dölja!

 

Eftersom branden inträffade bara en vecka innan shiamuslimer skulle börja fira Aashura så är min gissning att det var sunnimuslimer som låg bakom brandattentatet!

 
 
Ingen bild

Pekka

2 juni 2018 00:27

Låter väldigt märkligt med den motiveringen för att sekretessbelägga en handling. Alla utredningar kan komma att tas upp då de lagts ned - om nya uppgifter tillkommer och det anses ha begåtts ett brott. Det här luktar hund begraven och det insåg nog polisen med som plötsligt ändrade sig men maskerade alla namnen.

 
Ingen bild

Lena1

2 juni 2018 00:28

Det har jag också misstänkt många ggr. Senast vad det i "min lilla stad" ett attentat för ca en månad sedan, då någon kastade in en granat genom ett köksfönster (som tur detonerade den inte). Vi har fortfarande inte fått höra något om VARFÖR, vad har polisens utredningar kommit fram till? Nej inget får komma ut, det ska mörkas...

 
Ingen bild

En småländska

2 juni 2018 00:49

Då på hösten 2016 var polisen nog rätt säker på att detta skulle flyga under radarn och kunna sopas undan eftersom all diskussion viftades åt sidan som rasism. Inga övriga resurser behövde användas och många utredare var i Malmö och inte i Kalmar.

 
Ingen bild

Molle

2 juni 2018 00:56

Dessa poliser som har handlagt detta borde sparkas från sina tjänster. Rena stasi-metoderna.
Det är verkligen dags att SD kommer in och rensar upp i pk-träsket.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

2 juni 2018 01:36

Märkligt. Verkligen mycket märkligt. Obegripligt märkligt.

Har Svergie som nation tagit ställning till vilket lag vi ska heja på?
Ska vi heja på shiialaget, eller på sunnilaget?
Eller ska vi som alltid vara låtsasneutrala och hålla på dem som är i ledning?

Har LAS-mannen eller hans lilla bloda uttalat sig om vad vi ska/får tycka i frågan.

Då kanske inte alla är bekanta med den religiösa högtiden Aashura så bjussar ja gpå en länk:
https://www.youtube.com/watch?v=5XFnKza81pg

 
Ingen bild

World Traveller

2 juni 2018 02:16

Magkanslan brukar oftast vara raett.

 
Ingen bild

Laglydig

2 juni 2018 02:33

Bra gräv där Thoralf!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

2 juni 2018 02:52

Polisens ovilja att lämna ut förundersökning och svaret från NFC indikerar att Thoralf sannolikt har helt rätt i sina misstankar. Polisen i Kalmar har överseende med mordbrand, om det är en extra skyddsvärd grupp(läs muslimer) som är gärningsmän.

Thoralfs utmärkta gräv är ännu ett exempel på att vi lever i en anarkotyranni som snart kommer att övergå i fascism.

Vänta bara ni.

Politiker som uppvisar tydliga fascistoida drag och skulle välkomna ett fascistiskt styre är t.ex Morgan Johansson, Peter Eriksson, Cecilia Malmström och Annie Lööf.

Riktigt otäcka människor.

Det största bedrägeriet i Sveriges historia" - Konferens 19 Maj 2018
https://tinyurl.com/yb5tonx7
https://www.youtube.com/watch?v=_PdNEA-Rjxk

 
Ingen bild

Humanist

2 juni 2018 05:31

En stor eloge till dig, Thoralf, för att du orkar gräva i sådana här saker och sedan sprida informationen på din blogg. Bra jobbat!

 
Ingen bild

C Andersson

2 juni 2018 06:44

Hej Thoralf.

Jag tycker det kvarstår en del frågor

1. Är utlåtandet från NFC odaterat? Hann polisen få deras utlåtande före klockan 09.00 samma dag som branden utbröt?

2. Vad innebär ett konvektorelement med nätkabel? Innebär det att elementet inte var fast installerat? Är ett konvektorelement säkrare än ett konventionellt elelement?

4. Vad innebär det att nätkabeln gick till en dubbel brytare. Betyder det det var en tvåpolig brytare? Var satt brytaren på elementet eller var det uttaget som gick via en en 'dubbel brytare'?

5 Var elementet skyddsjordat? Är anläggningen försedd med jordfelsbrytare?

Jag har förstått att du har kompetens att kunna svara på de här frågorna. Förutsatt att du har tillgång till alla fakta.

En helt annan sak. Jag var i Kalmar i går och besökte bland annat Giraffen. Där blev jag nödsakad att uppsöka bekvämlighetsinrättningen. Inne på dass låg en bunt lappar med texten: 'Läs sanningen på Sveriges viktiga sajt ! www.samnytt.se' Det måste vara en riktig skitsida med tanke på marknadsföringen på den platsen.

Thoralf Alfsson

2 juni 2018 09:37

Fråga 1 svaret kom flera veckor efter branden. Elementet var fast monterat på väg men anslutet med sladd till ett uttag med brytare om jag tolkar bilderna rätt.

Branden inträffade 23 september, svaret från NFC är daterat till 21 december.

 
Ingen bild

SM811

2 juni 2018 07:31

Så fort det handlar om brott som invandrare begår eller misstanke om brott skall det tystas ned. Undrar vilka direktiv som Håkan Wessung har fått?

 
Ingen bild

SM811

2 juni 2018 07:36

OT: "Löfvens lösning på partikrisen: Ska sluta prata invandring
Socialdemokraterna rasar till historiskt låga siffror samtidigt som Sverigedemokraterna blir allt starkare i opinionsmätningar."
http://www.friatider.se/l-fvens-l-sning-p-partikrisen-ska-sluta-prata-invandring

 
Ingen bild

SM811

2 juni 2018 07:48

Detta har hänt under tiden som Stefan suttit vid rodret.
"Ljug aldrig för någon som litar på dig."
http://soldatmamma.blogspot.com/2018/06/ljug-aldrig-for-nagon-som-litar-pa-dig.html
https://4.bp.blogspot.com/-Hk-S6gsvvcg/WxGwOmFdaII/AAAAAAABZl0/80t1UnhEo44rQTIUzKpYNDe6O8fuSDWzwCLcBGAs/s1600/30629053_2117521251627004_2881713431147184128_n.jpg

 
Ingen bild

dajevlar

2 juni 2018 08:45

Verkar som om Svensk polis ofta lägger ner brott där både offer och gärningsmän är invandrare (såvida det inte handlar om mord kan man ju hoppas). Orsaken är att vi lever i parallella samhällen. Polisen vet inte vilka personerna är, var de bor, var de arbetar eller hur de är.

Hade de handlat om svenskar hade chansen varit större att de känt till motiv och därmed gärningsmännen.

Näe, vårt samhälle förändras kraftigt åt det sämre hållet. Vi är den första generationen som lämnar över ett mycket farligare, otryggare och sämre samhälle till våra barn, än det vi själva växte upp i. Den första generationen genom alla tider !!! Orsakerna är flera, men den makalösa immigrationen är en av de största.

 
Ingen bild

Iceman

2 juni 2018 08:47

Full av beundran över din förmåga att avslöja det korrupta etablissemanget. Du vet vad du gör, du är kunnig och ihärdig. Önskar vi hade en av din kaliber här i Malmö!
Uppenbart har polisen mörkat och det vore skandalöst i gamla Sverige! I detta nya 1984-Sverige är det tyvärr vad vi kan förvänta oss. Vi måste röka ut förrädarna vid valet.
Tack för ditt hängivna arbete!

 
Ingen bild

Rune

2 juni 2018 08:54

Poliser som försöker dölja ett begånget brott, begår väl tjänstefel? Och skall väl då ha åtal att vänta?

 
Ingen bild

Christer

2 juni 2018 09:27

Bra gräv som vanligt Thoralf!
Man kan tycka att de personer som hyrt lokalen skulle reagera på den bristfälliga polisutredningen, men jag undrar om inte denna spelar mindre roll för dom. Jag tänker att dessa shiamuslimer mycket väl visste att attentatet kom från sunnimuslimer. Men eftersom en muslim inte respekterar vår världsliga polis, och som dessutom har sin grund i ett kristet land så är värdet av en polisutredning ringa. Det här sköter dom bättre själva.
En muslim som ställs inför rätta i Sverige nekar nästan till 100 % till brottet. Men det handlar inte om brottet som sådant, det handlar om rättsordningen. En muslim kan inte dömas av vår kristna polis, en muslim kan endast dömas av den allsmäktige profeten. För vanliga "småbrott" kan församlingens imam komma med en viss uppsträckning, men det brukar vara en uppmaning om att flitigare besöka moskén för att bli en bättre muslim.
Detta muslimska synsätt är själva fundamentet till det parallella samhälle som islam etablerat i vårt land. Vi vanliga medborgare hade nog inte klämm på detta, men många makthavare visste men blundade. De som borde protesterat mest är företrädare för Svenska Kyrkan, men de är förespråkare för värdegrunden "allas lika värde".

 
Ingen bild

Hm

2 juni 2018 09:49

Thoralf är otrolig! Gissar att diverse lokala förmågor hellre skulle se honom i riksdagen för att kanske slippa undan hans Argusögon. Mot bakgrunden av intyget från NFC borde nog Catarina Bandt hos Kalmarpolisen komma med ett klargörande.

 
Ingen bild

Peter Bohman

2 juni 2018 10:07

Om polisen sysslar med mörkläggning av ej sekretessbelagda brottsutredningar har Sverige verkligen hamnat på ett sluttande plan vad det gäller förtroendet för våra rättsvårdande myndigheter.

 
Ingen bild

Folklig

2 juni 2018 10:20

Alltså!
Det bevisas gång efter gång att du Thoralf är bättre journalist än precis alla journalister i systemmedia. Det har du varit via din blogg länge nu.

 
Ingen bild

Friholt

2 juni 2018 10:47

@Rune 08:54 Det bristande förfaringssättet borde åtminstone kunna intressera JO. (I alla fall som JO var en gång.)

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 juni 2018 11:54

@Thoralf. Då borde ha en "videoblogg" (eller vad det heter) på Youtube. Avslöjande på avslöjande som är värda ännu större spridning...!

Thoralf Alfsson

2 juni 2018 12:05

Sprid gärna via Facebook och twitter

 
Ingen bild

Hen

2 juni 2018 12:16

Det förefaller inte sannolikt att polisen skulle mörka en mordbrand. På sin höjd har man gjort en felaktig bedömning initialt, som det rimligen fanns fog för där och då. Om man så i ett senare skede saknar spaningsuppslag, är det givet att förundersökningen läggs ned. Och frågan är vem som är bäst lämpad som brottsutredare. Om valet står mellan mästerdetektiven Blomkvist (aka Alfsson) och Kling & Klang, så skulle nog en överväldigande majoritet trots allt välja de senare.

Thoralf Alfsson

2 juni 2018 15:27

Klart att en sunnimuslim tänker så

 
Ingen bild

Tony

2 juni 2018 12:23

Vi tar inte bara i mot dem, på köpet får vi även deras strider som varat i Evigheter, finns det något land på jorden med mycket muslimer utan att det krigas mot andra eller mot varandra?

 
Ingen bild

Sant

2 juni 2018 12:43

Sjuk mörkläggning men främst sekretessbeslutet. Kalmar i ett nötskal tyvärr!

 
Ingen bild

LG

2 juni 2018 13:00

Snygg undersökande journalistik, Thoralf!

Här har de s k "journalisterna" på SR Kalmar och Barometern mycket att lära av dig.

Du gör journalisternas jobb oerhört mycket bättre än de själva.

Enda undantaget är Ulf Carlsson på Östra Småland som fortfarande beter sig som en riktig journalist, och vad jag har sett, aldrig ljuger för sina läsare.

Give em' hell!

 
Ingen bild

Hacke

2 juni 2018 13:10

Fantastiskt gräv igen Thoralf. Du gör mer som fritids-/medborgarjournalist än de samlade statsunderstödda medierna tillsammans i regionen.
Här stinker det skunk lång väg som på så många andra håll hos myndigheterna i dagens 7-klöversverige.
Vilket hästjobb det kommer att krävas i saneringsarbetet efter lands- och folkförrädarna som infiltrerats i varenda vrå av samhället.

 
Ingen bild

Lena1

2 juni 2018 13:13

@Ölandsbonde 01.32 Aashura har jag aldrig hört talas om men tittade på länken och blev förfärad. Det är i mina ögon det yttersta beviset på självförakt och förvirring ( tänk unga flickor i Sverige som skär sig o annat självskadebeteende.

Det påminner också om jesuiten i Dan Browns bok "Da Vinci koden" som plågar och späker sig.

Men då kan man ju också tänka att det svenska folket har en "mild" form av detta självförakt.

 
Ingen bild

Pepparholm

2 juni 2018 13:18

Jag har litat på polisen i vårt land. Kanske man stundom klantar sig men de är ärliga.
På senare år har dock klanten ökat. De kanske är satta i system för att dölja för allmänheten?

Det synes krylla av kommunikatörer på alla polisnivåer. Aldrig en riktig och ansvarig polis som får träda fram. Kommunikatörens mantra är att ”det är förundersökningssekretess och ingen kommentar”. Det kan inte vara så svårt att säga i alla lägen så jag hoppas att lönen är låg.

Den danska polisen begriper inte den svenska polisens policy att mörka information. I Danmark går man direkt ut med det signalement som man har för att få allmänhetens hjälp. Resultatet är en mycket högre uppklarningsprocent än i Sverige.

Vi måste få en opolitisk och därmed objektiv polis som vi kan lita på!

 
Ingen bild

Lena1

2 juni 2018 13:29

Intressant frågestund och avslutande ord från SWEBBTV möte den 19/5.

https://www.youtube.com/watch?v=_PdNEA-Rjxk

 
Ingen bild

onkel sven

2 juni 2018 13:38

Han som gick i pension i senaste veckan kanske vet mycket om händelsen ?

 
Ingen bild

Tony 1

2 juni 2018 14:31

Vafalls får man inte grilla hallalkorv

 
Ingen bild

Björn

2 juni 2018 18:30

Tyvärr är situationen idag som så att det från polisens sida läggs ner förundersökningar som inte alls borde läggas ned. Idag har polisen svårt att hinna med att utreda brott där det redan från början finns kända gärningsmän. Allt för många brott där man ej vid anmälningstillfället redan har en känd gm läggs därför ned, med olika krystade förklaringar till nedläggningsbeslutet.
Den här branden är ett klart bevis på detta. Tycker dock att det var ett mycket klumpigt hanterande av ärendet, då Toralf ville ha ut förundersökningen.
Gissar dock att förundersökningen lades ned först efter det att resultatet från NFC hade kommit
Till polisen. Förmodligen fanns heller inga kända vittnen till hur branden startade.
Och som kommissarien Wessung skrev så innebär en nedläggning inte att polisen aldrig mer kommer att arbeta med ärendet. Kommer det in uppgifter som det går att arbeta med, så tas ärendet upp igen. Gissar dock att det är ganska ovanligt om man nu inte pratar mordfall (cold case ärenden).
Jag vill hävda att till följd av allt för mycket politisk inblandning i polisverksamheten under de senaste 25 åren har polisen hamnat där man är idag, en myndighet med allt för dålig och oeffektiv organisation. Och tyvärr verkar det som att flera av våra myndigheter befinner sig i samma sits.

 
Ingen bild

Klaa

2 juni 2018 19:22

Skön låt!
https://youtu.be/JBhxXAsdbLw

 
Ingen bild

Ölandsbonde

2 juni 2018 19:25

""Ungdomsgäng" satte eld på bildäck – skulle stena blåljuspersonal"

Så har det alltid varit. Eller?

 
Ingen bild

Knasterr

2 juni 2018 19:38

Värdegrund är: tjuvfiske och mordbrand?!

https://samnytt.se/fiskeforeningen-i-eskilstuna-invandrare-fick-inte-fiska-tande-pa-skogen/

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

2 juni 2018 21:39

Jag har hört sägas att det har blivit bättre och lugnare i vissa områden i Gtbg.
Antar att det är något påhittat och får skrivas på listan för fake news.
Eller är det Morgan J som har beordrat journalisterna att lugna befolkningen.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

2 juni 2018 23:18

Lena1

Jodu Lena, det finns mycket på nätet som visar hur shiiamuslimerna firar Aashura. Min länk är mild till innehållet. Det finns mycket värre.

Annars så går tankarna till Mååna Muslim som beundrar införseln av riktiga högtider jämfört med vårt töntiga midsommarfirande.

Nu råkar jag vara född som vit man så vad jag tycker är så klart helt fel. Men jag föredrar svenskt midsommarfirande på traditonellt sätt från klädsel av stången till sista snapsen till en Jansson.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

2 juni 2018 23:22

"Hot- och våldsutsatta vårdanställda i Skåne utrustas med kroppskameror"

Så har det alltid varit. Eller?

 
Ingen bild

Molle

2 juni 2018 23:32

Konstigt: i morse i tv4 sa GW Persson att massor av poliser rösta på SD. Hade lika många civila röstat likadant så hade Jimmie haft egen majoritet sa han.

Men, men det gäller tydligen inte i KAlmar polisdistrikt.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

3 juni 2018 01:13

Fullständigt vedervärdigt. Det vänder sig i magen och man blir spyfärdig!

https://tinyurl.com/y7c2yzwr
https://www.facebook.com/groups/ateist.sverige/permalink/1715443065201841/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

3 juni 2018 02:13

Flashback: Badande vägrade flytta sig – fördröjde livräddning

"Pratade för 2 min sedan med en vän som var på plats. Kan bekräfta att det var ska vi säga "icke födda svenskar" men negativ syn på svenska räddningsarbetare som spelade macho och vägrade flytta sig. Om det var 100% medvetet är svårt att säga men ambulans och brandkår tog fram hatet från många på plats. Två familjer skall vara speciellt utpekade som att inte vilja hjälpa till om man säger så."

https://tinyurl.com/yd86thec
https://www.flashback.org/sp64222950

 
Ingen bild

Rosenfinken

3 juni 2018 04:59

Det har under våren varit två stora bränder i Kalmar. Den ena i en stor bilhall. Har inte läst något om orsakerna till de bränderna?

 
Ingen bild

SM811

3 juni 2018 08:54

Cosmik Debris Söndag 3 juni 01:13
Fullständigt vedervärdigt.
Håller helt med dig. Detta skall förbjudas.

 
Ingen bild

Trollhättan

3 juni 2018 10:48

Tummen upp för detta avslöjande!
Jag har själv varit med om att polisen lägger sekretess ganska godtyckligt kring undersökningar nuförtiden och blir ganska förbryllad varför detta anses nödvändigt.
I ett fall handlade det om en parkeringsskada som jag begärde ut handlingar kring och blev nekad. Vem sekretessbelägger parkeringsskador på bilar och varför?
Nånting står inte rätt till när allmännahandlingar plötsligt inte får komma ut till allmänhetens kännedom.

Hur vet vi att polisen verkligen gör sitt jobb om vi skattebetalare inte får granska deras arbete?

 
Ingen bild

Nils

3 juni 2018 12:21

År 2040-2050 kommer muslimer att vara i majoritet i Sverige och då kommer dom att överge S, Mp, V, C och Kd. Muslimska brödraskapet kommer då att vara det största partiet.

 
Ingen bild

jaså

3 juni 2018 13:46

Klart att man inte ska sprida dina rasistiska budskap. Kan bara hoppas att du inte kommer in i riksdagen ! En riksdagsman har en skyldighet att titta positivt på Sverige och vad vi Tilssammans kan göra för att vårt land ska bli bra för alla.
Thoralf. Jag har tittat på dina trådar genom åren och du har knappt EN ENDA GÅNG kommit med något som gynnar vårt land utan dina trådar är till 99% negativa och en sådan riksdagsman lär förstöra mer än göra nytta i riksdagen.
Jag är övertygad om att du är förblindad av hat och hat har aldrig varit en strategi för att lösa problem,hur stora dom än är.

Thoralf Alfsson

3 juni 2018 21:33

Om jag skulle sprida ett rasistiskt budskap skulle jag blivit anmäld av t.ex dig men även av många andra.

Du gillar inte SD:s politik och att jag lyfter upp frågor som är kopplade till den stora migrationen och den misslyckade integrationen. Ditt enda argument är att det är "rasistiskt".

Du tillhör den naiva skaran som ännu inte ser den negativa utvecklingen som pågått under flera decennier.

Sedan är du negativ till allt jag så jag tror inte du är rätt person att bedöma vare sig mig eller SD. Du har givetvis inte läst våra partiprogram.

Vad har du själv fått ditt hat ifrån?

 
Ingen bild

Pepparholm

3 juni 2018 13:49

En 75-åring drunknade i Borstahusen och en 17-åring i Degerfors. I båda fallen fördröjdes och försvårades räddningsarbetet av vuxna egoister, felparkerare och skränfockar som inte begriper hur man beter sig och hjälper till eller går åt sidan på en skadeplats. Till och med polisen i Örebro, som är snar att anmäla sina egna (Peter Springare), är förtvivlad över hur man filmade den döde och lyfte upp små barn så att de skulle se bättre.

Det fick till och med den alltid mumlande Anders Ygeman att twittra: ”Tänk till, var inte en liten lort. Se till att hjälpa till nästa gång någon är i behov av hjälp”. Han tycker nog själv att det är ett kraftfullt uttalande från den som är gruppledare i riksdagen för sossarna.

Jag tycker det är banalt och säger inget om hans politiska inriktning mot dem som inte begriper hur man ska bete sig mot sina medmänniskor. 
Ingen bild

Cosmik Debris

3 juni 2018 15:15

Lyssna på vad Elisabeth Engman säger efter 14:20 min.

FRÄMLINGSFIENTLIGA BLOMSTERTIDER UTAN FLAGGOR
https://tinyurl.com/y8xsuhoo
https://www.spreaker.com/user/verklighetschecken/fraemlingsfientliga-blomstertider-utan-f

Sverige går INTE att rädda. Det är helt jävla kört.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

3 juni 2018 18:00

Svaga skolresultat i utsatt område

“Nästan sju av tio 15-åringar i Bergsjön i Göteborg gick i fjol ut nian utan att vara behöriga till gymnasiet.Mönstret är liknande i många av de områden som klassats som utsatta.”

”Svaga skolresultat” Nej, det är katastrofala skolresultat.

Lycka till med ert vansinnighetsprojekt.

https://www.svt.se/svttext/web/pages/107.html

 
Ingen bild

Lena1

3 juni 2018 18:56

@Cosmic Debris ang. att de som är födda av föräldrar som inte är födda i landet och som vid studentexamen visar upp sina föräldrars flaggor och inga svenska. Att dessa ungdomar som tar studentexamen föraktar svenska flaggan och även "det svenska", kan jag bekräfta via en väninna som är lärare. Hon berättar att hon jobbar med i en förort i Stockholm och det är många ungdomar med utländskt påbrå. Många av dessa tycker inte att de är svenskar trots att de är födda här. Det verkar som om det är "inne" bland dessa med utländskt påbrå som att förakta allt "svenskt". Det är verkligen så att "integrationen" har misslyckats....

 
Ingen bild

Stefan A

3 juni 2018 20:30

Man drog en rövare och hoppades att den där Alfsson skulle nöja sig med det, men det sket sig...

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

3 juni 2018 21:27

Det är utan tvivel tydligt att våra politiker inte vågar ta i invandringsproblemet.
10 000 uppehållstillstånd / månad är vansinne.
Dom säger en sak: Vi har minskat invandringen betydligt !
Det är feg feg lögn.
Dom måste ställas till ansvar.
Sverige är fortfarande "DÅRARNAS PARADIS"

 
Ingen bild

Gambler

3 juni 2018 23:53

@Stefan A:

Det är tyvärr många tjänstemän som gör och tror att "dom kommer nöja sig o inte bättre begriper".

 
Ingen bild

Lion

4 juni 2018 12:25

Fan vad amatörmässigt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards