thoralf

Alla inlägg den 19 juni 2018

Av Thoralf Alfsson - 19 juni 2018 19:30

Att försöka föra en sansad debatt om havsnivåhöjningar i Kalmar kommunfullmäktige är inte möjligt. Jag blev omgående beskylld för att vara klimatförnekare. ”Det är du och Donald Trump” hävde samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfsson (S) ur sig när argumenten tryter.


Sedan följde en rad märkliga påståenden från flera ledamöter, mest häpnadsväckande var uttalanden från Miljöpartiet och Vänsterpartiet under måndagens kommunfullmäktigemöte när min interpellation om havsnivåer vid Kalmars kust debatterades.


Tyvärr så återger inte vare sig Barometern eller Östra Småland på riktigt sätt vad som kom fram under debatten. Jag blir så besviken på de journalister som bevakade kommunfullmäktige. I Östra Smålands artikel citeras vänsterpartisten Bertil Dahl när han ljuger i debatten men det bekommer inte journalisten det minsta och vips så framstår lögnen som en sanning för läsarna.


"– Valet vi har att göra är att basera oss på Thoralf Alfssons mätningar eller FN. Du påstår saker, du skapar fake news, det är vad det handlar om, sa Bertil Dahl (V)."

 


Jag skulle aldrig använda mig av mina egna mätningar i en klimatdebatt i kommunfullmäktige. Dessutom är lögnen så uppenbar då jag knappast är 150 år gammal. De faktauppgifter och grafer som jag redovisade grundar sig på mätningar som startade redan 1887 i Karlskrona. Alla data till graferna är hämtade från SMHI:s Open data. Det är bissart att Bertil Dahls lögn kan stå utan att jag kan bemöta den.


Men jag kan inte undgå känslan av att artikeln går ut på att misskreditera mig som en oseriös politiker! 


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/anklagelser-om-fake-news/


I min interpellation hade jag ställt två frågor till samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfsson (S)


Hur mycket har havsnivån stigit vid Kalmar kommuns kust de senaste 50-100 åren?

Hur mycket förväntas havsnivåerna stiga vid Kalmar kommuns kuster i framtiden?


På första frågan blev svaret ingen höjning alls. Det finns ingen höjning av havsnivåerna i Kalmar, snarare en sänkning. Miljöpartiets tjat om havsnivåer och översvämningar är enbart klimatalarmism. Jag tror det sved att skriva det svaret!


På andra frågan svarade Mattias Adolfsson som så många andra 1 meters höjning av havsnivåerna fram till år 2100. Vilket är helt felaktigt när man läser rapporten från SMHI med rubriken ”Framtida havsnivåer i Sverige”.


I den framgår det klart och tydligt att havsnivåerna i Kalmarsund förväntas stiga med ca 10cm fram till 2050 och 45cm fram till år 2100 enligt IPCC och SMHI värsta scenario (RCP8.5). Värsta Scenario, ett scenario som är ytterst osannolikt att det kommer inträffa. Det troligaste scenario är att vi får en havsnivåhöjning på 10-20 cm fram till 2100 om vi får ett varmare klimat på jorden. Men det är inte lika alarmerande för Miljöpartiet och därför undviker de detta i alla debatter.


Istället kom flera häpnadsväckande uttalanden under debatten. Lyssna själv. Min interpellation börjar vid 56:20 in i klippet.



Jag citerar några av de uttalanden som sas och kommenterar det också.


”Det är ju allmänt känt att du är klimatförnekare, det är du och Donald Trump.”

Mattias Adolfsson (S)


När jag presenterar fakta och statistik från SMHI och deras prognos för havsnivåhöjningar för Kalmarsund tar Mattias Adolfssons argument slut och då kommer den här typen av påhopp. Det är så ynkligt av samhällsbyggnadsnämndens ordförande. Skall jag sjunka till samma låga nivå och börja med epitet på Mattias Adolfsson?


”Ett hundraårsperspektiv är lite väl kortsiktigt”

Per Dahl (M)


Frågan är om Per Dahl menade att vi skulle ha den planeringshorisonten i allt kommunalt arbete med detaljplaner?


”Det är underligt att man försöker bygga ett resonemang på grafer bakåt i tiden och försöker dra slutsatser framåt vad som kommer att hända.”

 

”Det är fullständigt orimligt att försöka dra en slutsats om hur framtiden ska se ut baserat på hur det har varit historiskt.”

Max Troendlé (MP)


Hårresande uttalanden från Max Troendlé som borde fundera på varför vi för statistik över nästan allting i samhället. En av de viktigaste anledningarna är ju att det visar verkligheten. Det är därmed ett av de viktigaste verktygen för att blicka in i framtiden men det passar inte Miljöpartiet.


”Man ska inte bara snöa in sig på SMHI:s rapporter.”

Max Troendlé (MP)


Max Trondlé misstror SMHI då deras fakta och prognoser för havsnivåhöjningar inte stämmer överens med vad Miljöpartiet predikar i Kalmar och i Sverige. Istället ansåg Max Troendlé att rapporter från Donald Trumps USA var bättre. Kom ihåg att SMHI.s rapporter är anpassade till våra svenska förhållande med landhöjningar. Landhöjningarna vill Miljöpartiet inte låtsas om.


”Isarna smälter när det blir varmare.”

Jonas Lövgren (M)


Jonas Lövgren har mycket att lära. Han borde lyssnat lite på Björn Brändewall när han pratade iskuber. Om det är -30 grader och sedan blir -20 grader, då har det blivit 10 grader varmare men det smälter ingen is trots att det blivit varmare ;-)


Jag tror vi får vänja oss vid den här typen av påståenden. Då man påstår saker, skapar så att säga fake news på sitt eget sätt i debatten för att gynna sina egna intressen.”

Bertil Dahl (V)


Ett häpnadsväckande påstående från vänsterpartisten Bertil Dahl. Jag visar historiska data uppmätta av SMHI och en tabell från en rapport skriven av SMHI och vänsterpartisten Bertil Dahl har mage att påstå att jag skapar fake news. Då har man någon form av blockering i skallen. Eller så är det hatet mot SD som förblindar förståndet.


Jag hoppas i varje fall att alla ledamöterna i kommunfullmäktige förstod att vi inte har haft några förändringar av havsnivåerna i Kalmar fram till idag. Jag kan dock bara konstatera att flera av debattörerna i Kalmar kommunfullmäktige vägrade att ta till sig de fakta som jag presenterade.

 

Det brukar kallas att vara faktaresistent! Vilket är ett synnerlige farligt tillstånd för en politiker. Vi har sett konsekvenserna inom Migrationspolitiken.


PS

I tysthet och mellan fyra ögon så håller ett antal politiker med om min beskrivning men de vågar inte stå för det öppet. Vad är det för samhällsklimat vi fått?

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards