thoralf

Alla inlägg den 13 juni 2018

Av Thoralf Alfsson - 13 juni 2018 20:32

Barometern har nu skrivit två artiklar angående att åklagaren Johan Henningsson lagt ner förundersökningen mot Pelle Frylestam för hets mot folkgrupp. Artiklarna innehåller flera häpnadsväckande svar från Pelle Frylestam och Johan Henningsson. Jag tar mig bara för pannan när jag läser artiklarna.


http://www.barometern.se/oland/hakkors-pa-sd-broschyr-utreds-inte-vidare/

http://www.barometern.se/kalmar/aklagare-om-att-kalla-sd-nazister-far-avgoras-fran-fall-till-fall/


Pelle Frylestam har ett galleri Svalan på Ängö. Politiskt tycks han stå långt till vänster och jag betecknar honom som en kommunist då han använt byggnadsmonument från socialismen Östeuropa som omslagsbilder på sin Facebooksida.


 


Jag ställer ju mig frågan om det svenska rättsväsendet skyddar en vänsterradikal kulturperson med mängder av vänner inom vänstermedia och kulturvärlden?

(sist i blogginlägget kan du se en lista på en del av Pelle Frylestams vänner på Facebook)


Nu ligger artiklarna bakom en betalvägg men jag skall citera delar av artiklarna så att alla förstår hur ”sjukt” vårt rättsväsende blivit.


Pelle Frylestam kallades till polisförhör, något han tycker var komiskt enligt Barometern.


”Polismannen undrade om jag verkligen var gallerist för han tyckte att det var ett slarvigt hakkors. Och Hitlermustaschen upptäckte han inte förrän jag uppmärksammade honom på den. Men jag förklarade att jag bara säljer tavlor, jag målar dem inte.

Men du erkände?

– Absolut. Jag hade gjort det igen om jag fått chansen, säger Pelle Frylestam.”

 

Uppenbarligen har den polis som genomfört förhöret inte tagit sin uppgift på allvar om man skall tro vad Pelle Frylestam sagt till Barometerns journalist. Var det verkligen ett förhör eller var det kompissamtal? Sedan fortsätter Frylestam.


”Åklagaren hade inget val. Alla som känner mig vet att jag är övertygad antirasist. Hakkorset och Hitlermustaschen var snarare ett sätt att förtydliga vad Sverigedemokraterna står för. Jag var inte orolig ett dugg.”

 

Eftersom Pelle Frylestam anser sig vara antirasist så kan han tydligen använda nazistiska symboler hur som helst. Han kan till och med använda dem för att smutskasta ett riksdagsparti. Förvanska partiets informationsmaterial med nazistsymboler och sedan publicera det på sociala medier med endast ett enda syfte. Att klistra naziståsikter på ett riksdagsparti och partiledaren.


Jag tror inte Pelle Frylestam hittat på svaren själv utan det kommer säkert från de personer han pratat med inom det svenska rättsväsendet. I andra artikeln har åklagaren Johan Henningsson svarat på Barometerns frågor och svaren är hårresande. Här är några citat.

Men först ett förtydligande. Han hade inte bara ritat Hitlermustasch utan även en Hitlerlugg. Men även också en photoshopad bild där halva ansiktet tillhör Hitler och andra halvan Jimmie Åkesson.


”Åklagaren Johan Henningsson la ner utredningen om hets mot folkgrupp efter att galleristen Pelle Frylestam ritat Hitlermustasch på Jimmie Åkesson (SD) och tecknat ett hakkors på en SD-broschyr. Varför?

Det handlar om vad den misstänkte uppgav i förhör. Varför han gjort detta och vilket uppsåt han har haft, det var därför jag la ner förundersökningen, säger åklagare Johan Henningsson.”


Det går bara dra en slutsats av Johan Henningsson svar. Om uppsåtet är att förtala, kränka Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna så är det med andra ord helt ok att använda sig av nazistsymboler på detta sätt. För min del anser jag att det är helt ointressant rent juridiskt vilket uppsåt Pelle Frylestam haft. Det är handligen och dess konsekvenser som skall bedömas av rättsväsendet.


Pelle Frylestam själv menar i ett Facebookinlägg att beslutet att lägga ner förundersökningen innebär att det är fritt fram att kalla SD för nazister.

Stämmer det?

– Den tolkningen får stå för honom. Det här är något som man måste avgöra från fall till fall. Man måste se i vilken kontext det används, säger han.”

 

Begriper inte Johan Henningsson konsekvenserna över sitt beslut att lägga ner förundersökningen. Han har ju bara på frågan tidigare sagt att det beror på vilket uppsåt Pelle Frylestam hade, vilket gjorde att han la ner förundersökningen.


Johan Henningsson har precis gjort det fullt legalt att kalla SD, Jimmie Åkesson och partiets företrädare för nazister. Det går inte tolka på något annat sätt.

 

Slutklämmen på artikeln gör det inte mindre pinsamt för Johan Henningsson.


”Jag såg häromdagen ett studentflak som hade texten ”Stöd Scan skjut en vegan”, det är knappast lämpligt men man kan nog inte rubricera det som hets mot folkgrupp.”

 

Jag kommer givetvis begära en överprövning av beslutet att lägga ner förundersökningen.


PS

Jag har fått en del feedback från personer som undrar över var rättsväsendet sysslar med. Även en del omdömen om Johan Henningsson som inte är så smickrande. Men de behåller jag för mig själv, i varje fall än så länge.


Pelle Frylestams FB-vänner (lista från 2016) i samband med anmälan.

Sören Björklund, styrelseledamot Gota Media AB, Lotta Zaar, journalist Barometern, Jesper Ericsson, Chef på Sveriges Radio Kalmar, Rasmus Jeppsson, journalist Barometern, Ulf Wickbom, fd politisk chefredaktör Barometern, Karin Asmundsson, journalist Östra Småland, Alexander Jensen, journalist Ölandsbladet, Peter Boström, journalist Ölandsbladet, Kenth Jönsson, journalist Ölandsbladet, Michael Ståhl, journalist Ölandsbladet, Annie Björck, journalist, Lennart Palm, reporter SR Kalmar, Erika Norberg, SR Kalmar, Bosse Nilsson, SR Kalmar, Bengt Grafström, SR Kalmar, Sven Ekberg, reporter SR/SVT, Kaisa Andersson, journalist SVT Nyheter Småland, Therese Hahne, SVT Nyheter, Johanna Hinteregger, SVT Nyheter, Malin Wollin, krönikör kvällspressen, Lena Hallengren (S), riksdagsledamot och ordförande utbildningsutskottet i riksdagen, Jonas Hellberg (S) politisk sekreterare, gift med Lena Hallengren, Ilko Corkovic (S), kommunalråd Borgholm, Marcel van Luijn (M), oppositionsråd Borgholm, Eddie Forsman, moderat Borgholm, Nisse Nilsson, kommunikationschef Länsstyrelsen Kalmar, Jörg Carlsson, överläkare Kalmar läns landsting, Karin Fransson, ägare Hotell Borgholm och matexpert i Sveriges Radio, Bertil Vallien, konstnär, Allan Willny, präst, Reine Medelius, präst, Dag Sandahl, präst.

Av Thoralf Alfsson - 13 juni 2018 17:13


Ännu en gång har Kalmar kommun satt igång avverkning/röjning av ett tätbevuxet område med lövträd och buskar mitt under fåglarnas häckningsperiod.


Jag ställde frågan till kommunen om man inte hade några regler och fick följande svar.


”Kommunens skogsbruk är certifierat enligt FSC och PEFC och i certifieringsreglerna står att "i skiktade, lövdominerade skogar undviks avverkning under fåglarnas häckningsperiod" och "med hänsyn till fåglarnas häckningsperiod sker inga naturvårdshuggningar i områden avsatta för naturvårdsändamål från april till och med juli". Enligt reglerna är det alltså OK att t.ex avverka barrskog och röja sly, utom i områden avsatta för naturvård, men vi försöker ändå undvika det så gott det går.”

 

Serviceförvaltningen och förvaltningschefen Benny Wennberg tycks strunta i certifieringsreglerna när han beordrar att detta jobb skall utföras under den absolut sämsta tiden på året. När man synar avverkningen så ser man att stora delar av det avverkade har fullt utvecklade blad och det har därmed gjorts i närtid i två områden. Jag bedömer ytan till någonstans mellan 30 000 – 40 000 m2 totalt i de både områdena.


Det är inte första gången som kommunen gör detta ”misstag”.


I en artikel i Östra Småland påstår Benny Wennberg att man var tvungen att röja på grund av flygsäkerheten och att man från Flygplatsen beställt röjning i vintras. Jag är övertygad om att flygsäkerheten inte hade påverkats det minsta om man väntat en månad med röjning. Att skylla på flygsäkerheten är bara ett nödtorftigt argument för att ursäkta sina egna misstag.


Som naturvän på riktigt, tycker jag att det är bedrövligt!

 

 

Det var Anders Brorsson som larmade om röjning på sociala medier och som fick kommunen att omedelbart stoppa röjning.


”Bra jobbat Kalmar kommun. Fäller en massa hassel-snår mitt under fåglarnas häckningstid. I detta snår finns bland annat häckande näktergal, gärdsmyg, härmsångare, lövsångare, törnskata med mera”

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards