thoralf

Alla inlägg den 28 juni 2018

Av Thoralf Alfsson - 28 juni 2018 23:31

Turbulensen fortsätter i Kalmar efter att SD av socialdemokraternas Johan Persson utpekats som huvudmotståndare i kommunvalet. Idag kom en ny artikel i Barometern där Johan Persson tvingas försvara sitt utspel.


”Strategin att inte blanda in Sverigedemokraterna i debatten, att låtsas som de inte finns, har testats under tio år nu. Den strategin har inte varit framgångsrik. Dessutom har vi ju en situation i Kalmarpolitiken att det inte är sannolikt att restallianspartierna kan få egen majoritet. Därför ser jag det som naturligt att jag går ut och upplyser väljarna om vad som gäller.

 

– En röst eller en proteströst på SD kan förändra utvecklingen för hela Kalmar. Ångerveckan för den rösten är fyra år lång, säger Johan Persson, som också är förvånad över att just Thoralf Alfsson toppar SD-listan i Kalmar kommun.

 

– Thoralf är ju väldigt tydlig, hans mål är att komma in i riksdagen, att samtidigt kandidera om en kommunalrådspost känns inte seriöst. Vem är egentligen SD:s kandidat bakom Thoralf?”

 

Flera intressanta aspekter i dessa ord från Johan Persson.


För det första tycks han tro att det handlar om strategi hur man bemöter Sverigedemokraterna. Jag kan upplysa Johan Persson att det inte handlar om strategi utan vilken politik man driver och om man förhåller sig till verkligheten och lyssnar till medborgarna och inte agerar vindflöjel som socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen.


För det andra dömer han ut restalliansen (M, L och KD) i Kalmar.


För det tredje är det självklart att SD skulle förändra utvecklingen i Kalmar med en stram invandringspolitik och ett fokus på återvandring för de som inte vill anpassa sig till det svenska samhället och göra rätt för sig innan man kräver samhället på bidrag. Vi skulle dessutom utveckla

Kalmar betydligt mer varsamt än vad Johan Persson gör, som bebygger snart sagt vartenda grönområde och förstör därmed fina och anrika kulturmiljöer.


När han sedan tycker att det inte är seriöst att jag kandiderar både till riksdagen och kommunfullmäktige så blir det pinsamt. Han borde titta lite på hur det ser ut inom sitt eget parti. Jag vet att det finns riksdagsledamöter för socialdemokraterna som samtidigt är kommunfullmäktiges ordförande i hemkommunen.


Dessutom står jag på en ”icke valbar” plats på riksdagslistan, nämligen nummer 63 och jag måste därmed kryssa mig in i riksdagen. Menar Johan Persson att jag skall avstå från att kandidera till kommunfullmäktige för att jag hoppas kunna kryssa mig in till riksdagen. Är Johan Person helt dum i huvudet?


Om det skulle gå väldigt bra i valet den 9 september och jag lyckas kryssa mig in i riksdagen så kan jag säkert göra precis som socialdemokraten Patrick Björck från Falköping sitta både i riksdagen och kommunen.


Om det skulle gå så bra i båda valen att jag kommer in i riksdagen och att vi samtidigt tar en oppositionsrådsplats i kommunen så är det bara ett angenämt och fantastiskt roligt problem som uppstår men det löser vi med så många nya och duktiga medlemmar. Johan Persson behöver inte oroa sig för det.


Imorgon kommer vi "inviga" vår nya Vepa med tolv politiska budskap framför Stadshuset!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards