thoralf

Direktlänk till inlägg 17 mars 2014

INSLAG I TV4

Av Thoralf Alfsson - 17 mars 2014 19:15

Har avböjt att kommentera beslutet om riksdagslistan i flera medier men när TV4 presenterade sitt upplägg så sa jag ok.


Inslaget i TV4 Kalmar blev inte så illa. Var nog ett riktigt beslut att ställa upp på intervjun. Mitt svar på några frågor var inte så bra enligt min minnesbild men dessa svar utelämnades i inslaget ;-)





 
 
Ingen bild

Mia

17 mars 2014 20:07

Hej Thoralf! Tråkigt att du inte kom med. Jag har mailat SD och uttryckt min besvikelse. Fortsätt blogga för jag finner det intressant.

 
Ingen bild

Hacke

17 mars 2014 20:12

Bra inslag som ytterligare förstärker bilden av en riktig hedersman.
Hyenorna vädrar blod förgäves.

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 mars 2014 20:35

Ett väldigt bra inslag. Ingen vinkling utan helt politiskt neutralt. (att man ska behöva tänka så i Sverige...)
Att Thoralf bloggar vidare känns väldigt bra. Hur skulle varje morgon och kväll kännas utan en koll på Sveriges mest intressanta politiska blogg.? Tomt, dystert och tråkigt...

 
Ingen bild

Gute

17 mars 2014 21:21

Din blogg har gjort mycket nytta för partiet, och har informerat väljarna om mycket som de aldrig annars skulle få veta, till motståndarnas förtret.

Jag anser att din blogg är en av de bästa inom politiken, och vi är många som vill att du fortsätter med den.

Om jag känner dig rätt så kommer du att kämpa på i gammal god stil, fast under andra förutsättningar tills vidare, man vet aldrig hur framtiden utvecklar sig!

 
Ingen bild

Lundabo58

17 mars 2014 21:39

Bra inslag Thoralf. Och jag blev väldigt förvånad över att TV4 kunde göra en så pass objektiv intervju.

Kul att höra att du tänker fortsätta att blogga.

 
Ingen bild

Lassese

17 mars 2014 22:42

TV 4 törs nog inte vara alltför elaka mot Thoralf eftersom de VET att de skulle bli avklädda här på bloggen efteråt.

 
Lassekolja

Lassekolja

17 mars 2014 23:48

En märklig fadd känsla har etablerat sig hos mig efter detta mer än besynnerliga skeende, som resulterat i att "Du får lämna Riksdagen". Helt galet med tanke på vad Du Thoralf, har åstadkommit för SD i form av tillströmning av medlemmar och väljare/röster. När jag studerar vallistan hittar jag utan vidare 6 kandidater (vars namn jag givetvis behåller för mig själv), som jag direkt, av olika skäl, vill byta ut. Stämmer det att ytterligare namn kan tillkomma? Är det enl. reglerna att ta en tom valsedel, med endast partibeteckning "Sverigedemokraterna" och skriva dit "Thoralf Alfsson", är den valsedeln då godkänd, eller hur ligger det till?
Thoralf, Du är verkligen beundransvärd, som tar detta med en sådan fattning. Bara det visar att Du verkligen hör hemma i Riksdagen!
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

accke

18 mars 2014 00:02

Visst är det så att man kan skriva till namn på en valsedel lika väl som man kan stryka namn.

 
Ingen bild

Tommy Jonsson

18 mars 2014 00:17







Bra intervju i TV4, den ska du ha heder för. Arbeter i partiet går vidare Thoralf. I vårt telefonsamtal luftade jag en ide jag har för att förstärka SD. Ring mig 0702219928 så utvecklar jag tankegången.

 
Ingen bild

@accke-Nej

18 mars 2014 00:21

Vilken kandidat du kan personrösta på beror på om partiet har anmält sina kandidater eller inte. Att partiet anmäler sina kandidater innebär att partiet skyddar sin kandidatlista från att väljare själva kan nominera kandidater. På namnvalsedeln finns en text där det framgår hur du kan personrösta.

Kan man stryka en kandidat?

I och med att möjligheten att personrösta infördes 1997 bestämdes att strykningar inte längre skulle räknas. Valsedeln blir inte ogiltig om du stryker över eller stryker under en kandidat.
http://www.val.se/det_svenska_valsystemet/valsedlar_och_personrostning/personrosta/index.html


 
Ingen bild

accke

18 mars 2014 00:31

Har googlat runt lite och funnit att jag hade fel. Tråkigt. Funderar på om jag skall avstå från riksdagsvalet - men inte bestämt mig än, har några månader att fundera.

 
Ingen bild

Lundabo58

18 mars 2014 00:35

@ accke

Nix, det funkar inte så längre. Man kan varken stryka eller på "låsta listor" lägga till nya namn, det enda man kan göra är att kryssa, men det kan partledningarna lätt fixa genom att sätta sina ja-sägare o protegéer högt upp på listorna.

Den lilla minimala dörr till folkmakt (=demokrati) som tidigare fanns kvar, där man kynde stryka, har våra "demokratiska" riksdagsmän effektivt stängt till ...räknar dock inte Thoralf och en handfull andra äkta demokrater till dessa riksdagsmän.

 
Ingen bild

accke

18 mars 2014 00:47

Håller med dig Lundabo - det börjar bli trångt för demokratin i Sverige.

 
Ingen bild

Mikael

18 mars 2014 02:00

Bra inslag. Härligt att se att du har motivation att ta ett omtag på lokalnivå. Din till synes outtröttlighet är inspirerande. Vi är många som är dig tacket skyldiga.

Nu hoppas jag att du kan fortsätta vara tydlig i din kommunikation till "dina" anhängare hur viktigt det är att besvikelsen inte får ta överhand genom att man väljar soffan t ex i valet. Där har du ett ansvar att föregå med gott exempel, vilket du gjort föredomligt än så länge.

SD2014

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 mars 2014 07:02

Annat ämne...
Så här i tider före viktiga val (EU och riksdagen) hoppas jag att alla Sverigevänliga sajter och bloggar gör lite uppföljande inlägg.
Hur har det gått i uppmärksammade händelser de senaste åren?
Pappan med Afrika-rötter och hans son som blev attackerade av ickesvenskar, hur går brottsutredningen där?
Konvertit-kvinnan som påstod sig blivit attackerad och som fick bla. Gudrun Schyman att spöka ut sig i en sjal, vad har hänt där?
Hur mår de unga flickor/kvinnor som gruppvåldtagits?
Fick de sitt tilldelade skadetånd om gärningsmännen gripits?
Gärningsmännen, vilket straff fick de, och blev de utvisade om det fanns möjlighet? mm. mm.
Ett troligen stort jobb, men ack så nödvändigt...

Sådant bör publiceras i lagom tid innan de båda valen. Media kan lätt förvanska historien och folk glömmer lätt...

 
Ingen bild

Lundabo58

18 mars 2014 07:23

@ Hulda mk1

Brottsutredningen om pappan med sin son, som angreps, pågår mig veterligen fortfarande, men mediaintresset verkar vara lika med noll, eftersom "fel" sorts gärningsmän utpekats.

Utredningen om händelsen som fick Gudrun Schyman, sossen Veronica Palm mfl att klä ut sig, är mig veterligen nerlagd eftersom bevis saknas. Medieintresset är nog rätt svalt där också, sedan en person som påstod sig känna till händelsen, ringt in till Radio1 i direktsändning och beskrivit en helt annan icke-pkversion.

 
Ingen bild

Stefan A

18 mars 2014 08:23

Det är i lokal-tv man kan kosta på sig att vara objektiv, aldrig på riksnivå, t.ex SVT toppade(nästan) nyheterna en hel dag med påstådd bidragsfusk från SD-kvinnor, man riktigt nitade fast i huvudet på tittarna att det var den enda och rätta "sanningen", en stor del av Svenska folket tror nog fortfarande att det är så, när inget fel hade begåtts så antyder man att det nog ändå var fel trots att det inte var fel enl. reglerna, undrar hur många miljoner fulmedia lagt ut för att "sätta dit" Sverigedemokrater? tid är som bekant pengar och det tar tid att leta upp "experter" med "rätt" åsikter, intervjua denne och sedan redigera så "rätt" vinkel kommer fram,och "rätt vinkel" är vanligen(eller alltid) att Sverigedemokraterna har "fel", finns en klausul i det fiktiva "lilla Saltsjöbadsavtalet" att Sverigedemokraterna aldrig skall stå oemotsagda, särskilt gäller det i invandringsdebatten.

 
Ingen bild

Nyhetspojken

18 mars 2014 08:47

@gute
Håller med dig gute, Thoralf bör fortsätta med sin blogg. Det är faktiskt den som fått honom sparkad. Bevisligen, enligt partiledningen är Thoralfs "informerande" inget man vill förknippa med SD då det faktiskt gör mer skada än nytta.

@Thoralf
Så kom igen Thoralf, fortsätt att dra ditt parti i smutsen med dina extrema åsikter. Nu har du all chans i världen att vara lite nyttig för dina politiska motståndare, genom att bara vara dig själv.

@Gubben o Gumman
Hur känns det att ha en stor roll i att Thoralf fått sparken från riksdagen? Tack för hjälpen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 mars 2014 08:50

Lundabo58... Intressant. Har lite koll själv, men det måste på något sätt ut till allmänheten. Frågan är hur.
Stefan A... Du har tyvärr väldigt rätt. Se tex. på SVT Debatt. Alltid en enda icke- PK, mot en politiskt korrekt köttmur...

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 mars 2014 08:57

Nyhetspojken... Vissa människor behöver man inte fundera över hur de är funtade. De avslöjar sig själva. Du lyckas återigen visa på detta..

 
Ingen bild

Onkel Sven

18 mars 2014 09:25

Thoralf Alfsson borde få ett kraftigt skadestånd av valberedningen i SD ., han blir ju av med en stadig inkomst !
Han om någon vore värd det !

 
Ingen bild

Lundabo58

18 mars 2014 09:43

@ Hulda mk1

Nyhetspojken kan man strunta i.

Det finns inte en enda SD-sympatisör som jag känner till som inte vet vem Thoralf är, men nästan ingen som vet något om 95% av de andra på den nuvarande rikdagslistan.

Åkesson drar givetvis många väljare o även Ekeroth med sin ickepk-framtoning, dessutom Kasselstrand (de få gånger han får komma till tals). Men Thoralfs blog står nog, tillsammans med AP och FT gissningsvis för ca 15-20% av alla nya sympatisörer sedan 2010 ...resterande på riksdagslistan endast för någon procent.

Jag har svårt att tro att det här med "kommunikationsproblem" stämmer, jag gissar att den verkliga orsaken stavas "avundsjuka".

 
Ingen bild

Rune

18 mars 2014 10:55

Nej Lundabo 58!
Det är med all säkerhet inte avundsjuka!
Det troliga är ett kontrollbehov som har gått för långt. Allt skall gå genom några få personer i partiledningen. Personer som agerar självständigt och som har en egen väljarbas gör den innersta kretsen nervös. Thoralf, Theres Borg, Kasselstrand har egna plattformar som de står på och som det brukar vara i folkrörelser. Det innebär att
den innersta kretsen inte har hundraprocentig kontroll på dem. I stället för att acceptera detta så rycker man bort deras plattform så att det blir omöjligt för deras väljare att rösta på dem.
Man stryker ett streck över folkrörelsen SD och inför något som blir som en sekt. Ingen av dessa personer har ju opponerat mot partilinjen. För min del kommer jag att motvilligt rösta SD och hoppas att de rättar till sådana här missgrepp. Eller att en ny SD-folkrörelse dyker upp så småningom.

 
Ingen bild

Lotta

18 mars 2014 11:02

Lyssna på ett mycket intressant program om de rasistiska våldet i USA då färgade, (hmm får man skriva så) ger sig på och misshandlar vita:

http://www.exponerat.info/rlm-gast-forfattaren-journalisten-colin-flaherty-med-ingrid-carlqvist/

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

18 mars 2014 11:04

Ja, helt klart en balanserad intervju av TV4 även om de var tvungna att ha med de löjliga "förtal" och "polisanmälan", men på det hela taget mycket bra intervju!

Om man undantar Jimmie Åkesson, Richard Jomshof, Björn Söder och Kent Ekeroth tror jag också att Thoralf är mest känd bland flest svenskar oavsett om de röstar på partiet eller inte. Jag har följt de flesta riksdagsdebatter sen 2010 och jag känner igen alla, men de flesta har ingen aning om vilka de övriga är!

För övrigt dags att träffa tidigare partiledaren och riksdagsmannen Mikael Jansson i Karlskrona på söndag då han tillsammans med Robert Ericsson från "Lantvärnets blogg" kommer för att hålla en föreläsning som heter "Hotet från öst, hur farligt är det egentligen?"

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

18 mars 2014 11:04

Man märker att Nyhetspojken är rädd för din blogg eller är allmänt lågbegåvad. Annars skulle han låta dig hållas om han verkligen trodde att det skadade dig eller SD.

 
Ingen bild

Håkan Lohrenz

18 mars 2014 11:06

Du är ett föredöme Thoralf, i din politiska gärning, i hur du förhåller dig till SD:s riksdagslista, och genom att tydligt göra klart att du är Sverigedemokrat i alla väder. Du är min politiska förebild. Det är turer och beslut i ett parti som många kan ha synpunkter på. Det är också omöjligt för en och var i ett parti att ha hela bilden av vad som är bäst inför varje beslut, det viktiga är dock att partiets medlemmar(SD) tycker lika i stort, att de drar åt samma håll. Att tycka och tillåta lite olika är bara ett styrkebesked för SD som parti, att det är så att säga högt i tak, att debatt tillåts, demokrati med andra ord. Demokrati är ju också vad vi Sverigedemokrater kämpar för att få (tillbaka) till Sverige och värnar om, vi kämpar för att komma bort från sjuklöverns åsiktskorridor/demokratur, vi kämpar för att hjälpa vårt samhälle som befinner sig i ett otäckt förfall med daglig brottslighet som rån, skottlossning, överfall, våldtäkter, bilbränder, stenkastning, tiggeri, människosmuggling, ekonomisk åderlåtning av vår sociala välfärd etc etc. Men, jag tror på att Sverige kan resa sig, och jag är övertygad om att SD är det enda partiet som har en verklighetsförankrad politik som kan räta upp vårt Sverige. Och sist men absolut inte minst så tror jag på hedersknyffeln Thoralf Alfsson.

 
Ingen bild

Lena

18 mars 2014 11:52

@Hulda
Att de flesta SD sympatisörer känner till Thoralfs o hans blogg beror nog på om ni bor i omnejden och den vägen känt till honom. Jag som bor i Mellansverige hade inte hört talas om honom förrän ca 5-6 månader sedan. Fastnade här för att bloggen är mer folklig, inläggen har mer mogna avsändare. Avpixlat däremot har många gräsliga inlägg i kommentarsfältet. De troll som inte kan hålla sig från den här bloggen (t ex nyhetspojken, Ahonen m fl.)är ändå bara ett fåtal och det kommer alltid att finnas den sortens människor som finner nöje i att peka ut,skratta åt och önska andra illa.
Jag tror att fulmedia håller på att förlora tittare och dagstidningar som mörkar nyheter förlorar läsare (hur många journalister sades upp i år, några hundratal?) pga många fler inser vilka propagandaapparater de är. Därvid så tror jag på "what goes around, comes around", dvs det som du ger ut kommer tillbaka till dig. Så se upp med vad du önskar och tänker, det kan nämligen bli verklighet , och det kan vara du som blir drabbad. Därvidlag tror jag Thoralf har integritet och det är nog därför vi litar på honom.
Igår såg jag ett antal youtube-filmer på debatter med Björn Söder. Han är en fenomenal debattör, och säkert helt övertygad i det han tror på. En film som stod ut var ett 20-min långt anförande i riksdagen den 23/5-13 huruvida "pappaerslösa" ska få i princip gratis läkarvård, tandvård och medicin. Väl värt att se och övertygande att han är sann sverigevän och inte alls bara karriärmänniska.

 
Ingen bild

Lundabo58

18 mars 2014 12:07

@ Rune

Din slutsats var nog bättre än min.

Vad beträffar folkrörelsen SD är den förhoppningsvis inte helt död ännu, men med nuvarande toppstyrning lär det snart bli akut brist på engagerade gräsrötter. Vem vill ställa upp och riskera social stigmatisering med ett uteslutningshot hängande som ett damoklessvärd över sig?

Jag kommer också att, med viss motvilja, rösta på SD 2014, men rättar man inte till problemen med toppstyrning, nepotism o ja-sägeri, så lär jag bli en av de första som hoppar på en eventuell ny äkta nationell folkrörelse 2018.

 
Ingen bild

Rune

18 mars 2014 14:16

Precis Lundabo58!
Hur skall vettigt folk våga engagera sig? Minsta lilla som misshagar någon i toppen så är man ute i kylan. På detta sätt så kväver man folkrörelsen och därmed kan inte SD bli ett stort parti med bredd.
Hoppas att de kommer på det och rättar till?

 
Ingen bild

Glader

18 mars 2014 14:42

Att ni bara orkar krämma er över Thoralf. Han är nu, förhoppningsvis, en milli historisk parentes. Du som fastnade för Thoralf för 5-6 mån.sen för han "är bättre än dom på avpixlat:Du måste följa Thoralf på alla hans forum så lär se vem är. Fördomsfull, feg, fantasilös, farlig, och snart fattig.

 
Ingen bild

konen

18 mars 2014 15:31

@ Glader/Toker

Är inte intresserad av ditt övriga tjafs, men kan glädja dig med att som processingenjör tjänade Thoralf oftast betydligt mer än som riksdagsman. Du har ju inte den blekaste aning om någonting av vad du skriver. Släng dig i väggen så kommer kanske en och annan mitokondrier att hamna på rätt plats i din arma skalle och då även några av dina halvtaskigt fungerande celler i ”hjärnkontoret?

Som du säkert hört talas om, så sjunker IQ stadigt i Sverige och när man läser vad du skriver, så förstår man verkligen orsaken till detta. Du har med andra ord, väldigt mycket att jobba på för att klassificeras som en normal människa!

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 mars 2014 15:35

Lena... Nej, jag bor inte i Thoralfs närhet. Kommer inte ihåg hur jag för många år sedan upptäkte bloggen.
Pga. nya inlägg nästan varje dag och tom. ibland flera varje dag, finns alltid något nytt och intressant att läsa.
Eftersom Thoralf tar upp sådant som man inte annars får reda på i "gammelmedia" tillför han mycket nyttig (och skrämmande) kunskap.

Internet har gett många en unik chans att utmana media och vissa som tex. Thoralf gör det på ett utmärkt sätt!

 
Lassekolja

Lassekolja

18 mars 2014 15:37

En allt högre andel kommentarer i detta Thoralf-inlägg (Rune m.fl.) gör att jag faktiskt redan återfår visst hopp för SD´s överlevnad och framtid. Nyhetspojken, Glader samt några få övriga frustrerade troll har ett visst underhållningsvärde, vilket sannolikt och förhoppningsvis ökar oss förnuftiga människors "stridsmoral"! Det som oroar mig mest är att karriärister, som sätter Sveriges bästa i andra hand (efter sin egen karriär), tar/får överhanden, vilket riskerar vårt kära SD att bli ett nytt Ny Demokrati. Detta måste vi göra allt för att undvika och där behövs ännu flera "Thoralfar"!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lena

18 mars 2014 16:50

@Hulda
Jag läser också olika bloggar för att "få veta mer" :), och med utgångspunkt från en svensk vinkel samt det som tidningarna inte tar upp. vissa dagar läser jag bara rubrikerna på AB och Svd - det räcker, allt är så förutsägbart ofta. Internet är ett fantastiskt forum och väldigt demokratiskt...
@Glader
Det var sådana som dig jag menade när jag skrev om troll. Du kommer in med en obehaglig ton! Förresten tror jag nog det är dig själv du menar när du skriver: Fördomsfull, feg, fantasilös, farlig och snart fattig. Dessutom så passar inte ditt namn till dina utsagor; du är minst av allt "glader".

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

18 mars 2014 17:04

"Glader", pyttsan, snarare är du känd som den åttonde dvärgen, Bitter.
Son till Hatisk och Avunda.

 
Ingen bild

Magentan

18 mars 2014 17:17

Vi får hoppas att SD-ledningen läser och funderar över kommentarerna av Lundabo58 (12:07), Rune (14:16) och Lassekolja (15:37) om Folkrörelsen som nu plötsligt verkar ha kommit av sig och i stället hamnat på glid ner i samma hål som NyDemokrati. Något tycks ha hänt med SD-toppen. Mycket beklagligt!

Att det kommer in fler tjejer (eller kvinnor om ni nu föredrar det uttrycket) på riksdagslistan är helt okej, och det var lite synd att hedersmannen Stenkvist och hans Thoralf-vänner bytte ut såpass många av dem i den alternativa listan (det hade räckt med en). Nu fick ju ledningen en chans att skylla på kvinnounderskottet i sin argumentation för den elaka anti-Thoralf-listan.

Jag såg att SDU har färdigställt en alldeles utmärkt broschyr med titeln "Invandringsfakta". Väldigt bra! Det var bara en liten detalj som jag hängde upp mig på. Under rubriken "kriminalitet" finns en illustration som visar att "personer med utländsk bakgrund begår 42% av alla brott i Sverige men utgör 25% av befolkningen". På bilden är fältet som illustrerar de 42 procenten MINDRE än fältet som illustrerar de 25 procenten i stället för tvärtom, vilket ju ger en något bakvänd bild av detta upprörande faktum.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.741828712508751.1073741826.160333517324943&type=3

Detta är ganska exakt en sådan info-folder som jag har efterlyst från SD i många år. Jag tycker SD ska be snällt om att få köpa någon miljon exemplar av SDU och skicka ut till hushållen i god tid före valet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards