thoralf

Alla inlägg den 15 juni 2018

Av Thoralf Alfsson - 15 juni 2018 15:57

 

På bilden finns bara männen med. Kvinnorna fick stå ca 50 meter ifrån männen och imamen som talade och gapade i högtalarna. Foto Privat.


Jag har idag kontaktats av flera boende i Norrliden som varit upprörda över att det idag på morgonen körts ut böneutrop i högtalare med upprepande av ”Allahu akbar” och andra fraser. Det har också gjorts i väldigt hög ljudvolym.


Vid en koll med polisen så fanns ett tillstånd för att använda en offentlig plats. Däremot var det tveksamt om det innefattade även böneutrop med den ljudvolymen.


Synd att jag inte hade vetskap om detta bönemöte och kunnat dokumentera det. Östra Småland hade dock en kvinnlig journalist på plats.


Hassan al Assads svar på journalisten frågor om inte böneutropen kunde störa de boende i Norrliden är väldigt talande för hur muslimer ser på sig själva och islam.


”– Vi har ingen aning om hur folk kommer att reagera utan det lär vi få reda på i efterhand. Det är säkert många äldre som stör sig, säger Hassan Al Assad."

 

Det är säkert många äldre som stör sig säger Hassan Al Assad men det bryr de sig givetvis inte om.

 

"Ramadan är slut. Nu firar vi att det är Eid al Fitr. Då ska man ropa Guds namn. Det här är speciellt och det är inget böneutrop. Vid kvart över nio ska en imam prata med folk och efter det ska vi be, säger Hassan Al Assad, som varit med och anordnat firandet.

 

Vid en gräsplätt i Norrliden centrum står två stora högtalare uppställda. Ur dem hördes bland annat mening Allahu Akbar, som betyder Gud är större, ropas ut.”

 

På en av bilderna i artikeln ser man klart och tydligt hur man har separerat män och kvinnor enligt samma princip som i moskéer. Män står på en plats i gräset med sina bönemattor och kvinnorna på betryggande avstånd om 30-40 meter i bakgrunden.


Vad säger alla svenska feminister om den kvinnosynen? Absolut ingenting!

 

Av de röstar jag hört idag så förstår jag att SD fick många nya väljare i Norrliden idag.

 

PS

 

När jag fick första samtalet idag tog jag bilen och körde upp till Norrliden men tyvärr så var alla på väg hem eller till sina bilar då. Men finns det någon som har bilder eller videoklipp som jag kan lägga upp på bloggen så tar jag tacksamt emot.


thoralf.alfsson@sd.se



Socialdemokraterna fiskar givetvis röster i grumligt vatten bland kvinnoförtryckande män och personer med en helt annan värdegrund än den socialdemokratiska som är så viktig i alla politiska församlingar. Såväl i riksdagen som i Kalmar kommunfullmäktige.



Av Thoralf Alfsson - 15 juni 2018 07:50

 


Det finns mycket konstigt folk. Igår kväll stannade jag till vid Kalmar tingsrätt för att ta några bilder av byggnaden som jag skulle ha till en grej som vi skall ha i valrörelsen. Då stannar en bil och en man med ett aggressivt sätt hoppar ut och frågar varför jag fotograferar tingsrätten. Jag förklarade för honom att jag inte var skyldig att redovisa för honom varför jag fotograferar på allmän plats.


Han insinuerade då att jag kanske förberedde eller planerade någon form att attentat mot Kalmar tingsrätt. Vilken tokstolle! Han sa sig ha polisiära rättigheter och ha uppdrag inom försvarsmakten. Det har nog varit lite för mycket av konspirationsteorier i hans huvud.


Jag undrar faktiskt om personen är lämplig att ha polisiära rättigheter. Om han nu verkligen hade det. Eller om det bara var i hans huvud?


Har noterat att de stora butikskedjorna i Kalmar verkar hålla en relativt låg nivå och marknadsföring i samband med att Ramadan nu är slut och muslimerna skall fira Eid fitr.   Kom på att jag inte såg ett enda tecken på detta när jag var och handlade på ICA Maxi. Eller är det så att min hjärna slutat registrera den marknadsföringen.


Samtidigt har det ju under det senaste året skett en förskjutning i värderingar och åsikter som mycket väl också kan ha påverkat de stora butikskedjorna till att vara mer återhållsamma i sin marknadsföring i samband med Ramadan. Sedan är det ju valår och valrörelse också. Det kanske också påverkar.


Men verkligheten försvinner ändå inte. Jag tror att fler människor än jag upplever den stora förändringen av Kalmars stadsbild, som inträffat under de senaste åren. Frågan är hur stor påverkan den gör på vilken valsedel som medborgarna väljer den 9 september.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards